Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Recommended Posts

Εμενα που τρωει και τα γευματα και θηλαζει του σκοτωμου, τι στην ευχη θα τον κανω?

Σουμο?:confused:

Αστειευομαι, αλλα η αληθεια ειναι οτι ανησυχω λιγο.

Ουτε το θηλασμο μειωνει καθολου (μη σας πω τον εχει αυξησει κιολας τη νυχτα) και οταν βλεπει φαγητο, κανει σα λιμασμενο.

Και κανει και κακα σαν πετραδακια τις τελευταιες μερες. Δεν ποναει και κανει 3 φορες την ημερα, αλλα βγαινουν σαν πετρουλες.

Αφου τρωει συνεχεια, που να ηρεμησει λιγο το εντερο του να κινηθει κανονικα?

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ggeny

ggeny 132 δημοσιεύσεις

• frene

frene 127 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 119 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 106 δημοσιεύσεις

Μαράκι ωραίο το προγραμματάκι σας αλλά ο Πρίγκηψ, είναι Πρίγκηψ. Ναι μεν τρώει φρουτόκρεμα και βανίλια και από βδομάδα και χορτοσουπίτσα αλλά θα θηλάσει στάνταρτ 4-5 μπορεί και 6 φορές την ημέρα και πλέον έχει καθιερώσει να ξυπνάει και 1 φορά την νύχτα. Όταν θα γυρίσω στην δουλειά φαντάζομαι θα προσαρμοστεί αλλά καθώς έχιε μάθει να κοιμάται με το στήθος το αποζητάει ακόμη και αν είναι χορτάτος. Πχ. προχθές έφαγε φρουτόκρεμα με μισό πορτοκάλι, μισό μήλο, μισή μπανάνα, μισό αχλάδι και 2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο και αμέσως μετά ζητούσε απεγνωσμένα στήθος για να κοιμηθεί. Θήλασε άλλα 10λεπτά (τουτέστιν 150μλ τουλάχιστον και κοιμήθηκε). Και πλέον είμαστε 10 κιλά και 76 πόντους:)

Αχ ο παίδαρός μας! Καλά, μην άγχεσαι, αν δεν είσαι κει θα κοιμηθεί και χωρίς στήθος. Και ο Νικόλας όταν με έχει πιπιλάει να αποκοιμηθεί, αλλά όσο λείπω, κοιμάται μόνος στο κρεβατάκι του, ούτε καν στην αγκαλίτσα της γιαγιάς :)

Γιατί βάζεις ρυζάλευρο στη φρουτόκρεμα; Με μισό μήλο, μισό αχλάδι, μισή μπανάνα μια χαρά πηχτούλα μου γίνεται και την τρώει ο μπεμπουλίξ...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

2-3 γεύματα (και μάλιστα με τις ποσότητες που περιγράφεις) είναι πολλά για αυτή την ηλικία, οπότε είναι λογικό να μην πίνει και τόσο γάλα και να πρήζεται το στήθος. Εκτός κι αν θέλεις να αποθηλάσεις, στο δεύτερο εξάμηνο εξακολουθείς να προσφέρεις συχνά το στήθος,όπως έκανες μέχρι τώρα, ώστε το γάλα να είναι η κύρια τροφή του μωρού.

Με 6 φορές κανονικό θηλασμό, 10-15 λεπτά θα αποθηλάσω?????

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αχ ο παίδαρός μας! Καλά, μην άγχεσαι, αν δεν είσαι κει θα κοιμηθεί και χωρίς στήθος. Και ο Νικόλας όταν με έχει πιπιλάει να αποκοιμηθεί, αλλά όσο λείπω, κοιμάται μόνος στο κρεβατάκι του, ούτε καν στην αγκαλίτσα της γιαγιάς :)

Γιατί βάζεις ρυζάλευρο στη φρουτόκρεμα; Με μισό μήλο, μισό αχλάδι, μισή μπανάνα μια χαρά πηχτούλα μου γίνεται και την τρώει ο μπεμπουλίξ...

Εμένα όταν θέλει να κοιμηθεί δεν πιπιλάει αλλά τρώει κανονικότατα. Θέλει γάλα για να κοιμηθεί!!! Μόνος στο κρεβατάκι του...χμ δεν παίζει!

Πηχτή σου γίνεται η κρέμα αλλά εγώ βάζω και μισό πορτοκάλι και γίνεται αραιή. Οπότε βάζω λίγο ρυζάλευρο για να πήξει!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Δεν το νομιζω...

