Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

εγω πονουσα και ποναω ακομα και μου εδωσε utrogestan στην αρχη μονο.μετα μου το αλλαξε σε trofocard ενα τη μερα.ποναω ακομα αλλα δεν ειναι τιποτα μου λεει ο γιατρος.και τωρα που μιλαμε με ενοχλει.τι πονο νιωθεις?

w7ENp3.png

εγω πονουσα και ποναω ακομα και μου εδωσε utrogestan στην αρχη μονο.μετα μου το αλλαξε σε trofocard ενα τη μερα.ποναω ακομα αλλα δεν ειναι τιποτα μου λεει ο γιατρος.και τωρα που μιλαμε με ενοχλει.τι πονο νιωθεις?

Σαν πιάσιμο θα έλεγα,πλέον το νοιώθω εξαιρετικά σπάνια!Αρχικά μου είχε πει οτι ίσως ήταν το έντερο γτ πάντα ήταν χαμηλά στο ίδιο σημείο.Έπειτα μου είπε για τυχόν συσπάσεις και μου αύξησε το χάπι σε 3!Στην 7η εβδομάδα είχα μια αποκολλησούλα 0,5 χιλιοστό η οποία απορροφήθηκε κ όλα οκ πλέον! Δεν είδα ποτέ αίμα και τώρα με τις συσπάσεις είμαι τόσο μπερδεμένη που δεν ξέρω τι είναι η μητρα,εντερο, μυς;;;;;;Νοίώθεις συσπάσεις;Πως τις νοιώθεις;

νιωθω σαν κραμπες και τραβηγματα μαζι.μεγαλωνει η μητρα σου γιαυτο το νιωθεις αυτο.δεν ειναι τιποτα.ετσι νιωθω κι εγω.απλα ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα τον πονο.ετσι μου εχει πει και ο γιατρος.απλα δεν καταλαβαινω το λογο που σου δινει utrogestan.ειναι καθαρη προγεστερονη που βοηθαει η αν την εχεις χαμηλη η αν εχεις αιμα.σε μερικες χωρες δε ειναι απαγορευμενο χαπι.οπως στη νορβηγια.μου το κοψε το χαπι δε στην 9 εβδομαδα ενω συνεχιζα και ποναγα και μου το αντικατεστησε με trofocard.μου ειπε χαρακτηριστικα οτι πλεον δε θα με βοηθησει.ασε που μου εφερναν τρομερα κακη διαθεση ζαλαδες ατονια και αλλα.δεν τα συμπαθησα καθολου.μπορει να εισαι ετσι και απο αυτο!μην αγχωνεσαι για τιποτα.εχεις φτασει ηδη στα μισα!

w7ENp3.png

άσε ειδικά τις τελευταίες μέρες αρκετό κλάμα...δεν ξέρω αν είναι οι ορμόνες αλλά με ψιλοενοχλεί ο γυναικολόγος.Φταίω εγώ,έτσι είναι όλοι τι να πώ...Και αφού με έχει καταλάβει οτι αγχώνομαι,δεν μου εξηγει να με καθησυχάσει πχ πάρε μεν μαγνήσιο αλλά οκ είναι φυσιολογικό.Παιδί έχω μέσα μου ανησυχώ για 2!!!

Διαφημίσεις

εγραψα ολοκληρο κατεβατο και εκλεισε το pc.λοιπον εγω στη θεση σου θα εκανα εναν υπερηχο ετσι απλα σε εναν αλλον γιατρο και θα ρωτουσα τις αποριες μου να δω αν θα ενιωθα καλυτερα.ο γιατρος μου μου μιλαει συνεχεια και με χαλαρωνει πολυ γιαυτο σου λεω ειναι πολυ σημαντικος ο γιατρος που εχεις.και να φανταστεις τον πρηζω!οσο για to utrogestan θα σου πουν και αλλες κοπελες ειναι τελειως ανουσιο να το παιρνεις.η εγκυμοσυνη σου ειναι τελεια.

w7ENp3.png

Σ'ευχαριστώ π'αρα πολύ!Είναι θέμα που χρήζει άμεσης συζήτησης με τον σύζυγο!Με το καλό τα μωράκια μας,τα δικά μας και όλων γενικότερα!!!

