Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν θελει τα βαφτισια...

fasolaki

Recommended Posts

αλλα καταλαβαίνω και τις κοπέλες της επαρχίας γιατι ειναι ο μπαμπάς μου απο τον Βόλο και ξέρω τι γκάου αντιλήψεις παίζουν με σημαιοφόρο τη γιαγιά μου :lol::lol::lol:

Α......yogini..............άλλο οι "γκάου" αντιλήψεις γενικά στην επαρχία ως προς κάποια θέματα ποικίλα, και άλλο στο θέμα της θρησκείας. Η βάφτιση δεν έχει καμία σχέση με το αν υπάρχουν γενικά παλιομοδιτικες αντιλήψεις. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν τόσων χρονών που έγινα, που να βάφτισε το παιδί του εδώ στην πόλη μου, επειδή συμβάδιζε με παλιομοδίτικη άποψη. Άλλο οι παλιομοδίτικες ή "γκάου" ή όπως αλλιώς αλλιώς θέλουμε να το πούμε απόψεις, κι αλλο τα πιστεύω μας. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 11 δημοσιεύσεις

• mata

mata 8 δημοσιεύσεις

• fasolaki

fasolaki 8 δημοσιεύσεις

• Ekabn

Ekabn 4 δημοσιεύσεις

αλλα καταλαβαίνω και τις κοπέλες της επαρχίας γιατι ειναι ο μπαμπάς μου απο τον Βόλο και ξέρω τι γκάου αντιλήψεις παίζουν με σημαιοφόρο τη γιαγιά μου :lol::lol::lol:

Α......yogini..............άλλο οι "γκάου" αντιλήψεις γενικά στην επαρχία ως προς κάποια θέματα ποικίλα, και άλλο στο θέμα της θρησκείας. Η βάφτιση δεν έχει καμία σχέση με το αν υπάρχουν γενικά παλιομοδιτικες αντιλήψεις. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν τόσων χρονών που έγινα, που να βάφτισε το παιδί του εδώ στην πόλη μου, επειδή συμβάδιζε με παλιομοδίτικη άποψη. Άλλο οι παλιομοδίτικες ή "γκάου" ή όπως αλλιώς αλλιώς θέλουμε να το πούμε απόψεις, κι αλλο τα πιστεύω μας. :wink:

Εννοώ οτι για την επαρχία θεωρείται ακόμα αδιανόητο να μην βαφτίσει κάποιος το παιδί του και θέτω σαν παράδειγμα τους ίδιους μου τους συγγενείς γιατί δεν το βλέπουν μονο σαν θέμα θρησκείας αλλα και σαν παράδοση....και γι'αυτό για μένα ειναι "γκάου" οτι και καλά ρε παιδί μου πρεπει να γίνει κάτι γιατι έτσι είθισται.

Παντως αν οντως τη σκαπουλάρω τη βάφτιση την χάνουμε τη γιαγιά! Ο άντρας της Ιεχωβάς (χωρίσαν στα γεράματα μετά απο 5000 καυγάδες), ο γιός 12θειστής και η εγγονή να μην βαφτίσει το παιδί :lol::lol::lol::lol::lol:

Ενω στην πολή ειναι αλλιώς τα πράγματα....χανομαστε πιο άνετα μεσα στην ανωνυμία.....ο γείτονας δεν ξέρει αν ειμαστε Χριστιανοί ή οχι, παντρεμένοι ή συζούμε, βαφτισμένοι ή οχι....ειναι πιο εύκολα εδω τα πράγματα.

εμένα πάλι γιατι δεν μου αρέσει να βλέπουμε σαν πάρτυ ένα τοσο ιερό μυστηριο για την θρησκεία μας ?

δεν πιστεύεις ...δεν το κάνεις!

