Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

.....Ανέφερε κάπου για παράδειγμα ότι στο ζωικό βασίλειο πρόσεξαν μετά από μελέτες ότι όταν γίνεται παρέμβαση κατά τη γέννα για τη μείωση του πόνου (πχ με αιθέρα ή επισκληρίδιο αναισθησία), τότε τα ζώα εγκαταλείπουνε τα μικρά τους αμέσως μετά τη γέννα. Φυσικά ο άνθρωπος έχει και λογική πέρα από το ένστικτο γι' αυτό και μια κοπέλα δύσκολα θα αρνηθεί το μωρό της αν έκανε επισκληρίδιο, αλλά ας αναρωτηθούμε λίγο ποιες επιπτώσεις έχει αυτό στη μητρότητα.

........

:confused: :confused: :shock::confused: :confused:

Τι παραδείγματα είναι αυτά.... ... ... ....;;;

Σε λίγο θα κατηγορηθούν -έστω και εν τη ρύμη του λόγου- οι μέθοδοι που απαλύνουν τον πόνο... ως υπαίτιοι για τις εγκαταλείψεις βρεφών..... :shock::confused:

Παιδιά... κι εγώ θα ήθελα vbac κι έκανα ότι μπορούσα (κι ο γιατρός το ίδιο). Όμως......

η μητρότητα είναι πολυπαραγοντικό θέμα...

Δεν εξαντλείται στον τρόπο του τοκετού.

Συμφωνώ να μη "φάει" η γυναίκα καισαρική για να βολευτεί ο γιατρός στο εξοχικό....

Αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε όλα....!

Και σε αυτό που λέει η Lucy... έχει ένα δίκιο...

Εφόσον η καισαρική έγινε (παρελθόντας χρόνος) ας μην "κολλάμε" εκεί με τύψεις. ΟΚ... κάνουμε ό,τι μπορούμε για το μέλλον, αλλά σίγουρα μια καισαρική δεν είναι δυνατόν να μας κάνει λιγότερο γονείς ή λιγότερο υπεύθυνους.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:confused: :confused: :shock::confused: :confused:

Τι παραδείγματα είναι αυτά.... ... ... ....;;;

Σε λίγο θα κατηγορηθούν -έστω και εν τη ρύμη του λόγου- οι μέθοδοι που απαλύνουν τον πόνο... ως υπαίτιοι για τις εγκαταλείψεις βρεφών..... :shock::confused:

Παιδιά... κι εγώ θα ήθελα vbac κι έκανα ότι μπορούσα (κι ο γιατρός το ίδιο).

ti ekaneς ακριβως?ο γιατρος τι εκανε?

επισης δεν ειναι το θεμα του τοπικ μητροτητα αλλα τοκετος μετα απο καισαρικη

JBePp2.png?qDX8aAa3

Yogamama αν τα μοιράζαμε στις κλινικές και στα νοσοκομεία θα μας έπαιρναν με τις πέτρες μάλλον! Σε καταστήματα με βρεφικά είδη μήπως;

Στις μαίες, σε σχετικούς συλλόγους;

Irnadi μου τέλεια τα νέα σου! Κοντοζυγώνει και η ώρα! :D

Καλη επιτυχία και στις υπόλοιπες.Πρέπει να κλείσω. Θα ξανάρθω!!γ

4BMSp3.pngzHf1p3.png

ti ekaneς ακριβως?ο γιατρος τι εκανε?

επισης δεν ειναι το θεμα του τοπικ μητροτητα αλλα τοκετος μετα απο καισαρικη

Το θέμα δεν είναι η μητρότητα... αλλά εμπλέκεται συναισθηματικά με το vbac. Και καλό θα ήταν να αποφορτίζουμε συναισθηματικά κάποια πράγματα για να βλέπουμε καλύτερα και ψυχραιμότερα. Τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε ορθότερες αποφάσεις χωρίς να βιάζουμε καταστάσεις.

Όσο για το τι έκανε ο γιατρός... και τι εγώ... δεν έχω (αυτή τη δεδομένη στιγμή) όρεξη/χρόνο για να το περιγράψω.

Θα σταθώ μόνο σε ένα πράγμα.... Άφησε το επόμενο μωρό να πάρει τις μέρες του κανονικά... Κανένας γιατρός δε με άφηνε (όπου κι αν είχα ρωτήσει) μετά τις 36 εβδομάδες! Το μωρό μου γεννήθηκε 39 εβδομάδων, 3:00 τη νύχτα.... κι αφού είχαν εξαντληθεί τα περιθόρια για φ.τ. κάτω από δεδομένες συνθήκες.

