Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται πρόκειται...

marakiv

Recommended Posts

Ξερεις που εισαι λαθος σε οτι αφορα εμενα? Οτι πιστευεις οτι θελω να εισχωρησω στην ζωη του παιδιου μου.

Και ειλικρινα οχι, δεν θελω να μαθει πραγματα μεσα απο αυτα που λενε καποιες κοπελιτσες στο ιντερνετ!!!! Αφου ακουσει τα πραγματα οπως εχουν μπορει να αναζητησει οποιαδηποτε πηγη.

Οχι δεν θελω το παιδι μου να φτασει στο σημειο να νομιζει οτι θα μεινει εγκυος με το δαχτυλο (κατι που σαν θεμα εχει ανοιχτει πολλες φορες εδω μεσα).

Διαφημίσεις

Δεν διαφωνώ με όλα αυτά, απλά αυτό που είπα είναι ότι ως νεαρή δεν ήθελα να μάθω τα περί προφύλαξης από τη μητέρα μου. Ούτε ήθελα να συζητήσω μαζί της οποιοδήποτε προσωπικό ή ιατρικό θέμα. Προσωπική άποψη αυτή, η οποία δεν είχε να κάνει με τη μαμά μου. Απλά την καταθέτω για την περίπτωση που κάποια άλλη μανούλα που σκέφτεται σαν εσένα έχει κόρη σαν εμένα :lol:

Παρεμπιπτόντως, τα περί σεξ και προφύλαξης τα έμαθα από σοβαρά περιοδικά, βιβλία και ιατρικές εγκυκλοπαίδειες (είχαμε στο σπίτι) και ρωτώντας τη γυναικολόγο μου στην οποία πήγα πριν ολοκληρώσω επαφές. Η επιλογή δεν είναι πάντα διττή, μαμά ή φίλες, υπάρχουν και άλλες πηγές ενημέρωσης που είναι εξίσου (για να μην πω και περισσότερο) έγκυρες.

συμφωνώ...προσθέστε άλλη μια που δεν τα έλεγε με τη μαμά της αυτά, σε καμμιά περίπτωση!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Eιλικρινα δεν μπορω να καταλαβω. Δηλαδη δεν θα θελατε να εχετε την δυνατοτητα να εχετε κοντα της μανα σας σε καποια πραγματα?

Δηλαδη πιστευετε οτι ειναι λαθος μια μαμα να συμβουλευσει τον παιδι της οσον αφορα την σεξουαλικη του διαπαιδαγωγηση? Ειναι λαθος να του πει οτι μπορει να παει στον ταδε γυναικολογο που ειναι καλος ?

Ειναι στερηση ελευθεριας και των δικαιωματων του οταν του μιλησει η μητερα του για αυτα τα θεματα? Δηλαδη στα 14 και στα 15 ειναι καλυτερα να τα μαθαινει απο τις "ανωριμες" φιλες που μπορει να εχουν διαβασει το ταδε πορνοπεριοδικο? Ειναι καλυτερα αν του τυχει μια εγκυμοσυνη να το διαχειριστει με την κολλητη της αντι με της μητερα της ?

Πιστευετε οτι μια μαμα που ειναι κοντα στην κορη της και την στηριζει, οτι θελει να μαθαινει τα σεξουαλικα της κορης της? Τι εκανε και πως στο κρεβατι της?

Λανθασμενη εντυπωση εχετε αν πιστευετε αυτο.

Τελικα τα παιδια δεν μπορουμε να τα πιασουμε πουθενα. Μονο λαθη βλεπουν απο τους γονεις τους.

Λανθασμενη εντυπωση εχετε αν πιστευετε αυτο.

Τελικα τα παιδια δεν μπορουμε να τα πιασουμε πουθενα. Μονο λαθη βλεπουν απο τους γονεις τους.

