Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑΘΜΟ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελένη, καλημέρα.

Δυστυχώς και γω μπερδεμένη είμαι για να βοηθήσω περισσότερο. :| Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι γράψω επιλογές και από κει και πέρα απλά διαλέγεις. Άλλωστε πιστεύω πως ό,τι και να μας γράψουν τα κορίτσια, και ό,τι και να σου πει κάθε γιατρός η τελική απόφαση είναι δική σου καθω΄ς εσύ ξέρεις καλύτερα τις έχεις ανάγκη.

Εγώ, όπως είχα γράψει, είχα μιλήσει με τον παιδίατρο ο οποίος μου πρότεινε να μην στείλω καθόλου τη Μαρία στον παιδικό φέτος. Σήμερα ρώτησα και τη γυναικολόγο μου και αυτή μου είπε μπορώ να τη στείλω τους 2 πρώτους μήνες (αφού θα είμαι ακόμα έγκυος) να δω πως πάει και μετά βλέπουμε. Αν δω πως δεν αρρωσταίνει ιδιαίτερα να τη συνεχίσω. Αλλιώς να τη σταματήσω. Ακόμα κάθομαι και σκέφτομαι όλες τις πιθανές εκδοχές... Και πάνω απ΄όλα προσπαθώ να εστιάσω στο τι χρειάζομαι εγώ πιο πολύ. Μάλλον τι θα έχω εγώ ανάγκη παραπάνω όταν έρθει το μωρό ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις όποιες απαιτήσεις. Κάτι που σίγουρα δεν μπορώ να ξε΄ρω αφού δεν γνωρίζω πως θα τα πάμε με το νέο μωρό, πόσο ήσυχο θα είναι, αν θα καταφέρω να θηλάσω (που το θέλω πολύ και είναι και το μεγάλο μου άγχος), πόσες αντοχές θα έχω αν τυχόν έχω μπόλικα ξενύχτια.... και μην αρχίσω να γράφω όλες τις σκέψεις μου γιατί τέλος δεν θα έχει ο κατάλογος.... :lol::lol:

Σήμερα κανονικά ξεκινάει και ο παιδικός μας. Επηρεασμένη και από την γυναικολόγο μου αλλά και από το σύζυγο, σκέφτομαι να την πάω τελικά παιδικό για δυο μήνες, μόνο και μόνο να "ελαφρώσω" την πεθερά μου έτσι ώστε να είναι πιο ξεκούραστη για αργότερα, να τεστάρω τη Μαρία με τις ιώσεις και να αλλάξει και αυτή λίγο παραστάσεις γιατί στη γιαγιά έχει βαρεθει και τελευταίως κάθε πρωί μου "κάνει νερά".... Θα την ξεκινήσω λοιπόν από Δευτέρα και βλέπουμε.

Εσύ το σκέφτηκες καθόλου για κοπέλα στο σπίτι να ασχολείται κάποιες ώρες με το μεγάλο παιδί για να μπορείς και συ να έχεις λίγες ώρες μόνη με το μωρό; Eμένα πάντως αυτή μου φαίνεται η ιδανική λύση τελικά. Δηλ. να πάει η Μαρία παιδικό για δυο μήνες, σταματάμε και για ένα μήνα είμαστε μαζί σπίτι ψάχνοντας για κοπέλα - νταντά, έτσι ώστε να μη συνδιάσει και την αλλαγή αυτή με τον ερχομό του μωρού, να προλάβει να γνωρίσει και τη νέα γυναίκα που θα ασχολείται μαζί της, να τη γνωρίσω κι εγώ, και στο μεταξύ, όταν έρθει με το καλό ο μπέμπης να έχω και γω λίγο χρόνο μόνη μαζί του.

sL7ap2.png

Καλημέρα lia,

Είμαι πολύ μπερδεμένη.Λέω να τον πάω μέχρι να γεννήσω και μέτα βλέπουμε,πάντος μου έχουν πεί πως αν πάει για λίγο και μετά σταματήσει θα είναι πιο δύσκολή η επαναπροσαρμογή όταν θα ξάναπάει.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μεγαλώνουν άλλες μανόύλες 3 και 4 παιδάκια με μικρές διαφορές ηλικίας.