(Δοκίμασε και το επόμενο παιδί για vba2c χωρίς να του το έχω ζητήσει συγκεκριμένα, μόνο και μόνο επειδή ήξερε το τι ήθελα γενικά και το πώς σκεφτόμουν.... Κι αναρωτιόμουν γιατί δεν ξεκινάμε... ενώ ήταν εκεί.... :roll::lol:)

Κι όταν του είπα... πως δεν είχα πια κουράγιο (3η γέννα) να μπω σε "νέα" διαδικασία... εκείνος είπε...

-Ναι καλά! Ας ξεκίναγε η ενεργή εξέλιξη του τοκετού φυσιολογικά, και θα σου έλεγα εγώ αν θα κάναμε καισαρική..!

(Μιλάγαμε σε φιλικό επίπεδο... και ήξερε πως "σηκώνω" τέτοια γλώσσα. Το λέω για να μην παρεξηγηθεί το ύφος του γιατρού).

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

"Αν επιμένεις, θα το κάνουμε. Δεν το έχω ξανακάνει με καμία γυναίκα αυτό γιατί όλες όταν ενημερώνονταν για τους κινδύνους δεν το αποφάσιζαν. Αν όμως θέλεις, θα το προσπαθήσουμε και αναλαμβάνω την ευθύνη ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να φέρω εις πέρας τις πιθανές επιπλοκές. Οι επιπλοκές αυτές συμβαίνουν στο 3-5% των περιπτώσεων που κάνουν vbac και μπορεί να είναι η ρήξη μήτρας, που σημαίνει πως μπορεί να χαθεί το παιδί, να χαθεί η μητέρα, να χαθεί η μήτρα ή και όλα μαζί. Η απόφαση είναι δική σου."

Από αυτά που γνωρίζετε και σύμφωνα με τις εμπειρίες σας, μου είπε σωστά πράγματα? Θα το προσπαθήσει γιατί ίσως θέλει να το προσθέσει σαν επιτυχία στο βιογραφικό του? Κι αν συμβεί κάτι κακό αυτός θα πει "α, εγώ την ενημέρωσα κι αυτή επέμενε άρα εγώ είμαι καλυμένος"? Αν γίνει ρήξη μήτρας, πόσο δύσκολο είναι να τη γλιτώσουμε εγώ και το παιδί?

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά με προβλημάτισε αρκετά και αν μπορείτε θα ήθελα να μου απαντήσετε.

Ο γιατρός σου ΔΕΝ είναι εκπαιδευμένος σε vbac και σου λέει ψέμματα για τα ποσοστά. Τα δημοσιευμένα ποσοστά είναι κάτω από 1% και κυμαίνονται σε 0,3-0,7% ανάλογα με τη μελέτη (και φυσικά ανάλογα με τις πρακτικές).

Ο γιατρός σου πού βρήκε το 3-5%; Τόσο μεγάλα δεν είναι ούτε όταν χορηγείται τεχνητή ωκυτοκίνη (που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί).

Με τη χρήση ωκυτοκίνης, έχω συναντήσει να αναφέρονται ποσοστά μέχρι 2%.

Ο γιατρός σου είναι διπλά επικίνδυνος γιατί πέρα από την παραπληροφόρηση που σου σερβρίρει για εκφοβισμό, έχει το θράσσος να λέει ότι αναλαμβάνει να το προσπαθήσει. Ένα γιατρός που δεν είναι εκπαιδευμένος σε VBAC είναι πολύ επικίνδυνος όταν αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη. Είναι σαν να αναλαμβάνει εγχείριση χολής ενώ δεν την έχει κάνει και δεν την έχει δει ποτέ του.

Η πλέον απαράδεκτη φράση που είπε και δείχνει ολοφάνερα την ασχετοσύνη τους είναι το "αν επιμένεις θα το κάνουμε". Αυτή δεν είναι ιατρική απάντηση. VBAC προσπαθείς όταν ιατρικά είσαι καλή υποψήφια για κάτι τέτοιο, αν είσαι καλή υποψήφια εξαρτάται από συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία δεν ανέφερε και δεν εξέτασε ο γιατρός σου (κάποια κριτήρια εξετάζονται στο τέλος της εγκυμοσύνης). Το αν επιμένεις ή όχι δεν είναι κριτήριο από μόνο του.

