Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

ειχα αγχωθει και εγω πολυ με το θεμα της παλιοπιπιλας...φαντασου οτι στο σπιτι μας "περπατουσαν" παντου πιπιλες...στο μπανιο στη κουζινια στο δφωματιο παντου στις τσεπες στο αυτοκινητο παντου μια γκαβατζωμενη πιπιλα...την κοψαμε πριν 15 μερες περιπου...εντελως...πως???βρηκα στο νετ φωτογραφιες με παιδακια με σαπια κ χαλασμενα δοντια...της τις εδειξα και αυτο ηταν...σιχαθηκε δε ξερω?αλλα πιπιλα κοπηκε μαχαιρι...οι πιπιλες ειναι ακομη διασπαρτες στο σπιτι...δεν τισ πεταξαμε εκει που παιζουμε βρισκουμε απο καμια αλλα ουτε θεμα για να τη βαλει στο στομα...

η αληθεια ειναι οτι εχουμε πααααααααρα πολυ γκρινια,και εχουμε κ σοβαρο θεμα ειδικα με τον μεσημεριανο υπνο.....ελπιζω να το ξεπερασουμε.....:cool:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Ενας πολυ γλυκος τροπος για να κοψουν την πιπιλα...(το ειχα δει στην νταντα στην τηλεοραση)ειναι να βαλει το παιδι τις πιπιλες σε σακουλακια αν θυμαμαι καλα και να τα κρεμασει σε ενα δεντρο ωστε"να ερθουν οι νεραιδες τις πιπιλας να τις παρουν και να αφησουν δωρακια" Την επομενη μερα εχεις παρει εσυ τις πιπιλες και τις εχεις αντικαταστησει με δωρακια τα οποια θα ενθουσιασουν το παιδι και θα ξεχασει την πιπιλα...και δεν θα ειναι και επιπονο...Μου φανηκε πολυ χαριτωμενο..

Εμεις την πιπιλα δεν την θελαμε ποτε, ουτε ζωγραφιστη..χαχα

9rQUp2.png

Marylou έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα και εμείς με τον μικρούλη μας. Είναι 3 και 3 μηνών και κάποια μέρα πέταξε την πιπίλα στη λεκάνη της τουαλέτας τράβηξε και το καζανάκι και καμάρωνε οτι έγινε παλικάρι και δεν τη θέλει πια κλπ. Ωσπου έφτασε η ώρα για ύπνο και σπάραξε. Λύγισα και εγώ γιατί δεν θέλω να τον ζορίζω μιας και του λέιπει ο μπαμπάκας (είναι εκτός πόλης λόγω δουλειάς και τον βλέπει μόνο σ/κ). Από τη στιγμή που άρχισα να του λέω πως είναι καιρός να την κόψουμε έχει φάει τρελλό κόλλημα και τη ζητάει διαρκώς . Του την δίνω όμως μόνο στον ύπνο. Περιμένω να το πάρει μόνος του απόφαση αλλά μάλλον θα αργήσει !!!!

καλημερα τη κανετε? Να ρωτησω και γω βρε κοπελιεσ κατι που με απασχωλει? ο μηκροσ μου ειναι 14 μηνων ποτε πρεπει να την κοψει την πιπιλα? δεν την εχει ολοι μερα στο στομα του μονο βραδυ αλλα αμα του την παρω την ωρα που κοιματε μασ ακουνε μεχρι το λιμανι του πειραια χαχαχαχαχαχαχα

ha geino mama

εμεις παλι λεμε να τη δωσουμε στον Αγ. Βασιλη φετος, καπου εδω το χα διαβασει και μου φανηκε ωραια ιδεα! Μονο στον υπνο την εχει και απλα μεχρι να αποκοιμηθει, μετα τη βγαζει γιατι δε μπορει να αναπνευσει (λογω παιδικου εχει μπουκωμενη μυτη μονιμως)...

