Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι "μαθήματα" στα πρωτάκια ?

ligeri

Recommended Posts

Λοιπον πηρα το μεσημερι τη δασκαλα της και μου ειπε οτι σημερα της εκανε εντυπωση γιατι την σηκωσε στον πινακα(και ολα τα παιδακια)και δεν μπορεσε να αναγνωρισει-συλλαβισει ουτε μια λεξη,και δεν μιλησε για τις λεξεις πιπιλα ή πατινι αλλα για λεξεις οπως πάμε ,ελα.. :(

Και της ειπα λοιπον και εγω οτι την βλεπω οτι δυσκολευεται πολυ και μου εξηγησε πως να την διαβαζω και να ξεκινησω μαζι της επαναληψεις απο την αρχη.Αυτη αυριο και μεθαυριο θα της κανει επαναληψεις οταν τελειωνουν το μαθημα και πριν παει στη φυλαξη.χαρηκα με αυτο-που θα ασχοληθει μαζι της ιδιαιτερως.Μου ειπε οχι ακομη βοηθηματα γιατι θα κουραστει,να μαθει πρωτα τις πρωτες συλλαβες και μετα...να δουμε. :roll:

Κοιταξα τι εχουν για αυριο και πρεπει να μαθουν το εχει και το ενα χελιδονι πεταει :shock::? επισης αθροισματα του 3 αλλα σε αυτα δεν εχει προβλημα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ψυχουλα μου :(

Μιλα με την δασκαλα και για το συγκεκριμενο περιστατικο....και αν δεν βρεις ακρη...ρωτα στο σχολειο σας εαν εχει ενισχυτικη διδασκαλια...βοηθα τα παιδακια που για καποιο λογο (δενε χει σημασια ποιος ειναι αυτος) ζοριζονται λιγο παραπανω.

Τωρα που ειναι αρχη...στο κατω κατω...γιατι να τα σκας τσαμπα....πρεπει να σκυψουν πανω στο παιδι σου ξεχωριστα ... και να φτασετε '' τα αλλα παιδακια'' σ αυτα που ξερουν.

Η κορη σου απ οτι φαινεται ειναι ενα φιλοτιμο παιδακι..που θελει να μαθει..και προσπαθει...βοηθησε την τωρα(αν και αυτο ειμαι σιγουρη οτι το κανεις ηδη :wink: )

Σου ευχομαι συντομα να βγειτε απ αυτην την δυσκολη θεση :D

σε ευχαριστω,εισαι πολυ καλη.

Σας ευχαριστω πολυ ολες,με βοηθησατε αρκετα.Αν γυρισω και εγω πισω δεν θα ξεχασω ποτε το αγχος που ειχα οταν ειχαμε αναγνωση...η καρδια μου κοντευε να πεταχτει εξω,ενας κομπος στο λαιμο και με επιανε βηχας απο το αγχος..και να ηξερα ολο λαθη εκανα...θελω να τσεκαρω λοιπον μηπως και αυτη κομπλαρει...

Διαφημίσεις

OK! Χαλάρωσε γιατί σίγουρα άθελά σου το μεταδίδεις στη μικρή. Ξέρεις πώς τα πιάνουν όλα! Στον αέρα!

Και τώρα που χαλάρωσες (λέμε τώρα...) σκέψου το αλλιώς: υπάρχει περίπτωση να μην τα μάθει????????????

:wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

OK! Χαλάρωσε γιατί σίγουρα άθελά σου το μεταδίδεις στη μικρή. Ξέρεις πώς τα πιάνουν όλα! Στον αέρα!

Και τώρα που χαλάρωσες (λέμε τώρα...) σκέψου το αλλιώς: υπάρχει περίπτωση να μην τα μάθει????????????

:wink:

μαλλον οχι,αλλα τα εχω χαμενα γιατι την θεωρουσαμε πολυ "γατονι"...ευελπιστω οτι αυριο με το ιδιαιτερο θα παρει μπρος..

μα είναι γατόνι! απλά θέλει τον χρόνο της!!! καινούριο σχολείο, καινούριες καταστάσεις....

Χρόνο θέλει!!!