Το έχω γράψει πάρα πολλές φορές, το γράφω ξανά: δεν έχει νόημα να συζητάτε το VBAC με έναν γιατρό που δεν είναι εκπαιδευμένος και δεν έχει σχετική εμπειρία. Η ιατρική δεν μαθαίνεται από βιβλία, μαθαίνεται στην πράξη. Ο γιατρός που τελειώνει ειδικότητα έχει ξεκινήσει βλέποντας χειρουργία, συμμετέχοντας λίγο, συμμετέχοντας περισσότερο και καταλήγει στο να κάνει χειρουργεί με αρχικά με επίβλεψη και τελικά χωρίς επίβλεψη.

Αν ενδιαφέρεστε για VBAC το συζητάτε ΜΟΝΟ με γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν εμπειρία.

Διαφημίσεις

Το θέμα δεν είναι η μητρότητα... αλλά εμπλέκεται συναισθηματικά με το vbac. Και καλό θα ήταν να αποφορτίζουμε συναισθηματικά κάποια πράγματα για να βλέπουμε καλύτερα και ψυχραιμότερα. Τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε ορθότερες αποφάσεις χωρίς να βιάζουμε καταστάσεις.

δεν έχω (αυτή τη δεδομένη στιγμή) όρεξη/χρόνο για να το περιγράψω.

και τα ραμματα εμπλεκονται τεχνικα με το vbac αλλα ειπαμε καμια 20αρια γυναικες εδω μεσα να αναλυσουμε το θεμα μας το vbac και οχι τα ραμματα.

Αφου δεν εχεις ορεξη και χρονο δε βρισκω ουτε ενα λογο να εισαι εδω και ποσο μαλλον να σου απανταμε.Πραγματικα δε σε καταλαβαινω κοπελα μου...

Να σαι καλα. Ελεησον.

JBePp2.png?qDX8aAa3

Καλημέρα κορίτσια. Έχω ξαναρωτήσει αλλά επειδή δεν είχα κάποια απάντηση σας ρωτάω πάλι. Γνωρίζετε γιατρό στη Θεσσαλονίκη που να κάνει VBAC; Είμαι στη 18 εβδομάδα και πριν από 16 μήνες γεννησα το γιο μου με καισαρική. Δεν υπήρχε κανένας λόγος, απλά ο γιατρός ήθελε να έχω γεννήσει μέσα σε 2 ώρες και όταν αυτό δεν συνέβει με έβαλε στο χειρουργείο γιατί είχε και ιατρείο το απόγευμα! Είναι μεγάλη ιστορία που προσπαθώ ακόμα να ξεπεράσω και δεν διαφέρει πολύ από αυτές που έχω διαβάσει από εσας. Γιαυτό σας ρωτάω αν γνωρίζετε κάποιον στη Θεσσαλονίκη να με βοηθήσετε γιατί δεν αντέχω στη σκέψη ότι δεν το προσπάθησα καθόλου. Ευχαριστώ!

Καλημέρα κορίτσια. Έχω ξαναρωτήσει αλλά επειδή δεν είχα κάποια απάντηση σας ρωτάω πάλι. Γνωρίζετε γιατρό στη Θεσσαλονίκη που να κάνει VBAC; Είμαι στη 18 εβδομάδα και πριν από 16 μήνες γεννησα το γιο μου με καισαρική. Δεν υπήρχε κανένας λόγος, απλά ο γιατρός ήθελε να έχω γεννήσει μέσα σε 2 ώρες και όταν αυτό δεν συνέβει με έβαλε στο χειρουργείο γιατί είχε και ιατρείο το απόγευμα! Είναι μεγάλη ιστορία που προσπαθώ ακόμα να ξεπεράσω και δεν διαφέρει πολύ από αυτές που έχω διαβάσει από εσας. Γιαυτό σας ρωτάω αν γνωρίζετε κάποιον στη Θεσσαλονίκη να με βοηθήσετε γιατί δεν αντέχω στη σκέψη ότι δεν το προσπάθησα καθόλου. Ευχαριστώ!

Καλησπέρα!

Έχεις πμ!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Καλησπέρα!

Έχεις πμ!

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου! Σου έστειλα και εγώ πμ!

Γενικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις κοπέλες η στιγμή που φέρνουν στον κοσμό το μωράκι τους να είναι γεμάτη από ευτυχία άσχετα με το πως τελικά θα καταφέρουν να γεννήσουν. Και το εύχομαι αυτό γιατί τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου εγώ ακόμα προσπάθω να την ξεχάσω εξαιτίας όλων όσων έγιναν. Μόνο μετά από καιρό μπόρεσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου που διάλεξα το γιατρό εκείνο, (ο οποιος θεωρείται κορυφή), γιατί πραγματικά ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει!!!

