Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ξερουμε τι ειναι παραδοση!

vouraikos

Recommended Posts

Μπα, τί άλλο να μάθεις πια;

Με σύρανε κάτι φίλοι στο Ματθαίο-Γιαννούλη, εδώ στην Αθήνα, δε χρειάζομαι άλλο, είδα αυτό που είχα να δω: παιδάκια 5 ως 10 χρονών μέσα στο σκυλάδικο, με τη μουσική στο τέρμα και αυτά να προσπαθούν να παίξουν κυνηγητό μέσα στις καρέκλες...

Δεν το ξαναβιώνω αυτό που να με βαρέσουνε...

Διαφημίσεις

Πάντως όποιος δεν έχει πάει σε σκυλάδικο εθνικής οδού επαρχίας, ας κάνει μια βόλτα. Με καλή παρέα, ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση.

Για ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές μελέτες τουλάχιστον, επιβάλλεται :lol::lol::lol:

Εχεις δίκιο...πάντα ήθελα να το κάνω αλλα βλέπεις τώρα δεν μπορώ να πιω αλκοόλ και αλλιώς εκει μέσα δεν επιβιώνεις :lol::lol:

:lol::lol::lol:

Αυτό έλεγε μία φίλη μου για ένα σκυλάδικο (το λιγότερο) στην Κομοτηνή!!! "επιτόπια ερευνα και συμμετοχική" :lol:

Πολυ μου αρεσε το τοπικ αυτο! :lol:

Την ιδια απορημενη φατσα ειχε και ο dj στο γαμο μου, οταν μηνες πριν του ζητησα να φτιαξει λιστα με αμιγως παραδοσιακα και λαϊκα τραγουδια που θα εβαζε στο γαμο μου. Με κοιτουσε σαν χανος οταν του απαγορεψα να συμπεριλαβει ρεπερτοριο των Θωδη, Κονιτοπουλαιων, Βανδη, Τσαλικη, Βισση, Δημητριου, Ζηνα κ.α.

Δεν ηθελα με τιποτα να βλεπω το βιντεο του γαμου μετα απο 10-20 χρονια και να ακουω τραγουδια-σουξεδακια με ημερομηνια ληξης 3 μηνες! :evil:

Μετα απο πολλες συναντησεις και με δικη μου βοηθεια, εφτιαξε ενα προγραμμα με πραγματικα δημοτικα, με γνησια λαικα του 50, 60, 70, που ειναι παντα επικαιρα και κανεις πραγματικο κεφι με αυτα.

(Εχετε προσεξει οτι στις μεγαλες πιστες, αφου κανουν τα σοου τους και λενε τα σουξε του τελευταιου CD τους, συνεχιζουν με τις μεγαλες διαχρονικες επιτυχιες - τα παλια των Διονυσιου, Καζαντζιδη, Τσιτσανη, Καλδαρα, Χιωτη κ.α., και μονο τοτε ο κοσμος ξεσηκωνεται και διασκεδαζει??) Τι θα γινοταν αραγε αν αφαιρουσαν απο το προγραμμα τα παλια τραγουδια? :?

Αχ, παντως αυτο να μην ξερουν τους αρχικους ερμηνευτες μεγαλων τραγουδιων και να θεωρουν τον Σφακιανακη σημαντικοτερο απο τον....αγνωστο Ξυλουρη με βγαζει και μενα απο τα ρουχα μου!

Το ιδιο ακριβως μου ειχε πει γνωστη μου και ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο! :shock:

Διαφημίσεις

Σάμπως και βλέπω μια να μελετάει τα άπαντα του Στραβίνσκυ στη γωνία εκεί κάτω δεξιά

:lol::lol::lol::lol::lol:

Όχι, στο υπόγειο είπαμε θα μελετάει το Στραβίνσκι, έχω σχέδιο μελετημένο

να κανω κι εγω μια ερωτηση?

Η Θωδη πως χορευεται?

Ο Γιαννουλης πως?

Γιατι εγω προσωπικα παρολο που δεν ξερω και καλαα παραδοσιακους χωροςυ, ενα καλαματιατο ή ενα συρτο θα το χορεψω..