Ειναι πολλα τα γευματα για να κινδυνευεις να αποθηλασεις.

Προφανως το στηθος σου προσαρμοζεται στη νεα ζητηση και πρηζεται λιγο τις πρωτες ημερες μεχρι να συνηθισει στις καινουργιες ποσοτητες.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Παραπάνω είχες αναφέρει ότι οι θηλασμοί μειώθηκαν σε 3-4, αφού ξεκινήσατε τις τροφές. Αρχικά είπες ότι σκέφτεσαι να του δίνουν τις στερεές, όταν λείπεις, και να θηλάζεις όσο ζητάει, όταν επιστρέφεις, και κατόπιν ανέφερες ότι, αν δεν ζητάει, δεν προσφέρεις, για να σου μειωθεί η παραγωγή. Αν το μωρό δεν ζητάει, όπως λες, κι εσύ αργείς να προσφέρεις, αναπόφευκτα θα έρθει η μείωση της παραγωγής. Αν μειωθεί η παραγωγή, είναι πιθανό το μωρό να μην ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το στήθος, οπότε θα μειωθεί περαιτέρω. 3 γεύματα χορταίνουν αρκετά το μωρό, ώστε να χάνει θηλασμούς.

Όλα εξαρτώνται λοιπόν από το πώς θες να συνεχίσεις. Φυσικά, ο αποθηλασμός δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά, για να εξασφαλιστεί ότι το μωρό θα λαμβάνει αρκετό γάλα, το οποίο είναι η κύρια τροφή του για το πρώτο έτος, ο θηλασμός πρέπει να είναι συχνός και ανεμπόδιστος. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε ακόμη και όταν το μωρό δεν ζητάει. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται, αν έχει συνηθίσει σε λίγους θηλασμούς, το πολύ-πολύ να ξανακατεβάσεις την μπλούζα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Amaretto τώρα που έχει στρώσει το πρόγραμμα με τις στέρεες θηλάζει σταθερά 5-6 φορές το 24ωρο. Σουπίτσες θα ξεκινήσουμε από αύριο και θα δω πως θα πάμε μετά με τον θηλασμό. Μπορεί το ιδανικό να είναι να δίνεις στήθος και μετά τροφή στο μωρό αλλά τι γίνεται με τις μανούλες που θηλάζουν? Πώς καταφέρνουν άλλες μανούλες και θηλάζουν 1-2 χρόνια ενώ πηγαίνουν στην δουλειά? Ξέρω πολλές κοπέλες που θηλάζουν 2-3 φορές το 24ωρο και θηλάζουν για αρκετό καιρό. Κάνω κάπου λάθος?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Amaretto τώρα που έχει στρώσει το πρόγραμμα με τις στέρεες θηλάζει σταθερά 5-6 φορές το 24ωρο. Σουπίτσες θα ξεκινήσουμε από αύριο και θα δω πως θα πάμε μετά με τον θηλασμό. Μπορεί το ιδανικό να είναι να δίνεις στήθος και μετά τροφή στο μωρό αλλά τι γίνεται με τις μανούλες που θηλάζουν? Πώς καταφέρνουν άλλες μανούλες και θηλάζουν 1-2 χρόνια ενώ πηγαίνουν στην δουλειά? Ξέρω πολλές κοπέλες που θηλάζουν 2-3 φορές το 24ωρο και θηλάζουν για αρκετό καιρό. Κάνω κάπου λάθος?

Μερικές μαμάδες αντλούν για κάποιο διάστημα και στη δουλειά και μετά θηλάζουν μόνο όταν είναι μαζί με το μωρό. Μερικά μωρά τρώνε μόνο στερεές, όταν λείπει η μαμά και αρνούνται το αντλημένο, την περιμένουν να γυρίσει. Κάθε μαμά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Ίσως κάποιες μαμάδες τα καταφέρνουν με ελάχιστους θηλασμούς αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Δεν μπορώ να το διατυπώσω διαφορετικά "για να εξασφαλιστεί ότι το μωρό θα λαμβάνει αρκετό γάλα, το οποίο είναι η κύρια τροφή του για το πρώτο έτος, ο θηλασμός πρέπει να είναι συχνός και ανεμπόδιστος. Η τακτική "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω" είναι τακτική αποθηλασμού." Αν θηλάζω μόνο 2 φορές, δεν ξέρω αν το μωρό παίρνει αρκετό γάλα. Μαμάδες που αντλούσαν αποκλειστικά, έδιναν ένα λίτρο την ημέρα, με 2-3 αντλήσεις. Όμως, μπορεί ένα μικρό μωρό να πάρει ένα λίτρο με δυο "κανονικούς" θηλασμούς; Προσωπικά, δεν έχω δει κάποια μαμά που να διατήρησε επαρκή γαλουχία με 2 θηλασμούς πάνω από λίγες εβδομάδες. Σε μεγαλύτερα μωρά, το να θηλάζει το μωρό, ενώ παίρνει λίγο ή καθόλου γάλα μπορεί να γίνεται κυρίως για χαλάρωση ή συναισθηματικούς λόγους.

