Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενυδρείο στο σπίτι

Recommended Posts

Εδώ και χρόνια είχαμε την τρέλα να πάρουμε ενυδρείο και τελικά το πήραμε πριν από 2 μήνες.Η μικρή(κοντεύει 3 χρονών)ξετρελάθηκε όπως κι εμείς.Εδώ όμως και 3 εβδομάδες κάθε Σάββατο ψοφάει κι ένα ψαράκι.Η μικρή δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι...αλλά που θα πάει?

Επίσης εγώ έχω αρχίσει να γίνομαι χάλια σε κάθε απώλεια..

Διαφημίσεις

Εχουν οι γινεις μου μεγαλο ενυδρειο και οντως ψοφουσε ενα ψαρακι στην αρχη που και που.Τωρα πια ομως εχει εδραιωθει η κατασταση και δεν ψοφανε πια.Τωρα για την κορουλα σου δεν ξερω αν θα το παρει και χαμπαρι.Ετσι κι αλλιως δεν τα αντικαθιστας?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Στην αρχή μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον δυστυχώς θα τα έχετε αυτά. Πάρτε όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικά ψάρια όπως τα χρυσόψαρα που τα χρησιμοποιούν περισσότερο για να δημιουργήσουν αυτό το περιβάλλον με τα απαραίτητα βακτηρίδια (δεν ξέρω αν το λέω και σωστά) και φυσικά αναπληρώνετε τα ψαράκια για να μην παίρνει χαμπάρι η μικρή :wink:

• 3 weeks later...

Έχουμε εμείς ενυδρείο μεγάλο αλλά ασχολείται ο άντρας μου... Εγώ λίγα πράγματα γνωρίζω.

Πρέπει να περάσει καταρχήν ένα διάστημα (περίπου 2 μήνες χωρίς χημικά και λιγότερο με χημικά) για να φτιάξει το νερό, πρωτού βάλετε ψαράκια μέσα.

Επίσης αν το ενυδρείο είναι μεγάλο πρέπει να υπάρχει αντλία με φίλτρο και τα σχετικά για να καθαρίζει και να ανακυκλώνει το νερό.

Τέλος πρέπει να υπ΄ρχουν και μπουρμπουλήθρες (αντλίες αέρα) για να οξυγωνόνεται το νερό.

Γενικά είναι πολλά που πρέπει να προσέξει κανείς σε ένα ενυδρείο, καθώς και να μετράει τα συστατικά του νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τα ειδικά sticks.

Όντως κι εγώ θα έλεγα για αρχή να βάλετε χρυσόψαρα που είναι και τα πιο ανθεκτικά ψάρια... και στην πορεία, όταν θα έχει έρθει το νερό σε μια καλή κατάσταση βάζετε κι άλλα ψαράκια μέσα...

Προσοχή όμως... τα ψάρια πρέπει να είναι συμβατά μεταξύ τους... Δεν μπορείς ας πούμε να βάλεις άγρια και ήμερα μαζί γιατί τα πρώτα θα φάνε τα δεύτερα....

Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορώ να ζητήσω τα φώτα του συζύγου...

Ελπίζω να βοήθησα....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

λοιπον, πριν βαλεις ψαρακια στο ενυδρειο πρεπει πρωτα να το ΄΄στρωσεις΄΄.αυτο γινεται με αμμωνια καθαρη.εδω ειναι και το πληροφοριες που πρεπει να διαβασεις οποσδηποτε.αν δεν γινει αυτο τα ψαρακια στρεσαρονται και αρρωσταινουν,διαβασε εδω για να καταλαβεις καλυτερα.

http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=604&PN='>http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=604&PN= 2

http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=656&PN='>http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=656&PN= 1

επισης μπορεις να μπεις απευθειας και στο site http://www.goldfish.gr

αλλα πρωτα διαβασε αυτα!καλη τυχη στα ψαρακια σου!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

περίμενε - άν όμως είναι πχ12 - όπως οι απόστολοι ή τρία όπως η αγία τριάδα είναι οκ??.. :) (κάτι τέτοιο υποψιάζομαι :) )

το feng shui λέει ότι είναι καλό το ενυδρείο.

