Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΞΑΝΑ?

Recommended Posts

Θα τρελαθώ τελικά και τα φταίει το κεφάλι μας.Τον Μάϊο μετακομίσαμε σε καινούριο διαμέρισμα(ενοίκιο).Η ιδιοκτήτρια μας ζήτησε να πληρώνουμε σε εκείνη τα κοινόχρηστα(αναφέρεται και στο μισθωτήριο).Κάθε μήνα λοιπόν μας έδινε απόδειξη πως εξοφλούμε τα κοινόχρηστα.Σήμερα λοιπόν ο διαχειριστής μας έφερε τα κοινόχρηστα και μας είπε πως του χρωστάμε όλα τα κοινόχρηστα από τον Μάϊο!Του εξηγήσαμε πως εμείς τα πληρώνουμε κανονικά στην ιδιοκτήτρια(η οποία μένει στην πολυκατοικία) και αυτός μας είπε πως βρίσκονται στα δικαστήρια γιατί του χρωστάει κοινόχρηστα όλων των ενοικιαστών της εδώ και 3 χρόνια.Μύλος!Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά.Ο κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει πως οι ενοικιαστές πληρώνουν τα κοινόχρηστα που τους αναλογούν στον διαχειριστή, το μισθωτήριο λέει να τα δίνουμε στην ιδιοκτήτρια,ο νόμος τι λέει και τελικά τι υπερισχύει από τα 3?

Κοίτα να δεις που βρεθήκαμε στην μέση μιας διαμάχης ενώ πληρώνουμε κανονικότατα με φοβερό κόπο γιατί ο άντρας μου απολύθηκε τον Ιούλιο.

Ξέρει καμιά κοπέλα τι ισχύει.Μεγάλη βλακεία έκανα που δεν έψαξα το θέμα περισσότερο πριν να υπογράψουμε συμβόλαιο...

Διαφημίσεις

Είναι για πολυ ξύλο η ιδιοκτήτρια... Τι σας είπε εκείνη;;;; Γιατί δεν τα έδινε;;;;;

Δεν λες πάλι καλά που σας έδινε αποδείξεις!!!!! Μην τα ξανά πληρώνετε...

Οταν εμείς νοικιαζαμε σπίτι, τα χρήματα τα δίναμε στον διαχειριστή!!!! Τι δουλειά εχει ο ιδιοκτήτης να μεσολαβεί;;;; Ακου να δεις τί σκαρφιζεται ο καθένας

Πραγματικά ευτυχώς που έχουμε αποδείξεις!Αυτή σήμερα ισχυρίστηκε πως ο νόμος λέει πως η ορθή διαδικασία είναι να πληρώνει ο ενοικιαστής τα κοινόχρηστα στον ιδιοκτήτη και αυτός στον διαχειριστή.Επίσης μας είπε πως αυτή καταθέτει τα ποσά(γιατί της ανήκει η μισή πολυκατοικία) στο Ταμείο Παρακαταθηκών.Τι να πω κι εγώ , δεν ξέρω τι ισχύει και δεν υπάρχουν και χρήματα να απευθυνθώ σε δικηγόρο.Κι εμένα μου έκανε εντύπωση που το ζήτησε αυτό αλλά έκανα όπως φαίνεται χαζομάρα που το δέχτηκα έτσι.

τοσα χρονια νοικιαζα σπιτι ποτε δεν εδωσα κοινοχρηστα στον ιδιοκτητη

ευχομαι ν βγαλετε ακρη συντομα

νομιζω υπαρχει κ σύλλογος ενοικιαστων ν απευθυνθείς αν θελεις

Διαφημίσεις

κρατα της ενα ενοικιο και δωσε το στον διαχειριστη και πες της οτι εαν πει κουβεντα θα εχει να κανει με τον δικηγορο σου....δεν εχει το δικαιωμα να σε εκθετει ετσι........

επισης πες της να σου φερει αποδειξεις απο το παρακαταθηκων και δανειων που καταθετει τα λεφτα....τι δουλεια εχουν εκει τα κοινοχρηστα?οεο????????

κατ' αρχήν δεν συζητάμε να ξαναπληρώσετε τα κοινοχρηστα... ούτε να εμπλακείτε στις διαμάχες τους.... κανονικά τα κοινόχρηστα βγαίνουν σε συγκεκριμένο έντυπο που υπάρχει και ανάλυση όλων των εξόδων της πολυκατοικίας και βάσει αυτού ο ενοικιαστής πληρώνει και παίρνει την δική του εξοφλητική απόδειξη... αυτές τις αποδείξεις δεν έχετε? προφανώς η ιδιοκτήτρια με τον διαχειριστή έχουν μεγάλη κόντρα γιατί για να παρει ο διαχειριστής τα χρήματα από το ταμείο παρακαταθηκών θα περάσουν κάτι αιώνες... μίλα και με την ένωση ενοικιαστών να δεις τι ισχύει και νομικά και προσπαθήστε να απέχετε από την κόντρα.... από την στιγμή που το γράφει και το μισθωτήριο ίσως και να καλύπτετε η ιδιοκτήτρια στο να τα εισπράττει.. τώρα εάν τα αποδίδει στον διαχειριστή είναι δικό της θέμα.. όχι δικό σας....