Θες να πεις ό,τι αν το μωρό έπινε πριν τις στέρεες 1 λίτρο γάλα θα πρέπει να πίνει και τώρα την ίδια ποσότητα και να κάνει και 2-3 γεύματα? Πώς είναι αυτό δυνατόν????

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Θες να πεις ό,τι αν το μωρό έπινε πριν τις στέρεες 1 λίτρο γάλα θα πρέπει να πίνει και τώρα την ίδια ποσότητα και να κάνει και 2-3 γεύματα? Πώς είναι αυτό δυνατόν????

Εγω το μονο που θελω να σου πω, ειναι να ακολουθησεις τον απλο κανονα της "φυσης" του θηλασμου, που λεει να μην αρνεισαι και να προσφερεις γαλα, οποτε το μωρο ζηταει. Δηλ αν ζηταει να θηλασει, εσυ μην το πιεζεις να φαει σωνει και καλα πρωτα τα στερεα.

Εμενα πχ το πρωι θηλαζει, τις ωρες που λειπω δε θελει αντλημενο γαλα και τρωει μονο φρουτα και το μεσημερι ζηταει πρωτα να θηλασει λιγο και μετα τρωει το φαγητο το στερεο. Το απογευμα θηλαζει το αλλο στηθος και τρωει και το γευμα του. Το βραδυ και τη νυχτα οσο θηλασμο θελει.

k9Tap3.png

Female εγώ δουλεύω από τον 5ο μήνα και θηλάζουμε ακόμα. Έβαλα τις στερεές το πρωί που λείπω, έτσι ώστε να θηλάζω το απόγευμα. Στην αρχή έδινα μόνο όταν ζητούσε (εμείς κάνουμε και πολλούς νυχτερινούς θηλασμούς οπότε δεν φοβόμουνα μήπως αποθηλάσει). Κάποια μέρα πρόσφερα το στήθος στο άσχετο. Με έκπληξή μου ήπιε αρκετό γάλα. Από τότε έχω καθιερώσει να μην αφήνω πάνω από 2 ώρες, όταν είμαι σπίτι, χωρίς να του προσφέρω, ζητήσει δε ζητήσει. Άλλες φορές πίνει, άλλες πιπιλάει λίγο και μετά γυρίζει στα παιχνίδια του. Κάνουμε από 3 μέχρι 4 θηλασμούς και πολλά ενδιάμεσα τη νύχτα. Και τρώει φρουτόκρεμα, κρεατοχορτόσουπα και γιαούρτι.

Εγω το μονο που θελω να σου πω, ειναι να ακολουθησεις τον απλο κανονα της "φυσης" του θηλασμου, που λεει να μην αρνεισαι και να προσφερεις γαλα, οποτε το μωρο ζηταει. Δηλ αν ζηταει να θηλασει, εσυ μην το πιεζεις να φαει σωνει και καλα πρωτα τα στερεα.

Εμενα πχ το πρωι θηλαζει, τις ωρες που λειπω δε θελει αντλημενο γαλα και τρωει μονο φρουτα και το μεσημερι ζηταει πρωτα να θηλασει λιγο και μετα τρωει το φαγητο το στερεο. Το απογευμα θηλαζει το αλλο στηθος και τρωει και το γευμα του. Το βραδυ και τη νυχτα οσο θηλασμο θελει.

Αυτό εννοείται και νομίζω αυτό σημαίνει ο όρος 'ανεμπόδιστος θηλασμός'. Να προσφέρεις το στήθος όποτε το ζητάει το παιδί. Και φυσικά το κάνω και θα το κάνω, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να θηλάζω.

