Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

Συμφωνώ απόλυτα! εννοείται ότι η υγεία του παιδιού είναι πάνω απ' όλα!

εμένα που με ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού μου και η δικιά μου επιλέγω να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό, για τις πολλές επιπλοκές της καισαρικής:

Άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές:

·Τριπλασιασμός του κινδύνου θανάτου της μητέρας σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό

·Επιπλοκές που σχετίζονται με τη νάρκωση

Οι επιπλοκές εξαρτώνται από το είδος της νάρκωσης (γενική νάρκωση, ραχιαία ή επισκληρίδιος)

·Τραυματισμοί παρακείμενων οργάνων (ουρητήρας , κύστη , έντερο)

·Μετεγχειρητικός ειλεός

·Εν τω βάθει θρόμβωση και εμβολή

Απώτερες επιπλοκές:

·Συχνές αποβολές και πρόωροι τοκετοί σε επόμενες εγκυμοσύνες

·Κίνδυνος ρήξης της ουλής σε επόμενη εγκυμοσύνη

·Αύξηση της συχνότητας ανώμαλης πρόσφυσης πλακούντα σε επόμενη κύηση, για της γυναίκες που υποβλήθηκαν σε καισαρική στην πρώτη κύηση.

·Δυσκολία επίτευξης δεύτερης εγκυμοσύνης (κύηση μετά από ένα χρόνο προσπαθειών) 12 % για όσες γυναίκες γέννησαν με καισαρική τομή στην πρώτη εγκυμοσύνη, και 7 % για όσες γυναίκες κατά την πρώτη κύηση γέννησαν φυσιολογικά (Murphy)

·Εφταπλασιασμός του κινδύνου για εμφάνιση επιλόχειου κατάθλιψης των γυναικών που γέννησαν με καισαρική (HayD)

Επιπλοκές που αφορούν το νεογνό:

• Τριπλασιασμός του κινδύνου θανάτου του νεογνού, που γεννήθηκε με καισαρική τομή, στις πρώτες 28 μέρες της ζωής του, σε σχέση με όσα γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό
  • Αυξημένη πιθανότητα αλλεργιών, στα μωρά αλλεργικών μητέρων, λόγω της ανώμαλης αποίκησης του εντέρου κατά την καισαρική γέννα (EggesboM)
  • Μειωμένη απόκριση του ανοσολογικού συστήματος των νεογνών, που γεννήθηκαν με καισαρική, μέχρι την ηλικία των 6 μηνών (GronlundM)
  • Διαφορετικά επίπεδα ηπατικών ενζύμων των νεογνών που γεννήθηκαν με καισαρική σε σχέση με όσο γεννήθηκαν κολπικά (Mognelli)
  • Έντονα μικρότερα ποσοστά θηλασμού κατά τη νεογνική και βρεφική ζωή του παιδιού, 2% σε μελέτη του Marfin
  • Αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση άσθματος κατά την παιδική και ενήλικη ζωή κατά 3,23 των ατόμων που γεννήθηκαν με καισαρική τομή (XuB)
  • Διαφορετική γαστρική οξύτητα των νεογνών που γεννήθηκαν με καισαρική (MiklatNN)
  • Χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο νεογνό (HagnevikK)
  • Σύνδεση του αυτισμού με τον τρόπο γέννας και του άγκπαρ σκορ (HulmanC)

Υπάρχουν φόβοι ότι η καισαρική τομή ενδέχεται να προκαλέσει πλήθος απώτερων επιπλοκών κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του είδους μας.

Η περεταίρω ανάπτυξη του εγκεφάλου, η χαμηλή αυτοεκτίμηση των ατόμων, η δυσκολία στην αναπαραγωγή αποτελούν ορισμένες από αυτές τις εικασίες.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ ήμουν απόλυτα υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και αν άντεχα,χωρίς καν επισκληρίδιο.Την ώρα που είχαν σπάσει τα νερά η μπέμπα μου έπαθε υποξία,απέβαλε μηκώνιο και θα πέθαινε αν ο γιατρός μου δε μου έκανε εσπευσμένη καισαρική.

