Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μου τη δίνουν οι έγκυες που "χαϊδεύονται"....

livinath

Recommended Posts

Το έχει πει και΄ο λαός: Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!

Κι έγω αυτό εννοώ. Δεν μιλάω από την safe side και εμάς παλλινδρόμησε η εγκυμοσύνη απο την 9η εβδομαδα και εμεις κλαιγαμε αγκαλιασμενοι με τον αντρα μου 15 μερες που ταλαιπωρηθηκα εξαιρετικα λογω αποξεσης (αιμοραγια και Αγιος ο Θεος)!!!. Μπορω να καταλαβω επομενως την σοβαροτητα της καταστασης αλλα δεν δεχομαι σε καμια περιπτωση αυτου του ειδους συμπεριφορα απο εγκυες γυναικες! Η πεθερα μου οταν γεννηθηκε πριν 65 χρονια (δυστυχως δεν ειναι ειδος προς εξαφανιση ακομη) δεν υπηρχε λυχναρι να αναψουν στο σπιτι (ηλεκτρικο; τι ειναι αυτο; :lol: ) και η γιαγια προσεχε αλλα 6 παιδια και τα ζωντανα στο υπογειο, οντας εγκυος. Πες σε μια τετοια εγκυο σαν της φιλεναδας να πλυνει τα πιατα ή να καθαρισει φασολακια. Παλια :? . Η υπερβολη σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλο πραγμα. Ολα με μετρο και ολα καλα θα πανε!!! :lol::lol::lol:

έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις ήταν και με τη γιαγιά μου

μόνο που όταν τη ρώταγες "πόσα παιδιά έχεις κυρά Νάστω?" σου απαντούσε....

"7 ΕΝ ΖΩΗ! τα υπόλοιπα τα έχασα!" κι εννοούσε ότι έχασε άλλα 8...

ε νομίζω ότι απέχουμε ελαφρώς από τότε :D

επιπλέον.... παλίνδρομη κύηση έχουν πολλές γυναίκες και το ξέρω αυτό... νομίζω κι όλας μία στις δύο... είναι ρουτίνα

Φοβάμαι όμως ότι αλλιώς το αντιμετωπίζει μια 25άρα (που ξέρει και νιώθει ότι έχει όλο τον χρόνο μπροστά της) κι αλλιώς μια 40άρα :D

Παλίνδρομη με παλίνδρομη... έχει διαφορά...

γυναίκα με γυναίκα... έχει επίσης διαφορά

το θέμα δεν είναι να συγκρίνουμε όμως ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη

δε θα έπρεπε να υπάρχει καν θέμα κριτικής (κατ εμέ)

γιατί όπως είπα και πιο πάνω... όσες κάνουν ότι κάνουν, βρίσκουν και τα κάνουν

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις ήταν και με τη γιαγιά μου

μόνο που όταν τη ρώταγες "πόσα παιδιά έχεις κυρά Νάστω?" σου απαντούσε....

"7 ΕΝ ΖΩΗ! τα υπόλοιπα τα έχασα!" κι εννοούσε ότι έχασε άλλα 8...

ε νομίζω ότι απέχουμε ελαφρώς από τότε :D

επιπλέον.... παλίνδρομη κύηση έχουν πολλές γυναίκες και το ξέρω αυτό... νομίζω κι όλας μία στις δύο... είναι ρουτίνα

Φοβάμαι όμως ότι αλλιώς το αντιμετωπίζει μια 25άρα (που ξέρει και νιώθει ότι έχει όλο τον χρόνο μπροστά της) κι αλλιώς μια 40άρα :D

Παλίνδρομη με παλίνδρομη... έχει διαφορά...

γυναίκα με γυναίκα... έχει επίσης διαφορά

το θέμα δεν είναι να συγκρίνουμε όμως ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη

δε θα έπρεπε να υπάρχει καν θέμα κριτικής (κατ εμέ)

Αν νομιζεις οτι ειμαι 25 χρονων με κανεις απιστευτα χαρουμενη :lol::lol::lol: . Ειμαι πολυ μεγαλυτερη αλλα αυτο δεν το λεμε. Το να χασεις ενα "κυημα", οπως το λενε οι γιατροι σε καμια περιπτωση δεν ειναι θεμα "ρουτινας". Σιγουρα δεν τιθεται θεμα συγκρισης ουτε κριτικης για το ποια εχει περασει τι και με τι κοστος απλα σχολιαζεται ενα γεγονος που ισως οι πιο "ψυχρες" (σαν κι εμενα :lol: ) να το θεωρουν υπερβολικο. Τωρα τι να πω;αν καταφερω να εχω μια τελειομηνη εγκυμοσυνη ισως να κανω κι εγω το ιδιο :wink:

:lol: μην πυροβολειτε τις "παραξενες εγκυους" :lol::lol:

απ ότι βλέπω χρειάζεται διευκρίνηση :D

όταν κάνω quote με ποστ της maria22 δε σημαίνει ότι απευθύνομαι σε αυτή αποκλειστικά αλλά ότι ορμόμενη από αυτό το ποστ λέω όσα θα ήθελα να πω

Ανταλλάσσουμε απόψεις εδώ... δεν γνωρίζω προσωπικά καμία και δεν έχω τίποτα με καμία

πως θα μπορούσα άλλωστε?

αυτό που λέω και ξαναλέω και θα ξαναπώ είναι ότι, αυτό που για μένα μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, για κάποιον άλλον να είναι φυσιολογικό και τούμπαλιν

με αυτό το σκεπτικό λέω ότι οκ... ναι κάποιες γυναίκες είναι υπερβολικές στις αντιδράσεις τους

κάποιες δεν είναι

τι πάει να πει αυτό? αν σε ενοχλεί η υπερβολική, δεν την κάνεις παρέα... κι αν είσαι υποχρεωμένος να την κάνεις παρέα, δεν δέχεσαι να την υπηρετείς

μην την κρίνεις όμως γιατί δεν είσαι στη θέση της και δεν θα βρεθείς και ποτέ

δε θα βρεθείς ποτέ στη θέση της άλλης, γιατί όταν ήσουν ή θα είσαι έγκυος, εσύ θα έχεις μια μοναδική και διαφορετική εγκυμοσύνη

αν αυτή θέλει να χτυπάει το ντέφι της και να χορεύει ο άντρας της... είναι δουλειά του άντρα της να καθορίσει το ρυθμό

είναι τόσο παράλογο αυτό που λέω βρε κορίτσια?

Μου φαίνεται, με τις ευλογίες σας, θα της αλλάξω τα φώτα την επόμενη φορά... Θα πω ότι με πονάει η μέση μου και ούτε να φάω δεν μπορώ μόνη μου. Θα ζητήσω να με ταϊσουν. Και μην το παίρνετε για αστείο... Είμαι ικανή να το κάνω...!

Τώρα που το θυμήθηκα, σήκωσε το απόγευμα τον άντρα της και να πάνε να πάρουνε γλυκό. Πήγε μαζί του γιατί ήθελε να διαλέξει αλλά όταν επέστρεψε απλώθηκε σε μια καρέκλα και ούτε κουνήθηκε. Αφού έφερα τα πιάτα, πηρούνια κλπ. για το σερβίρισμα και τα άφησα στο τραπέζι μπροστά της, πήγα ξανά στην κουζίνα για να φτιάξω καφέδες. Ε, όταν γύρισα τι μου είπε; "Αχ, άντε καλέ μ'αυτούς τους καφέδες! Βάλε κανένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο γιατί θα σκάσω!!" Και πάλι κρατήθηκα αλλίως ξέρετε τι θα της έλεγα "βάλε και φαρμάκωσε αφού έσκασες, τι περιμένεις;".. Απλά μου τι δίνει που ενώ πάντα είχε άνεση στο σπίτι μου να ανοίγει ψυγείο, ντουλάπια κοκ ξαφνικά συμπεριφέρεται όπως μια ξένη (κατά το ήμιση βέβαια, τα καλά και τα συμφέροντα) και έχω την εντύπωση ότι απλά θέλει να λουφάρει. Και καλά κάνει αλλά όχι κι έτσι! Θα λουφάρω κι εγώ και θα ξαναδούνε ΣΚ ή εκδρομούλα στο ξενοδοχείο "η χαζή Αλεξάνδρα" του Αγίου Ποτέ! ΟΥΦ! Φούντωσα πάλι!

