Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας παιδιού - Το Μητέρα ή το ΙΑΣΩ είναι καλύτερο;

ster

Recommended Posts

Ζητώ από τις μανούλες που ήδη έχουν ασφαλίσει τα παιδάκια τους σε ένα από τα δύο νοσοκομεία, να μου πούνε εντυπώσεις από αυτά. Θετικές ή αρνητικές. Κλίνω προς το ΙΑΣΩ αλλά για πείτε και τις δικές σας εμπειρίες πάνω στο θέμα.

Διαφημίσεις

Τί εννοείς στο μητέρα, ή στο ιασώ?

Μέσω κάποιας ασφαλιστικής να υποθέσω, διότι υπάρχει μια πλειάδα συνισταμένων που ορίζει το κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά.

Στο μητέρα που τα πάω εγώ μια χαρά είναι.

Το θέμα είναι να πέσεις σε καλό γιατρό πάνω από όλα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Τζίνι, μπορείς να επιλέξεις ποιο γιατρό θα δεις; Ο δικός μας παιδίατρος είναι στο Μητέρα και σκεφτόμουν να κάνω μια ασφάλεια μέσω της Μαρφίν...

Στο δικό μας συμβόλαιο,

όσο ήταν σε ανώτερη θέση στο οργανόγραμμα (να το θέσω έτσι) ο παιδίατρος μας, όχι δεν με κάλυπτε η ασφάλεια.

Αν ήταν απλός παιδίατρος με κάλυπτε.

Αλλά για άλλες ειδικότητες κ ας είναι πχ δ/ντής ωρλ, ορθοπαιδικής κλπο με καλύπτει.

Διαφημίσεις

γεια σας...εγω εχω ιδιωτικη ασφαλιση στην κορη μου και την πηγαινω παντα στο μητερα απο το οποιο ειμαι απολυτα ικανοποιημενη!!!!!!!!!!!οσο για τον παιδιατρο παιζει ρολο το συμβολαιο και σε τι πραγματα σε καλυπτει...(συνηθωσ πηγαινει βασει των χρηματων που πληρωνεις)

OK κατάλαβα, πρέπει να το ψάξω.

Πάντως μπορείς να επιλέξεις ποιον θα δεις (από αυτούς που καλύπτει η ασφάλεια) ή πας όπου σε στείλουν;

Aν τους πείς θέλω να μας δεί ο κύριος τάδε, δεν σε καλύπτει σε νοσοκομείο.

Αν στο περιστατικό είναι ''τυχαία'' πχ κ ο δ/ντης σε καλύπτει. (είναι ο ντοκ σου εκεί είπες:wink:)

Διαφορετικά πας σε όποιον διαθέτει η εφημερία.

Εμάς μας έχουν δώσει λίστα με ιδιώτες ιατρούς που καλύπτει η ασφάλεια.

Αλλά νομίζω οτι πληρώνεις κ σου φέρνει τα ευρώ ο/η ασφαλιστής κ ανάλογα το ποσό με επιταγή.

Κάτι που ισχύει στη δική μας ασφάλεια κ σε κάποιους γνωστούς μας για τα νοσοκομεία:

Πας πχ μητέρα, ιασώ κλπο. Μέχρι παρασκευή 16.00 ή 17.00 δεν πληρώνεις.

Από παρασκευή μέχρι Δευτέρα πρωί πληρώνεις (με την έκπτωση που δικαιούσαι μέσω ασφάλειας) κ πληρώνεσαι από την ασφάλεια με τον παραπάνω τρόπο.

Εκτός κ αν γίνει εισαγωγή.

• 2 εβδομάδες μετά...

Πήγα σήμερα στην τράπεζα και ρώτησα για το πρόγραμμα αλλά δεν ήξεραν τι ακριβώς ισχύει. Μου είπαν "παίρνετε τηλέφωνο και κλείνετε ραντεβού με όποιο γιατρό θέλετε" το οποίο που φάνηκε πολύ γενικόλογο. Μου έδωσαν όμως το τηλέφωνο του συντονιστικού κέντρου του Μητέρα για να πάρω να ρωτήσω. Για να δούμε...

Εκτός από το μητερα και το ιασω υπαρχει και η ευρωκλινική παίδων.

Εμείς εκει πηγαίνουμε και για τα δυο πιτσιρικια οποτε χρειαστεί. Απλά παιρνω τηλεφωνο και κλεινω ραντεβού ή για τα επειγοντα τηλεφωνω στην ασφαλιστική εταιρία και τους ενημερωνει εκεινη ότι πηγαινουμε και μας περιμένουν. Επίσης για απλές επισκέψεις υπαρχουν και οι παιδίατροι του δικτύου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 χρόνο μετά...

Καλημερα,

Κανω ερευνα αγορας για ιδιωτικη ασφαλεια για το παιδι. Επειδη το μωρο δεν εχει καμια ασφαλεια ουτε δημοσια, θελω μια που να καλυπτει οσο γινεται πιο πολλα. Δεν με νοιαζει το κοστος. Θελω να καλυπτει δηλαδη παιδιατρο, εξετασεις και νοσοκομειο αν χρειαστει.

