Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

κοριτσια να ρωτήσω κάτι...

Μέχρι τώρα είχα την πιίλα σιλικόνης.Τώρα όμως που μεγάλωσε 18 μηνών κι έχει δοντάκια μου την δαγκώνει και την κόβει και φοβάμε μην την καταπιέι...

Να δοκιμάσω την πιπίλα καουτσούκ ή σιλικόνη καλύτερα

και πιά μάρκα ή είδος πιπίλας είναι κατάληλλη για μεγαλύτερα παιδιά;

δεν την χρησιμόποιεί πολύ μόνο σον ύπνο την ζητάει αλλά φοβάμε μην την δαγκώσει το βράδυ και καταπιεί κανένα κομάτι....

ευχαριστώ εκ των προτέρων

τα δικά μου και τα δύο έμαθαν από την αρχή στις πιπίλες της mum σιλικόνη και δεν έβαζαν άλλη πιπίλα στο στόμα τους.Όταν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με εσένα (και αφού δεν έπαιρνα τις πιπίλες καουτσούκ) απλά είχα το νου και έλεγχα πολύ συχνά τις πιπίλες τους. Ειδικά στο γιο μου είχα τρελαθεί να αγοράζω πιπίλες. Τώρα, φυσικά, αν το μικρό δεχθεί την αλλαγή είναι ότι καλύτερο

Η ζωή μου όλη .....

Εμείς μια ωραία μέρα στις διακοπές δώσαμε τις πιπίλες στην πιπιλονεράιδα, πήραμε και το δωράκι μας κι ησυχάσαμε. Παρόλο που περίμενα δράματα τη ζήτησε μόνο το πρώτο μεσημέρι κι άλλη μια φορά πριν καμιά βδομάδα σε φάση που νύσταζε πολύ και είχε υπερένταση.

Το πρόβλημα μας όμως είναι ότι μαζί με την πιπίλα κόψαμε και το μεσημεριανό ύπνο:(

6qjVp3.png

Καταφερα να του περιορισω την πιπιλα μονο στον νυχτερινο υπνο!! Απο τα 3 μεχρι πριν απο εναν μηνα(λιγο πριν κλεισει τα 4 δηλαδη). ειχε πιπιλα μονο την νυχτα.

Απο περισυ στο σχολειο εχουν αρχησει να λατρευουν τον ben10. επειδη ειχε διαφορα τερατα και αηδιες, εγω δεν αφηνα να το δει και Νικολας. Παρολα αυτα με παρακαλουσε να το παρω το ρολοι του ben10!!

οσπου μου ηρθε η ιδεα.....

Πριν απο εναμηνα του ειπα οτι η μονο περπτωση να παρει το ρολοι ειναι να χαρισει οοοοολες τις πιπιλες στην πιπιλονεραιδα.

Θα βαλουμε ολες τις πιπιλες σε μια σακουλα , θα την κρεμασουμε σε ενα δεντρο στην αυλη, αυτη θα τις παρει, θα τις δωσει σε παιδακια που δεν εχουν πιπιλες....και θα σου αφησει το δωρο που θα της εχουμε γραψει στο χαρτι.

Μια χαρα.......τα καναμε ολα.....τηνα λλη μερα φυσικα και η πιπιλονεραιδα ειχε αφησει το ρολοι του μπεν στα κλαδια του δεντρου.Και ο νικος ουτε που ξασχοληθηκε με την πιπιλα ... γιατι ειναι μεγαλος αντρας πια, με το ρολοι του μπεν 10 στο χερι και δεν γινεται να εχει και πιπιλα....ουτε στο κρεβατι!!!