Καθολου παραλογο. Ισα ισα που εχεις απολυτο δικιο. Απλα τι κανεις στην περιπτωση που δεν μπορεις να την κανεις περα, που συναναστρεφεσαι αναγκαστικα 8 ωρες στο γραφειο (μαρακι μου πηγαινε εσυ να δεις τι θελει ο παναθλιοτατος γιατι τωρα δεν μπορω να σηκωθω, και εξακολουθει την πασιετζα στο pc), που ειναι συγγενης του αντρα σου και δεν μπορεις να της πεις "αντε @@&@%#@$^";;; :lol:

Διαφημίσεις

livingath, χωρίς ίχνος ειρωνείας θέλω να σου πω ότι ναι να το κάνεις!

Λόγω τιμής κι εγώ αυτό θα έκανα...

(έχω και τη μέση μου και το ξέρουν όλοι :lol: )

μην την αφήνεις να σε πατάει ... είναι δικαίωμα σου στο κάτω κάτω

κι αν δεν της αρέσουν οι τρόποι σου, να μην ξαναέρθει σπίτι σου!

maria22 τώρα για σένα τι να πω... έχεις πέσει στην περίπτωση μάλλον της γκαντέμως.. θα σου δώσουμε το χρυσό μετάλλιο :lol:

Στη δική σου περίπτωση αυτό που θα έκανα θα ήταν να προσπαθώ να την "προλάβω"

πριν μου πει δλδ... "πήγαινε να δεις" θα της έλεγα εγώ... "βρε δεν πας να δεις εσύ γιατί με πονάει πάρα πολύ δυνατά η σπλήνα μου και δεν ξέρω τι έχω πάθει κι ωχ πρέπει να παω να με δει ο γιατρός... άλλωστε νομίζω χρειάζεται να περπατάς γιατί σαν να σε βλέπω να έχεις πάρει λίγο βάρος και πως θα γεννήσεις!? "

καταλαβαίνετε τι εννοώ ελπίζω ε?

παρόλα αυτά... να έχετε πάντα στην άκρη του μυαλού σας ότι ίσως... ΙΣΩΣ βρε αδερφέ... να μην το κάνουν σκόπιμα για να σας κάνουν γυμνάσια

Αν εξακριβώσετε ότι πρόκειται για καπρίτσιο... τότε χώστε και σώστε!

Αν όμως δεν είναι? αν μία στο εκατομμύριο όντως δεν μπορεί? κρίμα δεν είναι?

αυτο σκεφτομαι και εγω και τα καταπινω ολα (καπως προστυχο μου ακουστηκε αυτο :lol: ). Μετανοιωνω που καποιες φορες δυσανασχετω αλλα λεω "και αν ειναι αληθεια;" Απλα κανω υπομονη. Θα γεννησει, δεν θα γεννησει καποια στιγμη; Μετα να δεις τι θα παθει;;; :lol::lol::lol:

που ειναι συγγενης του αντρα σου και δεν μπορεις να της πεις "αντε @@&@%#@$^";;;

Πέτυχες φλέβα τώρα! Συγγενής του συζύγου μου είναι και επειδή τα "είχε πάρει" κι ο άντρας μου στην τελευταία της απαίτηση, της είπε που ήταν αυτό που ζητούσε και να πάει να το πάρει. Πάντως έχω πέσει από τα σύννεφα η αλήθεια είναι μ'αυτή την κοπέλα. Διαβάζω αυτό που λέτε ότι όταν κάποια είναι έτσι στην εγκυμοσύνη συνήθως είναι έτσι από πριν αλλά γενικά δεν ήταν έτσι. Δηλαδή γαϊδουρόφερνε καμιά φορά αλλά έλεγα ότι είναι ιδέα μου. Πάντως δεν ήταν τόοοσο χάλια.

παρόλα αυτά... να έχετε πάντα στην άκρη του μυαλού σας ότι ίσως... ΙΣΩΣ βρε αδερφέ... να μην το κάνουν σκόπιμα για να σας κάνουν γυμνάσια

Αν εξακριβώσετε ότι πρόκειται για καπρίτσιο... τότε χώστε και σώστε!

Αν όμως δεν είναι? αν μία στο εκατομμύριο όντως δεν μπορεί? κρίμα δεν είναι?

Πάντα το έχω στο μυαλό μου αυτό που λες και πραγματικά διαολίζομαι όταν βλέπω πχ να μην δίνουν προτεραιότητα σε εγκύους ή να μην τους προσφέρουν ένα κάθισμα. Γι αυτό το λόγο δεν μίλησα και καθόλου με όλη αυτή τη συμπεριφορά αλλά να μπορείς να πας να πάρεις το γαλακτομπούρεκο αλλά να μην μπορείς να το κόψεις για να το φας... Μάλλον μου κάνει γυμνάσια....!

maria22 χτύπα καμιά βδομάδα αναρρωτική απροειδοποίητα, να δεις πως ισιώνει η κυρία...!