Αν δεν θελετε να μου προτεινετε καποια εδω, στειλτε μου ΠΜ.

Ευχαριστω πολυ!

Γιαννης και Κωνσταντινος 14.11.05

Μετα απο 20 κυκλους υποβοηθουμενης αναπαραγωγης, εγινα μαμα!!!

exGbp3.png

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Σαν νεα μαμα και εγω θα ηθελα την καλυτερη αντιμετώπιση απο τους γιατρους σε περιπτωση εκτατου περιστατικου ή νοσηλιας. Ποια κλινικη ειναι η καλυτερη? Το Μητερα,ή η Ευροκλινικη ? 

Καλύτερα να κανείς ένα συμβόλαιο που να περιλαμβάνει όλες τις κλινικές τότε . Αφενός σε σοβαρό περιστατικό θα καλύπτεται παντού (αν πχ ο ιατρός που θέση είναι στο Μητέρα αλλά εσυ πχ έχεις σύμβαση μόνο για το Ιατρικό , θα πληρώσεις από την τσέπη σου και είναι κρίμα ) αφετέρου εάν γενικά χρειαστεί νοσηλεία χειμώνα θα είναι πιο εύκολο να βρεις δωμάτιο στη θέση που θα επιλέξεις ( γιατι με τις ιώσεις και τη γρίπη μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις κλίνη ακόμα και στο ιδιωτικό ) . 

Οι ιατροί κάνουν μετεγγραφές ούτως η άλλως ... 

9 hours ago, makrimalousa said:

Σαν νεα μαμα και εγω θα ηθελα την καλυτερη αντιμετώπιση απο τους γιατρους σε περιπτωση εκτατου περιστατικου ή νοσηλιας. Ποια κλινικη ειναι η καλυτερη? Το Μητερα,ή η Ευροκλινικη ? 

Καλησπέρα σας, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείται καλύτερη κλινική, καθώς σε ένα έκτακτο περιστατικό πρώτα το παιδί θα εξεταστεί στα εξωτερικά ιατρεία ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Αναλόγως του συμβολαίου που θα επιλεξετε να κάνετε θα ορίσετε εσείς τις παραμέτρους. Εάν επιλέξετε ένα καλό συμβόλαιο, τα περισσότερα ιδιωτικά είναι συμβεβλημένα. Ο ασφαλιστής σας θα σας εξηγήσει επακριβώς τους όρους. Προσωπικά έχω επισκεφτεί και το Μητέρα και το Ιατρικό, προσωπική μου και μόνο εκτίμηση είναι ότι ένιωσα πιο ασφαλής στο Ιατρικό, οπότε εκεί πλέον πηγαίνω όταν χρειαστεί κάτι. Θα σας συνιστούσα να προσέξετε πολύ τους όρους του συμβολαίου στο τι κάλυψη θα έχετε. Π.χ σε ένα τραυματισμό να νομίζετε ότι σας καλύπτουν τα πάντα αλλά στην ουσία να σας καλύπτουν μόνο τον χειρούργο και τα υλικά να τα πληρώσετε εσείς (χαρακτηριστικά αναφέρω ένα σπάσιμο χεριού). Επίσης μπορείτε να ορίσετε τον τύπο δωματίου, εμείς επειδή χρειαστήκαμε κάποια στιγμή να νοσηλευτούμε δεν μετάνιωσα καθόλου τα έξτρα χρήματα που πληρώνω για μονόκλινο.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα ponemeni, εχω μιλησει με τριεις ασφαλιστικες απλα η μια εχει μονο το Μητερα , ενω οι αλλες δυο εχουν ολες τις κλινικες. Εχω ακουσει για την Ευροκλινικη πως εχει τα περισσοτερα μηχανηματα και πολυ ευγενικο προσωπικο. Απο γιατρους δε ξερω... Και ναι εχεις δικιο για τις καλυψεις...

On 10/2/2018 at 6:28 ΜΜ, Macgyver είπε:

Καλύτερα να κανείς ένα συμβόλαιο που να περιλαμβάνει όλες τις κλινικές τότε . Αφενός σε σοβαρό περιστατικό θα καλύπτεται παντού (αν πχ ο ιατρός που θέση είναι στο Μητέρα αλλά εσυ πχ έχεις σύμβαση μόνο για το Ιατρικό , θα πληρώσεις από την τσέπη σου και είναι κρίμα ) αφετέρου εάν γενικά χρειαστεί νοσηλεία χειμώνα θα είναι πιο εύκολο να βρεις δωμάτιο στη θέση που θα επιλέξεις ( γιατι με τις ιώσεις και τη γρίπη μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις κλίνη ακόμα και στο ιδιωτικό ) . 

Οι ιατροί κάνουν μετεγγραφές ούτως η άλλως ... 

Σωστα, ετσι σκεφτηκα και εγω. Σε ευχαρισατω.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...