Οταν μετα απο λιγο , με ρωτησε που ζει η πιπιλονεραιδα,ο αγιος βασιλης τα ξωτικα και ολοι αυτοι οι μαγικοι χαρακτηρες που κατακαιρους εχει ακουσει του απαντησα οτι ζουν στο μυαλο μας......και οποτε θελουμε κατι πααααρα πολυ και προσπαθουμε γιαυτο.......αυτοι βγαινουν και μας βοηθανε!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Η δικιά μας εμπειρία με την πιπίλα με έχει βάλει σε πολλές σκέψεις. Από μωρό δεν την άφηνα όλη την ώρα με την πιπίλα στο στόμα (μόνο όταν έκλαιγε ή νύσταζε), και από όταν ήταν περίπου 10 μηνών, την είχε μόνο για τον ύπνο. Όταν ήταν 2 χρονών, την πήγαμε στην κουνιάδα μου να κοιμηθεί για να βγούμε έξω με τον άντρα μου (τι το θέλαμε, ξινό μας βγήκε), και ξέχασα να βάλω μέσα στην τσάντα την πιπίλα. Όταν ήρθε η ώρα για τον ύπνο ψάχνουν και οι δυο, δεν τη βρίσκουν, της είπε ξέχασε η μαμά να την βάλει στην τσάντα, και κοιμήθηκε χωρίς πιπίλα, χωρίς κλάματα και διαμαρτυρίες απλά άργησε καμιά ώρα να κοιμηθεί. Σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ, να, το παιδί είναι έτοιμο κι εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Δεν της τη δίνω λοιπόν, το επόμενο βράδυ στο σπίτι, της λέω ότι τη χάσαμε και ότι πια δεν τη χρειάζεται και αρχίζει να πιάνει 2 και 3 η ώρα τα μεσάνυχτα για να κοιμηθεί με σπαρακτικά κλάματα και αναφιλητά. Δεν έλεγε θέλω την πιπίλα μου, απλά δυσκολευόταν πολύ να κοιμηθεί και έκλαιγε σπαρακτικά. Αφού περάσανε καμιά 15-20 μέρες έτσι, χωρίς να πω τίποτα, της την άφησα στο κρεβάτι ένα βράδυ, το πρωί είπα α α α, ξαναβρέθηκε η πιπίλα και ηρέμησε!!!!

Λίγο πριν κλείσει τα τρία, την έκοψε μόνη της λόγω του ότι πήγε παιδικό σταθμό. Δηλαδή, ενώ έβαζα μαζί της για τον ύπνο την πιπίλα και ένα λούτρινο με το οποίο κοιμάται μαζί, μου έλεγαν οι δασκάλες ότι δεν της τα δίνουν (τα "ξεχνάνε"), όταν πάνε για ύπνο και κοιμάται κανονικά. Κάποια στιγμή μου είπε και εμένα στο σπίτι το βράδυ, ότι είναι μεγάλη και δεν θέλει να έχει πιπίλα. Εγώ της είπα εντάξει, θα την αφήνω εδώ στο κομοδίνο και αν τη χρειαστείς μπορείς να την πάρεις. Πέρασε κανένας μήνας έτσι, η πιπίλα δίπλα στο κομοδίνο ανέγγιχτη, ε και μετά την πέταξα.

Κι ενώ λέγαμε ότι αυτό ήταν, και να, όταν ήρθε ο καιρός το κατάφερε μόνη της, άρχισε μετά από κανα εξάμηνο και βάλε, κοντά στα 3,5 δηλαδή, να μας ζητάει πιπίλα, να κάθεται να τις χαζεύει με τις ώρες στις βιτρίνες των φαρμακείων, να τις παίρνει από μικρότερα παιδιά φίλων μας και να τις βάζει στο στόμα!!!! Επίσης ότι παιχνίδι έβρισκε που παρέπεμπε σ' αυτό το σχήμα, το έβαζε στο στόμα. Ακόμα και τις πιπίλες από τα μωρά - κούκλες χρησιμοποιούσε!!!

Πιστεύω λοιπόν, ότι δεν ήταν δική της απόφαση να παρατήσει την πιπίλα, αλλά το έκανε επειδή της είχαν πει οι δασκάλες ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

Όταν λίγο πριν κλείσει τα 4, πήγε σε καινούριο παιδικό, της έδωσα μαζί της το λούτρινο για τον ύπνο αλλά κι εδώ οι δασκάλες δεν το χρησιμοποιούσαν. Ύστερα από λίγες μέρες μου είπε κι εμένα το βράδυ στο σπίτι ότι μεγάλωσε και δεν το χρειάζεται, όμως εγώ της είπα ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη και αν θέλει ας μη το παίρνει στον παιδικό αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να το αποχωριστεί το βράδυ αν δεν το επιθυμεί η ίδια, μόνο και μόνο επειδή της το είπανε στο σχολείο.

