Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΕΤΟΥΣ!!!!

Recommended Posts

Και εγώ ήμουν έτσι 4, 5 μήνες και εμετοί (αναγούλα πολύ με τα άπλυτα και το ψυγείο είχα και εγώ! :) ) που ξεκίνησαν από την 8η εβδομάδα και τελειώσαν όταν μπήκα στον 5ο! Ευτυχώς μπόρεσα να πάρω 2 μήνες αναρρωτική γιατί δεν μπορούσα ούτε να σταθώ από τις ναυτίες...προσπάθησε και εσύ να μείνεις σπίτι σου όσο μπορείς.

Τώρα δεν έχω εμετούς αλλά πάλι δεν μπορώ να φάω πολύ και καθόλου μετά το απόγευμα λόγω προβλήματος στο στομάχι.

Υπομονή... :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vicky29 είπε:
παρακαλάω να πάω σπίτι μου να ξαπλώσω περιμένω πως και πως να πάει 5 να σχολάσω.είμαι στην 9 εβδομάδα αλλά εδω και δυο εβδομάδες είμαι έτσι.απο καναπέ σε κρεβάτι και αντίστροφα.για να κρατηθώ στην δουλειά με βοηθάνε τα κου΄λούρια θεσσαλονίκης και οι μπανάνες.αλλά δεν γίνεται και όλη μέρα να τρώω.διχάω πολύ σκάνε τα χείλια μου και δεν μπορώ να πιώ νερό γιατί θα με κάνει χειρότερα.και με εσένα το ίδιο?

Κι εμενα το νερο και πασης φυσης υγρο με κανει τρεις χειροτερα οποτε πινω γουλιτσα γουλιτσα και ποτε πανω απο μισο ποτηρι τη φορα!

Jen. είπε:
Εγώ στο τέλος κάθε φορά βγάζω και κάποιες μικρές σταγόνες αίμα? Εσείς το έχετε? Πήγα χθες σε γαστρεντερολόγο (πολύ πολύ καλός αν και το διάλεξα στην τύχη) και μου είπε ότι είναι γνωστό φαινόμενο προέρχεται από μια πληγή μεταξύ του οισοφάγου και στομαχιού λόγω της παλινδρόμησης και των εμετών και μου απαγόρευσε κάθε φάρμακο απλά να παίρνω για 10 μέρες πρωί βράδυ μια κουταλιά γάλα μαγνησίου (είναι εντελώς αθώο και φυτικό, και η ομοιοπαθητικός μου το εγκρίνει) για να επουλωθεί η πληγή. Εσείς το έχετε αυτό το σύμπτωμα?

την Παρασκευή έβγαλα και εγώ λίγο αίμα αλλά δεν έδωσα σημασία.

κορίτσια τώρα μίλησα με μια φαρμακοποιό ομοιοπαθητικής και μου είπε να εμπιστευτώ τον γιατρό μου και να πάρω αυτό το σιρόπι το μπριοκάτι που μου έγραψε και να μη φοβάμαι γιατί όλεσ οι έγκυες απο τον πόλεμο έως τώρα αυτό έπαιρναν.

Διαφημίσεις

Υπομονη κοριτσια. Ετσι ημουν στη πρωτη εγγυμοσυνη, ημουν αρρωστη συνεχως. ΚΑι με τους εμετους δυστυχως δεν ανακουφιζομουν. Ειχα εμετους μεχρι πριν μπω στο μαιευτηριο αλλα ενιωσα καλυτερα απο τον 6ο και μετα. Τωρα μπηκα στον 3ο της δευτερης εγκυμοσυνης και εχω αναγουλες, μερικες φορες κανω κ εμετο, αλλα ειναι σαφως καλυτερα τα πραματα απο οτι την πρωτη φορα.

