Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τούρκικη γλώσσα στα γυμνάσια...

maria_t

Recommended Posts

Έτυχε στο διαδίκτυο να πέσω σε άρθρο που έλεγε ότι υπάρχει ΦΕΚ, βάσει του οποίου θα διδάσκεται η τούρκικη γλώσσα στα παιδιά του γυμνασίου...

http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/greece-politics/123-2009-09-19-21-23-39

http://www.pi-schools.gr/lessons/turkish/APS_turkish_gymn.pdf

Τα καταχωρώ προς ενημέρωση όσων δεν το ήξεραν και ερωτώ όσους το ήξεραν:

Καταρχήν αληθεύει ή είναι καμιά απάτη;

Πρόκειται για μάθημα επιλογής; (πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο ΦΕΚ, δεν θα έπρεπε;

Έχει αρχίσει να ισχύει;

Όσο έψαξα στο forum δεν βρήκα παρόμοιο θέμα...

Διαφημίσεις

να σου πω την αληθεια εμενα δε θα με χαλαγε καθολου να μπορω να μαθω στο γυμνασιο και στο λυκειο τουρκικα ισπανικα ιταλικα αλβανικα ρωσικα κλπ ισα ισα που θα μου μενανε πολλα λεφτα που δινω στα φροντιστηρια και παντα μια ξενη γλωσσα ειναι ενα συν φανταζομαι οτι θα ειναι σα μαθημα επιλογης οπως τωρα διαλγεουν τα παιδια τη δευτερη ξενη τους γλωσσα εκτος της αγγλικης

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αν ισχύει, ούτε εμένα θα με χάλαγε να έχω την επιλογή στο σχολείο για μία δεύτερη ξένη γλώσσα .. αυτό που με χαλάει στην ανακοίνωση (που δεν νομίζω ότι ισχύει) είναι το "υποχρεωτικό" .. δηλ. με ποια κριτήρια μπορεί να είναι υποχρεωτική η τουρκική γλώσσα σε Ελληνικό σχολείο? κουλό μου φαίνεται.. από την άλλη πέραν των αγγλικών - γαλλικών που είναι το σύνηθες ωραία θα ήταν να μπορεί να επιλέξει και μία άλλη γλώσσα.. πρακτικά βέβαια είναι αδύνατον γιατί θα πρέπει να έχεις και να πληρώνεις και τους αντίστοιχους καθηγητές :P

βασικα σε καποια σχολεια εχεις να επιλεξεις αναμεσα και σε γερμανικα χιιχιχ

ισως να ειναι κατι που ειχε ζητηθει για τη θρακη?? να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

οκ κακό δεν είναι, αλλά μέσα στις τόσες ξένες γλώσσες τα τούρκικα βρήκαν, πιό το όφελος δεν καταλαβαίνω??? Εμείς στο σχολείο είχαμε επιλογή αγγλικά-γαλλικά. Τα γερμανικά έχουν μια βάση γιατί είναι business, αργότερα σαν επαγγελματίας μπορούν να σου φανουν χρήσιμα.

η τουρκια ειναι μια ραγδαιως αναπτυσσωμενη οικονομια και ειναι ακριβως διπλα μας, τα τουρκικα και τα κινεζικα τα θεωρω πλεον πολυ πιο χρησιμα για το μελλον των παιδιων απο τα γαλλικα και τα γερμανικα αν μιλαμε για business.

οκ κακό δεν είναι, αλλά μέσα στις τόσες ξένες γλώσσες τα τούρκικα βρήκαν, πιό το όφελος δεν καταλαβαίνω??? Εμείς στο σχολείο είχαμε επιλογή αγγλικά-γαλλικά. Τα γερμανικά έχουν μια βάση γιατί είναι business, αργότερα σαν επαγγελματίας μπορούν να σου φανουν χρήσιμα.

