Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Recommended Posts

να ρωτησω κ εγω με τη σειρα μου κατι. υπαρχει καποιο εγγραφο ή ανακοινωση που να μας κατωχηρωνει απεναντι στους παιδικους οτι το μονο που πρεπει να πληρωσουμε ειναι η διαφορα που προκυπτει απο τη μειωση που εκαναν;:?:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και μενα μου παν απο το τηλεφωνο οτι ή πρωινό ή απογευματινο οχι και τα δυο και φυσικα οχι και μεσημεριανο και εδω γελασα γιατι τους πηγαινω εποχικα φρουτα και κρεμες του μικρου και καμια φορα κανενα γιαορτακι δηλ εκεινοι τι θα δινουν μιακομποστα και ενα γιαουρτι μεμελι η μερεντα :evil: ειναι για γελια ολα αυτα μας κανανε να πληρωνουμε ενω το προγραμμα ηταν επειδη ειχες αναγκη ναμ ην δινεις τι να πεις..........

και μενα μου παν απο το τηλεφωνο οτι ή πρωινό ή απογευματινο οχι και τα δυο και φυσικα οχι και μεσημεριανο και εδω γελασα γιατι τους πηγαινω εποχικα φρουτα και κρεμες του μικρου και καμια φορα κανενα γιαορτακι δηλ εκεινοι τι θα δινουν μιακομποστα και ενα γιαουρτι μεμελι η μερεντα :evil: ειναι για γελια ολα αυτα μας κανανε να πληρωνουμε ενω το προγραμμα ηταν επειδη ειχες αναγκη ναμ ην δινεις τι να πεις..........

Εχεις απόλυτο δίκιο....από την άλλη μερια και οι παιδικοι έχουν καποιο δίκιο που τους μειωσαν τα τροφεια, αφου ειχαν βγει πλέον οι θέσεις...

Επειδη, δυστυχώς, όλοι πάτησαν πάνω σε αυτή τη μείωση και τους ζητούν ό,τι τους κατέβει (σε φίλη ζήτησαν 880 για μεσημεριανό για τους 11 μήνες), να σου πω την αλήθεια τα 35 ευρώ δεν μου φάνηκαν πολλά...θα μου πεις βέβαια γιατί...αφού το πρόγραμμα ειχε ως σκοπο την απαλλαγή των μητέρων που είχαν ανάγκη.

από την άλλη μερια όσο σκέφτομαι τα 450 που έσκαγα κάθε μήνα σε νταντά τον τελευταιο χρόνο (δεν υπάρχουν γιαγιαδες-βοήθεια), τα 35 ειναι ελάχιστα...

Δυστυχώς, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θα λέμε και ευχαριστώ σε λιγο που δε ζήτησαν παραπάνω...

να ρωτησω κ εγω με τη σειρα μου κατι. υπαρχει καποιο εγγραφο ή ανακοινωση που να μας κατωχηρωνει απεναντι στους παιδικους οτι το μονο που πρεπει να πληρωσουμε ειναι η διαφορα που προκυπτει απο τη μειωση που εκαναν;:?:

Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο ακόμα, απλά το λένε στην ΕΕΤΑΑ προφορικά...Ο κάθε ιδιωτικος σταθμος ζητάει ό,τι θέλει και απο κει και πέρα το χάος...σε φίλη ζήτησαν 880 ευρώ για μεσημεριανό, σε άλλη 550, και σε άλλη τιποτα....

Καλησπερα,,,οσες μαμαδες θελετε εχει μπει δικηγορος στην ομαδα στο φατσοβιβλιο εχει βρει το εγγραφο με τη συμφωνια των παιδικων και του υπουργου και λεει αυτα:

''

Καλημέρα μολις πήρα το έγγραφο στα χέρια μου. Θα το ανεβάσω το απόγευμα γιατί δεν έχω τώρα μαζί μου σκάνερ. ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ. Το έγγραφο αναφέρει ότι η μείωση είναι 12,5% και ότι πλέον η σίτιση θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τη παροχή προγεύματος ή απογευματινού. Δεν λέει τίποτα για 50-70 ευρώ. Τώρα θα δείτε. Λοιπόν θα στείλω έγγραφο στην πανελλήνια ομοσποδία. όποια μαμά θέλει το όνομα της να είναι στο έγγραφο (όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο) ας μου στείλει μαιλ στο [email protected] με τα στοιχεία της όνομα πατρός, όνομα μητρός, διεύθυνση και παιδικός (όνομα και περιοχή) όνομα ωφελούμενου παιδιού.