ευκαιρίες για πάρτυ πολλές...τα πρώτα του γενέθλια για παράδειγμα...ή οταν θα βγάλει το πρώτο του δοντάκι..... :)

νομίζω οτι πρόβλημα με το σχολείο δεν υπάρχει πλέον ,άρα δεν στέκει σαν δικαιολογία

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

Να πω και γω πως βλέπω το θέμα?

(και ελπίζω να μην με πάρετε με τις ντομάτες) :)

Αν και προέρχομαι από πολύ πιστή οικογένεια εγώ με το που ενηλικιώθηκα πολέμησα το σύστημα εκ των "εσω" με τα ίδια του τα όπλα και ως παιδί αμφισβητίας πλέον δεν συμμετέχω στα της εκκλησίας κλπ...

Παρόλα αυτά, το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης με συγκινεί αφάνταστα απλά και μόνο ως μια ιεροτελεστεία, ασχέτως θρησκείας, και είναι κρίμα να χάσω την ευκαιρεία να ζήσω μια τελετουργική μαγική στιγμή...πχ στον θρησκευτικό μας γάμο, άσχετα αν εγώ και ο σύζυγος μου δεν είμαστε της θρησκείας, νιώσαμε μια μαγική ατμόσφιαρα, ένα πράγμα που σίγουρα δεν θα το νιωθα με τίποτα αν έκανα πολιτικό...πήγα πρόσφατα σε πολιτικό και δεν είχε καμία μα καμία σχέση με την μαγεία που περιγράφω. Όταν πχ ο παπάς έλεγε τα λόγια για "δώσε αυτή καρπό κοιλίας" ε τότε νομίζω ότι κάτι πνευματικό έγινε στο χώρο...μην με πέιτε τρελή ούτε και θρησκόληπτη...και βουδιστική να ήταν η τελετή πάλι θα μου άρεσε μόνο και μόνο επειδή κάθε τελετη έχει κάτι το μαγικό, είναι μια ιεροτελεστία όπου πολλοί μαζί εύχονται και σου μεταδίδουν θετική ενέργεια...κάπως έτσι βλεπω και το μυστήριο της βάφτισης, εντελώς ενεργειακά!...φέτος όταν βάφτισε η φίλη μου την κόρη της και ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα της μικρής κατασυγκινήθηκα (και όχι δεν ήμουν έγγυος)...τι να πω ίσως με βρίσκετε πολύ συναισθηματική και ευσιγκήνητη αλλά έτσι νιώθω... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Εννοώ οτι για την επαρχία θεωρείται ακόμα αδιανόητο να μην βαφτίσει κάποιος το παιδί του και θέτω σαν παράδειγμα τους ίδιους μου τους συγγενείς γιατί δεν το βλέπουν μονο σαν θέμα θρησκείας αλλα και σαν παράδοση....και γι'αυτό για μένα ειναι "γκάου" οτι και καλά ρε παιδί μου πρεπει να γίνει κάτι γιατι έτσι είθισται.

Παντως αν οντως τη σκαπουλάρω τη βάφτιση την χάνουμε τη γιαγιά! Ο άντρας της Ιεχωβάς (χωρίσαν στα γεράματα μετά απο 5000 καυγάδες), ο γιός 12θειστής και η εγγονή να μην βαφτίσει το παιδί :lol::lol::lol::lol::lol:

Ενω στην πολή ειναι αλλιώς τα πράγματα....χανομαστε πιο άνετα μεσα στην ανωνυμία.....ο γείτονας δεν ξέρει αν ειμαστε Χριστιανοί ή οχι, παντρεμένοι ή συζούμε, βαφτισμένοι ή οχι....ειναι πιο εύκολα εδω τα πράγματα.

