Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται πρόκειται...

Recommended Posts

γεια σας..είμαι 18 χρονών και ένα βράδυ "προχώρησα" με ένα αγόρι.. συνήθως έχω περίοδο μετά από έναν μήνα και μια εβδομάδα..αυτό έγινε μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν μου έρθει περίοδος..όμως αντί για περίοδος μου ήρθαν ακαθαρσίες..μέρα με την μέρα και πιο πολλές..έβγαζα και κομμάτια,όπως όταν έχουμε κανονικά περίοδο..οι ακαθαρσίες αυτού του τύπου κρατησαν 2 ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ..αλλά συνεχίστηκαν(χωρίς κομμάτια αίματος) ακόμη μια εβδομάδα..δλδ εδώ και 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ έχω ακαθαρσίες...νόμιζα μια στιγμή πως τελείωσαν,αλλά αρχισαν ξανά..με το αγόρι αυτό πήραμε προφύλαξη στην αρχή αλλά μετα επειδη βγήκε το προφυλακτικό συνεχίσαμε έτσι..αλλά δεν τελείωσε ούτε μέσα μου,ούτε πουθενά..γενικά δεν τελείωσε καθόλου..πιστεύεται πως υπάρχει περίπτωση για εγκυμοσύνη??? μήπως προκειται για μόλυνση ή οτι είχα ακαθαρσίεσ και μου βγάνουν τωρα?? θέλω να πάω σε γυναικολόγο να με εξετάσει γιατί ανησυχώ..ξέρεται μήπως πόσο περίπου θα κοστίζει μια επίσκεψη από την εμπειρία σας??

Υ.Γ. έχω γενικότερα χαμηλό σίδηρο και όποτε πάω για εξέταση αίματος μου λένε να παίρνω κάτι χαπάκια..έχω καιρό να κάνω εξέταση..επίσης χώρισα μετα από 2,5 χρόνια και μου ήρθε πολύ άσχημα..πέρασα και με τις πανελλήνιες και είχα τρεχάματα,μετακομίσεις κτλ.. μήπως ευθύνεται κάτι απο τα παραπάνω??

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Διαφημίσεις

Δεν έχεις πάει ποτέ σε γυναικολόγο; Αυτό πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Είσαι ασφαλισμένη σε κάποιο ταμείο; Λογικά θα πρέπει να μπορείς να δεις γυναικολόγο μέσω του ταμείου σου. Μην το αμελήσεις.

Οι ακαθαρσίες δεν ξέρω τι είναι. Πρώτη φορά ακούω αυτή την έκφραση...

όχι δεν έχω πάει ποτέ σε γυναικολόγο..και δεν θέλω να μάθουν αυτο που συμβαίνει τωρα οι γονείς μου..γι αυτό θέλω να πάω μόνη μου,αλλά δεν ξέρω πόσα χρήματα θα μου ζητησει στο τέλος,γι αυτό και δεν έχω πάει ακομη..όταν λέω ακαθαρσίες εννοώ αυτά τα τελευταία τα "καφέ" προς το τέλος της περιόδου...

Μίλα στις φίλες σου, ρώτα σε ποιο γυναικολόγο πάνε και πόσα τους παίρνει. Ή ζήτα ονόματα γυναικολόγων και πάρε μερικά τηλέφωνα να ρωτήσεις πόσο χρεώνουν την επίσκεψη. Υπάρχουν γυναικολόγοι που χρεώνουν 50 ευρώ, υπάρχουν γυναικολόγοι που χρεώνουν 120. Οι γονείς σου όμως γιατί να μάθουν αυτό που συμβαίνει; Είσαι 18 χρονών, επιβάλλεται να πας σε γυναικολόγο, είτε είσαι σεξουαλικά ενεργή είτε όχι. Στην τελική μπορείς να τους πεις ότι έχεις μεγάλη αιμοραγία (δεν σου σταματάει η περίοδος). Αυτός είναι ένας καλός λόγος να δεις γυναικολόγο ΑΜΕΣΑ.

Φαντάζομαι ότι μπορείς να δεις γυναικολόγο και σε δημόσιο νοσοκομείο ή ΙΚΑ χωρίς να πληρώσεις.