Αυτό που έκανε η ομοσπονδία είναι απάτη γιατί με ψέματα προσπαθούν να μας κάνουν να πληρώσουμε από 50-70 ευρώ, λέγοντας ότι το με αριθμό 2.20458/οικ.6.4824 έγγραφο τους δίνει το δικαίωμα να ζητήσουν αυτό το ποσό.''

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Για να δουμε τι λεει το εγγραφο να τους το παω αυριο στον παιδικο.Ελεγα πως ημουν τυχερη αλλα μολις με πηραν απο το σταθμο και θελουν ολες τις μαμαδες απο το προγραμμα να μας ενημερωσουν για καποια ανακοινωση.Φανταζομαι τι θα ειναι αλλα θελω να εχω ετοιμες τις απαντησεις.Μεχρι τωρα πληρωνουμε μονο το σχολικο.

Εχεις απόλυτο δίκιο....από την άλλη μερια και οι παιδικοι έχουν καποιο δίκιο που τους μειωσαν τα τροφεια, αφου ειχαν βγει πλέον οι θέσεις...

Επειδη, δυστυχώς, όλοι πάτησαν πάνω σε αυτή τη μείωση και τους ζητούν ό,τι τους κατέβει (σε φίλη ζήτησαν 880 για μεσημεριανό για τους 11 μήνες), να σου πω την αλήθεια τα 35 ευρώ δεν μου φάνηκαν πολλά...θα μου πεις βέβαια γιατί...αφού το πρόγραμμα ειχε ως σκοπο την απαλλαγή των μητέρων που είχαν ανάγκη.

από την άλλη μερια όσο σκέφτομαι τα 450 που έσκαγα κάθε μήνα σε νταντά τον τελευταιο χρόνο (δεν υπάρχουν γιαγιαδες-βοήθεια), τα 35 ειναι ελάχιστα...

Δυστυχώς, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θα λέμε και ευχαριστώ σε λιγο που δε ζήτησαν παραπάνω...

Καλή μου αυτή δεν είναι λογική μητέρας με πολλά μόρια, αλλά μητέρας με λίγα μόρια και σχετικά οικονοποιητικό εισόδημα.

Εσύ το βλέπεις έτσι για ρώτα και την μαμά που περίμενε ότι δεν θα πληρώνει τίποτα απολύτως εάν το γνωρίζαμε από πριν θα είχαμε κάνει είτε το κουμάντο μας είτε άλλη επιλογή. Επίσης αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παιδικούς να μην σε υπολογίζουν γιατί απλά κάποιος άλλος περιμένει την δική σου θέση. Είναι απαράδεκτο...!!!

Καλή μου αυτή δεν είναι λογική μητέρας με πολλά μόρια, αλλά μητέρας με λίγα μόρια και σχετικά οικονοποιητικό εισόδημα.

Εσύ το βλέπεις έτσι για ρώτα και την μαμά που περίμενε ότι δεν θα πληρώνει τίποτα απολύτως εάν το γνωρίζαμε από πριν θα είχαμε κάνει είτε το κουμάντο μας είτε άλλη επιλογή. Επίσης αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παιδικούς να μην σε υπολογίζουν γιατί απλά κάποιος άλλος περιμένει την δική σου θέση. Είναι απαράδεκτο...!!!

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

Καλησπερα .Εχει μιλησει καποια μαμα με εεταα να μου πει τι δικαιουμαστε ;Πηρα και στην εεταα και φυσικα δεν μπορεσα να μιλησω με κανενα.Αυριο θα παω στον παιδικο που μας εχουν καλεσει και θα ηθελα να ξερω τι ισχυει για να ξερω τι θα δεχτω και τι οχι.Ευχαριστω για τις απαντησεις και υπομονη σε ολες μας!!!