Καλησπέρα και από εμένα! Λοιπόν, εγώ έπαιρνα Utrogestan γιατί είχα τους 2.5 πρώτους μήνες καφέ ασταμάτητα καθημερινά, και λιγάκι αίμα στην πολύ αρχή... πήρα λοιπόν τα συγκεκριμένα χάπια, μέχρι τον τρίτο μήνα, μετά μου τα έκοψε.... και δεν σας κρύβω ότι όταν μου είπε να τα κόψω φοβήθηκα μην έχω κανά θέμα πάλι με καφέ, αλλά δόξα το Θεό όλα καλά! Προσωπικά, επειδή διάβασα παρακάτω κοπέλες που τα "έχουν"με τα utrogestan, εγώ ευγνωμονώ που υπάρχει το συγκρεκριμένο χάπι, γιατί νομίζω ότι κάνει πολύ καλό.. ουσιαστικά, το χορηγούν οι γιατροί σε τυχόν αποκόλληση πλακούντα, και συνεπώς αίμα και καφετιά... είναι για ενίσχυση του πλακούντα, προγεστερόνη, ορμόνη που την παράγει και ο οργανισμός μας.. το μόνο αρνητικό ας πούμε με το χάπι αυτό ήταν ότι εμένα προσωπικά μου δημιουργούσε απίστευτα άσχημη γεύση και κακοσμία στο στόμα.. τόσο πολύ που ενώ και το πρώτο τρίμηνο δεν είχα καθόλου διάθεση για φαί, έτρωγα μικρομπουκίτσες ίσα ίσα για να μου αλλάζει η γεύση! για τα trofocat είναι μαγνήσιο και τα δίνουν για αποφυγή συσπάσεων, κραμπών κτλ

εγώ επειδή από την πρώτη στιγμή είχα πονάκια, ο γιατρός μου μου έδωσε να τα παίρνω 3 την ημέρα. Μου τα έκοψε λίγο πριν μπω στον ένατο μήνα, γιατί πολύ απλά στον 9ο μήνα τις θέλουμε τις συσπάσεις... επίσης το θεωρώ άκακο χάπι, καθώς είναι μαγνήσιο και τίποτα παραπάνω.....

γενικά είναι χάπια που τα χορηγούν σε εγκυμονούσες, άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας! 'και καλύτερα trofocat παρά κάτι άλλα yotopar που όποια κοπέλα τα πήρε μιλάμε είχε ένα σωρό άσχημα συμπτώματα!

Κορίτσια καλές τελειόμηνες εγκυμοσύνες σε όλες μας με γερά και τυχερά μωράκια!:P

Μαρία-Χρήστος-μπέμπα

Καλησπέρα και από εμένα! Λοιπόν, εγώ έπαιρνα Utrogestan γιατί είχα τους 2.5 πρώτους μήνες καφέ ασταμάτητα καθημερινά, και λιγάκι αίμα στην πολύ αρχή... πήρα λοιπόν τα συγκεκριμένα χάπια, μέχρι τον τρίτο μήνα, μετά μου τα έκοψε.... και δεν σας κρύβω ότι όταν μου είπε να τα κόψω φοβήθηκα μην έχω κανά θέμα πάλι με καφέ, αλλά δόξα το Θεό όλα καλά! Προσωπικά, επειδή διάβασα παρακάτω κοπέλες που τα "έχουν"με τα utrogestan, εγώ ευγνωμονώ που υπάρχει το συγκρεκριμένο χάπι, γιατί νομίζω ότι κάνει πολύ καλό.. ουσιαστικά, το χορηγούν οι γιατροί σε τυχόν αποκόλληση πλακούντα, και συνεπώς αίμα και καφετιά... είναι για ενίσχυση του πλακούντα, προγεστερόνη, ορμόνη που την παράγει και ο οργανισμός μας.. το μόνο αρνητικό ας πούμε με το χάπι αυτό ήταν ότι εμένα προσωπικά μου δημιουργούσε απίστευτα άσχημη γεύση και κακοσμία στο στόμα.. τόσο πολύ που ενώ και το πρώτο τρίμηνο δεν είχα καθόλου διάθεση για φαί, έτρωγα μικρομπουκίτσες ίσα ίσα για να μου αλλάζει η γεύση! για τα trofocat είναι μαγνήσιο και τα δίνουν για αποφυγή συσπάσεων, κραμπών κτλ

εγώ επειδή από την πρώτη στιγμή είχα πονάκια, ο γιατρός μου μου έδωσε να τα παίρνω 3 την ημέρα. Μου τα έκοψε λίγο πριν μπω στον ένατο μήνα, γιατί πολύ απλά στον 9ο μήνα τις θέλουμε τις συσπάσεις... επίσης το θεωρώ άκακο χάπι, καθώς είναι μαγνήσιο και τίποτα παραπάνω.....