Διαφημίσεις

Με το βιβλιάριο υγείας μπορείς να πας σε νοσοκομεία για να σου βγεί πιο φθηνή η διαδικασία!αν πας σε ιατρείο δεν είναι απαραίτητα να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο αλλά θα πληρώσεις την επίσκεψη!ανάλογα με την περιοχή που μένεις παίζουν και η τιμές των γυναικολόγων απο 50 εώς και 80 ευρώ ή μπορεί και παραπάνω!ψάξε κάποιον γυναικολόγο στην περιοχή σου και πήγαινε άμεσα,εκτός αυτού κάνε και τις εξετάσεις για το σίδηρο σου!μπορείς να πας με τη μητέρα σου στο γυναικολόγο και να ζητήσεις να μπεις μόνη σου στο δωμάτιο που θα σε εξετάσει και να της πεις να μην αναφέρει στη μητέρα σου μετα την εξέταση ότι είχες σεξουαλική επαφή,πιστεύω πως θα δεχθεί και θα σεβαστεί την απόφαση σου!τα κομάτια αίματος που έχεις αναφέρει μυρίζουν άσχημα???η μυρίζουν όπως στην περίοδο???

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Εγω θα σου προτεινα παντως να το συζητησεις με την μητερα σου... δεν ειναι υποχρεωτικό να της πεις για την επαφή σου με το αγόρι σου εάν δεν θέλεις... μπορεις να της πεις οτι εχεις αυτη την διαταραχη στον κυκλο και να σου δώσει χρήματα να πας σε ενα γυναικολογο... και μαζι σου να ερθει στην τελική όταν σε εξετασει ο γιατρος δεν θα ειναι μεσα η μητερα σου... στον γιατρο μπορεις να πεις τα πάντα και να του ζητήσεις να μην πει κατι..

Διαφημίσεις

τα κομμάτια αίματος μυρίζουν όπως στην περίοδο.. αυτό παίζει κάποιο ρόλο???

Αφού μυρίζουν σαν περιόδο δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια λοίμωξη!οπότε ετσί και αλλιός πρέπει να πας σε γυναικολόγο να δει για πιο λόγο έχεις τόσες εβδομάδες αίμα!μη το αφήσεις!τι σε απασχολεί και δε θέλεις να πας?

φοβάμαι μήπως πρόκειται για εγκυμοσύνη και μετά δεν θα ξέρω που να κρυφτώ.. γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο από το πουθενά θα με σκοτώσουν οι γονείς μου..ή αν ειναι κάτι που να φανερώνει πως έχω προχωρήσει σε σεξουαλικές επαφές..και άντε για το οικονομικό κουτσά-στραβά θα το βρω αν τελικά αποφασίσω να πάω μόνη μου..

Κορίτσι μου άκουσε να δεις, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν είσαι έγκυος, πρέπει άμεσα να δεις γιατρό.

Αν δεν είσαι έγκυος (που μάλλον δεν είσαι), πρέπει άμεσα να δεις γιατρό γιατί εδώ και 3 εβδομάδες έχεις απώλεια αίματος η οποία δεν είναι φυσιολογική.

Εφόσον έχεις σχέσεις, πρέπει κάποια στιγμή να δεις γιατρό (όχι άμεσα, αλλά σύντομα).

Με άλλα λόγια, είτε το θέλεις είτε όχι, πρέπει να δεις γιατρό.

Οι γονείς σου δεν χρειάζεται να μάθουν τίποτα σε καμία περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να κρυφτούν τα πάντα εφόσον είσαι ενήλικη.

Πάνω από όλα οφείλεις να προσέξεις την υγεία του αναπαραγωγικού σου συστήματος. Κάποτε θα θες να κάνεις παιδάκι (και οι γονείς σου θα θέλουν εγγόνι). Όσο πιο καλά προσέξεις τον εαυτό σου τώρα, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα αργότερα, τότε που θα θέλεις να μείνεις έγκυος. Και για να προσέξεις τον εαυτό σου, πρέπει να σε βλέπει τακτικά γυναικολόγος.

Είσαι μεγάλη κοπέλα τώρα, αυτά είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Δεν υπάρχει "αν αποφασίσω να πάω" - έχεις υποχρέωση απέναντι στο αγέννητο παιδί σου (αυτό που θα κάνεις σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια) να πας.