Το μονο που θελω να σας πω, ειναι οτι οταν περασουν ολα αυτα, δε θα τα θυμαστε καν, ξεχνιουνται ολα αμεσως. Προσωπικά τα ξαναθυμηθηκα με τον πρωτο εμετο της δευτερης εγκυμοσυνης. Το ξερω οτι δεν ειναι παρηγορια, απλα καντε υπομονη.

vicky29, επειδη στη πρωτη εγκυμοσυνη εκανα πολλους εμετους μεχρι τον 9ο, πιστεψε με δεν ειναι καθολου ανακουφιση. Προσωπικα εφτανα τους 10 την ημερα, αλλα ξερω κοπελες που εκαναν 25 φορες. Ξαλαφρωνα μονο για τα επομενα 2 λεπτα, αμεσως μετα πονουσαν, στομαχι οισοφαγος, λαιμος, ειχα απαισια γευση κ ειχα κ το αγχος για αφυδατωση. ΜΕτα τα 2 λεπτα ειχα παλι ταση...Ασε και το αισθητικο του ζητηματος που δεν μπορουσα να παω πουθενα... (απο τον 6ο κ μετα που ενιωθα καλυτερα, γιατι μεχρι τοτε δεν μπορουσα ουτως ή αλλως)

Οντως το εντελως ξαπλα, δεν βοηθαει στην περιπτωση μας, θελει λιγα μαξιλαρια. Προσωπικα με ανακουφιζαν τα αμυγδαλα και η παπαγια ενω με σκοτωνε καθε χημική μυρουδια. Προσπαθησε να πινεις υγρα, αν οχι νερο, δοκιμασε χαμομηλι ή καποιο αλλο ροφημα που σου προκαλει λιγοτερη τα τον τοκετό.

GwASp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κάτι?

Από προχθές γύρισαν πάλι οι πολύ έντονες ζαλάδες όπου γυρίζει ο τοίχος ολόκληρος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!!

Αυτές τις είχα το πρώτο τρίμηνο μέχρι και την τον 4ο μήνα πάρα πολύ αλλά πίστεψα ότι τελείωσαν!

Επίσης νιώθω και πάλι αναγούλες! Εμετό ευτυχώς έκανα μόνο έναν τις τελευταίες 2 μέρες...ανησύχησα σήμερα και πήγα να μετρήσω την πίεση μου και ήταν όπως πάντα η ίδια...η γιατρός μου είπε να μην κάνω κάτι άλλο είναι φυσιολογικό...

τα γράφω εδώ για να δω αν σε κάποια κοπέλα έχει τύχει στην μέση του 6ου να της ξαναήρθαν οι ζαλάδες/αναγούλες... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

απο μία γνωστή μου είχα ακούσει πως της είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και ευχόμουν να μην συμβεί και σε εμένα. ελπίζω να σου περάσουν σύντομα..καλή συνέχεια!

Jen. .. εγώ έχω αυτά τα συμπτώματα απο την 1η ημέρα καθυστέρησης!!

ΕΙΔΙΚΑ όμως τις τελευταίες 2 εβδομάδες, κάνω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ εμετούς (3 την ημέρα περίπου) ΧΩΡΙΣ να έχω φάει τίποτα (παίζει να τρώω ένα γεύμα το μεσημέρι νερόβραστα, χωρίς λάδι ή βούτυρο) και έχω ΠΑΝΑΠΑΙΣΙΕΣ ξυνίλες!! .. η πίεσή μου είναι σταθερή στο 10-6 και η γιατρός μου το μόνο που μου λέει είναι .. "ΥΠΟΜΟΝΗ" ! :evil: Ε, δεν κάνω και τίποτε άλλο 8 μήνες τώρα .. :cry::cry:

Η ξαδέρφη και κουμπάρα μου που είναι γιατρός μου είπε ότι λόγω του όγκου που καταλαμβάνει το παιδί σε πολλές γυναίκες οι σφιγκτήρες που κρατούν τα υγρά του στομάχου δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η καταραμένη παλλινδρόμηση και να έχουμε εμετούς ξυνίλες και ενδεχομένως και ζαλάδες .. δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα τα υγρά του στομάχου φτάνουν μέχρι τα αυτιά και τη μύτη και με καίνε .. :cry::cry::cry:

Δέν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν κρακεράκια, φρυγανιές ή ξυνόμηλα που πρότεινε σε κάποιο άλλο thread μια κοπέλα .. εμένα προσωπικά τίποτα δε με βοηθάει .. :cry::cry:

Έχω ακούσει και για το vomex αλλά η γιατρός μου μου είπε ΟΧΙ πιο μεγάλο και απο του Μεταξά :?

