Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές (και σε πολλά posts) συμφωνώ με την kinka.

Η άποψη μου είναι η εξής:

Θέματα όπως η διατροφή και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι τόσο προσωπικό όσο και υποκειμενικό θέμα.

Άκουσα από γυναίκα που θήλασε για 2,5 μήνες μικτά (με συμπληρωμα κάθε φορά) να περηφανεύεται για το πόσο καλά τα κατάφερε με το θηλασμό.

Άκουσα από μάνα που θήλασε περίπου 6 μήνες επίσης μικτά ότι καλή μάνα είναι μόνο αυτή που θηλάζει (στην περίοδο της λοχείας μου, ενώ είχα τρομερό πρόβλημα με το θηλασμό& ήμουν στα όρια κατάθλιψης) και την ίδια, να λέει ότι ναι μεν καλή μάνα είναι αυτή που θηλάζει αλλά αυτή που ξεπερνάει το χρόνο στο θηλασμό είναι αρρωστημένη!

Οκ, υποκειμενικά είναι όλα! Ο καθένας έχει την άποψή του. Το τι είναι "φυσιολογικό" και τι "αρρωστημένο" επίσης υποκειμενικό. Έρευνες που δείχνουν τα οφέλη του θηλασμού υπάρχουν πολλές. Δεν αμφισβητείται αυτό. Από κανένα. Aν μπω σε ένα thread, και αρχίσω να γράφω ότι "έρευνες έχουν δείξει ότι τα παχουλά μωρά μέχρι 2 ετών κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθούν σε παχύσαρκους ενήλικες, με τρομερά προβλήματα στην μετέπειτα υγεία τους, αλλά by the way, το δικό μου μωρό είναι λεπτό γιατί φροντίζω και το ταϊζω σωστά", δε θα πετύχω κάτι άλλο, παρά να ανάψω τα αίματα και να προκαλέσω έριδες.

Προς τη θεματοθέτρια: κάνε αυτό που θεωρείς σωστό (θήλασε 6 μήνες-6 χρόνια, όσο ταιριάζει στην οικογένειά σου)& μη δίνεις σημασία στις επικρίσεις των άλλων. Παράλληλα δεν έχει νόημα να επικρίνεις και συ τις επιλογές των γυναικών που δε θήλασαν.

Κάθε άνθρωπος και κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Το σεβόμαστε, και κοιτάμε τη δική μας πραγματικότητα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν διάβασα όλα τα posted μηνύματα αλλά θα ήθελα να μοιραστώ και 'γω την εμπειρία μου και την αποψή μου για το θηλασμό. Ξεκίνησα δουλειά σχεδόν αμέσως μετά τη γέννα και θήλασα το μωρό μου αποκλειστικά με δικό μου γάλα για 8 μήνες (εννοείται μπήκαν και στερεές στον 6ο) .Με είχε πιάσε μία μανία με το θηλασμό και θεωρούσα πως αν δεν θηλάσω θα 'εχω αποτύχει...Εκ των υστέρων συνειδητοποιώ πως υπερέβαλα και πως τα παιδιά χρειάζονται ξεκουραστες και χαρούμενες μανούλες και όχι ένα ράκος που τρέχει για να προλάβει να αντλήσει γεύματα κλπ κλπ κλπ. Σαν μωρό δεν θήλασα σας διαβεβαιώ δεν ένοιωσα ποτέ ανασφαλής ή ό,τι άλλο διατείνονται οι επιστήμονες. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι σύγχρονες μανούλες έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής και άλλο πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία σε σχέση με τις γιαγιάδες μας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το θηλασμό. Αυτά από μενα

Η θεματοθέτρια θίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα, που οφείλουμε να μην αγνοήσουμε:

Την πλήρη αποξένωση της Ελληνικής κοινωνίας από την ολότελα φυσική διαδικασία του θηλασμού.

Το έχω ξαναγράψει, πριν 1,5 χρόνο (αν θυμάμαι καλά) είχα επισκευθεί μεγάλη έκθεση μετά του τέκνου μου, του συζύγου, της αδερφήμου, του δικού της τέκνου και του συζύγου της.

Όπως ήταν φυσικό, κάποια στιγμή τα μωρά μας πείνασαν, πήγαμε σε ένα χώρο που είχε καθίσματα, βγάλαμε σεντονάκια καλύψαμε εαυτούς και τέκνα και θηλάσαμε.

