Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

μου ακουστηκε λιγο αδικο να λες ανεπιτυχης μια τοσο σκληρη προσπαθεια που ειχε στο κατω κατω και το πιο τρυφερο αποτελεσμα

Εχεις δίκιο κοπέλα μου..είναι άδικο, και να'ξερες τι τεράστια προσπάθεια κατέβαλλα...και πράγματι έχω στην αγκαλία μου αυτή τη στιγμή το πιο τρυφερό αποτέλεσμα, τι ωραία που το είπες, πολύ με συγκίνησες να το ξέρεις...Με το καλο να πάρεις αγκαλίτσα και το δικό σου τρυφερό αποτέλεσμα με ότι τρόπο μπορέσεις..

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα μπορουσαν τα κοριτσια, πλην ισως της νενας που ειναι κυπρο να γραψουν ή αλλες που ξερουν, ποιοι ειναι οι γιατροι τους;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Κοριτσια μου τι κανετε? Εγω λειπω συνεχεια κ εχω χαθει! Να σας πω ?Οσες θέλετε στείλτε μου τις ιστορίες σας να κάνω ένα αφιέρωμα στο vbac(επιτυχές και όχι). Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για όλες τις Ελληνίδες που ψάχνουν κ δε βρίσκουν και αφου μιλάμε για 50% μιλάμε για τις μισές Ελληνίδες !!!

Spynaki δεν πας για κανα μπανιο να χαλαρώσεις τώρα που βρήκες γυναικολόγο?Σαν πολλά να βάζεις στο μυαλουδάκι σου τώρα που είναι περίοδος χαλάρωσης και επικέντρωσης...Καλά δε λέω ρε κορίτσια?

Φιλια σε όλες ματς μουτς!

http://yogamamagr.blogspot.com

Κοριτσακι μας που χαθηκες???

Λοιπον μεσα στο μυαλο μου ησουν, οπως φαινεται....χτες ειπα στον εαυτο μου να χαλαρωσει λιγακι και μαλιστα σημερα πρωι πηγαμε και για μπανακι...ηταν φοβερα!!!η ιδεα σου ειναι φοβερη και πολυ ευχαριστως να σου γραψω την εμπειρια που θα αποκτησω!!!!

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναλυπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - στην προσπάθεια

angela kgr - στην προσπάθεια

irnadi - στην προσπάθεια

όλα τα μωρά και οι μητέρες τους χαίρουν άκρας υγείας, καμιά ρήξη δεν παρατηρήθηκε :D

κορίτσια από γιατρούς δεν ξέρω ποιος είχε αναλάβεια την κάθεμια

σύμφωνα με το πρωτόκολλο η ισχιακή προβολή ειναι λογος καισαρικης...:?::!:

με τη λογική ότι θέλουμε να είναι (όσο αφορά τους υπόλοιπους παράγοντες) όσο το δυνατόν ποιο ασφαλείς

δεν είναι ολοκληρωμένο το προτόκολλο όταν βρω χρόνο θα το φτιάξω φιλιά

Καλησπέρα!

Έχω καιρό να σας γράψω αλλά παρακολουθώ ανελλειπώς τη συζήτηση.

Είμαι σε μια αναζήτηση κέντρου που κάνει γίογκα σε εγκυμονούσες. Μέχρι στιγμής βρήκα κάτι αλλά είναι κατακαλόκαιρο ,θα λείψω για μεγάλο διάστημα οπότε το αφήνω για τα τέλη Αυγούστου. Όποια έχει κάποια πληροφορία ευπρόσδεκτη!

Γενικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Περπατάω κάθε μέρα ένα μισάωρο πρωί ή απόγευμα, έχω πάρει κιλό και διανύω την 18η εβδομάδα.

Διάβασα και το φυσικό τοκετό του Λεμπουαγιέ. Ήθελα να κλάιω....

