Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενυδρείο στο σπίτι

Marilena

Recommended Posts

βρηκα αυτο το παιδικο ειναι μικρο λεω να του το παρω

http://www.aquaclubdesign.com/penn-plax-diego-underwater-adventure-15-ltr-aquarium-dgat1-.html

Vatraxaki, αυτό δεν θα το έλεγα συμφέρουσα αγορά. Είναι πολύ μικρό και ακριβουτσικο γι' αυτά που προσφέρει. Νομίζω ότι πληρώνεις τον ήρωα Diego χωρίς στην ουσία να σου προσφέρει επί της ουσίας ένα καλό ενυδρείο. Πιστεύω ότι με τα ίδια χρήματα, μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο ποιοτικά και μεγαλύτερο. Ψάξε το λίγο.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Vatraxaki, αυτό δεν θα το έλεγα συμφέρουσα αγορά. Είναι πολύ μικρό και ακριβουτσικο γι' αυτά που προσφέρει. Νομίζω ότι πληρώνεις τον ήρωα Diego χωρίς στην ουσία να σου προσφέρει επί της ουσίας ένα καλό ενυδρείο. Πιστεύω ότι με τα ίδια χρήματα, μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο ποιοτικά και μεγαλύτερο. Ψάξε το λίγο.

οκ ευχαριστω θα παω να ρωτησω και στο petshop της περιοχης μου

QnFwm8.png

VyFvm8.png

vatraxaki τα μικρά ενυδρεία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν χρυσόψαρα ένα χρυσόψαρο θέλει γύρω στα 40 λίτρα νερό και καλό φίλτρο με συχνές αλλαγές

Ίσως να σε ενδιέφερε να κοιτάξεις το ψάρι μονομάχος θέλει λιγότερα λίτρα άλλα μπορείς να βάλεις πάλι μόνο ένα στο ενυδρείο αν σε βολεύει το κέντρο Αθήνα και μπορείς να το πάρεις μπορώ να σου χαρίσω ένα πολύ μικρό ενυδρείο που κάνει για μονομάχο δυστυχώς δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι το φιλτράκι του οπότε μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσεις καμιά 15 ευρώ κάνει :D

Ρώτα σε δυο τρία μεγάλα petshop για να δεις τιμές. Επίσης να πας αποφασισμένη για το τι θέλεις να πάρεις γιατί οι πωλητές στα petshop είναι ό,τι νάναι. Μπορεί να πας για ένα μικρό ενυδρείο για δύο χρυσόψαρα και να φύγεις με καμιά 20αριά ψάρια για 15 λίτρα.

Γενικά, ανάλογα με το χώρο σου έχε υπόψην σου ότι καλά είναι ένα ενυδρείο πάνω από 40 λίτρα (και 60 μη σου πω) για 2-3 χρυσόψαρα με ένα καλό φίλτρο. Πετραδάκια και κανένα φυτό (αν πάρεις αληθινό φυτό θα με θυμηθείς, η ομορφιά του είναι ανεκτίμητη ;))

Θερμοστάτη δεν θα χρειαστείς, μην σου πουλήσουν αν βάλεις χρυσόψαρα. Και η αεραντλία που είπε η Ζέττα είναι προαιρετική, πιο πολύ για ομορφιά τη βάζουν, ξέρεις που βγαίνουν οι μπουρμπουλήθρες.

Επίσης, μην ανακατέψεις τροπικά ψάρια με χρυσόψαρα. Ξέρω, ο πειρασμός θα είναι μεγάλος, γιατί όλα τα ψαράκια είναι όμορφα, αλλά αποφάσισε σε ένα συγκεκριμένο είδος και πάρε για αρχή 2-3 ψαράκια.