Οι Έλληνες άρενες έγιναν λούιδες. Αντίθετα Γιαπωνέζοι, Γερμανοί, γάλλοι κλπ, συνέχισαν να κάθονται ακόμα και απέναντι μας σαν να μην έτρεχε τίποτα.

Παρόμοιο σκηνικό στο tgif στο κεφαλάρι: ο σερβιτόρος άλλαξε με κοπέλα σερβιτόρο όταν αρχίσαμε να ταίζουμε τα μωρά μας.

Δεν κατηγορώ τους άρενες που κομπλάρουν μπροστά σε μια μάνα που διακριτικά θηλάζει το παιδί της. Λέω απλά ότι είναι χαρακτηριστικό της δικής μας κοινωνίας, όπως και η έκπληξη όλων όταν βλέπουν κάποια μάνα να θηλάζει πχ μετά τον χρόνο.

Τα όσα η κοπέλα έγραψε μέσα στη δική της συναισθηματική φόρτιση απλά τα διάβασα με συμπαθεια, όπως διαβάζω με πολύ συμπάθεια ότι γράφει κάθε νέα μανούλα μέσα στα χιλιάδες συναισθήματα που την κατακλίζουν και την κάνουν να νιώθει ως η πιο τέλεια μαμά με το πιο τέλειο μωρό.

Σοου, γουάτ? Θα πέσουμε να τη φάμε; Προσοχή στα αίματα παρακαλώ.

χαιρομαι που υπαρχει και καποιος που το βλεπει χαλαρα το πραγμα χωρις εξυπναδες, ειρωνιες, εγω που θιγονται, κατηχηση

αυτο το τοπικ νομιζω οτι το χαρακτηριζει μια υπερβολη σε ολα και μια απιστευτη παραφωνια, εννοειται οτι δεν βγαζω το εαυτο μου απ εξω απ αυτο το σκηνικο

να σαι καλα ρε ρεα,,

λιγη συμπαθεια ρε μανες,λιγη κατανοηση η μια ως προς την αλλη, λιγη ανεκτικοτητα,,,απ ολες προς ολες

τελικα ,γιατι υπαρχει η τρυπουλα στον πατο του δοσομετρητη της φορμουλας????????

απαντηστε πριν κλειδωθει το θεμα......πλιζ.....:-)

Για να μην κολλάει η σκόνη στον πάτο? (Υποθέτω..!!:))

Διαφημίσεις

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα μηνύματα, διάβασα κάπως επιλεκτικά και θα μπορούσα να πω πως με ενόχλησε αρκετά η επιθετική στάση απέναντι στην θεματοθέτρια και το αυστηρό ύφος που έχουν κάποιες όταν διαβάζουν κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν.

Ως μητέρα που θήλασε 2 χρόνια αποκλειστικά, θα ήθελα να τονίσω το εξής πως ο θηλασμός δεν είναι απλά ένας τρόπος να σιτίζεις το μωρό σου, αλλά είναι μια μαγική σχέση μητέρας και μωρού και ουσιαστικά πρόκειται για "ψυχική τροφή", δεν θηλάζεις απλά και μόνο για να πιει το μωρό καλύτερο γάλα σε σχέση με την φόρμουλα, θηλάζεις επειδή είναι στη φύση σου να το κάνεις και επειδή το μωρό σου το έχει ανάγκη.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλες μητέρες και γι'αυτό ποτέ δεν κρίνω τους άλλος ανθρώπους για τις επιλογές τους.

Έχω μάθει να ενημερώνομαι και να ακούω αυτό που έχει να μου πει κάποιος χωρίς να θίγομαι.

Σε αυτό το φόρουμ η ευθιξία έχει καταντήσει κουραστική και καλό θα ήταν να συζητάγαμε χωρίς να προσβάλλουμε.

τελικα ,γιατι υπαρχει η τρυπουλα στον πατο του δοσομετρητη της φορμουλας????????

απαντηστε πριν κλειδωθει το θεμα......πλιζ.....:-)

τι εννοείς????

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

.

Σε αυτό το φόρουμ η ευθιξία έχει καταντήσει κουραστική και καλό θα ήταν να συζητάγαμε χωρίς να προσβάλλουμε.