να σου πω πιο καλο θα ητανε με την ακολουθη σειρα τα εξης ισπανικα (μιλαει η μιση υφηλιος)-αραβικα( η αλλη μιση υφηλιος)-κινεζικα (ο καθενας καταλαβαινει γιατι) μετα ακολουθουν τα αλλα ,,,,

τωρα τα τουρκικα μαλλον επιμενω πρεπει να εχει σχεση με τη Θρακη δενμπορω να φταντστω κατι αλλο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αληθεύει, και μάλιστα το συγκεκριμένο ΦΕΚ είναι από τον Ιούλιο του 2006. Για την δημιουργία τμημάτων χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός μαθητών (δεν θυμάμαι ποιος), δεν γνωρίζω αν εφαρμόζεται σε σχολεία της Θράκης όπου λογικά θα υπήρχε τέτοια ζήτηση. Τα ίδια ισχύουν και για Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά που διδάσκονται σε διάφορα σχολεία.(εννοώ η ύλη τους καθορίζεται κατά τον ίδιο τρόπο με ΦΕΚ).

Γενικά υπάρχει η τάση να μαθαίνουν τα παιδιά τις γλώσσες που επιθυμούν στα σχολεία, όμως το θέμα κάθε φορά κολλάει στον αριθμό μαθητών που έχει την συγκεκριμένη προτίμηση, αν δηλαδή συμπληρώνεται τμήμα ή όχι.

(επίσης έχω την εντύπωση πως στο Μενίδι πρέπει να διδάσκονται σε κάποια σχολεία τα Ρωσικά)

Διαφημίσεις

Τέτοιου είδους επιλογές έχουμε και στα δημοτικά σχολεία ή μόνο στα γυμνάσια;

Αν γνωρίζει κάποια κοπέλα... Πόσα είναι τα παιδάκια που πρέπει να συνγκεντρωθούν για να γίνει τμήμα;

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα από πλευράς bussines να μαθαίναμε πέρα από τα Αγγλικά, και Ιταλικά!

Αληθεύει, και μάλιστα το συγκεκριμένο ΦΕΚ είναι από τον Ιούλιο του 2006. Για την δημιουργία τμημάτων χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός μαθητών (δεν θυμάμαι ποιος), δεν γνωρίζω αν εφαρμόζεται σε σχολεία της Θράκης όπου λογικά θα υπήρχε τέτοια ζήτηση. Τα ίδια ισχύουν και για Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά που διδάσκονται σε διάφορα σχολεία.(εννοώ η ύλη τους καθορίζεται κατά τον ίδιο τρόπο με ΦΕΚ).

Γενικά υπάρχει η τάση να μαθαίνουν τα παιδιά τις γλώσσες που επιθυμούν στα σχολεία, όμως το θέμα κάθε φορά κολλάει στον αριθμό μαθητών που έχει την συγκεκριμένη προτίμηση, αν δηλαδή συμπληρώνεται τμήμα ή όχι.

(επίσης έχω την εντύπωση πως στο Μενίδι πρέπει να διδάσκονται σε κάποια σχολεία τα Ρωσικά)

να σου πω δε το εχω ξανακουσειγια τα ρωσικα απλα νομιζω οτι δεν ειναι θεμα μαθητων μονο ειναι και των καθηγητων εαν το λενε στα παιδια,,,η κορη της γειτονισσας μου κατω που τη ρωτησα χτες μου ειπε οτι μονο γαλλικα εξτρα μπορουσε να μαθει ουτε γερμανικα ουτε τιποτε αλλο ισως να φταιει και το οτι δεν προσλαμβανουν προσωπικο ???τι να πω,,,,παντως αν ισχυει μεχρι να παει η κορη μου γυμνασιο θα τη σπρωξω να μαθω οσο περισσοτερο μπορει και θελει φυσικα,,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Δεν ξέρω αν συνεχίζεται το εκάστοτε πρόγραμμα για κάποια γλώσσα και σε ποια σχολεία, πάντως είχα πετύχει εγκύκλιο για πρόσληψη καθηγητών Ρωσικών. Το πρόβλημα είναι με τα Ιταλικά π.χ. πως τη μία χρονιά μαζεύονται παιδιά αλλά είναι πολύ αργά να γίνει το τμήμα, την άλλη δεν μαζεύονται οπότε και να έχει γίνει το χαλάνε κ.ο.κ.