Καλά τί έχουν σκαρφιστεί οι άνθρωποι; Ούτε ό ένας ούτε η άλλη μου φαίνονται και πολύ οκ.

1) Κι ο διαχειριστής αφού είδε ότι πέρασε ένας μήνας που δεν είχατε πληρώσει γιατί δε σας χτύπησε το κουδούνι να σας το θυμήσει; ...ειδικά αφού ξέρει ότι αυτή το έχει σύστημα με τους νοικάρηδές της.(Ο δικός μας πάντως μας δίνει 2 εβδομάδες για πληρωμή, την επόμενη μας έρχεται διακριτικά κι ευγενικά πάντα, να μας θυμίσει ότι "κάνει ταμείο")

2) Καθαρίστρια, επισκευές ασανσέρ, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ έξοδα της πολυκατοικίας πώς πληρώνονται; Για τη μισή πολυκατοικία που ανήκει σε αυτήν που δεν πληρώνει το μερίδιό της ποιός τα πληρώνει; Ο διαχειριστής από τη τζέπη του άμεσα, αβίαστα κι αβασάνιστα;

3) Για το πρόβλημά σου δεν έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω... συγνώμη...

Δεν ήξερα καν ότι μπορούν τα κοινόχρηστα να πληρώνονται μέσω παρακαταθηκών και δανείων. Ποσό πιο πολύπλοκη μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πια?

Oυσιαστικά ο ιδιοκτήτης είναι υπόλογος για τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος κ όχι ο ενοικιαστής.

Διότι το γνωστό μπέρδεμα αφορά τα έξοδα του ιδιοκτήτη που πληρώνει συνήθως ο ενοικιαστής κ μετά συμψηφίζονται με το ενοίκιο.

Το θέμα προς το παρόν θα μπορούσε να λυθεί αν ζήταγες την απόδειξη για το διαμέρισμά σου από την ιδιοκτήτρια (από την καταβολή στο παρακαταθηκών) κ του την έδειχνες.

Καλά κ ο δαιχειριστής γιατί δεν σας έστελνε χαρτί πιό πρίν, δεν σας το έλεγε προφορικά?

Κάτι παίζει μεταξύ τους σίγουρα.

Αλλά γιατί το κάνει? (η ιδιοκτήτρια εννοώ).

Μήπως ο τύπος πλήρωνε, ζήταγε, έκανε ζαβολιές, ότι ήθελε δηλ. κ δεν ρώταγε κανένα?

Για ρώτα κ τους άλλους ενοικιαστές της ιδιοκτήτριας σου. (αν κατάλαβα καλά είναι κ άλλοι ενοικιαστές της εκεί)

Είναι 3 χρόνια διαχειριστής ο ίδιος?

Μπας κ ο διαχ έχει τα υπόλοιπα διαμερίσματα δικά του?

Τί μπέρδεμα είναι αυτό????

ΥΓ: ο νόμος πάνω από όλα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Η ιδιοκτήτρια μου μου έδειξε τις αποδείξεις από το Παρακαταθηκών.Οι αποδείξεις που μου δίνει για τα κοινόχρηστα είναι δικές της και αναφέρουν πως της εξοφλούμε τα κοινόχρηστα του κάθε μήνα για το διαμέρισμα.Πάντως θα ρωτήσω την ένωση ενοικιαστών γιατί είναι περίεργη η υπόθεση.Στο τέλος το κόβω να τους τραβάω καμιά αγωγή γιατί με ταράζουν με την δική τους κόντρα!

Διαφημίσεις

Εγώ που μένω σε ενοίκιο, τα πληρώνω στον διαχειριστή. Τώρα για το μισθωτήριο που υπογράψατε, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει σε ποιον θα τα δίνεις τα κοινόχρηστα, είναι θέμα ιδιοκτήτη. Εφόσον όμως έχεις αποδείξεις με την υπογραφή της, μην φοβάσαι τίποτα. Βγάλτες όλες φωτοτυπία εις διπλούν για καλό και για κακό και τις χρησιμοποιείς εναντίον τους. Το πρόβλημα το έχουν με την ιδιοκτήτρια, όχι με σένα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...