Πεστα κοριτσι μου :rolleyes::rolleyes:

Εχω βαρεθει εδω μεσα να βλεπω μαμαδες να ειρωνευοται να κραζουν να βριζουν οποια στηριζει πολυ η οχι τον θηλασμο και γενικως πολλα θεματα!!!

Αυτο το να βγαζουμε τα νευρακια μας στον καθενα μοο κ μονο επειδη ειμαστε πισω απο μια οθονη δνε μπορω να το καταλαβω...Αν μιλουσαμε ολοι λιγο καλυτερα και καναμε ουσιαστικη συζητηση κανενα θεμα δεν θα εκλεινε...

Ο φανατισμος ποτε δεν μου αρεσε σε κανενα θεμα ειδικα στον θηλασμο....

Επισης δεν μ αρεσει που βλεπω πως καποιες που δεν καταφεραν να θηλασουν μπαινουν και βγαζουν τα απωθημενα τους δω μεσα....Κολλατε σε ανουσια πραγματα πολλες απο δω μεσα κ καμμια φορα κ εγω μαζι...

Απο το Α ως το Ω υπαρχουν αλλα 22 γραμματα ;)ας μην ειμαστε απολυτοι!!!

Και επιτελους..ειτε θηλασαμε ειτε θηλαζουμε ειτε δωσαμε ξενο..ειμαστε ολες μαμαδες... αν ειναι δυνατον!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μπεμπούλα εμένα αυτή η απορία μου έχει μείνει: στα αλήθεια ο άντρας σου σου λέει αυτό το πράγμα και το εννοεί;

Ναι. Το λέει. Και το εννοεί.

Και επιτελους..ειτε θηλασαμε ειτε θηλαζουμε ειτε δωσαμε ξενο..ειμαστε ολες μαμαδες... αν ειναι δυνατον!

Αληθές αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του τόπικ.

Διαφημίσεις

Σε τι ακριβώς πιστεύει ότι θα υπερέχει ο γιος σας σε σύγκριση με έναν άλλο άντρα που μεγάλωσε με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς να θηλάσει; Τι είναι αυτό που θα κάνει τη νύφη σας να σας ευγνωμονεί;

Αληθές αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του τόπικ.

Και?? γιατι ενω τα περισσοτερα ανουσια ποστ που εχουν υποθει ειναι ολα θεματα του τοπικ??:confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

δεν νομιζω Τακη!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καταρχήν Μπεμπούλα10, συμφωνώ με πάρα πολλά απ' όσα είπες στα υπόλοιπα μηνύματα μετά το πρώτο σου, το οποίο σε μεγάλο μέρος του είναι επιεικώς απαράδεκτο. Απορώ μάλιστα πως δεν έχει επέμβει ακόμη η διαχείριση.

Ποιός διαστρεβλώνει τα λεγόμενά σου? Απλά Ελληνικά γράφεις, απλά Ελληνικά διαβάζουμε.

Έχεις δίκιο - θέτεις θλιβερές ερωτήσεις. Απομόνωσες έναν (πολύ σημαντικό βέβαια) από τους δεκάδες (μη πω εκατοντάδες) παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την υγεία και την προσωπικότητα των παιδιών μας και αναρωτήθηκες/προέβλεψες το μέλλον μιας ολόκληρης κοινωνίας, όπως ερμήνευσες και την συναισθηματική ανωριμότητα των σημερινών 30άρηδων (για όλα τους φταίει ο μη-θηλασμός, τίποτα άλλο κατά τη γνώμη σου) (ενώ ξέρεις, οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες των τελευταίων 30 ετών βοήθησαν αυτά τα παιδιά αλλά τους χάλασε η φόρμουλα). Τι να πει κανείς για μια τέτοια προσέγγιση...

Όποια είχε το ενδιαφέρον/θέληση και είχε και τη σωστή ενημέρωση/παρότρυνση κι άρα τελικά είχε το άριστο επιθυμητό αποτέλεσμα=να θηλάσει αποκλειστικά και για πολύ καιρό, ας βοηθήσει τις υπόλοιπες ΜΑΝΕΣ που τα έχουν βρει μπαστούνια. Η απολυτότητα και η υπεροψία δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν - ούτε αυτόν που τα διαθέτει ούτε αυτόν που τα δέχεται. Η γνώση είναι δύναμη που πρέπει να μοιραζόμαστε κι όχι όπλο προς πάσα κατεύθυνση, πλην της δικής μας...