Γυρνώντας στο σπίτι και για αρκετούς μήνες είχα πολύ άσχημη ψυχολογία γιατί έλεγα ότι δεν τα κατάφερα να νιώσω και να ζήσω το να βγαίνει το παιδί από μέσα μου,ήμουν με ολική αναισθησία...Ήθελα να περάσουν 7-8 χρόνια μέχρι την επόμενη εγκυμοσύνη για να μπορέσω να γεννήσω φυσιολογικά.

Και μετά έρχεται μια γνωστή της οποίας το μωρό είναι 10 μηνών και επειδή έσπρωχνε άτσαλα στο φυσιολογικό τοκετό της,έπαθε μεγάαααααλη ζημιά από κάτω και για 9 μήνες δεν είχε έρθει σε επαφή με τον άντρα της.Ε λοιπόν,εκεί πήρα απόφαση ότι η κτ δεν είναι και τόσο χάλια,άσε που ο γιατρός σε καθαρίζει εσωτερικά και δεν έχεις λόχεια για τόσο πολύ καιρό και σε τόσο μεγάλη ποσότητα και επίσης ο κόλπος παραμένει ανέγγιχτος.

Θα μου πεις τόσο σοβαρό είναι αυτό?Ναι,και βέβαια,γιατί νιώθεις την ανάγκη να νιώσεις και πάλι γυναίκα μετά από τόσους μήνες που ίσως απέχεις από το "άθλημα" και αν δεν μπορείς,σου τη βαράει και εσένα και του συζύγου.

Αυτά.Ελπίζω να μην είμαι off topic!!

Συγγνώμη αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτό το κόλλημα με τον φ.τ. ............Εγώ έκανα την πρώτη γέννα με καισαρική για ιατρικούς λόγους και τη δεύτερη πάλι με καισαρική εφόσον υπήρχε ο κίνδυνος για ρήξη της μήτρας. Για ποιο λόγο να το διακινδυνεύσω εφόσον δεν το διακινδυνεύει ούτε ο ίδιος ο γιατρός?

Κάτι τέτοιες κουβέντες, δίνουν θάρρος στους γιατρούς της Ελλάδας και έτσι συνεχίζουν να εμπορευματοποιούν τον τοκετό και να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Είχα γράψει πολλά… αλλά τα έσβησα γιατί δεν υπάρχει λόγος να ξαναειπωθούν.

69 σελίδες έως σήμερα, περιγράφουν τους λόγους που ζητάμε το φυσικό τοκετό. Τους απαράδεκτους (τις περισσότερες φορές) λόγους που μας οδήγησαν στην καισαρική και πολλούς λόγους για να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να ψαχνόμαστε σε κάθε περίπτωση…

Αν εσύ βρίσκεις ακατανόητο αυτό το θέμα… τότε έχεις 2 επιλογές. Ή να διαβάσεις όλες ή αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες ώστε να έχεις άποψη για το θέμα, ή να ασχοληθείς με κάποιο άλλο θέμα της αρεσκείας σου που να το καταλαβαίνεις…

Συγγνώμη που είμαι τόσο επικριτική, αλλά η δουλειά και η προσπάθεια που κάνουμε όλες εδώ μέσα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή. Χρειαζόμαστε όλες δύναμη, κουράγιο και πολλές πληροφορίες για να ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά και δε μας βοηθάμε καθόλου post που απλά βασίζονται στη γνώμη ενός εμπορικού γιατρού.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Την ώρα που είχαν σπάσει τα νερά η μπέμπα μου έπαθε υποξία,απέβαλε μηκώνιο και θα πέθαινε αν ο γιατρός μου δε μου έκανε εσπευσμένη καισαρική.

το μωρό σου είχε μόνο μηκώνυο ή και βραδικαρδία?

γιατί το μυκώνιο από μόνο του ναι μεν υποδηλώνει κάποια παροδικά δυσφορία αλλά σε καμιά περίπτωση δεν απειλεί τη ζωή του μωρού και δεν χρειάζεται καμιά εσπεσμένη καισαρική...

Και μετά έρχεται μια γνωστή της οποίας το μωρό είναι 10 μηνών και επειδή έσπρωχνε άτσαλα στο φυσιολογικό τοκετό της,έπαθε μεγάαααααλη ζημιά από κάτω και για 9 μήνες δεν είχε έρθει σε επαφή με τον άντρα της.