Τώρα, θα κλείσει τα 5 σε τρεις μήνες και ακόμη έχει το λούτρινο ενώ όσον αφορά την πιπίλα κάνει τα ίδια (όπως όταν ήταν 3,5), κατά περιόδους πιο έντονα και άλλοτε όχι τόσο, δεν ζητάει να της αγοράσουμε, ούτε αρπάζει των μωρών, αλλά βάζει στο στόμα ότι βρει μ’ αυτό το σχήμα και προσπαθεί να την πασάρει μισοαστεία - μισοσοβαρά αυτή τη συμπεριφορά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν το έχει ξεπεράσει.

Όσον αφορά τον ύπνο, το μεσημέρι δεν κοιμάται πια όταν είναι σπίτι και όσο για το βράδυ θέλει κάποιον για παρέα (ή εμένα ή τον άντρα μου) προκειμένου να αποκοιμηθεί. Ενώ μέχρι να κόψουμε την πιπίλα κοιμότανε μόνη της.

Σε ένα μήνα θα γεννήσω τη δεύτερη κορούλα μου και αναρωτιέμαι τι θα επακολουθήσει….

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

εμένα ο μικρούλης μου είναι 2 ετών και κόψαμε την πιπίλα τον προηγούμενο μήνα ως εξής: το μεσημέρι χτύπαγα το κουδούνι και όταν ερχόταν να δει ποιος ήταν του έλεγα ήρθε η μάγισσα να πάρει την πιπίλα αλλά θα την φέρει το βράδυ και την δίναμε για να φύγει. το βράδυ την έφερνε για 10 μέρες μετά δεν την ξαναέφερε! τώρα κοιμόμαστε χωρίς πιπίλα πλέον.

Παναγιώτης 4,5 χρονών

• 1 month later...

Ο μικρός μου έκοψε την πιπίλα πριν ένα μήνα περίπου (είναι 2χρονών και 5 μηνών). Βέβαια, την είχε μόνο για τον ύπνο, αλλά είχε καταντήσει εξαρτημένος -για να κοιμηθεί έπρεπε οπωσδήποτε να είχε πιπίλα.

Μια μέρα λοιπον που χάζευε ένα περιοδικό με παιχνίδια και μου ζήτησε να του αγοράσω κάποιο, μου ήρθε έμπνευση και του είπα ότι δεν έχω λεφτά αλλά πως μπορεί να το αγοράσει μόνος του ανταλλάσοντας τις πιπίλες του. Μάλιστα, επειδή είχε τρεις πιπίλες, μπορούσε να πάρει τρία πράγματα, ένα για κάθε πιπίλα. Όντως, τις βάλαμε σε ένα σακουλάκι, πήγαμε στο μαγαζί, διαλέξαμε τρία παιχνίδια (δεν τον άφησα να οργιάσει, μέσα σε λογικά πλαίσια τιμών) και δώσαμε στην κοπέλα στο ταμείο το σακουλάκι με τις πιπίλες για να τα πάρουμε (εγώ βέβαια την πλήρωσα, αλλά δε με πήρε χαμπάρι γιατί ήταν πολύ απασχολημένος με τα νέα παιχνίδια..)

Για καμια δεκαριά μέρες όταν ήταν η ώρα του ύπνου είχαμε κάποιες διαπραγματεύσεις του τύπου να πάμε πίσω τα παιχνίδια για να πάρουμε τις πιπίλες, αλλά πάντα ήταν κλειστά τα μαγαζιά (χι!χι!) και όταν ξυπνούσε μου έλεγε: δεν πήγες πίσω τα παιχνίδια, γιατί τα θέλω...

Τώρα, ένα μήνα μετά, ούτε που μιλάμε ποτέ για πιπίλες!!!