Το προβλημα ομως ειναι πως εχουμε μωρο στο σπιτι και οι πιπιλες ειναι παντου...οπως βλεπω και τωρα, αμα της λειψει η πιπιλα παει και παιρνει της μικρης!!! αμα ειναι να το κανει ετσι δεν εχει νοημα....θα το προσπαθησω κ θα σας πω παντως απο τη νεα χρονια....:)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

τη να πω κι εγω να μη σας πω οταν αρρωστενει τη τραβαμε με την πιπιλα αφου μια φορα τη χασαμε και εψαχνα σα τρελη να τη βρω πανικοσ με πιασε καλε σας λεω χαχαχαχαχαχαχα

ha geino mama

Marylou έχουμε ακριβώς το ίδιο θέμα και εμείς με τον μικρούλη μας. Είναι 3 και 3 μηνών και κάποια μέρα πέταξε την πιπίλα στη λεκάνη της τουαλέτας τράβηξε και το καζανάκι και καμάρωνε οτι έγινε παλικάρι και δεν τη θέλει πια κλπ. Ωσπου έφτασε η ώρα για ύπνο και σπάραξε. Λύγισα και εγώ γιατί δεν θέλω να τον ζορίζω μιας και του λέιπει ο μπαμπάκας (είναι εκτός πόλης λόγω δουλειάς και τον βλέπει μόνο σ/κ). Από τη στιγμή που άρχισα να του λέω πως είναι καιρός να την κόψουμε έχει φάει τρελλό κόλλημα και τη ζητάει διαρκώς . Του την δίνω όμως μόνο στον ύπνο. Περιμένω να το πάρει μόνος του απόφαση αλλά μάλλον θα αργήσει !!!!

πραγματικα και η κορη μου μετα απο εκεινη την ημερα εχει εμμονη με την πιπιλα!:roll:και εγω προσπαθω να της την δινω μονο στον υπνο αλλα δυστυχως αν εχει γκρινιες την ζηταει συνεχως!!!

τη να πω κι εγω να μη σας πω οταν αρρωστενει τη τραβαμε με την πιπιλα αφου μια φορα τη χασαμε και εψαχνα σα τρελη να τη βρω πανικοσ με πιασε καλε σας λεω χαχαχαχαχαχαχα

καλε πλακα κανεις????εχουμε παει αργα βραδυ στην μανα μου να παρω πιπιλα!!!!κλασσικη μανα στο σπιτι υπαρχοθν δεκαδες πιπιλες που ποτε δεν βρισκουμε!!!!οταν κανω γενικ στο σπιτι ανακαλυπτω ποσες πολλες πιπιλες υπαρχουν!:-D

line_wave_beg_girl_time_1189224000_text_f0e9f0e9ebe9f4f3e120eceff520efeceff1f6e7e7e7e7e7.gif

Η πιπιλα πληγωμενο θεμα και με τα 2:o , ο μεγαλος την εκοψε 3 ετων ακριβως ,απο 8 μηνων δεν επερνε καμια αλλη παρα μονο κατι τεραστιες της fisher price εχουνε αποσυρθει τωρα δεν θα τις ξερετε οι πολυ προσφατες μαμαδες , επισης μετα που αποσυρθηκαν ο δικος μου συνεχισε να τις θελει και αντι να του τη κοψουμε τρεχαμε και μαζευαμε οσες ειχανε μεινει στα καταστηματα , στο τελος ειχε κατι χιλιοκομμενες μεχρι που την εκοψε και ξεμπερδεψαμε .

Η μικρη προσπαθω να την περνει μονο και αποκλειστικα στον υπνο , ε αμα βρει καμια μεσα στο σπιτι θα την παρει αλλα κοιταω να μην βρισκει οσο γινεται .

QRyOp2.png

Αυτο ειναι σιγουρο για τις πρωτες μερες ισως και εβδομαδες!!!!

Εμενα το διαστημα που την κοψαμε, σταματησε να κοιμαται τα μεσημερια για περιπου 2 εβδομαδες και το βραδυ, παραμιλουσε και ζηταγε πιπιλα.

Εγω το μονο που εκανα ηταν ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!