και εγώ γνωρίζω μια γυναίκα που κατά την καισαρική έπαθε ρήξη ουροδόχου κύστης και ταλαιπορείται συνέχεια με ουρολημώξεις και αντιβιώσεις....

όσο για τα σκισίματα του περιναίου

βασικό για την ασφάλεια του είναι η προετοιμασία κατά την κύηση, η ελεγχόμενη εξώθηση ,η κατάλληλη θέση κατά την εξώθηση (όχι γυναικολογικό κρεββάτι), και η ιδιωτικότητα κατά τη γέννα.

κανένα από τα προαναφερόμενα δεν γίνεται στην Ελλάδα .......

μάλλον για άτυχες περιπτώσεις σαν της φίλης σου φταίει το Ελληνικό σύστημα υγείας και όχι ο φυσιολογικός τοκετός

Διαφημίσεις

Να διευκρινήσω ότι δεν μιλάω για καμιά συγκεκριμένη κοπέλα, ούτε έχω διαβάσει όλες τις σελίδες προφανώς. Απλώς με αφορμή τη συζήτηση αυτή, ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός ο φτ με κάθε κόστος, ούτε βέβαια είναι σωστό το να μην γίνεται καμία προσπάθεια και να καταφεύγουμε σε κτ προς διευκόλυνση δική μας ή του γιατρού. Οπότε Manina συμφωνούμε :-)

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, το παιδί ήταν σε πολύ άσχημη θέση σφηνωμένο, οπότε μου είχε πει ο γιατρός ότι αν συνεχίσει έτσι θα πάμε για καισαρική. Δεν με προγραμμάτισε ομως. Μου έσπασαν τα νερά μόνα τους και με έπιασαν οι πόνοι στην 38η εβδομάδα και μάλιστα ξημερώματα, το παιδί δεν είχε γυρίσει, οπότε πήγαμε για κτ. Είχα την ελπίδα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα έπαιρνε σωστή θέση.

Στη δεύτερη δεν μπορώ να πω ότι με τρομοκράτησε ο γιατρός, δεν μου είπε για τρομερούς κινδύνους απλώς ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ρήξης της μήτρας και ότι συστήνει την κτ. Όμως πάλι μου έσπασαν τα νερά μόνα τους και υπήρχε μηκώνιο.

Όσο για τις επεμβατικές μεθόδους, όπως αργότερα αν αρρωστήσει θα του δώσω φάρμακα (οπότε επεμβαινω στη φύση), έτσι και αν χρειαστεί να γίνει καισαρική θα την κάνω. Ναι μεν να γίνει προσπάθεια για φτ, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσω στο αμήν.

Όσο για την ψυχική υγεία του εμβρύου, δεν συμμερίζομαι ότι παίζει κανένα ρόλο το αν θα κατέβει από τον κόλπο ή αν θα βγει από την κοιλιά.

evi_mik Τα θερμά συγχαρητήρια στα έδωσε ο θείος σου φαντάζομαι γιατί τόλμησες να διακινδυνεύσεις και τα κατάφερες.

Επίσης δεν σου στερώ το δικαίωμα να νιώθεις τύψεις για τους δικούς σου λόγους.

εχω δυο μπουμπουκακια

Επειδή αναφέρθηκε προηγουμένως ότι τα πρόσωπα που διαφωνούν καλό θα ήταν να μη συμμετέχουν στο θέμα, αυτό που θα ήθελα να καταθέσω είναι ότι πολύ καλώς κάνουν και καταθέτουν τους προβληματισμούς τους. Ο ένας λόγος είναι γιατί θυμίζουν σε εμάς τις υπόλοιπες τι θα αντιμετωπίσουμε για την επιλογή μας και να μπόυμε ξανά στη διαδικασία να στηρίξουμε τις θέσεις μας μέσα μας πρώτα (και άρα να ισχυροποιήσουμε την όποια απόφασή μας) και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί έτσι θα μάθουν κάποια περισσότερα πράγματα για τη γέννα και που οι γιατροί συνήθως δεν λένε.