εμένα ασχέτως, δεν μου αρέσει λόγω ιστορικού με αυτόνομη κατάδυση (μπουκάλες) όπου έβλεπα τα ψάρια ελεύθερα,.. και έτσι δεν θα άντεχα να τα είχα στο σπίτι.

ίσως το ενυδρείο δεν είναι τόσο καλή ιδέα όταν ένα παιδί είναι 3 ετών..

δε βρίσκω καλή την ιδέα της αντικατάστασης, γιατί έστω να είχε απο την πολύ παρατήρηση δεί τα χρώματα του ψαριού που πέθανε (εάν δεν είναι όλα ίδια) θα καταλάβει ότι της λέτε ψέμματα.

= θα πάρει το μύνημα ότι είναι απαγορευμένο θέμα, πάρα πολύ σοβαρό το οποίο και θα φοβάται, και χίλια άλλα αρνητικά.

2 κακά σε ένα....

ή να της λέτε ότι πέθανε εάν κάποιο πέθανε ή...?

εγώ θα έβρισκα τρόπο να απελευθερώσω τα ψάρια κάπου και να προμηθευτώ πχ μια γατούλα ή κάποιο άλλο ζωάκι.... :( ... απο το να έχω το καθημερινό άγχος του θανάτου του ψαριού...!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν ξερω Μαρια, τι παιζει αν ειναι 3, η 12 κλπ. Το εχω ακουσει που το λενε. Εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε καλή σχεση με τα κατοικιδια και θα επιτρεψω στο παιδι μου να παρει μονο οταν θα ειναι σε θεση να το φροντιζει ο ιδιος δηλαδη μεχρι και να το πηγαινει στον κτηνιατρο μονος του γιατι εγω ουτε να τα πιανω δεν θελω.. Και φυσικα οχι μεσα στο σπιτι, στο μπαλκονι.. Εχω τρελη φοβια με ζωα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αν ειναι να παρετε ζωακι και να το εχετε στο μπαλκονι ,καλυτερα να μην παρετε ποτε.τα ζωα εχουν και αυτα ψυχη και νιωθουν μοναξια,δεν μπορειτε να το εχετε απομονωμενο,κλαινε και βαριονται και αυτα,ειδικα αν ειναι σκυλακι ή γατακι.με νομο απαγορευεται να εχεις ζωακι αποκλειστικα στο μπαλκονι,αλλο να μπαινοβγαινει μεσα στο σπιτι και αλλο απομονωμενο.λυπαμαι που τα φοβασαι,αλλα αμα ειχες μαθει απο μικρη με αυτα θα εβλεπες ποσο καλα ειναι και ποσο μπορεις να τα αγαπησεις και να συνδεθεις μαζι τους και αυτα με εσενα.ξερω πολλους που αλλαξαν γνωμη για αυτα και τωρα ειναι αχωριστοι.

Υ.Γ. τα χρυσοψαρα δεν φερνουν καμια ατυχια,ουτε οι χελωνες ουτε τα κακτακια,ουτε τα παπαγαλακια,ουτε οι μαυρες γατες,οπως εχω ακουσει κατα καιρους.εγω τοτε θα επρεπε να ειμαι το πιο κακοτυχο ατομο στον πλανητη...

και καποιες γενικες πληροφοριες για ολους. :)

Σας πέρασε η σκέψη πως θέλετε να πάρετε ένα ζωάκι. Πριν όμως τρέξετε έξω και πάρετε το πρώτο που βρείτε μπροστά σας, καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε και να σκεφτείτε τα παρακάτω, ανακαλύπτοντας έτσι αν το σκυλάκι που θα υιοθετήσετε ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.

Το να πάρετε ένα ζώο και να το αφήσετε στην πίσω αυλή του σπιτιού κλεισμένο,ή στο μπαλκονι, είναι μία προβληματική σχέση, γιατί το σκυλί δεν θα είναι κοινωνικό και δεν θα ασχολείστε καθόλου, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζετε το χαρακτήρα του. Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά και κάνουν τα πάντα για την οικογένειά τους, γιαυτό αν δεν μπορείτε να αφοσιώσετε ώρες για να μεγαλώσετε το μωρό, ώρες για την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση και αφοσίωση για τα επόμενα 10-15 χρόνια, τότε μην πάρετε σκύλο.