Ας μην επηρεαζομαστε απο τις κοπελες που μπαινουν και κρινουν.

Μου αρεσει πολυ η Αγλαια που αφυπνιζει συνειδησεις.Λεει παντα κοφτα την αληθεια και φυσικα η αληθεια ποναει . Ομως δεν μπορουν να την αντεξουν ολες οι συνειδησεις . Μπορει να μην ειναι η ωρα για καποιους ακομα να ερθουν τοσο αντιμετωποι με τα σκοταδια της ψυχης τους.Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι ετοιμοι για την αληθεια και υπαρχουν αλλοι που θελουν πολυ καιρο για να τη δουν η δε την βλεπουν και ποτε!!!Θαβουν θαβουν μεσα τους και το κορμι αργοτερα ξεβραζει αρρωστιες.Ας νιωθουμε περηφανες που εχουμε βαλει (η καθεμια μεχρι το επιπεδο που αντεχει) βαθια το μαχαιρι. Να ειστε σιγουρες οι κοποι μας θα ανταμοιφθουν και θα καρποφορησουν. Καθενας εχει ενα δρομο να διαβει και οτι συνανταει υπαρχει λογος που το συνανταει.Οποτε για μενα , καθε γυναικα που μπαινει εδω μεσα την αγαπαμε. Νομιζω καποια το ειπε (, η Ζαχαρενια?)Οτι ας λενε οτι θελουν , εμεις δοκιμαζομαστε. Σημερα θα κριτικαρει η κοπελα στο φορουμ αυριο θα ειναι η πεθερουλα!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

Κοριτσια τι θα λεγατε να συναντηθουμε ολες μαζι και να πουμε μια μια τις ιστοριες μας σε βιντεο? Μετα θα ανεβω με καμερα και Θεσσ/κη να συναντηθουμε και οι υπολοιπες . Μετα θα μονταρω και θα βαλω την συνεντευξη της Κλαρε και μετα θα φροντισουμε να ανεβει το βιντεο στο δικτιο και να αποσταλει σε ολες μα σε ολες τις εγκυουλες!!!

Elenanikou ( γλυκουλα μου) και ολες θα βρεθει ο τροπος να σκεφτομαστε τον τοκετο μας με ευτυχια.Θεωρω οτι η ομαδα στηριξης που θα φτιαξουμε μεχρι το Δεκεμβριο θα κανει πολυ καλη δουλεια.Εμπιστευομαι τη Μαρια γιατι βρισκει παντα τα σωστα ατομα για τις αναλογες περιπτωσεις. Φανταζομαι θα βρεθει μια αξιολογη ψυχολογος να κανει το συντονισμο. Ειναι πολυ σημαντικο για να συνεχισουμε, να ξανα-γεννησουμε και να μεγαλωσουμε τα παιδια μας.Θεωρω οτι αν γινει αυτο , η ευρεση γυναικολογου vbac θα ειναι το ευκολο.Πρεπει πρωτα η καθεμια απο εμας να νιωσει δυνατη.Ενιωσα και εγω οτι οι φτερουγες μου εσπασαν οταν γεννησα με τον τροπο που γεννησα και δε μπορουσα να βαλω το στερνοπουλακι μου να κουρνιασει...Και εγω δεν ξερω αν το εχω καθαρισει μεσα μου το θεμα, οποτε δεν ειμαι ακομα ετοιμη και για δευτερο παιδι. Αυτα πρεπει να καθαριζουν πριν πατησουν πανω τα επομενα. Αλλιως χτιζουμε στην αμμο παλατια.

