Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μεχρι να σαραντισουμε θα μας βγει το λαδι?

Recommended Posts

επισκεψεις μπορει να θεωρησουμε και την γιαγια παντα και τη πεθερα και να βρουμε ετσι δικαιολογια να τους απομακρυνουμε οσους δε θελουμε να εχουμε ησυχια για 40μερες,,,πλακα κανω,,,,

Εσύ μπορείς να κάνεις πλάκα,αλλά εγώ το έκανα πράξη!:lol:

Ειδικά η μαμά μου είχε πολύ ενοχλητική...

Διαφημίσεις

μολις εμαθα τα εξης απο το τηλ που ηταν η θεια μου.

1)μεχρι να σαραντισει η λεχωνα δε δεχεται επισκεψεις μετα τη δυση του ηλιου και δε βγαινει εξω απο το σπιτι.

3)αν καποια εχει περιοδο δε κανει επισκεψεις αυτες τις μερες γιατι το παιδι θα φερει σημαδια μονιμα

4)τα ρουχα του παιδιου μεχρι να περπατησει τα απλωνουμε μονο την ημερα και το βραδυ τα βαζουμε μεσα.

τι απο αυτα ξερετε?

Κατά τη γνώμη μου φοβερές δεισιδαιμονίες παρελθοντικού χρόνου. Έχει να κάνει με την κρίση των νέων γονιών, τα γούστα τους, τα πιστεύω τους κ.λ.π.... Δεν τήρησα τίποτα, πέρα από το ότι, οκ τον πρώτο καιρό δεν κάναμε και 'πάρτυ' στο σπίτι, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον φόβο των μικροβίων κ.λ.π....

1)μεχρι να σαραντισει η λεχωνα δε δεχεται επισκεψεις μετα τη δυση του ηλιου και δε βγαινει εξω απο το σπιτι.

3)αν καποια εχει περιοδο δε κανει επισκεψεις αυτες τις μερες γιατι το παιδι θα φερει σημαδια μονιμα

4)τα ρουχα του παιδιου μεχρι να περπατησει τα απλωνουμε μονο την ημερα και το βραδυ τα βαζουμε μεσα.

τι απο αυτα ξερετε?

απαντηση 1)το μωρο το απογευμα και μεχρη αργα το βραδυ βγαζει γενηκος μια γρηνια κατι κοληκους και τα ρεστα οποτε η λεχωνα για να το ηρεμησει και να το κοιμησει και φυσηκα να τα καταφερει με το θηλασμο ειναι με το ζιζι εξω ωωωωωρες.οποτε οι επισκεψεις δεν βοηθανε,ετσι για να αφηνουν τη λεχωνα στην ησηχια της βγηκε αυτη η δυσηδεμονια:cool:

2)και 3)αυτο ειναι απο τα κουλα της τοτε εποχης

:shock: (το επιβαιβεονουν και οι παπαδες).θα ακουσεις πολα κουλα ακομα:cool: μη μασας go on

Αυτό με τα ρούχα το έχουμε ξανασυζητήσει στο φόρουμ, είναι επειδή παλιότερα δεν είχαν σίδερα, ούτε απορρυπαντικά της προκοπής, οπότε για να λάβουν τα ρούχα ένα είδος αποστείρωσης έπρεπε να τα στεγνώσεις στον ήλιο, πράγμα που σήμαινε όχι τη νύχτα. Τώρα όμως αυτό δεν ισχύει, εκτός φυσικά αν πλένεις τα ρούχα του μωρού σε σκάφη με χλιαρό νερό και σπιτικό σαπούνι και δεν τα σιδερώνεις, τότε ναι, καλό είναι να μην τα απλώνεις νύχτα ;)

Όσο για τα σημάδια, όλα μα όλα τα μωρά έχουν σημάδια, σπυράκια, αιμαγγειώματα, κοκκινίλες, δροτσίλες, νινίδα κ.λπ. (όχι όλα μαζί προφανώς) που συχνά εμφανίζονται μερικές μέρες μετά τη γέννα και από εκεί βγήκε το συμπέρασμα ότι αυτά τα προκαλεί η περίοδος των γυναικών, το κακό μάτι, τα ξωτικά της νύχτας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αγράμματος κόσμος, γεμάτος φοβίες, μήπως ήξεραν οι προγιαγιάδες μας τι είναι το αιμαγγείωμα ή η νινίδα ή η νεογνική ακμή; Ή μήπως είχαν πρόσβαση σε παιδίατρο; Έβλεπαν ένα μωράκι που γεννιόταν μια χαρά και σε 10 μέρες εμφάνιζε αιμαγγείωμα και έλεγαν "να, είναι επειδή ήρθε η τάδε να σε δει και είχε περίοδο, το μωρό έβγαλε σημάδι". Δεν συζητώ καν τους κολικούς ή τη ΓΟΠ, αυτά κι αν είναι αποτελέσματα ματιάσματος!!