Οκ!!Δεκτό έτσι που το θέτεις!Πάντως η γιαγιά, ούτε κατάρα να της έριξαν!!!!Λυπήσου την και κάνε την βάφτιση όταν θα έρθει η ώρα, γιατί κι αυτό μαζί με όλα τα άλλα θα της έρθει βαρύ!!! :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Οκ!!Δεκτό έτσι που το θέτεις!Πάντως η γιαγιά, ούτε κατάρα να της έριξαν!!!!Λυπήσου την και κάνε την βάφτιση όταν θα έρθει η ώρα, γιατί κι αυτό μαζί με όλα τα άλλα θα της έρθει βαρύ!!! :lol::lol::lol::lol:

Το πολύ πολύ να με αποκληρώσει αλλα και πάλι καρφί δεν μου καίγεται για τα στρέμματα και τα χωράφια :lol:

Εγω θέλω να τα εχω καλά με τον εαυτό μου και ακριβώς επειδή σέβομαι την εκκλησία δεν θα ήθελα να κάνω κάτι απλά για το θεαθήναι. Οταν κάνεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις βαθειά αλλιώς σπαταλάς ενέργεια σε κάτι ψεύτικο. Θα δείξει το θέμα σε λίγους μήνες....ελπιζω να ειμαι ακόμα εδω με τις φιλενάδες μου να τσακωνόμαστε για τα βαφτίσια και τους γάμους :D

:lol::lol::lol:

Grow up and get a life!

Μπορείς να πεις του καλου σου πως τώρα θα αποφασίσετε εσεις για το θρησκευμα του παιδιου και όταν μεγαλώσει μπορεί μονο του αν αλλαξοπιστήσει.

h1j3ge0poz8uv790.png

Μάλλον πρέπει να μπω και εγω στο club.

Ούτε παντρεμένη είμαι ούτε βάπτιση έχουμε κάνει.

Το βαριόμαστε τόσο και οι δύο που όλο λέμε ''άντε του χρόνου'' :)

Ετσι όπως πάμε θα μας παντρέψει η κόρη μας :lol:

Πω πω τόσο κακό πια έχει κάνει η θρησκεία και η εκκλησία φίλες μου??έχω εκπλαγεί πάαρα πολύ με το πώς καταφέρονται μερικές απο εσας ενάντια σε κάτι που υποτίθεται μας ανακουφίζει μας γαληνεύει μας δίνει στήριγμα στις δύσκολες ώρες...ιδίως το ΄΄η τελευταία μέρα που πηγαίνουνε τα παιδιά μου στην εκκλησία΄΄ μου κάθησε κάπως...συγνώμη πάντως...

Διαφημίσεις

Πω πω τόσο κακό πια έχει κάνει η θρησκεία και η εκκλησία φίλες μου??έχω εκπλαγεί πάαρα πολύ με το πώς καταφέρονται μερικές απο εσας ενάντια σε κάτι που υποτίθεται μας ανακουφίζει μας γαληνεύει μας δίνει στήριγμα στις δύσκολες ώρες...ιδίως το ΄΄η τελευταία μέρα που πηγαίνουνε τα παιδιά μου στην εκκλησία΄΄ μου κάθησε κάπως...συγνώμη πάντως...

Μαράκι μου καλώς ή κακώς η Ελληνική κοινωνία άλλαξε και δεν πρέπει να πηγαίνουμε όλοι πια "υποχρεωτικά" στην Εκκλησία και να είμαστε οι δήθεν καλοί Χριστιανοί. Βέβαια για μένα αυτό θα ειναι καλό για την ίδια την Εκκλησία γιατι οσοι παραμένουν σημαίνει οτι πιστεύουν πραγματικά, οπότε μην κρίνεις τους αλλοθρησκους :)

Συμφωνώ οτι η θρησκεία, με τον γενικό όρο της έννοιας, ειναι η σωτηρία και το αποκούμπι για εκατομμύρια ανθρώπους και γι'αυτο σέβομαι όλες τις μεγάλες θρησκείες (τώρα κάτι σατανιστικές αιρέσεις κτλ τα εχω για γέλοια σόρρυ).

