Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στήθος για να κοιμηθεί, μπορώ να το αλλάξω? Κάνει?

Recommended Posts

Γιατί λες ότι είναι λίγα? Όπως γράφω και στην πρώτη μου καταχώρηση, τα γεύματα μας είναι 7-8 την ημέρα συν 2-3 τη νύχτα. Συνήθως δηλαδή το πιάνουμε το 10. Αν έκοβα κάποιο "γεύμα-ύπνου", ας το ονομάσουμε, θα ήταν 1-2 την ημέρα, μια που ο μπέμπης δεν κοιμάται πάνω από 3 φορές την ημέρα από καμία ωρίτσα. Άρα άντε να έπεφτα στα 8, που δεν νομίζω ότι είναι και παράλογο.

Τελοσπαντων, καμιά φορά καλά είναι να σου επιβεβαιώνουν αυτά που φαντάζεσαι, ότι δηλαδή είναι ακόμα νωρίς και τα πράγματα θα αλλάξουν. Μάλιστα όπως λέει και η Mommy in love μάλλον μετά θα μου λείπει κιόλας!

Απο την εμπειρια μου θα σου πω πως ειναι πολυ μικρος για να μειωσεις τα γευματα. Μεγα λωνοντας θα αυξησει μονος του το μεσοδιαστημα των γευματων. Επισης ακομα και το πιπιλισμα σε αυτη την ηλικια βοηθαει να αυξηθει η παραγωγη σου ετσι ωστε να μπορεις να ικανοποιησεις τις αναγκες του μωρου σου.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Διαφημίσεις

ευτυχώς που υπάρχει το πιπίλισμα από το στήθος, όλοι οι άλλοι τρόποι να αποκοιμιέται μου φαίνονται πολύ πιο κουραστικοί. Σκέψου πόσο κλάμα εχεις γλυτώσει με το στήθος, που άλλα μωράκια που δεν το έχουν πρέπει να βρουν άλλους τρόπους παρηγοριάς.

Γιατί λες ότι είναι λίγα? Όπως γράφω και στην πρώτη μου καταχώρηση, τα γεύματα μας είναι 7-8 την ημέρα συν 2-3 τη νύχτα. Συνήθως δηλαδή το πιάνουμε το 10. Αν έκοβα κάποιο "γεύμα-ύπνου", ας το ονομάσουμε, θα ήταν 1-2 την ημέρα, μια που ο μπέμπης δεν κοιμάται πάνω από 3 φορές την ημέρα από καμία ωρίτσα. Άρα άντε να έπεφτα στα 8, που δεν νομίζω ότι είναι και παράλογο.

Τελοσπαντων, καμιά φορά καλά είναι να σου επιβεβαιώνουν αυτά που φαντάζεσαι, ότι δηλαδή είναι ακόμα νωρίς και τα πράγματα θα αλλάξουν. Μάλιστα όπως λέει και η Mommy in love μάλλον μετά θα μου λείπει κιόλας!

Το διάβασα λίγο βιαστικά και νόμισα 8 το 24ωρο.

Σύντομα θα κοιμάται δυο φορές μόνο κι αργοτερα μια φορα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Σε γενικές γραμμές το να κοιμάται ένα μωρο στο στηθος ειναι πιο εύκολο απο άλλους τρόπους. Το πρόβλημα προκύπτει σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων μαμαδων όταν ξυπνάει το μωρο και δεν ξέρει να ξανακοιμαται μόνο του οπότε ζητάει το στηθος αλλα εγω στην πράξη το βλέπω σπάνια. Ασε που ακόμα και τότε το στηθος είναι πιο εύκολο απο το να τρέχεις στην κουνιστή πολυθρόνα!

Όπως και να εχει να θυμάσαι ότι ο,τι συμβαίνει τώρα δε σημαίνει ότι θα συμβαίνει για πάντα οπότε ο,τι εχει ημερομηνία λήξης αντεχεται! ;)

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

ευτυχώς που υπάρχει το πιπίλισμα από το στήθος, όλοι οι άλλοι τρόποι να αποκοιμιέται μου φαίνονται πολύ πιο κουραστικοί. Σκέψου πόσο κλάμα εχεις γλυτώσει με το στήθος, που άλλα μωράκια που δεν το έχουν πρέπει να βρουν άλλους τρόπους παρηγοριάς.