Τι στο καλό τόσο αρρώστιάρικο θα μου γίνει στον παιδικό ???

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

....

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μεγαλώνουν άλλες μανόύλες 3 και 4 παιδάκια με μικρές διαφορές ηλικίας.

Τι στο καλό τόσο αρρώστιάρικο θα μου γίνει στον παιδικό ???

Μάλλον δεν το "ψειρίζουν" το θέμα τόσο όσο εμείς :lol::lol::lol:

Αρρωστιάρικο δεν θα γίνει στον παιδικό αλλά λογικό είναι πως εφόσον θα έρχεται καθημερινά σε επαφή με τόσα παιδάκια, όλο και κάτι μπορεί να κολλήσει. Και το "μπορεί" το τονίζω γιατί έχει να κάνει και με το παιδί. Άλλα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο. Εμένα η κόρη μου μέχρι πριν πάει παιδικό, τον Μάρτιο, δεν αρρώσταινε αλλά αυτό δεν μου έλεγε και τίποτε καθως δεν είχαμε πολλά πολλά με πολύ κόσμο και .... από που να κολλήσει. Μόλις όμως ξεκίνησε τον παιδικό όλο και κάτι θα είχε. Μα συνάχι, μα βήχα, μα διάρροια (ελαφριά γαστρεντερίτιδα), μέχρι και Ιουνιάτικα μια, ευτυχώς ελαφριά ωτίτιδα. Ευτυχώς όλα ήταν τόσο ελαφριά που ούτε αντιβίωση δεν χρειάστηκε να πάρει αλλά ο΄σο νάναι σπίτι έμεινε.

Πάντως, σήμερα μίλησα και με την υπεύθυνη του παιδικού και μου είπε πως την μεγαλύτερη έξαρση σε ιώσεις την έχουν μετά τις γιορτές. Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Τώρα το πόσο εύκολα θα ξαναενταχθεί στον παιδικό αν τον ξεκινήσεις και τον ξαναρχίσεις αργότερα.... και αυτό έχει να κάνει με το παιδί. Η δικιά μου γενικώς είναι από τα παιδιά που προτιμάει να βρίσκεται με λίγους και δικούς της ανθρώπους, οπότε γενικά με τον παιδικό είχαμε μεγάλο πρόβλημα και πολύ φοβάμαι πως ακόμα θα έχουμε. Ξέρω όμως και παιδιά που πήγαν μετά τη Μαρία, στο τμήμα της και δεν είχαν κανένα πρόβλημα από την αρχή και ας ήταν και στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Δύσκολη πάντως η όποια απόφαση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Εσύ έχεις και μια βδομάδα ακόμα να το σκεφτείς. Εγώ δυστυχώς πρέπει να κάνω κάτι άμεσα...

sL7ap2.png

Δυστυχώς αυτό είναι δύσκολο θέμα.

Εγώ όταν γέννησα το 2ο κρατησα την μικρή στο σπίτι (ήταν 3 χρ.) μέχρι να σαραντήσει και όταν έβλεπα ότι πήγαινε να αρρωστήσει δεν την έστελνα αμεσως στο σχολείο. Τώρα δυστυχώς παίζει και η νέα γρίππη , η οποία μπορεί να είναι κάτι σοβαρό , μπορεί και όχι. Όσο για την περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για ιώσεις. Εμένα η κόρη μου ενώ πήγαινε για δέυτερη χρονια και μέχρι τον Δεκέμβριο δεν είχε αρρωστήσει ποτέ μετά και μέχρι το Πάσχα μας τσακισε!! Για τον μικρό δεν το συζηταω όλο άρρωστος ήταν. Δυστυχώς ο παιδικός χρειάζεται και κάποια λύση για όταν αρρωστήσουν τα παιδια....