Απερίγραπτα συναισθήματα και συνάμα μεγάλος θυμός για το πόσο 'κορόιδο' πιάστηκα. Τα ξεχνάω και πάω παρακάτω όμως....

Aύριο θα ξεκινήσω 'τη γέννα στο δρόμο της φύσης'

Spyni χαίρομαι που βρήκες γιατρό που να σε καλύπτει!

Σου εξήγησε το λόγο της 'υποχρεωτικής' καισαρικής στις 40 εβδομάδες;

Και κάτι ακόμη. Δυστυχώς το RRL δεν το βρήκα πουθενά εδώ στη Θεσ/νίκη. Μάλλον θα σε χρειαστώ...

δε θα περιμενει πλεον των σαραντα εβδομαδων, αυτο μου ειπε και εγω ενιωσα καλυμμενη για τον απλο λογο οτι ο προηγουμενος γιατρος μου ηθελε να μου προκαλεσει τοκετο στις 38 εβδομαδες....γενικα δεν μπορει να μπει στην ιδια παραταση μια γυναικα μετα απο φ.τ. και μια γυναικα με προηγηθεισα...ισως εχει να κανει και με την τομη???και ποσο αυτη θα ζοριστει επιπλεον???δεν ξερω, ας απαντησουν σε αυτο καποιες πιο γνωστριες....ΜΑριαλ???

Διαφημίσεις

Γέννησα φυσιολογικά μετά απο καισαρική, χωρίς κανένα φάρμακο και ήταν μοναδική εμπειρία. Ήταν η τρίτη γέννα μου και επειδή η πρώτη ήταν επίσης με φυσιολογικό τοκετό είχα ένα επιπλέον avantage σε σχέση με όσες γυναίκες έχουν μόνο προηγηθήσα καισαρική. Ο γιατρός μου αυτό που μου έλεγε ήταν ότι θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή για το τι θα κάνουμε απο την θέση του μωρού απο το βάρος και κάποιους άλλους παράγοντες. Μη φοβηθείς, αν βρείς γιατρό να σε υποστηρίξει.

μπορείς να μου στείλεις με πμ τα στοιχεία του γιατρού σου γιατί κι εγώ θέλω να γεννήσω φυσιολογικά μετά από καισαρική?? Και όποια άλλη κοπέλα ξέρει κάποιον τέτοιο (καλό φυσικά) γιατρό στην Αθήνα ας μου στείλει πμ. Ευχαριστώ πολύ!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

σε ευχαριστω πολυ και παλι Ροσυ μου!!!λοιπον για τη μαια το ξεχασα εντελως και την τελευταια μονο στιγμη, λιγο πριν κλεισω την πορτα, τη ρωτησα και μου ειπε θα τα πουμε την επομενη φορα για τη μαια...παντως σε ευχαριστω και για αυτο διοτι με προλαβες, ειχα στο νου μου να σε ρωτησω!!!

Κορίτσια ποια είναι αυτή η Αρίστη? Γιατρός? Πού έχει ιατρείο? Δώστε κανένα hint γιατί κι εγώ ψάχνω γιατρό!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

ουαου.... κλαιω με το βιντεακι, ωβαψ μετα απο 3 καισαρικές και μάλιστα σπιτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι εγώ το προσπαθώ κορίτσια με την Αρίστη, αν βεβαια δει οτι παω για καισαρικη νωρίτρα(εμπεδωση κλπκλπ) θα παω σοτν αλλο γιατρο που ειναι στο δημόσιο, λογω οικονομικου...δεν αξιζει να ζοριστουμε τοσο πολυ και μετα να καταληξω σε καισαρικη...

Κατι αλλο που με απογοητευσε ειναι που ειδα την κοπελα το 4ο παιδι και το γεννησε 41 και 4 μερες!!!!