Δεν ξέρω .. απλά το μόνο που έχω να σου πώ είναι ότι ΣΕ ΝΙΩΘΩ!!!!!!!!!! :(:cry:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Nanouka είπε:
Jen. .. εγώ έχω αυτά τα συμπτώματα απο την 1η ημέρα καθυστέρησης!!

ΕΙΔΙΚΑ όμως τις τελευταίες 2 εβδομάδες, κάνω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ εμετούς (3 την ημέρα περίπου) ΧΩΡΙΣ να έχω φάει τίποτα (παίζει να τρώω ένα γεύμα το μεσημέρι νερόβραστα, χωρίς λάδι ή βούτυρο) και έχω ΠΑΝΑΠΑΙΣΙΕΣ ξυνίλες!! .. η πίεσή μου είναι σταθερή στο 10-6 και η γιατρός μου το μόνο που μου λέει είναι .. "ΥΠΟΜΟΝΗ" ! :evil: Ε, δεν κάνω και τίποτε άλλο 8 μήνες τώρα .. :cry::cry:

Η ξαδέρφη και κουμπάρα μου που είναι γιατρός μου είπε ότι λόγω του όγκου που καταλαμβάνει το παιδί σε πολλές γυναίκες οι σφιγκτήρες που κρατούν τα υγρά του στομάχου δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η καταραμένη παλλινδρόμηση και να έχουμε εμετούς ξυνίλες και ενδεχομένως και ζαλάδες .. δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα τα υγρά του στομάχου φτάνουν μέχρι τα αυτιά και τη μύτη και με καίνε .. :cry::cry::cry:

Δέν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν κρακεράκια, φρυγανιές ή ξυνόμηλα που πρότεινε σε κάποιο άλλο thread μια κοπέλα .. εμένα προσωπικά τίποτα δε με βοηθάει .. :cry::cry:

Έχω ακούσει και για το vomex αλλά η γιατρός μου μου είπε ΟΧΙ πιο μεγάλο και απο του Μεταξά :?

Δεν ξέρω .. απλά το μόνο που έχω να σου πώ είναι ότι ΣΕ ΝΙΩΘΩ!!!!!!!!!! :(:cry:

πωπω καημενούλα μου!! τι τραβάς ε? το καλό είναι ότι είσαι στο τέλος...και εγώ δυστυχώς υπομονή έχω μόνο να σου πω... :(

εγώ έχω παλινδρόμηση ΓΟΠ ούτως ή άλλως από παλιά και πάντα με χτυπούσε στο λαιμό και ιδιαίτερα στους αραιτενοειδείς αδένες (εξωτερικοί αδένες των φωνητικών χορδών) σε σημείο να δυσκολεύομαι να μιλήσω...ευτυχώς αυτό τώρα δεν το νιώθω συχνά...αλλά μύτη και αυτιά όχι δεν το έχω νιώσει!:shock:

πάντως εδώ και 1,5 μήνα ζούσα μια φυσιολογική ζωή (εκτός της προωινής αναγούλας και την βραδινής δυσκολίας χώνεψης) και τώρα που μου γύρισαν μου κακοφαίνεται... :(

ελπίζω να μου φύγουν πάλι σύντομα...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

εγώ έφτανα να ματώνει ο λαιμός μου και η μύτη μου απο το κάψιμο των γαστρικών υγρών .. δεν ξέρω εάν εσύ κάτι τέτοιο εννοείς ..

απλά απο την πίεση και το γδάρσιμο του λαιμού μου και της μύτης μου μάτωνα .. :cry:

όμως καλύτερα να μιλήσεις με τον/την γιατρό σου!! :|

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

σου εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!!!

και πές μου εάν πόνεσε η εξέταση του γαστρεντερολόγου διότι πρέπει να την κάνω κι έγώ αλλά φοβάμαι υπερβολικά :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

ο ωρλ είπε πως δεν είναι γδάρσιμο στον λαιμό και να δώ πνευμονολόγο και γαστρεντερολόγο. ο πνευμονολόγος είπε οκ αλλά πως πρέπει οπωσδήποτε να πάω στο νοσοκομείο σήμερα και θα πάω στο αττικόν.

Διαφημίσεις

vicky29 είπε:
κορίτσια έκανε καμία σας εμετό με αίμα?

Και εμένα μου συνέβαινε αυτό όταν τα είχα ήδη βγάλει ΟΛΑ κι όμως συνέχιζα.....