Πάντως όταν υπάρχουν πολλές επιλογές τελικά μοιράζονται οι μαθητές, δεν συμπληρώνεται ο αριθμός και καταλήγουν να μην γίνεται τίποτε. Το σωστότερο θα ήταν το ένα σχολείο να έχει τις τάδε γλώσσες και το άλλο τις άλλες ώστε να μαζευόντουσαν σε ένα οι μαθητές. Για την ώρα η κατάταξη μαθητών σε σχολεία πάει με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά προτειμω το παιδί μου να εχει δυνατοτητα επιλογης μεταξυ καποιων γλωσσων... Το ΦΕΚ αναφέρει την Τουρκικη ως υποχρεωτικη γλώσσα και αυτό είναι που πρεπει ολους να μας βαζει σε υποψίες... Ξεκινησαν με την Τουρκικη στα σχολεια και ας λάβουμε υποψη πως ο κοσμος δεν το γνωριζει... δεν το ανακοινωσαν! Αυτό που εκαναν όμως φρόντισαν να μας εξοικιώσουν με την ιδέα και τη γλωσσα πνίγοντας τα Ελληνικά τηλεοπτικά καναλια με Τουρκικα σήριαλ... Ετσι θα μας "μπει πιο απαλά". ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τα Τουρκαλάκια διδάσκοντε στα σχολεία τους πως δεν υπήρξε ποτέ σφαγή στη Σμύρνη, και πως η Τουρκία θα πάρει πίσω τα κατεχόμενά της που φτάνουν ώς το Αιγαίο-Θράκη-Κρήτη !!!

Sk6Gp3.png

Δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά προτειμω το παιδί μου να εχει δυνατοτητα επιλογης μεταξυ καποιων γλωσσων... Το ΦΕΚ αναφέρει την Τουρκικη ως υποχρεωτικη γλώσσα και αυτό είναι που πρεπει ολους να μας βαζει σε υποψίες... Ξεκινησαν με την Τουρκικη στα σχολεια και ας λάβουμε υποψη πως ο κοσμος δεν το γνωριζει... δεν το ανακοινωσαν! Αυτό που εκαναν όμως φρόντισαν να μας εξοικιώσουν με την ιδέα και τη γλωσσα πνίγοντας τα Ελληνικά τηλεοπτικά καναλια με Τουρκικα σήριαλ... Ετσι θα μας "μπει πιο απαλά". ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τα Τουρκαλάκια διδάσκοντε στα σχολεία τους πως δεν υπήρξε ποτέ σφαγή στη Σμύρνη, και πως η Τουρκία θα πάρει πίσω τα κατεχόμενά της που φτάνουν ώς το Αιγαίο-Θράκη-Κρήτη !!!

αυτα τα ''τουρκαλακια'' οπως τα λες τα μαθαινουν χρονια οπως και εμεις τα ''ελληνακια ''μαθαινουμε πολλα αλλα οπως βολευει την καθε εξωτερικη πολιτικη,,,,,εδω δεν δεχονται την γενοκτονια των αρμενιων τι μου λες τωρα,,,,,

δηλαδη εσυ με αυτο που λες ειναι οτι η ελληνικη κυβερνηση μας βαζει να μαθουμε τουρκικα μεσα απο τα σηρριαλ και τα σχολεια ωστε οταν ερθουν οι τουρκοι να πουμε ''ελα μωρε γκελ μπουρντα'',,,,και τα εχουνε κανει πλακακια με τη τουρκικη κυβερνηση,,,,??:rolleyes:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Δεν συμφωνω με οποιαδήποτε διαστρεύλωση της ιστορίας για οποιονδήποτε λόγο αγαπητή μου...

