Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κατακόκκινα σπυράκια σε μωρό 3,5 μηνών

Recommended Posts

γειά! η μπέμπα μου εμφάνισε προχθές 2 κατακόκκινες τελίτσες στα ποδαράκια της. μια στο καθένα. σήμερα έβγαλε και άλλη μία στο μπράτσο της και όλες γίνανε σπυράκια ενώ το χρώμα τους δεν άλλαξε καθόλου. ο παιδίατρος είπε να την πάω σε δερματολόγο αν βγάλει αρκετά ακόμα. έχει καμιά σας παρόμοια εμπειρία; θα σας είμαι ευγνώμων αν μου δώσετε τα φώτα σας :idea:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Διαφημίσεις

δε θα έλεγα 100% αλλά όπως τα περιέγραψα στο γιατρό και αυτός δεν νομίζει ότι είναι τσιμπήματα. άσε που της έγιναν πρωί μέσα στο σπίτι που δεν περνάει τίποτα από τις σίτες... δεν ξέρω τι να υποθέσω και δεν μπορώ να περιμένω να γεμίσει για να ανακαλύψουμε τι είναι...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

θηλάζεις ή όχι?

είναι σημαντικό αυτό...

αν θηλάζεις, μήπως έφαγες τπτ το διαφορετικό και πέρασε στο παιδί?

αν δεν θηλάζεις... μήπως της έβαλες φρεσκοπλυμένα σεντόνια ή ρουχαλάκια που είχε πέσει ισως περισσότερο απορρυπαντικό και έχει βγάλει τπτ σε αλλεργικό?

Έχει και φαγούρα? (Καλά ο παιδίατρος δεν σου είπε τίποτα πιο συγκεκριμένο? Δεν το είδε? Τουλάχιστον να σου πει αν είναι αλεργικό. Έτσι θα σε παραπέμπει πάντα? )

Διαφημίσεις

θηλάζεις ή όχι?

είναι σημαντικό αυτό...

?

Συγνώμη μαμά του Ωρίωνα αλλά αυτό με τον θηλασμό δεν ισχύει

Στην θέση σου θα έβαζα του μωρού μια κρεμούλα ή ένα λαδάκι από καλέντουλα που είναι πολύ καλή για το δέρμα των μωρών και κατευνάζει ερεθισμούς, και θα περίμενα. Νομίζω πως ο πανικός δεν βοηθάει καθόλου.

Αν δε, ήταν κάτι ανησυχητικό το μωρό θα είχε γεμίσει και σε σημεία όπως η κοιλιά ή το πρόσωπο.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

φαγούρα δεν έχει ρε κορίτσια και δεν θηλάζω. τι να πω; αύριο θα την πάμε στο γιατρό να την δει γιατί ναι μεν είναι καλός αλλά δεν γίνεται να έχει συνολική εικόνα από το τηλέφωνο. όσο για απορρυπαντικό και τα συναφή δεν άλλαξα τίποτα και συν τις άλλοις τα σπυράκια είναι στα ποδαράκια που δεν έρχονται σε επαφή με ρούχα. αν ήταν από τα σεντόνια φαντάζομαι πως θα είχε και αλλού. έχω μπερδευτεί λίγο και για να ξεμπερδευτώ θα πάμε όπωσδήποτε αύριο στο γιατρό. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την συμβουλή. είστε όλες πολύτιμη βοήθεια!!! θα σας ενημερώσω αύριο το απόγευμα...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

θηλάζεις ή όχι?

είναι σημαντικό αυτό...

?

Συγνώμη μαμά του Ωρίωνα αλλά αυτό με τον θηλασμό δεν ισχύει

Στην θέση σου θα έβαζα του μωρού μια κρεμούλα ή ένα λαδάκι από καλέντουλα που είναι πολύ καλή για το δέρμα των μωρών και κατευνάζει ερεθισμούς, και θα περίμενα. Νομίζω πως ο πανικός δεν βοηθάει καθόλου.

Αν δε, ήταν κάτι ανησυχητικό το μωρό θα είχε γεμίσει και σε σημεία όπως η κοιλιά ή το πρόσωπο.

είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι μπορεί το παιδί που θηλάζει αποκλειστικά να βγάλει αλλεργία σε κάτι που έφαγε η μαμά...

κάνω λάθος?

είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι μπορεί το παιδί που θηλάζει αποκλειστικά να βγάλει αλλεργία σε κάτι που έφαγε η μαμά...

κάνω λάθος?

συνήθως παρουσιάζεται με πρόβλημα στα κακά, στα ούρα...δεν έχω ακούσει για σπυράκια πάντως, ή για δερματική αλλεργία. Η Αγλαϊα και άλλες μαμάδες με παιδιά που παρουσίασαν αλλεργίες, ξέρουν καλύτερα.