Κι εσύ και εγώ και όλοι μας, αν είμαστε γατόνια στη δουλειά μας και μας πάρουν ξαφνικά και μας ρίξουν κάπου αλλού.... ε... όσο γατόνια και να 'μαστε τον θέλουμε τον χρόνο μας!

Δες το έτσι...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Βλεπω ομως και μια "αδιαφορια" στην σταση της,μια "βαρεμαρα" του στυλ ουφ!αντε να τελειωνουμε...μπορει βεβαια να εκδηλωνει ετσι την δυσκολια της...σημερα διαβασαμε 1.5 ωρα.τα πηγε καλυτερα μπορω να πω αλλα ειδα δυσκολια στα ι,ν,ε.Τα σημειωσα για την δασκαλα της οπως επισης και ασκησεις που κανει στη φυλαξη καταλαβα οτι τις κανει η δασκαλα της φυλαξης.Το επισημανα και αυτο.Αιντε να δουμε..

Αθηνά έχω μια απορία,η δασκάλα μέχρι σήμερα που την "ενόχλησες" εσύ,δεν σας είχε μιλήσει για το που και πώς χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια το παιδί? :?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

βρε Αθηνά,τί να πώ,εμένα το παιδί μια χαρά μου φαίνεται,αν στην τριτη εβδομαδα της πρώτης δημοτικού έχει να μαθει το "εχει " και το "ενα χελιδονι πεταει" κι εγώ θα τρελαινόμουν! :shock: Πολλά μου φαίνονται. Τελοσπάντων.... Το δεδομένο είναι οτι δεν πρέπει να της μεταφέρεις το αγχος σου,οπότε ψυχραιμία :wink:

στα λεω εγώ που ο δικός μου,(το "γατόνι" που λεγαμε επίσης) ενώ γράφει πχ πανί,παπί,έλα,τόπι,όταν του λες να γράψει πατατα αναστενάζει και λεει οτι ειναι δυσκολο :roll: θα με σκάσει καμια μέρα! :cool:

μια εξαιρετικη σελιδα με ασκησεις κι οδηγιες για τα μαθηματα της α δημοτικου(για δασκαλους και γονεις) ειναι αυτη εδω:http://www.grafoulis.gr/wp/

Πάρα πολύ καλό! Ευχαριστούμε :D

Εμείς συνεχίζουμε με το έλα Λέλα έλατο ένα Λένα πένα.... πανί, νάνι, μα είναι και όλα τόσο παρόμοια... πως να μη μπερδευτούν.

Η δικιά μου μπερδεύεται λίγο στους τόνους αλλά κάθε μέρα της βάζω και γράφει τις νέες λέξεις και όλες τις προηγούμενες.

Μέχρι τώρα καλά τα πάμε αλλά παρόλο που τα ήξερε ήδη αυτά, θέλει δουλίτσα. Πόσο μάλλον ένα παιδί που δεν τα ήξερε!

Διαφημίσεις

.....όταν του λες να γράψει πατατα αναστενάζει και λεει οτι ειναι δυσκολο :roll: θα με σκάσει καμια μέρα! :cool:

Βρε παιδί μου κι ο δικός μου το ίδιο! Σαν να του λέω δλδ "τηγάνισε 5 κιλά πατάτες" κάνει! "ουφ, βαριέμαι" και όλο ξεφυσάει σαν ατμομηχανή! :lol::lol::lol::lol::lol:

.....όταν του λες να γράψει πατατα αναστενάζει και λεει οτι ειναι δυσκολο :roll: θα με σκάσει καμια μέρα! :cool:

Βρε παιδί μου κι ο δικός μου το ίδιο! Σαν να του λέω δλδ "τηγάνισε 5 κιλά πατάτες" κάνει! "ουφ, βαριέμαι" και όλο ξεφυσάει σαν ατμομηχανή! :lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