Εγω θα σου προτεινα παντως να το συζητησεις με την μητερα σου... δεν ειναι υποχρεωτικό να της πεις για την επαφή σου με το αγόρι σου εάν δεν θέλεις... μπορεις να της πεις οτι εχεις αυτη την διαταραχη στον κυκλο και να σου δώσει χρήματα να πας σε ενα γυναικολογο... και μαζι σου να ερθει στην τελική όταν σε εξετασει ο γιατρος δεν θα ειναι μεσα η μητερα σου... στον γιατρο μπορεις να πεις τα πάντα και να του ζητήσεις να μην πει κατι..

συμφωνώ. υπάρχει το ιατρικό απόρρητο. καλύτερα να πας σε έναν καλό ιδιώτη (έχω καεί απο τους γιατρούς του ικα ιδίως αν είσαι απο θεσσαλονίκη κλάφτα) το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να σε δει κάποιος άμεσα. μην το αμελείς και μην αναβάλεις γιατί φοβάσαι. επίσης μετά τα 18 να ξέρεις πάντα οι γονείς περιμένουν να σκάσει το κοριτσάκι τους την βόμβα έκανα σεξ. μην αγχώνεσαι

Διαφημίσεις

κοιτα επειδη και εγω ειχα το ιδιο προβλημα,δηλαδη ηθελα να παω στο γιατρο αλλα δεν ηθελα να μαθει η μαμα μου οτι εχω κανει σεξ πηγα με μια φιλη μου.

οποτε διαλεξε μια φιλη σου που σε κανει να νιωθεις ανετα και πηγαιντε σε ενα γιατρο.. :)

Kαι να μαθει η μητερα σου οτι εχεις κανει σεξ, τι εγινε?

Ειναι κατι το φυσιολογικο, εισαι ΚΑΙ ενηλικη.

Η μητερα μου το εμαθε σχεδον αμεσως οταν αρχισα να ειμαι σεξουαλικα ενεργη, και εχω πει και στην κορη μου οτι θα ηθελα να το μαθω.

Εγω δεν συμφωνω να πας σε ΙΚΑ, σε νοσοκομειο ή δεν ξερω και εγω τι αλλο. Θα προτιμουσα να εχεις τον δικο σου γυναικολογο που θα μπορεις να τον βρεις ανα πασα στιγμη και που θα σου κρατησει και το ιστορικο σου.

δυστυχως δεν ειναι ολες οι μαμαδες σαν εσας κυρια Ζωη. Και εγω ενηλικη ημουν οταν εκανα σεξ αλλα οταν τελικα το ειπα στην μαμα μου αρχισε και φωναζε οτι βιαστηκα,οτι δεν επρεπε να το κανω και τετοια.. Ενω ημουν και ειμαι ακομα σε μια σοβαρη σχεση..:|

Λυπαμαι πολυ που υπαρχουν τετοιες συμπεριφορες ειδικα απο νεες μαμαδες.

Ο ερωτας ειναι κατι το φυσιολογικο. Σε μια ευλογη ηλικια και οταν ο αλλος νιωθει οτι ειναι ετοιμος και παιρνοντας τις απαραιτητες προφυλαξεις, ειλικρινα δεν βλεπω που ειναι το κακο. Ενταξει, σιγουρα ενα σοκ ως μαμαδες θα το παθουμε, γιατι συνειδητοποιουμε οτι τα παιδακια μας δεν ειναι πια παιδακια. Ομως το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ειμαστε διπλα τους και οχι απεναντι τους.

Η κορη μου ειναι 13 ετων και τις προαλλες μας δοθηκε η ευκαρια να μιλησουμε για τον ερωτα. Περπατουσαμε στον δρομο, λεγαμε για την περιοδο της και εφτασε η κουβεντα εκει. Ετσι απλα και χαλαρα.

Παντως και εγω θυμαμαι την αντιδραση της μαμας μου. Ηταν λιγο πριν κλεισω τα 18. Της το ειπα και η μαμα μου κερωσε. (η μαμα μου ειναι μικρη, φαντασου οτι τοτε ηταν γυρω στα 35). Θυμαμαι οτι με ρωτησε αν με προσεξε και τελειωσε η κουβεντα. Μετα απο λιγες μερες την ρωτησα γιατι σοκαριστηκε και μου ειπε οτι μανουλα ειναι και ενιωσε εκεινη την στιγμη οτι ανοιγει η γη και την καταπινει ;). Να σου πω κατι ομως? ΑΡγοτερα, οταν ειχα καποιες ανωμαλιες στην περιοδο, εκεινη εστειλα να μου παρει τεστ εγκυμοσυνης (ημουν και εγω σε σοβαρη σχεση και μαλιστα πλεον ειμαι παντρεμενη με εκεινη την σχεση ;) ) . Οσο για τον γυναικολογο, δεν με πηγε η μαμα μου γιατι δεν ειχε η ιδια δικο της.