Τα παραπανω δεν μπορω να τα παρακολουθησω..

Μηπως ειμαι καγκουρας? :lol:

Τωρα ειναι αργα οτι και να ειναι!!

Το σαββατο ειναι η βαφτιση!

Οσο για το πως χορευονται ......εδω δεν εχω λυσει ακομα το πως ακουγονται λες να εχω βρει το πως χορευονται?????????

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

• 1 χρόνο μετά...

ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟ 2008 ΚΑΙ Ο DJ MAΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ ΑΠΟ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ,ΔΕΝ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΒΑΡΕΤΑ!!!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΒΑΡΕΤΗ!!ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΩΔΗ,ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΘΩΔΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ 4!!!!!!!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ!

ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΛΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΑΜΙΟΥ,ΓΑΙΤΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ!!!!!!!!

ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΣΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΡΑΠ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟ,ΘΑ ΒΑΛΩ Η ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Η ΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ,ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ DJ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!ΑΣ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ DJ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ,ΘΑ ΠΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!

• 1 month later...

Πωπω, ωραίο θέμα, πως δεν το είχα δει τόσο καιρό! Λοιπόν, και εγώ υπήρξα μαθήτρια του Λυκείου Ελληνίδων για χρόοοοονια, και επίσης έφαγα τα νειάτα μου σε ωδεία, μαθητικές, φοιτητικές χορωδίες κλπ κλπ. Λατρεύω τα παραδοσιακά τραγούδια, γουστάρω να ακούω στο youtube ηπειρώτικα πολυφωνικά (αν δεν είμαι από την Ήπειρο) και δεν μπορώ με τίποτα τα δήθεν- λούμπεν δημοτικοφανή που ακούγονται κατά κόρον! Στο γάμο μου, είχα πολύ καλό dj. Του πήγα μερικά cd που είχα από τραγούδια από τους τόπους καταγωγής μας, δηλαδή ζακυνθινά και μακεδονίτικα από τη δική μου μεριά και μικρασιάτικα από την πλευρά του άντρα μου και του ζήτησα, να βάλει και παραδοσιακά τραγούδια από άλλες περιοχές αλλά να μην παίξει καθόλου Θώδη, Γιαννούλη, Κονιτοπούλου κλπ κλπ κλπ. Ε, μια χαρά πρόγραμμα έκανε ο άνθρωπος, μάλιστα τα Μακεδονίτικα που έβαλε, ήταν από δικό του cd, που τραγουδούσε ο Μητσιάς, νησιώτικα έβαλε του Πάριου, και γενικά, έβαλε δημοτικά τραγούδια σε σχετικά σύγχρονες και χορευτικές εκτελέσεις, όχι όμως από ερμηνευτές "ντιριντάχτα" , αλλά εκτελέσεις του Μητσιά, του Πάριου, του Παντελή Θαλασσινού κλπ κλπ Το τι χορό ρίξαμε, δεν λέγεται! Μάλιστα τα ζακυνθινά, που μου τα σχολίαζαν φίλοι πριν από το γάμο ότι και καλά δεν κάνουν...κέφι και ότι δεν θα τα χορέψει ο κόσμος γιατί δεν είναι γνωστά (δυστυχώς, η επτανησιακή μουσική δεν θεωρείται πολύ...παραδοσιακή και αγνοείται), μια χαρά τα χόρεψαν και τα καταευχαριστήθηκαν.

Φτιάξτε cd κορίτσια και δώστε τα στους dj σας. Και ναι, αν δεν θέλετε Θώδη, Βανδή και να πείτε να μην παίξει. Ούτε εγώ ήθελα.

Μαζωνάκη όμως ήθελα......Εντάξειειειειε, μωρέεεεεε, αυτός είναι πιο καλόοοοος.

Διαφημίσεις

Ρε συ δεν βαζεις καλυτερα επιλογες απο την δεκαετια του 60? Ελληνικα τραγουδια τυπου Τουρνα, Olympics και τετοια? Ειχα παει σε ενα παρτυ γαμου τετοιο, και ηταν πολυ επιτυχια μιλαμε.

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...