Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάχος ενδομητρίου - Υστεροσκόπηση

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας και πάλι...

Οπως ίσως θυμούνται κάποιες έκανα τον Φεβρουάριο-Μάρτιο την 1η μου εξωσωματικη με ενδομήτριο 6-6,5 και στένωση τραχήλου που άνοιξαν εκείνη την ώρα της μεβρυομεταφοράς...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: (ε'ιχα ενημερώσει τον εξωσωματικό απλά τα αγνόησε να τα διορθώσει πριν την προσπάθεια)

Έκανα τελικά πριν 3 ημέρες την υστεροσκόπηση με την προσωπική μου γυναικολόγο..οχι τον εξωσωματικο...

Βρήκαν συμφύσεις που καθάρισαν και στένωση τραχήλου που άνοιξαν. Λόγω του ότι δεν εχω κάνει καμια επέμβαση στο παρελθον μου είπε οτι η γιατρός ότι 'ισως το έπαθα όλο αυτό από κάποια παλια κολπίτιδα που αμέλησα..Τώρα θα παίρνω 3 μήνες ciclacyr...και ελπίζω να δω διαφορά στο ενδομήτριο......:confused: ώστε να κάνω τη 2η προσπάθειά μου με κατεψυγμένα.

Είχα κάποια κοπέλα ανάλογη εμπειρία?Πιστεύετε ότι εχω ελπίδες να φτιάξει το ενδομήτριο με τον καθαρισμό των συμφύσεων και τα ciclacyr? Φοβαμαι μήπως είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα...

Άρα κορίτσια τζάμπα έκανα την εξωσωματική αφού είχα συμφύσεις ε? :(

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

Καλησπέρα leuta!Παρακολουθώ συχνά το φορουμ αλλά σήμερα πήρα την απόφαση να κάνω την εγγραφή μου!Το ίδιο πρόβλημα με το ενδομήτριο έχω και εγώ αλλά σε πιο απελπιστική κατάσταση-4,2 !!!Ακυρώσαμε ήδη 2 φορές την σπερματέγχυση γιατί θα ήταν άδικος κόπος...Παίρνω και εγώ cyclacur,κλομιφαινη,εκανα και pregnyl και συνεχισα με utrogestan...Πριν ξεκινησουμε την θεραπεια εκανα υποχρεωτικα υστεροσαλπιγγογραφια επειδη ηταν απολυτα φυσιολογικη δεν προχωρησαμε σε υστεροσκοπηση (εκανα μια πριν αρκετα χρονια για αφαιρεση πολυποδα)...το κοστος ειναι μεγαλο αλλα αν συνεχιστει το προβλημα θα την κανω αναγκαστικα..ποσο μαλλον εσυ που μπηκες στην διαδικασια της εξωσωματικης...Εύχομαι όλα να πάνε καλά από δω και πέρα που σίγουρα θα πάνε θα το δεις...

Εσένα τι σου λένε για το λεπτό ενδομήτριο? Εχεις κάνει καποια απόξεση στο παρελθόν?

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Εσένα τι σου λένε για το λεπτό ενδομήτριο? Εχεις κάνει καποια απόξεση στο παρελθόν?

Εγώ ναι έχω κάνει αλλά ίσως να έχει ξαναδημιουργηθεί πολύποδας ίσως να μην είναι και τίποτα μια και το στρες και η ψυχολογία ευννούν όλα τα κακά πάνω μας...Ρώτα τον γιατρό σου και για ασπιρίνη...Ο δικός μου μου είπε ότι και η ασπιρίνη βοηθάει και θα τροποποιήσουμε την θεραπεία τον επόμενο μήνα αφαιρώντας και την κλομιφαίνη γιατί και αυτή εμποδίζει το ενδομήτριο να αναπτυχθεί δίνοντας έμφαση μόνο στα ωάρια..

Εγώ ναι έχω κάνει αλλά ίσως να έχει ξαναδημιουργηθεί πολύποδας ίσως να μην είναι και τίποτα μια και το στρες και η ψυχολογία ευννούν όλα τα κακά πάνω μας...Ρώτα τον γιατρό σου και για ασπιρίνη...Ο δικός μου μου είπε ότι και η ασπιρίνη βοηθάει και θα τροποποιήσουμε την θεραπεία τον επόμενο μήνα αφαιρώντας και την κλομιφαίνη γιατί και αυτή εμποδίζει το ενδομήτριο να αναπτυχθεί δίνοντας έμφαση μόνο στα ωάρια..

Εμένα μετά την υστεροσκόπηση μου είπαν μόλις έρθει περίοδος να πάρω ciclacur gia 3 κύκλους. Πιστεύει η γιατρός ότι θα βοηθήσει να φτιάξει το ενδομήτριο....Μακάρι....Θέλω να πάω για τη 2η προσπάθεια μου με κατεψυγμένα και περιμένω το εδομήτριο να φιλοτιμηθεί να φτιάξει :P

Ελπίζω τον αύγουστο να δω ότι πάχυνε...αλλιώς δεν ξέρω τι κάνουμε μετά...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα. Χθες πήγα στον γιατρό να με εξετάσει μετά απο την υστεροσκόπηση που έκανα για λύση συμφήσεων κ μου είπε ότι το ενδομήτριο ειναι πολύ λεπτό, 5,5χιλ, (11η μέρα του κύκλου μου) κ ετσι θα συνεχίσω το cyclacur. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν το πρόβλημα προυπήρχε ή αν δημιουργήθηκε λόγω της αποβολής που είχα κ της υστεροσκόπησης. Δεν είχα ποτέ προβλημα με την περίοδο ουτε ποτέ μου ανέφεραν ότι είχα λεπτο ενδομήτριο (τον προηγούμενο μήνα στον υπέρηχο πριν την υστεροσκόπηση δεν μου είπε κάτι ο γιατρός).

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Κοριτσια,συγνωμη που επεμβαινω....αλλα ηθελα να ρωτησω ποσο σημαντικο ειναι το παχος του ενδομητριου για μια εγκυμοσυνη?

Οταν εκανα κολπικο υπερηχο,μου ειπε απλα η γυναικολογος οτι ειναι 8 (12η μερα του κυκλου).Ειναι νορμαλ?Δεν την ρωτησα,γιατι πολυ απλα δεν μου απανταει.Μου λεει μονο,να αφησω εκεινη να ανυσηχει για οτι ειναι,εγω απλα να χαλαρωσω!!

Καλη μας επιτυχια!!!!!!!

οι συμφησεις ειναι αρνητικος παραγοντας σε μια προσπαθεια εξωσωματικης...τουλαχιστον τωρα θα προχωρησεις στην επομενη προσπαθεια σου με τον εσωτερικο σου κοσμο,ετοιμο οσο το δυνατον καλυτερα ωστε να εχει επιτυχια η προσπαθεια σου...το ενδομητριο θεωρητικα πρεπει να ειναι πανω απο 10 στην εμβρυομεταφορα,για αυτο και θα πρεπει να εχεις ειδικη μεταχειριση απο φαρμακευτικης αποψης κατα την διαρκεια της προετοιμασιας για τα φετ σου απο τον εξωσωματικο σου...οχι οτι δεν υπαρχουν κυησεις με λεπτοτερο ενδομητριο,αλλα το ιδανικο ειναι να κυμαινεται σε τιμες μεταξυ 10 με 12

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...