Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με στεναχώρησε η κόρη μου

Recommended Posts

Χθες το απόγευμα το κοριτσάκι μου καθόταν να ζωγραφίσει και όταν τελείωσε μου έφερε δυο ζωγραφιές.η μια αυτή με τον μπαμπά της στην πισίνα( πανε δυο φορές την εβδομάδα) και η άλλη εγώ με το μωρό στον καναπε( εκεί τον θηλαζω συνήθως ή αντλώ)•

Με πείραξε λίγο που δεν ήμουν και εγώ στην δυαδα.προσπαθω όταν ο μπαμπάς είναι σπίτι για να κραταει το μωρο να την πηγαίνω καμία βόλτα έστω και σύντομη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν της αφιερώνω τον ίδιο χρόνο όπως πριν την γέννηση του μωρού αλλά νομίζω ότι είναι αναμενόμενο.της λέω συνεχώς ότι την αγαπώ και αυτό δεν αλλάζει αλλά μήπως δεν της είναι αρκετό?

Διαφημίσεις

Ναι, νομίζω ότι δεν είναι αρκετό μόνο να το λες, πρέπει να περνάς και περισσότερο χρόνο μαζί της, όσο δύσκολο και αν είναι, τώρα με το μωρό. Όντως, το ότι έκανε αυτές τις ζωγραφιές σημαίνει ότι αισθάνεται παραγκωνισμένη από σένα. Μην αισθάνεσαι τύψεις -τα ίδια είχα περάσει κι εγώ με τον μεγάλο μου όταν γέννησα την μπουμπού μας- είναι ζόρικο να κρατάς ισορροπίες. Ζήτα από τον άντρα σου να σου παραχωρήσει χώρο και χρόνο με την μεγάλη βοηθώντας σε με το μωρό και όσο γίνεται πέρνα χρόνο μαζί της. Μόνο μαζί της. 10 λεπτά? 15? 20? Αρκεί να είσαι εκεί, αφοσιωμένη, μόνο για εκείνη. Επίσης, σε δεύτερη φάση, άσε την να συμμετέχει στις δουλειές που έχουν σχέση με το μωρό. Στο μπάνιο του, πες της να σου φέρει την σαλιάρα ή την πάνα της, βάλε την να σου σκουπίσει το στοματάκι του από το γάλα.... μικρά καθημερινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και οι 4, έτσι ώστε να αισθανθεί το μωρούλι μέρος της οικογένειας και πως κι εκεείνη είναι χρήσιμη και δίνει το στίγμα της. Το έκανα με τον μεγάλο και σταμάτησε τις ζήλιες σε μεγάλο βαθμό. Μην ανησυχείς όλα θα στρώσουν σιγά σιγά, αρκεί να έχεις υπομονή!! :wink:

ή απλά να απεικονισε την πραγματικοτητα, αφου ο μπαμπας της την παει στην πισινα, και τιποτα παραπανω. απλά εσυ το εχεις στο μυαλο σου, νιωθεις τις τυψεις σου και το βλεπεις ετσι

εσυ φροντισε να εισαι κοντα της οσο μπορεις και μην νιωθεις ενοχες. εξαλλου της εκανες το καλυτερο δωρο, ενα αδελφακι και θα δεις ποσο θα το εκτιμησει μεγαλωνοντας

εγω θα ανησυχουσα αν στις ζωγραφιες της απουσιαζε το μωρο ή το ζωγραφιζε περιεργα, να το δερνει πχ αν εβγαζε δηλαδη υποσυνειδητα τα αισθηματα της στο χαρτι.

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Αρχικά, εσύ στεναχώρησες την κόρη σου και έπειτα η κόρη σου εσένα, προκειμένου να σου δείξει κάτι που αισθάνεται..

Άρα, ξεκινάμε από την αρχή: Σε καμία περίπτωση το κοριτσάκι σου δεν πρεπει να αισθάνεται παραγκωνισμένο, παρά τον ερχομό του μωρού..

Πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μέλλον... Οι δραστηριότητες να είναι κοινές, οπως πριν...

Μην το παίρνεις εγωιστικά... μη γράφεις "η κόρη μου με στεναχώρησε.."..Εκείνη είναι στεναχωρημένη, υποσυνείδητα κατά πάσα πιθανότητα...

Δε φτάνει μονάχα να της μιλάς.. Θέλει να δει πράξεις...

Ειναι δύσκολο, αλλά έτσι πρέπει..

Με πολλή αγάπη, Λία.