απο την πίεση ήταν, είχε γδαρεί ο λαιμός....χάλιααααα

Υπομονή σε όλες τις εγκυούλες... :)

κορίτσια εμένα με τρέλαναν οι γιατρόι! τι για ελικοβακτηρίδιο τι για έλκος τι τι τι με αποτέλεσμα την Παρασκευή να κλαίω όλη μέρα και να με έχει πιάσει πόνος στο στομάχι σπο την στεναχώρια. έχω να κάνω εμετό απο την Κυριακή γιατί φοβάμαι και μου είπαν να πάω νοσοκομείο αν ξαναδώ πολύ αίμα γιατί τώρα απαγορεύεται να κάνω γαστροσκόπιση.

?????????

γιατί απαγορεύεται να κάνεις γαστροσκόπιση??? εμένα μου το έλεγε απο την πρώτη εγκυμοσύνη η γιατρός μου και με παρακάλαγε και με παρακαλάει κάθε μήνα να κάνω αλλά εγώ φοβάμαι :?:(

δεν έχει να κάνει με ολική αναισθησία απλά με λίγη ξυλοκαίνη στον οισοφάγο απ' όσο ξέρω απο τη μάνα μου που έκανε .. τι να πώ ..

μην τα παίρνεις όλα της μετρητοίς! ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ!!!!!!!

οι περισσότεροι γιατροί είναι μ@λ@κες και πολλές φορές ξεχνάνε ότι μιλάνε σε έγκυο και τη φορτώνουν με άγνωστες λέξεις!!!! τίποτα δεν θα είναι .. απλά επειδή φουσκώνει η κοιλίτσα οσυ και μεγαλώνει το ζουζούνι σου δεν αντέχει την πίεση το στομαχάκι σου .. :(

κάνε λίγο υπομονή .. αλλά να το ψάξεις και να προσέχεις σε τι γιατρούς πάς!! :wink:

σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι.

υποτίθεται μέχρι το πτώτο τρίμηνο δεν κάνει να κάνεις γαστροσκόπιση γιατί δημιουργείς σπασμούς και είναι επικίνδυνο. μου το είπε ο γαστρολόγος και ο γυναικολόγος.

εσύ τι πρόβλημα είχες?

είχα και έχω υπερέμεση, πόνους στη χολή και το ήπαρ :?

κάθε μήνα η γιατρός μου μου γράφει γαστροσκόπιση και υπέρηχο και κάθε μήνα τα βάζω απλά στο φάκελο .. δεν παίζει να κάνω γαστροσκόπιση τώρα διότι φοβάμαι πολύ .. ! :?

ναι αλλά δεν θές να ξέρεις τι΄είναι? γιατί το αφήνεις? μια τσακ μπαμ είναι...το πολύ πολύ να κάνεις εμετό πάνω τους......δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι φοβιτσιάρα και δεν θα το άφηνα....

πόσο συχνά έκανες εσύ? κάθε φορά έβγαζες αίμα?για πόσο διάστημα?

ΒΡΕ κορίτσια βοήθεια!!!

διαβάζω γενικά πως τα συμπτώματά μου είναι για έλκος.....εσείς τι συμπτώματα είχατε στο πρώτο τρίμηνο? εγώ ας πούμε έχω μόνιμη ναυτία και καούρες που φτιάχνουν για λίγο μόνο όταν τρώω και μετά πάλι τα ίδια.

πείτε μου σας παρακαλώ τα δικά σας συμπτώματα.

Έχω διαφραγμοτοκοίλη από πριν μείνω έγκυος με αποτέλεσμα να δημιουργεί γαστροισοφαιγκή παλινδρόμηση και τώρα που είμαι έγκυος τα συμπτώματα της ξινίλας καούρας κλπ να είναι πολύ πολύ έντονα...πήγα σε γαστρεντερολόγο στον 4ο μήνα γιατί είχα βγάλει λίγο αίμα μετά από εμετό και μου επιβεβαίωσε ότι απαγορεύεται να κάνεις γαστροσκόπηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το αίμα είναι από πληγή στον οισοφάγο λόγω των πολλών εμετών...λογικά φτιάχνει μόνο του...θα κάνω γαστροσκόπηση μετά την γέννα με το καλό. :)

vicky29 σου εύχομαι καλά αποτελέσματα! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...