Αλλά μερικές κοπέλες υποστηρίζουν ό,τι πρέπει να δίνουμε πρώτα στήθος και μετά στέρεες. Οκ, ίσως να είναι το ιδανικό αυτό, αλλά τι γίνεται σε 2 μήνες που θα γυρίσω στην δουλειά αν το παιδί έχει μάθει έτσι? Αυτό με απασχολεί. Κατά τα άλλα ο μικρός χθες έφαγε μόνο φρουτόκρεμα και όλα τα άλλα γεύματα στήθος. Δεν του έδωσα απογευματινή κρέμα γιατί δεν ήμασταν σπίτι και δεν είχαμε πρόβλημα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αυτό εννοείται και νομίζω αυτό σημαίνει ο όρος 'ανεμπόδιστος θηλασμός'. Να προσφέρεις το στήθος όποτε το ζητάει το παιδί. Και φυσικά το κάνω και θα το κάνω, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να θηλάζω.

Αλλά μερικές κοπέλες υποστηρίζουν ό,τι πρέπει να δίνουμε πρώτα στήθος και μετά στέρεες. Οκ, ίσως να είναι το ιδανικό αυτό, αλλά τι γίνεται σε 2 μήνες που θα γυρίσω στην δουλειά αν το παιδί έχει μάθει έτσι? Αυτό με απασχολεί. Κατά τα άλλα ο μικρός χθες έφαγε μόνο φρουτόκρεμα και όλα τα άλλα γεύματα στήθος. Δεν του έδωσα απογευματινή κρέμα γιατί δεν ήμασταν σπίτι και δεν είχαμε πρόβλημα.

Καταρχην μη σε απασχολει απο τωρα τι θα γινει σε δυο μηνες. ειναι πολυς χρονος για ενα μωρο.

Τωρα που εισαι στο σπιτι θα ελεγα να δινεις πρωτα στηθος και μετα στερεες και το αλλαζεις αυτο οταν γυρισεις στη δουλεια για τις ωρες που θα λειπεις.

Οταν επιστρεφεις, θα τον θηλαζεις κανονικα.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ κασιανή. Μάλλον αυτό θα κάνω τελικά. Αλλά στα πόσα λεπτά σταματάς τον θηλασμο? Εμένα συνήθως τρώει 10-15 λεπτά ανά γεύμα αλλά πριν τις στέρεες έκανε 10-11 γεύματα την ημέρα. Τώρα κάνει 7-8.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κασιανή. Μάλλον αυτό θα κάνω τελικά. Αλλά στα πόσα λεπτά σταματάς τον θηλασμο? Εμένα συνήθως τρώει 10-15 λεπτά ανά γεύμα αλλά πριν τις στέρεες έκανε 10-11 γεύματα την ημέρα. Τώρα κάνει 7-8.

Εγω ουτε μετρουσα ουτε μετραω το θηλασμο σε λεπτα.

Απλα οταν επιστρεφω το μεσημερι του δινω ενα στηθος και μετα το φαγητο.

Το απογευμα το επομενο στηθος και το απογευματινο φαγητο.

Μετα πια τον αφηνω και θηλαζει οσο και οποτε θελει.

k9Tap3.png

Καλησπέρα κορίτσια!Μου είπε η παιδίατρος να ξεκινήσω σε λίγες μέρες με βιολογικό ρυζάλευρο που θα το φτιάξω με δικό μου γάλα μέχρι να μάθει και το κουτάλι.Αν το κάνω έτσι αρχικά και αρέσει της μπέμπας με πόσα κουταλάκια ξεκινάμε αυτήν την τροφή;Με 1-2;Εσείς τι λέτε,να της δώσω;

Εγω ουτε μετρουσα ουτε μετραω το θηλασμο σε λεπτα.

Απλα οταν επιστρεφω το μεσημερι του δινω ενα στηθος και μετα το φαγητο.

Το απογευμα το επομενο στηθος και το απογευματινο φαγητο.

Μετα πια τον αφηνω και θηλαζει οσο και οποτε θελει.

Αν το κάνω όπως το λες δεν θα φάει ποτέ του κρέμες! Δεν τις θέλει τις στέρεες έτσι και αλλιώς αν του δώσω όσο στήθος θέλει, δεν πρόκειται να φάει τίποτα μετά.

