Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;  

1.705

1. 1. ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;

Recommended Posts

στη διαφανεια δε ρωτησα, δεν μου ειχε πει κανεις οτι θα μπορουσαν να το δουν... οταν μπηκα στον τεταρτο πηγα στο γιατρο μονο και μονο για να κανουμε υπερηχο να δω τι ειναι... αμ δε... το μωρακι μου ηθελε να κανει εκπληξη κι ειχε γυρισμενο τον πισινουλη και την πλατουλα του... μεχρι να κανω τη β επιπεδου ειχα τρελαθει απο την αγωνια. εκει μαθαμε οτι ηταν κοριτσι (κι εγω κι ο μπαμπας κοριτσι θελαμε) η αληθεια ειναι οτι επειδη δεν ειχε αλλαξει θεση μεχρι τη γεννα, μολις βγηκε το πρωτο πραγμα που κοιταξα ηταν το επιμαχο σημειο, φοβομουν μηπως απο τη σταση της εκρυβε κατι... :oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

Από την ερχή της πρώτης μου εγκυμοσύνης, παρακαλούσα μόνο για ένα υγιές μωρό. Δεν με ενδιέφερε αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, όμορφο ή άσχημο, ψηλό ή κοντό, μελαχρινό ή ξανθό. Γι' αυτό και δεν έμαθα σε καμία από τις 2 εγκυμοσύνες μου το φύλλο των παιδιών μου.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τον γυναικολόγο μου μόλις γέννησα είναι αν είναι καλά το παιδί μου και μετέπειτα τι φύλλο είναι.

Ο Θεός μου έδωσε 2 υγιέστατα και πανέμορφα αγοράκια που είναι όλη μου η ζωή. Και να φανταστεί κανείς ότι πάντα δήλωνα ότι θα ήθελα να κάνω 2 κορίτσια. Τωρα βέβαια δεν τα αλλάζω με τίποτα στον κόσμο!!

Να είναι καλά όλα τα παιδιά, γιατί η αλήθεια είναι ότι τα φέραμε στον κόσμο σε δύσκολες εποχές.....

Σοφία Δ

καλη μου δεν σημαινει πως οταν λες θελω κοριτσακι η θελω αγορακι αν κανεις το αντιθετο δεν το αγαπας... ολες εννοειται πως το μονο που μας απασχολει ειναι να ειναι γερο και δυνατο!!! αλλο το να εχεις μια προτιμηση...

ηθελα κοριτσι απο πριν να μεινω εγκυος κι ομως στο λογο μου μολις ο γιατρος τελειωνοντας το β επιπεδου που μου ειχε πει οτι το μωρο μου ηταν υγιεστατο και μου απαντησε οτι ηταν κοριτσι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τη χαρα μου σκεφτηκα αστραπιαια και αγορακι να ηταν την ιδια ακριβως χαρα και ανακουφιση θα ειχα... και πιστευω και το ιδιο χαζο χαμογελο...

Και εμείς το μάθαμε...μάλλον χθες. 80% αγοράκι! Ετσι κι αλλιώς όμως δεν έχει σημασία.Ο αντρούλης μου δεν μπορούσε να συγκρατηθεί με τίποτα,ήθελε να μάθει και είχε και...ένστικτο για κόρη!!!

Κορίτσι θα είναι!Και εμένα 80% αγοράκι μου είπαν και μέχρι 2 μέρες πριν γεννήσω ο γιατρός έβλεπε τσουτσού αλλά η έκπληξη έγινε στη γέννα ! κορίτσαρος! Και εμείς είχαμε ένσικτο και δεν μας διεψευσε ....

Διαφημίσεις

Πριν ακόμα μείνω έγκυος ο σύντροφος μου είχε αποφασίσει ότι θέλει να μάθει το φύλο του παιδιού κατά την διάρκεια αυτής. Όταν τελικά όμως έμεινα έγκυος κατάλαβε και αυτός πως το σημαντικότερο είναι να βγει αυτό γερό και να είμαστε και εμείς γεροί για να μπορέσουμε να το χαρούμε. Έτσι συμφώνησε και τώρα πια του καλό αρέσει η ιδέα ότι θα είναι πιθανότατα ο πρώτος που θα τα μάθει, αφού αν όλα πάνε καλά θα είναι μέσα στη γέννα.

Έχει την πλάκα του τελικά να μην ξέρεις. Όλοι κοιτάζουν την κοιλία μου και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο που κρύβει μέσα της!!!!!χαχαχχχχαχα Οι γνώμες διίστανται βέβαια , και κάποιοι παλαιότεροι σε ηλικία θέλησαν να μου κρύψουν ψαλίδι και μαχαίρι για να δουν που θα κάτσω ή να μου κάνουν κάτι με ένα σταυρό για να δούμε τι παιδί θα είναι . Μιλάμε για τρελό γέλιο .