Μην ξεχνάς πως εμείς είμαστε ενήλικοι, κι όχι παιδιά, και απλά δεν δέχεσαι την διαφορετικότητα της γνώμης μας. Να σου βάλω και το κομμάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα (φυσικά όλα τα άλλα που λες δεν τα είπε καν η κοπέλα, εσύ τα μάντεψες). Ξαναδες το λοιπόν, εμείς σου λέμε αυτό:

Να σου πω κάτι; Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι είμαι σπάνια περίπτωση ούτε ότι οι περισσότερες νεαρές κοπέλες έχουν πλήρη άγνοια. Εννοείται ότι οι πρισσότερες νεαρές κοπέλες που καταφεύγουν στα φόρουμ έχουν έλλειψη ενημέρωσης από άλλες, πιο υπεύθυνες πηγές, γιατί αν είχαν ενημέρωση από αλλού δεν θα έμπαιναν να ρωτήσουν στα φόρουμ. Αυτές που έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση δεν τις συναντάς στα φόρουμ γιατί παίρνουν την ενημέρωσή τους από αλλού. Εμείς είχαμε ενημέρωση και από το σχολείο (τώρα το θυμήθηκα) τόσο για το γεννητικό σύστημα όσο και για θέματα προστασίας και αντισύλληψης. Αυτά επισήμως στο μάθημα της βιολογίας από το γυμνάσιο, αλλά πολύ αναλυτικά στη β' λυκείου. Δεν υπήρχαν τότε τα ειδικά προγράμματα που υπάρχουν τώρα, αλλά ανέλαβε ο καθηγητής της βιολογίας και μας τα είπε με το νι και με το σίγμα.

Δική μου άποψη (και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό πιστεύω) είναι πως καθήκον μου σαν μάνα δεν είναι να καθοδηγήσω εγώ το παιδί μου (στην τελική ποιος μου λέει ότι αυτά που ξέρω είναι τα σωστά), αλλά να του μάθω πώς να αναζητήσει υπεύθυνες πηγές γνώσης την κατάλληλη στιγμή και με ποιο τρόπο. Άνθρωποι είμαστε, τόσα μπορούν να μας τύχουν, μπορεί εγώ τη στιγμή που θα με χρειαστεί η κόρη μου να μην είμαι διαθέσιμη. Ας έχει την ικανότητα να απευθυνθεί σε κάποιον άλλο. Ας υπάρχει μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια και μια εγκυκλοπαίδεια γυναίκας στο σπίτι. Ας υπάρχει το τηλέφωνο του γυναικολόγου μου και ενός άλλου γυναικολόγου εμπιστοσύνης στο μπλοκάκι του σπιτιού. Ας βάλω ένα-δυο καλά σάιτ στα Αγαπημένα του Explorer (και να της πω ότι είναι εκεί για να μπορεί να τα βρει αν τα χρειαστεί). Και φυσικά να ξέρει ότι αν κάτι πάει στραβά, θα μπορεί να μου μιλήσει χωρίς να την κρίνω, αλλά χωρίς να την πιέσω να μου αποκαλύψει πράγματα για τον εαυτό της που δεν θέλει.

Ok κατανοητο. Να υποθεσω λοιπον οτι αυριο μεθαυριο δεν θα ενημερωσετε τα δικα σας παιδια. Θα περιμενετε να υπαρχει ενας δασκαλος, μια ιατρικη εγκυκλοπαιδια, ή μια ενημερωμενη φιλη.... Και οταν καποια στιγμη το παιδι σας χρειαστει την βοηθεια σας, υποθετω οτι δεν θα εχει την δυνατοτητα να σας την ζητησει γιατι ποτε δεν θα του εχετε δωσει το δικαιωμα να σας το ζητησει.

Ισως γιατι αν του ειχατε πει καποια πραγματα να νιωθατε οτι καταπατατε τα δικαιωματα του και μονο και οχι οτι το προστατευετε και του δινετε τα εφοδια για να βγει στην κοινωνια.

Οκ δεκτο. Αλλωστε διαφορετοικοι ανθρωποι ειμαστε, διαφορετικες αποψεις εχουμε και ειναι ολες δεκτες.

Διαφημίσεις

Ξερεις που εισαι λαθος σε οτι αφορα εμενα? Οτι πιστευεις οτι θελω να εισχωρησω στην ζωη του παιδιου μου.

Δεν είπα καθόλου αυτό (συγγνώμη αν αυτό κατάλαβες, μάλλον δεν έγινα κατανοητή).

