Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Accuran - Roacutan

roubiba

Recommended Posts

Καλησπερα! θα ηθελα τα φωτα σας! επαιρνα τα χαπια για την ακμη Accuran μεχρι 11 Μαρτη 2012, και ειμαι εγκυος απο τα τελη Ιουνιου..Δηλαδη περιπου 4 μηνες μετα. Εστειλα ολα τα στοιχεια στο κεντρο γεννετικης, οπως μου ειπε η γυναικολογος μου να κανω, αλλα μου ζητανε 100 ευρω για την απαντηση! το θεωρουμε λιγο εκμεταλλευση! η γιατρος μου μου ειπε οτι δεν θα υπαρχει προβλημα στην εγκυμοσυνη μου, αλλα για να μην εχουμε την παραμικρη αμφιβολια πρεπει να το κανουμε! θα το κανουμε δεν υπαρχει θεμα, θα τα στειλουμε τα λεφτα, αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας για το διαστημα αυτο των 4 μηνων, αν εχει τυχει κατι αναλογο σε καποια! ευχαριστω πολυ!

"Εννέα μήνες στην κοιλιά σου και μια ζωή στην αγκαλιά σου...

Σ΄ ευχαριστώ! Kαι σ'αγαπώ!!! Mα ένα μονάχα σου ζητώ,

μάθε μου τρόπο να αγαπώ, όπως εσύ έμενα...

και όταν θα δίνω αγκαλιά να δίνω σαν και σένα...

και να αγαπώ τον κόσμο μου όπως εσύ εμένα..."

Διαφημίσεις

Τα συγκεκριμένα χάπια ευθύνονται για τερατογέννηση και πρέπει μετά το πέρας της θεραπείας να αφήσεις τουλάχιστον ένα 6μηνο να καθαρίσει ο οργανισμός.Γιατί επιχείρησες μια εγκυμοσύνη νωρίτερα?Γιατί ρισκάρεις την υγεία του μωρού σου?Το θεωρώ φοβερό ανεύθυνο εκ μέρους σου.Παρ'όλα αυτά υπάρχουν πολλές πιθανότητες το παιδί σου να είναι απόλυτα υγιές.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Είχα πάρει & εγώ τα συγκεκριμένα χάπια πριν παντρευτώ. Εμένα μου είχαν πεί ότι πρέπει να περιμένω τουλάχιστον 2 χρόνια για να είμαι σίγουρη.Άλλωστε γράφοντε και στις οδηγίες οι πιθανές επιτπώσεις σε μία εγκυμοσύνη.Τι περιμένεις να σου πούνε από το διαγνωστικό κέντρο?Επίσης η γυναικολόγος σου πως είναι σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

θεωρω απαραδεκτο να μιλατε ετσι σε εναν ανθρωπο που ηδη εχει το ζορι του.εκανα κ εγω αυτη τη θεραπεια 15 χρονια πριν κ οταν εμεινα έγκυος πρωτη φορα πριν 5 χρονια το ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου..βρες κοπελα μου καποιον καταλληλο να σε κατευθυνει απο εδω μπρος κ ευχομαι ολες οι καλες πιθανοτητες να ειναι υπερ σου.περιμενουμε. νεα σου

1kOup2.pngTxJmp3.png

θεωρω απαραδεκτο να μιλατε ετσι σε εναν ανθρωπο που ηδη εχει το ζορι του.εκανα κ εγω αυτη τη θεραπεια 15 χρονια πριν κ οταν εμεινα έγκυος πρωτη φορα πριν 5 χρονια το ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου..βρες κοπελα μου καποιον καταλληλο να σε κατευθυνει απο εδω μπρος κ ευχομαι ολες οι καλες πιθανοτητες να ειναι υπερ σου.περιμενουμε. νεα σου

