Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

Ιωάννα αρκετές κοπέλες έχουν γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική

Εγώ και η Αγγελική ίσως να είμαστε οι πιο πρόσφατες

Καλησπέρα! Είναι η πρωτη φορά που στέλνω μήνυμα και δεν ξέρω αν το κανω σωστά! evi-mik διαβαζω ότι γέννησες φυσιολογικά μετα από καισαρική και βλέπω ότι είσαι από θεσσαλονίκη. Με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα αφού σε 5 μήνες θα γεννήσω το 2ρο μωρό μου και θέλω να το κάνω φυσιολογικά αυτή τη φορά. ψαχνω για γιατρό. θα μπορούσες να με βοηθήσεις;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια

1. θελεις ιστοριες γεννας;

2. ησουν στο πρωινο μου; η ξανθια η η μελαχρινη; γιατι δεν προσεξα πολυ ποιοα ηταν η μανουλα

να σου ζησει ο γλυκουλης σου, μονο που φοβηθηκα που τον ειδα να βαζει τις καραμελες στο στομα του!!![/quote

γιατι φοβηθηκες ακριβως? καπου το ξαναειδα κ τρελαθηκα. γενικα τωρα που ειναι στο στοματικο σταδιο δεν τον περιοριζω να ανακαλυπτει τον κοσμο απο το στομα.σορρυ εκτος θεματος.

JBePp2.png?qDX8aAa3

Εχω 3 γέννες, έναν φ.τ. στο νοσοκομείο χωρίς οκυτοκίνη και χωρίς επισκληρίδιο (δεν θυμάμαι βέβαια όλες τις λεπτομέρειες γιατί πέρασαν σχεδόν 12 χρόνια), μία τραυματική καισαρική με ολική νάρκωση και την απόπειρα vbac μου. Φαντάζομαι θέλεις τον τελευταίο τοκετό έτσι; Θα μου δώσεις όμως ένα περιθώριο μέχρι το Νοέμβριο βέβαια αν θέλεις γιατί μου έχουν πέσει πολλά μαζεμένα τον τελευταίο καιρό...

Μανινα μου κανε και μια περιληψη ολων των τοκετων . ειναι πολυ ενδιαφερον κ εμψυχωτικο!!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Εγώ ήμουν απόλυτα υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και αν άντεχα,χωρίς καν επισκληρίδιο.Την ώρα που είχαν σπάσει τα νερά η μπέμπα μου έπαθε υποξία,απέβαλε μηκώνιο και θα πέθαινε αν ο γιατρός μου δε μου έκανε εσπευσμένη καισαρική.

Γυρνώντας στο σπίτι και για αρκετούς μήνες είχα πολύ άσχημη ψυχολογία γιατί έλεγα ότι δεν τα κατάφερα να νιώσω και να ζήσω το να βγαίνει το παιδί από μέσα μου,ήμουν με ολική αναισθησία...Ήθελα να περάσουν 7-8 χρόνια μέχρι την επόμενη εγκυμοσύνη για να μπορέσω να γεννήσω φυσιολογικά.

Και μετά έρχεται μια γνωστή της οποίας το μωρό είναι 10 μηνών και επειδή έσπρωχνε άτσαλα στο φυσιολογικό τοκετό της,έπαθε μεγάαααααλη ζημιά από κάτω και για 9 μήνες δεν είχε έρθει σε επαφή με τον άντρα της.Ε λοιπόν,εκεί πήρα απόφαση ότι η κτ δεν είναι και τόσο χάλια,άσε που ο γιατρός σε καθαρίζει εσωτερικά και δεν έχεις λόχεια για τόσο πολύ καιρό και σε τόσο μεγάλη ποσότητα και επίσης ο κόλπος παραμένει ανέγγιχτος.

Θα μου πεις τόσο σοβαρό είναι αυτό?Ναι,και βέβαια,γιατί νιώθεις την ανάγκη να νιώσεις και πάλι γυναίκα μετά από τόσους μήνες που ίσως απέχεις από το "άθλημα" και αν δεν μπορείς,σου τη βαράει και εσένα και του συζύγου.

