Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερη φορά κενός σάκος κύησης σε 6 μήνες, τυχαίο γεγονός;;

Recommended Posts

Καλημέρα Ειρήνη,

λυπάμαι πολύ για την άσχημη εμπειρία που πέρασες.... Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη, τι πρόβλημα βρήκατε και αναγκάστηκες να κάνεις διακοπή κύησης ; Σου εύχομαι ότι καλύτερο και πολύ σύντομα μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη με ένα γλυκύτατο μπεμπάκι... Ο Θεός να σου δίνει δύναμη...

Η ξαδέρφη σου και η φίλη σου κατάφεραν να κάνουν παιδάκι μετά που ανακάλυψαν το πρόβλημα; Εμένα μου είπαν οι γιατροί ότι εφόσον έχω φυσιολογική ομοκυστεϊινη δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα αλλά τώρα θορυβήθηκα ακόμη περισσότερο με αυτά που μου λες. Τώρα θα τηλεφωνησω για ραντεβου σε αιματολόγο, έχετε δίκιο όλα τα κορίτσια... Για αντιπηχτικές εννοείς ενέσεις έτσι; Μια γιατρός στο νοσοκομείο μου είπε ότι η θρομβοφιλία δεν κάνει αποβολές τόσο νωρίς, τι νομίζετε και τι σας είπαν οι δικοί σας γιατρόι; Πάντως εννοείται πως δεν το ρισκάρω και θα κάνω ότι μου πει ο αιματολόγος αλλά με παραξενεύει το ότι οι δικές μου αποβολές ήταν τόσο πρώιμες...

σ΄ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τις ευχες! δεν γινεσαι καθολου αδιακριτη. το μωρο μου ειχε ενα σπανιο συνδρομο ανατομικο. ειχε αποφραξη ουρηθρας με αποτελεσμα τα ουρα του να μη βγαινουν και να γυριζουν παλι πισω. αυτο του κατεστρεψε τα νεφρα και σχεδον τους πνευμονες. αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη θρομβοφιλια, ηταν κατι τυχαιο απο την κατασκευη της ουρηθρας να το πω ετσι απλα.

και η ξαδερφη μου και η φιλη μου ειναι τωρα στις προσπαθειες οποτε οχι μετα τη διαγνωση δεν εχουν κανει ακομη παιδι!

οσο για την ομοκυστεινη κι εμενα η αιματολογος μου μου ειπε πως ειναι καλο που ειναι σε φυσιολογικα ορια (γιατι αν δεν ηταν επρεπε να κανεις επιπροσθετη αγωγη για να τη ρυθμισεις), γιατι οντως δεν ειναι τοσο σοβαρη η κατασταση, αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν ειναι επικινδυνη για την εγκυμοσυνη.

επισης κι εμενα θορυβηθηκε που ειχα νωρις την παλλινδρομη και γι αυτο μου εχει πει να γνωριζω για την εγκυμοσυνη αν ειναι δυνατο και πριν απο την καθυστερηση. για τις αντιπηκτικες ναι εννοω ενεσεις ηπαρινης!

ειναι επισης σημαντικο να γνωριζεις πως την αντιπηκτικη αγωγη (ενεσεις, σαλοσπιρ κτλ) αρμοδιος να τη χορηγησει και να τη ρυθμιζει αναλογως ειναι μονο ο αιματολογος! μη δεχτεις απο γυναικολογο αγωγη! εχουν υπαρξει περιπτωσεις οπου χαθηκαν εγκυμοσυνες επειδη ο γυναικολογος εδινε λαθος αντιπηκτικη αγωγη!

ο καθενας στον τομεα του!

τωρα το θεμα ειναι να ξεμπερδεψεις με τους γιατρους και να σε αναλαβει καποιος υπευθυνα! μετα μην ανησυχεις, θα μεινεις εγκυος κι ολα θα πανε καλα!