Με φιλη πηγα για πρωτη φορα. Η πλακα ειναι οτι αρκετα αργοτερα και αφου ειχα παντρευτει εγω πηγα την μανα μου στον γυναικολογο μου. Και τωρα που η κορη μου εχει τις ανωμαλιες της στην περιοδο, στον γυναικολογο μου πηγαμε και της εγραψε εξετασεις. Εαν θελει αργοτερα τον κραταει και πηγαινει μονη της. Αλλωστε υπαρχει το ιατρικο απορρητο. Εαν δεν θελει δεν πηγαινει σε αυτον αλλα σε αλλον. Αυτο που της εχω πει ειναι οτι απο την στιγμη που θα ξεκινησει την ερωτικη της ζωη, θα πρεπει να πηγαινει στον γυναικολογο και καθε χρονο να κανει τεστ παπ.

Ελπιζω και ευχομαι η κορη μου να μου εχει εμπιστοσυνη και οτι θελει να μαθει να ρωταει πρωτα εμενα και μετα τις φιλες της οι οποιες μπορει και να μην ειναι ενημερωμενες επαρκως.

Ελπιζω και ευχομαι η κορη μου να μου εχει εμπιστοσυνη και οτι θελει να μαθει να ρωταει πρωτα εμενα και μετα τις φιλες της οι οποιες μπορει και να μην ειναι ενημερωμενες επαρκως.

Δεν είναι απαραίτητα θέμα εμπιστοσύνης ή της έλλειψής της. Λατρεύω τη μαμά μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να της μιλήσω για τόσο προσωπικά θέματα και φυσικά ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να της πω πότε άρχισα να έχω σεξουαλικές σχέσεις!

Όσο για να πάμε μαζί σε γυναικολόγο, αυτό κι αν αποκλείεται. Γενικώς δεν έχουμε πάει ποτέ μαζί σε γιατρό από τότε που ενηλικιώθηκα και πιο πριν ακόμα.

Ειδικά σε περιπτώσεις που οι γονείς για κάποιο λόγο μπορεί να σοκαριστούν ή να αντιδράσουν άσχημα λόγω των προσωπικών τους πεποιθήσεων (θρησκευτικών, ηθικών κλπ) θα έλεγα ότι καλύτερα είναι να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσεις τις ισορροπίες στην οικογένεια.

φοβάμαι μήπως πρόκειται για εγκυμοσύνη και μετά δεν θα ξέρω που να κρυφτώ.. γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο από το πουθενά θα με σκοτώσουν οι γονείς μου..ή αν ειναι κάτι που να φανερώνει πως έχω προχωρήσει σε σεξουαλικές επαφές..και άντε για το οικονομικό κουτσά-στραβά θα το βρω αν τελικά αποφασίσω να πάω μόνη μου..

Αφού μπορείς να βρείς το οικονομικό η γνώμη μου είναι να πας μόνη στον γυναικολόγο και καλύτερα σε ιατρείο!εγκυμοσύνη δεν είναι γιατί με τόση αιμορραγία θα είχες χάσει το παίδι σίγουρα!!!επίσης είχες αναφέρει στην αρχή ότι κάνεις και εξετάσεις για το σίδηρο σου,μετά απο τόση αιμορραγία που είχες,ο σιδηρός σου ξέρεις πως θα ειναι?όποτε πρέπει να πας άμεσα!μάζεψε λεφτά σύντομα και πήγαινε αμέσως!συνεχίζεις να έχεις αίμα?

Δεν είναι απαραίτητα θέμα εμπιστοσύνης ή της έλλειψής της. Λατρεύω τη μαμά μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να της μιλήσω για τόσο προσωπικά θέματα και φυσικά ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να της πω πότε άρχισα να έχω σεξουαλικές σχέσεις!

Όσο για να πάμε μαζί σε γυναικολόγο, αυτό κι αν αποκλείεται. Γενικώς δεν έχουμε πάει ποτέ μαζί σε γιατρό από τότε που ενηλικιώθηκα και πιο πριν ακόμα.