Συμφωνώ με το παραπάνω. Καλύτερα όταν βρίσκομαι μέσα στην εκκλησία να ξέρω ότι όσοι είναι εκεί γύρω μου, πιστεύουν πραγματικά. Καλύτερα αυτοί που δεν πιστεύουν να μην ερχονται καθόλου, παρά να έρχονται και να χαζεύουν δεξιά και αριστερά τί φορούν οι άλλοι!

Οπότε είναι σημαντικό για μένα, όταν οι αλλόθρησκοι σέβονται όλο αυτό και επιλέγουν να μην συμμετέχουν! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Από την στιγμή που και στην Ελλάδα (προ 15ετίας)παρουσιάστηκε το φαινόμενο να απαγάγουν αθώους κι ανυποψίαστους ανθρώπους για να κάνουν ανθρωποθυσίες...δεν είναι καθόλου για γέλια οι σατανιστικές τελετές κι αιρέσεις.

Συμφωνώ στο ότι κάθε ένας από εμάς (και τα παιδιά μας όταν θα έρθει η ώρα)πρέπει να επιλέξουμε χωρίς επιρρεασμούς ή καταπίεση από το περιβάλον μας για το αν θα πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία ή όχι.

Τώρα αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί πρέπει αφ' ενός να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε για την θρησκεία μας (για να ξέρουμε ''επί της ουσίας" τί πιστεύουμε) ,κι αφ΄ετέρουμε με το φωτείνό μας παράδειγμα να είμαστε αυτό που ζήτησε ο Χριστός "το άλας του κόσμου''.Δηλαδή να φτάσουμε στο σημείο να λένε οι άλλοι για μας:''Νά ένας πραγματικά σωστός και δίκαιος άνθρωπος,αξίζει να είσαι φίλος του πέρα από κάθε σκοπιμότητα...Αλήθεια,τί τον κάνει να είναι τόσο συμπαθής κι αλήθινός;"

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Συμφωνώ με το παραπάνω. Καλύτερα όταν βρίσκομαι μέσα στην εκκλησία να ξέρω ότι όσοι είναι εκεί γύρω μου, πιστεύουν πραγματικά. Καλύτερα αυτοί που δεν πιστεύουν να μην ερχονται καθόλου, παρά να έρχονται και να χαζεύουν δεξιά και αριστερά τί φορούν οι άλλοι!

Οπότε είναι σημαντικό για μένα, όταν οι αλλόθρησκοι σέβονται όλο αυτό και επιλέγουν να μην συμμετέχουν! :wink:

Εδω εγω που πες δεν πιστεύω όταν πάω σε κανα γάμο ή βαφτιση κάθομαι και παρακολουθώ το μυστήριο και σέβομαι τον ιερό χώρο και εκνευρίζομαι απίστευτα με ολους τους υπόλοιπους που σχολιάζουν τα πάντα και ψιθυρίζουν....αμα τους ρωτήσεις όμως ειναι φανατικοί Χριστιανοί! Απαπαπαπαπαπαππα :lol:

• 3 εβδομάδες μετά...
Να πω και γω πως βλέπω το θέμα?

(και ελπίζω να μην με πάρετε με τις ντομάτες) :)

Αν και προέρχομαι από πολύ πιστή οικογένεια εγώ με το που ενηλικιώθηκα πολέμησα το σύστημα εκ των "εσω" με τα ίδια του τα όπλα και ως παιδί αμφισβητίας πλέον δεν συμμετέχω στα της εκκλησίας κλπ...