Ξεκαβαλήστε από το άλογο λοιπόν και δώστε συμβουλές σε όσες σας το ζητάνε, ΑΝ θελετε να φανείτε χρήσιμες. Καλές και άγιες οι όποιες "διαφορετικές" απόψεις και να τις ακούσουμε και να μας ταρακουνήσουν αλλά μην παρανοήσουμε κιόλας.

Νομίζω ότι για να συνεχιστεί σε καλό και ουσιαστικό κλίμα η κουβέντα (παρ' ότι υπάρχουν πολλά ανάλογα θέματα κι είναι απορίας άξιον για μένα γιατί ανοίγονται συνεχώς καινούρια...), πρέπει ν' αναθεωρήσεις αυτό το κομμάτι του μηνύματός σου και να ζητήσεις συγνώμη. Είναι κοντόφθαλμο, επαρμένο, προσβλητικό κι επικίνδυνο. Την μόνη δικαιολογία που μπορώ ίσως να δώσω είναι ότι γράφτηκε υπό το κράτος μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης...

πολύ σωστά! Συμφωνώ σε ό λ α! Εκτός από την δικαιολογία! Κανείς δεν οφείλει να δικαιολογεί τον άλλο όταν εκεινος δεν αντιλαμβάνεται και δεν ζητά καν συγνώμη αλλά προσπαθεί να τα γυρίσει ;)

Συμφωνώ και με ό,τι πεί η ειδικός (Little Monkey) :P

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Την πλήρη αποξένωση της Ελληνικής κοινωνίας από την ολότελα φυσική διαδικασία του θηλασμού.

αυτο το θεμα το εθιξε εμεσα και στην πορεια. 'Αμεσα εθιξε (στην κυριολεξια) τα παιδια που δεν θηλαζουν.

Θέματα όπως η διατροφή και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι τόσο προσωπικό όσο και υποκειμενικό θέμα.

.

ακριβως...μπορει η καθε μια να υπερηφανευεται για ο,τι θελει αλλα οταν το κανει εν συγκρισει με καποιαν αλλη ( και ω! τι συμπτωση, αυτη η αλλη διαβαζει!) τοτε ας προσεχει περισσοτερο το τροπο που εκφραζεται.

αυτο το τοπικ νομιζω οτι το χαρακτηριζει μια υπερβολη σε ολα και μια απιστευτη παραφωνια, εννοειται οτι δεν βγαζω το εαυτο μου απ εξω απ αυτο το σκηνικο

να σαι καλα ρε ρεα,,

λιγη συμπαθεια ρε μανες,λιγη κατανοηση η μια ως προς την αλλη, λιγη ανεκτικοτητα,,,απ ολες προς ολες

θα ελεγες τα ιδια αν με το ιδιο υφος εγραφε κατα η εστω οχι υπερ του θηλασμου?

Ως μητέρα που θήλασε 2 χρόνια αποκλειστικά, θα ήθελα να τονίσω το εξής πως ο θηλασμός δεν είναι απλά ένας τρόπος να σιτίζεις το μωρό σου, αλλά είναι μια μαγική σχέση μητέρας και μωρού και ουσιαστικά πρόκειται για "ψυχική τροφή", δεν θηλάζεις απλά και μόνο για να πιει το μωρό καλύτερο γάλα σε σχέση με την φόρμουλα, θηλάζεις επειδή είναι στη φύση σου να το κάνεις και επειδή το μωρό σου το έχει ανάγκη.

.

Και εγω ως μητερα που δεν θηλασε καθολου απο επιλογη θα ηθελα να τονισω οτι ο τροπος που βιωσα τα μαγικα συναισθηματα της γεννησης των παιδιων μου και η τυχη να μεγαλωνω γερα και ευτυχισμενα παιδια, μου δινουν το δικαιωμα να θεωρω οτι ο θηλασμος ειναι τροπος σιτισης και μονο.

Αλλα αυτα ειναι προσωπικες μας γνωμες...και στο μετρο που δεν γυρναω να πω οτι τα παιδια του (παρατεταμενου) θηλασμου θα εχουν καποια προβληματα στο μελλον, δεν υπαρχει καποιο θεμα πιστευω.

Τι ζωδιο ειναι? :)....δεν ειναι ειρωνια.....