γενικά είναι χάπια που τα χορηγούν σε εγκυμονούσες, άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας! 'και καλύτερα trofocat παρά κάτι άλλα yotopar που όποια κοπέλα τα πήρε μιλάμε είχε ένα σωρό άσχημα συμπτώματα!

Κορίτσια καλές τελειόμηνες εγκυμοσύνες σε όλες μας με γερά και τυχερά μωράκια!:P

Καλησπέρα Μαρία,

Βασικά στην αρχή μου τα έδωσε για μια αποκολλησούλα 0,5 χιλιοστό στην 7η εβδομάδα περίπου η οποία απορροφήθηκε αμέσως!Μετά τα συνέχισε μάλλον γιατί είχα κάτι πονάκια-που μπορεί να ήταν και το έντερο- βασικά θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω μαζί κ με άλλες απορίες που έχω γτ τελευταία έχω παράπονα!Δεν με ανησυχούν τα φάρμακα και αν πρέπει φυσικά θα τα πάρω, με ανησυχεί μήπως αυτά τα σκιρτήματα ήταν όντως συσπάσεις και όχι κάποιος μυς ή έντερο και αν είναι επικίνδυνο για την πορεία της εγκυμοσύνης μου!Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,με ηρεμήσατε, να'στε καλά και με το καλό όλες οι εγκυούλες με μωράκια μας!

Καλησπέρα Μαρία,

Βασικά στην αρχή μου τα έδωσε για μια αποκολλησούλα 0,5 χιλιοστό στην 7η εβδομάδα περίπου η οποία απορροφήθηκε αμέσως!Μετά τα συνέχισε μάλλον γιατί είχα κάτι πονάκια-που μπορεί να ήταν και το έντερο- βασικά θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω μαζί κ με άλλες απορίες που έχω γτ τελευταία έχω παράπονα!Δεν με ανησυχούν τα φάρμακα και αν πρέπει φυσικά θα τα πάρω, με ανησυχεί μήπως αυτά τα σκιρτήματα ήταν όντως συσπάσεις και όχι κάποιος μυς ή έντερο και αν είναι επικίνδυνο για την πορεία της εγκυμοσύνης μου!Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,με ηρεμήσατε, να'στε καλά και με το καλό όλες οι εγκυούλες με μωράκια μας!

οι συσπάσεις (για να καταλάβεις αν όντως έχεις ή όχι, είναι πόνοι που σε πιάνουν και σε αφήνουν μαζί με "πετρωμα" της κοιλιάς...

το πιο πιθανό αυτό που νοιώθεις να είναι απλά τα κλασσικά πονάκια που έχουμε λόγω του ότι η μήτρα μεγαλώνει και φυσικά όλα τα όργανα αρχίζουν να ζορίζονται! μην ανησυχείς, έίναι όλα φυσιολογικά! Εγώ δεν υπάρχει μέρα που να μην πέρασε και να μην πονούσα, αλλά μην φανταστείς μεγάλος πόνος, μικροπονάκια, ενοχλήσεις και γλυκός πόνος γενικότερα!΄όπως και να έχει, ρώτα το γιατρό σου για ότι σε απασχολεί και κυρίως αν έχεις παράπονα ή απορίες να τις λύνεις!

και εγώ κάποια στιγμή που είχα "θεματάκια" και απορίες, τα είπα στο γιατρό μου και πλέον όλα καλά!

είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου! αλλιώς, καλύτερα να τον αλλάξεις! Ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε!:P

Μαρία-Χρήστος-μπέμπα

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

κορίτσια και εγώ το trufocard παίρνω και τώρα, είναι πολύ καλό, σταματάει τους πόνους της μήτρας κατευθείαν και τις κράμπες στα πόδια. Είναι πολύ καλό, εγώ τώρα στο δεύτερο μωρό δεν πήρα καθόλου utrogestan, μόνο trofocard μου χορήγησε.

5o64p3.png

CQZ6p3.png

• 6 χρόνια μετά...

Καλησπέρα! Αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση. Με λένε αννα και ειμαι 19 εβδομάδων. 