[Πάντως έχω πέσει από τα σύννεφα η αλήθεια είναι μ'αυτή την κοπέλα. Διαβάζω αυτό που λέτε ότι όταν κάποια είναι έτσι στην εγκυμοσύνη συνήθως είναι έτσι από πριν αλλά γενικά δεν ήταν έτσι. Δηλαδή γαϊδουρόφερνε καμιά φορά αλλά έλεγα ότι είναι ιδέα μου. Πάντως δεν ήταν τόοοσο χάλια.

Πάντως, έχω διαπιστώσει ότι όταν παντρεύεται και κάνει παιδιά ο κόσμος, διαπιστώνεις πολλά για το ποιός είναι πραγματικά.

maria22 χτύπα καμιά βδομάδα αναρρωτική απροειδοποίητα, να δεις πως ισιώνει η κυρία...!

Χα δεν μου δινουν. Εχει πεσει λεει "φορτος εργασιας" και επειδη η Λινα δεν μπορει να ανταπεξελθει μονη της χρειαζεται να ειμαι κι εγω στο γραφειο :evil: . Τωρα αν ζητησω αναρρωτικη σιγουρα θα τους μπουν υποψιες οτι το κανω σκοπιμα. Γι'αυτο και τον φωναζω ΠΑΝΑΘΛΙΟΤΑΤΟ :evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Εγώ θα παραδεχτώ ότι χαϊδευόμουνα στην εγκυμοσύνη μου, αλλά μόνο στον άντρα μου. Οι άλλοι με περιποιόντουσαν - συγγενείς κλπ - αλλά δεν πήγα ποτέ να τους εκμεταλλευτώ.

Τώρα, όσον αφορά τις λιγούρες, ξέρω ότι υπήρχανε κάποιες φορές, χωρίς να θέλω να αποτελέσω επίκεντρο της προσοχής. Και το ξέρω γιατί το γιαούρτι και η μουστάρδα που ήθελα να συνδυάσω και να φάω μέσα στο βράδυ υπήρχαν στο ψυγείο μας και ο άντρας μου φυσικά συνέχισε να κοιμάται μακαρίως.

Επίσης, οι φακές που πεθύμησα ετοιμαζόντουσαν πανεύκολα.

Θα μείνω σε αυτό που πολλές είπαν: Μην κρίνεις... Θα το δεις μόνη σου!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Επίσης, οι φακές που πεθύμησα ετοιμαζόντουσαν πανεύκολα.

Θα μείνω σε αυτό που πολλές είπαν: Μην κρίνεις... Θα το δεις μόνη σου!!

ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, κι εσύ;;;;;

Τί ήταν αυτό με τις φακές ρε συ; Κι εγώ το ίδιο έπαθα.

Δηλαδή αν μου έλεγες "τί θες, ψαρονέφρι, σφυρίδα ή φακές" θα έτρωγα φακές!

μπορεί μερικοί γιατροί να λένε ότι οι παράξενες επιθυμίες είναι ανοησία, αλλά πώς εξηγείται το παράδοξο;

και δυο παραδείγματα δικά μου

1.δεν τρώω ΠΟΤΕ ελιές, μου βρωμάνε...ε, τις έχω τσακίσει...

2. λατρεύω την ντοματοσαλάτα...τώρα άμα δω ντομάτα θέλω να κάνω εμετό...

παράδοξο...!!

πάντως κάπου έχω διαβάσει ότι το λένε "pica" αυτό το...φαινόμενο και σε κάποιες περιπτωσεις οφείλεται σε έλλειψη πχ σιδήρου..

όσο για τη συμπεριφορά, έαν δεν συντρέχει λόγος υγείας, αν κάποια είναι απαράδεκτη, ως απαράδεκτη θα συνεχίσει...

εγω ειχα τρελο θεμα με τα μακαρονια,τρελο ομως συνεχεια μακαρονια ηθελα κ παγωτο, μιλαμε για πολλα κιλα παγωτο :lol:

οσο για την εγκυμοσυνη εκανα τα παντα μονη μου,ποτε δεν εστειλα κανεναν να μου παρει κατι γιατι μου μυρισε (ισως γιατι ηταν συνεχεια κλειστη η μυτη μου).