Τα βραδια που παραμιλαγε και ηταν ανησυχη, πηγαινα και την ηρεμουσα λιγο.(την κουναγα, την χαιδευα κτλ). Το μεσημερι ηταν αρκετα βαρβαρο που δεν κοιμοταν αλλα λιγο στην αρχη θα παιδευτεις και μετα ΟΚ. Αρκει να μην υποκυψεις και την ξαναδωσεις! Πιστευω οτι αυτο θα ηταν οτι χειροτερο! :D

Ετσι και εμεις το βιωσαμε με τον Δικο μας (2.5 χρονων). Πολυ κλαμα το μεσημερι, ανησυχια και ανασφαλειες. Ομως ο παιδοψ. μας ειπε να μην την ξαναδωσουμε και να ειμαστε αποφασισμενοι... Μαλλον θα πετυχει τωρα μετα απο δυο βδομαδες καλο κουραγιο

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα και χρόνια πολλά.Να μοιραστώ τον πόνο μου με σας που σίγουρα έχετε βρεθεί στη θέση μου!!!;);)

Την Κυριακή ήρθε ο Αγιος Βασίλης στο σπίτι μας , μας έφερε ένα βουνό δώρα και εμείς ενθουσιασμένοι του δώσαμε τις πιπίλες μας να τις πάει στα μωράκια ( τι το θέλαμε;;;;:twisted::twisted:)

Τρείς μέρες τώρα όταν έρχεται η ώρα του ύπνου αρχίζει το αρχαίον δράμα....Κλάμματα ,παρακάλια, κλωτσιές μπουνιές κουτουλιές (από την πλευρά του μικρού βέβαια , μη νομίζετε οτι το δέρνω κιόλας:mrgreen::mrgreen::mrgreen:)Τελικά κοιμάται αλλά μας έχει βγάλει πρώτα νοκ αουτ. Και το θέμα ρε κορίτσια είναι πως μολις πριν μια εβδομάδα ανακάλυψα πως είμαι πάλι έγκυος και λιώνω από την υπνηλία:wink:.Το ξέρω πως δεν πρέπει να κάνουμε πίσω και δεν θα κάνουμε αλλά νυστάζωωωωωωω.......Πόσο κρατάει η απεξάρτηση ρε παιδιά;Θα επανέλθουμε στην παλία υπέροχη ρουτίνα ύπνου;;;:roll:

aaax υπομονη...τι αλλο...εκει που εισαι θα ρθω...εγω επρεπε να της την ειχα κοψει ηδη..αλλα λογω εγκυμοσυνης και ορμονων το ανεβαλα συνεχεια..Τωρα θα ερθει και το μωρο...σκεφτομαι να μην δωσω καθολου..αφου ουτως η αλλως θα ειναι στο στηθος 24/7..τι να κανω να αρχισω τωρα την προσπαθεια?πιο λογικο μου φαινεται...δεν εχω υπομονη ομως με την κοιλια τουρλα...και εχω π[ει πως θα το κανω μια κι εξω...ειναι 2,5 και τα πισωγυρισματα θα μας κανουν πραγματικα κακο..δεν επρεπε να το αφησω τοσο τελικα..αν δεν περιμενα μωρακι δεν θα με ενοιαζε...

Γιαυτο κανε υπομονη να ξεμπερδευεις τωρα που ειναι νωρις στην εγκυμοσυνη σου πιο μετα ειναι χειροτερα...

Αντε και με το καλο το μωρακι!

σε κανα 2 βδομαδες 8α συνερθει...θα την εχει "ξεχασει"...το κακο στη δικη μου περιπτωση ειναι οτι μαζι με τη πιπιλα κοψαμε κ τον μεσημεριανο υπνο που οσο να εχει φορτιζε λιγο τις μπαταριες μου....:?

1kOup2.pngTxJmp3.png

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ για την υπομονη σας...εγω δεν τη παλευω και της την ξαναδινω παντα...Το μονο που εχω καταφερει πια και με χιλια βασανα ειναι να μην την παιρνουμε εκτως σπιτιου...κατα τα αλλα την ημερα θελει μονο να τις βλεπει αλλα το βραδυ δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην τις παρει-και μιλαω στον πλυθηντικο για τι παντα θελει 2.μια στο χερι και μια στο στομα..

Το κακο ειναι οτι τις εκανε απο 1 -δυο οταν προσπαθησαμε να την κοψουμε την ατιμη...Αφηστε τα

Το βραδυ ουρλιαζει κλαιει και δεν αντεχω με τιποτα...

