Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όλη η γροθιά μέσα στο στόμα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 159
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλο αυτο με εκανες και γελασα. Σκεφτομαι μηπως βαλω μελι. Απο την αλλη μετα αν δεν πινει το γαλα; :shock::shock::shock::shock:

Γειά σας και από μένα!Πρόσοχη!!!ΟΧΙ ΜΕΛΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ!Τα βρέφη κινδυνεύουν από βρεφική αλλαντίαση, μία αρκετα σοβαρή μορφή δηλητηρίασης!

Κατά τα άλλα κι εμείς μια από τα ίδια τραβάμε!Όση γκρίνια δεν είχε τους πρώτους εφτά μήνες την έχει τώρα!Αλλά δόντι πουθενά στον ορίζοντα!Ακόμα φαφουτάκι είναι.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Καλο αυτο με εκανες και γελασα. Σκεφτομαι μηπως βαλω μελι. Απο την αλλη μετα αν δεν πινει το γαλα; :shock::shock::shock::shock:

Γειά σας και από μένα!Πρόσοχη!!!ΟΧΙ ΜΕΛΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ!Τα βρέφη κινδυνεύουν από βρεφική αλλαντίαση, μία αρκετα σοβαρή μορφή δηλητηρίασης!

Κατά τα άλλα κι εμείς μια από τα ίδια τραβάμε!Όση γκρίνια δεν είχε τους πρώτους εφτά μήνες την έχει τώρα!Αλλά δόντι πουθενά στον ορίζοντα!Ακόμα φαφουτάκι είναι.

συμφωνω Ο Χ Ι Μ Ε Λ Ι!!! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ Κ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΣΤΙς ΗΠΑ ΤΩΡΑ?

εγω εκανα την βλακεια κι εβαλα μελι 3 μηνων στην πιπιλα του μπουκαλιου γιατι δεν επιανε αφου ειχα παθει ζημια εγω στο στηθος μου.η παιδιατρος μονο που δεν με σκοτωσε!!!

εμεις ειμαστε κοντα 10 μηνων κ δοντι τιποτα ακομα.γκρινια κ φαγουρα εχουμε απο τον 4ο μηνα.οσο γιατα χερακια που βαζουνε στο στομα πριν τον 4ο μηνα αναγνωριζουνε τον κοσμο.

Βρε κοριτσια εχετε δει αν εχει βγαλει αυτη τη φουσκαλα; Εμεις ειχαμε σαλια απο τον δευτερο μηνα και χερια και ολα. Τωρα βαζουμε και οτι βρουμε. Το θεμα απο την στιγμη που φουσκωνουν ποτε βγαινουν.

Μην μου πειτε οτι τωρα αρχιζουν δυσκολα!!!!!

Σας παρακαλω;

Διαφημίσεις

Εδώ κ μιά βδομάδα, δεν κοιμάται η μικρή μου, δεν θέλει να φάει, μόνο γάλα πίνει, γκρίνια κ κλάμα, από ελεί που δεν ακουγότανε η φωνή της κλπ, όλα τα ούλα είναι κάτασπρα κ πρησμένα, κάποια φαίνονται πιο άσπρα κ έχουνε εξογκωματάκια, δόντια είναι αυτά τα εξογκωματάκια, κ αν ναί πόσο ακόμα θα παιδευτεί η καημένη για να σκάσουν μύτη τα δοντάκια?

πολύ ξενύχτι βρε κορίτσια, το λυπάμαι το μωρό... :cry::cry::cry:

maria_23 είναι μια δυσκολούτσικη φάση και θέλει υπομονή. Αν τα βγάζει όλα μαζί ή τέλος πάντων κοντά κοντά θα είσαι τυχερή. Με μας έτσι έγινε. Το ένα μετά το άλλο. Δείνε που και που depon όταν έχει πολύ γκρίνια για να ανακουφίζεται λίγο τα καημενούλι.