Παρόλα αυτά, το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης με συγκινεί αφάνταστα απλά και μόνο ως μια ιεροτελεστεία, ασχέτως θρησκείας, και είναι κρίμα να χάσω την ευκαιρεία να ζήσω μια τελετουργική μαγική στιγμή...πχ στον θρησκευτικό μας γάμο, άσχετα αν εγώ και ο σύζυγος μου δεν είμαστε της θρησκείας, νιώσαμε μια μαγική ατμόσφιαρα, ένα πράγμα που σίγουρα δεν θα το νιωθα με τίποτα αν έκανα πολιτικό...πήγα πρόσφατα σε πολιτικό και δεν είχε καμία μα καμία σχέση με την μαγεία που περιγράφω. Όταν πχ ο παπάς έλεγε τα λόγια για "δώσε αυτή καρπό κοιλίας" ε τότε νομίζω ότι κάτι πνευματικό έγινε στο χώρο...μην με πέιτε τρελή ούτε και θρησκόληπτη...και βουδιστική να ήταν η τελετή πάλι θα μου άρεσε μόνο και μόνο επειδή κάθε τελετη έχει κάτι το μαγικό, είναι μια ιεροτελεστία όπου πολλοί μαζί εύχονται και σου μεταδίδουν θετική ενέργεια...κάπως έτσι βλεπω και το μυστήριο της βάφτισης, εντελώς ενεργειακά!...φέτος όταν βάφτισε η φίλη μου την κόρη της και ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα της μικρής κατασυγκινήθηκα (και όχι δεν ήμουν έγγυος)...τι να πω ίσως με βρίσκετε πολύ συναισθηματική και ευσιγκήνητη αλλά έτσι νιώθω... :roll:

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! Δεν είμαι παιδί της εκκλησίας, βγάζω φλύκταινες με τους παπάδες και αρκούμαι στα τυπικά... Αλλά πιστεύω πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που μας θέλει καλύτερους ανθρώπους... Και η πίστη στη δύναμη αυτή μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν πηγαίνω ποτέ στην εκκλησία αλλά πάντα στα δύσκολα προσεύχομαι. Η πίστη (και όχι οι επίγειοι εκπρόσωποι της) μου προσφέρει γαλήνη και παρηγοριά στις δυσκολίες.

Για μένα η βάφτιση ισοδυναμεί με ευλογία, είναι η ευχή του Θεού (και όχι των παπάδων) προς το μικρό ανθρωπάκι που ξεκινά την πορεία του. Δεν είμαι θρήσκα, αλλά το συγκεκριμένο μυστήριο για μένα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την "κοινωνική εκδήλωση" και το "παρτάκι" που την ακολουθεί. Κάτι σαν "εμβόλιο" για την ψυχούλα του.

Αλλά κατάγομαι από επαρχεία - ίσως να οφείλονται εκεί τα παραπάνω!!!

655157xbu5jsvcab.gif.png.png427837dh1uo378hf.gif

Διαφημίσεις

Sniarfy

Για μένα η βάφτιση ισοδυναμεί με ευλογία, είναι η ευχή του Θεού (και όχι των παπάδων) προς το μικρό ανθρωπάκι που ξεκινά την πορεία του.

Sniarfy, πολύ όμορφο αυτό που είπες,

ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που εμείς θεωρούμε σημαντικό στην αρχή της ζωής τους (αυτό εξάλου δεν κάνουμε και για όλα τα υπόλοιπα θέματά τους;) και

ας τα αφήσουμε να αποφασίσουν μόνα τους αν θέλουν ή τι θέλουν να ακολουθήσουν

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

επανερχομαι κι εγω στο θεμα..μιας και βρηκαμε μια λυση...ας την πουμε λυση..

συμβιβαζεται να γινει η βαπτιση αρκει ο νονος που θα βρουμε να μην πιστευει..ετσι θεωρει οτι η βαπτιση δεν θα εχει ουσια..και δεν θα καθορισει το θρησκευμα του παιδιου..(αυτο με τη δικη του λογικη παντα)

και εγω συμφωνησα με τη λογικη πως ας παρει το μωρο την ευλογια της εκκλησιας, ας μην ερθουμε σε ρηξη με τις 2 οικογενειες αφου θα ειχαμε και θεμα..και το μωρο μας οταν μεγαλωσει ετσι κι αλλιως μονο του θα επιλεξει αν θελει να ειναι κοντα στην εκκλησια η οχι..