Εγώ πάντως δεν ένιωσα αποτυχία. Ένιωσα μόνο βία και άγχος. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί και αν είχε ολοκληρωθει φυσιολογικά ο τοκετός μου, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο μαιευτήριο. Για μένα το όλο θέμα έχει να κάνει με το πώς υποστηρίζεται η επίτοκος και από ιατρικής και από ψυχολογικής άποψης και το πώς θα καταφέρουμε να μας σεβαστούν μέσα στα νοσοκομεία . Αυτό περιλαμβάνει και το vbac και τους πολυελαίους που έλεγα πριν.

Spyni σου το έχω ξαναπει. Η εμπειρία σου είναι ο στόχος μου. Δε με νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας. Προσπάθησες και τα κατάφερες να αποκτήσεις ένα υγιές μωρό. Που επέλεξε το δρόμο του και δεν κινδυνέψατε. Αυτή είναι η ουσία.

Ρόζυ κι εγώ διαφωνώ μαζί σου. Για τη δική μου τη ζωή δε θεωρώ ότι όλα είναι μαύρα ή άσπρα. Καταλαβαίνω όμως πώς το εννοείς και σε κάποιο βαθμό η στάση σου νιώθω ότι θα με "απενοχοποιούσε" αν τελικά επιλέξω επαναληπτική καισαρική όταν έρθει αν έρθει η ώρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και βραδυκαρδία παρουσίασε και από το ζόρισμα και τα υπόλοιπα που γράφω.

Δεν είπα εγώ ότι φταίει ο φτ γι'αυτό που έπαθε,αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει το σώμα της και τραυματίστηκε φρικτά.

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να υποφέρω όλο αυτό το μετά...

Συγγνώμη που είμαι τόσο επικριτική, αλλά η δουλειά και η προσπάθεια που κάνουμε όλες εδώ μέσα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή. Χρειαζόμαστε όλες δύναμη, κουράγιο και πολλές πληροφορίες για να ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά και δε μας βοηθάμε καθόλου post που απλά βασίζονται στη γνώμη ενός εμπορικού γιατρού.

καλά έγραψες!!!!!

εγώ τόση ώρα γράφω τα πες όλα με το πόστο σου!!!!

Διαφημίσεις

Όσο για τις επεμβατικές μεθόδους, όπως αργότερα αν αρρωστήσει θα του δώσω φάρμακα (οπότε επεμβαινω στη φύση), έτσι και αν χρειαστεί να γίνει καισαρική θα την κάνω. Ναι μεν να γίνει προσπάθεια για φτ, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσω στο αμήν.

όχι θα φτάσω στο αμήν και για το φυσιολογικό τοκετό και για τα φάρμακα

μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη

σε τη θέση ήταν το μωρό σου?

Κάτι τέτοιες κουβέντες, δίνουν θάρρος στους γιατρούς της Ελλάδας και έτσι συνεχίζουν να εμπορευματοποιούν τον τοκετό και να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Είχα γράψει πολλά… αλλά τα έσβησα γιατί δεν υπάρχει λόγος να ξαναειπωθούν.

69 σελίδες έως σήμερα, περιγράφουν τους λόγους που ζητάμε το φυσικό τοκετό. Τους απαράδεκτους (τις περισσότερες φορές) λόγους που μας οδήγησαν στην καισαρική και πολλούς λόγους για να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να ψαχνόμαστε σε κάθε περίπτωση…

Αν εσύ βρίσκεις ακατανόητο αυτό το θέμα… τότε έχεις 2 επιλογές. Ή να διαβάσεις όλες ή αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες ώστε να έχεις άποψη για το θέμα, ή να ασχοληθείς με κάποιο άλλο θέμα της αρεσκείας σου που να το καταλαβαίνεις…

Συγγνώμη αλλά τι πρόβλημα έχεις να συζητήσεις με κάποιον που έχει διαφορετική γνώμη?

Αν και στην ουσία συμφωνούμε για τα οφέλη του φτ. Εγώ μιλάω για τις ακραίες περιπτώσεις που θέλουν φ.τ. πάσει θυσία. Μην μου πεις ότι δεν υπάρχουν... Δεν μιλάω ούτε για εσένα προσωπικά, ούτε για καμιά άλλη κοπέλα. Το ίδιο κατακριτέοι είναι και όσοι γιατροί ωθούν τις κοπέλες σε κ.τ. λέγοντάς τους ψέμματα. Δεν είναι όλοι οι γιατροί όμως έτσι.

