Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερη φορά κενός σάκος κύησης σε 6 μήνες, τυχαίο γεγονός;;

Recommended Posts

Δεν τον ξέρω αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πάω κι εγώ σε αιματολόγο, οπότε αν βγάλω άκρη, θα σου πω! Πάντως εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πολλές κοπέλες από Αθήνα που σίγουρα θα μπορούν να σου συστήσουν γιατρούς κάθε ειδικότητας, δεν θα πας στα τυφλά.

Να πας κορίτσι μου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. Όταν θα χρειαστώ(ελπίζω να μήν γιατί τα έξοδα είναι πααααάρα πολλα με όλες τις εξετάσεις που κάναμε, και γιατί αν δεν χρειαστώ σημαίνει πως θα έχω μείνει έγκυος ;)) θα ρωτήσω να μου πείτε ;) Ευχαριστώ πολυ

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ριγουλα, το σαλοσπιρ ναι ειναι η παιδικη ασπιρινουλα.

Επισης, τα σερπαφαρ μου τα εδωσε η γιατρος μου γιατι ενω την 1η φορα εμεινα εγκυος με την 1η προσπαθεια, την δευτερη καναμε ενα χρονο να το πιασουμε και αυτο μετα απο 2 μηνες με τα σερπαφαρ...

Η γιατρος μου λεει οτι ο κενος σακος σημαινει κακης ποιοτητας ωαρια ή σπερμα..

Ριγουλα μονο σπερμοδιαγραμμα σας ειπε να κανετε ή και καλλιεργεια σπερματος και κατι αλλο?

Εμεις μονο σπερμοδιαγραμμα καναμε, ηταν πολυ καλο εκτος απο μορφολογια φυσιολογικη με 15% (επρεπε να ειναι πανω απο 20-25%, αλλα ειχε προηγηθει πολυ αλκοολ λογω διακοπων...!!!)

Είμαι στη δουλειά τώρα και δεν έχω το παραπεμπτικό για να σου πω, οταν πάω στο σπίτι θα σου στείλω.. Αμόρ μου είμαστε δύο ιστορίες με πάααρα πολλά κοινά :P Να σε ρωτήσω, οι πολυκυστικές που είχες σου πε ο γιατρός πως διαλύθηκαν; Εμένα μου είπε πως ποτέ δεν φεύγουν μόνο ότι με θεραπεία συρρικνόνονται, έτσι σύμβηκε και σε μένα αφού το 2004 έκανα για ενάμιση χρόνο θεραπεία με τα μινουλέτ επειδή άρχισα να έχω φοβερούς πόνους στην περίοδο..

V5vWp2.png

Κορίτσια πήρα τα αποτελέσματα για την ιστοσυμβατότητα,ξέρει καμιά να με βοηθήσει αφού δεν βγάζω άκρη και από χθες περιμένω τον γιατρό να με πάρει αλλά άφαντος... Έχω ένα κοινό γονίδιο με τον άντρα μου το 05:05 είναι κακό αυτό;;

V5vWp2.png

Ελα Ριγουλα μου, δυστυχως δε μπορω να σε βοηθησω για τα αποτελεσματα ιστισυμβατοτητας, αλλα μονο 1 γονιδιο κοινο δε νομιζω να ειναι και προβλημα! πες μας τι σου ειπαν!αα, εδω αυτες οι εξετασεις ειναι πανακριβες, εσυ στην Κυπρο ποσο τις πληρωσες??

Να σου πω και κατι ακομα κοινο μεταξυ μας? κ μενα ο αντρας μου δουλευει με μηχανηματα (που εκπεμπουν μια ποσοτητα ακτινοβολιας), αλλα ευχομαι να μην φταιει κατι κ απο κει γιατι δυστυχως ετσι οπως ειναι η φαση στην Ελλαδα δεν ειναι για να ψαχνει αλλου δουλεια!!!!!

Ριγουλα μου ειπαν οτι δεν εχω πλεον πολυκυστικες, τωρα δε ξερω αν εφυγαν ή αν συρρικνωθηκαν, το μονο σιγουρο ειναι οτι απο μικρη ειχα προβλημα με τον κυκλο μου κ επαιρνα τα αντισυλληπτικα για πολυ καιρο!

Εσυ δηλαδη εχεις ακομα κυστες ή στον υπερηχο φαινεσαι καθαρη?Ποσο καιρο επαιρνες αντισυλληπτικα και τι κυκλο εχεις?

Θα παω κ γω στον ενδοκρινολογο μου να συζητουμε για τα glucophage και μολις μου ερθει η κοκκινουλα σε λιγες μερες κ μου δωσει το οκ θα τα ξενικησω!

Επισης εχει ξεκινησει ο συζυγος μου βασιλικο πολτο, μηπως βοηθησει το σπερμα, που μονο καλο κανει ο πολτος!

Περιμενω τα νεα σου, φιλακια!!

Eιρήνη Α πραγματικα ησουν πολυ αναλυτικη!

Ευχαριστω για τα φωτα σου και σας ευχαριστω ολες!!

Σωπα βρε παιδι μου, προγεστερονη μονο 0,5? Σε ποια ημερα του κυκλου/εβδομαδα κυησης ειχες αυτην τιην τιμη?? Οντως πολυ χαμηλη..

Ειρηνη, να σε ρωτησω, ποσων mg glucophage επερνες και τι δοσολογια? Μετα το φαγητο ή πριν?

0,50 ειχα την 21η μερα του κυκλου κι εμεινα εγκυος με αυτη τη τιμη!:shock::shock: φυσικα κατεληξε σε βιοχημικη κυηση.

κοιτα τη δοσολογια την οριζει ο γιατρος αναλογα με το ιστορικο και το προβλημα σου. αλλες παιρνουν 1 χαπι, αλλες παιρνουν 2 χαπια. εγω παιρνω 2 χαπια.