Δυο μερες πριν γεννησω εκανα γενικη σε ολο το σπιτι για να το βρω καθαρο οταν θα γυριζα απο το μαιευτηριο,τι κουρτινες κατεβασα τι τοιχους εκανα τα παντα,δοξα το Θεο ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη :D

Διαφημίσεις

Κι εγώ νομίζω ότι έχει σχέση με έλλειψη κάποιας βιταμίνης, μετάλλου κλπ. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το να θέλεις να τρως κάτι και άλλο να το θέλεις αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Εγώ ας πούμε τρελαινόμουνα για φακές. Αλλά ποτέ δεν ένοιωσα ότι τώρα αυτή τη στιγμή θέλω φακές. Περίμενα κανονικά να έρθει η ώρα του φαγητού.

Τώρα αντίθετα, που δεν είμαι έγκυος, μόλις τελειώνω το φαΐ ένα παγωτάκι το ζητάει ο οργανισμός μου...

Λιγούρες έχω τα τελευταία 15 χρόνια. Και δεν μου λείπει κανένα μέταλλο ή βιταμίνη, τα έχω όλα (μα όλα όμως!! :lol::lol: ).

Anyway, όπως λέει και η Ekabn άλλο θέλω κάτι περίεργο κι αλλό το θέλω ΤΩΡΑ και ΦΕΡΤΕ το μου γιατί είμαι 4 μηνών έγκυος και θέλω να με υπηρετείτε τώρα που δεν μπορείτε να με βρίσετε :twisted: .

Vann τα μακαρόνια από ότι έχω διαβάσει, επειδή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες βοηθούν στην ναυτία. Γενικά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, ψωμί, μακαρόνια κοκ θεωρήτε πως βοηθούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με το στομάχι γιατί χωνεύονται εύκολα και δεν είναι βαριά. Γνωστή μου η οποία είχε εμετούς μέχρι που γέννησε μου είχε πει ότι το μόνο που έμενε στο στομάχι της ήταν ζυμαρικό και αφού είχε ρωτήσει τον γιατρό της της είχε πει τα παραπάνω.

Ε νομίζω άλλο ειναι να θες κάτι πολύ και να το ζητήσεις απο τον άντρα σου (μεσα σε λογικά πλαίσια πάντα) και άλλο ειναι νά κοπροσκυλιάσεις εντελώς και να την δεις Κλεοπάτρα και τους άλλους δούλους! Πολλές κοπέλες που είχαν πρόβλημα με αποκόλλησεις κτλ σίγουρα χρειάζονται έξτρα βοήθεια αλλα και πάλι το κατανοούν και οι γύρω και δεν εισαι αγενής αλλα ευγνώμων για την βοήθεια.

Σχετικά με τις επιθυμίες....εγω δεν έτρωγα γλυκά και τώρα λυσσάω! Εχω φάει αυτους τους μήνες περισσότερα παγωτά απ' οτι στα 27 προηγούμενα χρόνια μου...και βυσσινάδα :)

Περπατουσαμε ενα βραδακι στον δρομο με τον αντρα μου οσο καιρο ημουν εγκυος. Η μυρωδια απο ενα σουβλατζιδικο κυριολεκτικα μου ειχε σπασει τη μυτη.

- Δημητρη θα μου παρεις ενα σουβλακι, :oops: (ειδες τι παθαινεις να ξεχνας την τσαντα στο σπιτι :evil: )

- Οχι δεν το χρειαζεσαι.

- Μα αφου θέλω. ελα pls :oops::oops:

Τελικα με τουτα και με κεινα το εφαγα το ρημαδοσουβλακι. Στον γυρισμο μου είπε οτι "και εγω που δεν ειμαι εγκυος το λιμπιστηκα το σιχαμενο"!!! Περιεργες ορεξεις γενικα δεν ειχα, μονο ενα κρουασαν μετα το φαγητο (σημειωτεον οτι τα σιχαινομαι τα γλυκα :lol::lol: )

Έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει. Μου την είχε φτιάξει μια θεία μου γι΄αυτό το λόγο (παντα είχα χαμηλο σίδηρο). Λέτε να έχει σχεση και γι΄αυτό να την αποζητά ο οργανισμός? :roll:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...