Διαφημίσεις

αυτό είναι το θέμα του τόπικ

Έχω έναν γιο 5 μηνών. Συχνά ακούω την ερώτηση «Θηλάζεις;». Απαντάω «Ναι». Με κοιτάνε με περιέργεια και ίσως κάποιες φορές θαυμασμό. «Ακόμα;» ξαναρωτάνε. Με γεμίζει τόση θλίψη αυτή η ερώτηση. Όχι χαρά ή περηφάνια. Θλίψη. Μελαγχολία. Προσφέρω στο παιδί μου αυτό που προσφέρουν τα θηλαστικά στα μικρά τους. Αυτό που προσφέρουν οι γυναίκες εδώ και χιλιάδες χρονιά στα παιδιά τους. Με θλίψη συνειδητοποιώ ότι ανήκω στην 1η γενιά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που αποφεύγει να θηλάσει. Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου. Η χαρά του θηλασμού συχνά διαποτίζεται από θλίψη. Για να έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνεται αυτή η ερώτηση, πόσα παιδάκια δεν θηλάζουν… Σκέφτομαι όλες τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές συνέπειες της αυτής της άρνησης της φύσης μας.

Πώς θα είναι η επόμενη γενιά. Πόσο εμποδίζει η γενιά μας την ψυχική και συναισθηματική εξέλιξη και σταθερότητα της επόμενης γενιάς. Όταν ξυπνάει κλαίγοντας το παιδάκι μου, το παίρνω και θηλάζει στην αγκαλιά μου. Ηρεμεί. Ανοίγει τα ματάκια του. Με βλέπει. Μου χαμογελάει. Του φεύγει το στήθος από το στόμα. Προσπαθεί να το ξαναπιάσει. Θηλάζει μέχρι να αποκοιμηθεί ευτυχισμένο και ήρεμο πάνω στο στήθος. Μυρίζει τη μαμά του. Νιώθει ασφάλεια. Όλη αυτήν την ώρα σκέφτομαι «Άραγε τα εγγονάκια μου θα θηλάσουν;» Πώς θα είναι ο κόσμος τότε; Θα αφήσουμε τη βιομηχανία γάλακτος να νικήσει τη φύση; Τους παιδιάτρους να μας σαμποτάρουν; Να μας ρωτάνε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον στον 4ο μήνα «Αντέχεις ακόμα να σηκώνεσαι τη νύχτα να θηλάσεις;» ενώ το ιατρείο τους είναι γεμάτο από διαφημιστικά εταιριών για ξένο γάλα. Μάλιστα, επειδή ο γιος μου με το γαλατάκι της μαμάς έχει γίνει μπέμπαρος πρώτης τάξεως, η παιδίατρος μου πρότεινε επίσης να τον βάλω σε «δίαιτα». Ίσως αργότερα να μου έλεγε με μεγάλη της λύπη ότι το παιδί δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος και πρέπει να του δώσω ξένο. Ίσως μάλιστα να είχε να μου προτείνει και κάποια συγκεκριμένη μάρκα που είναι πάρα πολύ καλή.

Διαβάζω για τις κοινωνικές επιπτώσεις του μη θηλασμού. Στις ΗΠΑ ξεκινήσανε καμπάνια υπέρ του θηλασμού επειδή το οικονομικό κόστος λόγω των παιδιών που δεν θηλάζουν (και αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο βαριά) είναι τεράστιο. Οι αλλεργίες σε έξαρση λόγω ξένου γάλακτος. Φυσικά εδώ, στη χώρα της κοντόφθαλμης πολιτικής, είναι προτιμότερο να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα κόβοντας μισθούς.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

]

για να σε βοηθησω να καταλαβεις για ποιο λογο πιστευω οτι το προβλημα σου δεν ειναι να ενημερωσεις αλλα να νιωσεις η καλυτερη μαμα του κοσμου , απαντησε στον εαυτο σου "τι γνωμη εχεις για τις μητερες που ενω ξερουν τα οφελη του θηλασμου και οι γιατροι τις παροτρυναν να το κανουν, αυτες ΕΠΕΛΕΞΑΝ να δωσουν σκονη."

πραγματικα δεν πιστευω οτι το προβλημα σου αφορα στο θηλασμο αλλα στ οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ Κ ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.

Με κάλυψαν τα παραπάνω Posts.