οσο για τη σαλπιγγογραφια καλα εκανες, τι νοημα εχει αφου συλλαμβανεις και μαλιστα ευκολα;;;

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου έδωσε τα glucophage να τα πέρνω για ένα μήνα και όταν μείνω έγκυος θα παίρνω και για την θρομβοφιλία( με παρέπεμψε σε αιματολόγο για να το δω αναλυτικά). Λες τελικά να ναι αυτό το προβλημά μας ; Σου το ανάφερε καθόλου ο γιατρός σου αυτό το ενδεχόμενο; Τα σερπαφάρ γιατί σου τα έδωσε; Τα agnus cactus που βοηθούν; Εύχομαι τρίτη και τυχερή φορά και όλες μας να κάνουμε το συντομότερο υγιές μωράκια!!!!

σχετικα με τα γλουκοφαζ μη τα φοβασαι! εγω με αυτα εμεινα εγκυος και τις 2 φορες μετα την παλλινδρομη!

στο παρελθον ειχα κι εγω πολυκυστικες ωοθηκες με τακτικο κυκλο. απο περυσι ομως δεν ειχα κανενα θεμα με κυστες, ημουν πεντακαθαρη. ομως οι πολυκυστικες συνδεονται αμεσα με την αντισταση της ινσουλινης με αποτελεσμα κακης ποιοτητας ωορηξιας αρα και κακης ποιοτητας ωαρια που οδηγουν σε βιοχημικες ή πρωιμες παλλινδρομες (η δικη μου βιοχημικη ηταν μια τετοια περιπτωση).

εκανα αγωγη με γλουκοφαζ και καθε φορα σε 2 μηνες εμενα εγκυος και το σακχαρο μου ηταν εντος φυσιολογικων οριων!

και τωρα παλι ξεκινησα γλουκοφαζ κι ας μην ειμαι ακομη στις προσπαθειες. (εννοειται παντα με ιατρικες οδηγιες δεν παιρνουμε χαπια απο μονες μας!)

για την amor που ρωτησε εγω το γλουκοφαζ το επαιρνα μεχρι και την 9η εβδομαδα της κυησεως, οποτε μην αγχωνεσαι αν το παιρνεις και μεινεις εγκυος. απλα να το αναφερεις στον γιατρο σου για να σου πει αν υπαρχει λογος να το συνεχισεις ή οχι.

Τι να πω, δε ξερω...μπορει να ειναι κ ετσι..

Ta vitex agnus castus τα εμαθα εδω στο forum, ειναι φυτικα (κατι σαν ομοιοπαθητικη δηλαδη, γι αυτο και δεν πρεπει να τα παιρνεις με αλλες ορμονες) και βοηθουν στην καλυτερη ωορρηξια, γενικος εχεις καλυτερο κυκλο... Λεω να τα δοκιμασω...

Για να δουμε μηπως βγαλουμε μονες μας μια ακρη διασταυρωνοντας τις πληροφοριες μας!!

Φιλακια

το σκευασμα αυτο ειναι η λεγομενη λυγαρια.

http://botanologia.blogspot.gr/2011/01/blog-post_17.html

"λυγαριά την λέμε...και...

λυγιά και καναπίτσα και αλυγαριά...

οι επιστήμονες την ονομάζουν "άγνος η κοινή"και είναι παγκοσμίως γνωστή ως"Vitex agnus-castus"......"

κοιτα εδω τι λεει

"τη λυγαριά....για την λυγαριά έχω γράψει ( εδώ ) και θα γράψω πιο εκτενώς και σε επόμενη ανάρτηση για την τεράστια βοήθειά της στην ισορροπία των γυναικείων γεννητικών ορμονών ( οιστρογόνα - προγεστερόνη ) στην εγκυμοσύνη όμως απαγορεύεται καθώς και στην γαλουχία....."

http://botanologia.blogspot.gr/2010/12/blog-post_18.html

καλο θα ηταν να συμβουλευτεις τον γιατρο σου πριν αποφασισεις να τα παρεις ή οχι!

μη πας να τα κανεις καλυτερα και σου ερθουν χειροτερα τα πραγματα!!

μπορει και να συμβει εαν ο συζυγος εχει χρονια προστατιτιδα, που καταβαλει το σπερμα. Αυτο οδηγει και σε παλινδρομες και αδειους σακους.