Όταν ανακάλυψες πως είσαι έγκυος μέχρι πόσων εβδομαδών τα έπαιρνες; Σαν να ξετυλίγεται το κουβάρι σιγά σιγά, έχει βάση αυτό που μου λες για την ποιότητα του ωαρίου. Πιστέυω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να σύμβηκε και στην δική μου περίπτωση, σκέψου ότι πήγα σε 3 γιατρούς και ούτε ένας από αυτούς το σκέφτηκε αυτό και κανείς τους δεν έβαλε τον σύζυγο να κάνει εξέταση..... Μόνο η γιατρός που πήγα προχθές μου το ανάφερε και μου είπε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβαίνει.

ανακαλυψα πως ειμαι εγκυος τη 2η μερα καθυστερησης και ηδη ημουν σε αγωγη με γλουκοφαζ και το συνεχισα μεχρι την 9η εβδομαδα κυησεως. μετα το σταματησα.

εγω κοριτσια να σας πω την αληθεια απο τα 19 μου ειχα πολυκυστικες. πηγαινα τοτε σε εναν αλλον γιατρο και το μονο που εκανε ειναι να μου δινει επι σειρα ετων αντισυλληπτικα! ποτε του δεν μπηκε στη διαδικασια να τσεκαρει το θεμα με την ινσουλινη.

στον γιατρο που πηγαινω τωρα εδω και ενα χρονο ειναι το 1ο που μου ειπε. παρακολουθησαμε την ωορηξια με υπερηχο μετα τη βιοχημικη και ειδαμε πως τα ωαρια μου καποια στιγμη εκφυλιζονταν με αποτελεσμα να μη γινεται ωορηξια. ετσι ξεκινησα γλουκοφαζ και ολα αποκατασταθηκαν. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λεω πως για ολες ισχυει το ιδιο, μιλαω για την προσωπικη μου εμπειρια! ειναι ομως μια αλλη διασταση του θεματος και καποια μπορει να βοηθηθει μεσα απο τη δικη μου εμπειρια!

οσο για το σπερμα, μετα τη βιοχημικη επισκεφτηκαμε ουρολογο να το τσεκαρουμε κι αυτο (μη τα ριχνουμε δλδ ολα στα ωαρια), ο οποιος εκανε στον συζυγο μου υπερηχο οσχεου και του ειπε πως ηταν μια χαρα. του εδωσε να κανει και σπερμοδιαγραμμα, αλλα δεν προλαβε γιατι 1 μερα πριν το κανει εμαθα πως ειμαι και παλι εγκυος. ε, απο τοτε δεν το ψαξαμε ξανα.

γενικα ομως καλο ειναι ψαχνονται και οι 2. οι γυναικες αν εχουν διαβατες σαλπιγγες κι αν κανουν ωορηξια κι οι αντρες με σπερμοδιαγραμα και υπερηχο οσχεου.

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Διαφημίσεις

Eιρηνη Α αφου εμεινες εγκυος (ασχετα με την καταληξη) με προγεστερονη 0,5, ε εισαι πολυυυ γονιμη!!!!

Ειναι πολυ στεναχωρο αυτο που σου συνεβη αλλα φαινεσαι να πατας γερα στα ποδια σου και ειμαι σιγουρη οτι μολις ο γιατρος σου σας δωσει το ελευθερο για προσπαθειες θα μεινεις εγκυουλα και μετα απο 9 μηνακια θα κρατησεις το μωρακι σου αγκαλια...!!!!

Σκεφτηκες μηπως γι'αυτο που συνεβη στο μωρακι σου εφταιγε η ληψη των glucophage?Μηπως θα ηταν καλυτερα μολις μαθεις για εγκυμοσυνη να κανεις ενεσεις ινσουλινης και οχι τα χαπια?

Παντως εγω γνωριζω μαμα που το κοριτσακι της γεννηθηκε με αυτο το προβλημα και πιστεψε με καλυτερα που εγιναν για σενα ετσι τα πραγματα γιατι αυτο το μωρακι ταλαιπωρειται παρα πολυ...

Αρα οπως λενε..καθε εμποδιο για καλο...:)

Eιρηνη Α αφου εμεινες εγκυος (ασχετα με την καταληξη) με προγεστερονη 0,5, ε εισαι πολυυυ γονιμη!!!!

Ειναι πολυ στεναχωρο αυτο που σου συνεβη αλλα φαινεσαι να πατας γερα στα ποδια σου και ειμαι σιγουρη οτι μολις ο γιατρος σου σας δωσει το ελευθερο για προσπαθειες θα μεινεις εγκυουλα και μετα απο 9 μηνακια θα κρατησεις το μωρακι σου αγκαλια...!!!!

Σκεφτηκες μηπως γι'αυτο που συνεβη στο μωρακι σου εφταιγε η ληψη των glucophage?Μηπως θα ηταν καλυτερα μολις μαθεις για εγκυμοσυνη να κανεις ενεσεις ινσουλινης και οχι τα χαπια?

Παντως εγω γνωριζω μαμα που το κοριτσακι της γεννηθηκε με αυτο το προβλημα και πιστεψε με καλυτερα που εγιναν για σενα ετσι τα πραγματα γιατι αυτο το μωρακι ταλαιπωρειται παρα πολυ...

Αρα οπως λενε..καθε εμποδιο για καλο...:)

το συνδρομο που ειχε το μωρο μου ονομαζεται οπισθιες βαλβιδες ουρηθρας και συμβαινει μονο σε αγορακια. ειναι η πιο σπανια βλαβη του ουροποιητικου και συνηθως δεν προλαβαινουν καν να γεννηθουν αυτα τα μωρακια! οποτε υποθετω πως το κοριτσακι της γνωστης σου εχει κατι αλλο παρομοιο που σχετιζεται με βλαβες του ουροποιητικου παλλινδρομηση ουρων, υδρονεφρωση κτλ κτλ. το δικο μας συνδρομο ειναι και το μοναδικο θανατηφορο..αστα κλαφτα Χαραλαμπε, δεν ειχε ζωη αυτο το μωρο, ετσι μου ειπαν ορθα κοφτα!