Καλησπερα,,,οσες μαμαδες θελετε εχει μπει δικηγορος στην ομαδα στο φατσοβιβλιο εχει βρει το εγγραφο με τη συμφωνια των παιδικων και του υπουργου και λεει αυτα:

''

Καλημέρα μολις πήρα το έγγραφο στα χέρια μου. Θα το ανεβάσω το απόγευμα γιατί δεν έχω τώρα μαζί μου σκάνερ. ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ. Το έγγραφο αναφέρει ότι η μείωση είναι 12,5% και ότι πλέον η σίτιση θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τη παροχή προγεύματος ή απογευματινού. Δεν λέει τίποτα για 50-70 ευρώ. Τώρα θα δείτε. Λοιπόν θα στείλω έγγραφο στην πανελλήνια ομοσποδία. όποια μαμά θέλει το όνομα της να είναι στο έγγραφο (όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο) ας μου στείλει μαιλ στο [email protected] με τα στοιχεία της όνομα πατρός, όνομα μητρός, διεύθυνση και παιδικός (όνομα και περιοχή) όνομα ωφελούμενου παιδιού.

Αυτό που έκανε η ομοσπονδία είναι απάτη γιατί με ψέματα προσπαθούν να μας κάνουν να πληρώσουμε από 50-70 ευρώ, λέγοντας ότι το με αριθμό 2.20458/οικ.6.4824 έγγραφο τους δίνει το δικαίωμα να ζητήσουν αυτό το ποσό.''

να το αναρτησεις να το διαβασουμε.....

Διαφημίσεις

να το αναρτησεις να το διαβασουμε.....

εγω???δεν τοεχω εγω το εχει αναρτησει η δικηγορος μεσα στα αρχεια σε pdf, δε ξερω να το κανω λινκ ,,,https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/428873673816809/ αν ανοιξε πειτε μου

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εγω???δεν τοεχω εγω το εχει αναρτησει η δικηγορος μεσα στα αρχεια σε pdf, δε ξερω να το κανω λινκ ,,,https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/428873673816809/ αν ανοιξε πειτε μου

θα βγαλουμε ακρη? τι επεται μετα?

To βαζω κι εδω. μπηκε σημερα στην σελιδα της εετα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

που αφορά Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Παιδικούς Σταθμούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για το σχολικό έτος 2012-2013 σύμφωνα με τις προσκλήσεις με αριθμ. πρωτ. 757/24.5.2011 και 1035/19.06.2012

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα χρηματοδοτήσει σταθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εξυπηρέτηση παιδιών για το σχολικό έτος 2012-2013.

Η χρηματοδότηση θα αφορά μέχρι 3.000 παιδιά, με ποσό 1.500 Ευρώ ανά παιδί, ποσό το οποίο θα καλύπτει όλες δαπάνες φοίτησης κάθε παιδιού. Οι πληρωμές θα διενεργούνται όπως και στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Για τη χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί ο κατάλογος επιλαχόντων του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για το σχολικό έτος 2012-2013 με δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες παρακολούθησης που προβλέπονται στο ως άνω πρόγραμμα . Όλες οι πληρωμές θα γίνονται απευθείας στους φορείς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μετά από σχετική εισήγηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. σύμφωνα με τις οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ως άνω προγράμματος.

Η τελική επιλογή των δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στο Πρόγραμμα μπορούν να ενταχτούν οι φορείς των παρακάτω Περιφερειών (στις οποίες και υπάρχουν θέσεις σε σταθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης με επιλαχούσες που δεν τοποθετήθηκαν λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης) :

1. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

2. Δυτικής Μακεδονίας,

3. Ηπείρου

4. Κεντρική Μακεδονίας,

5. Κρήτης,

6. Νότιου Αιγαίου και

7. Πελοποννήσου

8. Στερεάς Ελλάδας

Για το σκοπό αυτό η Ε.Ε.Τ.Α.Α.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τις δημοτικές δομές των παραπάνω Περιφερειών, εφόσον ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο σκέλος του προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», να δηλώσουν τις υπολειπόμενες προσφερόμενες θέσεις, τους συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έντυπο και να το αποστείλουν στην ΕΕΤΑΑ (e-mail: [email protected] ή φαξ: 2105214733) έως και την 27/09/2012 και ώρα 14.30

