Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φορολογική δήλωση 2012 - και τώρα τι κάνουμε?

ster

Recommended Posts

:shock::shock: Κανω τωρα μια δηλωση και σε θυμηθηκα, στον πινακα 7 ειναι η φιλοξενια, ελπιζω να ειδες το κουτακι που σου ειπα!!

Στον 5 δεν θα βαλεις τιποτα! Συγνωμη ελπιζω να μην σε μπερδεψα!!! :oops:

Θα το κοιταξω. Την αφησα στη μεση γιατι εν τω μεταξυ γεννησα!!!

Δευτερα γυρησα σπιτι!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 160
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει.....Δεν με αφήνει να υποβάλλω το Ε2 για ένα σπίτι που νοικιάζω. Μου γράφει " το ακαθάριστο εισόδημα που δηλώσατε δεν αντιστοιχεί στο γινόμενο μήνες x μηνιαίο μίσθωμα x ποσοστό συνιδιοκτησίας ", ενώ εγώ τα γράφω σωστά: 12 μήνες (από 1/1 ως 31/12 ), τάδε μίσθωμα, 100 τοις εκατό ποσοστό ιδιοκτησίας, συνολικό εισόδημα τάδε....

Και τι εννοεί με αυτό το γινόμενο; Αν βάλω, δηλαδή, 12 μήνες επι 500 ευρώ νοίκι, θα πρέπει να το πολλαπλασιάσω με το 100 που είναι το ποσοστό ιδιοκτησίας μου; Και τι θα δηλώσω 600.000 νοίκι; Πάμε καλά;

Αν μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει.....Δεν με αφήνει να υποβάλλω το Ε2 για ένα σπίτι που νοικιάζω. Μου γράφει " το ακαθάριστο εισόδημα που δηλώσατε δεν αντιστοιχεί στο γινόμενο μήνες x μηνιαίο μίσθωμα x ποσοστό συνιδιοκτησίας ", ενώ εγώ τα γράφω σωστά: 12 μήνες (από 1/1 ως 31/12 ), τάδε μίσθωμα, 100 τοις εκατό ποσοστό ιδιοκτησίας, συνολικό εισόδημα τάδε....

Και τι εννοεί με αυτό το γινόμενο; Αν βάλω, δηλαδή, 12 μήνες επι 500 ευρώ νοίκι, θα πρέπει να το πολλαπλασιάσω με το 100 που είναι το ποσοστό ιδιοκτησίας μου; Και τι θα δηλώσω 600.000 νοίκι; Πάμε καλά;

Λογικά, θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις 12*500*100%, δηλ. 12*500*100/100=6000. Εάν είχες 50%, θα έβαζες 12*500*50/100=3000.

Αυτό ακριβώς κάνω, γράφω 6.000 και όταν πατάω υποβολή μου βγάζει παραθυράκι " το γινόμενο δεν αντιστοιχεί...,μπλα, μπλα...". Τι πρέπει, να βάλω 600.000 και να κάνουν αυτοί τη διαίρεση δια 100; Φοβάμαι μη δουν 600.000 και με τσακίσουν...

Αυτό ακριβώς κάνω, γράφω 6.000 και όταν πατάω υποβολή μου βγάζει παραθυράκι " το γινόμενο δεν αντιστοιχεί...,μπλα, μπλα...". Τι πρέπει, να βάλω 600.000 και να κάνουν αυτοί τη διαίρεση δια 100; Φοβάμαι μη δουν 600.000 και με τσακίσουν...

όχι μη βάλεις επί 100! μήπως δεν εχεις βαλει 12 μήνες αλλά κάτι άλλο? Και στο χρονικό διαστημα έχεις βάλει 1/1-31/12?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Τα έχω βάλει όλα αυτά κανονικά. 100 φορές τα έχω σβήσει και τα έχω ξαναγράψει μήπως φταίει το ηλίθιο το σύστημα. Τι να πω, θα τρελλαθώ...Sorry που σας ζάλισα...Εντωμεταξύ, θα τον σκοτώσω τον άντρα μου που τα άφησε τελευταία στιγμή, Δευτέρα φεύγουμε για το εξοχικό...