Το μυστήριο θα λυθεί σε λίγες εβδομάδες. Πως πέρασε έτσι ο καιρός??? 8 εβδομάδες μόνο!!! Ίσως και λιγότερο!!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

στα 2 πρωτα το μαθαμε απο πολυ νωρις,δεν αντεχαμε με τιποτα!!!το πρωτο αγορακι κ το δευτερο κοριτσακι!!!

στο τριτο επιλεξαμε να μην μαθουμε!!κ για να ζησουμε την εμπειρια της εκπληξης κ γιατι δεν ειχαμε τοσο αγχος για το παιδικο δωματιο κ τα ρουχαλακια!!!ετσι κ αλλιως ειχαμε κ απ'τα δυο!!!πολυ ωραια εμπειρια η εκπληξη,αλλα ο αντρας μου ισα που κρατιοταν να μην ρωτησει τι ειναι!!!:lol:

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Δεν ηθελα με τιποτα να μαθω ηθελα ναναι εκπληξη και ευτυχως ο αντρας μου το σεβαστηκε με την προυποθεση βεβαια στο επομενο να να μαθουμε.Και αντεξα μεχρι τελους και το ενστικτο μου βγηκε αληθινο πιστευα οτι ηταν κοριτσι και ηταν! Το αστειο ηταν με το γιατρο που σε καθε υπερηχο του υπενθυμιζα να μη μας πει απο φοβο μηπως το ξεχασει και οταν την εβγαλε μου λεει "Πω πω ενας κοριτσαρος...αλλα δε σου λεω τι ειναι!"

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς δε θέλουμε να το μάθουμε! Είναι κοινή απόφαση και το απολαμβάνουμε κάνοντας συνέχεια υποθέσεις, αλλά και... σπάζοντας τα νεύρα όλων (μα όλων πια??) των γύρω μας που δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι δε θέλουμε να ξέρουμε! Αυτό το τελευταίο η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Τι φαγωμάρα είναι αυτή από τους γύρω μας? Εκνευρίζονται πραγματικά! Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία όσων μαμάδων και μπαμπάδων θέλουν να ξέρουν τι κρύβεται στις κοιλίτσες τους αλλά εμάς μας βγήκε έτσι (χωρίς να το έχουμε συζητήσει παλαιότερα, και ούτε καν το φανταζόμουν πριν μείνω έγκυος ότι θα ήθελα κάτι τέτοιο) και δεν το μετανιώνω. Μου αρέσει κι όλας που επικεντρωνόμαστε στο να είναι γερό και δεν ασχολούμαστε με ονόματα και χρώματα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

ρε κοριτσια δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω γιατι ολοι λυσανε να μαθουν το φυλλο.

ο υπερηχος ανακαλυφτηκε τα τελευταια χρονια, πριν τι εκαναν???

εχω παραδειγμα της ξαδελφης μου η οποια δεν θελει να μαθει και εχουν πεσει ολοι να φαγωθουν!

εγω εχω ξετρελαθει με την ιδεα της εκπληξης!!

και κατι αλλο:

ας βγαινουν ολα τα παιδακια γερα και το φυλλο ειναι το τελευταιο...

668bab1939.png

Στο 1 παιδί είχαμε πει με το σύζυγο μου να μην μάθουμε το φύλο του μωρού. Τελικά μας το είπε ο γιατρός στο 3 μήνα χωρίς να τον ρωτήσουμε:twisted:. Αν και θέλαμε κορίτσι και οι δύο ήταν αγόρι αλλα δεν μας πείραξε καθόλου. :-P Στο 2 πάλι μάθαμε στο 3 μήνα και ήταν κορίτσι όπως το είχα προαίσθηση απο την αρχή,είχα αποφασήσει και το όνομα Σιμώνη. Τελικά την ονόμα Ευα-Ιολη. Αν κάνω 3 παιδί δεν θέλω να μάθω το φύλο του μωρού απο πρίν.

9SeWp3.pnglkHhup3.png

Το μαθαμε στην 12η εβδομαδα, τωρα ειμαι στην 20η. Βεβαια μεχρι τωρα μας λενε μαλλον κοριτσακι αλλα δεν πιστευω να αλλαξει κατι, εξαλλου μου ειναι αδιαφορο το φυλλο. Προσευχομαι για ενα γερο μωρακι, μονο αυτο με ενδιαφερει.

Το μάθαμε την 16 βδομάδα και μπορώ να πώ οτι το είχα το θέμα μας απλά για να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε μιας και η εγκυμοσύνη μου είναι αρκετά καλή και χωρίς προβλήματα.. Τώρα ασχολούμαστε με το χρώμα των μαλλιών!! Μελαχρινό ή ξανθό?

EwCip3.png

Διαφημίσεις

:cool: Έμαθα ότι η Ηλέκτρα είναι κορίτσι...