Αυτό που είπα είναι ότι η στρατηγική που ακολουθείς δεν ταιριάζει απαραίτητα σε όλα τα παιδιά ούτε είναι η μοναδική που είναι σωστή. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτή η διχοτομία που φαίνεται να έχεις στο μυαλό σου: ή η μητέρα θα είναι δίπλα στο παιδί να αναλάβει να του πει τα πάντα ή το παιδί θα μεγαλώσει με λανθασμένες αντιλήψεις περί σεξ και γενικώς.

Eιλικρινα δεν μπορω να καταλαβω. Δηλαδη δεν θα θελατε να εχετε την δυνατοτητα να εχετε κοντα της μανα σας σε καποια πραγματα?

Δηλαδη πιστευετε οτι ειναι λαθος μια μαμα να συμβουλευσει τον παιδι της οσον αφορα την σεξουαλικη του διαπαιδαγωγηση? Ειναι λαθος να του πει οτι μπορει να παει στον ταδε γυναικολογο που ειναι καλος ?

Ειναι στερηση ελευθεριας και των δικαιωματων του οταν του μιλησει η μητερα του για αυτα τα θεματα? Δηλαδη στα 14 και στα 15 ειναι καλυτερα να τα μαθαινει απο τις "ανωριμες" φιλες που μπορει να εχουν διαβασει το ταδε πορνοπεριοδικο? Ειναι καλυτερα αν του τυχει μια εγκυμοσυνη να το διαχειριστει με την κολλητη της αντι με της μητερα της ?

Ζωή μας αποδίδεις πράγματα που δεν είπαμε.

Μιλάω προσωπικά για μένα όταν λέω ότι όχι, δεν ήθελα τη μάνα μου να είναι κοντά μου σε θέματα που θεωρούσα προσωπικά. Δεν την ήθελα μαζί ούτε όταν γέννησα, πολύ λιγότερο να συζητήσουμε την επιλογή γυναικολόγου. Και σου είπα ήδη ότι δεν αναζήτησα πληροφόρηση από συνομίληκες φίλες μου, ούτε από πορνοπεριοδικά (τα οποία τα έχω δει μόνο στα σταντ των περιπτέρων) οπότε δεν ξέρω πού κολλάει το συγκεκριμένο σχόλιο!!! :shock:

Ούτε για στέρηση δικαιωμάτων είπα τίποτα, πώς σου ήρθε αυτό; Μίλησα για προτιμήσεις. Η δική μου η προτίμηση ήταν να μην ανακατεύεται η μαμά μου στα προσωπικά μου θέματα - σε κανένα προσωπικό μου θέμα. Και την ευχαριστώ που το σέβεται στο βαθμό που το σέβεται, γιατί ξέρω πως τη δυσκολεύει.

Δεν ξέρω τι κίνητρο μπορεί να έχει μια μάνα που θέλει να είναι κοντά στην κόρη της, φαντάζομαι ότι οι περισσότερες μάνες το κάνουν από ενδιαφέρον και φροντίδα. Άλλωστε εγώ δεν είπα ότι η μαμά μου είχε άσχημα κίνητρα. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ δεν ήθελα τέτοιου είδους ενδιαφέρον από τη μαμά μου. Άλλες κοπέλες μπορεί να το ήθελαν και να το εκτιμούσαν.

Δεν είπα καθόλου αυτό (συγγνώμη αν αυτό κατάλαβες, μάλλον δεν έγινα κατανοητή).

Αυτό που είπα είναι ότι η στρατηγική που ακολουθείς δεν ταιριάζει απαραίτητα σε όλα τα παιδιά ούτε είναι η μοναδική που είναι σωστή. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτή η διχοτομία που φαίνεται να έχεις στο μυαλό σου: ή η μητέρα θα είναι δίπλα στο παιδί να αναλάβει να του πει τα πάντα ή το παιδί θα μεγαλώσει με λανθασμένες αντιλήψεις περί σεξ και γενικώς.

ακριβώς, και με αυτό σου απαντά και στο ανωτέρω μήνυμα σου.

Γιατί το βλέπεις τόσο μονόπλευρα? Αλλο το να είσαι εκεί για το παιδί σου, άλλο το να το κατευθύνεις.