Τα έχω βάλει όλα αυτά κανονικά. 100 φορές τα έχω σβήσει και τα έχω ξαναγράψει μήπως φταίει το ηλίθιο το σύστημα. Τι να πω, θα τρελλαθώ...Sorry που σας ζάλισα...Εντωμεταξύ, θα τον σκοτώσω τον άντρα μου που τα άφησε τελευταία στιγμή, Δευτέρα φεύγουμε για το εξοχικό...

στο ποσοστ'ο ιδιοκτησίας βάζεις 100 ή 100%? δοκίμασες και με τα 2? κάτι κουλό μου έβγαζε κι εμένα και είχα εκνευριστεί μέχρι να το βρω αλλά δε θυμάμαι...

tMJnp2.png

W2cQp3.png

στο ποσοστ'ο ιδιοκτησίας βάζεις 100 ή 100%? δοκίμασες και με τα 2? κάτι κουλό μου έβγαζε κι εμένα και είχα εκνευριστεί μέχρι να το βρω αλλά δε θυμάμαι...

100 σκέτο θέλει. Είδα τη δική μου. τι να σου πω βρε κορίτσι, παράξενο.

το συνολικό εισόδημα το δήλωσες και στα 2 κουτάκια ? πάνω και κάτω (ΣΤΉΛΗ 13)?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

100 σκέτο βάζω. Τι εννοείς πάνω κάτω κουτάκι; Στη στήλη 11 βάζω το μηνιαίο νοίκι και στη στήλη 13 βάζω το συνολικό ετήσιο. Μιλάω για το έντυπο Ε2, έτσι;

ναι. στη στήλη 13 το βάζεις το ετήσιο και πάνω και κάτω? πρέπει να το βάλεις 2 φορες.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Η στήλη 13 είναι μόνο ένα μικρό κουτάκι, χωράει ένας αριθμός μόνο. Που πάνω-κάτω; Από κάτω γράφει με bold άθροισμα σε μια άλλη γραμμή, αλλά εκεί δεν πατιέται τίποτα για να γράψω....

Η στήλη 13 είναι μόνο ένα μικρό κουτάκι, χωράει ένας αριθμός μόνο. Που πάνω-κάτω; Από κάτω γράφει με bold άθροισμα σε μια άλλη γραμμή, αλλά εκεί δεν πατιέται τίποτα για να γράψω....

Συγγνώμη νόμιζα ότι το γράφουμε εμείς και το άθροισμα. δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Στην αρχικη δηλωση στο Ε1 εχεις βαλει σε εσενα το ποσο των 6000;;;

αυτό δε νομίζω να παίζει ρόλο γιατί στις οδηγίες λέει ότι πρώτα υποβάλλεις το Ε2 και μετά το Ε1.

Θα σκάσω! τι μπορεί να φταίει? Όταν σου βγάζει το μήνυμα λάθους δε σε πηγαίνει κατ ευθείαν στο πεδίο που έχει το πρόβλημα? νομίζω εμένα έτσι μου έκανε, μου έβγαζε το μήνυμα και παρατήρησα ότι μου είχε πάει τον κέρσορα εκεί που ήταν το λάθος. αν θυμάμαι καλά.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

κι αλλη ερωτηση! πες πως εχω διαμερισμα 50 τμ και το ενοικιαζω σε αλλο ατομο για ολο το 2011.το τεκμηριο μου υπολογιζεται το ιδιο όπως αν εμενα εγω εκει και το δηλωνα σαν κυρια κατοικια;ή το τεκμηριο υπολογιζεται διαφορετικα κι αν ναι,πως;;

δηλαδη ανεβαινει το τεκμαρτο πιο πολυ ή οχι;

Διαφημίσεις

αυτό δε νομίζω να παίζει ρόλο γιατί στις οδηγίες λέει ότι πρώτα υποβάλλεις το Ε2 και μετά το Ε1.

Θα σκάσω! τι μπορεί να φταίει? Όταν σου βγάζει το μήνυμα λάθους δε σε πηγαίνει κατ ευθείαν στο πεδίο που έχει το πρόβλημα? νομίζω εμένα έτσι μου έκανε, μου έβγαζε το μήνυμα και παρατήρησα ότι μου είχε πάει τον κέρσορα εκεί που ήταν το λάθος. αν θυμάμαι καλά.