τελος παντων..

παντως το γλουκοφαζ δεν ευθυνεται για κατι τετοιο ηταν καθαρα κατασκευαστικο λαθος, απο τη φυση του δηλαδη. κατι πηγε στραβα κατα τη δημιουργια της ουρηθρας. επισης δεν θα μπορουσα να παρω απο την αρχη ινσουλινες αφου ειχα ρυθμισμενο σακχαρο!

σ' ευχαριστω πολυ πολυ για τις ευχες!:D:D πραγματικα ευχομαι σε ολες μας σε συντομο χρονικο διαστημα να μιλαμε για τις εγκυμοσυνες μας κι οχι για ολα αυτα τα αχαρα ιατρικα που αναγκαστηκαμε να μαθουμε μεσα απο δυσαρεστες εμπειριες..

οσο για το αν παταω καλα στα ποδια μου, νιωθω τυχερη που εχω καλους γιατρους που μπορουμε να συνεννοηθουμε και 2ον μετα απο αυτο που μου ετυχε δεν εχω αλλη επιλογη, πρεπει να τα καταφερω και να γινω μανα γιατι μονο ετσι θα διατηρηθουν οι ισορροπιες! δεν μπορει ρε κοριτσια ολα να πηγαινουν στραβα, θα ερθει και η καλη μερα για ολες!

το συνδρομο που ειχε το μωρο μου ονομαζεται οπισθιες βαλβιδες ουρηθρας και συμβαινει μονο σε αγορακια. ειναι η πιο σπανια βλαβη του ουροποιητικου και συνηθως δεν προλαβαινουν καν να γεννηθουν αυτα τα μωρακια! οποτε υποθετω πως το κοριτσακι της γνωστης σου εχει κατι αλλο παρομοιο που σχετιζεται με βλαβες του ουροποιητικου παλλινδρομηση ουρων, υδρονεφρωση κτλ κτλ. το δικο μας συνδρομο ειναι και το μοναδικο θανατηφορο..αστα κλαφτα Χαραλαμπε, δεν ειχε ζωη αυτο το μωρο, ετσι μου ειπαν ορθα κοφτα!

τελος παντων..

παντως το γλουκοφαζ δεν ευθυνεται για κατι τετοιο ηταν καθαρα κατασκευαστικο λαθος, απο τη φυση του δηλαδη. κατι πηγε στραβα κατα τη δημιουργια της ουρηθρας. επισης δεν θα μπορουσα να παρω απο την αρχη ινσουλινες αφου ειχα ρυθμισμενο σακχαρο!

σ' ευχαριστω πολυ πολυ για τις ευχες!:D:D πραγματικα ευχομαι σε ολες μας σε συντομο χρονικο διαστημα να μιλαμε για τις εγκυμοσυνες μας κι οχι για ολα αυτα τα αχαρα ιατρικα που αναγκαστηκαμε να μαθουμε μεσα απο δυσαρεστες εμπειριες..

οσο για το αν παταω καλα στα ποδια μου, νιωθω τυχερη που εχω καλους γιατρους που μπορουμε να συνεννοηθουμε και 2ον μετα απο αυτο που μου ετυχε δεν εχω αλλη επιλογη, πρεπει να τα καταφερω και να γινω μανα γιατι μονο ετσι θα διατηρηθουν οι ισορροπιες! δεν μπορει ρε κοριτσια ολα να πηγαινουν στραβα, θα ερθει και η καλη μερα για ολες!

Καλή μου Ειρήνη, έπεσα τυχαία σε αυτό το τόπικ... Πολύ χαίρομαι που διαβάζω πως σκέφτεσαι ήδη τη νέα σου και τυχερή προσπάθεια! Σου εύχομαι σύντομα να έρθει η δική σου καλή μέρα και σε λίγους μήνες να κρατήσεις το ονειράκι σου αγκαλιά!

Το ίδιο εύχομαι και σε όλα τα κορίτσια που θέλουν να γίνουν μανούλες!

as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλή ευτυχία, διπλό όνειρο!!!

Καλή μου Ειρήνη, έπεσα τυχαία σε αυτό το τόπικ... Πολύ χαίρομαι που διαβάζω πως σκέφτεσαι ήδη τη νέα σου και τυχερή προσπάθεια! Σου εύχομαι σύντομα να έρθει η δική σου καλή μέρα και σε λίγους μήνες να κρατήσεις το ονειράκι σου αγκαλιά!

Το ίδιο εύχομαι και σε όλα τα κορίτσια που θέλουν να γίνουν μανούλες!

σ' ευχαριστω πολυ πολυ Elisaki μου γλυκο, να εισαι καλα και να χαιρεσαι τα ζουζουνακια σου!