Θα μιλήσω για εμένα & για ότι αφορά την δική μου απάντηση. Την ρώτησα τι περιμένει να της πούνε από το διαγνωστικό,δηλ αν έκανε κάποιεσ εξετάσεις & τι περιμένει να δείξουν γιατί δεν μας εξηγεί τι ακριβώς. Επίσης η γυναικολόγος θεωρώ πως είναι ψιλοανεύθυνο να ακυρώνει έτσι την συγκεκριμένη ουσία των φαρμάκων με ένα δεν τρέχει τίποτα χωρίς να περιμένει να δει.Τουλάχιστον ο δικός μου γιατρός όταν χρειάστηκε μου εξέθεσε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε συγκεκριμένο πρόβημα ακόμη και όταν στο άκουσμα του ενδομήτριου θανάτου εγώ θόλωσα!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

εγω γνωριζοντας τις επιπτωσεις που θα μπορουσαν να εχουν στο μωρο κ ενω ηθελα πολλα χρονια πριν να τα παρω, αποφασισα να τα ξεκινησω μολις 3 μηνες αφου γεννησα.

η δερματολογος παρ οτι ηξερε οτι ειχα γεννησει προσφατα μου το ειχε τονισει πολυ εντονα,οχι εγκυμοσυνη πριν τους 6 μηνες κ το καλυτερο 2 χρονια μετα.

δεν θα το ρισκαρα με τιποτα.

Vickygirl ισως οι κοπελες δεν χαιδεψαν τα αυτια της θεματοθετριας γιατι φαινεται πρωτιστως να ανυσηχει για το αδικα 100 ευρω (γιατι το βλεπει ως εκμεταλλευση? ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κανεις καποιες εξετασεις δεν θελεις να ξερεις τι συνεπειες μπορει να υπαρξουν?) που πρεπει να πληρωσει κ μετα για τα αποτελεσματα που μπορει να εχει....

πραγματικα ευχομαι να πανε ολα καλα για το σπορακι σου.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Παιδια...δεν εχετε καταλαβει...Στο κουτι κ στις οδηγιες των χαπιων, λεει οτι μπορω να πιαστω εγκυος μετα απο 2 μηνες απο τη τελευταια φορα που θα παρω χαπι! Δεν ειμαι ανευθυνη λοιπον... Και επειτα, δεν εχω κανενα προβλημα να δωσω τα 100 ευρω ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, απλα μου δημιουργει πολλες αμφιβολιες το οτι απο το κεντρο γεννετικης το μονο που με ρωτησαν ειναι ποσα ml επαιρνα κ μεχρι ποτε! ποσο σαφης κ εγγυρη μπορει να ειναι η απαντηση τους?? ουτε εξετασεις αιματος ουτε τιποτα....? Γιαυτο μιλησα για τα λεφτα! δεν με νοιαζουν τα λεφτα σε αυτη τη περιπτωση, αλλα το ποσο ακριβες θα ειναι ενα τετοιο αποτελεσμα! Εγω δεν θελω καποιος απο εδω να μου πει αν πρεπει να κανω εκτρωση η οχι, θελω να μου πει αν εχει ζησει κατι αναλογο κ να με νοιωσει! ΑΥΤΟ!

ναι εχεις δικιο οτι δεν εχουμε καταλαβει απο το πρωτο ποστ,γιατι σε αυτο το ποστ σου εξηγεις καλυτερα τους ενδιασμους σου περι εκμεταλλευσης κ συμφωνω ουτε αιμα δεν σου πηραν????? κ φυσικα κανεις μας δεν μιλησε για εκτρωση!

καλα αποτελεσματα ευχομαι

age.png

ουτε αιμα τιποτα!! ειναι δυνατον να μου πουν γεννησε το ή μη το γεννησεις, ετσι? :confused:

δεν θα μπορουσα να βασιστω σε αυτην την απαντηση κ τσαμπα να μου την εδιναν!

αλλα κ ο γυναικολογος σου λιγο χαλαρος δεν ειναι? του εχεις εμπιστοσυνη ειναι "δοκιμασμενος" στα δυσκολα?