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Κ εγώ το έχω πολυ άγχος αυτο,ο μικρός θα ειναι κοντά στα 2,5 μετά τις εκλογές που θα τον στείλω παιδικό κ η μικρή 5,5 μηνων,δεν έχω όμως άλλη επιλογή ειμαι μόνη μου,βοήθεια απο πουθενά ο αντρας μου δουλεύει κάτι τρελά ωράρια κ εχω τα έχω παίξει κ με τα 2 στο σπιτι.Ειναι λίγο σκληρό αυτό που λέω αλλά δεν γίνεται ο μεγάλος με έχει τρελάνει κ με τη μικρή ασχολούμαι πολύ λίγο.Εκτός αυτο ειναι πολύ ζωηρός κ ελπίζω πως εκεί θα ηρεμήσει.

Πάντως κ η παιδίατρος κ ο γυναικολόγος μου είπαν τον στείλω μιας κ ξέρουν πόσο ζωηρός είναι.Τώρα όσο αφορά τις ιώσεις ελπίζω να μην κολάει εύκολα η μικρή.

8mvWp2.png8ndUp2.png

Ελενίτσα εγώ τον 'μεγάλο' θα τον αφήσω για ακόμη μια χρονιά στη γιαγιά και για το μωρό θα φέρω γυναίκα. Εκτός του ότι η μαμά μου δε μπορέι και τα δύο, όταν ο μεγάλος πάει παιδικό, του χρόνου, και το μικρό κοντεύει να χρονίσει, να έχει ήδη εξοικειωθεί με την ξένη γυναίκα.

Τον μεγάλο δεν τον πάω παιδικό καταρχήν για τις ιώσεις και επίσης για συναισθηματικούς λόγους, να μην αισθανθεί ότι τώρα που ήρθε και άλλο μωρό, πρέπει να φύγει αυτός.

Εννοείται ότι αν δεν δούλευα, θα τα κράταγα και τα δύο σπίτι, αλλά όπως ξέρεις αυτή την εναλλακτική δεν την έχω. Όποια την έχει και μπορέι καλό θα είναι να τη χρησιμοποιήσει.

πω πω ελενίτσα δεν θα μπορούσες να πέσεις πιο πολύ μέσα στις σκέψεις μου ακόμα και αν ήσουν μέσα στο μυαλό μου! Έχουμε μια κόρη την Μυρτώ που είναι 3 χρονών και 3 μηνών και ο γιος μας είναι 4 μηνών. Κατόπιν υποδείξεων της παιδιάτρου αποφασίσαμε να μην στείλουμε την Μυρτώ στο σταθμό (αν και την είχα γράψει) φέτος μιας και εγώ θα επιστρέψω στην δουλειά τον Ιούνιο του 2010 και λόγω των μικροβίων και των ιώσεων που θα μπορούσε να κολλήσει ο μικρός. Αισθανόμουν όμως φοβερές τύψεις γιατί θεωρώ ότι στο δίλημμα που τέθηκε ανάμεσα στην ψυχική υγεία του ενός παιδιού (να έρθει σε επαφή με παιδάκια της ηλικίας της και να έρθει και αντιμέτωπη μαζί τους) και στην σωματική υγεία του άλλου, εγώ επέλεξα με βάση την φοβία μου και όχι της λογικής ίσως. Για να το αντισταθμίσω αυτό έπρεπε να κάνω κάτι ουσιαστικό με την Μυρτώ, σωστά? Μέχρι ώρας έχω καθιερώσει ένα "καθαρό δίωρο" το πρωί αφιερωμένο μόνο στην Μυρτώ που περιέχει κατασκευές με χαρτόνι, νερομπογιές, πηλό, πλαστελίνες, διάβασμα διαφόρων βιβλίων, μαγείρεμα στην δική της κουζίνα. Ψάχνω να βρω διάφορα να κάνω και τις επόμενες ημέρες (που θα χειμωνιάσει και θα περνάμε περισσότερες ώρες μέσα) θα εντάξω στο πρόγραμμά μας το κουκλοθέατρο (με κούκλες που μπορούμε να φτιάξουμε από κάλτσες) καθώς και μία φορά την εβδομάδα να βλέπουμε μια ταινία του Disney μιας και δεν βλέπει τηλεόραση. Είναι πάντως κουραστικό και δύσκολο όλο αυτό δεδομένου ότι το μωρό μεγαλώνει, δεν θα κοιμάται τόσο πολύ και δεν θα έχω πάντα το δίωρο ελεύθερο. Τώρα σηκώνομαι από τις 07:00 για να βάλω το φαί να γίνεται, να πλύνω πιάτα κτλ, να κάνω αποστείρωση ή να πλύνω μπουκάλια, να μαζέψω λίγο το σπίτι και να αφιεριώσω στον εαυτό μου μισή ώρα για καφέ και 3 τσιγάρα. Η Μυρτώ σηκώνεται στις 9 και αφού ταίσω και το μωρό αρχίζει το δίωρό μας.