Αρα ειναι πολυ σημαντικο να εξεταζονται και οι δυο.

γεια σου Ειρηνη α, ηθελα κατι ακομα να σε ρωτησω για το glucophage.

Eιπες οτι τα πηρες κ συ παρολο που ησουν καθαρη, ο γυναικολογος σου σου τα προτεινε? Εκανεσ εξεταση για την αντισταση στην ινσουλινη? επισης, η εξεταση αυτη ειναι η ιδια με την καμπυλη σακχαρου ή ειναι αλλη? Εγω εκανα μονο καμπυλη σακχαρου και ειναι εντος φυσιολογικων τιμων απλα στα 120 λεπτα νατι να κατεβει κι αλλο αυτο ανεβηκε λιγο αλλα κανεις δεν εδωσε σημασια..αλλα ινσουλινης δεν εχω κανει..

Επισης Ειρηνη για τη λυγαρια τη γνωμη εχεις?? Ειναι καλυτερα το glucophage ή η λυγαρια για την ισσοροπιση των ορμονων?

Εμενα οι ορμονικες μου δεν ηταν και οι καλυτερες παρολο που ηταν εντος φυσιολογικων τιμων.

Σακχαρο νηστειας εχω 87.7

Πολυ μπερδεμα βρε παιδι μου ολες αυτες οι εξετασεις...

Παντως Ριγουλα εχω την εντυπωση οτι αφου και οι δυο με πολυκυστικες στο παρελθον και με ιδιες αποβολες κατι σημαινει κ αυτο...δε ξερω...

Διαφημίσεις

Ριγουλα, το σαλοσπιρ ναι ειναι η παιδικη ασπιρινουλα.

Επισης, τα σερπαφαρ μου τα εδωσε η γιατρος μου γιατι ενω την 1η φορα εμεινα εγκυος με την 1η προσπαθεια, την δευτερη καναμε ενα χρονο να το πιασουμε και αυτο μετα απο 2 μηνες με τα σερπαφαρ...

Η γιατρος μου λεει οτι ο κενος σακος σημαινει κακης ποιοτητας ωαρια ή σπερμα..

Ριγουλα μονο σπερμοδιαγραμμα σας ειπε να κανετε ή και καλλιεργεια σπερματος και κατι αλλο?

Εμεις μονο σπερμοδιαγραμμα καναμε, ηταν πολυ καλο εκτος απο μορφολογια φυσιολογικη με 15% (επρεπε να ειναι πανω απο 20-25%, αλλα ειχε προηγηθει πολυ αλκοολ λογω διακοπων...!!!)

γεια σου Ειρηνη α, ηθελα κατι ακομα να σε ρωτησω για το glucophage.

Eιπες οτι τα πηρες κ συ παρολο που ησουν καθαρη, ο γυναικολογος σου σου τα προτεινε? Εκανεσ εξεταση για την αντισταση στην ινσουλινη? επισης, η εξεταση αυτη ειναι η ιδια με την καμπυλη σακχαρου ή ειναι αλλη? Εγω εκανα μονο καμπυλη σακχαρου και ειναι εντος φυσιολογικων τιμων απλα στα 120 λεπτα νατι να κατεβει κι αλλο αυτο ανεβηκε λιγο αλλα κανεις δεν εδωσε σημασια..αλλα ινσουλινης δεν εχω κανει..

Επισης Ειρηνη για τη λυγαρια τη γνωμη εχεις?? Ειναι καλυτερα το glucophage ή η λυγαρια για την ισσοροπιση των ορμονων?

Εμενα οι ορμονικες μου δεν ηταν και οι καλυτερες παρολο που ηταν εντος φυσιολογικων τιμων.

Σακχαρο νηστειας εχω 87.7

Πολυ μπερδεμα βρε παιδι μου ολες αυτες οι εξετασεις...

Παντως Ριγουλα εχω την εντυπωση οτι αφου και οι δυο με πολυκυστικες στο παρελθον και με ιδιες αποβολες κατι σημαινει κ αυτο...δε ξερω...