Μπορείς και να το σκεφτείς και κάπως αλλιώς, έτσι κι αλλιώς αυξάνονται οι πιθανότητες το παιδί να μην συμβουλευτεί εσένα την κρίσιμη στιγμή γιατί είσαι η μάνα του με την κλασσική έννοια του όρου.

Οσο νωρίτερα το καταλάβεις αυτό τόσο πιο προετοιμασμένη μπορείς να είσαι,

έχοντας αφήσει σε κοινήθέα το τηλ του γυναικολόγου σου, έχοντας στο σπίτι κατάλληλο υλικό πχ εγγυκλοπαίδειες για να ψαχτεί το παιδί (κι εμείς είχαμε και έχουμε όπως η sofiade) και όλα τα άλλα που ανέφερε.

Η μητέρα μου τα έβλεπε όπως εσύ, νόμιζε ότι της τα λέω όλα,

πολύ αργά συνειδητοποιήσε πως δεν ήξερε τίποτα.

μου είχε δώσει όμως τις βάσεις να ψαχτώ μόνη σωστά και να συμβουλευτώ έγγυρες πηγές.

Το ότι επιλέγεις να μη μοιραστείς τα προσωπικά σου με τη μάνα σου δεν την καθιστά εχθρό σου. Ισα ισα! Τουλάχιστο στη δικιά μου γενιά το φυσιολογικό ήταν αυτό, κι όχι αυτό που περιγράφεις.

Αν τώρα έχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα θα προσαρμοστώ, τί να πω.

Πάντως σε ένα έφηβο μη νομίζεις ότι θα περάσεις και πολλά με τη στάση σου, θα έχεις όμως την ικανοποιήση ότι έκανες αυτό που έπρεπε (κι έπειτα ας γίνει ό,τι θέλει).

Προσωπικά προτιμώ να κινδυνεύω να παρεξηγηθώ (όπως από σένα πχ) αλλά να ξέρω πως έκανα το σωστό αλλά και ρεαλιστικό για το παιδί μου.

Ομως φοβάμαι ότι είμαστε εκτός θέματος.

Ok κατανοητο. Να υποθεσω λοιπον οτι αυριο μεθαυριο δεν θα ενημερωσετε τα δικα σας παιδια. Θα περιμενετε να υπαρχει ενας δασκαλος, μια ιατρικη εγκυκλοπαιδια, ή μια ενημερωμενη φιλη.... Και οταν καποια στιγμη το παιδι σας χρειαστει την βοηθεια σας, υποθετω οτι δεν θα εχει την δυνατοτητα να σας την ζητησει γιατι ποτε δεν θα του εχετε δωσει το δικαιωμα να σας το ζητησει.

Αυτά τώρα από πού τα υπέθεσες?????? Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε....... :rolleyes:

Λοιπόν για να σου πω ξεκάθαρα τι σκοπεύω να κάνω εγώ μεθαύριο:

Θα κάνω όλα όσα έγραψα πιο πάνω (εγκυκλοπαίδεια, βιβλία, τηλέφωνο γυναικολόγου στο μπλοκάκι κλπ).

Θα μιλάω ελεύθερα μπροστά στα παιδιά μου για θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικολογικών.

Θα ενισχύσω οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει το σχολείο ή η πολιτεία (μέσω της τηλεόρασης κλπ) για ενημέρωση των νέων σε θέματα ψυχοσεξουαλικής υγείας, πρόληψης, προστασίας, θεραπείας.

Θα αφήσω το παιδί να με καθοδηγήσει πόσο ενδιαφέρον θέλει από εμένα. Αν έρθει και μου πει "πες μου μαμά το και το" εννοείται ότι θα του πω.

Αυτή η τακτική πιστεύω εγώ ότι είναι η καλύτερη, χωρίς να λέω απαραίτητα ότι όποιος κάνει κάτι άλλο το κάνει λάθος.

Και ναι, είμαστε εντελώς εκτός θέματος, ως συνήθως η κουβέντα μας παρέσυρε σε λάθος μονοπάτια... :cool:

Καλημερα!