Ειδικά σε περιπτώσεις που οι γονείς για κάποιο λόγο μπορεί να σοκαριστούν ή να αντιδράσουν άσχημα λόγω των προσωπικών τους πεποιθήσεων (θρησκευτικών, ηθικών κλπ) θα έλεγα ότι καλύτερα είναι να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσεις τις ισορροπίες στην οικογένεια.

Δεν ειπα να μου πει το παιδι μου με λεπτομεριες τι κανει και τι δεν κανει.

Θελω απλα να ξερει οτι ανα πασα στιγμη μπορει να μου πει το οτιδηποτε. θελω να ενημερωθει απο εμενα για τα πρωτα της βηματα σε αυτον τον τομεα οσον αφορα την προφυλαξη της και οχι απο καποιο περιοδικο ή καποια φιλη της. Θελω αν ποτε της τυχει μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη να ερθει σε εμενα και οχι σε καποια ανωριμη φιλη της ή οποια μπορει να της προτεινει κατι που δεν αντεχει το παιδι μου, ή να την προτεινει ενα γιατρο ο οποιος δεν ειναι ικανος γιατρος . Δεν σημαινει οτι αν επιλεξει τον δικο μου γιατρο οτι θα πηγαινουμε μαζι ή αν επιλεξει να πηγαινουμε μαζι οτι θα ειμαι και εγω μεσα.

Και επειδη ως μαμα ουδεποτε εψαξα τα προσωπικα της αντικειμενα, γιατι ειναι κατι που σιχαινομαι να κανουν και σε εμενα, δεν υπαρχει περιπτωση να παω στον γιατρο μου και να ρωτησω τι κανει το παιδι μου.

Θελω να μαθει απο εμενα οτι δεν ειναι απαραιτητο να κανει ερωτα με το αγορι της, μονο και μονο για να νιωσει μεγαλη, μονο και μονο επειδη την πιεζει το αγορι της ή μονο και μονο επειδη εχουν κανει 10 φιλες της.

Μιλησες περι ισορροπιας της οικογενειας. Η ισορροπιας της οικογενειας δεν ερχεται ΜΟΝΟ απο τους γονεις.

Και οι δυο πλευρες (που δεν ειναι αντιπαλες) πρεπει να βρουν τον κοινο κωδικα επικοινωνιας. Πρεπει η καθε πλευρα να καταλαβει οτι ενας λειτουργει με αγαπη για τον αλλον. Οταν πχ ενας γονιος θα πει κατι στο παιδι μου που ισως δεν αρεσει στο παιδι, δεν το κανει επειδη θελει ο γονιος να εκδικηθει, επειδη ζηλευει ή δεν ξερω και εγω τι αλλο (εχω ακουσει τα απιστευτα), το κανει για να προστατεψει το παιδι του.

Ημουν και εγω ενα παιδι με περιορισμους. Οχι τρελους περιορισμου, αλλα υπαρχει ατομο στην κοινωνια και ειδικα στην εφβηβεια που να συναινει στους περιορισμους?

Μεγαλωνοντας και πριν γινω και εγω γονιος, καταλαβα οτι ΚΑΙ αυτοι επρεπε να υπαρχουν στην ζωη μου. Σαφως και βαζω περιορισμους στα παιδια μου, οπως πιθανοτατα θα βαζεις και εσυ και ας μπορει να λες τωρα αλλα.

Τελοσπαντων, το να μεγαλωνουμε σωστα τα παιδια μας ειναι κατι πολυ δυσκολο. Ελπιζω και ευχομαι να ειμαι μια αξια μαμα που οταν μεγαλωσουν τα παιδια μου, θα μιλανε με αγαπη για μενα, θα με εμπιστευτονται (οπως ειπα και παραπανω) και θα συζηταμε μαζι οτι τους προκυψει καλο ή κακο.

Θελω απλα να ξερει οτι ανα πασα στιγμη μπορει να μου πει το οτιδηποτε. θελω να ενημερωθει απο εμενα για τα πρωτα της βηματα σε αυτον τον τομεα οσον αφορα την προφυλαξη της και οχι απο καποιο περιοδικο ή καποια φιλη της. Θελω αν ποτε της τυχει μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη να ερθει σε εμενα και οχι σε καποια ανωριμη φιλη της ή οποια μπορει να της προτεινει κατι που δεν αντεχει το παιδι μου, ή να την προτεινει ενα γιατρο ο οποιος δεν ειναι ικανος γιατρος . Δεν σημαινει οτι αν επιλεξει τον δικο μου γιατρο οτι θα πηγαινουμε μαζι ή αν επιλεξει να πηγαινουμε μαζι οτι θα ειμαι και εγω μεσα.