Ανθρώπινα θέματα: Πιθανές αλλεργίες ή κάποια ιατρική κατάσταση στην οικογένεια, θα μπορούσε να σας εμποδίσει από το να κρατήσετε το ζώο, με αποτέλεσμα να το αφήσετε στο δρόμο. Καμία ράτσα δεν είναι υποαλλεργική και γιαυτό άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους, μπορεί να μην μπορούν να ανεχτούν κάποιο ζώο. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με την οικογένειά σας πριν πάρετε το ζώο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Κόστος: Έχετε την δυνατότητα να φροντίσετε ένα σκύλο? Υιοθετώντας ένα κουτάβι ή ενήλικο σκύλο δεν έχετε κάποιο μεγάλο κόστος. Μην νομίζετε όμως πως μερικά αποφάγια του αρκούν για να ζήσει. Σίγουρα θα χρειαστείτε βιταμίνες, τροφή ποιότητας, αντικείμενα διάφορα, αξεσουάρ, σπιτάκι, μαθήματα συμπεριφοράς (δικής σας αλλά και του ζώου), ιατρικά φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, ιατρικά τεστ, κολλάρα και παιχνίδια. Μάλλον τελικά ο σκύλος είναι φθηνότερος από τα αντικείμενα που χρειάζεται.

Σπίτωμα: Μπορείτε να "σπιτώσετε" σωστά το σκύλο? Το να είναι δεμένος και ξεχασμένος στην πίσω αυλή με ένα μπωλ γεμάτο νερό και φαγητό δεν είναι σωστή αντιμετώπιση. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και θέλουν να είναι μέλη της οικογένειας. Αν δεν μπορείτε να δεχτείτε το σκύλο σαν μέλος της οικογένειας, να τον κρατάτε μέσα στο σπίτι κάποιες ώρες και να του δίνετε τη δυνατότητα να ασκείται πολλές φορές την εβδομάδα, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί να χρειαστεί να είναι δεμένος κάποιες ώρες, αν όμως τις υπόλοιπες ώρες είναι μαζί με την οικογένειά του και δέχεται τις φροντίδες της, τότε το σκυλί είναι ευτυχισμένο. Είναι όμως σκληρό για ένα σκύλο να είναι έξω από το σπίτι (ή στο μπαλκόνι) όλες τις ώρες.

Τρόπος ζωής: Ποιος είναι ο τρόπος ζωής σας? Είσαστε μία οικογένεια που ασχολείται με δραστηριότητες και εξορμήσεις στη φύση ή κάμπινγκ? Είσαστε πιο σπιτόγατοι? Κάποιες ράτσες χρειάζονται πολλή άσκηση καθημερινά, άσκηση για την φυσική κατάσταση αλλά και για ακόνισμα του μυαλού. Μισή ώρα περπάτημα μπορεί να είναι υπεραρκετή για μία ράτσα, ενώ για άλλη μπορεί να ισοδυναμεί με καθόλου περπάτημα. Εξερευνήστε τις ράτσες πριν αποφασίσετε τι θέλετε να πάρετε και ψάξτε σε διαφορετικά σημεία για να σιγουρευτείτε. Μην ακούτε τις γνώμες "ειδικών" που επειδή έχουν λυκόσκυλο, λάσση ή τον Ρέξ, θέλουν να σας ωθήσουν να πάρετε το ίδιο. Διαβάστε βιβλία, ψάξτε στο Internet.