Αυτά.Ελπίζω να μην είμαι off topic!!

ζχ

doraki εισαι μια περιπτωση απολυτης ενδειξης καισαρικης και πολυ καλα εκανες. Το μωρακι μου εκανε το ιδιο αλλα την ωρα των εξωθησεων.Παρολη την τεραστια δυσκολια τοκετου δεν εγινε καμια μα καμια ζημια ουτε καν περινεοτομη.Δεν πολυσυμφωνω αλλα καθε γυναικα καλα ειναι να αναπτυσει μεσα της την επιχειρηματολογια που την κανει να νιωθει καλα και ευτυχισμενη για να ειναι ευτυχισμενα και τα παιδακια της .

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

Συγγνώμη αλλά τι πρόβλημα έχεις να συζητήσεις με κάποιον που έχει διαφορετική γνώμη?

Αν και στην ουσία συμφωνούμε για τα οφέλη του φτ. Εγώ μιλάω για τις ακραίες περιπτώσεις που θέλουν φ.τ. πάσει θυσία. Μην μου πεις ότι δεν υπάρχουν... Δεν μιλάω ούτε για εσένα προσωπικά, ούτε για καμιά άλλη κοπέλα. Το ίδιο κατακριτέοι είναι και όσοι γιατροί ωθούν τις κοπέλες σε κ.τ. λέγοντάς τους ψέμματα. Δεν είναι όλοι οι γιατροί όμως έτσι.

νομιζω ΚαΜια κοπελα που εχει ενημερωθει κ

'ξυπνησει" εχει τετοια απαιτηση απο τον εαυτο της.Αν υπαρχει ιατρικος λογος ολες μας σε ΚΤ θα προχωρησουμε δαγκωτο. Απλα σε μια χωρα που η διαφθορα εχει περασει στο γονιδιο μας ποσο μαλλον στα μεαιυτηρια μας για μενα προσωπικα καθε επιτοκος πρεπει να ξεσκιστει στην ενημερωση . σορρυ για την εκφραση

JBePp2.png?qDX8aAa3

Κορίτσια καλημέρα.Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση(μπορεί να έχει ξανααπαντηθεί αλλά είναι δύσκολο να διαβάσω τόσες σελίδες)Γέννησα έκτακτα στις 35 εβδομάδες αφού είχε προηγηθεί ξαφνικά σπάσιμο των νερών στις 32 εβδομάδες.Νοσηλεύτικα 1 μήνα και έτσι κατάφερα να μην γεννήσω στις 32.Το βράδυ που γέννησα με καισαρική,μέχρι να έρθει σειρά μου είχα φτάσει διαστολή 4.Πιστεύετε σε επόμενη εγκυμοσύνη μπορώ να προσπαθήσω για φυσιολογικό τοκετό?(Μετά απο 1 χρόνο απο τώρα)

Ευχαριστώ

Το ξαναβάζω μήπως δεν το είδατε;););)

Γνωρίζει καμία???

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Το ξαναβάζω μήπως δεν το είδατε;););)

Γνωρίζει καμία???

κοιταξε τις προηγουμενες σελιδες και θα σου λυθουν πολλες αποριες.στην περιπτωση σου,που η γεννα ειχε ξεκινησει απο μονη της και ειχες κανει και διαστολη,θα λειτουργησει και η μνημη του σωματος.αλλα λογω της μη ομαλοτητας της προηγουμενης εγκυμοσυνης,θα πρεπει να σε παρακολουθει καποιος εμπειρος γιατρος....αναφερομαι στο ενδεχομενο της προωροτητας.κατα τ'αλλα,διαβασε οσο περισσοτερο μπορεις απο το τοπικ,για να σχηματισεις αποψη...

