Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άρνηση για παρουσία γονιού σε ώρα αιμοληψίας

iro

Recommended Posts

Όχι, όχι δεν συντρέχει σήμερα λόγος που ζητάω τη γνώμη σας για αυτό το θέμα. Δόξα τω Θεώ τα παιδάκια μου είναι καλά.

Διαβάζοντας όμως κάποιες εμπειρίες μέσα στο forum -και επειδή στο δεύτερο παιδί εμείς οι μαμάδες προσπαθούμε να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο - θυμήθηκα με οδύνη κάτι που το μυαλό μου έχει απωθήσει συνειδητά εδώ και 3 χρονιά: Η Μαριάννα σε ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο να οδηγείται για αιμοληψία... "Σας παρακαλώ, θέλω να είμαι δίπλα της", λέω ψύχραιμα. "Αποκλείεται κυρία μου, και γιατρός να είσασταν, αφού πρόκειται για το παιδί σας, πάλι δεν θα σας το επιτρέπαμε".

Δευτερόλεπτα μετά, το παιδί μέσα να κραυγάζει "μαμά μου, μαμά μου" και εγώ να καταπίνω λυγμούς έξω από μια τεράστια γκρι πόρτα.

Κλαίω ακόμα και τώρα. Μόνο που επιπλέον, είμαι και θυμωμένη. Εξοργισμένη. Το επέτρεψα τότε χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί σκέφτηκα οτι απλώς θα παρέτεινα την ταλαιπωρία του παιδιού με την επιμονή μου. Σήμερα, όμως το ψάχνω και σας ρωτάω ευθέως:

Επειδή ως άνθρωπος δεν επικοινωνώ ούτε με φωνές ούτε με κορώνες (οι άνθρωποι που με ξέρουν γνωρίζουν οτι μπορώ να κατακεραυνώνω το άδικο και το παράλογο με μεγάλη επιτυχία αλλά μόνο αν έχω τυπικά, αντικειμενικά επιχειρήματα) θα ήθελα να μου πείτε: Τι μπορώ να επικαλεστώ για να είμαι μέσα κατά την εξέταση, οποιουδήποτε τύπου; Τι μπορώ να πω για να τους κλείσω το στόμα;

Σας ευχαριστώ πολύ - και συγνώμη αν σας αναγκάσω να θυμηθείτε και δικές σας οδυνηρές εμπειρίες.

Θα περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

ηρω μου τι κανεις?κι εμενα πολλες φορες μου ετυχε αυτο οταν χρειαστηκε να παω νοσοκομειο τη μικρη.μια φορα ομως δεν αντεξα κ μπηκα μεσα την ωρα της αιμολιψιας.καλυτερα εξω σε μικροβιολογικα εργαστηρια .οτι κ να τους πεις εχουν την απαντηση ετοιμη."ο κανονισμος του νοσοκομειου"

τι κανονισμοι ηλιθιοι υπαρχουν σε αυτο το κρατος απορω \

αν ηταν το δικο τους παιδι θα τους αρεζε να ειναι αποεξω και να τσιριζει

εγω τον γιο μου επειδη ειχαμε αρκετες αιμοληψιες κτλ πατουσα φωνη και εμπαινα τελικα αν δεν φωναξεις σε αυτη την χωρα τιποτα δεν γινεται

Εγω τις λιγες φορες που μου ειπαν σουξου μου, δεν επιτρεπεται να μπειτε εσεις μονο το παιδι και τα σχετικα απαντουσα συνεχεια, σταθερα και σπαστικα: "Αυτο δεν γινεται. Ή θα ειμαι μεσα ή το παιρνω και φευγω". Στα δυσκολα καλεις το γιατρο σου και τους παιρνει και ολα λυνονται με μαγικο τροπο. Η αληθεια ειναι πως στο Παιδων τουλαχιστον που παω εγω κανα δυο φορες συνεβη αυτο. Συνηθως σε θελουν μεσα για να καλμαρεις το μωρο. Καμια φορα με αφηνουν να την κραταω εγω αγκαλια.

To ίδιο συνέβει και σε μας και στις δυο κόρες, ειδικά η μικρή που χρειάστηκε να νοσηλευτεί όταν ήταν 2,5 μηνών στο Παίδων δεν με άφησαν να μπω μέσα και εγώ καθόμουν έξω από την πόρτα, να κλαίει η μικρή μέσα να κλαίω εγω απ΄έξω. Αν χρειαστεί ξανά (ελπίζω να μην χρειαστεί) δεν νομίζω ότι θα τους περάσει θα μπω μέσα θέλουν δεν θέλουν.

Διαφημίσεις

Σας εχουν πει ποτε γιατι δεν επιτρεπεται να ειστε μεσα στην αιμοληψια?

Αιμα παιρνουν δεν κανουν εγχειριση.

Πραγματικα θα ηθελα να ακουσω την απαντηση τους εκτος απο το "ειναι κανονισμος του νοσοκομειου".

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Γιατί λένε υποτίθεται ότι όταν είναι ο γονείς μέσα πρώτον μπορεί να πανικοβληθει ο ίδιος και δεύτερον ότι αμα το παιδί βλέπει το γονέα δεν συνεργάζεται. Βλακείες δηλαδή.