Εμένα για τα 4 πάνω που σκάσανε τώρα, γκρινιάζει εδώ και ένα μήνα και τα ούλα του ήταν πρησμένα πάνω από μήνα :oops::oops:

Αργούν πολύ ρε γμτ να σκάσουνε!!!!! Και τι τώρα σκάσανε.... μέχρι να βγούνε τελείως έξω ολόκληρα, θέλουμε 2-3 βδομάδες ακόμα.

Το μόνο που ελπίζω είναι τα υπόλοιπα να βγούν πιο ανώδυνα :roll:

Γύρω στους 4,5 μήνες άρχισε κι η δική μας τρελλή φαγούρα...με πολύ γκρίνια και πολύ κλάμα και συνέχεια ξυπνούσε τη νύχτα...το πρώτο του δόντι έκανε μετά από 3 μήνες την εμφάνιση του και ήταν το επάνω όχι το κάτω όπως συνηθίζετε. Εάν δεν του έβαζα αλοιφή στα ούλα πρίν φάει δεν έτρωγε με τίποτε...τον έτσουζαν...πονούσε φρικτά. Το πρώτο του δόντι εμφανίστηκε με μπόλικο αίμα από το ουλάκι του...τώρα έχουμε 4 :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

αχ!επιτελους βγαλαμε κ εμεις δοντακι.το κατω δεξια εμφανιστηκε κ τωρα σκαει κ το διπλα.τα πανω ουλα ειναι φουσκωμενα κ φαινεται οτι θα βγαλει τα πλαινα.σαν δρακουλακι θα ειναι!

πολυ γκρινια ειχαμε κ της βαζω κι εγω την μουντιζαλ κ λιγο ντεπον.

αλλα απο τα σαλια κ απο τα αντικειμενα που βαζει στο στομα της εβγαλε σπυρακια γυρω απο το στοματης.

• 3 εβδομάδες μετά...

Από το προηγούμενο Σάββατο η Έλλη άρχισε να έχει λίγο βήχα χωρίς άλλα συμπτώματα. Τις επόμενες μέρες ο βήχας χειροτέρευε ενώ ταυτόχρονα είχαν φουσκώσει και τα ούλα της.

Μέσα στην εβδομάδα το πρώτο δοντάκι είχε σκάσει ο βήχας όμως εκεί, ήταν σαν να έχει φλέματα που δεν μπορεί να βγάλει. Η παιδίατρος μας έδωσε σιρόπι για τον βήχα, αντιβίωση, σταγόνες για το βράχνιασμα, ορό για την μύτη και ντεπόν αφου διέγνωσε φαρυγγολαρυγγοτραχίτιδα η οποία λέει μπορεί να προήλθε από τα δόντια. Ερώτηση :roll: μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο :?:

Βγήκε ένα δοντάκι κάτω, και ετοιμάζεται και το διπλανό του και ένα ακόμη από πάνω.

Δεν τρώει τα φαγητά της, θηλάζει μόνο και πίνει τσαγάκι ζεστό που της χαλαρώνει τον λαιμό!

Άμα γκρινιάζει μόνο κάτι βρίσκεις να κάνεις για να την ηρεμήσεις, αυτός ο συνδιασμός με τον βήχα μας έχει εξαντλήσει.....!!! Πολύ ταλαιπώρια, έχει τον πόνο της η μικρή έχει και εμένα που κάθε τόσο την βάζω κάτω και τις κάνω διάφορα που την δυσανασχετούν, σπαράζει στο κλάμα :cry: η καρδούλα μου.

Περνάμε δύσκολες μέρες και νύχτες!

Μανούλες κουράγιο :P

13e2p2.png

Κι εμείς στο club των οδοντούχων!!!!

Πριν 10 μέρες έσκασαν μύτη τα δύο κάτω. Το παιδάκι μας έχει τρελαθεί κι εμείς επίσης. Όταν έχει πολύ κλάμα του δίνουμε depon.