Δεν λέω ακριβώς αυτό που λές, όμως έστω και έτσι δεν απέχει πολύ μακρια από την αλήθεια... Κάντε μια έρευνα στο ιντερνετ και θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Όλα έχουν να κάνουν με το υποσυνειδητο μας, το μεγαλύτερο όπλο τους για να κατευθύνουν τα πλήθη.

Sk6Gp3.png

Αυτές οι ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας πώς μου τη δίνουν στα νεύρα...Η πολυπολιτσμικότητα είναι δεδομένη και στη χώρα μας. Το ζητουμενο είναι η διαπολιτισμικότα λοιπόν. Το δικαίωμα στη διατήρηση της μητρικής γλώσσας ενός παιδιού ειναι νομικά κατοχυρωμένο και στη χώρα μας. Γιατί δηλαδή στην Αυστραλια και σε άλλες χώρες με ισχυρό το ελληνικό στοιχείο, τα ελληνικά είναι μία από τις γλώσσες που διδάσκονται κανονικά εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερόμενων μαθητών (ασχέτως της καταγωγής τους φυσικά); Επίσης με τον ίδιο τρόπο τα ελληνικά διδάσκονται σε σχολεία της Τουρκίας όπως το Ζάππειο Σχολείο ή το Ζωγράφειο Σχολείο παράλληλα με την τουρκική γλώσσα;

Δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανικός αυτός. Οσο για τα τουρκικα σήριαλ που μερικές λένε οτι μας βομβαρδίζουν ας μην τα βλέπαμε να μην μας τα βάζανε. Οταν έγινε χαμός με τη Σεχραζάτ και την Σκαταζατ πώς να μην φέρουν μετά ότι τουρκικη σαπουνόπερα κυκλοφορεί στη γείτονα χώρα;;;;

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Αυτές οι "θεωρίες" δεν ειναι καθολου ανυποστατες... Αλλά αν ήταν ποιος ο λόγος να σου τη δίνουν στα νεύρα; Επρεπε να ειχες πέσει κατω απο τα γέλια...

Τελος πάντων, δεν θα μπορουσα ποτέ να ξυπνήσω κάποιον που δεν θέλει δια της βίας. Οποιος εχει ανοιχτό μυαλό ας ακολουθήσει το αρχαίο ρητό: ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! (προσοχή στο κομμα) :wink:

Sk6Gp3.png

Εγω ως εκπαιδευτικος Ξενων Γλωσσων ξερω οτι στα Δημοτικα ειναι υποχρεωτικη για ολους η Αγγλικη ως πρωτη ξενη γλωσσα και επειτα ως υποχρεωτικη δευτερη ξενη γλωσσα μπορει κανεις να επιλεξει αναμεσα σε Γαλλικα,Γερμανικα συνηθως..Το ιδιο ισχυει και στο Γυμνασιο..η Αγγλικη υποχρεωτικη με επιπεδα και μετα υποχρεωτικα αλλα επιλεγομενη μια ακομη ξενη Γλωσσα η οποια συνηθως ειναι Γαλλικα,Γερμανικα...Στο Λυκειο τωρα ακομη και πιο παλια υπαρχει υποχρεωτικα μια ξενη γλωσσα μεχρι τωρα σε ολες τις ταξεις ΑΛΛΑ δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ουτε καν τα Αγγλικα..και αν θελει καποιο παιδι και μαζευτει τμημα μπορει να εχει και δευτερη γλωσσα..Μπορουσε δηλαδη καποιος μαθητης Λυκειου να εχει στο προγραμμα του Ιταλικα και ως δευτερη τα Γερμανικα και να μην κανει καθολου Αγγλικα..Μαλιστα ηταν να εφαρμοστει απο την επομενη σχολικη χρονια η ξενη Γλωσσα να ειναι υποχρεωτικη μονο στην Α'Λυκειου και στην Β-Γ να ειναι εντελως επιλεγομενο..Θα μπορουσε δηλαδη κανεις να μην κανει καθολου ξενη γλωσσα!Ομως τελικα δεν ισχυσε και αυτο...