Κι εγώ για τα παιδιά μου το ξεκίνησα το ενυδρείο αλλά κόλλησα εγώ.:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

κι εγω μονομαχο θ απροτεινα!ελαχιστη φροντιδα και ανθεκτικο ψαρακι,δ εθελει και πολυ χωρο!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

και εγω με ενα ψαρι δωρο απο τον ανηψιο μου που σπουδαζει υχθιοκαλιεργειες ξεκινησα και εφαγα μεγαλο κολημα εγω εχω 2 κοι σε 30 λιτρα απλα δεν μεγαλωνουν λεει οσο θα επρεπε μετα σε πιο μεγαλο θα γινουν θηρια τα κουτσουνια μου!οτι παραπανω χρειαζετε ειναι γυρω στα 15 ε αλλα το οξυγονο ειναι χρησιμο μου ειπε για να ζουν καλα και να μην αγκομαχανε αμαρτεια ειναι να βασανιζονται ετσι μου ειπε ετσι λεω

και εγω με ενα ψαρι δωρο απο τον ανηψιο μου που σπουδαζει υχθιοκαλιεργειες ξεκινησα και εφαγα μεγαλο κολημα εγω εχω 2 κοι σε 30 λιτρα απλα δεν μεγαλωνουν λεει οσο θα επρεπε μετα σε πιο μεγαλο θα γινουν θηρια τα κουτσουνια μου!οτι παραπανω χρειαζετε ειναι γυρω στα 15 ε αλλα το οξυγονο ειναι χρησιμο μου ειπε για να ζουν καλα και να μην αγκομαχανε αμαρτεια ειναι να βασανιζονται ετσι μου ειπε ετσι λεω

τότε μήπως μπερδεύεις την αεροαντλία (αυτή που βγάζει μπουρμπουλίθρες) με το φίλτρο ??:D

Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν και εδώ αρκετοί που ασχολούνται με τα ενυδρεία !!! :)

δεν ξερω εμενα μου το εφτιαξε ο ειδικος(χι χι)και μου ειπε οτι χρειαζεται τι ναπω εγω τα ψαρακια μου αγαπαω .αλλα αυτο μαζι με την αεροπετρα και το σωλινακι 10ε τα πηρε και 15 το φιλτρο

Διαφημίσεις

επειδή για χρόνια πολλά, είχα χρυσόψαρα σε γυάλα και δεν μου πεθαίνανε, θα σου πω τι έκανα εγώ. Υπάρχει ένα ειδικό υγρό(είτε κίτρινου, είτε γαλάζιου χρώματος) που το βρίσκεις σε petshop και είναι για την αποχλωρίωση του νερού. Ρίχνεις μερικές σταγόνες απο αυτό (νομίζω πως η δοσολογία πάει σύμφωνα με τα λίτρα νερού που χωράει η γυάλα σου) και τα χρυσοψαρα μια χαρά επιβιώνουν στην γυάλα.

Επίσης φίλος μου κτηνίατρος μου είχε πει και ένα άλλο μυστικό, όταν θέλουμε να κάνουμε αποχλωρίωση του νερού για το ψάρι μας, βάζουμε σε ένα ανοιχτό δοχείο το νερό και το αφήνουμε ένα 24ωρο στην άκρη να "ξεθυμάνει". Μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το ψαράκι μας.

Οκ ειναι φασαρία αλλά εγώ το έκανα που και που όταν ξέμενα απο σταγόνες.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

επειδή για χρόνια πολλά, είχα χρυσόψαρα σε γυάλα και δεν μου πεθαίνανε, θα σου πω τι έκανα εγώ. Υπάρχει ένα ειδικό υγρό(είτε κίτρινου, είτε γαλάζιου χρώματος) που το βρίσκεις σε petshop και είναι για την αποχλωρίωση του νερού. Ρίχνεις μερικές σταγόνες απο αυτό (νομίζω πως η δοσολογία πάει σύμφωνα με τα λίτρα νερού που χωράει η γυάλα σου) και τα χρυσοψαρα μια χαρά επιβιώνουν στην γυάλα.