Θυμαμαι πως ησουν τον πρωτο καιρο (απο τις δημοσιευσεις σου) αλλα πως οι επισκεψεις σε βοηθησαν να το καταλαβεις;πως το εννοεις;

Συνοπτικά και σβήνοντας όλα τα υπόλοιπα προσωπικά δεδομένα:

Γιατί αν έμενα μόνη σπίτι ποτέ δε θα συνειδητοποιούσα πόσο χάλια είμαι, κλεισμένη στον εαυτό μοου, να μην έχω ούτε 10' για μένα. Ασε που αν δεν ερχόντουσαν σπίτι τότε ποιός ξέρει σε τί κατάσταση θα άφηνα αυτό να καταλήξει (τουλάχιστο έτσι ντρεπόμουν και ναι μεν δεν ήθελα γυναίκα αλλά συμμάζευα και καθάριζα τα στοιχειώδη).

Νομίζω αν δεν ερχόντουσνα θα χώριζα :lol: γιατί ο καυμμένος ο άντρας μου πήγαινε με τα νερά μου και δε με άφηνε να δω τα πράγματα ως έχουν, μη στεναχωριέμαι. Ομως είχα παρατήσει τα πάντα και η μοναδική μου έννοια ήταν το φαγητό του παιδιού. Ε οκ, και το frisolac μια χαρά ήταν εν τέλει!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

η αλήθεια είναι ότι απο παπά δεν τα ξέρω αλλά απο την μάνα μου που υποτίθετε ότι είναι και της εκκλησίας και όλο μου λέει η θρησκείας μας λέει να μην αφήνεις ρούχα έξω το βράδυ.. τι βγήκες έξω ασαράντιστει??? ιιιιιιιιι η θρησκεία μας λέει ότι δεν κάνει το παιδί να το δούνε άτομα με περίοδο και αν εκεί που πήγες είχε καμιά περίοδο τι θες να βγάλει το παιδί σπυριά?? ( που ανάθεμα την ώρα που έβγαλε το μωρό σπυράκια απο μια πετσετούλα και απο τότε μου το χτυπάει που βγήκα έξω και έχει το παιδι στίγματα.) αστα να πάνε.. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Και μενα ετσι μ ελεγαν και νομιζα πως οντως τα λεει η θρησκεια μας μεχρι που ρωτησα παππα....και μ ειπε αυτα π γραφω στο 2ο ποστ!!;);)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγω πιστευω πως ολα αυτα εχουν βγει απο τους παλιους διοτι δεν μπορουσαν να εμηνευσουν διαφορετικα καποια πραγματα....

Εδω ελεγαν παιδακια πεθαιναν απο ματι κτλ...πιστευω πως επειδη δεν ειχαν ιατρικες γνωσεις για να εξηγησουν καποια πραγματα τα φορτωναν εκει:rolleyes::rolleyes:

Εμενα μ ελεγε η γιαγια μου πως ηρθε μια με περιοδο οταν ημουν ασαραντιστη και γεμισα κοκκιναδες μολις εφυγε....Ποιος ξερει τι με πειραξε η τι με περπατησε:lol::lol::lol:

Πιστευω στο ματι....και γεικως ειμαι προληπτικι(λιγο) αλλα αυτα οχι δνε τα πολυπιστευω!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Συμφωνω κ γω με το ματι...πιστευω γιατι οταν με ματιαζουν νιωθω τοσο χαλια που με ξεματιαζει ο μπαμπας μου και μου περνανε οι ναυτιες κ οι πονοκεφαλοι....αλλα τωρα που ειμαι με μαστιτιδα, κομαρες και 39 πυρετο απο χτες δεν νομιζω να ειναι ματι!!!!Παντως με επισκεφτηκε η αδερφη μου για να βοηθησει με τη μικρη 2 βραδια κ ηταν αδιαθετη!!!!Και η μικρη μου εβγαλε σπυρακια στο προσωπο!!!!!Λετε να ειναι αυτο που λεγανε οι παλιοι??????:shock:Σοβαρα τωρα, ρωτησα τη γιατρο, λεει ειναι φυσιολογικο,αλλα θα παμε κ απο βδομαδα να μας δει!!........Δεν πιστευω στις παναρχαιες αυτες αντιληψεις ομως....πως η περιοδος της αλλης να επηρεαζει το προσωπο του μωρου??????