Με όλη αυτή τη φάση το παιδί βρίσκεται σε μία κατάσταση speed συνέχεια. Δεν κοιμάται εύκολα, ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο....Χθες αφού απελπίστηκα με τις κλασικές μεθόδους(θηλασμός-νανούρισμα στα χέρια-κούνημα στο καρότσι)τον έβαλα στο mei tai κι άρχισα να πηγαινοέρχομαι μέσα στο σπίτι μέχρι να κοιμηθεί.Σήμερα δεν έπιασε ούτε αυτό το κόλπο και τον πήγαμε στις 11 μμ με το αυτοκίνητο βόλτα γύρω γύρω τη γειτονιά για να κοιμηθεί. Για αύριο δεν ξέρω.... :?

Καλή υπομονή σε όλους τους γονείς....

Ερώτηση:

Σήμερα του έδωσα ένα καρότο να δαγκώνει και το καταχάρηκε γιατί τα μασητικά τα έχει βαρεθεί. Δεν είναι επικίνδυνο να κόψει κομμάτι και να πνιγεί;

καλημέρα και από εμένα... εμείς από τον 8 μήνα αρχίσαμε να βγάζουμε δοντάκια.. βγάλαμε πρώτα τα δύο κάτω και μετά από 10 μέρες τα 2 πάνω. Με απόσταση 10-15 ημερών άρχισε να βγάζει και τα υπόλοιπα. σήμερα είμαστε 15 μηνών και έχει βγάλει 10 δόντια.. είμαι από τις τυχερές που δέν είχε το παιδί γκρίνια. Τα συμπτώματά μας ήταν φυσικά σάλια, μανία να δαγκώνει τα πάντα πλην χεριών (καλό αυτό εεε?) και δυστηχώς έκοβε τελείως το φαγητό (μόνο γάλα) μέχρι να σκάσει η μυτούλα (δηλαδη 2-3 μέρες)....ξέρει κανείς την σειρά της οδοντοφυΐας?

Διαφημίσεις

εμενα ο μεγαλος μου γιος πονουσε και του τρεχαν τα σαλια απο 6 μηνων και το μονο που τον ηρεμουσε ηταν να μασουλαει μικρες λωριδες κρυο αγγουρι και τελικα εβγαλε το πρωτο του δοντι μια βδομαδα μετα τα πρωτα του γενεθλια.....φανταστειτε γκρινια που τραβηξα για 6 μηνες :shock:

Καλημέρα κορίτσια κ κουράγιο σε όλες μας.

Η δικιά μου έχει γκρίνια κ φαγούρα αρκετό καιρό, της βάζω μουντιζάλ, της δίνω κ ντεπόν, αλλά δεν δείχνει να ανακουφίζεται, δεν θέλει να τρώει, κ αν αποφασίσει να φάει κρατάει την κουταλιά στο στόμα της για πολύυυ ώρα κ δεν καταπίνει, εν τω μεταξύ γενικώς πολύ κλάμα κ γκρίνια, κ το συγκεκριμένο μωρό πρίν όλα αυτά δεν έκλαιγε ούτε όταν πεινούσε. Τέλος πάντων, από 3 μηνών κοιμάται κανονικά όλη νύχτα, από τις 9 το βράδυ έως 7 το πρωί, τώρα ξαφνικά αν δεν πάει 12 το βράδυ δεν κοιμάται. Κ είναι κ το άλλο, ενώ έπινε το βράδυ στις 9 γάλα 240 μλ, ένα ολόκληρο μπιμπερό δλδ κ κοιμότανε κ ξυπνούσε μιά κ καλή το πρωί τώρα κάνει το εξής. Πίνει στις 9 το βράδυ τα 240μλ, κοιμάται κ ξυπνάει στις 10...την κουνάω, αλλά δεν κοιμάται, διότι το κούνημα γι αυτήν είναι παιχνίδι, έχει μάθει να κοιμάται μόνη της κ στο κρεββάτι της, μόλις την αφήσω κλαίει, την πέρνω στο σαλόνι κ παίζουμε, γκρινιάζει, νυστάζει, τρίβει μάτια, αλλά για ύπνο ούτε λόγος, πάει η ώρα 12 κ πλέον είναι εξαντλημένη αλλά αν δεν της δώσω άλλα 180μλ τουλάχιστον γάλα, δεν κοιμάται. Και ρωτάω τώρα εγώ, μήπως δεν της φτάνουνε τα 240μλ που πίνει για βράδυ κ πεινάει κι άλλλο το μωρό. ? Και ακόμα μία ερώτηση, στην κάτω γνάθο φαίνεται μια άσπρη βουλίτσα στην κορυφή του ούλου, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζεται να σκάσει το δοντάκι ή είναι η ιδέα μου? Είναι πολύ μικρή η βουλίτσα όμως...σαν κόκκος ζάχαρης να το πώ...σόρυ για το μεγάλο πόστ...