Και σε μας το ίδιο συνέβη όταν νοσηλεύτηκε η κόρη μου σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και οταν ηθελαν να της πάρουν αίμα και όταν ήθελαν να τη βάλουν ορό ήταν πέρα για πέρα αρνητικοί να είμαι παρούσα κι ας την είχαν χιλιοτρυπήσει στα χέρια στα πόδια και στο κεφάλι για να της βρούν φλέβα και να τη βάλουν ορό.

Μεσά σττην οργή και στη στεναχώρια μου που άκουγα το παιδί μου επί 50 λεπτά (χωρίς υπερβολή) να κλαίει "άρπαξα" τις νοσοκόμες και το γιατρό μαζί και φυσικά με μεγάλο μα με πολύ μεγάλο τουπέ μου είπαν οτι αυτοί είναι κανονισμοί του νοσοκομείου και εμμέσως μου είπαν αν δε θέλω να πάω αλλού.Που να βγάλεις άκρη όμως...

έτσι καταντήσαμε στην Ελλάδα του 2008..αντί να τρίζει η άμαξα να τρίζει ο αμαξάς!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να μην είμαι μέσα όταν θα παίρνουν αίμα στο παιδί. Μήπως μπορείς να μου πεις πού ακολουθούν αυτή την τακτική για να το αποφύγουμε??? Ερώτηση, δεν μπορεί να πάρει το αίμα η παιδίατρος που την ξέρουμε, και την ξέρει και το παιδί, και να το πάμε στο νοσοκομείο άμεσα???

Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να μην είμαι μέσα όταν θα παίρνουν αίμα στο παιδί

Maya μου μπράβο για την αποφασιστικότητά σου. Όταν όμως - ούσα ξενυχτισμένη και τρελλαμένη από την αγωνία - έχεις μέσα στη νύχτα ένα μωρό με υψηλό πυρετό, ταλαιπωρημένο, που βήχει και νιώθεις οτι τραντάζονται τα σωθικά του και μόλις φέρεις ένσταση οι προϊσταμένες και οι γιατροί σου λένε "αυτή είναι η πολιτική μας, άμα δεν θέλετε να πάτε αλλού"... τι κάνεις; Το ταλαιπωρείς; Το βγάζεις ξανά έξω στο κρύο, ξανά να παρκάρεις για να βρεις διαθέσιμο αιματολογικό; Και αν και εκεί σου φέρουν αντίρρηση;

Γι' αυτό αναρωτιέμαι.. Υπάρχει άλλος επίσημος τρόπος να διεκδικήσουμε την παρουσία μας;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Μήπως μπορείς να μου πεις πού ακολουθούν αυτή την τακτική για να το αποφύγουμε???

Οι σχετικές με το θέμα εμπειρίες μου είναι από την Ευρωκλινική Παίδων και από το Ιατρικό Κέντρο (το Παιδιατρικό του). Πώς να το αποφύγεις όμως άμα ξέρεις οτι πρόκειται να το δουν κάποιοι εξαιρετικοί παιδίατροι που και τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν;

Σκεψου πως αυτα ειναι και ιδιωτικα...

οποτε φαντασου τι γινεται στα δημοσια..

Εγω ξερω γιατι το κανουν.. Γιατι ειναι αναισθητες και γαιδουρες και φοβουνται μηπως εκει που το βασανιζουν το παιδι γυρισεις και τους δωσεις καμια κλωτσια..

Αν και μερικους και μερικες πρεπει να τους κλωτσησεις ουτως η αλλως..

Αλλα δυστυχως πεφτουμε στην αναγκη τους.. Εγω παντως εχω σταμπαρει μια απο το παιδων που νοσηλευτηκαμε και περιμενω την ωρα και τη στιγμη που θα την πετυχω στο δρομο και θα ειμαι στο αυτοκινητο.. θα την πατησω δεν υπαρχει περιπτωση να την γλιτωσει.. Αλλωστε αμα σκοτωσεις ανθρωπο με το αυτοκινητο τρως 3 χρονια με αναστολη.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αυτό το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει κάπου δεν θυμάμαι που...!

έγραψα σε γερμανικό φόρουμ απλώς απο περιέργεια και μου απάντησαν οι γονείς ότι εκεί,

πάντα επιτρέπεται στους γονείς να είναι παρόντες στην αιμοληψία και να παρηγορούν το παιδί τους.

Αν χρειαστεί είναι υποχρεωμένοι να το κρατήσουν σταθερό, για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την βελόνα. (αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι όπως γράφουν).

Μια μητέρα (εμπειρη σε αιμοληψίες λόγω παιδικού διαβήτη/αλλων ασθενειών) έγραψε τα εξής

αφήστε τα παιδιά σας να κοιτάνε την ένεση την ώρα που μπαίνει στο δέρμα. το χειρότερο είναι να μην ξέρουν τι θα τους συμβεί και ξαφνικα΄να πονέσουν - δεν θα μπορείτε να τα ηρεμήσετε μετά.