εγω θα το εψαχνα κ με αλλο κεντρο προγεννητικου ελεχγου κ με αλλο γυναικολογο ισως.

η ρωτησε το εν λογω κεντρο σε ποια κριτηρια θα βασιστει η απαντηση τους???? αααν σε πεισουν προχωρα.

age.png

Διαφημίσεις

my billy, ειμαι απο τη Κερκυρα οπως βλεπεις, κ εδω δεν εχουμε πολλες επιλογες, ειμαστε αποκλεισμενοι απο τετοια πραγματα! Η γυναικολογος μου ειναι απο τις καλυτερες στο νησι λενε. Κ την εμπιστευομαι ναι. Τελοσπαντων, το μωρακι μου ειναι ενα μικρο σπορακι, κ στις 23 του μηνα θα παω να ακουσουμε τη καρδουλα του πρωτη φορα! Ευχομαι σημερα 15 αυγουστου, ημερα της Μητερας Ολων, να πανε ολα καλα!

Γενικά, συστήνεται οι γυναίκες που λαμβάνουν ρετινοειδή να μην μένουν έγκυες για διάστημα 2 χρόνων περίπου, ώστε να είναι 100% καλυμμένες ότι δεν θα έχουν κάποιο θέμα. Μάλιστα, εδώ στην Αμερική (νομίζω και στην Ευρώπη επίσης) οι γυναίκες που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα και είναι σε αναπαραγωγική ηλικία είναι υποχρεωμένες να παίρνουν 2 ειδών αντισυλληπτικά και να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης, πριν τους χορηγηθεί η επόμενη δόση.

Τώρα στη φάση που είσαι δεν ξέρω αν μπορούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο θέμα με το έμβρυο, ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμη, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να περιμένεις τον Β επιπέδου για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο θέμα. Συζήτα το όμως με τη γυναικολόγο σου και ζήτα να σε ενημερώσει ακριβώς για το ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες του φαρμάκου, τι μπορείς να κάνεις από εξετάσεις κλπ, τουλάχιστον με βάση αυτά που μας λες νομίζω ότι δεν έχει φροντίσει να σου μιλήσει λεπτομερώς για το θέμα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλησπερα στην παρεα!!θα ηθελα να αναφερω και εγω την εμπειρια μου απο αυτα τα χαπια καθως τα πηρα πριν απο 4 χρονια!οταν τελειωσα την θεραπεια ,μετα απο 3μηνες πηγα να δωσω αιμα για τον παππου μου(ο θεος να τον αναπαυσει) , και με ρωτησαν αν εκανα καποιου ειδους θεραπεια. Και τους ειπα για τα ακιουραν και μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ να μην δωσω αιμα , να μην μεινω εγκυος κ.τ.λ. μεχρι να καθαρισω τελειως!Εγω στην θεση σου λοιπον.θα εκανα εξιδικευμενες εξετασεις για να ειμαι 1000% σιγουρη οτι το σπορακι ειναι καλα!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ συντοπιτισσα(κερκυραια και εγω) και η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ να ειναι διπλα σου σε ολους τους 9μηνες!!!!

Τα χαπια στο φυλλο οδηγιων ληψης, δεν θα ελεγαν οχι εγκυμοσυνη για ενα ή δυο χρονια? γιατι λενε "οχι" για 2 μηνες? δεν θα ηταν ανευθυνο αν δεν ισχυει αυτο?

Τα χαπια στο φυλλο οδηγιων ληψης, δεν θα ελεγαν οχι εγκυμοσυνη για ενα ή δυο χρονια? γιατι λενε "οχι" για 2 μηνες? δεν θα ηταν ανευθυνο αν δεν ισχυει αυτο?

συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου! με το καλο να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κι ενα γερο μπεμπε!