εχω δυο μπουμπουκακια

όχι θα φτάσω στο αμήν και για το φυσιολογικό τοκετό και για τα φάρμακα

μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη

σε τη θέση ήταν το μωρό σου?

Την απόλυτη ανάγκη εννοώ και εγώ. Όμως επειδή αυτό είναι σχετικό θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να εμπιστευτείς τον γιατρό σου (όχι εσύ προσωπικά έτσι?:))

Ήταν με ισχιακή προβολή, σφηνωμένο όμως στη λεκάνη

εχω δυο μπουμπουκακια

yogamama θα προσπαθησω να βρω χρονο να στειλω κ την δικη μου αυτες τις μερες,ειχα τρεξιματα με την βαφτιση και εχω κι εγω ενα ταρζανακι που μου αφηνει ελαχιστο χρονο!!!

baila μου φαινεται απιστευτο που ενω τα εχεις ηδη καταφερει,σε αντιμετωπιζουν ετσι...και να φανταστεις οτι ενας πολυ σημαντικος λογος που θελω να γεννησω φυσιολογικα ειναι για να κανω περισσοτερα απο 1 παιδια ακομα....ενω εαν κανω παλι καισαρικη πολυ φοβαμαι οτι στο επομενο θα σταματησω....

παντως συμφωνω κι εγω με την ιδεα της εμπειρης μαιας,εκεινη θα σε συμβουλεψει οταν ερθει η ωρα ειτε να πας με προχωρημενη διαστολη να γεννησεις φυσιολογικα,ειτε να προχωρησεις σε καισαρικη,αν κρινει οτι ο τοκετος δεν εξελισσεται ομαλα....εγω στη θεση σου αυτο θα εκανα.α,και θα κρατουσα επαφες με τον γιατρο που σου εκανε το vbac,για να παρακολουθει την εκβαση της εγκυμοσυνης και του τοκετου και να σου πει την γνωμη του-δεν πιστευω να σου αρνηθει,ειδικα εφοσον οι λογοι που δεν συνεχιζεις σ αυτον ειναι οικονομικοι....

fBaep3.png

uwK7p3.png

αυτο ειναι που με τρελαινει οτι τα καταφερα σε πολυ πιο επικινδυνη φαση

παντως καλη επιτυχια! μεσα απο την καρδια μου και σε σενα και σε ολες τις μανουλες

εστω να μας δινουν το δικαιωμα να προσπαθησουμε

και οποια δε θελει να το κανει παλι δικαιωμα της ειναι βεβαια

σε λιγο να το δειτε θα μας βαζουν να υπογραφουμε για φτ!!!!

εγω σκεφτηκα και το αλλο: αν καταληξω στο νοσοκομεο και μου πουν να υπογραψω -οπως ειναι υποχρεωμενοι- για την καισαρικη να μην υπογραψψω χι χι

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

Συγγνώμη αλλά τι πρόβλημα έχεις να συζητήσεις με κάποιον που έχει διαφορετική γνώμη?

Αν και στην ουσία συμφωνούμε για τα οφέλη του φτ. Εγώ μιλάω για τις ακραίες περιπτώσεις που θέλουν φ.τ. πάσει θυσία. Μην μου πεις ότι δεν υπάρχουν... Δεν μιλάω ούτε για εσένα προσωπικά, ούτε για καμιά άλλη κοπέλα. Το ίδιο κατακριτέοι είναι και όσοι γιατροί ωθούν τις κοπέλες σε κ.τ. λέγοντάς τους ψέμματα. Δεν είναι όλοι οι γιατροί όμως έτσι.

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα να συζητήσω. Το πρώτο σου post όμως, δεν άφηνε περιθώρια για συζήτηση. Μπήκες, έγραψες κάτι αφενός χωρίς να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες και αφετέρου δε μπορείς να δεχτείς την κριτική για αυτό που παράθεσες.