Τώρα βέβαια που περνάει ο καιρός και περνάμε τόσο καλά οι δυο μας το πρωί, σκέφτομαι ότι καλά έκανα και δεν την έστειλα στον σταθμό. Τελικά το λογικότερο είναι να μην πας το μεγάλο παιδί στο σταθμό για πρώτη φορά όταν περιμένεις να γεννήσεις, μιας και έχεις περισσότερα να χάσεις αν τελικά το μωρό είναι μονίμως άρρωστο. Άσε που το πιθανότερο είναι ότι εγώ τουλάχιστον δεν θα ξαναέχω την ευκαιρία να είμαι σπίτι με τα παιδιά μου για τόσο μεγάλο διάστημα, από τον Ιούνιο αρχίζει πάλι το τρελό ωράριο 07:00 - 19:00 που θα είναι από εκεί και πέρα ο τρόπος ζωής μας και πάλι, γιατί να μην χαρώ το κοριτσάκι μου τώρα που μπορώ?

Όσον αφορά το νεογέννητο εμείς είχαμε ένα πολύ μα πάρα πολύ ζόρικο 2μηνο. Μπορεί να φαίνεται λίγο σαν διάστημα αλλά εκτός του ότι μου φάνηκε ατελείωτο, βγήκα πολλές φορές εκτός εαυτού και δεν με αναγνώριζα. Η Μυρτώ βίωσε την αλλαγή πάρα πολύ άσχημα (φοβόμουν πως θα ξυπνήσει το πρωί), ο μικρός ήταν μέσα στην γκρίνια και το κλάμα, πέρασε και κολικούς για έναν μήνα παρά μία ημέρα με ωράριο 01:00 - 04:00 (π.μ. φυσικά) που δεν ήξερα τι να τον κάνω και μετά έμενε ξύπνιος (χωρίς κλάμα ευτυχώς) μέχρι τις 06:00 περίπου. Εγώ φυσικά δεν κοιμόμουν μιας και η Μυρτώ τότε ξυπνούσε στις 07:00 και έκλεινα κάτι 30ωρα ξύπνια με τα νεύρα κρόσια και με δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσω. Ελπίζω να έχεις κάποια βοήθεια -εγώ δεν είχα από πουθενά- αλλά αν δεν έχεις να κάνεις αυτό που είπες με την κοπέλα. Το λογικό είναι να ασχολείσαι με το μεγάλο παιδί αλλά ακόμα λογικότερο είναι να ξεκουράζεσαι αν δεν σε αφήνει το μωρό να κοιμηθείς τη νύχτα. Η ήρεμη μαμά είναι η καλύτερη μαμά και η λοχεία σε συνδυασμό με την αυπνία και την κούραση δεν είναι καθόλου καλοί σύμβουλοι. Με το καλό να γεννήσεις και να μπείτε γρήγορα στον ρυθμό της νέας σας ζωής!!!:-D

LCizp3.pngI0Pwp3.png

• 8 months later...

Ο γιος μας τον Αυγουστο κλεινει τα 3 και σκεφτομαστε τον παιδικο σταθμο απο 1 Σεπτεμβριου, μεχρι τωρα τον κρατουσαν οι γονεις μου.

Το προβλημα ειναι οτι η γυναικα μου ειναι εγκυος στο 2ο παιδι, και θα γεννησει τελη Οκτωβριου με αρχες Νοεμβριου. Φοβομαστε τις αρρωστιες που θα φερνει απο τον σταθμο ο μικρος για το νεογεννητο.