Αν θυμηθω τον εαυτο μου σαν εφηβο.. τοτε μοιαζω πολυ με την θεμοθετρια και φανταζομαι με πολλα αλλα κοριτσια σε αυτην την ηλικια .. εστω και στα 20 που ειναι η κοπελα!Δεν ηθελα να τα συζηταω με τη μαμα μου με τπτ.Ντρεπομουν να το πω.. φανταζομουν την αντιδραση της?? Παρολο ομως που η μητερα μου.. ηταν μι κλασσικη μαμα.. χωρις δηλ μοντερνες αντιληψεις.. αλλα και χωρις πολλους περιορισμους στην ελευθερια μου.. οταν πηγα 14 χρονων.. με επιασε και μου εκανε μια μεγαλη κουβεντα για τον ερωτα... την αντισυλληψη.. πως μενεις εγκυος.. κλπ κλπ.Βεβαια τοτε επειδη ημουν και μικρουλα.. με εχε πιασει μια αηδια σε οσα ακουγα.. αλλα μετα απο εν χρονο αρχισαν τα ορωτα φλερτ κλπ οπτε δεν το εκανε και τοσο νωρις.Πντα θυμομουν τι μου ειχε πει.Κουβεντα απο τοτε δεν ξανακαναμε γτ δεν ηθελαα ασχετα ν με ρωταγε με ποιον βγαινεις κλπ.

Σιγουρα το ιδανικο ειναι οι γονεις να τα ξερουν ολα.. αλλα νομιζω δεν ειναι εφικτο.Οπως ειπε μια κοπελα πιο πανω.. αν οι βασεις ειναι γερες το παιδι δεν ξεφευγει και ας κρυβει τ προσωπικα του!

Οσον αφορα τη θεμοθετρια.. αφου μπορεις οικονομικα.. πηγαινε σε ενα γιατρο γτ εφοσον εχεις και θεμα με το σιδηρο.. η αιμοραγια μονο καλο δεν σου κανει!

FvxMp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια δεν εχω δυσλεξια αν αναρωτιεστε για τον τροπο που γραφω.. εχουν φυγει 2 γραμματα απο το πληκτρολογιο μου και δυσκολευομαι χαχχααχαχ(παρατηρησα τωρα το μηνυμα μου..)

FvxMp3.png

εδώ και δυο μέρες βγάζω πολύ ελαχιστο καφέ αίμα, αλλά τελικά αποφάσισα να πάω..ελπίζω να μην βγει κάτι σοβαρό..

Να πας κοπέλα μου, στα είπε πολύ σωστά η Sofiade, όπως κι αν έχει πρέπει να πας!

Διαβασε τα πρώτα μηνύματα που είναι και εντός θέματος, γιατί μερικές φορές οι πιο μεγάλοι τρώγονται για εκτός θέματος πράγματα και χάνουν την ουσία.

Με ποιό τρόπο αποφάσισες να πας? Εχεις κάποιο γνωστό γυναικολόγο? Τί σκέφτεσαι να κάνεις?

• 2 εβδομάδες μετά...

τελικά τι έγινε? ενημέρωσε μας να ξέρουμε...

μπας και μάθουμε και εμείς τα αγοράκια 2-3 πράγματα παραπάνω

Υ.Γ : έπινα και καφέ όταν το διάβαζα...ελπίζω να μην τον έχυσα τσάμπα!

• 4 εβδομάδες μετά...

αν και αργοπορημένα,τελικα πηγα στον γυναικολογο.. μου ειπε πως ισως ευθύνεται το οτι εχασα καποια κιλα επειδη δεν ετρωγα τελευταια..δεν ειχα κατι οργανικο..μου εδωσς κατι χαπια για να σταματησει το αιμα και μου ειπε να τα παιρνω για 14-15 μερες και οταν θα τα σταματησω θα πρεπει να μου ερθει περιοδος και να ειναι κανονικη και να διαρκησει οσο μια κανονικη περιοδος..ξεχασα να παρω τα χαπακια τις δυο τελευταιες μερες,αλλα μολις τα σταματησα,μου ηρθε κανονικα περιοδος..τωρα που σας γραφω,εχω..ας δουμε λοιπον ποσο θα κρατησει αυτη τη φορα..αλλιως πρεπει να ξανα παω για να κανω ορμονικες εξετασεις..μεχρι τωρα πανε ολα καλα :) σας ευχαριστω πολυ που με ενθαρρύνατε και πηγα :)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...