Κορίτσια πήρα τα αποτελέσματα για την ιστοσυμβατότητα,ξέρει καμιά να με βοηθήσει αφού δεν βγάζω άκρη και από χθες περιμένω τον γιατρό να με πάρει αλλά άφαντος... Έχω ένα κοινό γονίδιο με τον άντρα μου το 05:05 είναι κακό αυτό;;

Δεν τους είπες να σου εξηγήσουν? Εμείς θυμάμαι τότε είχαμε πάρει τηλέφωνο στο Καραισκάκιο ή στο Ινστιτούτο Γενετικής (δεν θυμάμαι που ακριβως... θα σε γελάσω) και μας είπαν. Εγω με τον άντρα μου νομίζω είχαμε κοινό το 01:05 και μας είχαν πει πως αυτό το κοινό γονίδιο έφταιγε για τις καθέξην αποβολές. Και μετά έβαλα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να κάνουν τη ίδια εξέταση και είχαν κι αυτοι το ίδιο ακριβώς γονίδιο... μόνο που η μητέρα μου 2 φορές έμεινε έγκυος και 2 φορές γέννησε υγιέστατα μωρά... αν με εννοείς τι εννοώ!!! Γι αυτό μη μασάς! Εγω πως κι έκανα τελικά μωρό? Δεν έκανα τιποτα γι αυτό το γονίδιο κι όμως...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Ελα Ριγουλα μου, δυστυχως δε μπορω να σε βοηθησω για τα αποτελεσματα ιστισυμβατοτητας, αλλα μονο 1 γονιδιο κοινο δε νομιζω να ειναι και προβλημα! πες μας τι σου ειπαν!αα, εδω αυτες οι εξετασεις ειναι πανακριβες, εσυ στην Κυπρο ποσο τις πληρωσες??

Να σου πω και κατι ακομα κοινο μεταξυ μας? κ μενα ο αντρας μου δουλευει με μηχανηματα (που εκπεμπουν μια ποσοτητα ακτινοβολιας), αλλα ευχομαι να μην φταιει κατι κ απο κει γιατι δυστυχως ετσι οπως ειναι η φαση στην Ελλαδα δεν ειναι για να ψαχνει αλλου δουλεια!!!!!

Ριγουλα μου ειπαν οτι δεν εχω πλεον πολυκυστικες, τωρα δε ξερω αν εφυγαν ή αν συρρικνωθηκαν, το μονο σιγουρο ειναι οτι απο μικρη ειχα προβλημα με τον κυκλο μου κ επαιρνα τα αντισυλληπτικα για πολυ καιρο!

Εσυ δηλαδη εχεις ακομα κυστες ή στον υπερηχο φαινεσαι καθαρη?Ποσο καιρο επαιρνες αντισυλληπτικα και τι κυκλο εχεις?

Θα παω κ γω στον ενδοκρινολογο μου να συζητουμε για τα glucophage και μολις μου ερθει η κοκκινουλα σε λιγες μερες κ μου δωσει το οκ θα τα ξενικησω!

Επισης εχει ξεκινησει ο συζυγος μου βασιλικο πολτο, μηπως βοηθησει το σπερμα, που μονο καλο κανει ο πολτος!

Περιμενω τα νεα σου, φιλακια!!

Καλημέρα Amor μου,

ακόμα περιμένω τον γιατρό να με πάρει τηλ, θα τον ξαναπάρω σήμερα. Στην Κύπρο η εξέταση για την ιστοσυμβατότητα κόστιζε 170 ευρώ και για τους δύο μας και για τα νκ κύτταρα 100 ευρώ. Στην Ελλάδα πόσο κοστίζουν; Δεν το πιστεύω μαζί μας!!! Ιστορία που επαναλαμβάνεται με τόσα κοινά μεταξύ μας κορίτσι μου!!! Ελπίζω σύντομα να μιλάμε για τις νέες μας εγκυμοσύνες και για τα μπεμπακια μας ;) ;) ;)

Μας μπερδεύουν αυτοί οι γιατροί βρε παιδάκι μου, εμένα όλοι μου λένε ότι οι πολυκυστικές δεν φεύγουν ποτέ, το έχεις εκ γενετής, απλά όταν κάνεις θεραπεία συρρικνώνονται ή δεν έχεις τόσο έντονα συμπτώματα. Εμένα υπάρχουν κυστούλες μικρές στις ωοθήκες τώρα. Την θεραπεία την έκανα το 2004 για ενάμιση χρόνο επειδή άρχισα να έχω φοβερούς πόνους στην περίοδο(τότε έμαθα ότι είχα πολυκυστικές) με τα αντισυλλιπτικά μινουλέτ. Ο κύκλος μου σταθερός 27-29 μέρες, αυτόν τον μήνα όμως συμβαίνει το εξής περίεργο. Πάντα ήμουν σταθερή, ποτέ δεν είχα καθυστέρηση, ενώ έπρεπε να έχω αδιαθετήσει το αργότερο την Τρίτη ,δεν ήρθε η ακατονόμαστη(σημείωση προσέχουμε αλλά ποτέ δεν ξέρεις...), έκανα δύο τεστ , αρνητικά, κάνω και μια χοριακή χθες(βιάστηκα αλλά λέω αφού έχουμε το πρόβλημα με θρομβοφιλία αν υπάρχει κάτι να αρχίσω θεραπεία), αρνητική, περίοδος άφαντη. Πριν λίγο μια υποψία αίματος αλλά τπτ ακόμη. Φαντάζομαι τα συμπτώματα των πολυκυστικών έκαναν την εμφανισή τους.... Μεγαλώνει το πρόβλημα δηλ..

Θα περιμένω νέα και από σένα μετά τον ενδοκρινολόγο... Εσένα οκύκλος σου πως είναι; Άντε εύχομαι το σύντομότερο να σας δώσει το οκ καλή μου να ξεκινήσετε προσπάθειες ;)

Φιλάκια χχχχ

V5vWp2.png

Δεν τους είπες να σου εξηγήσουν? Εμείς θυμάμαι τότε είχαμε πάρει τηλέφωνο στο Καραισκάκιο ή στο Ινστιτούτο Γενετικής (δεν θυμάμαι που ακριβως... θα σε γελάσω) και μας είπαν. Εγω με τον άντρα μου νομίζω είχαμε κοινό το 01:05 και μας είχαν πει πως αυτό το κοινό γονίδιο έφταιγε για τις καθέξην αποβολές. Και μετά έβαλα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να κάνουν τη ίδια εξέταση και είχαν κι αυτοι το ίδιο ακριβώς γονίδιο... μόνο που η μητέρα μου 2 φορές έμεινε έγκυος και 2 φορές γέννησε υγιέστατα μωρά... αν με εννοείς τι εννοώ!!! Γι αυτό μη μασάς! Εγω πως κι έκανα τελικά μωρό? Δεν έκανα τιποτα γι αυτό το γονίδιο κι όμως...

