Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωμάτιο αποκλειστικά για γραφείο

Recommended Posts

Ο γιος μου ο μεγάλος θα παει πρωτη δημοτικού και ο μικρος είναι 1,5 χρόνο μικρότερος. Σκεφτόμενη το δωμάτιό τους μου ήρθε μια ιδέα. Πως θα σας φαινόταν αν το ένα παιδικο δωμάτιο συνέχιζε να είναι κρεβατοκάμαρα και για τα δυο παιδιά και το άλλο γραφειο επισης και για τους δυο? το έχει δοκιμάσει κανένας? Δεν θέλω να τους χωρισω βασικά.

Διαφημίσεις

Αυτό το σύστημα είχαν οι γονείς μου για εμάς!Πάντως, ο χαρακτήρας μας εβγαινε και στο διάβασμα!Εγώ σαν πιο τακτική και συγκροτημένη διάβαζα στο γραφείο, η αδερφή μου που της αρέσει ο τζερτζελές και το καλό φαγητό διάβαζε στην κουζίνα, και ο αδερφός μου διάβαζε στο κρεβάτι του!Ο,τι να ναι!!!Πάντως σαν σκέψη είναι πολύ καλή, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό!

Εμένα μου αρέσει η ιδέα. Θα την προτιμούσα από το να έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο. Τους κρατάς έτσι και αργότερα όταν μεγαλώσουν και εάν το θέλουν τους χωρίζεις.

Επίπλεον, κάνοντας ένα δωμάτιο γραφείο μπορείς να αξιοποιήσεις καλύτερα το χώρο για όλη την οικογένεια. Να βάλεις για παράδειγμα μία μεγάλη βιβλιοθήκη εάν τη χρειάζεστε ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.

Εμένα δε θα μου άρεσε αλλά αυτό εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών και τις συνήθειες της οικογένειας.

Ίσως να βολεύει τώρα που είναι μικρά τα παιδιά αλλά μετά την ηλικία των 10 νομίζω πως είναι καλύτερα τα παιδιά να έχουν τον προσωπικό τους χώρο.

Σαν παιδί θα ήθελα να έχω το δικό μου δωμάτιο για να κοιμάμαι όποτε θέλω χωρίς να με ενοχλεί το ανοιχτό φως του αδερφού μου. Επίσης θα ήθελα να ακούω μουσική χωρίς να ενοχλώ τον διπλανό μου. Και φυσικά όταν διάβαζα θα ήθελα να έχω ησυχία.

Εγώ είχα 'γραφεί' στο σπίτι, οπότε προς το παρόν του αγόρασα μία μίκρή σύνθεση (γραφείο- βιβλιοθήκη) και τον 'εγκατέστησα΄' εκεί. Μπορώ να πω ότι το είδε πολύ θετικά. Πρώτον, δεν άλλαξε τίποτα στο δωμάτιό του. Δεύτερον, δεν μπαινοβγαίνει ο αδερφός του μέσα, τρίτον, όποιος μπει στο δωμάτιο αυτό,΄κινείται αργά, κάνει σιγά, γενικά είναι δωμάτιο .... μελέτης. Επίσης εκεί είναι ο υπολογιστής, οπότε θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί, ότνα θα έρθει η ώρα. Επίσης θα μπορώ να παρακολουθώ ... διακριτικά, δηλαδή κάνοντας τη δουλειά μου. Σε δύο χρόνια, όταν θα αρχίσει διάβασμα και ο αδερφό του... βλέπουμε.

Η γνώμη μου επίσης είναι ότι.... ΟΚ, βγάζουμε την προσωπικότητά μας στον τρόπο μου μελετάμε, αλλά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού κυρίως πρέπει να 'μάθουμε' να μελετάμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή ησυχία, φυσικό φως, χαρτί και μολύβι σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τώρα αν αργότερα θέλει να διαβάζει με μουσική, ή ξαπλωμένος ας το κάνει αλλά ας το ανακαλύψει μόνος του, ξεκινώντας από την αρχή......

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...