JBePp2.png?qDX8aAa3

yogamama καλησπερα θα ηθελα να σου στειλω την ξστορια μου αλλα δεν τα παω καλα στο γραψιμο, σε τι στυλ τι θελεις;

θα με ενδιεφερε πολυ η συναντηση της θεσσαλονικης αλλα μαλλον θα χω γεννησει μεχρι τοτε

γενικοτερα εμενα με εχουν ζαλισει να μου λενε 'ελα μωρε τι σε πειραζει τοσο πολυ να κανεις καισαρικη;' και καλυτερα να ειναι μια ελεγχομενη κατασταση και διαφορα αλλα και μου χουν σπασει τα νευρα

δεν το ξανασυζηταω με κανεναν, αμαν πια

ειδα τα ποσοστα ρηξης απο την αγλαια και τρελαθηκα δεν ηξερα οτι ηταν τοσο χαμηλα

εν τω μεταξυ στην προηγουμενη γεννα μου νομιζω πως ο γιατρος χρησιμοποιησε και ωοκυτοκινη...και βλεπω οτι αντενδεικνυται

παντως ειναι σημαντικο να γνωριζει ογιατρος χειρισμους για φτ

νομιζω οτι οι περισσοτεροι νεοι δεν εκπαιδευονται καθολου σ' αυτο

ειναι βεβαια πολυ καλυτεροι σε αλλα π.χ. τεχνολογια-υπερηχους

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

και τα ραμματα εμπλεκονται τεχνικα με το vbac αλλα ειπαμε καμια 20αρια γυναικες εδω μεσα να αναλυσουμε το θεμα μας το vbac και οχι τα ραμματα.

Αφου δεν εχεις ορεξη και χρονο δε βρισκω ουτε ενα λογο να εισαι εδω και ποσο μαλλον να σου απανταμε.Πραγματικα δε σε καταλαβαινω κοπελα μου...

Να σαι καλα. Ελεησον.

Έχεις διοριστεί λογο-κριτής;;;

Υπέρμαχοι του vbac ναι...

αλλά όχι και να το θεοποιούμε.

ΑΝ γίνεται... ΟΚ!

Αν δε γίνεται ΔΕ φταίει πάντα ο γιατρός ξέρεις....

Και το ψυχολογικό κομμάτι είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ παράγοντας για έναν vbac... (είτε το πετύχει, είτε όχι).

Τι σε ενοχλεί αν δε θέλω να μοιραστώ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... τη δική μου εμπειρία;

Έχω αναφέρει σε άλλα ποστ τι έγινε τότε... Βαριέμαι να τα ψάξω μετά από τόσα χρόνια... Αν έχεις όρεξη κάτσε και κάν' το.

Προτιμώ να μη με καταλαβαίνεις εσύ που φαίνεσαι τόσο απόλυτη, και μου αρκεί να με καταλαβαίνουν ακόμα κι αυτοί που διαβάζουν μόνο και τυγχάνει να αποθαρρύνονται να πουν τη γνώμη τους από μερικά επιθετικά και απολυτα ποστ (σαν το δικό σου για παράδειγμα).

Αν έχεις πρόβλημα με το να ακούς διαφορετικές γνώμες.... δε μπορώ να σε βοηθήσω... Επίσης δε θα κόψω τη γνώμη μου για να σου κάνω το χατήρι. Θα αναγναστείς να με υποστείς... :mrgreen:

Σορυ για το οφ τοπικ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1759226#post1759226

κοριτσια καντε κλικ αν ενδιαφερεστε να κανουμε δημοσιο θηλασμο, Μπραβο Τινακι!Περσι ειχα πριξει τις ευτοκομαμαδες να το κανουμε αλλα με κοροιδευανε!Θηλαζουσες ενωμενες ποτε νικημενες

JBePp2.png?qDX8aAa3

Έχεις διοριστεί λογο-κριτής;;;

Υπέρμαχοι του vbac ναι...

αλλά όχι και να το θεοποιούμε.

ΑΝ γίνεται... ΟΚ!

Αν δε γίνεται ΔΕ φταίει πάντα ο γιατρός ξέρεις....

Και το ψυχολογικό κομμάτι είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ παράγοντας για έναν vbac... (είτε το πετύχει, είτε όχι).

Τι σε ενοχλεί αν δε θέλω να μοιραστώ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... τη δική μου εμπειρία;

Έχω αναφέρει σε άλλα ποστ τι έγινε τότε... Βαριέμαι να τα ψάξω μετά από τόσα χρόνια... Αν έχεις όρεξη κάτσε και κάν' το.

Προτιμώ να μη με καταλαβαίνεις εσύ που φαίνεσαι τόσο απόλυτη, και μου αρκεί να με καταλαβαίνουν ακόμα κι αυτοί που διαβάζουν μόνο και τυγχάνει να αποθαρρύνονται να πουν τη γνώμη τους από μερικά επιθετικά και απολυτα ποστ (σαν το δικό σου για παράδειγμα).