fBaep3.png

uwK7p3.png

(οφ τοπικ

γογκαμαμα κι εγω αφηνα τα παιδια μου να βαζουν τα παντα στο στομα μεχρι και χωμα και πετρες ετρωγε ο δικος μου απλα με αγχωσε συγκεκριμενα η καραμελα γιτι μικρη κοντεψα να πνιγω με τετοια

παντως δε μου φανηκε ζωηρος οπως αναφερθηκε αλλα απολυτα φυσιολογικος για την ηλικια του

δε μπορω να καταλαβω πως αλλα μωρακια καθονται καθηλμενα στο καροτσι

τα δικα μου ηταν καπως ετσι σαν τον δικο σου, αλωνιζαν)

και για να ρθουμε στο θεμα μας μαλλον θα παω στο γιατρο μου και δε θα ρισκαρω να φαω το μαχαιρι καπου αλλου

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

παντως δε μου φανηκε ζωηρος οπως αναφερθηκε αλλα απολυτα φυσιολογικος για την ηλικια του

Εγώ το είπα ότι είναι ζωηρός, αλλά δεν το είπα υποτιμητικά όπως σου φάνηκε, ίσα-ίσα που τον καμάρωσα, άλλωστε και ο δικός μου τέτοιο ζουζούνι είναι...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

ok sorry δεν ηθελα να σε προσβαλω κι εγω χαριτωμενο τον βρηκα

παλι οφ τοπικ βγηκαμε τελευταια αναφορα στο θεμα

συμφωνουμε ολοι οτι ηταν γλυκας και ζωηρουλης

Z57wp3.png dQOzp3.png

Καλησπέρα σας!

Ο ιντερνετικός μου χρόνος είναι περιορισμένος τη μέρα συνήθως και παρακολουθώ τις εξελίξεις το βράδυ.

Ενοχλήθηκα από το μήνυμα της φίλης Lucy και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Λυπάμαι που πρέπει να απολογηθώ για την 'εμμονή' μου να γεννήσω φυσιολογικά. Η μάλλον για το γεγονός οτι πρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα φέρει μια ψυχή στον κόσμο. Επίσης με ενοχλέι πολύ η άγνοια , η παραπληροφόρηση και η στενομυαλιά. Αν δεν γνωρίζω κάτι δεν μπορώ και να το κρίνω. Δεν εκφέρω απλά μια άποψη. Στο συγκεκριμένο τόπικ έχουν γραφτεί 70 σελίδες με πολύτιμες πληροφορίες. Συζητάμε επί της ουσίας και υποστηρίζουμε η μια την άλλη. Δεν είναι οτι δεν δεχομαι τη διαφορετική άποψη της φίλης Lucy απλά μ'ενοχλεί και καταλαβαίνω πως δεν έχει διαβάσει ούτε μια προηγούμενη σελίδα. Και φυσικά πρώτα απ'όλα βάζω την υγεία του παιδιού μου. Και όχι μια αλλά 10 καισαρικές θα έκανα αν χρειαζόταν. Το θέμα όμως είναι πως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Αυτό προσπαθούμε να πούμε...

Δε θέλω να επεκταθώ στο θέμα γιατί νομίζω πως έγινα ήδη βαρετή...

Και για τις φίλες που ενδιαφέρονται.

Χθες επισκέφθηκα τη γυναικολόγο. Η μικρή είναι μια χαρά,το ντοπλερ πολύ καλό, ο πλακούντας είναι grade 1 και γω επίσης μια χαρά. Επόμενο ραντεβού στις 36 εβδομάδες. Μου είπε πως προχθες ξεγέννησε μια κοπέλα με VBAC σε κλινική στη Θεσ/νικη και την έβλεπαν σαν ούφο. Ο τοκετός της ξεκίνησε στις 40w+5d και όλα πήγαν περίφημα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Εγω ειμαι η γνωστη της Ντορακι που σας ειπε για το οτι ειχα να βρεθω 9 μηνες με τον αντρα μου λογω πονου μετα τον φ.τ.:mrgreen::mrgreen:

με εκανε ρομπα κοινως...:lol::lol:

Να διευκρινησω πως δεν εσπρωχνα ατσαλα και ουτε ηταν οτι δεν μπορουσα να ελεγξω το σωμα μου κατα τη διαρκεια των εξωθησεων ειχα απολυτη συναισθηση του πως σπρωχνω ,απλα "μπηκα" πολυ δυναμικα για να τελειωνω κ να βγει το μωρακι μου γρηγορα ,ο γιατρος μου δεν μου εκανε περινεοτομη γιατι νομιζω οτι δεν προλαβε, με αποτελεσμα να σκιστω σε διαφορα μικρα σημεια (οπως μου ανεφερε η μαια μου)προφανως κ να εχω μια αργη επουλωση.δεν ειναι συχνο φαινομενο το να αργησεις τοσο πολυ να μπεις ξανα σε φυσιολογικους ρυθμους αλλα προσωπικα δεν μετανιωνω που γεννησα φυσιολογικα παρολο που συνεβη.βαζω κ ενα ποσοστο ψυχολογικης φυσεως(φοβομουν οτι θα πονεσω στην επαφη,αυτο το καταλαβα μετα)ελπιζω κ στο δευτερο πρωτα ο θεος να γινει το ιδιο....(εκτος βεβαια απο την 9μηνη αποχη)τασσομαι υπερ του φ.τ και κατα του προγραμματισμου της γεννας αλλα ολα αυτα μονο σε περιπτωση που βαινουν ολα φυσιολογικα εννοειται...

ελπιζω να βγαλατε νοημα γιατι γραφω λιγο κουτουρου εχω το μικρο αγκαλια κ τον παω για υπνο κ βιαζομαι... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Και για τις φίλες που ενδιαφέρονται.

Χθες επισκέφθηκα τη γυναικολόγο. Η μικρή είναι μια χαρά,το ντοπλερ πολύ καλό, ο πλακούντας είναι grade 1 και γω επίσης μια χαρά. Επόμενο ραντεβού στις 36 εβδομάδες. Μου είπε πως προχθες ξεγέννησε μια κοπέλα με VBAC σε κλινική στη Θεσ/νικη και την έβλεπαν σαν ούφο. Ο τοκετός της ξεκίνησε στις 40w+5d και όλα πήγαν περίφημα.

Irnadaki μου μη συγχιζεσαι παιδι μου στην κατασταση σου !!! Ελα μωρε και η baila μανουλα ειναι , δε βρηκε χρονο να διαβασει ΝΤΑΞ ολες στο ιδιο καζανι βραζουμε , ολες φοβισμενες μετανοιωμενες νταξ!!!Νομιζω οτι εχει διαθεση δεν ειναι απολυτη.

Τες πα. Λοιπον μετρησα ποση ωρα ημουν ανατριχιασμενη με τα λογια σου.Εναμισι ολοκληρο λεπτο! Τι συγκινηση Θεε μου ! Ερχεται η μπεμπα! Αχ θα με κανετε να ξαναμεινω εγκυος!

Καλα εγω νιωθω οτι αυτοι που κοιταγαν την κοπελα θα μου φαινονταν σαν ουφο!Που εχουμε φτασει Θεε μου...

JBePp2.png?qDX8aAa3

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Εγω ειμαι η γνωστη της Ντορακι που σας ειπε για το οτι ειχα να βρεθω 9 μηνες με τον αντρα μου λογω πονου μετα τον φ.τ.:mrgreen::mrgreen:

με εκανε ρομπα κοινως...:lol::lol:

χαχαχα!!

Μπορουσαν απλα να σε βοηθανε με λαδι και με τα χερια τους αλλα που καιρος για τετοια!

Το αχγος του πονου στην επαφη το εχουν πολλες γυναικες ασχετα του τροπου γεννας. Και ρε κοριτσια δεν αναφερεται καμια γυναικα σε αυτο. Δεν εχει ανοιχτει καμια συζητηση ή εγω ειμαι στον κοσμο μου?