Αθηνά έχω μια απορία,η δασκάλα μέχρι σήμερα που την "ενόχλησες" εσύ,δεν σας είχε μιλήσει για το που και πώς χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια το παιδί? :?
eΙΧΑμε την προηγουμενη εβδομαδα συναντηση και μου ειπε οτι το μελι ειχε δυσκολια στο γραψιμο(εγραφε πολυ αργα)αλλα ειναι πολυ φιλοτιμη και τυπικη(ετσι ειναι το παιδι μου)και τα παει καλυτερα.Της εκανε εντυπωση γιατι χθες ηταν η δευτερη φορα που δεν μπορεσε να διαβασει.Με ειχε ενημερωσει γραπτως.σΚΕΦΤΕΣΑΙ κατι; :roll:

eΙΧΑμε την προηγουμενη εβδομαδα συναντηση και μου ειπε οτι το μελι ειχε δυσκολια στο γραψιμο(εγραφε πολυ αργα)αλλα ειναι πολυ φιλοτιμη και τυπικη(ετσι ειναι το παιδι μου)και τα παει καλυτερα.Της εκανε εντυπωση γιατι χθες ηταν η δευτερη φορα που δεν μπορεσε να διαβασει.Με ειχε ενημερωσει γραπτως.σΚΕΦΤΕΣΑΙ κατι; :roll:

Όταν λες δε μπόρεσε να διαβάσει εννοείς κάτι γνωστό που είχαν να προετοιμάσουν στο σπίτι και κάνανε την επόμενη μέρα ανάγνωση στο σχολείο ή κάτι άγνωστο.

Αφού έχεις εντοπίσει τη δυσκολία της.. βάλε στο σπίτι να διαβάσει πάρα πολλές φορές το ίδιο και το ίδιο έτσι όταν έρθει η ώρα στο σχολείο να είναι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι το ξέρει και να μην αγχώνεται και κομπλάρει.

Δεν είναι κακό να της κάνεις και μια ανάγνωση το παρακάτω... ώστε να το έχει ακούσει μια φορά και να είναι προετοιμασμένη.

Όταν λες δε μπόρεσε να διαβάσει εννοείς κάτι γνωστό που είχαν να προετοιμάσουν στο σπίτι και κάνανε την επόμενη μέρα ανάγνωση στο σχολείο ή κάτι άγνωστο.

Δεν είναι κακό να της κάνεις και μια ανάγνωση το παρακάτω... ώστε να το έχει ακούσει μια φορά και να είναι προετοιμασμένη.

NAI αυτα που ειχαν να προετοιμασουν σπιτι.

Παρακατω;;;εδω χθες της λεω ελα να διαβασουμε αυτο που δεν ηξερες και μου λεει -βρε μαμα ετσι θα τα μπερδεψω αυριο,αστα τα παλια! :shock:

NAI αυτα που ειχαν να προετοιμασουν σπιτι.

Παρακατω;;;εδω χθες της λεω ελα να διαβασουμε αυτο που δεν ηξερες και μου λεει -βρε μαμα ετσι θα τα μπερδεψω αυριο,αστα τα παλια! :shock:

Εεε πιστεύω ότι πέρα από τη βοήθεια της δασκάλας θα πρέπει να τη βάζεις σπίτι πολλές φορές να τα διαβάζει ξανά και ξανά αυτά που έχει και άλλα παρόμοια και να της εξηγήσεις ότι μόνο έτσι θα μπορεί να τα διαβάσει χωρίς λάθη την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Εξάλλου τα πρωτάκια μας αυτό πρέπει αρχικά να καταλάβουν ότι για την άλλη μέρα πλέον προετοιμαζόμαστε για το σχολείο και δεν είναι νήπια που απλά πηγαινογυρίζαμε... έχουμε και υποχρεώσεις.

Εεε πιστεύω ότι πέρα από τη βοήθεια της δασκάλας θα πρέπει να τη βάζεις σπίτι πολλές φορές να τα διαβάζει ξανά και ξανά αυτά που έχει και άλλα παρόμοια και να της εξηγήσεις ότι μόνο έτσι θα μπορεί να τα διαβάσει χωρίς λάθη την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Εξάλλου τα πρωτάκια μας αυτό πρέπει αρχικά να καταλάβουν ότι για την άλλη μέρα πλέον προετοιμαζόμαστε για το σχολείο και δεν είναι νήπια που απλά πηγαινογυρίζαμε... έχουμε και υποχρεώσεις.