ριξε μια ματια εδω

http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2003/200310176820/anx_6820_el.pdf

επιγραμματικα λεει να αποφευγεται η κυηση ενα μηνα πριν την εναρξη της θεραπειας, κατα τη θεραπεια κι ενα μηνα μετα το τελος της θεραπειας. αναφερει να παιρνεις διπλη αντισυλληψη αλλα μονο για τα χρονικα ορια που ανεφερα.

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Διαφημίσεις

συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου! με το καλο να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κι ενα γερο μπεμπε!

ριξε μια ματια εδω

http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2003/200310176820/anx_6820_el.pdf

επιγραμματικα λεει να αποφευγεται η κυηση ενα μηνα πριν την εναρξη της θεραπειας, κατα τη θεραπεια κι ενα μηνα μετα το τελος της θεραπειας. αναφερει να παιρνεις διπλη αντισυλληψη αλλα μονο για τα χρονικα ορια που ανεφερα.

σε ευχαριστω παρα πολυ! Πολυ ευγενικο εκ μερους σου! ευχαριστω!

Ευχαριστω!!!! Μου δινετε κουραγιο! :)

έκανα κι εγώ θεραπεία με roacutan 6 μήνες ξεκινώντας με 40ml και στην πορεία 30 (με επηρέασαν ψυχολογικά.. α καλό!) και προς το τέλος με 20. Καθ όλη την διάρκεια της θεραπείας η γιατρός μου τόνιζε και μου ξανατόνιζε να μην μείνω έγκυος για τουλάχιστον 2 χρόνια και μετά την θεραπεία γιατί υπάρχει πιθανότητα τερατογέννεσης. Σαφώς και το "πιθανότητα" σημαίνει μπορείς να έχεις τερατογέννεση μπορεί και να μην έχεις. Θεωρώ ότι αν εμπιστεύεσαι την γιατρό σου, με τις κατάλληλες εξετάσεις (που θα σε συμβούλευα να τις κάνεις όλες ό,τι κι αν χρειαστεί για να ευχαριστηθείς την εγκυμοσύνη σου) μπορείς να έίσαι ήσυχη. Δεν θεωρώ τυχαίο τ οτι η γιατρός σου λέει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο και οτι η δική μου γιατρός τόνιζε με γουρλωμένα μάτια για να φοβηθώ οτι πρέπει να περάσουν 2 χρόνια. Σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν πόρισμα χωρίς την παραμικρή εξέταση πάντως. Πολλές ευχές για μια σούπερ εγκυμοσύνη! :-D

Παιδια...δεν εχετε καταλαβει...Στο κουτι κ στις οδηγιες των χαπιων, λεει οτι μπορω να πιαστω εγκυος μετα απο 2 μηνες απο τη τελευταια φορα που θα παρω χαπι! Δεν ειμαι ανευθυνη λοιπον... Και επειτα, δεν εχω κανενα προβλημα να δωσω τα 100 ευρω ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, απλα μου δημιουργει πολλες αμφιβολιες το οτι απο το κεντρο γεννετικης το μονο που με ρωτησαν ειναι ποσα ml επαιρνα κ μεχρι ποτε! ποσο σαφης κ εγγυρη μπορει να ειναι η απαντηση τους?? ουτε εξετασεις αιματος ουτε τιποτα....? Γιαυτο μιλησα για τα λεφτα! δεν με νοιαζουν τα λεφτα σε αυτη τη περιπτωση, αλλα το ποσο ακριβες θα ειναι ενα τετοιο αποτελεσμα! Εγω δεν θελω καποιος απο εδω να μου πει αν πρεπει να κανω εκτρωση η οχι, θελω να μου πει αν εχει ζησει κατι αναλογο κ να με νοιωσει! ΑΥΤΟ!

Μεγάλο ρόλο έχει το πόση δόση (ml) σού έδωσε και για πόσο καιρό (όπως μου είχε πει κι εμένα η δερματολόγος μου όταν τα έπαιρνα). Νομίζω σωστά σε ρώτησαν...