Μάλλον θα κάνω το αντίστροφο. Πρώτα στέρεες όσο θέλει και μετά στήθος. Έτσι το κάναμε σήμερα με την σουπίτσα. Έφαγε 6-7 κουταλιές και μετά θήλασε 20 λεπτά.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα κορίτσια!Μου είπε η παιδίατρος να ξεκινήσω σε λίγες μέρες με βιολογικό ρυζάλευρο που θα το φτιάξω με δικό μου γάλα μέχρι να μάθει και το κουτάλι.Αν το κάνω έτσι αρχικά και αρέσει της μπέμπας με πόσα κουταλάκια ξεκινάμε αυτήν την τροφή;Με 1-2;Εσείς τι λέτε,να της δώσω;

Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις με τα λαχανικα και μετα να δωσεις ρυζαλευρο.

Με 1-2 κουταλακια ξεκινανε οι στερεες.

Αν το κάνω όπως το λες δεν θα φάει ποτέ του κρέμες! Δεν τις θέλει τις στέρεες έτσι και αλλιώς αν του δώσω όσο στήθος θέλει, δεν πρόκειται να φάει τίποτα μετά.

Μάλλον θα κάνω το αντίστροφο. Πρώτα στέρεες όσο θέλει και μετά στήθος. Έτσι το κάναμε σήμερα με την σουπίτσα. Έφαγε 6-7 κουταλιές και μετά θήλασε 20 λεπτά.

Αρα μια χαρα σας ταιριαζει αυτο το συστημα.

Ξερεις, καλες οι συμβουλες απο αποσταση, αλλα η καθε μητερα πρεπει πρωτα απ' ολα να κοιταει το δικο της μωρο και τι ταιριαζει σε εκεινο.

k9Tap3.png

Το δικο μου "συστημα" εχει ως εξης:

Με τη συμπληρωση του 6ου μηνα λαχανικα, τα οποια εμπλουτιζω με ενα μονο καινουργιο συστατικο καθε 3 μερες, ο,τι φρεσκο υπαρχει στην εποχη.

Μετα απο δυο εβδομαδες, 6,1/2 μηνων δηλαδη, ρυζαλευρο το απογευμα.

Στον 7ο μηνα εισαγωγη κοτοπουλου και μοσχαριου στο μεσημεριανο , φρουτα το πρωι και εισαγωγη νεων δημητριακων το απογευμα (σιταρι, βρωμη, καλαμποκι, τραχανα κλπ).

Στον 8ο μηνα ξεκιναω και το γιαουρτι.

Κρεμα δινω 1-2 φορες μονο την εβδομαδα και τις υπολοιπες μερες επαναλαμβανω τα λαχανικα και το απογευμα μεχρι να αρχισουμε το γιαουρτι.

Θηλαζω το πρωι, κατα τις 11 μονο φρουτα, το μεσημερι θηλασμος και μεσημεριανο φαγητο, το απογευμα θηλασμος και κρεμα ή λαχανικα και μετα θηλασμος οποτε θελησει.

k9Tap3.png

Κι εμεις τελικα με λαχανικα ξεκινησαμε κι οχι με φρουτα, μετα απο παααααρα πολλη πιεση της παιδιατρου μας. (Καλα το ρυζαλευρο το κοψαμε απο μονοι μας για δικους μας λογους, δεν το θεωρω κανονα να το πουμε εδω.) Η μικρη εχει δοκιμασει λοιπον πατατα, καροτο και κολοκυθακι . Η ΓΟΠ της παντως δεν υποχωρησε.

Ηθελα να ρωτησω, ΠΟΤΕ θεωρουμε οτι εχει κανει προοδο το παιδι??? Καλα, εμας πανω απο 2-5 το πααααρα πολυ κουταλιες (δικες της) δεν τρωει με τπτ....αρχιζει τους μορφασμους, το φτυνει, κλαιει και ζηταει στηθος. Οποτε θηλαζουμε....προφανως, δεν ειναι ετοιμη ή θελει πιεση το πραγμα????

HELP γιατι προχθες μιλησα με μια ξαδελφη μου με μωρο 11 μηνων, δεν το ειχαν πιεσει καθολου και ακομα δεν τρωει τιποτα αλλο, μονο γαλα...

Ποτε δεν εχω πιεσει τα παιδια μου για φαγητο, υπνο, τουαλετα και μονο σε καλο μου εχει βγει.

Φυσικα και να μην το πιεσεις.

Ειναι πολυ μικρο ακομα.

Εμενα ο δικος μου (πολυ λαιμαργος γενικα) ετρωγε μονο 1-2 κουταλιες τον πρωτο μηνα.