τα γλουκοφαζ τα πηρα μετα τη βιοχημικη που ειχα για να εχω καλης ποιοτητας ωορηξιας απο εκει και περα. μου τα εδωσε ο γυναικολογος μου με τη συμφωνη γνωμη και της ενδοκρινολογου μου. ναι ημουν καθαρη απο κυστες και ειχα τακτικο κυκλο χωρις προβληματα! και οντως με βοηθησαν και τις 2 φορες! μαλιστα την τελευταια τα επαιρνα και μεχρι την 9η εβδομαδα της κυησεως επειδη εχω μια προδιαθεση για διαβητη και φοβηθηκαμε μηπως παρουσιαστει στην εγκυμοσυνη που τελικα μεχρι που εκανα τη διακοπη δεν εγινε κατι τετοιο.

το σακχαρο μου εκτος εγκυμοσυνης ειναι εντος των φυσιολογικων τιμων. δεν εχω κανει ποτε καμπυλη εκτος εγκυμοσυνης, το παρακολουθω με μετρηση απλη και γλυκοζυλιωμενης αιμοσφαιρινης που ειναι απο τις πιο αξιοπιστες εξετασεις. επισης για την ινσουλινη ειναι διαφορετικη εξεταση, αλλα η ενδοκρινολογος για τη δικη μου περιπτωση ειπε πως δεν εχει νοημα να την κανω μιας κι απο το δικο μου ιστορικο προκυπτει πως εχω αντισταση. αυτα καλα ειναι να στα εξηγησει ενας ενδοκρινολογος-διαβητολογος γιατι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. το κοινο ειναι πως θεματα που σχετιζονται με αντισταση ινσουλινης, προδιαθεση για διαβητη, αρρυθμιστο σακχαρο εχουν ως αποτελεσμα κακης ποιοτητας ωορηξια που φερει αποβολες! εμενα σ' αυτα με βοηθησε το γλουκοφαζ! γι αυτο θελει καλο γιατρο και ψαξιμο!

ενημερωτικα στην εγκυμοσυνη προλαβα κι εκανα καμπυλη σακχαρου τριωρη εχοντας κοψει το γλουκοφαζ και βγηκε φυσιολογικη.

οσο για τη λυγαρια δεν μπορω να εκφερω αποψη! δεν την εχω χρησιμοποιησει αλλα προσωπικα θα φοβομουν. αν ισχυει πως δεν επιτρεπεται στην εγκυμοσυνη οπως λεει η πηγη που παρεθεσα παραπανω ειναι μπερδεμα γιατι μεχρι να μαθεις πως εισαι εγκυος τι κανεις; σταματας το σκευασμα; κι αν ναι ποτε; κατα την ωορηξια; γι αυτο σου ειπα να ρωτησεις τον γιατρο σου! εδω ολες μιλαμε βεβαια απο προσωπικες εμπειριες και μεταφερουμε τι μας λενε οι γιατροι μας, αλλα γιατροι δεν ειμαστε!!

ομως η μια βοηθαει την αλλη να δει και να ψαξει μια αλλη οπτικη που μπορει να δωσει λυση στο προβλημα της!!

κι εγω απο εδω μεσα "ξεστραβωθηκα" και ψαχτηκα μετα την παλλινδρομη που οφειλοταν σε θρομβοφιλια οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων. ο γιατρος μου παρ'ολο που ειναι πολυ καλος γιατρος και ψαγμενος σε πολλα μου ειπε το κλασσικο πλεον "τυχαιο γεγονος". εγω ομως επεμενα και δικαιωθηκα!

εντιτ: απ οσο γνωριζω η λυγαρια για να εχει αποτελεσμα πρεπει να την παιρνεις για αρκετο χρονικο διαστημα. δεν εχει αποτελεσμα δηλαδη στο διμηνο - τριμηνο. εχε το και αυτο υπ' οψιν

Ειρηνη γεια σου και παλι!