Περιποίηση: Τι γίνεται σχετικά με την περιποίηση του ζώου? Όλα τα σκυλιά χρειάζονται περιποίηση, ακόμα και αυτά που έχουν κοντό τρίχωμα. Μερικές φυλές μπορεί να χρειάζονται επαγγελματική φροντίδα. Άλλες φυλές μπορεί να αρκούνται σε μερικά λεπτά βουρτσίσματος, μία φορά την εβδομάδα, και λίγη προσοχή στα αυτιά, τα δόντια και τα νύχια. Όλα τα σκυλιά χάνουν το τρίχωμά τους κάποιες περιοδους, όπως χάνουμε και εμείς τα μαλλιά μας. Μερικές φυλές όμως, χάνουν λιγότερο τρίχωμα από άλλες, γιαυτό αν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις τρίχες και δεν μπορείτε να ανεχτείτε τις τούφες στην περίπτωση που δεν βουρτσίζετε τακτικά το σκυλί, τότε ξανασκεφτείτε το.

Χρησιμότητα: Για ποιο λόγο θέλετε ένα σκύλο? Για συντροφιά? Για άσκηση? Για προστασία? Ξαναψάξτε και διευκρινείστε μέσα σας τους λόγους που θέλετε ένα ζωάκι. Τα σκυλιά δεν είναι χνουδωτές μπάλες όσο είναι μωρά και όταν μεγαλώσουν γίνονται προβλήματα. Τα σκυλιά είναι οι φίλοι μας, αυτοί οι φίλοι που δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ και πάντα θα μας αγαπούν, γιαυτό και περιμένουν αθώα από εμάς την ίδια συμπεριφορά.

Εμπειρία: Είσαστε έμπειρος ιδιοκτήτης σκύλου ή είναι το πρώτο σας ζώο? Μήπως απλά είδατε ένα σκυλί στην τηλεόραση ή σε κάποια ταινία, ταυτιστήκατε με τον ρόλο και τώρα θέλετε και εσείς ένα? Αν είναι έτσι τότε αυτή η "αγάπη" δεν θα κρατήσει για πολύ. Γιατί αν ταυτιστείτε με το ρόλο ενός δολοφόνου και το βαρεθείτε θα το σκοτώσετε? Σκεφτείτε ξανά, θέλετε το ζωάκι πραγματικά ή μπορεί και να το βαρεθείτε όταν σας λερώσει το χαλί? Όταν ανεβαίνει στο κρεββάτι και πατάει στον καναπέ?

Σύνδεσμος: Τι θα γίνει αν παντρευτείτε? Θα παρατήσετε το σκύλο για χάρη της καλής ή του καλού σας? Θα πετάξετε στο δρόμο τον αγαπημένο σας φίλο για χάρη της πεθεράς σας? Ή θα παλέψετε να τον κρατήσετε δίπλα σας ότι και να αλλάξει στην ζωή σας? Πολλά σκυλιά πετιούνται στο δρόμο επειδή η πεθερά δεν τα ήθελε ή επειδή ένα μωρό γεννήθηκε. Ξεχωρείστε μέσα σας τα συναισθήματά σας. Ίσως και αυτό να είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτού του άρθρου.

Ηλικία: Τι γίνεται όταν το σκυλί μεγαλώσει? Όταν το σκυλί θα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και αγάπη? Θα διαπιστώσετε τότε πως δεν σας είναι πλέον χρήσιμο και θα το παρατήσετε? Μπορείτε να αντέξετε τις αυξημένες ανάγκες του ηλικιωμένου ζώου? Το σκυλί θα περάσει την ζωή του, προσπαθώντας να ευχαριστήσει την οικογένειά του, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το αγκαλιάσουμε τα δύσκολα χρόνια.

Τα σκεφτήκατε όλα, ξεκαθαρίσατε

τα συναισθήματά σας και αποφασίσατε να υιοθετήσετε τελικά ένα σκυλάκι.

Τώρα τι πρέπει να κάνετε? Παρακάτω διαβάστε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην υιοθεσία.

Ηλικία: Τα κουτάβια δεν πρέπει να είναι μικρότερα των 8 εβδομάδων. Αυτό βέβαια, αν αγοράσετε το σκυλί σας από εκτροφέα, γιατί στην περίπτωση που το βρήκατε στο δρόμο δεν έχετε σίγουρα αυτή την επιλογή. Αν όμως γνωρίζετε κάποια σκυλίτσα που έχει γεννήσει και θέλετε να πάρετε ένα μωράκι της, μην το πάρετε νωρίτερα, όσο περιμένετε, προετοιμάστε το σπίτι και το χώρο για να το υποδεχτείτε. Μέχρι να ετοιμαστείτε εσείς, το μωρό σας θα χρειαστεί αυτές τις μερικές εβδομάδες για να ανοίξουν τα ματάκια του, τα αυτάκια του και να ζήσει τις μέρες που χρειάζεται με την μαμά του.