Αν στις 69 σελίδες δε μπορείς να βρεις απάντηση στα ερωτήματα σου, πολύ ευχαρίστως όλες εμείς να σε βοηθήσουμε, να σε πληροφορήσουμε αν γνωρίζουμε αυτό που ρωτάς ή να σε στηρίξουμε. Το να γράφεις όμως για ρήξη μήτρας χωρίς να ξέρεις τίποτα απολύτως επάνω σε αυτό απλά και μόνο επειδή στο είπε ο γιατρός σου, είναι τελείως απαράδεκτο για ένα τέτοιο θέμα.

Δεν έχω καμία πρόθεση να μαλώσω μαζί σου και σου ξαναζητάω συγγνώμη για τον τρόπο μου. Σε συμβουλεύω να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες και να συζητήσεις το θέμα αν τελικά σε ενδιαφέρει…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα να συζητήσω. Το πρώτο σου post όμως, δεν άφηνε περιθώρια για συζήτηση. Μπήκες, έγραψες κάτι αφενός χωρίς να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες και αφετέρου δε μπορείς να δεχτείς την κριτική για αυτό που παράθεσες.

Αν στις 69 σελίδες δε μπορείς να βρεις απάντηση στα ερωτήματα σου, πολύ ευχαρίστως όλες εμείς να σε βοηθήσουμε, να σε πληροφορήσουμε αν γνωρίζουμε αυτό που ρωτάς ή να σε στηρίξουμε. Το να γράφεις όμως για ρήξη μήτρας χωρίς να ξέρεις τίποτα απολύτως επάνω σε αυτό απλά και μόνο επειδή στο είπε ο γιατρός σου, είναι τελείως απαράδεκτο για ένα τέτοιο θέμα.

Δεν έχω καμία πρόθεση να μαλώσω μαζί σου και σου ξαναζητάω συγγνώμη για τον τρόπο μου. Σε συμβουλεύω να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες και να συζητήσεις το θέμα αν τελικά σε ενδιαφέρει…

Έγραψα για εκείνες τις ακραίες περιπτώσεις που έχουν κόλλημα με τον φ.τ. ακόμα και όταν υπάρχουν επιπλοκές.

Τον κίνδυνο για ρήξη της μήτρας είπα ότι τον ανέφερε ο γιατρός μου, αλλά ακόμα και ο ίδιος δεν απέκλεισε βεβαίως το ενδεχόμενο να γεννηθεί παιδί φυσιολογικά μετά από καισαρική. Μίλησα για τη δική μου περίπτωση και μόνο και απλά μου είπε οτι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Όχι οτι δεν μπορώ να πάω φυσιολογικά. Και βέβαια παίζει ρόλο και το διάστημα ανάμεσα στις γέννες. Έτσι δεν είναι?

Η επιλογή του γιατρού φυσικά και πρέπει να γίνεται με προσοχή, να υπάρχει επαρκής ενημέρωση, να διασταυρώνουμε γνώμες, αλλά από εκεί και πέρα κάποιον πρέπει να εμπιστευτούμε γιατί την κρίσιμη στιγμή δεν είμαστε γιατροί για να αποφασίσουμε με ιατρικά κριτήρια αν πράγματι υπάρχει κίνδυνος ή όχι.

Ούτε εγώ έχω καμια πρόθεση να μαλώσω με κανέναν. Για να συζητήσω μπήκα και να εκφράσω τη γνώμη μου. :P

εχω δυο μπουμπουκακια

Όσο για την ψυχική υγεία του εμβρύου, δεν συμμερίζομαι ότι παίζει κανένα ρόλο το αν θα κατέβει από τον κόλπο ή αν θα βγει από την κοιλιά.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε βεβαια.Εσενα αμα κάποιος το πρωι την ώρα που κοιμάσαι γαληνια, σε ξεσκεπάσει ξαφνικά , σε πετάξει πάνω σε ένα τραπεζι και σου χωσει σωληνακια στη μύτη, δε θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε βεβαια.Εσενα αμα κάποιος το πρωι την ώρα που κοιμάσαι γαληνια, σε ξεσκεπάσει ξαφνικά , σε πετάξει πάνω σε ένα τραπεζι και σου χωσει σωληνακια στη μύτη, δε θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

:confused::confused::confused: Το ίδιο δεν συμβαίνει και τη στιγμή που βγαίνει το παιδί από τον κόλπο? Ξαφνικά αποχωρίζεται το ζεστό και ήρεμο περιβάλλον στο οποίο ήταν και έρχεται στον κόσμο. Τα σωληνάκια που λες είναι για να τραβήουν τις βλέννες. Στον φ.τ. πάλι δεν γίνεται απόφραξη αν χρειαστεί?:confused: Πάλι δεν το βάζουν στο τραπέζι για να το καθαρίσουν?