Δηλαδη, απ'οτι καταλαβα εσυ πηρες glucophage για καλη ωορρηξια..εμενα ο ενδοκρινολογος μου ειπε να παρω αλλα οσο τα παιρνω να μην κανω προσπαθεια για εγκυμοσυνη γιατι προκαλει λεει τερατιγενεσεις!! αληθευει ή μπαρουφες ελεγες? εσυ το επερνες πανω στις προσπαθειες??

Κ κατι ακομα, πως εβγαλαν το συμπερασμα οτι εχεις προδιαθεση, λογω πολυκυστικων στο παρελθον??

Γιατι εγω δεν εχω πια, αρα κανεις δε δινει σημασια σ'αυτο ενω ειχα πολυ μεγαλο προβλημα...

Εχεις πολυ δικιο που πρεπει και μονες μας να ψαχνομαστε, φαντασου οτι ενας γυναικολογος που του ειπα μηπως να ελεγξουμε και το σακχαρο ηταν τελειως αρνητικος και μου ειπε οτι η καμπυλη γινεται μονο στην 21η εβδομαδα αν θυμαμαι καλα...

Αλλα μετα ειδα εδω στο φορουμ τι γινεται κ μου μπηκαν ψιλοι στ'αυτια!!

Νομιζω οτι με προγεστερονη 13 που ειχα στην 21η μερα του κυκλου δεν ειχα και την καλυτερη ωορρηξια και σε συνδυασμο με τις πολυκυστικες που ειχα στο περλθον αρχιζω να πιστευω οτι το glucophage θα μου εκανε καλο....

Ειρηνη αν επιτρεπετε, μια παλλινδρομη ειχες??και σε ποια εβδομαδα??

Το έχω στο μυαλό μου και εννοείται πως αν δεν βρω άκρη δεν θα διστάσω να έρθω αφού θέλω πολύ να καταλήξω κάπου... Διάβασα για τον Παράσχο πολύ καλά σχόλια, τον ξέρεις καθόλου; Κάποιος που να συστήνεις, αφού δεν έχω ιδέα από γιατρούς στην Ελλάδα και δεν έχω κάποιον να μου συστήσει :)

Δεν τον ξέρω αλλά μάλλον θα χρειαστεί να πάω κι εγώ σε αιματολόγο, οπότε αν βγάλω άκρη, θα σου πω! Πάντως εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πολλές κοπέλες από Αθήνα που σίγουρα θα μπορούν να σου συστήσουν γιατρούς κάθε ειδικότητας, δεν θα πας στα τυφλά.

καλη μου φιλη ειχε στην 1η της εγκυμοσυνη κενο σακο και μετα απο επισκεψη σε αιματολογο της ειπε οτι σε επομενη εγκυμοσυνη θα κανει αντιπηκτικη συν φυλλικο. κι αυτη ειναι ετεροζυγη στον MTHFR C677T.

ξαδερφη μου με ενα παιδι και 2 παλλινδρομες επισης ετεροζυγη στον MTHFR C677T και στην επομενη εγκυμοσυνη παλι της ειπαν αντιπηκτικη και φυλλικο.

και οι 3 περιπτωσεις εχουμε φυσιολογικη ομοκυστεϊνη!

εγω προσωπικα στη θεση σου δεν θα ρισκαρα επομενη εγκυμοσυνη χωρις αντιπηκτικη!

Νομίζω ότι καλό είναι να μην κάνουμε διαγνώσεις έτσι εύκολα και να μην πανικοβάλλουμε χωρίς λόγο η μία την άλλη. Εγώ είμαι ετερόζυγη στον MTHFR C677T και στον MTHFR Α1298C. Απ' ό,τι διαβάζω στο ίντερνετ δύο ετερόζυγες μεταλλάξεις στον MTHFR ίσον με μία ομόζυγη. Δεν έχω ιδέα αν έχω φυσιολογική ομοκυστεΐνη ή όχι (δεν έχω κάνει ακόμα αυτή την εξέταση) όμως έμεινα έγκυος και γέννησα κανονικά το μωράκι μου.