εγω τωρα που δεν θηλαζω δεν κοιμαται ευκολΑ!!!!δεν θελει με τιποτα την πιπιλα,απο νεογεννητο και εχουμε αγκαλια κουνημα κοα τραγουδι ενω πριν πιπιλαγε το στηθος κ κοιμοταν....βολικο ηταν αλλα κουραστικο πολυ...ενω τωρα μου τον κοιμιζει και ο αντρας μ η μανα μου οταν λειπω....αλλα δεν σας κρυβω οτι μου λειπει αυτη η ταλαιπωρια ωρες ωρες!!!στο επομενο!!!!:-P

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εμείς κοιμόμαστε με στήθος και είναι κάτι που δε θέλω να το αλλάξω τουλάχιστον τώρα. Ούτε να μειώσω γεύματά θέλω. Το βράδυ κατα τις 9 τη θηλάζω ξαπλωμένη στο διπλό κρεβάτι μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό που δεν αντέχω είναι ότι αυτό διαρκεί από 2 ως 3 ώρες! Φυσικά δεν τρώει τόση ώρα άλλα αν δεν πιπιλίσει μέχρι να την πάρει ο βαθύς ο ύπνος δεν κοιμάται ποτέ. Πρέπει να κοιμηθεί τόσο καλά που να την ενοχλήσει κάτι που είναι μέσα στο στόμα της και να το αφήσει με ξινισμένη φάτσα κιόλας σαν να σου λέει τι είναι αυτό που με ενοχλεί! κάποιες φορές νομίζω ότι κοιμηθηκε και βγάζω το στήθος και φτου κι απ'την αρχή! Τι να κάνω,άρχισα να μην αντέχω τόση ώρα? Γιατί θέλει να πιπιλίζει τοοοοοόση ώρα? Καταλαβαίνω την ανάγκη της γι'αυτό και την κοιμίζω έτσι άλλα τόση ώρα? Όταν επιτέλους κοιμηθεί και σηκωθώ από το κρεβάτι περιττό να σας πω ότι είμαι σαν ερείπιο. Με έχει πιάσει νύστα άλλα έχω τόσα πράγματα να κάνω και σέρνομαι.και στο τέλος κάνω τα βασικά και κοιμάμαι. Όταν πάω για ύπνο την παίρνω και την βάζω στην κούνια της. Δεν ξυπνούσε ποτέ κατα τη μεταφορά άλλα τώρα άρχισε να ξυπνάει και μετα ξανά βυζι,με παίρνει κ εμένα ο ύπνος,ξυπνάω κάποια στιγμή,πάω να την μεταφέρω και ξανά τα ίδια!όμως δε με πειράζει αυτό,αλίμονο! Αυτό το 2ωρο 3ωρο μέχρι να κοιμηθεί με εξόντωνει.πιπίλα δεν παίρνει. Δοκίμασα να την κοιμήσω με κούνημα στην αγκαλιά αφού φάει άλλα χτυπιέται. Δε δέχεται τίποτα άλλο από μένα. Ο μπαμπάς της σπάνια καταφέρνει να την κοιμίσει στην αγκαλιά,πλέον έχει εγκαταλείψει κι αυτός.επίσης δοκίμασα να τη θηλασω κλασικά καθιστη και μετα να την κουνήσω άλλα αυτή τίποτα,όταν χόρτασει κ βγει από το βυζι στην καλύτερη περίπτωση θα θελει παιχνίδια και στη χειρότερη θα κλαίει. ούτε συζήτηση για να κοιμηθεί στην κούνια της με παιχνίδακια και τέτοια.

Τι να κάνω πέστε μου? Γιατί τόση ώρα?