Αυτα εχουμε υποψιν μας εως τωρα,και τα λεω ισως μπακαλιστικα..

Η ουσια ειναι οτι οι περισσοτεροι επιλεγουν Αγγλικα γιατι ειναι πιο ευκολα μιας και τα κανουν απο μικρα και εχουν δυνδεσει την γνωση με την βαθμολογια..σου λεει "δεν θα χρειαζεται να διαβασω και ιδιαιτερα για να εχω το 20αρι"..με την ιδια λογικη ΔΕΝ επιλεγουν για δευτερες γλωσσες τις υπολοιπες οπως Ιταλικα,Ρωσσικα κλπ κλπ παρα μονο σε περιοχες που υπαρχει μεγαλος αριθμος ενδιαφεροντων οποτε και σχηματιζεται τμημα..

Αυτές οι "θεωρίες" δεν ειναι καθολου ανυποστατες... Αλλά αν ήταν ποιος ο λόγος να σου τη δίνουν στα νεύρα; Επρεπε να ειχες πέσει κατω απο τα γέλια...

Τελος πάντων, δεν θα μπορουσα ποτέ να ξυπνήσω κάποιον που δεν θέλει δια της βίας. Οποιος εχει ανοιχτό μυαλό ας ακολουθήσει το αρχαίο ρητό: ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! (προσοχή στο κομμα) :wink:

Εγώ ειπα απλώς τη γνώμη μου η οποία τυχαίνει να διαφέρει από τη δική σου. Ο τρόπος και το ύφος που μιλάς δεν είναι καθόλου ωραία. Αλλά από αυτά που γράφεις ειναι πολύ εύλογο και το ύφος και οι τρόποι σου.

353a4d5f55.png

δηλαδη εσυ με αυτο που λες ειναι οτι η ελληνικη κυβερνηση μας βαζει να μαθουμε τουρκικα μεσα απο τα σηρριαλ και τα σχολεια ωστε οταν ερθουν οι τουρκοι να πουμε ''ελα μωρε γκελ μπουρντα'',,,,και τα εχουνε κανει πλακακια με τη τουρκικη κυβερνηση,,,,??:rolleyes:

Δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανικός αυτός. Οσο για τα τουρκικα σήριαλ που μερικές λένε οτι μας βομβαρδίζουν ας μην τα βλέπαμε να μην μας τα βάζανε. Οταν έγινε χαμός με τη Σεχραζάτ και την Σκαταζατ πώς να μην φέρουν μετά ότι τουρκικη σαπουνόπερα κυκλοφορεί στη γείτονα χώρα;;;;

αχαχαχαχαχαχ :rolleyes:

τι να πω;;;

το τελευταιο που θα με απασχολουσε αυτη τη στιγμη θα ητανε αν και για πιο λογο θα μπει η τουρκικη γλωσσα στα σχολεια....

καλε, τι αρχαιο ρητο, υποτιθεται οτι το λενε οι γραφες...:P

περαν αυτου, υπαρχει και κατι που λεγεται δικαιωμα του παιδιου στην εκπαιδευση και το να μαθει να μιλαει τη γλωσσα του ή τις ξενες γλωσσες, ειναι δικαιωμα.

βεβαια......αλλο που τωρα τα παιδια δεν εχουν ουτε βιβλια:rolleyes:

καλε, τι αρχαιο ρητο, υποτιθεται οτι το λενε οι γραφες...:P

περαν αυτου, υπαρχει και κατι που λεγεται δικαιωμα του παιδιου στην εκπαιδευση και το να μαθει να μιλαει τη γλωσσα του ή τις ξενες γλωσσες, ειναι δικαιωμα.