Ναι σωτα,δικιο εχεις...Μα και γω θα σκασω..τι μπορει να κανει λαθος;;

QJZup3.png

bxuCp3.png

Εγώ να δείτε πως θα σκάσω.....και είμαι σίγουρη ότι θα είναι καμμιά βλακεία..Πήρε τηλ. ο άντρας μου έναν λογιστή εδώ κοντά μας και του είπε κάτι δεν πατάτε σωστά, φέρτε τη το απόγευμα να την κάνω επιτόπου. Και θα σκάσουμε κανά 40άρι για μια βλακεία που θα την τελείωνα σε 10 λεπτά. Τα έχω όλα μπροστά μου από την περσινή δήλωση.

Δεν καταλαβαίνω...μόλις τα συμπληρώνω όλα, είτε πατήσω "καταχώρηση" από κάτω, είτε "υποβολή" στο τέλος της σελίδας, μου βγάζει αυτό το μήνυμα με το ηλίθιο το γινόμενο....

Εγώ να δείτε πως θα σκάσω.....και είμαι σίγουρη ότι θα είναι καμμιά βλακεία..Πήρε τηλ. ο άντρας μου έναν λογιστή εδώ κοντά μας και του είπε κάτι δεν πατάτε σωστά, φέρτε τη το απόγευμα να την κάνω επιτόπου. Και θα σκάσουμε κανά 40άρι για μια βλακεία που θα την τελείωνα σε 10 λεπτά. Τα έχω όλα μπροστά μου από την περσινή δήλωση.

Δεν καταλαβαίνω...μόλις τα συμπληρώνω όλα, είτε πατήσω "καταχώρηση" από κάτω, είτε "υποβολή" στο τέλος της σελίδας, μου βγάζει αυτό το μήνυμα με το ηλίθιο το γινόμενο....

Τι έγινε, πήγατε? Τουλάχιστον να σας είπε τι έφταιγε, να μας φύγει κι εμάς η περιέργεια?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Πήγαμε nana μου, πήγαμε...Τι να πω, είμαι στο twilight zone, στη ζώνη του μυστηρίου. Πάτησε τα ίδια ακριβώς πράγματα και της τα δέχτηκε!!!!! Έμεινα παγωτό ή αλλιώς, Προκόπης. Έκανα βλακεία, μωρέ, που δεν δοκίμασα και από το κομπιούτερ του αδερφού μου, ξέρω εγώ....Ευτυχώς, μας πήρε μόνο 20 ευρώ, αφού τα είχαμε όλα έτοιμα. Έκανε 10 λεπτάκια.

Δυστυχώς, το μπουγιουρντί των 1700 Ε μας ήρθε κατακέφαλα, αφού πέρυσι είχαμε επιστροφή.

Άσχετο: και δεν μου έφτανε που 2 μέρες τώρα ασχολούμαι με την @#$% δήλωση, ενώ πνίγομαι στις δουλειές που φεύγουμε τη Δευτέρα, ασχολούμαστε όλο το απόγευμα με τους απωκοδικοποιητές (σκάσαμε 80 Ε για 2 τηλεοράσεις ) που δεν πιάνουν nickelodeon και 0-6 και γκρινιάζουν τα παιδιά....Τα νεύρα μου κρόσσια, πια, αυτές τις μέρες....

Πήγαμε nana μου, πήγαμε...Τι να πω, είμαι στο twilight zone, στη ζώνη του μυστηρίου. Πάτησε τα ίδια ακριβώς πράγματα και της τα δέχτηκε!!!!! Έμεινα παγωτό ή αλλιώς, Προκόπης. Έκανα βλακεία, μωρέ, που δεν δοκίμασα και από το κομπιούτερ του αδερφού μου, ξέρω εγώ....Ευτυχώς, μας πήρε μόνο 20 ευρώ, αφού τα είχαμε όλα έτοιμα. Έκανε 10 λεπτάκια.

Δυστυχώς, το μπουγιουρντί των 1700 Ε μας ήρθε κατακέφαλα, αφού πέρυσι είχαμε επιστροφή.

Άσχετο: και δεν μου έφτανε που 2 μέρες τώρα ασχολούμαι με την @#$% δήλωση, ενώ πνίγομαι στις δουλειές που φεύγουμε τη Δευτέρα, ασχολούμαστε όλο το απόγευμα με τους απωκοδικοποιητές (σκάσαμε 80 Ε για 2 τηλεοράσεις ) που δεν πιάνουν nickelodeon και 0-6 και γκρινιάζουν τα παιδιά....Τα νεύρα μου κρόσσια, πια, αυτές τις μέρες....