Ηταν και παντα δυσκολη στον υπνο..ειμαι κι εγω κοματια το βραδυ...σκ..α

Το εχω αφησει στην μοιρα..

μην απελπιζεσαι..καποια στιγμη θα ειναι ετοιμη και 8α την κοψει θα δεις.....σε εμας ισως βοηθησε οτι δε πηρε και ο μπεμπης πιπιλα και του λεγαμε μπραβο κ οτι ειναι εξυπνος και πολυ μπλα μπλα....κανε κ αυτο το κολπο με τις φωτογραφιες με τα παιδακια με τα χαλασμενα δοντια ισως να πιασει...

και πολυ μπλα μπλα...οχι να της την κοψεις με τη μια να της μιλας για αυτο...να την προετοιμασεις με λογια....παντως ειναι αναποφευκτη η γκρινια δεν γλιτωνεις απο αυτη.....υπομονη υπομονη υπομονη

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Χθές το βράδυ ούτε καν την ανέφερε πριν πάμε για ύπνο. Αν την ξεπέρασε κιόλας τι να πω; Ηταν πιο εύκολο απο όσο περίμενα.

Και γω να σας πω την αλήθεια αν το μωράκι που περιμένω είναι ήσυχο θα προσπαθήσω να την αποφύγω. Ούτως ή άλλως σκοπεύω να θηλάσω όσο πάει οπότε ίσως και να την γλιτώσουμε. Πάντως σε συζήτηση με παιδίατρους αλλά και παιδαγωγούς αυτό που κατάλαβα είναι πως η χρήση πιπίλας δεν θεωρείται "κακή" συνήθεια μέχρι την ηλικία των 3.Αντίθετα οι περισσότεροι την προτείνουν σαν μέσο "αποφόρτισης " του παιδιού.

Και η αλήθεια είναι πως η πιπίλα μας ηρέμησε σε πάααααρα πολλές στιγμές έντασης αλλά καιρός να περάσει και αυτή στο ένδοξο παρελθόν μας!!!!!!;)

Καλή επιτυχία σε οσες το επιχειρήσετε....Και καλή χρονιά:-P

Kορίτσια SOS!!!!!!

Η πιπίλα, ή μάλλον οι πιπίλες (γιατί κι εμείς έχουμε μια στο χέρι και μια στο στόμα) είναι το βασικό μας αξεσουάρ!!!

Όπου και να πάμε οι πιπίλες μας ακολουθούν!

Το μόνο μέρος που δεν υπάρχουν είναι ο παιδικός..

Θέλω να τις κόψουμε, αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο.

Όταν δεν τις έχει τρελαίνεται!!

Είναι ο έρωτας της, η παρηγοριά της, η καλύτερή της φίλη!!

Πως θα την κόψουμε;

Όλη την ώρα λέει τα νανι μου, τα νάνι μου...

Μέχρι και στον ύπνο της όταν χάνει το ένα παραμιλάει και το ψάχνει!!!

Αχ, κορίτσια τι θα κάνω;

AtKRp3.png

λοιπον στον μικρο δεν εδωσα ποτε!!! ειχα μαθει πλεον στην μεγαλη εδωσα μετα απο πιεσεις των γιαγιαδων λογω δοντιων στους 14 μηνες ε ακομα παιδευομαι για να κοιμηθει την θελει κανα 5λεπτο και ειναι 4!!!!! εχω δοκιμασει τα παντα αλλα τιποτα μου το ειπε το παιδι οχι δεν θελω να μεγαλωσω!!!! τουλαχιστον με παρηγορει οτι ειναι μινο για 5 λεπτα καθε βραδυ.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Kορίτσια SOS!!!!!!

Η πιπίλα, ή μάλλον οι πιπίλες (γιατί κι εμείς έχουμε μια στο χέρι και μια στο στόμα) είναι το βασικό μας αξεσουάρ!!!

Όπου και να πάμε οι πιπίλες μας ακολουθούν!

Το μόνο μέρος που δεν υπάρχουν είναι ο παιδικός..

Θέλω να τις κόψουμε, αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο.

Όταν δεν τις έχει τρελαίνεται!!

Είναι ο έρωτας της, η παρηγοριά της, η καλύτερή της φίλη!!