δε θα συζητήσω το θέμα της αλλεργίας γιατί α) δεν ταιριάζει στην περίπτωσή μας και β) από μόνο του είναι ένα τεράστιο θέμα. στο προκείμενο τώρα: η γνώμη λοιπόν ενός παιδιάτρου είναι ότι την τσίμπησαν ψύλλοι :shock: (θα μπορούσε, γιατί ρίξαμε κοπριά στον κήπο την οποία λατρεύουν οι ψύλλοι) και η δεύτερη γνώμη ήταν σκνίπες (επίσης πολύ πιθανό). επειδή ταράχτηκα στην ιδέα τον ψύλλων ραντίσαμε την κοπριά για να φύγουν οι ψύλλοι αλλά ψάχνοντας όλα τα ρούχα και τα σεντονάκια της μπέμπας δε βρήκα κανέναν. ούτε όταν βγαίνουμε για πότισμα στην αυλή και τον κήπο έχουμε δει ψύλλους. επομένως το πιό πιθανό είναι να την τσίμπησαν σκνίπες. :wink: ο παιδίατρος και ο δερματολόγος μας πρότειναν μια αλοιφή για τη φαγούρα και για να μην υπάρχει υπόνοια μόλυνσης. την fusicort lipid. τώρα πήγε ο άντρας μου να τη φέρει. αυτά από εμάς... τέλος, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε! :D

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Διαφημίσεις

κάνω λάθος?

συνήθως παρουσιάζεται με πρόβλημα στα κακά, στα ούρα...δεν έχω ακούσει για σπυράκια πάντως, ή για δερματική αλλεργία. Η Αγλαϊα και άλλες μαμάδες με παιδιά που παρουσίασαν αλλεργίες, ξέρουν καλύτερα.

και ειναι πολυ σπανιο να συμβει.

dimidana πολύ ευχάριστο λοιπόν! απλά τσιμπηματάκια!

ούτε περαστικά δεν χρειάζεται να πούμε!

υπόλοιπες κοπελιές με το θέμα του θηλασμού, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις και συγγνωμη για την παραπληροφόρηση του αρχικού μου ποστ περι αλλεργίας :oops:

ευχαριστώ μαμά του ωρίων! όσο για τα περί θηλασμού... το θέμα είναι τόσο περίπλοκο! εγώ δεν είχα γάλα παρόλο που με τη βοήθεια της αγλαίας προσπάθησα πολύ και το μωρό μου ανέπτυξε αλλεργία στο almiron και τώρα πίνουμε το almiron pepti. από όσο ξέρω είναι τρομερά σπάνιο το μωρό να είναι "αλλεργικό στη μαμά" αλλά το θέμα όπως είπα το κάνουν περίπλοκο κυρίως οι παιδίατροι. αυτά για τις αλλεργιούλες! για τα τσιμπήματα τώρα, έχω τρομερή αγωνία αφού την τσιμπάνε το βράδυ. τώρα την έβαλα για ύπνο, διπλοτσέκαρα την κούνια, έκλεισα και το τούλι και περιμένω να ξημερώσει η αυριανή μέρα. καληνύχτα!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

dimidana πολύ ευχάριστο λοιπόν! απλά τσιμπηματάκια!

ούτε περαστικά δεν χρειάζεται να πούμε!

υπόλοιπες κοπελιές με το θέμα του θηλασμού, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις και συγγνωμη για την παραπληροφόρηση του αρχικού μου ποστ περι αλλεργίας :oops:

Δε παραπληροφορησες καλη μου........ο δικος μου εβγαλε κοκκινιλες στο προσωπο απο φραουλες, καρυδια και σοκολατες που ειχα φαει........ :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κάνω λάθος?

εμείς είμαστε με τροφική αλλεργία και θηλάζω αποκλειστικά.

Απλά επειδή πλέον το θέμα το κατέχω καλά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΑΝΙΟ, αλλά τα σπυράκια μοιάζουν λίγο με δροτσίλα, κάνουν το δέρμα τραχύ, είναι αρκετά, και είναι στο πρόσωπο, γύρω από το φρύδι, πίσω από το αφτί, στον λαιμό, κλπ...

:( και λίιιιιιιγο αίμα στα κακά..που όμως μπορεί να μην κάνει κιόλας, ή να είναι τόσο λίγο που δεν το είδες.

Δεν είναι η περίπτωσή σας όμως. :D:D:D

Είναι πολύπλοκο το θέμα. ΧΑΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ. :D

1Iik.png

Διαφημίσεις

κάνω λάθος?

Συνέβη όμως σε εμένα. Το παιδί έκανε δερματίτιδα όσο θήλαζα και η γιατρός μού επέκλεισε μερικές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς, φράουλες κλπ. Όμως παρέλειψε να που πει για το αυγό. Εκ των υστέρων το παιδί εμφάνισε αλεργία στο αυγό, η οποία εξαφανίστηκε μετά τον πρώτο χρόνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...