Στην περίπτωση που επισκεφθείτε ένα άσυλο, θα δείτε κυρίως ενήλικα ζώα. Παρατηρείστε ένα ενήλικο ζώο. Μην νομίζετε πως επειδή ένα ζώο είναι ενήλικο ή σχετικά μεγάλο κουτάβι, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί. Οι ενήλικες σκύλοι έχουν μεγαλύτερη προσοχή και έλεγχο από ένα κουτάβι. Όσο πιο μικρό είναι το ζώο, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε και προσοχή έτσι ώστε να το εκπαιδεύσετε σωστά. Το ιδανικό πάντως είναι ένα κουτάβι να μην υιοθετείται πριν κλείσει τις 8 εβδομάδες. Αν κάποιος θελήσει να σας πιέσει για το αντίθετο, μην το δεχτείτε.

Κατάσταση: Το σκυλί που θα επιλέξετε, θα πρέπει να μην έχει σημάδια στο τρίχωμα ή στο περπάτημα, να είναι ζωηρό, με ζωντανά μάτια και υγρή μύτη. Προσέξτε να είναι καθαρό και το τρίχωμά του να γυαλίζει. Ακόμα και στην περίπτωση που είναι βρώμικο, προσέξτε να μην είναι το τρίχωμά του θαμπό αλλά να γυαλίζει. Αυτά όταν επισκεφθείτε εκτροφέα. Όταν όμως επισκεφθείτε κάποιο άσυλο, επιλέξτε το μωρό εκείνο που πιστεύετε πως μπορείτε να περάσετε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς να το απογοητεύσετε και ξαναβρεθεί στο δρόμο.

Συμπεριφορά: Μην ακούσετε σχόλια ανθρώπων που λένε πως "αυτό το σκυλί είναι καλό για όλους" ή αυτή η ράτσα είναι η καλύτερη, πιο έξυπνη κλπ. Αυτά απέχουν από την πραγματικότητα, γιατί κάθε ζώο είναι διαφορετικό και απλά πρέπει να ερευνήσουμε τις δυνατότητές μας, για να είναι αυτό αλλά και εμείς ευτυχισμένοι από αυτή τη σχέση.

Μέσα από όλες αυτές τις σκέψεις, προσπαθώ να σας βοηθήσω να χρησιμοποιήσετε την καρδιά αλλά και την λογική σας, έτσι ώστε να αγαπήσετε το ζωάκι σας όσο περισσότερο μπορείτε, προσφέροντάς του αυτά που κανείς άλλος δεν μπορεί και δημιουργώντας έτσι μία σχέση ζωής ανάμεσά σας.

Το μήνυμα είναι: "Βάλτε το σκύλο σας στην ζωή σας". Πιστεύω πως αν λειτουργήσετε για λίγο καιρό με αυτό το σκεπτικό στο μυαλό, θα αλλάξουν πολλά στην συμπεριφορά σας με αποτέλεσμα να γνωρίσετε το ζωάκι σας περισσότερο και να δείτε τις απίστευτες ικανότητες που έχει. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που λένε με καμάρι για το σκυλί τους: "Μου μιλάει". Αν λοιπόν το σκυλί σας δεν σας έχει μιλήσει ακόμα, μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά, μάλλον το έχετε κάπως παραμελημένο και μάλλον χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Θα εκπλαγείτε από την εξυπνάδα του και την αγάπη που μπορεί να σας δείξει, όπως και από τους τρόπους που βρίσκει καθημερινά για να σας δείξει την αγάπη του.

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο aggeliki! Καλά κάνεις και το παραθέτεις! Πολλές φορές κάνουμε αυθόρμητες κινήσεις χωρίς να σκεφτούμε το μετά...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Έχουμε και εμεις ενα ενυδρειο σπιτι, βέβαια το είχαμε και πριν τον ερχομό του μικρού, οπότε έχει μάθει να ζεί με αυτό μεσα στο σπίτι.