Δες κι αυτό:

http://www.iatronet.gr/iatriko-forum/dermatologia/question/3545/

Καλησπερα! θα ηθελα τα φωτα σας! επαιρνα τα χαπια για την ακμη Accuran μεχρι 11 Μαρτη 2012, και ειμαι εγκυος απο τα τελη Ιουνιου..Δηλαδη περιπου 4 μηνες μετα. Εστειλα ολα τα στοιχεια στο κεντρο γεννετικης, οπως μου ειπε η γυναικολογος μου να κανω, αλλα μου ζητανε 100 ευρω για την απαντηση! το θεωρουμε λιγο εκμεταλλευση! η γιατρος μου μου ειπε οτι δεν θα υπαρχει προβλημα στην εγκυμοσυνη μου, αλλα για να μην εχουμε την παραμικρη αμφιβολια πρεπει να το κανουμε! θα το κανουμε δεν υπαρχει θεμα, θα τα στειλουμε τα λεφτα, αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας για το διαστημα αυτο των 4 μηνων, αν εχει τυχει κατι αναλογο σε καποια! ευχαριστω πολυ!

Καλημερα roubiba!Εγω επαιρνα τα roaccutan εως 3 μηνες πριν παντρευτω και εμεινα εγκυος ακριβως 1 χρονο μετα τη διακοπη τους.Ο δερματολογος μου αλλα μου ειπε οτι οπως γραφει και στο φυλλο οδηγιων μετα απο 2 μηνες δεν υπαρχει προβλημα ενω η γυναικολογος μου μου ειπε μετα το εξαμηνο για ν αειμαστε σιγουροι.Επειδη κι εγω ειχα ακουσει αυτα για τα 2 χρονια ρωτησα αρκετους δερματολογους και μου ειπαν οτι το διαστημα αυτο ισχυει μεν για ρετινοειδη οχι ομως για αυτα που αφορουν την ακμη αλλα για πιο δυνατα χαπια που αφορουν την ψωριαση.Ελπιζω να πανε ολα καλα με την εγκυμοσυνη σου:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Kοριτσια και εγω τα επαιρνα στα 20 μου.. και τοτε το γιατρος μου ελεγε να μην μεινω για τουλαχιστον 1 χρονο μετα το τελος της θεραπειας εγκυος!Φυσικα τωρα 14 χρονια μετα ισως εχουν αλλαξει λιγο τα δεδομενα και δινουν μικροτερο χρονικο διαστημα.Εγω στη θεση σου θα εδινα και τα 100 ευρω και ας ειναι εκμεταλλευση για να περασω μια ηρεμη εγκυμοσυνη... και δεν θα ρισκαρα να μεινω με την αγωνια απλα με υποθεσεις!

Τωρα για αλλα κοριτσια που εχουν κανει την θεραπεια.. θα προτεινα να αφηνουν μεγαλυτερο διαστημα για να μην εχουν την αγωνια!

FvxMp3.png

• 7 months later...

καλησπερα!διαβασα τις παραπανω συζητησεις γιατι με αφορα κ εμενα το θεμα της εγκυμοσινης μετα απο θεραπεια ακμης με ισοτρετινοινη. ρωτησα τον δερματολογο μου κ μ ειπε οτι 2 μηνες μετα τη θεραπεια για ακμη μπορω αφοβα να μεινω εγκυοσ. ελπιζω να πηγαν ολα καλα με τη δικη σου εγκυμοσινη και να κρατας στην αγκαλια σου εναν αγγελο!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Οντως κοριτσια οι γιατροι λενε οτι θελουν.. Εμενα πριν 4 χρονια που ειχα παρει τα χαπια μου ειχε πει οτι πρεπει να περασουν 2 χρονια τουλαχιστον για να μπορεσω να προχωρησω σε μια εγκυμοσυνη.. Αβυσος η ψυχη του γιατρου χιχιχ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...