στην κάτω γνάθο φαίνεται μια άσπρη βουλίτσα στην κορυφή του ούλου, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζεται να σκάσει το δοντάκι ή είναι η ιδέα μου? Είναι πολύ μικρή η βουλίτσα όμως...σαν κόκκος ζάχαρης να το πώ...σόρυ για το μεγάλο πόστ...

στο είπα και στο καφέ Μαράκι μου: ΒΓΗΚΕ το δοντάκι σας! Αυτό είναι! καλά μασουλήματα!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

στην κάτω γνάθο φαίνεται μια άσπρη βουλίτσα στην κορυφή του ούλου, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζεται να σκάσει το δοντάκι ή είναι η ιδέα μου? Είναι πολύ μικρή η βουλίτσα όμως...σαν κόκκος ζάχαρης να το πώ...σόρυ για το μεγάλο πόστ...

στο είπα και στο καφέ Μαράκι μου: ΒΓΗΚΕ το δοντάκι σας! Αυτό είναι! καλά μασουλήματα!

δεν είναι δοντάκι τελικά :(:(:(

μια αχνή βουλίτσα είναι μόνο, δεν γρατζουνάει καθόλου :(:(:(

δεν είναι δοντάκι τελικά :(:(:(

μια αχνή βουλίτσα είναι μόνο, δεν γρατζουνάει καθόλου :(:(:(

έτσι είναι στην αρχή

μέσα στο σ/κ θα αρχίσει να χτυπάει στο κουτάλι!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

καλημέρα,

εγώ έχω δύο μπουμπούδες και πριν μια εβδομάδα γιορτάσαμε τα πρώτα μας γενέθλια. Η μία έχει 4 δοντάκια και ετοιμάζεται και για άλλα δύο αλλά η μικρότερη (έχουν ένα λεπτό διαφορά!!) ακόμα δεν έχει βγάλει κανένα αν και το στοματάκι της είναι σαν φουσκίτσα από τα πρησμένα ούλα όπως είπε και η γιατρός. παρόλα αυτά δοντάκι τίποτα. Μήπως πρέπει να ανησυχώ;

Α! επίσης εδώ και ένα μήνα περίπου έχει βγάλει ένα ασπρό σημαδάκι στο κάτω δόντι

Δεν το πιστεύω οτι είναι δικές μου

Αλεξάνδρα 3/3/2008

Ζέτα 3/3/2008

Πρίν δύο μέρες έσκασε και το δεύτερο δοντάκι μας 1975_dancing_banana.gif κάτω δίπλα στο πρώτο!!! Ευτυχώς έχει συνέλθει και από το κρύωμα και είναι καλύτερα το μπουμπουκάκι μου! Τώρα αναμένουμε και το από επάνω που είναι φουσκωμένο το ούλο.311_happy_flower.gif

13e2p2.png

και μεις εχουμε μια μικρη ασπρη βουλιτσα σαν μυτουλα απο καρφιτσα. Δηλ οπου να ναι βγαινει;

Τι καλα!!!!!!!!!!!!

κι εμείς μια μικρή άσπρη βουλίτσα έχουμε, αλλά σαν καρφίτσα δεν είναι, δεν γδέρνει καθόλου...

maryp, αν βγεί δοντάκι θα είσαι η 1η που θα πάρω τηλ να το πώ...από την χαρά μου θα σου τραγουδήσω κιόλας οπότε να προμηθευτείς ωτοασπίδες... :lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...