Επίσης φίλος μου κτηνίατρος μου είχε πει και ένα άλλο μυστικό, όταν θέλουμε να κάνουμε αποχλωρίωση του νερού για το ψάρι μας, βάζουμε σε ένα ανοιχτό δοχείο το νερό και το αφήνουμε ένα 24ωρο στην άκρη να "ξεθυμάνει". Μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το ψαράκι μας.

Οκ ειναι φασαρία αλλά εγώ το έκανα που και που όταν ξέμενα απο σταγόνες.

αντιχλώριο πρέπει να βάζουμε σε κάθε αλλαγή νερού αν είναι να έχουμε κατοικίδια στο σπίτι μας τουλάχιστον ας μάθουμε να τα φροντίζουμε σωστά :(

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm

υπάρχει και φόρουμ για ενυδρεία όπως επίσης και ο πανελλήνιος σύλλογος με ένα search θα τα βρείτε

Εχουμε ενυδρειο 80 λιτρων. Αρχικα ξεκινησαμε με χρυσοψαρα τα οποια πεθαιναν το ενα πισω απο το αλλο λογω ακαταλληλοτητας του νερου που στην περιοχη ειναι πολυ σκληρο. Τι φαρμακα ριχναμε μεσα, τι μετρησεις καναμε, τιποτα δεν γινονταν. Το προβλημα λυθηκε δια παντως με απεσταγμενο νερο (απ αυτο που βαζουμε στο σιδερο) το οποιο δεν εχει ουτε χλωριο, ουτε αλατα. Σιγα σιγα το μετατρεψαμε σε ενυδρειο τροπικων ψαριων και μαλιστα ειχαμε και γεννητουρια 2 φορες. Καπου καπου χανουμε κι απο κανενα ισως και να ειναι η ωρα τους δεν ξερω και ποσο ζουν. Ειναι δυσκολο το...σπορ παντως και θελει γνωσεις.

lcWup3.png

Εμένα μου χάρισαν μια γυάλα με τρία χρυσόψαρα το Πάσχα... (πιστεύω πως είναι πολύ κακή ιδέα να χαρίζεις ζωντανά, τέλος πάντων...) Έψαξα σε σάιτ για χρυσόψαρα και αντικατέστησα πολύ γρήγορα τη γυάλα με ένα μικρό ενυδρείο 25 λίτρων (58 ευρώ). Είναι μικρό θεωρητικά, γιατί κάθε χρυσόψαρο θέλει 20 λίτρα, αλλά προς το παρόν τα δύο που έζησαν δείχνουν να είναι άνετα. Έκανα τη μεγάλη βλακεία να πάρω ένα γατοψαρούλη (ένα γλύφτη) που με διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να ζήσει με χρυσόψαρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα χρυσόψαρο (ο Τόλης 1) ψόφιο και ο γατοψαρούλης (ο Αλή) ψόφιος. Μετά αρρώστησε και ο Νείλος και τώρα έχω τον Γυαλή και τον Τόλη2, που δείχνουν να περνάνε καλά.

Θα 'ηθελα να βάλω μέσα αληθινό φυτό, αλλά φοβάμαι μήπως τους αρρωστήσω, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος;

Άμα πάρεις ενυδρείο, άφησέ το να δουλέψει άδειο για καμιά βδομάδα, ρίχνοντας μέσα τροφή, για να έχεις τα βακτήρια που θα καθαρίζουν το νερό όταν βάλεις τα ψάρια.

Έκανα τη μεγάλη βλακεία να πάρω ένα γατοψαρούλη (ένα γλύφτη) που με διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να ζήσει με χρυσόψαρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα χρυσόψαρο (ο Τόλης 1) ψόφιο και ο γατοψαρούλης (ο Αλή) ψόφιος. Μετά αρρώστησε και ο Νείλος και τώρα έχω τον Γυαλή και τον Τόλη2, που δείχνουν να περνάνε καλά.