Όχι σκέφτηκα πως θα μου πει ο γιατρός αλλά..... Άντε μην το θυμάμαι και εκνευρίζομαι.. Θα πάρω σήμερα να μάθω... Εσύ και η μητέρα σου είστε ζωντανά παραδέιγματα ότι δεν παίζει ρόλο αυτό το γονίδιο στο πρόβλημα μας... Έχεις δίκιο καλή μου, θα πάρω να μάθω άλλα εμβόλια με το αίμα του άντρα μου δεν κάνω.. Θα επανέλθω με τα νέα μου xxxxx

V5vWp2.png

0,50 ειχα την 21η μερα του κυκλου κι εμεινα εγκυος με αυτη τη τιμη!:shock::shock: φυσικα κατεληξε σε βιοχημικη κυηση.

κοιτα τη δοσολογια την οριζει ο γιατρος αναλογα με το ιστορικο και το προβλημα σου. αλλες παιρνουν 1 χαπι, αλλες παιρνουν 2 χαπια. εγω παιρνω 2 χαπια.

ανακαλυψα πως ειμαι εγκυος τη 2η μερα καθυστερησης και ηδη ημουν σε αγωγη με γλουκοφαζ και το συνεχισα μεχρι την 9η εβδομαδα κυησεως. μετα το σταματησα.

εγω κοριτσια να σας πω την αληθεια απο τα 19 μου ειχα πολυκυστικες. πηγαινα τοτε σε εναν αλλον γιατρο και το μονο που εκανε ειναι να μου δινει επι σειρα ετων αντισυλληπτικα! ποτε του δεν μπηκε στη διαδικασια να τσεκαρει το θεμα με την ινσουλινη.

στον γιατρο που πηγαινω τωρα εδω και ενα χρονο ειναι το 1ο που μου ειπε. παρακολουθησαμε την ωορηξια με υπερηχο μετα τη βιοχημικη και ειδαμε πως τα ωαρια μου καποια στιγμη εκφυλιζονταν με αποτελεσμα να μη γινεται ωορηξια. ετσι ξεκινησα γλουκοφαζ και ολα αποκατασταθηκαν. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λεω πως για ολες ισχυει το ιδιο, μιλαω για την προσωπικη μου εμπειρια! ειναι ομως μια αλλη διασταση του θεματος και καποια μπορει να βοηθηθει μεσα απο τη δικη μου εμπειρια!

οσο για το σπερμα, μετα τη βιοχημικη επισκεφτηκαμε ουρολογο να το τσεκαρουμε κι αυτο (μη τα ριχνουμε δλδ ολα στα ωαρια), ο οποιος εκανε στον συζυγο μου υπερηχο οσχεου και του ειπε πως ηταν μια χαρα. του εδωσε να κανει και σπερμοδιαγραμμα, αλλα δεν προλαβε γιατι 1 μερα πριν το κανει εμαθα πως ειμαι και παλι εγκυος. ε, απο τοτε δεν το ψαξαμε ξανα.

γενικα ομως καλο ειναι ψαχνονται και οι 2. οι γυναικες αν εχουν διαβατες σαλπιγγες κι αν κανουν ωορηξια κι οι αντρες με σπερμοδιαγραμα και υπερηχο οσχεου.

Κάποιοι γιατρόι είναι πολύ ανεύθυνοι,αντί να δουν σφαιρίκα ένα πρόβλημα και να δώσουν λύση, βλέπουν ένα στοιχείο του προβλήματος μας χαπακώνουν και άντε να ξέρεις εσύ τι να κάνεις... Και μεις θα κάνουμε έλεγχο σπέρματος και να δούμε τα αποτελέσματα. Να σε ρωτήσω για τα ωάρια με υπερύχους μπορούμε να τα ελέγξουμε Ειρήνη μου;;

V5vWp2.png

τελος παντων..

Θα έρθει Ειρήνη μου ο Θεός δεν θα μας ξεχάσει καλή μου και χαιρόμαι που σε ακούω αποφασισμένη για προσπάθεια και δεν καταθέτεις τα όπλα!!! Εύχομαι και γω με την σειρά μου πολύ σύντομα σε όλες μας στρογγυλές κοιλίτσες!!!!!!!

V5vWp2.png

Όχι σκέφτηκα πως θα μου πει ο γιατρός αλλά..... Άντε μην το θυμάμαι και εκνευρίζομαι.. Θα πάρω σήμερα να μάθω... Εσύ και η μητέρα σου είστε ζωντανά παραδέιγματα ότι δεν παίζει ρόλο αυτό το γονίδιο στο πρόβλημα μας... Έχεις δίκιο καλή μου, θα πάρω να μάθω άλλα εμβόλια με το αίμα του άντρα μου δεν κάνω.. Θα επανέλθω με τα νέα μου xxxxx

Κορίτσια το γονίδιο είναι προδιάθεση, όχι μονόδρομος για πρόβλημα. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις ένα δείκτη θρομβοφιλίας, δεν θα μπορέσεις να κάνεις παιδιά χωρίς θεραπεία. Επίσης δεν σημαίνει ότι αν κάνεις θεραπεία για θρομβοφιλία, θα έχεις επιτυχή εγκυμοσύνη, γιατί ενδέχεται το πρόβλημα να είναι άλλο (συμβαίνει κι αυτό). Βασικά νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή και βαθιές ανάσες και να μην πανικοβαλλόμαστε με το παραμικρό. Δυστυχώς εφόσον μπαίνεις στο χορό του ψαξίματος, ένα είναι το σίγουρο: ότι θα βρεις διάφορα πιθανά προβλήματα! Όλοι έχουμε τα αδύνατα σημεία μας, απλά όσο δεν τα ξέρουμε, σφυρίζουμε αδιάφορα (και μόλις τα μαθαίνουμε χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας).