Μπεμπούλα, με αφορμή και καλά, τα οφέλη του θηλασμού, έφθασες στο σημείο να βγάλεις προβληματικούς όσους δεν θήλασαν και να αναρωτιέσαι και για το μέλλον της ανθρωπότητας. Και να παρουσιάζεις τον εαυτό σου σαν τον ήρωα της υπόθεσης. "οι νύφες θα σε ευγνωμονούν... :confused:"

Αντί να πεις ότι έστω θα σε ευγνωμονεί το παιδί σου, εσύ ενδιαφέρεσαι για το τι θα πουν οι τρίτοι.

Αντί λοιπόν να προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα, θα μπορούσες να είχες πει ότι δεν διατύπωσες καλά τις σκέψεις σου και να τελείωνε εκεί το θέμα. Μην το συνεχίζεις και άσε στην άκρη τις γαλακτοβιομηχανίες και τους παιδιάτρους. Δεν έχουν σχέση με το θέμα. Η ένστασή μας είναι αλλού.

εχω δυο μπουμπουκακια

μα το προβλημα της κοπελας ειναι οτι οντως δεν καταλαβαινει οτι εθιξε οσες κοπελες δεν εχουν θηλασει αποκλειστικα η' κ καθολου...θεωρει οτι την ζηλευουν ισως κ οτι της μιλανε ασχημα ετσι χωρις λογο..:confused::confused: εγραψε οτι οσα μωρα δεν θηλαζουν βγαινουν με ενα σωρο ψυχολογικα αλλα οταν της φερνουν παραδειγματα με μωρα που θηλασαν κ μετα εγιναν οι χειροτεροι των χειροτερων ανεφερε οτι ειναι μεμονομενα περιστατικα:rolleyes::confused::confused:!! τι να πει κανεις!! απλα αυτο που θα ηθελα πολυ να απαντησει ειναι εαν μια μητερα θηλαζει 2-3 χρονια αλλα κατα τ'αλλα στο σπιτι υπαρχει ενας μονιμος σαματας κ φασαριες κ δεν ασχολειται πολυ με το παιδι ενω παραλληλα μια αλλη μανουλα δεν καταφερε να θηλασει τοσο καιρο η' κ καθολου αλλα το μωρο το εχει συνεχεια αγκαλιτσα κ ασχολειται 24ωρες το 24 ωρο..ποιο απ'τα 2 μωρα αργοτερα θα εχει ψυχολογικα κ διαταραγμενη προσωπικοτητα??

Xc60p3.png ghL0p3.png

Και εγω ως μητερα που δεν θηλασε καθολου απο επιλογη θα ηθελα να τονισω οτι ο τροπος που βιωσα τα μαγικα συναισθηματα της γεννησης των παιδιων μου και η τυχη να μεγαλωνω γερα και ευτυχισμενα παιδια, μου δινουν το δικαιωμα να θεωρω οτι ο θηλασμος ειναι τροπος σιτισης και μονο.

Αλλα αυτα ειναι προσωπικες μας γνωμες...και στο μετρο που δεν γυρναω να πω οτι τα παιδια του (παρατεταμενου) θηλασμου θα εχουν καποια προβληματα στο μελλον, δεν υπαρχει καποιο θεμα πιστευω.

Μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις και ο καθένας κρίνει με βάσει τα δικά του πιστεύω, κανένα θέμα από μένα.

Φαντάζομαι δε από την άλλη ότι θα υπάρχουν επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις και ότι λίγη σημασία θα έχει το τι νομίζουμε εμείς.

Ο θηλασμός σίγουρα από μόνος του δεν είναι απλά ένας τρόπος σίτισης και για αυτό δεν μπορεί ο καθένας να θηλάσει το μωρό, όπως γίνεται με την φόρμουλα.

Ο θηλασμός είναι πάρα πολλά πράγματα μαζί, αλλά δεν τον θεωρώ ως το βασικότερο κριτήριο για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί.

Υπάρχουν πολλές παραμέτρους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση ενός ατόμου.

Το αρχικό μήνυμα της θεματοθέτριας θίγει εύλογα ερωτήματα, αλλά το βρίσκω υπερβολικό και απόλυτο.

Και?? γιατι ενω τα περισσοτερα ανουσια ποστ που εχουν υποθει ειναι ολα θεματα του τοπικ??:confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

δεν νομιζω Τακη!