JBePp2.png?qDX8aAa3

χαχαχα!!

Μπορουσαν απλα να σε βοηθανε με λαδι και με τα χερια τους αλλα που καιρος για τετοια!

Το αχγος του πονου στην επαφη το εχουν πολλες γυναικες ασχετα του τροπου γεννας. Και ρε κοριτσια δεν αναφερεται καμια γυναικα σε αυτο. Δεν εχει ανοιχτει καμια συζητηση ή εγω ειμαι στον κοσμο μου?

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:η αληθεια ειναι οτι ο μικρος μου βγηκε με 4-5 εξωθησεις οποτε εκει κατω δεν ξερω τι εγινε αλλα οκ δεν συμβαινει συχνα ειμαι μια ψιλοεξαιρεση.

οσο για το ψυχολογικο κομματι οταν αποφασια να παω στον γυναικολογο ειχαν περασει 8μιση μηνες απο τη γεννα,με εξετασε δεν εβλεπε τιποτα το περιεργο οπως μου ειπε αλλα μου ανεφερε οτι μπορωνα περασω απο το νοσοκομειο που ειναι εαν θελω ωστε να μου κανει μια μικρη τομη να με ανοιξει λιγο εφοσον ποναω ακομη...:?να δεις μολις το ακουσα οτι θα κανω παλι ραμματακια ως δια μαγειας την επομενη προσπαθησα με τον αντρα μου και ω ναι τα καταφεραμε...τι να πω!!!:lol::lol::mrgreen::mrgreen:

σορρυ για το οφ τοπικ αλλα βλεπω οτι θηλαζεις ακομη.συντροφισσα!χεχεχε

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Συγγνώμη αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτό το κόλλημα με τον φ.τ.

Καισαρική έκανα αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα όλων αυτών που μπαίνουν στο τόπικ του VBAC για να πούνε στις μητέρες που προσπαθούν για VBAC ότι κακώς προσπαθούνε για VBAC.

Η κάθε μια έχει το δικό της λόγο να το προσπαθήσει και μέσα σε αυτό το τόπικ προσπαθούν να βρουν μια άκρη.

Αυτές έχουν ένα κοινό κόλλημα και μοιράζονται τις ανησυχίες τους και τις γνώσεις τους. Εσύ και η κάθε μία που δεν έχει το ίδιο κόλλημα, για ποιο λόγο γράφετε εδώ μέσα;

Το θαύμα της γέννησης συντελείται όταν έρχεται ένα μωρό στον κόσμο, με οποιονδήποτε τρόπο.

Ε, και;

Όταν λοιπόν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος ή όταν υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι, δεν καταλαβαίνω την επιμονή με τον φ.τ.

VBAC κάνουν οι μητέρες που είναι καλές υποψήφιες για VBAC, δηλαδή όταν έχουν όλες τις ιατρικές ενδείξεις ότι αξίζει να το προσπαθήσουν.

Πέρα από την ιατρική του μπακάλη γιατρού που έχει ανοίξει ένα μαγαζάκι και το μόνο του ενδιαφέρον είναι να τα βολέψει με όσα ξέρει (άρα δεν θα κάνει αυτά που δεν ξέρει και θα πει ότι δεν γίνονται για να μη χάσει πελατεία), υπάρχει και η Ιατρική, η επιστήμη που ασκείται από αξιόπιστους επιστήμονες.

ούτε καταλαβαίνω τις μητέρες που λένε ότι δεν "κατάφεραν" να γεννήσουν φυσιολογικά και νιώθουν τύψεις.

Δεν είναι δυνατόν να τα καταλαβαίνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε διαφορετικοί με διαφορετικά ενδιαφέρονται και διαφορετικές ανησυχίες. Αυτό που για σένα είναι σημαντικό μπορεί για μένα να είναι ασήμαντο και το αντίστροφο. Αυτό που για σένα είναι ασήμαντο μπορεί για μένα να είναι πολύ σημαντικό.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει ποια θα είναι τα σημαντικά στη ζωή του. Το ίδιο κι εσύ. Αν για σένα αυτό το θέμα δεν είναι σημαντικό, δεν έχεις κανένα λόγο να ασχολείσαι.