Πως θα την κόψουμε;

Όλη την ώρα λέει τα νανι μου, τα νάνι μου...

Μέχρι και στον ύπνο της όταν χάνει το ένα παραμιλάει και το ψάχνει!!!

Αχ, κορίτσια τι θα κάνω;

Τιποτα μην τρελενεστε κοριτσια θα τις κοψουν μονα τους .

Και εγω ετσι αγχωνομουν χωρις πιπιλα δεν πηγαιναμε πουθενα ειχε φτασει 3 ετων και ειχε μια στο χερι μια στο στομα ολοι της ελεγαν κοψε βρε την πιπιλα ολοκληρη γυναικα και εγω καθε μερα .Ενα πρωι λοιπον την εκοψε με τα δοντια της απο το πολυ πιπιλισμα και μου λεει με μια χαρα ΄ μαμα την εκοψα την πιπιλα !!!! ΄' Ε απο εκεινη την στιγμη δεν ξαναζητησε :D

Τιποτα μην τρελενεστε κοριτσια θα τις κοψουν μονα τους .

Και εγω ετσι αγχωνομουν χωρις πιπιλα δεν πηγαιναμε πουθενα ειχε φτασει 3 ετων και ειχε μια στο χερι μια στο στομα ολοι της ελεγαν κοψε βρε την πιπιλα ολοκληρη γυναικα και εγω καθε μερα .Ενα πρωι λοιπον την εκοψε με τα δοντια της απο το πολυ πιπιλισμα και μου λεει με μια χαρα ΄ μαμα την εκοψα την πιπιλα !!!! ΄' Ε απο εκεινη την στιγμη δεν ξαναζητησε :D

χαχα!!! Είδες βρε; Το παιδί δεν ήξερε πως κόβουν την πιπίλα!!:wink: Μόλις ανακάλυψε τον τρόπο, την έκοψε!!!

Λες να αρχίσω να τις κόβω κι εγώ σιγά σιγά μήπως και βοηθηθεί;

AtKRp3.png

χαχα!!! Είδες βρε; Το παιδί δεν ήξερε πως κόβουν την πιπίλα!!:wink: Μόλις ανακάλυψε τον τρόπο, την έκοψε!!!

Λες να αρχίσω να τις κόβω κι εγώ σιγά σιγά μήπως και βοηθηθεί;

χαχα!!! ακριβως , ειχε πολυ πλακα, τα παιδια παντα μας εκπλησουν με τον τελειως για τους ενηλικες παραδοξο τροπο σκεψης τους , αυτη ειναι και η μαγεια . Για αυτο σας λεω μην αγχωνεστε το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους καποια στιγμη θα την κοψει ( με δοντια ,με μαχαιρι, με ψαλιδι, καπως ..αστειευομαι ) .Επισης υπαρχουν νομιζω και καποια βιβλιαρακια σαν παραμυθι που βοηθανε δεν τα θυμαμαι να σας τα πω αν τα βρω καπου χωμενα στο δωματιο της κορης μου θα επανελθω.

χαχαχα ετσι την ''εκοψα'' κι εγω την πιπιλα οταν ημουν μικρη...πηρα ενα μαχαιρι και την εκοψα...ακομα το θυμαμαι σαν εικονα!!μετα το βραδυ εκλειγα και ελεγα πιπιιια μου....δως τη μου αυτην την κομμενη να την πιπιλισω λιγο...χαχαχ...η μανα μου μου ειχε πει οτι ο παπανδρεου τις απαγορεψε τις πιπιλες...αντε γεια???

πρεπει να ημουν 3...αν διαβασες καλα το θυμαμαι σαν εικονα την στιγμη που εκοβα την πιπιλα.Τωρα το οτι εκλαιγα και τα υπολοιπα μου τα εχει πει η μανα μου. Μαλιστα θυμαμαι οτι καναμε μετακομιση και πανω στο πλυντηριο που το ειχαμε εξω εκοψα την πιπιλα με το μαχαιρι...Η μανα μου ομως τα θυμαται αλλιως..τωρα τι να σου πω...παιδικη φαντασια δεν ξερω....εγω παντως το εχω σαν εικονα στο μυαλο μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...