Δεν διαφωνώ με όλα αυτά, απλά αυτό που είπα είναι ότι ως νεαρή δεν ήθελα να μάθω τα περί προφύλαξης από τη μητέρα μου. Ούτε ήθελα να συζητήσω μαζί της οποιοδήποτε προσωπικό ή ιατρικό θέμα. Προσωπική άποψη αυτή, η οποία δεν είχε να κάνει με τη μαμά μου. Απλά την καταθέτω για την περίπτωση που κάποια άλλη μανούλα που σκέφτεται σαν εσένα έχει κόρη σαν εμένα :lol:

Παρεμπιπτόντως, τα περί σεξ και προφύλαξης τα έμαθα από σοβαρά περιοδικά, βιβλία και ιατρικές εγκυκλοπαίδειες (είχαμε στο σπίτι) και ρωτώντας τη γυναικολόγο μου στην οποία πήγα πριν ολοκληρώσω επαφές. Η επιλογή δεν είναι πάντα διττή, μαμά ή φίλες, υπάρχουν και άλλες πηγές ενημέρωσης που είναι εξίσου (για να μην πω και περισσότερο) έγκυρες.

Tοτε επετρεψε μου να σου πω, οτι εισαι σπανια περιπτωση και πραγματικα χαιρομαι που βρηκες τροπο να ενημερωθεις σωστα.

Δυστυχως το συντριπτικο ποσοστο ενημερωνεται (αν ενημερωθει) απο λαθος πηγες με αποτελεσμα να παιρνει τα χαπια τις επομενης μερας με τις χουφτες, να πηγαινει για εκτρωσεις λες και πηγαινει για καφε, να κανει ερωτα με τον συντροφο του επειδη της το ειπε μια φιλη της ή επειδη στα 15 της την κανουν να νιωθει μειονεκτηκα που δεν εχει προχωρησει παρακατω.

Εαν κανεις εναν γυρο στα διαφορα φορουμ (ακομη και εδω μεσα) θα διαπιστωσεις οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των ανηλικων κοριτσιων ειναι τελειως ανενημερωτο. Πολλες και μεγαλες ευθυνες πεφτουν στις μαμαδες των κοριτσιων οι οποιες κατα την δικη τους αποψη δεν ειναι κοντα τους. Το νομισμα λοιπον δεν εχει μονο μια οψη. Μια μαμα μπορει οντως να ειναι διαθεσιμη (ξερεις, δεν ειμαστε ολες οι μαμαδες μπαμπουλες, ολες συντηρητικες με την ασχημη εννοια του ορου) αλλα η κορη να μην θελει να συζητησει τιποτα. Η μανα δεν θα πιεσει καταστασεις, ουτε εγω θα πιεσω την κορη μου για κατι. Απλα θελω να ξερει οτι ανα πασα στιγμη ειμαι στο πλαι της. Τωρα αν αυτο ειναι κακο και φερνει την κορη μου σε δυσκολη θεση, μαλλον κατι δεν εχω κανει σωστα ;)

Tοτε επετρεψε μου να σου πω, οτι εισαι σπανια περιπτωση και πραγματικα χαιρομαι που βρηκες τροπο να ενημερωθεις σωστα.

Δυστυχως το συντριπτικο ποσοστο ενημερωνεται (αν ενημερωθει) απο λαθος πηγες με αποτελεσμα να παιρνει τα χαπια τις επομενης μερας με τις χουφτες, να πηγαινει για εκτρωσεις λες και πηγαινει για καφε, να κανει ερωτα με τον συντροφο του επειδη της το ειπε μια φιλη της ή επειδη στα 15 της την κανουν να νιωθει μειονεκτηκα που δεν εχει προχωρησει παρακατω.

Εαν κανεις εναν γυρο στα διαφορα φορουμ (ακομη και εδω μεσα) θα διαπιστωσεις οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των ανηλικων κοριτσιων ειναι τελειως ανενημερωτο.