Αν έχεις πρόβλημα με το να ακούς διαφορετικές γνώμες.... δε μπορώ να σε βοηθήσω... Επίσης δε θα κόψω τη γνώμη μου για να σου κάνω το χατήρι. Θα αναγναστείς να με υποστείς... :mrgreen:

Αγαπημενη μου Alcyon ,

γελιεσαι αν νομιζεις οτι θα κανουμε εδω μεσα μαλλιοτραβηγματα. Ευχομαι να συμφωνησετε και οι υπολοιπες. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

Αγνοω το ολο θεμα και συνεχιζω.

θα κανουμε δημοσιο θηλασμο????

baila μου κανε απλα εξιστορηση οπως αν θα σε ρωταγε μια κοπελα η αντεγραψε αυτη την εξιστορηση που εχεις εδω αλλα με λιγες λεπτομερειες παραπανω. Τελος παντων οτι σου βγει.

Καληνυχτα !!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

Alcyon… δε περίμενα από εσένα τέτοια συμπεριφορά… Δε ξέρω τι έχει συμβεί και μπήκες με τέτοια διάθεση σε αυτό το θέμα, αλλά ξέρω καλά ότι σε θέματα που σε ενδιαφέρουν άμεσα, είσαι στο λόγο σου πολύ ποιο ήπια… Λυπάμαι πραγματικά… Αμή τι άλλο, εδώ μέσα χρειαζόμαστε υποστήριξη. Λυπάμαι που κάποιες κοπέλες ακόμα και αν η άποψη τους δεν είναι τόσο αντίθετη από αυτό που λέμε, την εκφράζουν με τέτοιο τρόπο. Όλοι για ένα καλύτερο αύριο προσπαθούμε.

Και θα ξαναπώ αυτό που έχω πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα, ότι το καλύτερο είναι, όταν μπαίνουμε σε ένα θέμα, να κοιτάμε κάποιες προηγούμενες απαντήσεις αλλά και το ύφος που έχει το θέμα και η συζήτηση.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Κοριτσια εχω μονο 4 ιστοριες...Γραψτε η αντιγραψτε απο εδω την ιστορια σας, ΑΞΙΖΕΙ!

Σε ολες παγωσα για κανα 2λεπτο και σε ολες δακρΥσα. Θα παθετε πλακα. Οι γυναικες κανουμε καισαρικη με διαστολη 8!!!!! Οι γυναικες καμουμε καισαρικη μολις μπει ο ορος!!! Οτι μας ελεγαν στην Ευτοκια!!!

ΚΛΑΙΩ...:cry:

JBePp2.png?qDX8aAa3

Κοριτσια εχω μονο 4 ιστοριες...Γραψτε η αντιγραψτε απο εδω την ιστορια σας, ΑΞΙΖΕΙ!

Σε ολες παγωσα για κανα 2λεπτο και σε ολες δακρΥσα. Θα παθετε πλακα. Οι γυναικες κανουμε καισαρικη με διαστολη 8!!!!! Οι γυναικες καμουμε καισαρικη μολις μπει ο ορος!!! Οτι μας ελεγαν στην Ευτοκια!!!

ΚΛΑΙΩ...

:cry:

........Alcyon μου τωρα που ξαναβλεπω το μηνυμα σου συμπερενω οτι εισαι πολυ φρικαρισμενη και εχεις ΤΗΝ πιο μεγαλη αναγκη απο ολες. Ευχομαι να το καταλαβεις. Δεν ειναι τυχαιο που μπηκες εδω μεσα!Ευχομαι να ξεβαρεθεις και να στειλεις και την ιστορια σου!

Εννοειται οτι δε θυμωσα μαζι σου γιατι βλεπω μεσα απο τα λογια σου!

Το θεμα μας ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ

JBePp2.png?qDX8aAa3

Alcyon… δε περίμενα από εσένα τέτοια συμπεριφορά… Δε ξέρω τι έχει συμβεί και μπήκες με τέτοια διάθεση σε αυτό το θέμα, αλλά ξέρω καλά ότι σε θέματα που σε ενδιαφέρουν άμεσα, είσαι στο λόγο σου πολύ ποιο ήπια… Λυπάμαι πραγματικά… Αμή τι άλλο, εδώ μέσα χρειαζόμαστε υποστήριξη. Λυπάμαι που κάποιες κοπέλες ακόμα και αν η άποψη τους δεν είναι τόσο αντίθετη από αυτό που λέμε, την εκφράζουν με τέτοιο τρόπο. Όλοι για ένα καλύτερο αύριο προσπαθούμε.