Φυσικα και δεν τον πιεσα και τωρα τα καθαριζουμε τα πιατακια σε σημειο που ανησυχω μηπως θελουμε και διαιτα:rolleyes:

Εξαλλου η βασικη τροφη του μωρου μεχρι 12 μηνων ειναι το μητρικο γαλα, οι στερεες ειναι συμπληρωμα και οχι το βασικο.

Η πιεση υπαρχει οταν το μωρο τρεφεται με αγελαδινο, γιατι αν συνεχισει να πινει μονο γαλα και να μην τρωει τιποτα, υπαρχει περιπτωση αναιμιας.

k9Tap3.png

Ένας από τους λόγους που πρόσφερα πρώτα στήθος και μετά από λίγη ώρα στερεές στο μωρό, ήταν γιατί ήθελα να είναι ευδιάθετο και να εξοικειωθεί με το πάσο του, τόσο με τις νέες γεύσεις, όσο και την υφή και την όλη διαδικασία. Αν το μωρό πεινάει και του δίνουμε κάτι καινούργιο, ίσως νιώθει ανασφάλεια και αντιδρά και ίσως είναι αυτό που καθυστερεί το θέμα των στερεών και όχι απαραίτητα οι ίδιες οι στερεές.

Η εξοικείωση με τις τροφές είναι κάτι που θέλει τον χρόνο του και να είναι έτοιμο το παιδί. Ότι έγινε 6+ δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο αλλά κι ένα έτοιμο μωρό δεν χρειάζεται υποχρεωτικά 2 γεύματα σώνει και καλά. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και είναι καλύτερα όταν ακολουθούμε το ρυθμό του.

Αν έχεις ένα υγιές μωρό, δεν μετράς ούτε τους θηλασμούς, ούτε τα λεπτά, ούτε τα γεύματα. Προσφέρεις συχνά στήθος, δεν αρνείσαι και το ένστικτο βοηθάει το μωρό να ρυθμίσει την πρόσληψη και των δυο όπως χρειάζεται. Το ότι το μωρό κάνει πχ τον ίδιο αριθμό θηλασμών δεν σημαίνει ότι παίρνει την ίδια ποσότητα πάντα. Και ναι, είναι δυνατόν αυτό που λες, μιας και το μωρό ακόμη έχει ψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό που συνιστάται είναι το γάλα κυρίως να χορταίνει το μωρό και οι τροφές να συμπληρώνουν. Αυτό προϋποθέτει ένα σχετικά χορτάτο μωρό, αλλιώς οι τροφές δεν συμπληρώνουν αλλά αντικαθιστούν μέρος του θηλασμού, με τις γνωστές συνέπειες.

Και βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου τα μωρά θηλάζουν αβέρτα και τρώνε και πολύ, αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μωρά το έχουν ανάγκη, μόνο το δικό τους σώμα ξέρει πότε και πώς να προετοιμαστεί για ένα άλμα ανάπτυξης.

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες.χρειαζομαι τη συμβουλη σας!Θηλαζω αποκλειστικα το 4 1/2 μηνων αγορακι μου.Απο χθες ομως που γυρισαμε απο τη παιδιατρο εχουμε προβλημα,το μωρο δε πηρε βαρος.Ας παρω τα πραγματα απο την αρχη...Γεννηθικε την 37 εβδ. με φυσιολογικο τοκετο,νοσηλευτικε στη μοναδα νεογνων για 8 ημερες λογο αναπνευτικης δυσχερειας, ανεβασε ικτερο 15.Οι μετρησεις του ειναι=21/10 2880, 29/10 2660, 13/11 3240, 3/12 3720, 22/12 430, 14/1 4800, 25/1 5040,8/2 5295 ,5/3 5525.Η παιδιατρος μου ειπε οτι ηρθε η ωρα να προσθεσουμε θερμιδες.Μου ειπε μετα το θηλασμο ειτε να του δινω λιγο ξενο,ειτε να του δωσω ρυζαλευρο.Οσα εχω διαβασει στο forum ειναι εναντια και στα δυο.Οσο αφορα το θηλασμο εχω κανει τα παντα για να τα καταφερω μεχρι σημερα,νοικιασα θηλαστρο,πηρα μαγια,τριγωνελα,πηρα το μωρο μαζι μου στη δουλεια(απο μικρος στο μεροκαματο....).Μπορειτε να με βοηθισετε?Τι ειναι καλυτερο για τι μωρο μου?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...