Ριγούλα εγώ θα έλεγα ότι σε τέτοια φάση η καθυστέρηση στην περίοδο είναι πιθανότερο να οφείλεται σε στρες παρά σε χειροτέρευση γυναικολογικού προβλήματος.

Διαφημίσεις

Πολύ ωραία τα πιο πάνω άρθρα. Κάτι που διαβασα σ΄αυτά και δεν θυμάμαι αν το έχουμε θίξει ακόμη είναι πως ο υπερθυρεοειδισμός ή ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζουν πολύ την έκβαση μιας εγκυμοσύνης άρα είναι από τα πράγματα που πρέπει σίγουρα να ελέγχονται!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Εκείνο που επηρεάζει την εγκυμοσύνη πάνω από όλα είναι η υψηλή θυρεοτροπίνη (TSH) η οποία μπορεί να εμποδίσει τη σύλληψη ή να οδηγήσει σε αποβολές. Δεν ξέρω πώς είναι στην Κύπρο, πάντως στην Ελλάδα η TSH ελέγχεται σαν στάνταρ στον προγεννητικό ή στις πρώτες εξετάσεις που κάνεις όταν μένεις έγκυος. Γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή (υπό- ή υπέρ-) είναι καλό να έχει ελεγχθεί πριν την εγκυμοσύνη και φυσικά να παρακολουθείται κατά τη διάρκειά της από ενδοκρινολόγο.

Επίσης να σας πω ότι αν κάνετε έλεγχο για θυρεοειδή, δεν φτάνει μόνο να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις για τις κλασικές ορμόνες (Τ3, Τ4, TSH) πρέπει να κάνετε και έλεγχο αντισωμάτων (anti-TPO) και τις εξετάσεις πρέπει να τις δει απαραίτητα ενδοκρινολόγος. Μην επαναπαυτείτε αν οι τιμές βγουν φυσιολογικές γιατί δεν ενδιαφέρουν τόσο οι τιμές όσο το προφίλ (ποιες τιμές είναι χαμηλές και ποιες υψηλές). Για την TSH πρέπει να προσέξετε να είναι πολύ χαμηλή - τα εργαστήρια δίνουν συνήθως ως ανώτατο φυσιολογικό όριο το 5, αλλά πολλοί ενδοκρινολόγοι πιστεύουν πως δεν μένεις έγκυος ή αν μείνεις έγκυος δεν συντηρείς την εγκυμοσύνη με τιμή TSH μεγαλύτερη του 3.

Εκείνο που επηρεάζει την εγκυμοσύνη πάνω από όλα είναι η υψηλή θυρεοτροπίνη (TSH) η οποία μπορεί να εμποδίσει τη σύλληψη ή να οδηγήσει σε αποβολές. Δεν ξέρω πώς είναι στην Κύπρο, πάντως στην Ελλάδα η TSH ελέγχεται σαν στάνταρ στον προγεννητικό ή στις πρώτες εξετάσεις που κάνεις όταν μένεις έγκυος. Γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή (υπό- ή υπέρ-) είναι καλό να έχει ελεγχθεί πριν την εγκυμοσύνη και φυσικά να παρακολουθείται κατά τη διάρκειά της από ενδοκρινολόγο.

Επίσης να σας πω ότι αν κάνετε έλεγχο για θυρεοειδή, δεν φτάνει μόνο να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις για τις κλασικές ορμόνες (Τ3, Τ4, TSH) πρέπει να κάνετε και έλεγχο αντισωμάτων (anti-TPO) και τις εξετάσεις πρέπει να τις δει απαραίτητα ενδοκρινολόγος. Μην επαναπαυτείτε αν οι τιμές βγουν φυσιολογικές γιατί δεν ενδιαφέρουν τόσο οι τιμές όσο το προφίλ (ποιες τιμές είναι χαμηλές και ποιες υψηλές). Για την TSH πρέπει να προσέξετε να είναι πολύ χαμηλή - τα εργαστήρια δίνουν συνήθως ως ανώτατο φυσιολογικό όριο το 5, αλλά πολλοί ενδοκρινολόγοι πιστεύουν πως δεν μένεις έγκυος ή αν μείνεις έγκυος δεν συντηρείς την εγκυμοσύνη με τιμή TSH μεγαλύτερη του 3.

Καλημερα κοριτσια!!

Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέει η φίλη Little Monkey! Πολύ σωστά το έθεσε! Έχω υποθυρεοειδισμό εδώ και 7 χρόνια, αλλά ευτυχώς δεν ήταν ποτέ εμποδιο για σύλληψη, αλλα ούτε και λόγος αποβολής επειδή είναι όλα ρυθμισμένα. Μάλιστα για την TSH οι περισσότεροι γιατροί την θέλουν αυστηρά μέχρι 2,5!