Θα ήθελα να ρωτήσω όσες βρίσκεστε τώρα σε εγκυμοσύνη ή και όχι, για το trofocard. Όλες σας είχατε/έχετε πάρει αυτό το φάρμακο; η ακριβής μου ερώτηση είναι εαν το πήρατε για κάποια περίοδο και έπειτα με τις συμβουλές του γιατρού το διακόψατε ή το παίρνετε συστηματικά;;; :)

On 28/9/2020 at 9:41 ΜΜ, αννααα είπε:

Καλησπέρα! Αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση. Με λένε αννα και ειμαι 19 εβδομάδων. 

Θα ήθελα να ρωτήσω όσες βρίσκεστε τώρα σε εγκυμοσύνη ή και όχι, για το trofocard. Όλες σας είχατε/έχετε πάρει αυτό το φάρμακο; η ακριβής μου ερώτηση είναι εαν το πήρατε για κάποια περίοδο και έπειτα με τις συμβουλές του γιατρού το διακόψατε ή το παίρνετε συστηματικά;;; :)

Καλησπέρα Αννα! Εύχομαι μια τελειομηνη εγκυμοσύνη και με το καλό να αγκαλιασεις το μωρακι σου. Πήρα κι εγώ trofocard για λίγες μερες δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς και το σταμάτησα συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρού μου. 

On 9/28/2020 at 8:41 PM, αννααα said:

Γειά σου και με το καλό :) δεν πήρα το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά έπαιρνα μαγνήσιο συστηματικά και στις 2 προηγούμενες εγκυμοσύνες από την μέση και μετά γιατί είχα μεγάλο πρόβλημα με κράμπες. Τώρα είμαι πάλι έγκυος, δεν το παιρνω ακόμα γιατί είναι νωρίς, αλλά αργότερα δεν νομίζω να γλιτώσω τις κράμπες.

Εγώ το έπαιρνα σχεδόν σε όλη την εγκυμοσύνη. Νομίζω τα πρώτα που μου έδωσε ήταν φυλλικό και μαγνήσιο κ λίγο αργότερα σίδηρο. Κάποιο απ'όλα το διακόψαμε προς το τέλος της εγκυμοσύνης επειδή προκαλεί συσπάσεις και νομίζω ήταν το μαγνήσιο. Ξέρω άλλες κοπέλες που δεν το πήραν καθόλου, όπως επίσης ξέρω κοπέλες που πήραν ασβέστιο ενώ εγώ δεν πήρα.

Διαφημίσεις

Trofokard επερνα και εγώ όλη εγκυμοσύνη και λίγο μετά, γιατί είχα γρανπες.ασβεσιο και σίδερο επίσης.ηταμ μπελάς γιατί δεν επιτρέπεται να πίνεις όλα μαζί.

• 2 months later...

Καλησπέρα κορίτσια! Έψαξα να βρω αυτό το θέμα και δημοσιεύω εδώ γτ είμαι αρκετά προβληματισμενη.. Διανύω την 19 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και εδώ και 2 περίπου εβδομάδες είχα συσπάσεις με τη μορφή έντονων πονων περιόδου που διαρκούσαν αρκετές ώρες μέσα στη μέρα με εξαίρεση μετά τη πολύωρη κατάκλιση.. Η γιατρός που με παρακολουθεί είδε συσπάσεις και στον τελευταίο υπέρηχο και μου έδωσε αγωγή με 3 utrogestan την ημέρα και 3 trofocard μαγνήσιο (το απλό όχι το max). Η γιατρος μου λοιπόν απέδωσε μεγάλο μέρος του αιτιου και στο άγχος μου γτ με ξέρει και γενικά είμαι πολύ αγχώδης και φοβισμενη σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Επειδή όντως ήμουν πολύ φοβισμένη, επισκέφθηκα και δεύτερο γιατρο οικογενειακό φίλο γυναικολόγο μαιευτήρα για να πάρω μια 2η γνώμη σχετικά με τις συσπάσεις και αυτός συνέστησε εκτός από το utrogestan (να συνεχίσει ως έχει) να αυξήσω τη δόση του μαγνησίου σε 6 χάπια την ημέρα γιατί τα 3 που παίρνω είναι πολύ μικρή δόση και δεν μου κάνουν ουσιαστικά τίποτα.. Επειδή δεν είχα δει βελτίωση μέχρι τότε αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του 2ου γιατρού και προχώρησα σε αύξηση με την οποία μέσα σε 2-3 ημέρες είδα όντως βελτίωση (οι πόνοι περιόδου μειώθηκαν αρκετά). Η γιατρός μου ωστόσο την οποία κατά τα άλλα εμπιστεύομαι και δε θα ήθελα να αλλάξω, όταν της ανέφερα την ενδεχόμενη αύξηση του μαγνησίου μου είπε δεν βλέπει ακόμα το λόγο και πως τόσο αυξημένες ποσότητες δίνουν σε πιο σοβαρές καταστάσεις.. Και έρχομαι στο ερώτημα τι να κάνω?? Όταν αποδεδειγμένα έχω δει βελτίωση? Ποια συμβουλή να ακολουθήσω? Έχει συμβεί σε κάποια άλλη κοπέλα κάτι παρόμοιο και έχει ακούσει κάποια από το γιατρό της πως αυξημένες ποσότητες μαγνησίου μπορεί να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο? Συγγνώμη για τη μεγάλη ερώτηση και ευχαριστώ για την όποια απάντηση! Με το καλό τα μωράκια μας για όλες τις εγκυουλες! 