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Νανουκα καπως ετσι κανει κι εμενα. Ισως οχι τρεις ωρες, αλλα ξυπναει, πιπιλιζει, κοιμαται αρκετη ωρα μεχρι να την παρει ο βαθυς ο υπνος. Παιρνω το λαπτοπ στο κρεβατι και βλεπω σειρες η ταινιες μαζι με τον αντρα μου, τι αλλο να κανω. Αλλα γενικα εγω δεν μπορω να μπω στη λογικη να αλλαξω αυτα που θελει και κανει. Οποτε το προσπαθησα με κουραζε περισσοτερο, οποτε σε ολα απλα προσαρμοζομαι και περιμενω να αλλαξουν απο μονα τους!

NiHHp2.png

Να πω ότι δεν έχεις δίκιο?έχεις! Πως τη θηλάζεις,καθιστη? Και που κοιμάται στο κρεβάτι της ή στο δικό σας? Η δικιά μου υποψιάζομαι ότι άρχισε να ξυπνάει γιατί θελει να κοιμάται μαζί μας...

6kQ4p3.png

Ξαπλωμενη θηλαζω. Μαζι μας κοιμαται. Οσο την ειχα στο πορτ μπεμπε στο δωματιο ηταν καλα, μετα την την εβαλα στην κουνια, αλλα η κουνια δε χωραει σε μας, οποτε σε αλλο δωματιο. Και εγω σε ενα Μονο διπλα. Ε οχι καπου λεω δεν γινεται ετσι, θελω να κοιμηθω με τον αντρα μου. Να την αφησω μονη της δεν μπορουσα με τιποτα, οποτε ολοι μαζι. Και πιστεψε με, επιτελους ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ! Και 7ωρο και 8ωρο! Αφου καμια φορα με ξυπναει ο αντρας μου να θηλασω!

NiHHp2.png

το παιδι ειναι μικρο και η παραγωγη σου οπως λες, ζορισμενη, η γνωμη μου ειναι να συνεχισεις ετσι. Αυτο που θα εκανα εγω θα ηταν να του μαθω σιγα σιγα το μπιμπερο, δε χρειαζεται να το παιρνει σε καθημερινη βαση, αλλα για να μπορεις να φυγεις μια στο τοσο, να μπορει καποιος αλλος να τον ταισει. Ειναι αρκετα μεγαλος ωστε να μην παθει συγχυση θηλων. Και αφου εχεις και τη λυση της πολυθρονας....

Dolorita το όλοι μαζί θα ήταν και για μένα λύση τουλάχιστον για να μην ξυπνάει κατα τη μεταφορά.5 6 μέρες όμως που το έχω κάνει κοιμάμαι χάλια και ξυπνάω πιάσμένη.όχι από ποσότητα ύπνου άλλα από ποιότητα!φοβάμαι να τη βάλω ανάμεσα γιατί δεν εμπιστεύομαι τον άντρα μου στον ύπνο τόυ ! και γιατί φοβάμαι και το σκέπασμα μας μήπως την παράκούκουλώσει καταλαθος.τη βάζω στην μεριά μου με μαξιλάρια στην άκρη με αποτέλεσμα αυτή να πιάνει το μισό κρεβάτι κι εμείς το άλλο μισό.για την ακρίβεια eγω το 1/5...εσύ που τη βάζεις?:-D Επίσης σήμερα δοκίμασα να μην την κάνω μπάνιο πριν το τελευταίο της γεύμα και κοιμηθηκε μόλις σε 1 ώρα!

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν κοίτα πως αλλάζουν τα πράγματα σε κανα-δυο εβδομάδες...

Γεύματα δε με παίρνει να κόψω με τίποτα γιατί όπως έγραψα σε άλλο ποστ αυτόν το μήνα πήραμε μόνο 260 γρ. και η παιδίατρος είναι έτοιμη να μας χώσει το μπουκάλι στο στόμα! Έκοψε και ένα από τα βραδινά του ξυπνήματα, έχει τώρα τελευταία που ξυπνάει 1 φορά το βράδυ, κι ετσι μείναμε με 9 θηλασμούς το 24ωρο, το πολύ 10.