εξηγήστε τους τι θα γίνει και μιλήστε τους εκείνη την ώρα

για το αίμα,

οτι έχουμε πάρα πολύ αίμα στο σώμα μας, και δίνουμε λίγο στον γιατρό για να μας βοηθήσει. κοίτα το χέρι σου, το αίμα ειναι κόκκινο αλλά η αρτηρία είναι μπλέ!!

το αίμα όταν χτυπάμε σκληραίνει και κάνει κακκάδι, ενώ οταν είναι μέσα μας είναι υγρό.

επίσης στην Γερμανία χρησιμοποιούν κατα κόρον το "μαγικό χανζαπλάστ/τσιρότο",

το οποίο στο σημείο που είναι να μπεί η βελόνα, βαζουν αλοιφή ξυλοκαίνης

και μετά ένα χανζαπλάστ απο πάνω και μένει για 10 λεπτά έτσι, και μετά κάνουν την ένεση.

οι γονείς είναι πάντα παρόντες.

μερικά παιχνιδάκια βοηθούν επισης στην απασχόληση πρίν κ μετά.

πάνω απο όλα όμως αυτό το άρθρο ήταν ΠΑΡΑ πολυ χρήσιμο,

http://www.nlm.nih.gov/MEDLINEPLUS/ency/article/002056.htm

το έχω βάλει στην λίστα όσων πρεπει να μεταφραστούν,

(κάθε βοήθεια θα γίνει δεκτή!)

τιτλος του

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

διαβάστε το...

άλλο ένα θέμα για το οποίο πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση..

(εννοώ το να ενημερωθούν οι γιατροί οτι δεν είναι σωστό αυτό - το να απομακρύνουν τον γονέα!! )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Maya μου μπράβο για την αποφασιστικότητά σου. Όταν όμως - ούσα ξενυχτισμένη και τρελλαμένη από την αγωνία - έχεις μέσα στη νύχτα ένα μωρό με υψηλό πυρετό, ταλαιπωρημένο, που βήχει και νιώθεις οτι τραντάζονται τα σωθικά του και μόλις φέρεις ένσταση οι προϊσταμένες και οι γιατροί σου λένε "αυτή είναι η πολιτική μας, άμα δεν θέλετε να πάτε αλλού"... τι κάνεις; Το ταλαιπωρείς; Το βγάζεις ξανά έξω στο κρύο, ξανά να παρκάρεις για να βρεις διαθέσιμο αιματολογικό; Και αν και εκεί σου φέρουν αντίρρηση;

Γι' αυτό αναρωτιέμαι.. Υπάρχει άλλος επίσημος τρόπος να διεκδικήσουμε την παρουσία μας;

Προς Θεού δεν σε κατηγόρησα. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν ανυποψίαστη. Γι αυτό ρώτησα πού γίνεται αυτό, για να μην πάω έκεί. Για την Ευρωκλινική το έχω ζήσει με τον ανηψιό μου, οπότε το φαντάστηκα. Την ευκολία τους ζητάνε όλοι. Ένα παιδάκι μόνο του είναι περισσότερο του χεριού τους. Εγώ, την επόμενη μέρα θα έκανα καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας και στο Συνήγορο της Υγείας και του Παιδιού.

Διαφημίσεις

Νοσηλεύτηκαν και τα δύο παιδιά μου ο ένας 2,5 μηνών, ο άλλος 2,5 και 10 μηνών και χρειάστηκε να τους πάρουν αρκετές φορές αίμα. Όλες ήμουν μέσα και τους κρατούσα σταθερά το χέρι (πραγματικά δύσκολη στιγμή), όταν ήταν όμως να τους περάσουν φλέβα, αυτό που τους βάζουν στο χέρι για να τους χορηγούν ενδοφλεβίως τις αντιβιώσεις και τα φάρμακα μας έβγαζαν αυστηρώς έξω και ας σπάραζε το παιδί για ώρα.

Γιατί λένε υποτίθεται ότι όταν είναι ο γονείς μέσα πρώτον μπορεί να πανικοβληθει ο ίδιος και δεύτερον ότι αμα το παιδί βλέπει το γονέα δεν συνεργάζεται. Βλακείες δηλαδή.

Και το 2,5 μηνών μωράκι θα βλέπει τον γονέα και δεν θα συνεργάζεται; μωρέ μπράβο κι εμείς τα έχουμε για μικρά!

Αν ο γονέας νοιώθει ότι δεν μπορεί να αντέξει και νομίζει ότι θα πανικοβληθεί πιστεύω ότι από μόνος τους δεν θα θέλει να μπει για το καλό του παιδιού του.

Τελικά πως γίνεται να ισχύουν άλλα από περίπτωση σε περίπτωση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο δεν το καταλαβαίνω.

θα ανοίξω ψηφοφορία έτσι ώστε να δουμε ποσοι αντιμετώπισαν τι - είναι πολύ σημαντικό

ψηφίστε παρακαλώ και όσοι δεν γράψατε εδώ γράψτε εκεί τα περιστάτικα καθώς και σε τι νοσοκομείο έγιναν.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9485

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...