η αλήθεια είναι ότι απο παπά δεν τα ξέρω αλλά απο την μάνα μου που υποτίθετε ότι είναι και της εκκλησίας και όλο μου λέει η θρησκείας μας λέει να μην αφήνεις ρούχα έξω το βράδυ.. τι βγήκες έξω ασαράντιστει??? ιιιιιιιιι η θρησκεία μας λέει ότι δεν κάνει το παιδί να το δούνε άτομα με περίοδο και αν εκεί που πήγες είχε καμιά περίοδο τι θες να βγάλει το παιδί σπυριά?? ( που ανάθεμα την ώρα που έβγαλε το μωρό σπυράκια απο μια πετσετούλα και απο τότε μου το χτυπάει που βγήκα έξω και έχει το παιδι στίγματα.) αστα να πάνε.. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ονομάζεται νεογνική ακμή και βγαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Λες να βγαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη επειδή εκεί δεν ξέρουν τίποτα περί σαραντισμού;

:lol::lol::lol:

Έβλεπαν ένα μωράκι που γεννιόταν μια χαρά και σε 10 μέρες εμφάνιζε αιμαγγείωμα και έλεγαν "να, είναι επειδή ήρθε η τάδε να σε δει και είχε περίοδο, το μωρό έβγαλε σημάδι". Δεν συζητώ καν τους κολικούς ή τη ΓΟΠ, αυτά κι αν είναι αποτελέσματα ματιάσματος!!

Η μικρούλα μου έχει αιμαγγειωματάκια στο πρόσωπο τα οποία μέχρι τα δύο της χρόνια το πολύ θα φύγουν. Μόλις τα είδε η πεθερά μου με ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ παρακαλώ (!) ότι έκανα δουλειές του Αγίου Συμεών (που δεν έχω ιδέα πότε είναι...) και γι' αυτό το παιδί σημαδεύτηκε! Από σεβασμό και μόνο στον άντρα μου δεν τη μούντζωσα...:rolleyes::lol:

8OgYp3.png

Διαφημίσεις

Ενταξει το διαβασα.Καταλαβα.

Οχι δεν θα ηταν ισορροπημενο ουτε δικαιο για κανεναν.

έτσι νομίζω κι γω. Και τώρα είμαι 180 μοίρες αλλαγμένη, δουλεύω πολύ, πίνει σκόνη, έχω νταντά, που αν μου τα έλεγες αυτά τότε...χαχαχαχα σε λίγο σβήνω το μήνυμα γιατί είμαι δουλειά. Πάντως μια που σου είπα αυτά, το όνειρο μου ήταν να θήλαζε έστω και λίγο να ερέθιζε τα στήθη, κι όλα τα άλλα...μόνο οι αντλήσεις θα με ένοιαζαν τότε!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Συγνώμη στο μεσαίωνα ζούμε? Δηλαδή εγώ θα ντρεπόμουνα να ρωτήσω κάποια επισκέπτρια αν έχει περίοδο, θα με περνούσε εντελώς για τρελή. Οσο για τις σαράντα μέρες, το μόνο που θεωρώ σωστό είναι να μην έρχεται το μωρό σε επαφή με κόσμο λόγω μικροβίων, ειδικά το χειμώνα. Κατά τα άλλα, ας μην αφήνουμε τρίτους να επεμβαίνουν, να μας επηρεάζουν και να χαλάνε τη ζωή μας επειδή το μυαλό τους έχει κολλήσει σε ανυπόστατες ιδέες και προλήψεις.

τι απο αυτα ξερετε?

Εγω να σου πω την αληθεια δεν τηρισα τιποτα απο ολα αυτα!δεν μπορουσα να βρισκομαι συνεχεια μεσα στο σπιτι το παλεψα αλλα τελικα δεν την παλεψα:lol:ετσι απο 18 ημερων τον εβγαζα βολτουλες τον μικρουλη μου!οι φιλοι μας ερχοντουσαν οποτε ηθελαν!το μονο που κρατησα ηταν οτι δεν πηγαινα σε κανενος το σπιτι και αυτο γιατι δεν ηξερα κατα ποσο τα κρατανε αυτα αν και πολλοι μου ειχαν προτεινει για καφεδακι αλλα δεν ηθελα να τους φερω σε δυσκολη θεση.