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

και γιατι απο την ΕΕΤΕΕΑ λενε 50-70 ευρω δηλ που καλυπτομαστε εμεις και πως γινετε η συννενοηση μεσω του σταθμου δηλ ελεος ειναι πολυ κουραστικο μια την εετεεα μια τον σταθμο,, εμενα χτες μυο στηλαν κατασταση με τι θελουν οσο αφορα στα μωρομαντιλα στις κρεμες sudocreme χαρτομαντηλα επιτραπεζια , αφρολουτρα και φυσ. ορο. συν οτι κρατησε 50 ευρω απο την εγραφη που υποτιθετε καλυπτε...μου κοτσαρει οτι θελει να τα αγορασω και απο πανω !!! δηλ εχουν ξεφυγει.

Με το θεμα φαγητου δηλ τι γινετε μπορει καποιος να μας πει ...οσο αφορα τις συστασεςι λεει μεσω υπουργειου μονο γιατι απο εκεινους πανε στον αερα....

οσο αφορα τα 1500 ευρω ανα παιδι μεσω του ιδρυματος νιαρχου τι ειναι αυτα αλλα 1500 ευρω επιπλέον με κληρωση ??

καποιο νεο εχουμε?

Διαφημίσεις

Στο δικό μας παιδικό σταθμό, ενώ μας είχαν πει ότι θα ακολουθήσει το παιδί κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (γυμναστική, μουσική προπαιδεία, αγγλικά κλπ), όλα δωρεάν και φυσικά θα είχε πρωινό, μας έστειλαν μία επιστολή που μας ζητάνε 80 ευρώ το μήνα για όλα αυτά και το πρωινό (αν θες τα κάνεις). Στην ΕΕΤΑΑ που πήρα μου είπαν ότι το πρωινό είναι υποχρεωτικό, ενώ η διευθύντρια το αρνείται επειδή λέει δεν έχουν σίτιση, δεν θα δίνει και πρωϊνό στα παιδάκια που είναι με το πρόγραμμα, αν δεν πληρώσεις! Υποτίθεται ότι είναι από τους καλούς και τον δήλωσα, μετά από ενημέρωση για το τι παρέχει ο συγκεκριμένος και όχι γιατί είναι baby parking. Το παιδί είναι προνήπια κι εγώ απελπισμένη γιατί δεν έχω να τα δώσω (είναι και τα 50 ευρώ του σχολικού κάθε μήνα). Χώρια τα υλικά που ζήτησαν, βιβλία κλπ, 80 ευρώ! Φαγητό στέλνω ή αλλιώς άλλα 80 ευρώ, Σύνολο 210 το μήνα!!! Τι να της πω ειδικά για το πρωινό;

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

καλησπέρα στην παρέα,

Στην υπ'αρίθμ 1035/19.06.2012 πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ (σελ 13) αναφέρεται ρητά ότι:

Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α2, Β1 και Β2, ανά θέση και ως εκ τούτου, ο Ανάδοχος δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων.

Γιατί να πληρώσουμε 30 ή 40 ή 50 ευρώ το μήνα????

Καλησπέρα

το δικό μας θέμα έληξε θετικά, θεωρώ με μια λογική επίλυση και για τον σταθμό και για μένα. Με την παρέμβαση της ΕΕΤΑΑ και με αποδοχή της λύσης και από τον σταθμό.

θα δίνουμε 50 ευρώ το μήνα, για σίτιση σύνολο 550 για 11 μήνες

Εάν θελήσουμε χορό 150 ευρώ το χρόνο

και εάν θελήσουμε κολυμβητήριο 300 επιπλέον.

Το κόστος αυξάνεται εάν κάποιος θελήσει σχολικό, αυτό ήταν όμως ήδη δηλωμένο από την αρχή.Εμείς δεν χρειαζόμαστε.