Όσο ήταν πιο μικρούλης τον χαλάρωνε πολύ και ηρεμούσε να κάθεται στο relax του μπροστα στο ενυδρείο και να χαζεύει τα ψαράκια... Τώρα που μεγάλωσε και αλονίζει μέσα στο σπίτι ευτυχώς έχει μάθει ότι δεν τα πειράζουμε και μέχρι τώρα τα πανε μια χαρα (μικρούλης και ψαράκια...χιχιχι :lol: ) Όσο για το θέμα των απωλειών ... προσπαθούμε να βάζουμε τα πιο ανθεχτικά -ο συζηγος ασχολείται με αυτά και δεν γνωρίζω πολλα... Όταν θα έρθει η ώρα να μας ρωτήσει ο μικρούλης για τις απώλειες δεν είμαι σιγουρη ακόμα πως θα το χειριστούμε αλλά νομίζω πως και αυτό είναι κομμάτι της ζωής που θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί του...

Και για το θέμα γρουσουζιάς, αν και δεν τα πιστευω αυτά, συμφωνα με το feng sui λένε είναι θετικό... who knows? :roll:

G9FN.jpg.png

Ειμαι πλέον σιγουρη οτι δεν θελω σκυλο....

Μπορει το παιδι μου να παρειοταν θα αποκτησει δικο του σπίτι,με την προυποθεση παλι οτι οταν θα φευγει διακοπες δεν θα μου τον αφηνει

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 4 months later...

εχω κι εγω ενυδρειο και ασχολουμαι απο το 2001. Ειναι απιστευτο hobby εγω τρελενομαι γενικα να βλεπω διαφορα ψαρια, ειδικα τροπικα που δε μπορουμε να τα βρουμε στις θαλασσες.

το συγκεκριμενο χομπυ θελει αρκετο διαβασμα κατι που κι εγω στην αρχη δεν το εκανα, κι εξου ειχα συνεχως απωλειες.

υπαρχουν πολλα φορουμ με κατατοπιστικες πληροφοριεσ εκει που διαβαζω κι εγω κι ενημερωνομαι ειναι το http://www.aquatek.gr/vb

παντως δε θα σου συνιστουσα να ριξεις μεσα χρυσοψαρα για να στρωσεις το νερο, πρωτον γιατι κι αυτές ειναι αθώες ψυχουλες και σιγουρα εκει που θα πεσουν δεν θα ειναι οι καταλληλες συνθηκες και θα υποφερουν με αποτελεσμα παλι να εχεις απωλειες και δευτερον γιατι αργοτερα μετα το στρωσιμο του νερου αν εσυ θες να ριξεις τροπικα , τα χρυσοψαρα τι θα τα κανεις? δεν μπορουν να συνυπαρχουν αυτα τα 2 ειδη ψαριων για πολλους λογους.

Καλο λοιπον ειναι οταν καποιος στρωνει το νερο για πρωτη φορα να αφησει το νερο στο ενυδρειο τουλαχιστον για 15 μερες, ωστε να πραγματοποιηθει ο κυκλος του νερου και με τις καταλληλες μετρησεις βλεπεις αν εχει ερθει η ωρα να ριξεις μεσα ψαρακια.

• 3 weeks later...

Για εμενα ξερεις...

ειχαμε 3 ενυδρεια

1200lt γλυκου νερου

80lt αλμυρου νερου

800lt αλμυρου νερου

Τωρα εχουμε μεινει με τα δυο αλμυρου,θελει κοπο και χρονο.

Πρεπει να φτιαξεις περιβαλλον πρωτα,θελει συνεχεια μετρησεις στο νερο για

να μετρασ τα στοιχεια.NO2 NO3 PH κλπ.

Τα στικακια δεν αποδισουν καθολου στις αληθινες μετρησεις.

Για το αλμυρο νερο θελει να φτιαχνεις αλατονερο και να ριχνεις,θελει

αλλαγες νερου.Στα αλμυρου νερου,πρεπει πρωτα να βαλεις βραχους

και να φτιαξεις τα περιβαλλον με τους βραχους κλπ.