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο λέω να μην επεκταθούμε σε όλες τις απόψεις μας περί θηλασμού, διαπαιδαγώγησης, κτλ, αλλά να μείνουμε στο θέμα:

και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει, καθώς και τις ψυχο-κοινωνικές της διαστάσεις.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο λέω να μην επεκταθούμε σε όλες τις απόψεις μας περί θηλασμού, διαπαιδαγώγησης, κτλ, αλλά να μείνουμε στο θέμα:

και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει, καθώς και τις ψυχο-κοινωνικές της διαστάσεις.

ποιές είναι οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του μη θηλασμού?

άσε στην άκρη τις γαλακτοβιομηχανίες και τους παιδιάτρους. Δεν έχουν σχέση με το θέμα. Η ένστασή μας είναι αλλού.

Έχουν απόλυτη σχέση με το θέμα. Είναι βασικά αίτια της αποξένωσης της ελληνικής κοινωνίας από τον θηλασμό.

απλα αυτο που θα ηθελα πολυ να απαντησει ειναι εαν μια μητερα θηλαζει 2-3 χρονια αλλα κατα τ'αλλα στο σπιτι υπαρχει ενας μονιμος σαματας κ φασαριες κ δεν ασχολειται πολυ με το παιδι ενω παραλληλα μια αλλη μανουλα δεν καταφερε να θηλασει τοσο καιρο η' κ καθολου αλλα το μωρο το εχει συνεχεια αγκαλιτσα κ ασχολειται 24ωρες το 24 ωρο..ποιο απ'τα 2 μωρα αργοτερα θα εχει ψυχολογικα κ διαταραγμενη προσωπικοτητα??

Το ερώτημα σου έχει την ευνόητη απάντηση.

Ο θηλασμός είναι πολλά όμορφα πράγματα μαζί, αλλά δεν είναι κάποια μαγική συνταγή για να εκμηδενίζονται όλα τα αρνητικά από την ζωή ενός μωρού.

Στην Ελλάδα θα θέλαμε να θηλάζουν περισσότερο οι μανούλες, γιατί αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και πως εμείς οι γυναίκες θα είχαμε καλύτερη μεταχείριση από τον εργασιακό χώρο μας.

Τελευταία όμως έχω παρατηρήσει και πολύ με στενοχωρεί ότι αυτή η καμπάνια υπερ του θηλασμού έχει γεμίσει και αρκετές μανούλες με ενοχές επειδή δεν τα κατάφεραν και αισθάνονται άσχημα.

Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, τις τελευταίες μέρες παρηγορώ δική μου καλή μου φίλη με πρόωρο μωράκι (29 εβδομάδων γεννήθηκε) και πολλά δικά της θέματα και προσπαθώ να την πείσω ότι δεν πειράζει καθόλου που δεν θηλάζει, γιατί η ίδια φοβάται πως το μωρό της δεν θα δεθεί μαζί της.

Στην Ελλάδα τον έχουμε θεοποιήσει στις μέρες μας τον θηλασμό, επειδή παλιότερα γενικά θηλάζανε πολύ λίγο και τώρα που έχει αυξηθεί το ποσοστό και έχουν τονιστεί τα οφέλη υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που μιλάνε πολύ φανατικά υπερ αυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ άγχος για το εαν θα τα καταφέρει μια μωρομάνα.

Ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, θέλει μόνο σωστή ενημέρωση και εμπιστοσύνη στη φύση, δεν χρειάζεται κάποιος γκουρού δίπλα μας για να τα καταφέρουμε.

Έχουν απόλυτη σχέση με το θέμα. Είναι βασικά αίτια της αποξένωσης της ελληνικής κοινωνίας από τον θηλασμό.

Το θέμα που έθιξες αρχικά και στο οποίο απαντούμε και αντιδρούμε, είναι οι συνέπειες του μη θηλασμού. Μην αλλάζεις θέμα.

Αυτές τις "θλιβερές" πραγματικά ερωτήσεις έθεσες:

Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

εχω δυο μπουμπουκακια

Το ερώτημα σου έχει την ευνόητη απάντηση.

Ο θηλασμός είναι πολλά όμορφα πράγματα μαζί, αλλά δεν είναι κάποια μαγική συνταγή για να εκμηδενίζονται όλα τα αρνητικά από την ζωή ενός μωρού.

Στην Ελλάδα θα θέλαμε να θηλάζουν περισσότερο οι μανούλες, γιατί αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και πως εμείς οι γυναίκες θα είχαμε καλύτερη μεταχείριση από τον εργασιακό χώρο μας.