Είμαι ικανοποιημένη. Εάν κάποια μαμά παρουσιάζει προβλημα, αναφορά στην ΕΕΤΑΑ και ας επιλύσουν εκείνη το θέμα. Καλύτερα να μην εμπλακεί σε πολλά με τον σταθμό γιατί δεν βγαίνει άκρη.

Εγώ προσωπικά αφού υπέγραψα την εντολή τοποθέτησης, περίμενα να λυθεί το θέμα μεταξύ ΕΕΤΑΑ και παιδικού ώστε να ξέρουμε που πατάμε και μετά ξαναέστειλα το παιδί.

Είναι σημαντικό η μητέρα τελικά να μην εμπλέκεται καθόλου, εμείς καναμε τις αιτήσεις ξέροντας συγκεκριμένα πράγματα και με βάση αυτά επιλέξαμε. Προσωπικά είχα άλλες 3 λύσεις για τελείως δωρεάν και ποιοτικό σταθμό αλλά επέλεξα την συγκεκριμένη γιατί είναι δίπλα μας. Πιστεύω ότι και οι παιδικοί δεν πρέπει να είναι της λογικής (ο γονιός μας έχει ανάγκη). Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και στις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς και να κρατήσουμε τον πελάτη γονιό κοντά μας. Αυτό το λέω και για τους παιδικούς γιατί μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε σε μια τελείως διαφορετική φάση όλοι μας. Ευχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις άλλες μανούλες που έχουν πρόβλημα με τον παιδικό.

Kατόπιν τροποποίησης του ΕΕΤΑΑ, ο γονέας θα πρέπει να πληρώσει τη σίτιση του παιδιού (δεκατιανό ή μεσημεριανό) απο 50 εως 70 ευρώ (στην κρίση του κάθε σταθμού) το μήνα. Στην τιμή περιλαμβάνεται το ΦΠΑ, οπότε είναι υποχρεωμένος ο σταθμός να δείνει αποδείξεις.

Εμενα πάλι μου ζητήσανε να αγοράσω γραφική ύλη αξίας 127 Ευρώ και όταν τους είπα ότι το ΕΕΤΑΑ καλύπτει γραφική ύλη αξίας 100 Ευρώ και διατίθεμαι να πληρώσω το υπόλοιπο ποσό, μου απάντησαν ότι ήδη έχουν εξαντλήσει το αρχικό ποσο των 100 Ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια το παιδί που δεν είναι ούτε 3 χρονών θα κάνει χρήση γραφικής ύλης αξίας 227 Ευρώ.

Τρέχα γύρευε, βέβαια δεν φταίνε οι σταθμοί αλλά το σύστημα που τους δείνει το ελέυθερο να κάνουν ότι θέλουν.

Kατόπιν τροποποίησης του ΕΕΤΑΑ, ο γονέας θα πρέπει να πληρώσει τη σίτιση του παιδιού (δεκατιανό ή μεσημεριανό) απο 50 εως 70 ευρώ (στην κρίση του κάθε σταθμού) το μήνα. Στην τιμή περιλαμβάνεται το ΦΠΑ, οπότε είναι υποχρεωμένος ο σταθμός να δείνει αποδείξεις.

Εμενα πάλι μου ζητήσανε να αγοράσω γραφική ύλη αξίας 127 Ευρώ και όταν τους είπα ότι το ΕΕΤΑΑ καλύπτει γραφική ύλη αξίας 100 Ευρώ και διατίθεμαι να πληρώσω το υπόλοιπο ποσό, μου απάντησαν ότι ήδη έχουν εξαντλήσει το αρχικό ποσο των 100 Ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια το παιδί που δεν είναι ούτε 3 χρονών θα κάνει χρήση γραφικής ύλης αξίας 227 Ευρώ.

Τρέχα γύρευε, βέβαια δεν φταίνε οι σταθμοί αλλά το σύστημα που τους δείνει το ελέυθερο να κάνουν ότι θέλουν.

εχεις δικιο ειναι ανεγκεφαλοι τι θα φτιαξει ενα παιδακι αυτης της ηλικιας? το ιδιο ειναι και ο γιος μου....ευτυχως εμας δεν μας ζητησαν

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...