Α!ενα ακομα που ξερω ειναι οτι οταν θα ερθει μια κοπελα στο σπιτι σου δεν θα πρεπει να εχει ερθει σε επαφη με τον αντρα της!Ελεος!και να θελαμε να τα κρατησουμε δεν γινετε.δηλαδη τι θα ρωταγα:συγνωμη μηπως το προηγουμενο βραδυ κανατε σεξ γιατι αν ναι δεν δεχομαστε επισκεψεις:shock:

Ακομα ενα μου ελεγε η πεθερα μου οτι οταν γεννησε ο πεθερος μου οταν επεστρεφε απο το σπιτι μου αφηνε εξω τα πανωφορια και παππουτσια γι να μη μεταφερει την σκονη απο τα αστρα:shock:

Διαφημίσεις

Ακομα ενα μου ελεγε η πεθερα μου οτι οταν γεννησε ο πεθερος μου οταν επεστρεφε απο το σπιτι μου αφηνε εξω τα πανωφορια και παππουτσια γι να μη μεταφερει την σκονη απο τα αστρα:shock:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Oυτε η Λιτσα Πατερα να ταν:lol::lol:!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

α ναι τωρα που ειδα αυτο που εγραψε η ΣΤΕβη,,,,στο πρωτο μας παιδι ειχανε ολοι πεσει πανω στον αντρα μου οταν γυρναει το βραδυ απο τη δουλεια γενικα οταν μπαινει μετα τη δυση του ηλιου να μπαινει με ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝΑΜΕΝΟ ΓΙα να διωχνει τα δαιμονια που θα μπαινανε μαζι!!!!!φαντασου,,,,σε νεογγεννητο,,,,Τους διαολοστειλε και ησυχασαν ολοι,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Τα περισσότερα από αυτά ούτε καν τα ήξερα!

Πάντως πριν από 35 ημέρες απέκτησα το τρίτο μου παιδάκι, με το οποίο βγαίνουμε έξω από την πρώτη ημέρα. Η γιατρός μου μας είπε ότι το μωρό μπορεί να βγαίνει αμέσως έξω (εννοείται όχι σε κλειστούς χώρους ή σε παιδότοπους με μικρά παιδιά). Εξάλλου, έχω άλλα δύο παιδάκια, στα οποία δεν μπορώ να στερήσω ούτε τη βόλτα, αλλά ούτε και την μαμά τους. Κι επειδή μένουμε στην επαρχία, η καλύτερη βόλτα είναι στη θάλασσα, όπου τα μεγάλα κάνουν το μπάνιο τους μαζί με τον μπαμπά, κι εγώ θηλάζω απερίσπαστη το μωρό, το οποίο είναι απόλυτα ήρεμο (πιστεύω ότι κοιμάται καλύτερα ακούγοντας τον ήχο της θάλασσας). Το μωρό, λοιπόν όχι μόνο δεν έχει πάθει τίποτα, αλλά έχει μεγαλώσει πολύ και δείχνει απίστευτο ενδιαφέρον και ανταπόκριση στα ερεθίσματα από τώρα.

Περα απο την πλακα..... αμα δεις κατι κακο μεσα στο σπιτι σου...τοτε αρχιζεις και λες οπα μηπως ειχαν δικιο??Τεσπα ας μην πιασουμε αυτη την συζητηση ειναι και βραδυ φοβαμαι κιολας αιιι αλλη φορα:lol:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

τζο,,,,το κακο χμ,,,,κοιτα,,,,δε νομιζω οτι ειναι θεμα αυτων που λεμε,,,,αν θες ανοιξε θεμα να το συζητησουμε,,,,,αυτο δεν ειναι οφ τοπικ,,,,,

παντως τωρα στις διακοπες σε θυμηθηκα,,,,μια μερα στο σπιτι μας κανανε επιθεση ολη η οικογενεια αραχνων,,,,απο τη μικροτερη που ητανε ισα που φαινοτανε μεχρι τη τεραστια που ευτυχως εγω δνε ειδα γιατι ακομη θα ετρεχα αλλα ειδε η μεγαλη μου κορη και ητανε ψυχραιμη και το ελεγε στο πατερα της να μπαμπα μπηκε αραχνη μεγαλη και ασχημη απο τη πορτα ειναι πισω απο το συνθετο πες της μαμας μην ερθει,,,,εσενα θυμηθηκα με τις εντομοφοβιες σου,,,περιττο να πω δε κοιμηθηκα εκεινη τη νυχτα,,,,σορυ για το οφ τοπικ