βεβαια......αλλο που τωρα τα παιδια δεν εχουν ουτε βιβλια:rolleyes:

Ακριβώς για αυτό το δικαίωμα προσπάθησα να γράψω και εγώ και μιλησα για Διαπολιτισμικότητα ως ζητουμενο στην ελληνική Εκπαίδευση. Αλλά τι να πεις με κάποιον που δίνει "μαθήματα" ανοιχτού μυαλού, εμμέσως θεωρεί ότι ειναι ξύπνιος ενώ οι άλλοι κοιμούνται και τις γραφές τις θεωρεί αρχαία ρητά την ίδια στιγμή που βλεπει παντου εχθρους;; :mrgreen:

353a4d5f55.png

Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζεις τη γλώσσα του γείτονά σου. Από εκεί και πέρα άλλο τι γράφουν τα ΦΕΚ και άλλο η πράξη. Τα μισά να εφαρμόζονταν καλά θα ήταν.

ayla Ο τρόπος μου νομίζω δεν είχε κάτι... σε αντίθεση με το δικό σου που ήταν εξαιρετικά επιθετικός. Εσύ μου είπες πως γράφω "ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας" και "πώς σου τη δίνουν στα νεύρα". Δεν πειράζει όμως, να' σαι καλά... Ετσι & αλλιώς είμαι τόσο σίγουρη για κάποια πράγματα που δεν εκνευρίζομαι με κανέναν.

Στο Αρχαίο ρητό κόλλησε το θέμα; Δηλαδή άν έλεγα πως η θρησκεία το λέει αυτό δεν θα υπήρξε πρόβλημα; Και οι Γραφές χρονολογικά Αρχαίες είναι...

Εγώ θα έδινα σημασία στο που πάει το κόμμα στην συγκεκριμένη πρόταση, και όχι στο αν αυτό γραφόταν στις αρχαίες Γραφές ή σε άλλα αρχαία συγράμματα... μιας και η θρησκεία μας διδάσκει "πιστευε..., & μη ερεύνα"...

Επίσης δεν δίνω μαθήματα σε κανέναν, δεν είμαι εκπαιδευτικός... Και ανοιχτό μυαλό θεωρώ οποιοδήποτε μυαλό που βλέπει ή ενδιαφέρεται να δεί μια διαφορετική εκδοχή της "πραγματικότητας" από αυτή που μας πασάρουν τα κανάλια & οι κυβερνήσεις που ξεπουλουν το κρατος, τους πολίτες και την ψυχή τους με αντάλλαγμα τη δόξα και το χρήμα. Ανοιχτό μυαλό μπορεί να έχει και κάποιος που δεν έχει πάει ποτέ σχολείο... μην μπερδευεσαι.

Όσο για τους φανταστικούς εχθρούς που βλέπω εγώ, εύχομαι να είμαι εγώ η τρελή και να μην τους δεί ποτέ κανείς σας. Θα ήθελα όμως σε 4-5 μήνες να τα ξαναπουμε να μου πεις αν βλέπεις και εσύ κάποιους...

DaF Βεβαίως και υπάρχει δικαίωμα στη μάθηση και στην εκμάθηση ξένων διαλέκτων όμως διαφωνώ με την υποχρεωτική σε μία γλώσσα που ποτέ δεν πρόκειτε να γίνει διεθνής όπως π.χ. η Αγγλική.

Στην ουσία αποφασίστηκε να μπει στη ζωή των Ελλήνων συνηδειτά και για άλλους λόγους που μάλλον κάποιοι δεν θέλουν να τους ξέρουν κάν, γι' αυτό δεν θα αναφερθώ ξανά, ζητώ συγγνώμη... Πολύς κόσμος φοβάται να μάθει κάτι άλλο από αυτό που του έχουν διδάξει. Δεν είναι κακό...

Sk6Gp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...