On 22/12/2020 at 10:43 ΜΜ, Angel1911 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Έψαξα να βρω αυτό το θέμα και δημοσιεύω εδώ γτ είμαι αρκετά προβληματισμενη.. Διανύω την 19 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και εδώ και 2 περίπου εβδομάδες είχα συσπάσεις με τη μορφή έντονων πονων περιόδου που διαρκούσαν αρκετές ώρες μέσα στη μέρα με εξαίρεση μετά τη πολύωρη κατάκλιση.. Η γιατρός που με παρακολουθεί είδε συσπάσεις και στον τελευταίο υπέρηχο και μου έδωσε αγωγή με 3 utrogestan την ημέρα και 3 trofocard μαγνήσιο (το απλό όχι το max). Η γιατρος μου λοιπόν απέδωσε μεγάλο μέρος του αιτιου και στο άγχος μου γτ με ξέρει και γενικά είμαι πολύ αγχώδης και φοβισμενη σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Επειδή όντως ήμουν πολύ φοβισμένη, επισκέφθηκα και δεύτερο γιατρο οικογενειακό φίλο γυναικολόγο μαιευτήρα για να πάρω μια 2η γνώμη σχετικά με τις συσπάσεις και αυτός συνέστησε εκτός από το utrogestan (να συνεχίσει ως έχει) να αυξήσω τη δόση του μαγνησίου σε 6 χάπια την ημέρα γιατί τα 3 που παίρνω είναι πολύ μικρή δόση και δεν μου κάνουν ουσιαστικά τίποτα.. Επειδή δεν είχα δει βελτίωση μέχρι τότε αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του 2ου γιατρού και προχώρησα σε αύξηση με την οποία μέσα σε 2-3 ημέρες είδα όντως βελτίωση (οι πόνοι περιόδου μειώθηκαν αρκετά). Η γιατρός μου ωστόσο την οποία κατά τα άλλα εμπιστεύομαι και δε θα ήθελα να αλλάξω, όταν της ανέφερα την ενδεχόμενη αύξηση του μαγνησίου μου είπε δεν βλέπει ακόμα το λόγο και πως τόσο αυξημένες ποσότητες δίνουν σε πιο σοβαρές καταστάσεις.. Και έρχομαι στο ερώτημα τι να κάνω?? Όταν αποδεδειγμένα έχω δει βελτίωση? Ποια συμβουλή να ακολουθήσω? Έχει συμβεί σε κάποια άλλη κοπέλα κάτι παρόμοιο και έχει ακούσει κάποια από το γιατρό της πως αυξημένες ποσότητες μαγνησίου μπορεί να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο? Συγγνώμη για τη μεγάλη ερώτηση και ευχαριστώ για την όποια απάντηση! Με το καλό τα μωράκια μας για όλες τις εγκυουλες! 

απτην στιγμη που την αυξηση την εκανες με συμβουλη γιατρου μην ανχωνεσε(γενικα οι γιατροι εχουν διαφορςτικες αποψεις για διαφορα χωρις να εχουν δικιο ή αδικο) . 

τωρα τι μπορεις να κανεις μπορεις να ξαναγυρισεις στις δοσεις που σου εχει δωσει η γιατρος σου κ αν πονεσεις εστω κ μια φορα θα την παρεις αμεσως τηλεφωνο κ θα της πεις οτι συνεχιζεις να πονας κ να σου βρει μια αλλη λυση. ε τοτε θα στο αυξησει τι θα κανει.. κ ξεκουραση κυριως ειναι ισχυροτερη απο τα φαρμακα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...