Και θα ξαναπώ αυτό που έχω πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα, ότι το καλύτερο είναι, όταν μπαίνουμε σε ένα θέμα, να κοιτάμε κάποιες προηγούμενες απαντήσεις αλλά και το ύφος που έχει το θέμα και η συζήτηση.

ακριβως αυτο....

Καλημέρα!

Υοgamama μαρέσει η ιδέα της συνάντησης αλλά όχι της κάμερας...

Ντρέπομαι λίγο..:D :D :D

Ελπίζω πως θα καταφέρω να συμμετάσχω. Αν ακι ο Δεκέμβρης δεν ξέρω πως θα μου κάτσει.

anti τί κάνεις κοριτσάκι;;;

Σ'έπαιρνα τηλ χθες αλλά δε σε πέτυχα..

Όσο για τα διάφορα σχόλια, εγώ τα βρίσκω λίγο εκτός θέματος. Άλλο πράγμα συζητάμε εδώ μέσα. Ό,τι και να γίνει το κλίμα δεν αλλάζει πάντως!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Και εγω δεν ξερω αν το εχω καθαρισει μεσα μου το θεμα, οποτε δεν ειμαι ακομα ετοιμη και για δευτερο παιδι. Αυτα πρεπει να καθαριζουν πριν πατησουν πανω τα επομενα. Αλλιως χτιζουμε στην αμμο παλατια.

Αυτο ισχυει στη δικη μου περιπτωση, μου εχει μεινει, να το πω, τραυμα με την καισαρικη. Ενω αλλες μανουλες θυμουνται με συγκινηση τη γεννα, εγω θυμαμαι μια εγχειριση-με ο,τι συμπεριλαμβανει αυτο. Και για αυτο και δεν μπορω να ξεκινησω για δευτερο, οχι για κανεναν αλλο λογο.

Αν βεβαια δεν υπηρχε καμμια αλλη σωτηρια για το παιδι δεν θα σκεπτομουν ετσι, να το τονισω αυτο.

Αλλα στη δικη μου περιπτωση, δεν υπηρχε τελικα λογος για κτ....να φανταστειτε ξεκιναει η εγχειριση και γυρναει ο βοηθος του γυναικολογου μου και του λεει "ΜΑ ποιο ειναι το προβλημα????" με απορια. Τοτε το καταλαβα, αλλα μαλλον ηταν αργα. :-(

Πολυ καλο ειναι αυτο που κανετε, πρεπει να το ξεπερασετε...

Καλημέρα :-)

Πιστεύω πως στις περισσότερες κοπέλες(συμπεριλαμβάνω κ τον εαυτό μου) τους μένει το τραύμα από την καισαρική, γιατί πολύ απλά οδηγήθηκαν σε αυτήν με μόνο σκόπο το βόλεμα του γιατρού. Είναι ελάχιστο το ποσοστό στο οποίο επιβαλόταν καισαρική.

Νιώθουμε προδομένες. Γιατί το πλάσμα που για εμάς έχει τη μεγαλύτερη σημασία στον κόσμο, για τον γιατρό ήταν απλά ένα ακόμη περιστατικό ρουτίνας. Γιατί ο άνθρωπος τον οποίο 9 μήνες επιλέγαμε να εμπιστευόμαστε τη ζωή μας κ τη ζωή που κουβαλούσαμε μέσα μας, τη στιγμή που για εμάς θα ήταν μια από τις πιο σημαντικές κ έντονες στη ζωή μας, για αυτόν ήταν μια απλή διαδικασία ρουτίνας που ... σιγά μην περίμενε... κτ να τελειώνουμε μωρέ...

Ότι κ να έγινε όπως κ να έγινε, πρέπει να ευγνωμονούμε Τον Θεούλη (σε όποιο θεούλη πιστεύει ο κάθε άνθρωπος ανά τον κόσμο) που το αγγελούδι μας είναι υγιές και καλά. Που κ εμείς είμαστε καλά κ είμαστε δίπλα του για να του προσφέρουμε αυτά που θέλει κ θέλουμε..

ΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..

Κάποια κοπέλα από εδώ μέσα μου είχε πει πως ποτέ δεν ξέρεις πως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ο τοκετός.. Όταν εκείνη είχε γεννήσει, είχε βιώσει τον απόλυτο πόνο μιας μάνας που ξεγέννησε το μωρό της νεκρό. Ο ήχος από τα ουρλιαχτά της μάνας αντιχούσε παντού.. Φώναζε να της φέρουν το μωρό της. Σίγουρα στο 99% των περιπτώσεων άδικα γίνεται η κτ. Το θετικό είναι όμως ότι τώρα είμαστε εδώ .. είμαστε καλά .. συνεχίζουμε .. προχωράμε μπροστά..