Πάνω κάτω οι περισσότερες ιστορίες μοιάζουν. Η κορούλα μου έκοψε την πιπίλα την οποία την είχαμε μόνο για ύπνο 3 ετών. Μια μέρα πήγαμε στον παιδίατρο και εκείνος της είπε ότι είσαι μεγάλη κοπέλα και θα χαλάσουν τα δόντια σου και το βράδυ θα περάσω να την πάρω για να την πετάξω. Εκείνο το βράδυ έκανα κλήση από το κινητό μου στο σταθερό του σπιτιού χωρίς να με πάρει είδηση ότι και καλά κάτω από το μπαλκόνι ήταν ο γιατρός και ήθελε την πιπίλα. Εκείνη παρακολουθούσε στο dvd στην Dora και με λοξές ματιές από την μια παρακολουθούσε εμένα που έβγαινα στο μπαλκόνι για να πετάξω και καλά την πιπίλα στον γιατρό που ήταν από κάτω από την άλλη έβλεπε και την Dora. Την επόμενη μέρα άφησα μια σακουλα με δώρο έξω από την πόρτα και της είπα ότι την έστειλε ο γιατρός. Τις πρώτες μέρες είχαμε κάποια προβληματάκια την ώρα του ύπνου αλλά σιγά σιγά με υπομονή, τρυφερότητα και αγάπη ξεπεράστηκαν. Τώρα τέλος όλα καλά!!

Ρε παιδιά να πω κάτι? Θα το πω και ας με παρεξηγήσετε κάποιες. Μου τη δίνει να βλέπω μεγάλα παιδιά με πιπίλα στο στόμα, ή με αρκουδάκια, κουβερτάκια και όλα τα σχετικά.

Έτσι μου έρχεται να πάω στον γονιό και να αρχίσω να φωνάζω. Υποκατάστατα που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Όχι δεν είμαι κατά της πιπίλας. Και εγώ έδωσα στα παιδιά μου γιατί και εγώ άνθρωπος είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι μερικές στιγμές ηρεμίας. Καλό είναι αν αντέχεις να μη τη δώσεις καθόλου, αλλά αν πάλι δεν μπορείς, φρόντισε τουλάχιστον να την κόψεις έγκαιρα.

Έχω μια φιλενάδα, 34 χρονών γαιδούρα που κοιμάται με το δάχτυλο στο στόμα!!! Και άλλη μια που αν δεν έχει το νάνι της (ένα βρωμερό μάτσο νήματτα), δεν μπορεί να κοιμηθεί!!! Σοβαρολογώ τώρα, δεν κάνω πλάκα.

Ο δικός μου έφτασε 4 για να την κόψει. Τι πιπιλονεράιδες, τι δώρα, τίποτα δεν έπιανε.

Τελικά την προηγούμενη Κυριακή, πήρα ένα καθρεφτάκι, τον έβαλα να δει τα δόντια του και του είπα ότι θα στραβώσουν αν φοράει πιπίλα. Την πήρα και του άφησα το καθρεφτάκι στο κρεβάτι του. Αυτό ήταν την έκοψε. Την άλλη μέρα μου τη ζήτησε και του είπα ότι η πιπίλα μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενη που θα γίνει χριστουγενιάτικο στολίδι (θα τη βάψουμε χρυσή και θα την κρεμάσουμε στο δέντρο, έτσι συμφώνησα με το μικρό) και ότι δεν θέλει να την ξαναπάρουν. Ο μικρός μου απάντησε "Μαμά, τώρα λες βλακείεςςς, εγώ δεν την έχω ακούσει ποτέ να μιλάει".

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Τι να πω εγώ -ευτυχώς- δεν δυσκολεύτηκα καθόλου..Πέρναγε κάποι πρωινά απέξω ο παλιατζής και πάντα είχε ένα φόβο μήπως της πάρει τα παιχνίδια που δεν είχε μαζέψει!Ε μια νύχτα ενώ κοιμόταν, πέρασε ο παλιατζής και της πήρε όλες τις πιπίλες, άφησε όμως ένα ωραιότατο δώρο!!