Καλημέρα κορίτσια,

επανέρχομαι με νέα. Καταρχάς πήγα σε 2 γιατρούς από τους οποίους θα διαλέξω ένα για να συνεργαστώ. Το Σάββατο πήγα στον ένα (Νικουδάκι μου στον δικό σου) ο οποίος μου είπε για ορμονικές( τις έκανα χθές μαζί με ουρεόπλασμα,μυκόπλασμα,χλαμύδια και αντίσταση στην ινσουλίνη/γλυκόζη- θα έχω τα αποτελέσματα την Παρασκευή) και θέλει να κάνω πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας αφού μόνο 4 παράγοντες ελέχθηκάν από το Ινστίτούτο(θα πάω αύριο στο Καραϊσκάκιο που κάνει και τους 12 παράγοντες). Επίσης θέλει σπερμοδιάγραμμα και Dna fragmentation του σπέρματος( θα το κάνουμε στις 29/6 που μας έβαλε ραντεβού το Ινστιτούτο). Θα ξαναπάω στις 26/6 να με δεί με υπερήχο(ήμουνα αδιάθετη προχθές) αλλά πιθανόν να θέλει να μου κάνει και υστεροσκόπηση. Ο δεύτερος που πήγα χθες, θεωρεί ότι ήδη κάναμε πολλα, δεν χρειάζονται άλλες εξετάσεις ,με είδε με υπερήχο και δεν έχει υποψία για ανατομική ανωμαλία , οπόταν λέει πως να με βάλει χειρουργίο χωρίς υποψία δεν το θεωρεί ιατρική. Μου είπε να ξαναπροσπαθήσω για εγκυμοσύνη και μόλις έχω θετικό τεστ, να τον πάρω και θα μου δώσει αγωγή-κορτιζόνη,ορμόνες,ηπαρίνη. Μπερδεύτηκα πάααααρα πολύ... Αποφάσισα να κάνω όλες τις αιματολογικές, πρέπει να αποφασίσω για υστεροσκόπηση (όλοι που πήγα θεωρούν ότι δεν πρέπει εκτός από τον γιατρό του Σαββάτου). Βοήθεια κορίτσια δεν ξέρω τι θέλω να κάνω. Από τη μια θέλω να κάνω τα πάντα τουλάχιστο να αποκλείσω ότι μπορώ, από την άλλη δεν μπορώ να το καθυστερώ άλλο, με πνίγει..

V5vWp2.png

Χμμμ... Δεν ξέρω βρε κορίστι μου αν κάνεις καλά που πας σε πολλούς γιατρούς. Αισθανθηκες καθόλου έστω με έναν από αυτούς ότι μπορεί να σε βοηθήσει; Αν επιτρέπεται ποιος είναι ο άλλος που πήγες;

Ευχομαι σύντομα να καταλήξεις κάπου για να ηρεμήσεις και λίγο. Και μη σκέφτεσαι το χρόνο... ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω δεν είναι πρόβλημα, φτάνει να μείνεις έγκυος και να στεριώσει το μωράκι σου... εσύ αυτό να σκέφτεσαι...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Γεια σας κοριτσαι!

Ριγουλα συμφωνω νε τη Νικουδακι, διαλεξε εναν γιατρο, αυτον που σου εμπνεει πιο πολυ εμπιστοσυνη και κ χαλαρωσε.

Με ειχες ρωτησει πως ειναι ο κυκλος μου, ειναι 30-33 ημερων στο περιπου αλλα μετα απο την αποξεση που εκανα αρχες μαρτιου ο κυκλους μου πηγε 45 μερες....τον προηγουμενο μηνα πηρα serpafar μηπως και μας βοηθησει για συλληψη αλλα δεν, αλλα τουλαχιστον ο κυκλος εγινε 30 ημερων και απο τον ενδοκρινολογο που πηγα και λογω των πολυκυστικων στο παρελθον εχω ηδη ξεκινησει απο την 1η μερα περιοδου glucophage για να στρωσει κ ο κυκλος, θα σας πω κατα ποσο με βοηθησε..

Με την υστεροσκοπηση δε ξερω τι να σου πω...επειδη εχουμε τις ιδιες εμπειριες, θα σου πω απλα οτι δεν εχω κανει και δε θα κανω γιατι κ μενα μου ειπαν οτι δε φαινεται καποια ανωμαλια..σε περιπτωση ομως (χτυπα ξυλο φτου φτου!!!) που το εργο επαναληφθει, ε τοτε θα ειναι η επομενη μου κινηση..αλλα πραγματικα ευχομαι και ελπιζω την επομενη φορα να μας πανε ολα καλα...

Ριγουλα, για την εξεταση κατατμισης DNA σπερματος που γραφεις εχω διαβασει οτι ειναι ψιλοαμφισβητουμενη και οχι 100% αξιοπιστη, οποτε μηπως να το ψαξετε πρωτα μη σας βγαλουν καποιο προβλημα που δεν υπαρχει? Σπερμοδιαγραμμα κανατε? Η σωστη διατροφη και οχι καταχρησεις ειναι το Α και το Ω για το σπερμα.

Να σε ρωτησω, για τις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας τι σου ειπε ο γιατρος για εκεινο το γονιδιο που ειχες γραψει οτι εχετε ιδιο?

Και γιατι θα σου δωσει κορτιζονη ο γιατρος στην επομενη εγκυμοσυνη??

Περιμενω τα νεα σου και κατσε να χαλαρωσεις, εγω μετα απο τοσες εξετασεις λεω αι στο καλο, δεν ξαναασχολουμαι, ο Θεος να βαλει το χερι του να μας πανε ολα καλα, γιατι ολο σε γιατρους τρεχουμε αλλα δε λεει κανεις κατι καινουργιο..εχουμε ηδη ξεκινησει προσπαθειες για μωρακι και προσευχομαι να πανε ολα καλα..

Ορμονικες ποια μερα του κυκλου εκανες? Εγω θυμαμαι ειχα κανει την 3η ημερα και προγεστερονη την 21η!

Φιλακια!!!