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ασε δεν ανοιγω θεμα γιατι θα πω αυτα που εχω δει και δεν θα κοιμηθεις και αυτη την φορα οχι απο τις αραχνες:lol::lol:

Αραχνες γκρρρρρρρρ:oops::lol:

Να για εναν λογο που χαιρομαι π φευγει το καλοκαιρι...Εντομα ξουτ ξουτ:lol::lol:

Σορρυ κ εγω για το οφ τοπικ....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Η μικρούλα μου έχει αιμαγγειωματάκια στο πρόσωπο τα οποία μέχρι τα δύο της χρόνια το πολύ θα φύγουν. Μόλις τα είδε η πεθερά μου με ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ παρακαλώ (!) ότι έκανα δουλειές του Αγίου Συμεών (που δεν έχω ιδέα πότε είναι...) και γι' αυτό το παιδί σημαδεύτηκε! Από σεβασμό και μόνο στον άντρα μου δεν τη μούντζωσα...:rolleyes::lol:

αχ αυτό με το άγιο συμεων τι μου θύμισες... εκείνη την ημέρα δείχναμε προίκα και με είχανε βάλει όλες οι κυράτσες κάτω και μου λεγανε ένα σωρό βλακείες χώρια που δεν με άφηναν να αγγίζω τίποτα απο το σώμα μου παραμονο τον συγνώμη κιόλας τον κώλο μου γιατί λέγανε αν είναι να σημαδευτεί να σημαδευτεί εκεί για να μην φένεται :rolleyes::rolleyes: του ελεους δηλαδη:!:

Ονομάζεται νεογνική ακμή και βγαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Λες να βγαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη επειδή εκεί δεν ξέρουν τίποτα περί σαραντισμού;

:lol::lol::lol:

αχχαχχα.. φσντάζεσε?? αχαχχαχ:lol::lol::lol:

Εγω να σου πω την αληθεια δεν τηρισα τιποτα απο ολα αυτα!δεν μπορουσα να βρισκομαι συνεχεια μεσα στο σπιτι το παλεψα αλλα τελικα δεν την παλεψα:lol:ετσι απο 18 ημερων τον εβγαζα βολτουλες τον μικρουλη μου!οι φιλοι μας ερχοντουσαν οποτε ηθελαν!το μονο που κρατησα ηταν οτι δεν πηγαινα σε κανενος το σπιτι και αυτο γιατι δεν ηξερα κατα ποσο τα κρατανε αυτα αν και πολλοι μου ειχαν προτεινει για καφεδακι αλλα δεν ηθελα να τους φερω σε δυσκολη θεση.

Α!ενα ακομα που ξερω ειναι οτι οταν θα ερθει μια κοπελα στο σπιτι σου δεν θα πρεπει να εχει ερθει σε επαφη με τον αντρα της!Ελεος!και να θελαμε να τα κρατησουμε δεν γινετε.δηλαδη τι θα ρωταγα:συγνωμη μηπως το προηγουμενο βραδυ κανατε σεξ γιατι αν ναι δεν δεχομαστε επισκεψεις:shock:

αχαχαχ.. και μένα μου τα λένε αυτα.. αχαχ:lol::lol:

Κοίτα αυτό έχει μια λογική (όπως και οι περισσότερες δεισιδαιμονίες άλλωστε) όχι βέβαια λόγω της σκόνης από τα άστρα, αλλά της σκόνης από τα χωράφια και τους χωματόδρομους. Παλιότερα που δεν υπήρχαν ντουζ και πλυντήρια, ο κόσμος δεν έκανε μπάνιο τόσο τακτικά, ούτε έπλεναν ρούχα κάθε τρεις και λίγο. Ειδικά κάποιος που δούλευε στα χωράφια, έβαζε κάθε μέρα το ίδια ρούχα για να πάει στη δουλειά, τα οποία φυσικά ήταν γεμάτα χώματα και σκόνες. Αλλά και σε χωράφια να μην δούλευες, μόνο η σκόνη από το δρόμο ήταν αρκετή. Ένας καλός τρόπος να προφυλλάξεις το νεογέννητο από τις βρωμιές ήταν να βγάζεις τα σκονισμένα ρούχα και παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι. Τώρα εμείς μπαίνουμε κατευθείαν στο μπάνιο, κάνουμε ντουζ και βάζουμε καθαρά ρούχα πριν αγκαλιάσουμε το μωρό. Και δεν φοβόμαστε την αστρόσκονη :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...