Συμφωνω.εχθες κοιταξα την ωρα και ειχαμε κατσει 1.5 ωρα.το παιδι τα ειχε παιξει και ειχε παει 8 η ωρα..ποσο να ασχοληθει παραπανω; :roll:

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο που χρησιμοποιουν.

Δεν μαθαινουν αναγνωση στα παιδια με τον δικο μας τροπο,δηλ π+α=πα,π+ι=πι αρα παπι.οοοοοχι αρχιζουν με την Μαρινα και τον Αρη που χαιρετουν την θαλασσα :shock:

Καλα τα παει(αν και την συγκεκριμενη πατατα που λετε τον εφαγε μεχρι να την γραψει :lol: )ομως αυτος ο τροπος νομιζω πως τον μαθαινει να αναγνωριζει τις λεξεις φωτογραφικα...καλο ειναι αυτο τωρα?θα δειξει :roll:

Γενικα παντως μια χαρα, μαζευει τα βραβεια που του βαζει η δασκαλα και ολα καλα :D

Εχω προσεξει δε,πως γραφει πολυ πιο καλα και γρηγορα οταν δεν ειμαι διπλα του,παρολο που μου ζηταει να καθομαι μαζι του.Οταν κατσω αργει...πιανει την κουβεντα... :lol:

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο που χρησιμοποιουν.

Δεν μαθαινουν αναγνωση στα παιδια με τον δικο μας τροπο,δηλ π+α=πα,π+ι=πι αρα παπι.

ετσι ετσι,αλλα η μελινα δυσκολευεται με τοι το μπαστουνακιιιιιιιιιιιιιιιιιι της λεω!το μπαστουνακι μελινα μου ,που στο τελος θα με κανεις να παρω ενα! :lol:

Τα δικά μας ακόμα στο π+α πα είναι , λ+α λα.. κλπ συλλαβισμό.

Δεν έχουμε φτάσει στο Αντίο Θάλασσα. Μας είπε ότι από το βιβλίο θα διαβάζουν ότι είναι υπογραμμισμένο (αυτα με έντονο ή με σκιά) και όχι όλα.

Απλα τα έχει σαν ιστοριούλες.. δε σημαίνει οτι ανάγνωση θα τα κάνουν όλα!

πχ.. στο Που είναι το παπί είναι πάνω στην πατάτα.. διαβάζαν μόνο τη λέξη πατάτα που ήταν με έντονα γράμματα!

Στο ολοήμερο κάνει τα γραπτά οπότε δεν ξέρω πόση ώρα κάνει και σπίτι κοιτάμε ανάγνωση και ορθογραφία κανένα μισάωρο και μαθηματικά ότι έχουν.

Καλύτερα μόνα τους να γράφουν γιατί αν είμαστε δίπλα χαϊδεύονται και χαζεύουν και όλα τότε τα θυμούνται! Επίσης.. ΔΕ ΣΒΗΝΟΥΜΕ.. ότι κάνανε.. κάνανε. .. λέμε μόνο μπράβο. Ας μη μπορεί το μπαστουνάκι.. κουτσά στραβά ότι κάνει αρκεί να πάει γραμμένη. Με τον καιρό θα το καταφέρει... ! Το νόημα είναι να καθήσουν να γράψουν και όχι να κάνουν καλλιγραφία.

Η δασκάλα μας είπε σε όλους μπράβο θα βάζω και δε θα δείτε να διορθώνω ορθογραφία σε παιδί πρώτης δημοτικού. Επίσης.. για κάθε αριθμό γράμμα τους λέει διάφορους τρόπους να το γράψουν όπως τους βολεύει. πχ για το 4 τους είπε μπορούμε να κάνουμε το L και μετά γραμμή ή μπορούμε να κάνουμε το 1 και μετά να το κλείσουμε... κλπ.

Γενικά θέλουν πολύ ενθάρυνση και μπράβο και όχι πολλές πολλές διορθώσεις.

Αλλιώς απογοητεύονται...!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...