Το θέμα είναι να έρθει το μωρό με ασφάλεια στον κόσμο και όχι το πως θα έρθει.

Για σένα.

Για μένα όμως έχει σημασία και το πώς.

Κανείς δεν σου ζήτησε να θεωρήσεις σημαντικό το πώς. Δικαίωμά σου και επιλογή σου.

Όμως είναι δικαίωμά μου και επιλογή μου να θεωρώ σημαντικά αυτά που επιλέγω εγώ ως σημαντικά για τη δική μου ζωή.

Ούτε η καισαρική είναι καμιά τραυματική εμπειρία...

Για σένα και για το δικό σου παιδί.

Η κάθε γυναίκα ξέρει μόνη της τι είναι τραυματικό για την ίδια ή/και για το παιδί της. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να της πει πώς νιώθει. Το πώς νιώθει το ξέρει η ίδια.

Για ποιο λόγο να το διακινδυνεύσω εφόσον δεν το διακινδυνεύει ούτε ο ίδιος ο γιατρός?

Φοβερό ιατρικό επιχείρημα!

:lol::lol::lol:

Ο γιατρός δεν διακινδυνεύει να κάνει έναν τοκετό 5, 10, 15 ωρών γιατί θα τινάξει τα ραντεβού του ιατρείου στον αέρα.

Ο γιατρός δεν διακινδυνεύει να ασχοληθεί με τη δική σου υγεία και την υγεία του παιδιού σου γιατί ο χρόνος του είναι πολύτιμος.

Ο γιατρός δεν έχει κανένα λόγο να διακινδυνεύει όταν βρίσκει τόσο καλή πελατεία!

Προφανώς επέλεξες το γιατρό που σου ταίριαζε.:wink:

Ο δικό μου γιατρός που το "διακινδυνεύει" έχει διαφορετική άποψη από το δικό σου γιατρό και γι αυτό τον διάλεξα. :wink:

Irnadaki μου μη συγχιζεσαι παιδι μου στην κατασταση σου !!! Ελα μωρε και η baila μανουλα ειναι , δε βρηκε χρονο να διαβασει ΝΤΑΞ ολες στο ιδιο καζανι βραζουμε , ολες φοβισμενες μετανοιωμενες νταξ!!!...

:o :o :o

τι εγινε ρε κοριτσια και δεν το καταλαβα???

σε τι αναφερεσαι, τι ειπα και συγχιστικε η irnadi?

:confused:

Z57wp3.png dQOzp3.png

Ρόζυ κι εγώ διαφωνώ μαζί σου. Για τη δική μου τη ζωή δε θεωρώ ότι όλα είναι μαύρα ή άσπρα. Καταλαβαίνω όμως πώς το εννοείς και σε κάποιο βαθμό η στάση σου νιώθω ότι θα με "απενοχοποιούσε" αν τελικά επιλέξω επαναληπτική καισαρική όταν έρθει αν έρθει η ώρα.

Για να ξεκαθαρίσω κάτι, εγώ δεν πρότεινα ποτέ σε κάποια κοπέλα να επιλέξει επαναληπτική κ.τ. χωρίς να το ψάξει και χωρίς να προσπαθήσει για φ.τ. εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος.

Αλλά ναι, έγραψα αυτό που έγραψα για να πω απλά ότι ναι, ίσως η κ.τ. είναι μια πολύ τραυματική εμπειρία, αλλά και η πλειοψηφία των φυσιολογικών τοκετών στην Ελλάδα αποτελούν πλέον τραυματική εμπειρία και για μια κοπέλα και για το παιδί της (για σκεφτείτε πώς νιώθει ένα μωράκι που κοιμάται γλυκά στην κοιλίτσα της μαμάς του και ξαφνικά νιώθει μια βίαιη πίεση να το ωθεί προς τα κάτω χωρίς αυτό να είναι έτοιμο σωματικά και ψυχικά να βγει!).