η αριστη βαζει σνα οριο την πητ, αν κρινω απο την πρωτη μου, και απο τη μαμα μου δεν παιζει να με πιασουν πονοι νωριτερα μπουχουχουχου

eNeap2.pngNziDp2.png

Γεια σου Βέρα, η Αρίστη είναι γυναικολόγος, αν ψάξεις κάποιες σελίδες πριν θα βρεις στοιχεία της.

galat και Σπύνι εσείς που έχετε την Αρίστη και προσπαθείτε για vbac την έχετε ρωτήσει γιατί βάζει αυτό το όριο των 40 εβδομάδων;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

όχι, δεν το ρώτησα γιατι φαντάστηκα οτι ακολουθει ενα συγκεκριμενο ιατρικό πρωτόκολλο το οποιο το επιβάλλει. Το ιδιο όριοα παντως εβαλε και ο γιατρος ενος αλλο μελους που γεννησε με επιτυχημενη Vbac στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχως ητνα τυχερη και την επιασαν οι πονοι νωριτερα απο την ΠΗΤ.

Αυτο με εκνευριζει εμενα λιογ, οτι ειναι θεμα ...τυχης...αν με πιασουν πριν την ΠΗΤ κανω φ.τ ... αν όχι , κ.τ.

Δεν ξερω εχω αρχισει να εχω δευτερες σκεψεις... θα περιμενω να με δει ξανα ομως πριν παρω οποιαδηποτε αποφαση....

eNeap2.pngNziDp2.png

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναλυπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - στην προσπάθεια

galat - στην προσπάθεια

angela kgr - στην προσπάθεια

irnadi - στην προσπάθεια

Γεια σου Βέρα, η Αρίστη είναι γυναικολόγος, αν ψάξεις κάποιες σελίδες πριν θα βρεις στοιχεία της.

galat και Σπύνι εσείς που έχετε την Αρίστη και προσπαθείτε για vbac την έχετε ρωτήσει γιατί βάζει αυτό το όριο των 40 εβδομάδων;

μου ειπε απλα οτι αυτη ειναι η μεθοδος της...δε ρωτησα περαιτερω διοτι μετα απο τις 38 εβδομαδες του προηγουμενου γιατρου μου φανηκε πολυ καλο ως ενδεχομενο, αλλωστε μου τονισε οτι τιποτε δεν ειναι δεδομενο εφοσον η κουβεντα γινεται τοσο νωρις...δηλ. αφησε ολα τα ενδεχομενα ανοιχτα...γενικα μου φανηκε σε ολα πολυ ανοιχτη!!

να ρωτησω κατι, αν τελικα γινει ρηξη μητρας, και εισαι σε νοσοκομειο, σε προλαβαινουν εσενα και το μωρο;τι πιθανοτητες παιζουν εκει; γιατι στο ελενα που σκεφτομαι να παω ειδα και την αλλη τι επαθε...δεν την προλαβαν, ουτε αξονικο δεν ειχαν

να ρωτησω κατι, αν τελικα γινει ρηξη μητρας, και εισαι σε νοσοκομειο, σε προλαβαινουν εσενα και το μωρο;τι πιθανοτητες παιζουν εκει; γιατι στο ελενα που σκεφτομαι να παω ειδα και την αλλη τι επαθε...δεν την προλαβαν, ουτε αξονικο δεν ειχαν

η κοπέλα στο έλενα που πέθανε είχε ρήξη σπλήνα και όχι ρήξη μήτρας

πάντως συνήθως σου κάνουν καισαρική πρίν τη ρήξη (δηλαδή αν δουν ότι ο τοκετός αργεί πολύ δεν διακυνδινεύουν και κάνουν καισαρική)

και να γίνει ρήξη όμως πιθανότατα να είναι μικρή, και μη απειλητική (και να την καταλάβουν μετά τον τοκετό)

πάντως και μεγάλη να είναι, άν ο τοκετός γίνει μέσα σε 17 λεπτά από τη ρήξη δεν αυξάνεται η θνητότητα σύμφωνα με μελέτη