οποτε τελος καλο ολα καλα..

ελπιζω..

υγ..

αντε τωρα να βρουμε αθεο νονο που να δεχτει να κανει βαπτιση...

(μηπως ειναι παγιδα και επεσα μεσα σα το ζωον??

:roll::roll: )

συμβιβαζεται να γινει η βαπτιση αρκει ο νονος που θα βρουμε να μην πιστευει..ετσι θεωρει οτι η βαπτιση δεν θα εχει ουσια..και δεν θα καθορισει το θρησκευμα του παιδιου..(αυτο με τη δικη του λογικη παντα)

και εγω συμφωνησα με τη λογικη πως ας παρει το μωρο την ευλογια της εκκλησιας, ας μην ερθουμε σε ρηξη με τις 2 οικογενειες αφου θα ειχαμε και θεμα..και το μωρο μας οταν μεγαλωσει ετσι κι αλλιως μονο του θα επιλεξει αν θελει να ειναι κοντα στην εκκλησια η οχι..

ελπιζω..

υγ..

Άθεη νονά εδω :lol::lol::lol::lol:

Ουαου αυτη τη λογική δεν την καταλαβαίνω ακόμα κι εγω...κατι μου βρωμάει :)

ελπιζω..

υγ..

Άθεη νονά εδω :lol::lol::lol::lol:

Ουαου αυτη τη λογική δεν την καταλαβαίνω ακόμα κι εγω...κατι μου βρωμάει :)

Ουτε κι εγω yogini μου αλλα προκειμενου να γινει η βαπτιση τι να κανω.. :lol::lol::lol:

Αλλά κατάγομαι από επαρχεία - ίσως να οφείλονται εκεί τα παραπάνω!!!

Sniarfy και εγώ από επαρχία κατάγομαι και μάλιστα ζούσα εκεί μέχρι τα 28 μου...λες για αυτό να συμφωνήσαμε? :lol: (πλάκα κάνω...)

fasolaki η λύση του άντρα σου έχει μια λογική πολύ επαναστατική αφού ακυρώνει το μυστήριο εκ των έσω, αλλά από το τίποτα είναι κάτι αν όντως θέλεις τόσο πολύ να βαπτιστεί. Όταν εννοεί άθεος όμως τι ακριβώς εννοεί ο άντρας σου? Αγνωστικιστής του κάνει? :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Μα τι λογικη ειναι αυτη??????

Οι περισσοτεροι νονοι αθεοι ειναι κατ ουσιαν........σαμπως ποιος καθεται σημερα να ασχοληθει με την θρησκευτικη εκπαιδευση του βαφτιστηριου του? Με των παιδιων τους δεν ασχολουνται καλα καλα......

Απο οντισιον θα τους περασετε καλε??? Θα τους βαλετε να φιλησουν τιποτα πενταστερα? :lol:

Βρειτε εναν αντρα νονο που θα του πειτε οτι δεν χρειαζεται να παριστανει τον θρησκευομενο για χαρη σας και θα κανετε τη δουλεια σας μια χαρα.......ειδικα οι αντρες κι αν δεν ασχολουνται με τετοια....σιγα μη παει το παιδι να κοινωνησει!!!!

Μη ψαχνετε αθεο με βουλα γιατι θα πρεπει να πει ψεμματα στην εκκλησια ....ασε που δεν πιστευω να θελει και ιδιαιτερα να μπει σε τετοιο μπελα....τυχαια νομιζεις εγινε αθεος? :lol:

Το θεμα του αντρα σου ειναι να μη μπλεξετε με καμμια θρησκοληπτη νονα που θα τραβολογαει το παιδι στις εκκλησιες.........βρειτε λοιπον εναν εργενη αντρα νονο και καθαρισατε........τις περισσοτερες φορες ξεχνανε κι οτι εχουν βαφτιστηρια...... :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...