Ας χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν μόνο ως προς το να βελτιωθούμε, ως προς το να βοηθήσουμε όποιον θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε.. Επιλεγήκαμε για κάποιο λόγο. Και αυτός ο λόγος είναι καλός. Το μόνο που απομένει είναι να τον δούμε το λόγο.

Μάθαμε.. Μέσα από όλη αυτή την εμπειρία μάθαμε τι και πως.. Όσες από εμάς θέλουμε θα προσπαθήσουμε για φυσιολογικό τοκετό στο δεύτερο παιδάκι μας.. Το καλό είναι ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και η ευκαιρία για τις περισσότερες από εμάς..

Ο Χρόνος όπως λένε κ οι παλιοί είναι ο καλύτερος γιατρός.. Θα μας θεραπεύσει όλες μας κ η μία την άλλη... Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνες.. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κ οφείλουμε να το κάνουμε για το καλό μας κ για το καλό των επόμενων υποψηφίων..

Όλα τα έντονα συναισθήματα που είχα μέσα μου εναντίον του γιατρού, του εαυτού μου, του οποιουδήποτε... το οτιδήποτε.. πιστεύω πως έχουν φύγει.. Προχωράμε παρακάτω.. Να Ευχαριστούμε που έχουμε την Υγεία μας, γιατί πάνω από όλα αυτή χρειαζόμαστε, να Ευχαριστούμε που έχουμε τα παιδάκια μας, να Ευχαριστούμε που έχουμε τη δυνατότητα να τα βελτιώσουμε όλα.. Όλα είναι στο Χέρι μας :-)

Δεν θέλω να μακρυγορήσω άλλο..

Ας Κοιτάξουμε τη "Ζωή" που φέραμε στον κόσμο στα Μάτια και ας την Αγκαλιάσουμε με Αγάπη.. Αγνή, Απόλυτη Αγάπη χωρίς αρνητικές σκέψεις..

Πάμε παρακάτω.. Ας βάλουμε όλες μας τις εμπειρίες σε ένα όμορφο "κουτί" και όποτε χρειάζεται ας το ανοίγουμε με Αγάπη..

ΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ;)

Καλά κάνετε και ενημερώνετε η μία την άλλη..

καλά κάνετε και ανταλλάσσετε απόψεις...

Δεν αντέδρασα σε αυτό...

Δεν αντέδρασα στο vbac.

Σχολίασα κάποια παράμετρο ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ που σχετίζεται με το vbac. Τίποτα παραπάνω.

Αν δεν σας αφορά, συνεχίστε απλά... καμία παρεξήγηση δεν υφίσταται!! Εντάξει;; :D

Δεν αντέδρασα σε αυτό...

Δεν αντέδρασα στο vbac.

Σχολίασα κάποια παράμετρο ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ που σχετίζεται με το vbac. Τίποτα παραπάνω.

Αν δεν σας αφορά, συνεχίστε απλά... καμία παρεξήγηση δεν υφίσταται!! Εντάξει;; :D

Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στον αν θα πετύχει το vbac, αλλά κ τι θα πετύχει σε όλη μας τη ζωή.. κ την προσωπική κ την διαπροσωπική.. ;)

Δεν αντέδρασα σε αυτό...

Δεν αντέδρασα στο vbac.

Εσυ ειπες οτι δεν εχεις ορεξη να μας πεις και σου απαντησα η "καψερη" αφου δεν εχεις ορεξη γιατι μπαινεις εδω μεσα.Κανω καποιο λαθος?

Μετα σου ειπα οτι καλως ηρθες , δεν ειναι τυχαιο που μας βρηκες - Ελα να μιλησουμε εχεις φρικαρει , το εχεις αναγκη και μην πω τι χολη εβγαλες (ας μεινει μεταξυ μας).

Δεν εχω καταλαβει Ολα τα αλλα που κανεις γιατι τα κανεις. Επισης αν μπορεις θα σε παρακαλουσα μη μου ξαναστειλεις πμ.Το θεωρω μεγαλη αλητεια τη στιγμη που μιλαμε ολες μαζι. Οι γυναικες εδω μεσα καταθετουν την ψυχη τους και εσυ μπαινεις και ειρωνευεσαι και δεν σου μιλαει και κανενας.

JBePp2.png?qDX8aAa3

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...