Τελευταία όμως έχω παρατηρήσει και πολύ με στενοχωρεί ότι αυτή η καμπάνια υπερ του θηλασμού έχει γεμίσει και αρκετές μανούλες με ενοχές επειδή δεν τα κατάφεραν και αισθάνονται άσχημα.

Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, τις τελευταίες μέρες παρηγορώ δική μου καλή μου φίλη με πρόωρο μωράκι (29 εβδομάδων γεννήθηκε) και πολλά δικά της θέματα και προσπαθώ να την πείσω ότι δεν πειράζει καθόλου που δεν θηλάζει, γιατί η ίδια φοβάται πως το μωρό της δεν θα δεθεί μαζί της.

Στην Ελλάδα τον έχουμε θεοποιήσει στις μέρες μας τον θηλασμό, επειδή παλιότερα γενικά θηλάζανε πολύ λίγο και τώρα που έχει αυξηθεί το ποσοστό και έχουν τονιστεί τα οφέλη υπάρχουν κάποιοι/κάποιες που μιλάνε πολύ φανατικά υπερ αυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ άγχος για το εαν θα τα καταφέρει μια μωρομάνα.

Ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, θέλει μόνο σωστή ενημέρωση και εμπιστοσύνη στη φύση, δεν χρειάζεται κάποιος γκουρού δίπλα μας για να τα καταφέρουμε.

ε τοτε να σταματησει η καμπανια υπερ του θηλασμου για να μην νοιωσει ασχημα μια μαμα που δεν μπορει να θηλασει!

εχουμε θεοποιησει τον θηλασμο στην ελλαδα? που το ειδες αυτο? πρακτικα που το ειδες? οχι στα λογια αλλα στην πραξη πες μου που το ειδες γιατι θα τρελλαθω! πες μου εμπρακτως που και πως εχει θεοποιηθει ο θηλασμος? κι αν εχει θεοποιηθει μηπως εχει γινει γιατι δεν θηλαζει σχεδον καμια οσο θα το επιθυμουσε επειδη ακριβως κανενας δεν την βοηθαει οσο θα επρεπε και οπως θα επρεπε και οταν θα επρεπε?

η επιλοχεια καταθλιψη αφορα ολες τις γυναικες και ειναι δυνατον να εκφραστει με πολλα και διαφορα συμπτωματα ποσο μαλλον οταν μια γυναικα βιωνει την εμπειρια προωρου τοκετου και νεογεννητου σε θερμοκοιτιδα,,,η φιλη σου δεν υπεφερε εξ αιτιας της καμπανιας υπερ του θηλασμου,,,ελεος!

δεν γεμιζει η καμπανια υπερ του θηλασμου με ενοχες τις ελληνιδες γυναικες, τις ενοχες τις κουβαλαμε ουτως η αλλιως, εχουμε ενα απιστευτο αγχος αποδοσης για ολα,,,,ειμαστε αρκετα ωραιες, αρκετα νοικοκυρες με καλη δουλεια, καλες μαναδες καλες κορες καλοι συζυγοι, τι θα πουν οι πεθερες για εμας? αυτο ειναι το θεμα

τιμη μας εινα η καμπανια υπερ του θηλασμου,,,θα νοιωθατε καλυτερα αν δεν υπηρχε???

η καμπανια υπαρχει γιατι οι γυναικες εχουν απομακρυνθει λογω του πολιτισμου μας απο τη φυση τους, εχουν χασει την εμπιστοσυνη στον εαυτο τους, θεοποιωντας τους γιατρους και διαβαζοντας ερευνες στο διαδικτυο για να πειστουν για τα αυτονοητα

ο θηλασμος ειναι φυσικη διαδικασια αλλα δεν ειναι ευκολη ουτε ανωδυνη κι εχεις αναγκη απο την στηριξη ανθρωπων με αναλογη εμπειρια

ο θηλασμος ειναι μια τεχνη,,,οσο φυσικη κι αν ειναι, μαθαινεται και δεν θα απαγορευσουμε να μιλαμε ουτε για τα οφελη του θηλασμου ουτε για το πως θα στηριξουμε καποια που το θελει επειδη καποιος που δεν θηλασε μπορει να πληγωθει

αυτος που υποφερει υπερβολικα απο κατι σε μια τοσο ευαισθητη φαση της ζωης πχ λεχωνα παιρνει βοηθεια απο εκει που πρεπει και οπως πρεπει

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...