1.Να τον παμε αρχικα 1-2 μηνες και να σταματησει οταν γεννηθει το 2ο παιδι, και να ξαναπαει οταν το μικρο κλεισει 4 μηνες? Μηπως ετσι περασει 2 φασεις προσαρμογης στο σχολειο και του ειναι προβλημα? Απο την αλλη μην νιωσει οτι σταματησε το σχολειο εξαιτιας του μικρου... ή οτι τον διωχνουμε τον Φεβρουαριο απο το σπιτι εξαιτιας του μικρου...

2.Η να μην παει καθολου τον Σεπτεμβριο και να παει αφου γινει 4 μηνων ο μικρος?

ΕΙμαστε προβληματισμενοι ....

:confused:

η γνωμη μου ειανι οτι επρεπε ηδη να εχει παει στον παιδικό. αν το στέιλετε οταν γεννησθεί το μωρό, θανομίζει οτι "δεν το θέλετε σπίτι". μπορείτε βέβαια να ξεκινήσει τώρα ιούνιο- ιούλιο, ως περίοδο προσαρμογής, να πάει το σεπτέμβρη και από οκτώβρη- νοέμβρη βλέπετε τι κάνετε. τοτε μπορει να το ζητάει και ο ίδιος.

ζητήστε από τον παιδίατρο τη συμβουλή του, οσο αφορά τις αρρώστιες.

age.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Πριν λιγες μερες εμαθα οτι δεχτηκαν τον 3χρονο γιο μου στον δημοσιο παιδικο σταθμο.Η αληθεια ειναι οτι εκανα τα χαρτια χωρις ακομη να εχω αποφασισει τι θελω να κανω.

Αυτο που με απασχολει ειναι οτι τελος Αυγουστου θα γεννησω το δευτερο παιδακι μου και το σκεφτομαι να τον στειλω μην μου φερνει συνεχως ιωσεις και κολλησει και το μωρο.

Δεν με πειραζει να τον κρατησω στο σπιτι εφοσον δεν δουλευω αν και ξερω θα ειναι δυσκολα με δυο παιδια και χωρις βοηθεια απο μαμαδες, απλα ελεγα πως θα του εκανε καλο να βγαινει απο το σπιτι να ξεφευγει λιγο και αυτος και εγω γιατι οσο να ειναι με το μωρο δεν θα μπορουμε να βγαινουμε οπως πριν.

εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?

εγω ημουν ακριβως στη θεση σου και κρατησαμε τη μεγαλη στο σπιτι καθως μου το προτεινε πρωτος ο παιδιατρος. ηταν 22 μηνων και ηταν σεπτεμβρης ειχε και εξαρση τοτε η νεα γριπη και δε μου διναν πολλες επιλογες. η αληθεια ειναι πως μου αρρωσταινε συνεχεια δε ξερω τι θα γινοταν αν τηνειχα παει. απο τοτε οποτε με ρωτανε για τετοιο διλημμα απανταω πως εγω καλα εκανα και τη κρατησα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

την κρατησα ολη τη χρονια. ετσι κι αλλιως ειχα τη πεθερα μου εδω και της μαθαινε το γιογιο μετα τα χριστουγεννα οποτε δε το ρισκαρα να της σταματησω τη συνηθεια, αλλωστε ηθελε κι εκεινη να κατσει με τη μικρη γιατι εγω στο 2μηνο πηγα στη δουλεια.

παντως νομιζω πως αν μπορεις να εχεις μια σχετικη αποσταση του βρεφους απο το μεγαλο παιδακι δεν εχεις πολλα να φοβασαι. γιατι μη νομιζεις και εμεις ειχαμε ταραξει τους παιδοτοπους που ολο κι εκει κατι κολλουσε η μεγαλη αλλα δεν μας εφερε ποτε στο μωρο αρρωστια. εβαζα τη μικρη ακομα και για υπνο μεσα στο παρκο ωστε να μη μπορει να τη φτασει πχνα της παρει τη πιπιλα να τη βαλει στο στομα της και μετα να της την ξαναδωσει, αυτο ηταν εμενα το κυριοτερο μου προβλημα! φετος ομως 1η φορα παιδικο η μεγαλη της περασε σχεδον ολες μπουκωμενη και καθε μηνα με πυρετο στανταρ. δε ξερω αν ηταν η μικρη φετος βρεφος τι θα χαμε. τι να σου πω μη σε παιρνω στο λαιμο μου με καμια απο τις 2 πραξεις μου....