πάντως είναι βασικό για το vbac

ο έμπειρος γιατρός (ώστε να καταλάβει έγκαιρα τη ρήξη και να κάνει καισαρική πριν να είναι πολύ αργά, ή πολύ νωρίς)

το οργανωμένο μαιευτήριο (ώστε να κάνει ταχύτατα μια επείγουσα καισαρική)

για τα προαναφερόμενα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου

και κάτι άλλο (δικιά μου γνώμη) ο γιατρός ή έστω μια πολύ έμπειρη μαία στο vbac πρέπει να είναι διαρκώς παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού

η κοπέλα στο έλενα που πέθανε είχε ρήξη σπλήνα και όχι ρήξη μήτρας

δεν εννοουσα οτι το επαθε η κοπελα απλα τι μπορει να συμβει σε ενα δημοσιο μεγαλο μαιευτηριο...οσο για τη ρηξη σπληνας της κοπελας αν θυμαμαι ηταν μια χαρα η σπληνα της.

ευχαριστω για τις πληροφοριες μαριαλ

εμενα η Αριστη μου ειπε οτι αυτο δεν ειναι κατι που συμβαινει απο μια στιγμη στην αλλη....υπαρχουν σημαδια και τοτε γινεται επειγουσα καισαρικη, που και σε αυτη την περιπτωση βεβαια μπορεις να αποφυγεις την ολικη εφοσον φυσικα δεν εχει γινει κατι ραγδαιο και δεν εχεις κανει ηδη μεγαλη διαστολη...ελπιζω να μην ξεχνω κατι σε αυτα που μου ειπε....

εμενα η Αριστη μου ειπε οτι αυτο δεν ειναι κατι που συμβαινει απο μια στιγμη στην αλλη....υπαρχουν σημαδια και τοτε γινεται επειγουσα καισαρικη, που και σε αυτη την περιπτωση βεβαια μπορεις να αποφυγεις την ολικη εφοσον φυσικα δεν εχει γινει κατι ραγδαιο και δεν εχεις κανει ηδη μεγαλη διαστολη...ελπιζω να μην ξεχνω κατι σε αυτα που μου ειπε....

σπυρη μπορείς να μου απαντήσεις στο πμ???

azHYp2.png

vwuep3.png

κοριτσια μου καλημερα!!!

επιτελους μπορω να σας γραψω τα νεα μου...

λοιπον πηρα πλανο τοκετου απο την αιματολογο μου, η οποια συστηνει διακοπη ηπαρινης 24 ωρες πριν τον τοκετο...κατι που η γυναικολογος περιμενει να γινει σταδιακα κατα την 36-37η εβδομαδα...ενω τονισα στην αιματολογο οτι παω για φυσικο τοκετο εκεινη με προετοιμαζει για καισαρικη...αυτο που με προβληματιζει ειναι οχι η επισκληριδιος αυτη καθεαυτη, αλλαν το ενδεχομενο μιας εκτακτης καισαρικης κατα την οποια δε θα εχουν περασει αυτες οι 24 ωρες και θα πρεπει να κανω ολικη ναρκωση.....εχω προβληματιστει πααααρα πολυ-ανοιξα και αλλο τοπικ, για οσες το ειδατε-μπας και βγαλω καμια ακρη...καλα γινεται να ξερεις να θα γεννησεις το επομενο 24ωρο??δηλαδη αντε και ζηταω απο τη γυναικολογο να με παρακολουθει μερα παρα μερα, εαν ο τοκετος ξεκινησει ξαφνικα???αλλα αν ξεκινησει ετσι θα σημαινει οτι εχει καλες πιθανοτητες να εξελιχθει και ομαλα??συγγνωμη αν ρωταω πολλα και ισως αφελη αλλα παλι μπερδευτηκα...ευτυχως θα εχω μια επαφη-βεβαια οχι με την ιδια, αλλα με τη γραμματεα της αιματολογου στις 17/08...για να δουμε....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...