Μιας φίλης μου έσπασε η ουροδόχος κύστη της από την ένταση της πίεσης λόγω της ωκυτοκύνης και τώρα πια ακούει για φ.τ. και τρέχει, θέλει σίγουρα κ.τ. στο δεύτερο παιδί.

Άλλη που της τράβηξαν το μωράκι με εμβρυουλκό νιώθει τρομερή απογοήτευση που δεν κατάφερε να φέρει στον κόσμο μόνη της το μωράκι της...

Όπως είπε η Αγλαϊα πιο πάνω το τι είναι σημαντικό και τι όχι διαφέρει πολύ από γυναίκα σε γυναίκα, απλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μετράει (φ.τ. ή κ.τ.) αλλά και ο τρόπος επίτευξής του.

Yogamama ο αγαπημένος μου Odent έχει γράψει πολλά και για την επίδραση των διαφόρων παρεμβάσεων στον τοκετό στη γυναίκα και στο μωρό, τα διάβασα θυμάμαι στην πρώτη εγκυμοσύνη και έτσι έφαγα το κόλλημα με το φυσικό τοκετό. Ανέφερε κάπου για παράδειγμα ότι στο ζωικό βασίλειο πρόσεξαν μετά από μελέτες ότι όταν γίνεται παρέμβαση κατά τη γέννα για τη μείωση του πόνου (πχ με αιθέρα ή επισκληρίδιο αναισθησία), τότε τα ζώα εγκαταλείπουνε τα μικρά τους αμέσως μετά τη γέννα. Φυσικά ο άνθρωπος έχει και λογική πέρα από το ένστικτο γι' αυτό και μια κοπέλα δύσκολα θα αρνηθεί το μωρό της αν έκανε επισκληρίδιο, αλλά ας αναρωτηθούμε λίγο ποιες επιπτώσεις έχει αυτό στη μητρότητα.

Τελοσπάντων, μεγάλη συζήτηση σηκώνει το θέμα αυτό. Εγώ διαβάζω και γράφω πού και που και στο τόπικ αυτό και σε άλλα που έχουνε σχέση με εγκυμοσύνη και τοκετό απλά για να προβληματίσω λίγο τους αναγνώστες για τον τρόπο που φέρνουνε στον κόσμο τα παιδιά τους οι σύγχρονες Ελληνίδες. Με λυπεί πολύ όταν αθώα πλασματάκια έρχονται στον κόσμο βίαια, είτε με κ.τ. είτε με παρεμβατικό φ.τ., δεν θα πρεπε να γίνεται αυτό χωρίς σοβαρό λόγο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

και η δικια μου περιπτωση απαιτουσε φτ συμφωνα με τους γιατρους του νοσοκομειου!

παντως κοριτσια αληθεια λεω παρολο που πηγα χωρις να ειμαι απολυτα προετοιμασμενη ψυχολογικα οτι το κοριτσακι μου θα ερθει στον κοσμο 4 εβδομαδες νωριτερα,παρολο που χρησιμοποιηθηκε ενα πολυ μικρο βεντουζακι,παρολο που σκιστηκα εκει κατω και παρολο που ημουν ενα ορθιο πτωμα την χαρηκα την γεννα μου και καμια τραυματικη εμπειρια δεν μου αφησε!Τα θυμαμαι ολα σαν σε ονειρο αλλα τα θυμαμαι με αγαπη!

Κι οταν ειδα το παιδακι μου στα χερια του γιατρου αλλα και μετα που μου το εφεραν στην ανανηψη,ειδα ενα λευκο φατσακι λες και δεν κουραστηκε-λες και δεν βασανιστηκε καθολου.Πηγε να κλαψει λιγο και του ειπαμε κι εγω κι ο αντρας μου "οχι,οχι μην κλαις.."και σταματησε αμεσως!

Τα θυμαμαι και συγκινουμαι!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...