Στο μεταξυ σε ενημερωνω ειναι πολλοι κερδοσκοποι οι

πολλοι καταστηματαρχες πωλησεις πραγματων για ενυδρεια.

Αν σκεφτεις να φτιαξεις αλμυρου νερου,ο βραχος της θαλασσης ειναι

ιδιος με αυτον που εχουμε στις θαλασσες μας,μην πας να αγορασεις

αμα εχεις ορεξη να φτιαξεις θαλασσινο κλπκλπ

Οτι θες πες μου..

..sine qua non..

• 2 years later...

σκεφτομαι να παρω για ακομη μια φορα χρυσοψαρα περισσοτερο για τον μικρο μου που του αρεσουν πολυ αλλα με προβληματιζει οτι οσες φορες πηρα μου ψοφανε γρηγορα τι κανω λαθος;

φταει το νερο μας;

δεν τα ταιζω πολυ οσο μου λενε

δεν θελω να παρω και σε λιγο καιρο να ψοφησουν και να στεναχωρεθει και ο μικρος!

πειτε μου καμια συμβουλη οσες γνωριζεται!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Τα χρυσόψαρα δεν ζούνε κανονικά σε γυάλες, όπως νομίζουν οι περισσότεροι αλλά το ιδανικότερο μέρος για να τα φιλοξενήσει κάποιος φιλόζωος είναι ένα ενυδρείο με φίλτρο, άνετο περιβάλλον και γνώσεις για τη συντήρησή τους.

Αν σκοπεύεις να πάρεις χρυσόψαρα για να τα διατηρήσεις σε γυάλα, άστο καλύτερα.:wink: Δεν θα έχουν καμιά ελπίδα επιβιωσης.

Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις κανένα ενυδρείο με χρυσόψαρα, το συζητάμε.

.....δε νομίζω τάκη....

τα ψαρακια θελουν ιδιετερη φροντιδα εχω κοι εδω και 5 χρονια ειναι μια χαρα .λοιπον στην γυαλα δεν ζουν θελοθν οξυγονο και φιλτρο για να μην αλλαζεις συνεχεια νερο γιατι τα σκοτωνει το χλωριο και το νερο δεν προλαβενει να κανει μικροργανισμους που χρειαζονται υπαρχουν πολυ μικρα ενυδρια με απο ολα μεσα αν θες να ευχαριστιθεις τα ψαρακια σου και να γλυτωσεις και τον κοπο της καθαριοτητας ακομα οταν παρεις τα ψαρακια σου φροντισε να εχεις βαλει νερο στο ενυδριο μια βδομαδα πριν και να βαλεις απο το νερο στο σακουλακι με το ψαρι για καμια ωρα για να συνιθισει το καινουργιο περιβαλον και μην το ταισεις την πρωτη μερα καλη επιτυχια!!!!

Η τύχη του χρυσόψαρου σε γυάλα είναι προδικασμένη...

Δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλει καθαρή. Κρίμα είναι να βασανίζεις και το ζωάκι αλλά να στενοχωριούνται και τα παιδιά για την απώλεια.

Να έχεις το νου σου, βγάζει κατά καιρούς το Carrefour κάτι προσφορές για ολοκληρωμένα ενυδρεία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά από την άλλη είναι πολύ καλύτερα από μια γυάλα.

Είναι ωραίο χόμπυ τα ψαράκια, αλλά θέλουν και αυτά τις ανέσεις τους.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

αλλα να παρεις και το φιλτρο και οξυγονο ετσι και αλλιως τα ψαρια θα αργισουν να μεγαλωσουν και αν γινει αυτο τα αλλαζεις με πιο μικρα στο πετ που θα πας και θα τα ευχαριστιθεις και δεν θα αλλαζεις νερα και δεν θα στεναχωριεστε καθε τοσο

Με συμπεριλαμβανόμενο φίλτρο το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το νερό και τα ψάρια

ετσι γραφει πρεπει να παρω εξτρα;και το οξυγονο τι ειναι;

QnFwm8.png

VyFvm8.png