Διαφημίσεις

Kαι εγω ειχα τον ιδιο προβληματισμο για τον μικρο μου γιατι γενναω μεσα οκτωβρη.Και τελικα θα τον κρατησω σπιτι, κ θα πηγαινει μονο ο μεγαλος στο νηπιαγωγειο.Γιατι μου ειπε η παιδιατρος οτι ο μεγαλος δεν θα φερνει τοσα οσα ο μικρος και γιατι ενα 5χρονο το εχεις πιο ευκολα μακρια απο ενα νεογεννητο παρα ενα δυομιασαχρονο.Ξερω γω ρε κοριτσια ο Θεος βοηθος..

Αλλωστε εχει χρονια να παει σχολειο..

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Πριν λιγες μερες εμαθα οτι δεχτηκαν τον 3χρονο γιο μου στον δημοσιο παιδικο σταθμο.Η αληθεια ειναι οτι εκανα τα χαρτια χωρις ακομη να εχω αποφασισει τι θελω να κανω.

Αυτο που με απασχολει ειναι οτι τελος Αυγουστου θα γεννησω το δευτερο παιδακι μου και το σκεφτομαι να τον στειλω μην μου φερνει συνεχως ιωσεις και κολλησει και το μωρο.

Δεν με πειραζει να τον κρατησω στο σπιτι εφοσον δεν δουλευω αν και ξερω θα ειναι δυσκολα με δυο παιδια και χωρις βοηθεια απο μαμαδες, απλα ελεγα πως θα του εκανε καλο να βγαινει απο το σπιτι να ξεφευγει λιγο και αυτος και εγω γιατι οσο να ειναι με το μωρο δεν θα μπορουμε να βγαινουμε οπως πριν.

εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?

Ακριβως μα ακριβως το ιδιο περασα κι εγω περσυ!

Γεννησα τη μπεμπα μου 7 Αυγουστου, ο γιος μου τοτε ήταν 17 μηνών. Με ειδοποιησαν ότι τον δεχτηκαν σε δημόσιο παιδικό σταθμό πολύ κοντα στο σπίτι μου, για τον οποιο εχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Ηρθε Σεπτεμβρης και δεν ειχα αποφασισει τι να κάνω. Τελικά ο παιδίατρος μας ειπε να μην τον στειλουμε στον σταθμό, γιατι φοβόταν για το βρέφος. Και ετσι δεν τον εστειλα. Ειχα ετσι κι αλλιώς μια κοπέλα στο σπίτι, που θα συνεχιζε να ερχοταν, γιατι θα γυριζα στη δουλειά.

Φετος που ηθελα να τον στειλω στον παιδικό σταθμό αυτόν, δεν τον δεχτηκανε (πήραν μόλις 12 παιδιά, σε σχεση με τα 30 που ειχαν παρει περσυ). Αυτο που μου ειπαν απ' το ΙΚΑ (και μου το ειπαν φετος, δε μου το ειπαν περσυ να το ξερω) ειναι ότι αν ειχα στειλει τον μικρό στο σταθμό εστω και ένα μηνα, θα ήταν γραμμένος στα μητρώα και θα τον επαιρναν και φετος. Οποτε αν μπορείς, διευκρίνησέ το.

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τελικα βλεπω οι παιδιατροι τα ιδια συμβουλευουν για αυτη τη περιπτωση....

και πολύ καλά κάνουν... αρχές μαϊου έστειλα τον δυόμισι χρονών γιο μου για τρεις βδομάδες στον παιδικό... ότι δεν είχαμε κολλησει όλο τον χειμώνα το κολλήσαμε τον μάη... και κολλήσαμε όλοι...ακόμα και το μωρό που του το γύρισε σε βρογχιολίτιδα και στο τσακ προλάβαμε το νοσοκομείο,όχι όμως και τις μάσκες...