Καλημέρα κορίτσια,

Λοιπόν βγήκαν οι ορμονολογικές και έχω ψηλή προλακτίνη με ψηλό όριο το 23 έχω 45. Το σπερμοδιάγραμμα του άντρα μου φυσιολογικό. Έμειναν τα αποτελέσματα της θρομβοφιλίας και του dna fragmentation. Η προλακτίνη είναι αιτία αποβολών; Το έψαξα στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα πως συμβάλει σε αποβολές αν και ο γιατρός μου είπε πως ναι.

Να καταλήξω σε ένα γιατρό αλλά δεν μου εμπνέει κανένας εμπιστοσύνη δυστυχώς. Ξαναπήγα στον ένα υποψήφιο χθες και έφυγα μέσα στα κλάματα. Μου είπε για την προλακτίνη αυτό που σας είπα πιο πάνω, ενώ αυτό που διαβάζω είναι πως είναι αιτία για δυσκολία στη σύλληψη. Με βλέπει με υπερήχο(χωρίς να γυρίσει προς εμένα την οθόνη για να μου εξηγά όπως έκαναν όλοι οι άλλοι) πόναγα αφού είναι μέρες της ωορηξίας μου και μου λέει μάλλον έχεις ενδομητρίωση και βλέπω και διάφραγμα δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι αλλά το βλέπω. Καλά βρε κορίτσια η ενδομητρίωση δεν είναι αιτία δυσκολίας μέχρι και καθόλου σύλληψης; Πως γίνεται να έχω και να έμεινα έγκυος δύο φορές σε 6 μήνες;;;; Και το διάφραγμα απότι διαβάζω δύσκολα φαίνεται στον υπερήχο πως το είδε και δεν ξέρει πόσο μεγάλο είναι, αν φαινόταν λογικά θα είναι μεγάλο πολύ έτσι;;; Και όταν το ανάφερα πως ο άλλος γιατρός μου είπε (μετά από λεπτομερέστατη εξέταστη στον υπέρήχο) ότι έχω ελαφρώς καρδιόσχημη μήτρα αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος των αποβολών αφού ειναι αμελητέο το μέγεθος. και το μόνο που με ρώτησε είναι ποιος είναι ο γιατρός που σου το είπε αυτό; και όταν τελειώσε η εξέταση μου είπε ότι εντάξει και η προλακτίνη δημιουργεί αποβολές αλλά μάλλον δεν φταίει αυτή στην περίπτωση σου. Έλα να κάνουμε μια λαπαροσκόπηση/υστεροσκόπηση να τα κανονίσουμε. Μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει όπωσδήποτε να δείξει ότι βρήκε την αιτία και λύση και από την άλλη έλα να σε βάλουμε χειρουργίο να δώσεις και 4-5 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορώ άλλο αυτή την αβεβαιότητα και την έλλειψη εμπιστοσύνης που νιώθω. Μια βοήθεια σας παρακαλώ. Διάβασα σε πολλά site ότι στην Ελλάδα κάνουν υστεροσκόπηση στο ιατρείο. Πείτε μου γνώμες για γιατρούς που κάνουν αυτήν την εξέταση στο ιατρείο αφού το σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μια επίσκεψη να μου πουν γνώμες

V5vWp2.png

Δεν ξερει καμια κοπελλα να με βοηθησει; Τον γυναικολογο Δημητρη Δουμπλη τον ξερει καμια;

Για υστρεροσκοπηση στο ιατρειο ενδιαφερομαι διαβασα στο ιντερνετ αρκετους γιατρους που την κανουν, λιγη βοηθεια κοριτσια;;

V5vWp2.png

Δεν ξερει καμια κοπελλα να με βοηθησει; Τον γυναικολογο Δημητρη Δουμπλη τον ξερει καμια;

Για υστρεροσκοπηση στο ιατρειο ενδιαφερομαι διαβασα στο ιντερνετ αρκετους γιατρους που την κανουν, λιγη βοηθεια κοριτσια;;

Νομίζω ότι μιλάμε για τον ίδιο, παρότι δε θυμάμαι το μικρό του όνομα. Ειδικεύεται στις υστεροσκοπήσεις κι έχει ιατρείο στην Βασ. Σοφίας. Ό,τι και να γράψω γι' αυτόν είναι λίγο. Μετά από ένα δίμηνο ταλαιπωρίας κατά το οποίο η ιατρική κοινότητα είχε διχαστεί για το αν έχω ή δεν έχω πολύποδα του ενδομητρίου, κατέφυγα στον κ. Δουμπλη για μια διαγνωστική υστεροσκόπηση. Από την πρώτη στιγμή με ηρέμησε τελείως, ξεκίνησε τη διαδικασία χωρίς μέθη, δεν ένιωσα ούτε στιγμή πόνο (έχω πονέσει πιο πολύ σε απλά υπερηχογραφήματα), μου εξηγούσε τα πάντα ενδελεχώς και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάποια στιγμή εντόπισε το μικρό πολυποδάκι, μου ανακοίνωσε πολύ χαλαρά ότι δε βλέπει το λόγο να το αφήσει να υπάρχει, του έδωσε μια σπρωξιά με το υστεροσκόπιο και το πολυποδάκι κάνοντας ένα χαριτωμένο χορευτικό εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τη ζωή μου. Εν ολίγοις η υστεροσκόπηση μετεξελίχθηκε σε επεμβατική χωρίς να υποστώ νάρκωση, χωρίς να πονέσω, χωρίς να απαιτείται η κλασική δίμηνη ανάρρωση και χωρίς να πληρώσω το κόστος μια επεμβατικής υστεροσκόπησης. Έφυγα ενθουσιασμένη. Έκτοτε όσοι γιατροί έχουν δει το dvd απλώς υποκλίνονται στη μαεστρία του. Κι εγώ από την πλευρά μου τον συστήνω με κλειστά μάτια όπου βρεθώ κι όπου σταθώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...