Αν έχω καταλάβει καλά από αυτά που έχω διαβάσει, οι μεταλλάξεις αυτές αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας για θρόμβωση, αλλά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι δεν θα μπορέσεις να κάνεις παιδί χωρίς αντιπηκτικές / ασπιρίνη / βιταμίνες. Σίγουρα θα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, οπότε καλύτερα να πάρουμε γνώμη από γιατρό που θα δει όλο μας το ιστορικό και θα αποφανθεί για την καλύτερη αντιμετώπιση.

Επίσης προσωπικά θα έλεγα να προσέχετε τα φυτικά σκευάσματα. Δεν είναι απαραίτητα χωρίς παρενέργειες επειδή είναι φυτικά. Και την τριγωνέλλα την παίρνουν πολλές κοπέλες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος στον θηλασμό, αλλά καταστρέφει το συκώτι της μαμάς και του μωρού! Οπότε προσοχή και πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για το τι παίρνετε. Να σκέφτεστε ότι φυτικό είναι και το κώνιο, αλλά είναι δηλητήριο...

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι καλό είναι να μην κάνουμε διαγνώσεις έτσι εύκολα και να μην πανικοβάλλουμε χωρίς λόγο η μία την άλλη. Εγώ είμαι ετερόζυγη στον MTHFR C677T και στον MTHFR Α1298C. Απ' ό,τι διαβάζω στο ίντερνετ δύο ετερόζυγες μεταλλάξεις στον MTHFR ίσον με μία ομόζυγη. Δεν έχω ιδέα αν έχω φυσιολογική ομοκυστεΐνη ή όχι (δεν έχω κάνει ακόμα αυτή την εξέταση) όμως έμεινα έγκυος και γέννησα κανονικά το μωράκι μου.

Αν έχω καταλάβει καλά από αυτά που έχω διαβάσει, οι μεταλλάξεις αυτές αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας για θρόμβωση, αλλά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι δεν θα μπορέσεις να κάνεις παιδί χωρίς αντιπηκτικές / ασπιρίνη / βιταμίνες. Σίγουρα θα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, οπότε καλύτερα να πάρουμε γνώμη από γιατρό που θα δει όλο μας το ιστορικό και θα αποφανθεί για την καλύτερη αντιμετώπιση.

Επίσης προσωπικά θα έλεγα να προσέχετε τα φυτικά σκευάσματα. Δεν είναι απαραίτητα χωρίς παρενέργειες επειδή είναι φυτικά. Και την τριγωνέλλα την παίρνουν πολλές κοπέλες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος στον θηλασμό, αλλά καταστρέφει το συκώτι της μαμάς και του μωρού! Οπότε προσοχή και πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για το τι παίρνετε. Να σκέφτεστε ότι φυτικό είναι και το κώνιο, αλλά είναι δηλητήριο...

δε νομιζω πως εκανα καποια διαγνωση! αν δεις στα ποστ μου λεω πως καταθετω μοναχα την προσωπικη μου αποψη, πως δεν ειμαι γιατρος, λεω μονο τι ειπε η δικη μου γιατρος γενικα αναφερομαι σε προσωπικη εμπειρια και κοντινων μου προσωπων και παντα τονιζω η καθεμια κοπελα να συμβουλευετε τον γιατρο της ειτε προκειται για εξετασεις ειτε για χημικα φαρμακα ειτε για φυτικα σκευασματα. δεν ειπα σε καποια τι να κανει με την εννοια της διαγνωσης και θεραπειας! ειπα μονο τι εκανα εγω για μενα κι αφου ρωτανε τη γνωμη μας απαντησα τι θα εκανα και στη δικη τους θεση!

με καθε καλη διαθεση νομιζω κακως παρεξηγησες το ποστ μου

Ειρηνη γεια σου και παλι!

Δηλαδη, απ'οτι καταλαβα εσυ πηρες glucophage για καλη ωορρηξια..εμενα ο ενδοκρινολογος μου ειπε να παρω αλλα οσο τα παιρνω να μην κανω προσπαθεια για εγκυμοσυνη γιατι προκαλει λεει τερατιγενεσεις!! αληθευει ή μπαρουφες ελεγες? εσυ το επερνες πανω στις προσπαθειες??