Ελπίζω να μην αλλάξει αυτό μέχρι να γεννήσω, γιατί πλέον έχω συνηθίσει την ιδέα:lol:

Φαντάσου να σκέφτομαι την Ηλέκτρα, να μιλάω για την Ηλέκτρα και σε 2 μήνες να μου πουνε "he is a boy".

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Στα δύο πρώτα δεν θέλαμε να μάθουμε και δεν μάθαμε. Τώρα το σκεφτόμαστε γιατί το κάθε παιδί μας θέλει και ανάλογο φύλο, οπότε να τους προετοιμάσουμε.

t4Esp3.png qIf3p3.png

Στις 18-12-2010 ήρθε στη ζωή το τρίτο Αστεράκι μας!!! Η μπουμπού μας!

• 2 εβδομάδες μετά...

καναμε τοσους πολλους ηπερηχους που ηταν αδιανοητο να μην μαθουμε ....

ας οψονατι οι πολλαπλες αποκολησεις ....τελος καλο ολα καλα ....

Καλια στα ορη αρχοντας παρα στον καμπο δουλος .

Νατονε θωρεις απο ψηλα ειναι δικος σου ουλος .

Όταν ήμουν έγκυος στο 1ο παιδί ήθελα να ξέρω τί είναι... δεν κρατιόμουν με τίποτα.. και μετά ήρθε η απόγνωση... ήταν ανάπηρος και δεν το γνωρίζαμε... στα επόμενα 2 που ακολούθησαν έκανα αμνιοπαρακέντηση λόγω του μεγάλου μου γιού και πάλι ήθελα να ξέρω τί είναι.... δεν κρύβωτην λαχτάρα που έχω για όλα μου τα παιδιά, και κυρίως για το γιό μου..

Έμαθα το φύλο στο τέλος του πρώτου τριμήνου γιατί έπρεπε να κάνω βιοψία τροφοβλάστης. Πάντως, ούτε θα έκανα ειδικές εξετάσεις για το φύλο ούτε θα ζητούσα να μου το αποκρίψουν ενώ το ξέρουν όλοι.

νομιζω τελικα οτι οι παπουδες εχουν περισσοτερη αγωνια για το φυλο του μωρου.. αγωνια για να ακουσουν αν θα τους βγει το ονομα ... αμαν αυτα τα ονοματα....

στο πρωτο παιδι το εμαθα στο υπερηχο β επιπεδου (αγορακι) ... ειχα επιθυμια για κοριτσι .. δεν σας κρυβω οτι καπου καπου μου βγαινει καμια φορα... αν ομως εχεις δυσκολη εγκυμοσυνη πραγματικα πιστευω το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι το φυλο.. να βγει ενα υγιες παιδι αυτο μετραει...στο δευτερο παιδι, μου το ειπε ο γιατρος μου 3μηνων 70% αγορι και επεσε μεσα!!χαρηκα παρα πολυ παρ ολο που οπως ειπα ηθελα κοριτσι....ειναι τοσο καλα παιδακια και τα δυο και το σημαντικοτερο.. οτι ειναι δεμενα πολυ και παιζουνε συνεχεια μαζι!!

line_line_typew6_beg_d_typew9_time_1058673600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Μάριος-Νίκος : 18/12/2003

Νικόλας:27/01/2006

ναι θελαμε να το μαθουμε σαν τρελοι...το μαθαμε την 18 εβδομαδα μια απο πιο ευτυχισμενες μερες της ζωης μας...ηταν και υστερα απο εξωσωματικη.. οποτε καταλαβαινετε τη χαρα....εγω ημουν σιγουρη οτι θα ηταν αγορακι και ετσι ειναι εχω εναν γιο κουκλο 2 μηνων

• 4 εβδομάδες μετά...

ναι και μετανιωνω που για τους τρεις πρωτους μηνες ηθελα αλλο φυλο απο αυτο!ημουν χαζη και νιωθω τυψεις για το ποσο ρηχα και ασχημα σκεφτηκα εστω και για λιγο!δεν θελω αλλο φυλο απο αυτο που ειναι το πρωτο μου παιδακι πλεον!

uYdjp2.png

3xLVp2.png

Ναι το μάθαμε τον 5ο μήνα γιατί δεν φαινόταν πολύ καλά αλλά πάντα σκεφτόμουν ότι όποιο και να ήταν το φύλο το αποτέλεσμα ήταν ότι είμουν τυχερή που είχα μείνει έγκυος.

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια εγω ειχα σκοπο να μην μαθω το φυλο του μωρου μου μεχρι να γεννησω μολςι το ακουσαν οι δικοι μ αυτο πεσανε να με φανε

τελικα αγορακι ειναι το ζουζουνι μου και ειναι ζωηρουλης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...