Ρε παιδιά να πω κάτι? Θα το πω και ας με παρεξηγήσετε κάποιες. Μου τη δίνει να βλέπω μεγάλα παιδιά με πιπίλα στο στόμα, ή με αρκουδάκια, κουβερτάκια και όλα τα σχετικά.

Έτσι μου έρχεται να πάω στον γονιό και να αρχίσω να φωνάζω. Υποκατάστατα που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Όχι δεν είμαι κατά της πιπίλας. Και εγώ έδωσα στα παιδιά μου γιατί και εγώ άνθρωπος είμαι και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι μερικές στιγμές ηρεμίας. Καλό είναι αν αντέχεις να μη τη δώσεις καθόλου, αλλά αν πάλι δεν μπορείς, φρόντισε τουλάχιστον να την κόψεις έγκαιρα.

Έχω μια φιλενάδα, 34 χρονών γαιδούρα που κοιμάται με το δάχτυλο στο στόμα!!! Και άλλη μια που αν δεν έχει το νάνι της (ένα βρωμερό μάτσο νήματτα), δεν μπορεί να κοιμηθεί!!! Σοβαρολογώ τώρα, δεν κάνω πλάκα.

χχαχαχαχαχαχ μιλαμε εριξα πολυ γελιο!! ακου εκει 34 χρονων με δαχτυλο στο στομα κ νανι :P παντως η κορη μου δε την εκοβε με τιποτα ουτε με το ψαλιδι που τις εκοβα ουτε με δωρα ουτε με νεραιδες ουτε με υποτιθεμενα μωρακια που κλαινε γιατι θελουν πιπιλα κ ειναι κριμα τα καημενα!!θα σας πω τι εκανα κ ας με πειτε σκληρη. εγραψα στο youtube: ugly teeth κ μου εβγαλε ενα ματσο με ανθρωπους με τα πιο απαισια δοντια κ τα εδειξα στην κορη μου κ της λεω ''κοιτα τι επαθαν τα δοντια τους επειδη κοιμοταν με πιπιλα!'' αυτο ηταν ουτε την ξαναζητησε απο τοτε!!!:twisted::twisted::twisted:

Όταν είχα τα δίδυμα στη ΜΕΝΝ πολλές φορές έδιναν πιπίλα σε όσα παιδάκια έκλαιγαν...κάτι τεράστιες κακάσχημες γκουμούτσες για πιπίλες.

Κάποια στιγμή δυο νοσηλεύτριες της μονάδας πήγαν και έδωσαν πιπίλα σε ένα μωράκι...η μια έβαλε την πιπίλα ενώ η άλλη σήκωσε το καπάκι. Διάλογος:

- Είδες όμως βρε παιδί μου τί σου είναι το πιπίλισμα αμέσως ηρεμούν τα μωράκια...

- Αστειεύεσαι; ο άντρας μου είναι 40 χρόνων και ακόμα βάζει δάχτυλο για να τον πάρει ο ύπνος :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κι εγώ έδωσα φυσικά πιπίλα στα μωρά μου...μερικές φορές ακουγόταν από το δωμάτιο τους ο ήχος που έκαναν και την ευχαριστιόντουσαν...κάποια στιγμή παρατήρησα όμως ότι δεν την είχαν ανάγκη στη διάρκεια της ημέρας...μόνο πριν τον ύπνο την ήθελαν...οπότε μια μέρα όταν ήταν 18 μηνών απλά εξαφάνισα τις πιπίλες...μόνο η μικρή δυσκολεύτηκε κανα δυο βράδια να την πάρει ο ύπνος...από τότε τέλος...δεν ξέρω βέβαια αν είχαμε μικρότερο μωρό στο σπίτι με πιπίλα πώς θα αντιδρούσαν και αν θα ζήλευαν

κοριτσια καλημερα,

έχω και εγώ ένα θεμα με την πιπιλα της κόρης μου, γιατί εμένα τη συνδιάζει με την κουβέρτα.Όποτε δηλαδή έχει κουβέρτα ζητάει οπωσδήποτε την πιπίλα.Δεν ξέρω πότε να της την κόψω, τώρα είναι 22 μηνών.Όταν αποφασίσω να την κόψω, σκέφτομαι γύρω στα 2-2,5 να καταλαβαίνει δηλαδή.Πάντως είμαι σίγουρη οτι θα ρίξει πολύ κλάμα:|....