Να σου πω κάτι; Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι είμαι σπάνια περίπτωση ούτε ότι οι περισσότερες νεαρές κοπέλες έχουν πλήρη άγνοια. Εννοείται ότι οι πρισσότερες νεαρές κοπέλες που καταφεύγουν στα φόρουμ έχουν έλλειψη ενημέρωσης από άλλες, πιο υπεύθυνες πηγές, γιατί αν είχαν ενημέρωση από αλλού δεν θα έμπαιναν να ρωτήσουν στα φόρουμ. Αυτές που έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση δεν τις συναντάς στα φόρουμ γιατί παίρνουν την ενημέρωσή τους από αλλού. Εμείς είχαμε ενημέρωση και από το σχολείο (τώρα το θυμήθηκα) τόσο για το γεννητικό σύστημα όσο και για θέματα προστασίας και αντισύλληψης. Αυτά επισήμως στο μάθημα της βιολογίας από το γυμνάσιο, αλλά πολύ αναλυτικά στη β' λυκείου. Δεν υπήρχαν τότε τα ειδικά προγράμματα που υπάρχουν τώρα, αλλά ανέλαβε ο καθηγητής της βιολογίας και μας τα είπε με το νι και με το σίγμα.

Δική μου άποψη (και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό πιστεύω) είναι πως καθήκον μου σαν μάνα δεν είναι να καθοδηγήσω εγώ το παιδί μου (στην τελική ποιος μου λέει ότι αυτά που ξέρω είναι τα σωστά), αλλά να του μάθω πώς να αναζητήσει υπεύθυνες πηγές γνώσης την κατάλληλη στιγμή και με ποιο τρόπο. Άνθρωποι είμαστε, τόσα μπορούν να μας τύχουν, μπορεί εγώ τη στιγμή που θα με χρειαστεί η κόρη μου να μην είμαι διαθέσιμη. Ας έχει την ικανότητα να απευθυνθεί σε κάποιον άλλο. Ας υπάρχει μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια και μια εγκυκλοπαίδεια γυναίκας στο σπίτι. Ας υπάρχει το τηλέφωνο του γυναικολόγου μου και ενός άλλου γυναικολόγου εμπιστοσύνης στο μπλοκάκι του σπιτιού. Ας βάλω ένα-δυο καλά σάιτ στα Αγαπημένα του Explorer (και να της πω ότι είναι εκεί για να μπορεί να τα βρει αν τα χρειαστεί). Και φυσικά να ξέρει ότι αν κάτι πάει στραβά, θα μπορεί να μου μιλήσει χωρίς να την κρίνω, αλλά χωρίς να την πιέσω να μου αποκαλύψει πράγματα για τον εαυτό της που δεν θέλει.

Π.χ. στην περίπτωση της θεματοθέτριας, προσωπικά θα το θεωρούσα λάθος να μην ξέρει η κόρη μου ότι όταν έχουμε περίοδο που κρατάει περισσότερο από το κανονικό, αναζητούμε άμεσα ιατρική συμβουλή. Το αν έχει κάνει σεξ ή όχι είναι δικό της θέμα, το αν θέλει να μου πει τι της συμβαίνει επίσης δικό της. Αλλά θα ήθελα να μπορεί να μου ζητήσει 50 ευρώ και το τηλέφωνο του γυναικολόγου μου χωρίς να ντρέπεται, όπως θα μου ζητούσε να πάει σε οφθαλμίατρο ή παθολόγο.

Απλα θελω να ξερει οτι ανα πασα στιγμη ειμαι στο πλαι της. Τωρα αν αυτο ειναι κακο και φερνει την κορη μου σε δυσκολη θεση, μαλλον κατι δεν εχω κανει σωστα ;)

Αυτό μην το λες. Παίρνεις κάτι που είναι χαρακτηριστικό προσωπικότητας (το να είσαι κρυψίνους, το να προστατεύεις την προσωπική σου ζωή) και το ανάγεις σε θέμα διαπαιδαγώγησης, ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Εγώ αντιθέτως θαυμάζω τη μάνα μου γιατί είναι από τους ανθρώπους που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα, ανοίγεται πολύ εύκολα, και παρόλο που η δική μου εμμονή να κρατάω μυστικά της φαίνεται περίεργη, κάνει την πάπια για να μην με πιέζει. Σε αυτό της βγάζω το καπέλο.