εχω δυο μπουμπουκακια

Σωληνάκια;;;;;;;;

Δηλαδή το μωρό μου που γεννήθηκε με καισαρική του βάλανε σωληνάκια στη μύτη;;;;;

Ο Χριστός κ η Παναγία.. δεν το ήξερα.. Τι τραβάνε τα καημενάκια.. Παλιά που δεν

είχαν σωληνάκια τι κάνανε;;;;;

Έχω σοκαριστεί

Σωληνάκια;;;;;;;;

Δηλαδή το μωρό μου που γεννήθηκε με καισαρική του βάλανε σωληνάκια στη μύτη;;;;;

Ο Χριστός κ η Παναγία.. δεν το ήξερα.. Τι τραβάνε τα καημενάκια.. Παλιά που δεν

είχαν σωληνάκια τι κάνανε;;;;;

Έχω σοκαριστεί

Για ποια σωληνάκια μιλάτε? Σαν αυτά που ρουφούν τις μυξούλες? Και τα όποια σωληνάκια τί σχέση έχουν με τον τρόπο της γέννας???:confused::confused:

εχω δυο μπουμπουκακια

:confused::confused::confused: Το ίδιο δεν συμβαίνει και τη στιγμή που βγαίνει το παιδί από τον κόλπο? Ξαφνικά αποχωρίζεται το ζεστό και ήρεμο περιβάλλον στο οποίο ήταν και έρχεται στον κόσμο. Τα σωληνάκια που λες είναι για να τραβήουν τις βλέννες. Στον φ.τ. πάλι δεν γίνεται απόφραξη αν χρειαστεί?:confused: Πάλι δεν το βάζουν στο τραπέζι για να το καθαρίσουν?

Γιʼ αυτό καλή μου Lusy σου είπα να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες. Και στο ξαναλέω… θα πάρεις πάρα πολλές πληροφορίες.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Τελικά υπάρχει κάποια που να γέννησε με φτ μετά από καισαρική;

Αν υπάρχει κάποια ας μου δώσει το όνομα του γιατρού και σε ποιό νοσοκομείο είναι, ενδιαφέρομαι για μια πολύ καλή μου φίλη που όποιον κι άν έχει ρωτήσει της έχει πει όχι.

evi_mik Τα θερμά συγχαρητήρια στα έδωσε ο θείος σου φαντάζομαι γιατί τόλμησες να διακινδυνεύσεις και τα κατάφερες.

Επίσης δεν σου στερώ το δικαίωμα να νιώθεις τύψεις για τους δικούς σου λόγους.

Μερικές σελίδες πιο πίσω

η λεξη ρισκο ειναι ατοπη....καθε εγκυμοσυνη και καθε ειδους τοκετος μπορει να εχει καποιους κινδυνους....απο τη πορεια της εγκυμοσυνης και του τοκετου κρινονται ολα...οποτε ας σταματησουμε τις λεξεις ρισκο,παρακινδυνευμενο,πεισμα κτλ....οσον αφορα το vbac, δε βοηθανε πουθενα αλλα ευνοουν οποιες φοβιες μπορει να εχει οποια μανουλα κανει προσπαθεια Vbac...

επισης το πρωτο και καλυτερο για να γεννησεις φυσιολογικα εχει να κανει με το παιδι και την ομαλοτερη γεννηση του.

Αυτό είναι το σκεπτικό όχι ο φ.τ για να λέμε ότι το κάναμε!

Τα θερμά συγχαρητήρια μου τα έδωσε γιατί δεν επαναπαύτηκα! Δεν διακινδύνευσα τίποτα!

Με αυτή τη λογική και ο γιατρός που με ανέλαβε διακινδύνευε τη φήμη του

αν κάτι μου συνέβαινε.

Κανένας γιατρός δεν θέλει τέτοιες επιπλοκές στο βιογραφικό του!!!

Αλλά η ουσία είναι αυτό που έγραψε και η Αγγελική!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...