Θα 'ηθελα να βάλω μέσα αληθινό φυτό, αλλά φοβάμαι μήπως τους αρρωστήσω, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος;

Άμα πάρεις ενυδρείο, άφησέ το να δουλέψει άδειο για καμιά βδομάδα, ρίχνοντας μέσα τροφή, για να έχεις τα βακτήρια που θα καθαρίζουν το νερό όταν βάλεις τα ψάρια.

Δείχνουν αλλά δεν είναι :( για αυτό και οι απώλειες

όσον αφορά τα φυτά σε ενυδρείο με χρυσόψαρα θεωρητικά γίνεται πρακτικά δεν το έχω δει ποτέ να πετυχαίνει ίσως αν δοκίμαζες κάποια ανθεκτικά με χοντρά φύλλα όπως οι ανούμπιες ή οι βαλισνέριες και καλό τάισμα με φυτικές ίνες

Διαφημίσεις

Εμένα μου χάρισαν μια γυάλα με τρία χρυσόψαρα το Πάσχα... (πιστεύω πως είναι πολύ κακή ιδέα να χαρίζεις ζωντανά, τέλος πάντων...) Έψαξα σε σάιτ για χρυσόψαρα και αντικατέστησα πολύ γρήγορα τη γυάλα με ένα μικρό ενυδρείο 25 λίτρων (58 ευρώ). Είναι μικρό θεωρητικά, γιατί κάθε χρυσόψαρο θέλει 20 λίτρα, αλλά προς το παρόν τα δύο που έζησαν δείχνουν να είναι άνετα. Έκανα τη μεγάλη βλακεία να πάρω ένα γατοψαρούλη (ένα γλύφτη) που με διαβεβαίωσαν ότι μπορεί να ζήσει με χρυσόψαρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα χρυσόψαρο (ο Τόλης 1) ψόφιο και ο γατοψαρούλης (ο Αλή) ψόφιος. Μετά αρρώστησε και ο Νείλος και τώρα έχω τον Γυαλή και τον Τόλη2, που δείχνουν να περνάνε καλά.

Όχι το φυτό δεν θα τα αρρωστήσει σε καμιά περίπτωση. Αντιθέτως τα φυτά κάνουν το νερό καταλληλότερο και υγιεινότερο για τα ψάρια σου. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις μία ανούμπια δεμένη σε ξυλαράκι ή πετρούλα (τα πουλάνε έτσι) και να την βάλεις όπως είναι μέσα στο ενυδρείο. Είναι ανθεκτικό φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις φωτός και συνθηκών νερού και έτσι δεν θα σου χαλάσει κι αυτό.

Α, μην ξεχάσεις να του δώσεις όνομα και του φυτού και να του μιλάς, γιατί θα ακούει να φωνάζεις τον Αλή και τον Τόλη και θα ζηλεύει.:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Τρώνε τα φυτά; Επειδή το ενυδρείο είναι μικρό φοβάμαι μήπως τους επιβαρύνω πολύ. Οι δύο επιζήσαντες είναι καλά τρεις μήνες τώρα, πιστεύω ότι προσαρμόστηκαν πια.

Όχι το φυτό δεν θα τα αρρωστήσει σε καμιά περίπτωση. Αντιθέτως τα φυτά κάνουν το νερό καταλληλότερο και υγιεινότερο για τα ψάρια σου. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις μία ανούμπια δεμένη σε ξυλαράκι ή πετρούλα (τα πουλάνε έτσι) και να την βάλεις όπως είναι μέσα στο ενυδρείο. Είναι ανθεκτικό φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις φωτός και συνθηκών νερού και έτσι δεν θα σου χαλάσει κι αυτό.

Α, μην ξεχάσεις να του δώσεις όνομα και του φυτού και να του μιλάς, γιατί θα ακούει να φωνάζεις τον Αλή και τον Τόλη και θα ζηλεύει.:mrgreen:

Οκ, αν είναι έτσι θα βάλω φυτό τον Σεπτέμβριο, να έχουν και μια αλλαγή στη ζωή τους... Του βρήκα και όνομα, Αννούλα...:-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...