ωχ μη μου λες τέτοια για τους αποκωδικοποιητές γιατί ακόμα δεν έχουμε ασχοληθεί. έτσι μου ρχεται να την καταργήσω την τηλεόραση, με το ζόρι τώρα να μπούμε σε έξοδα επειδή κάποιοι το αποφάσισαν.

Καλά δεν είναι και λίγα 20 ευρώ για ένα κλικ σε έτοιμο Ε2 που έχει όλα κι όλα 2 νούμερα. Δε περίμενα να σας πάρει λεφτά. anyway μη σε τσιτώνω κι άλλο από πάνω. Τουλάχιστον φεύγεις διακοπές! Τι να πούμε κι εμείς που ψηνόμαστε!!! Άντε καλά να περάσετε!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Mήπως προσπαθούσες απο mozila? Απο ιντερνετ explorer να στελνεται τις δηλώσεις γιατι απο to mozila παρουσιαζει διάφορα λάθη το σύστημα

Ρε κορίτσια, εσείς που είσαστε λογίστριες. Αμα πάω σε έναν λογιστή να μου κάνει έλεγχο της δήλωσης που την έκανε άλλος λογιστής πόσο θα με χρεώσει;

Επίσης επανέρχομαι σε ένα προηγούμενο ερώτημά μου: που μπαίνω για να βάλω δεδομένα και να δώ το ποσό που θα πληρώσω; (όχι επίσημα, υποθετικά)

Ρε κορίτσια, εσείς που είσαστε λογίστριες. Αμα πάω σε έναν λογιστή να μου κάνει έλεγχο της δήλωσης που την έκανε άλλος λογιστής πόσο θα με χρεώσει;

Επίσης επανέρχομαι σε ένα προηγούμενο ερώτημά μου: που μπαίνω για να βάλω δεδομένα και να δώ το ποσό που θα πληρώσω; (όχι επίσημα, υποθετικά)

Στο πρώτο σου ερώτημα δεν ξέρω να σου απαντήσω, δεν είμαι και λογίστρια. Θα έλεγα παζάρεψέ το, ρώτησε κάποιον . με τέτοια κρίση πιστεύω θα βρεις κάποιον να στο κάνει με λίγα λεφτά. Γιατί όμως να κάνεις τέτοιο πράγμα? Πλήρωσες λογιστή, να ξαναπληρώσεις? τεσπα.

για το δεύτερο ερώτημά σου, υπάρχει μια εφαρμογή που βάζει κάθε χρόνο το pc magazine και φτιάχνεις εκεί μέσα κανονικά τη δήλωση και σου βγάζει το φόρο (χωρίς την εισφορά αλληλεγγύης όμως). αυτή είναι πολύ καλή γιατί μπορείς να αλλάζεις τα δεδομένα και να βλέπεις πόσο επηρεάζεται ο φόρος σου από κάθε στοιχείο που βάζεις. αυτή την εφαρμογή την είχε βάλει το περιοδικό, αλλά κάπου τη βρήκε και την κατέβασε ο άντρας μου, δεν ξέρω λεπτομέρειες. αν θέλεις να ρωτήσω, αν ασχολείσαι καθόλου με τέτοια downloads.

πέρα από αυτό, στο taxisnet όταν υποβάλλεις τη δήλωση ηλεκτρονικά, πριν την υποβάλλεις σου βγάζει το ποσό του φόρου που θα πληρώσεις και σε ρωτάει αν συμφωνείς, για να προχωρήσεις στην υποβολή, ή αν θέλεις να πας πίσω για διόρθωση. οπότε μπορείς να τσεκάρεις. εκεί σου βγάζει το ποσό μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Ευχαριστούμε!! Ας είναι καλά οι γονείς που με θυσίες φτιάξαν αυτό το εξοχικό και βολευόμαστε όλοι εκ περιτροπής ;)

[κι εμείς μια απ τα ίδια, και είμαστε και 4 παιδιά!! αλλά πού αλλού να πας υπό τέτοιες συνθήκες-όλο εκεί καταλήγουμε!]

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...