Διαφημίσεις

τι να πω κ γω που την εκοψε 2 μηνες πριν γινει 4!οτι θες ειχα δοκιμασει.αλλα εβλεπε κ τον μικρο με πιπιλα κ ηθελε κ αυτη.ευτυχως την κοψαμε εδω κ 3 μηνες.παλι καλα...

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμεις την κόψαμε την πιπίλα εδώ και μία εβδομάδα (είναι 2 χρονών και 4 μηνών) αλλά ενώ δεν την ζητάει ........έχουμε το εξής πρόβλημα. ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ γιατί υποθέτω δεν μπορεί να νανουριστεί. Αντιμετωπίσατε και εσείς το ίδιο πρόβλημα?

BALLERINA δε ξερω ποσο παιζει ρολο η ηλικια περιπου 20 μερες αλλα η δικια μου την εκοψε 2 μηνες πριν γινει 4 χρονων :twisted: δε την αφηνε με τιποτα ουτε μενεραιδες ουτε με δωρα κ πιπιλες εκοψα να τις δει οτι χαλασαν κ τις εκρυψα ταχα οτι τις χασαμε αλλα μπαααα απο 2,5 χρονων προσπαθουσαμε.τελικα της εδειξα στο youtube βιντεο με τα ασχημοτερα δοντια κ της ειπα οτι αμα συνεχισει θα γινουν κ τα δικα της ετσι :shock: ε το ιδιο βραδυ χωρις πιπιλα κοιμηθηκε.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΓΕ ΜΟΛΙΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΟΒΕ ΩΣΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΛΑ ΡΩΤΑ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

31-10-2003

31-10-2006

Oντως χρειάζεται κουράγιο και υπομονή! Βασικό είναι να το έχουν πάρει απόφαση οι γονείς γιατί είναι πολύ δύσκολο το ξενύχτι.

Επειδη σταματήσαμε την πιπίλα, κοιμάται πλέον 12/12:30 το βράδυ. Οι αντοχές είναι μειωμένες λόγω κούρασης αλλά εύχομαι να επανέλθουμε σύντομα στους κανονικούς μας ρυθμούς. Μπορεί επίσης να ξυπνήσει στις 4.00 το πρωϊ και να μου πει ¨"δεν θελω άλλο νάνι" και τότε θα προσπαθήσω να την πάρω αγκαλίτσα στο κρεβάτι για να την νανουρίσω, αλλά θα αργήσει πάλι να κοιμηθεί και έτσι χάνω τον ύπνο μου...

Μεγάλη εφεύρεση η πιπίλα αλλά όταν την σταματήσεις αναρωτιέσαι εαν άξιζε τελικά...

• 1 month later...

Μηπως θα μπορουσε η κα Στυλιανακη να μας δωσει καποια γνωμη για το θεμα?

Υπαρχει δηλαδη καποιος καλος τροπος να κοψουμε την πιπιλα με τα λιγοτερα συναισθηματικα προβληματα?

k9Tap3.png

Εμας ο μικρος την εκοψε στα 2 και κατι.Οταν γεννηθηκε η μικρη του πηραμε πιπιες σιλικονης για να μην τις μπερδευουμε.(αποστειρωμενες και μη).Οταν ομως μας ειπε η παιδιατρος οτι ειναι πιο επικινδυνες για καταποση,(απο το δαγκωμα κοβοντε πιο ευκολα)του ξαναπηραμε καουτσουκ.Δεν τις ξαναεπαιρνε με τιποτα στο στομα αυτες ηθελε τις αλλες.Το ζορι ηταν για 1 εβδομαδα περιπου.Τωρα βλεπει την μικρη με την πιπιλα και δεν τον νοιαζει.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...