και εγω εχω το ιδιο προβλημα με τα αγορια μου..απο τοτε που γεννηθηκ εο δευτερος ο πρωτος ολο παραπονο και αντιδραση ειναι ...εργαζομενη μανα ειμαι προσπαθω αλλα δεν ειναι αρκετο..

Διαφημίσεις

beboulix αποκλείεται το παιδί να σου έδωσε τις ζωγραφιές για να σε στενοχωρήσει.Να περνάς λίγο χρόνο μαζί της,για να ξεφεύγεις από το μωρό,να περνάει κι ο μπαμπάς με το μωρό.Άκου να δεις τι κάνω εγώ.Η μεγάλη είναι 2 ετών και τα δίδυμα 7 μηνών.Καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να βγω και με τα τρία μόνη έξω.Μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε εξωτερική βοήθεια και μου έμενε χρόνος (και διάθεση) να παίξω με τη μεγάλη.Τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για νταντά κι αναγκαστικά μένουμε οι τέσσερίς μας,παίρνω την μεγάλη κάποια πρωινά και πηγαίνουμε μαζί σούπερ μάρκετ ή για τα ψώνια.Τα μικρά μου τα κρατάνε γονείς/πεθερικά/ανήψια για αυτά τα 2-3 δίωρα μέσα στη βδομάδα.

[/url]

νομιζω εισαι υπερβολικη, ισως λογω των δικων τυψεων. Το παιδι απλως απεικονισε σκηνες τη καθημερινοτητας, αν ζωγραφιζε το μπαμπα στη δουλεια κι εσας τους τρεις στον καναπε θα σου κακοφαινοταν; Ειναι πολυ ομορφο που υπαρχει καποια δραστηριοτητα που κανει με το μπαμπα της και το εχει ετσι στο μυαλο της. Γενικως ειναι σημαντικο για τα παιδια, αν ειναι εφικτο, να περναν χρονο μονα τους με τον καθε γονιο ξεχωριστα. Και απο το μηνυμα σου καταλαβαινω οτι αυτο κανετε.

Να τα χαιρεσαι :-)

Με πείραξε λίγο που δεν ήμουν και εγώ στην δυαδα.

απο μικρο και απο τρελο μαθαινεις την αληθεια! η αθωωτητα καμια φορα μπορει να ειναι το καλυτερο μαθημα! το παιδι σου ζωγραφισε την αληθεια. το γεγονος, χωρις σποντες και κακιες οπως οι μεγαλοι. απλα πραγματα.. ο πετερας περνα περισσοτερο χρονο μαζι της και αυτη ειναι η αληθεια. δε σεκανε κανενα παραπονο. εσυ απο την αλλη εχεις τη μυγα και μυγιαζεσαι. ρποφανως ενιωσες τυψεις και καλα κανεις σαν καλη μητερα και οικογενειαρχισσα και ερμηνευσες αυτο συμφωνα με τις δικες σου φοβιες. οπως οι ζωγραφιες που δειχνουν οι ψυχιατροι στους ασθενεις. η ιδια ζωγραφια αναλογα με τα βιωματα μπορει να την ερμηνευσουν 10ατομα με 10 διαφορετικους τροπους!!!

εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι εισαι πολυ καλη μανα και ας εχεις τυψεις καμια φορα. επειδη εισαι καλη ενιωσες ασχημα,αν ησουν αναισθητη δε θα σε αγγιζε η ζωγραφια. μηνα ανησυχεις. αν μπορεις ξεκλεβε λιγο χρονο για το παιδι παραλληλα με το μωρο(εχε το μωρο στην αγκαλια αλλα οταν καθησει κοντα σ η κορη χαιδεψε της τα μαλλια κ πες ενα καλο λογο) αλλα εισαι τυχερη που εχεις στηριγμα τον αντρα σου και το παιδι δε νιωθειο μοναξια γιατι ειναι αξιος αντικαταστατης της μητρικης φροντιδας!

νομιζω εισαι υπερβολικη, ισως λογω των δικων τυψεων. Το παιδι απλως απεικονισε σκηνες τη καθημερινοτητας, αν ζωγραφιζε το μπαμπα στη δουλεια κι εσας τους τρεις στον καναπε θα σου κακοφαινοταν; Ειναι πολυ ομορφο που υπαρχει καποια δραστηριοτητα που κανει με το μπαμπα της και το εχει ετσι στο μυαλο της. Γενικως ειναι σημαντικο για τα παιδια, αν ειναι εφικτο, να περναν χρονο μονα τους με τον καθε γονιο ξεχωριστα. Και απο το μηνυμα σου καταλαβαινω οτι αυτο κανετε.

Να τα χαιρεσαι :-)

Συμφωνώ απόλυτα!

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...