Το άλλο τώρα, χωρίς να το προσπαθήσω ή να το περιμένω, ο γλύκας μου έμαθε να κοιμάται με κούνημα στην αγκαλιά! Προχθές τον κοίμησε η πεθερά μου έτσι σε 2 λεπτά! Είχα μείνει να την κοιτάζω :shock:. Το ξαναέκανα κι εγώ κανα-δυο φορές και έπιασε. Οπότε τώρα έχουμε μια εναλλακτική ακόμα τουλάχιστον για όταν είμαστε έξω και είναι ταϊσμένος να μην ψάχνομαι πως θα βγάλω το βυζί πάλι έξω... (κι έχεις και την παρέα να λέει "πάλι θα φάει?", τεσπα).

nanouka28 κι εγώ το ίδιο παθαίνω όταν θηλάζω ξαπλωμένη (το κάνω συνήθως τα πρωινά γιατί ο καλός μου ξυπνάει πολύ νωρίς, μπας και κερδίσω λίγο ύπνο). Όμως η πλάτη μου γίνεται χάλια! Dolorita πως τα καταφέρνεις? Και μαξιλάρι που βάζω να με στηρίζει δε πολυβοηθάει. Επίσης το χεράκι του μωρού που είναι από την κάτω πλευρά που το έχει?

Το μαξιλάρι πρέπει να είναι καλά σφηνωμένο στην πλάτη μας και κατά προτίμηση να είναι σκληρό! Μια απ'τα ίδια κι εγώ με την πλάτη μου. Το χεράκι του μωρού είναι κάτω όπως είναι το δικό μας όταν κοιμόμαστε στο ένα πλευρό.

Όσο για τον ενδοιασμό σου αν χορταίνει θα το καταλαβαίνεις αν σταματάει τις καταπόσεις ή αν καταπίνει αραιά και που. Όσο τα μωρά μεγαλώνουν συνήθως πρώτα χορταίνουν και μετά τα παίρνει ο ύπνος στο στήθος. Η δικιά μου όταν την κόβω από το απλό πιπίλισμα κλαίει διαφορετικά από όταν την κόβω από το φαϊ!:lol:

6kQ4p3.png

Εμεις εχουμε μεγαλο κρεβατι, υπερδιπλο και δεν στριμωχνομαστε, αν και ενιοτε κολλαει η μικρη πανω μας. Την ειχα στη μεση, τωρα την εβαλα στην ακρη διπλα μου με μαξιλαρια για να σκεπαζεται καλυτερα. Κοιτα και ο πατερας της φοβοταν στην αρχη, αλλα μετα απο 3-4 νυχτες εχεις συνηθισει την παρουσια του παιδιου στο κρεβατι και κοιμασαι αναλογα. Εγω πιστευω ειναι οτι βολευει τον καθενα. Α και καπου διαβασα οτι υπαρχει και ενα καγκελο που μπαινει στην ακρη στο κρεβατι, αυτο θα ηταν τελειο αν το εβρισκα!

NiHHp2.png

Zemar οχι μονο δεν πιανομαι, αλλα καμια φορα θηλαζω απο τη μια πλευρα με το αντιθετο στηθος, πχ απο τη δεξια με το αριστερο! Δεν ξερω μαλλον ειναι το μεγεθος που βοηθαει και μπορω να στριψω και λιγο και η μπεμπα να συνεχιζει να θηλαζει!

Ειδες που το παιδι προσαρμοζεται και μπορει να κοιμηθει και με πολλους τροπους; Τυχερη εισαι!

NiHHp2.png

Εμεις εχουμε μεγαλο κρεβατι, υπερδιπλο και δεν στριμωχνομαστε, αν και ενιοτε κολλαει η μικρη πανω μας. Την ειχα στη μεση, τωρα την εβαλα στην ακρη διπλα μου με μαξιλαρια για να σκεπαζεται καλυτερα. Κοιτα και ο πατερας της φοβοταν στην αρχη, αλλα μετα απο 3-4 νυχτες εχεις συνηθισει την παρουσια του παιδιου στο κρεβατι και κοιμασαι αναλογα. Εγω πιστευω ειναι οτι βολευει τον καθενα. Α και καπου διαβασα οτι υπαρχει και ενα καγκελο που μπαινει στην ακρη στο κρεβατι, αυτο θα ηταν τελειο αν το εβρισκα!

ξερω οτι εχει στα jumbo. ειναι για το μονο κρεβάτι των παιδιών, φανταζομαι κανει και για το διπλό!:wink:

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...