προσωπικά το μετάνιωσα...βέβαια είναι πολύ προσωπική επιλογή, αλλά αν δεν έχεις ανάγκη να το στείλεις μην το κάνεις...περισσότερο κακά θα έχεις παρά θετικά

αναγκη δεν θα ελεγα οτι εχω απλα ειμαι μονη μου δεν εχω καθολου βοηθεια.οι δικοι μου ειναι πολυ μακρια δεν μπορουν να ερχονται και ολοι μου λενε οτι με δυο παιδια θα δυσκολευτω πολυ.εκτος απο αυτο δεν θελω να κλεισω και τον μεγαλο στο σπιτι μαζι με το μωρο.σκεφτοαμι μηπως να τον εστελνα λιγο αργοτερα πχ να εκλεινε το τριμηνο ο μπεμπης και αν μου αρρωστησει να τον κρατησω μακρια απο τον μικρο.δεν ξερω παλι και το καθολου να μην τον στειλω δυσκολο μου φαινεται.

Φετος που ηθελα να τον στειλω στον παιδικό σταθμό αυτόν, δεν τον δεχτηκανε (πήραν μόλις 12 παιδιά, σε σχεση με τα 30 που ειχαν παρει περσυ). Αυτο που μου ειπαν απ' το ΙΚΑ (και μου το ειπαν φετος, δε μου το ειπαν περσυ να το ξερω) ειναι ότι αν ειχα στειλει τον μικρό στο σταθμό εστω και ένα μηνα, θα ήταν γραμμένος στα μητρώα και θα τον επαιρναν και φετος. Οποτε αν μπορείς, διευκρίνησέ το.

Με το καλό!

α πολυ ωραια αν δεν τον στειλω δηλ παιζει να μην τον παρουνε και του χρονου?μια χαρα!

αναγκη δεν θα ελεγα οτι εχω απλα ειμαι μονη μου δεν εχω καθολου βοηθεια.οι δικοι μου ειναι πολυ μακρια δεν μπορουν να ερχονται και ολοι μου λενε οτι με δυο παιδια θα δυσκολευτω πολυ.εκτος απο αυτο δεν θελω να κλεισω και τον μεγαλο στο σπιτι μαζι με το μωρο.σκεφτοαμι μηπως να τον εστελνα λιγο αργοτερα πχ να εκλεινε το τριμηνο ο μπεμπης και αν μου αρρωστησει να τον κρατησω μακρια απο τον μικρο.δεν ξερω παλι και το καθολου να μην τον στειλω δυσκολο μου φαινεται.

εμένα το μπεμπέ ήταν 2 μισι μηνών όταν τον έστειλα. το έκανα για τους ίδιους ακριβώς λόγους... αν και το φοβόμουν πολύ στην αρχή...τα κατάφερα τελικά αλλά είπα να τον στείλω για να περνάει εκείνος καλύτερα μιας και είναι πολύ κοινωνικός... όταν όμως αρρώστησε το μωρό τα είδα όλα...γιατί είχα άσχημες αναμνήσεις από νοσοκομεία με τον μικρό...

δεν θέλω να σε αγχώσω... βαλ'τα στην ζυγαριά και κρίνε... μόνο εσύ μπορείς να δεις αν τα καταφέρνεις ή τι βαραίνει περισσότερο για σένα... ότι κι αν αποφασίσεις πάντως θα είναι για καλό μη νιώθεις άσχημα...

κ τριων μηνων να ειναι το νεο μπεμπε (με το καλο!), λογικα δεν θα εχει τοσο καλο ανοσοποιητικο ωστε να αντιμετωπισει τις ιωσεις που θα φερνει το μεγαλο παιδι. για σκεψου το πιθανο ενδεχομενο (μακρια να ειναι βεβαια!) να χρειαστει καμια εισαγωγη σε νοσοκομειο το μπεμπε? κριμα δεν θα ειναι? κ παλι δυσκολα δεν θα ειναι για εσενα? μονη σου δεν θα τρεχεις παλι?

ετσι μου τα ειπε κ ο δικος μας παιδιατρος.

οποτε κ συμφωνω με τις κοπελες που σου λενε να μην τον στειλεις παιδικο. αλλα κανε τα ''απαραιτητα'' σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα, που σου λεει κ η ζουζουνελα.:wink:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...