Κ κατι ακομα, πως εβγαλαν το συμπερασμα οτι εχεις προδιαθεση, λογω πολυκυστικων στο παρελθον??

Γιατι εγω δεν εχω πια, αρα κανεις δε δινει σημασια σ'αυτο ενω ειχα πολυ μεγαλο προβλημα...

Εχεις πολυ δικιο που πρεπει και μονες μας να ψαχνομαστε, φαντασου οτι ενας γυναικολογος που του ειπα μηπως να ελεγξουμε και το σακχαρο ηταν τελειως αρνητικος και μου ειπε οτι η καμπυλη γινεται μονο στην 21η εβδομαδα αν θυμαμαι καλα...

Αλλα μετα ειδα εδω στο φορουμ τι γινεται κ μου μπηκαν ψιλοι στ'αυτια!!

Νομιζω οτι με προγεστερονη 13 που ειχα στην 21η μερα του κυκλου δεν ειχα και την καλυτερη ωορρηξια και σε συνδυασμο με τις πολυκυστικες που ειχα στο περλθον αρχιζω να πιστευω οτι το glucophage θα μου εκανε καλο....

Ειρηνη αν επιτρεπετε, μια παλλινδρομη ειχες??και σε ποια εβδομαδα??

amor μου τον απριλιο του 2011 ειχα την βιοχημικη λογω κακης ωορηξιας να φανταστεις ειχα προγεστερονη 0,50!!!

τοτε λοιπον ο γυναικολογος μου με τη συμφωνη γνωμη της ενδοκρινολογου μου μου χορηγησαν γλουκοφαζ για να φτιαξουμε την ωορηξια οπως και εγινε! τα επαιρνα ενω καναμε προσπαθειες, τα επαιρνα ακομη και κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μεχρι και την 9η εβδομαδα. σχετικα με την τερατογεννεση υπαρχουν τελευταιες ερευνες που δειχνουν το αντιθετο. δεν θα επεκταθω παραπερα γιατι δεν εχω πηγες να παραθεσω, η πηγη μου ειναι η ενδοκρινολογος-διαβητολογος μου η οποια συμμετειχε σε σχετικο συνεδριο.

ο γυναικολογος μου υποψιαστηκε λογω ιστορικου με πολυκυστικες για λανθανων διαβητη. ετσι τον χαρακτηρισε. οτι δεν εχω διαβητη αλλα υπαρχει προδιαθεση να εκδηλωθει κι ετσι ξεκινησαμε το γλουκοφαζ να δουμε πως θα παει.

παλλινδρομη ειχα μια τον σεπτεμβριο του 2011. το εμβρυο παλλινδρομησε στην 8η εβδομαδα. η αιματολογος μετα απο εξετασεις θρομβοφιλιας μου ειπε πως ευθυνονται οι μεταλλαξεις που ειχα.

στην τοτε εγκυμοσυνη εκανα καμπυλη σακχαρου οταν ημουν στην 7η εβδομαδα. εκανα τη μικρη καμπυλη.

στην τελευταια μου εγκυμοσυνη εκανα την τριωρη καμπυλη στην 15η εβδομαδα με σκοπο να την επαναλαβω στην 21η. καθε μερα μετρουσα και το σακχαρο με μηχανακι κι εκανα διατροφη.

στα ειπα οσο πιο αναλυτικα μπορουσα!!!

δε νομιζω πως εκανα καποια διαγνωση! αν δεις στα ποστ μου λεω πως καταθετω μοναχα την προσωπικη μου αποψη, πως δεν ειμαι γιατρος, λεω μονο τι ειπε η δικη μου γιατρος γενικα αναφερομαι σε προσωπικη εμπειρια και κοντινων μου προσωπων και παντα τονιζω η καθεμια κοπελα να συμβουλευετε τον γιατρο της ειτε προκειται για εξετασεις ειτε για χημικα φαρμακα ειτε για φυτικα σκευασματα. δεν ειπα σε καποια τι να κανει με την εννοια της διαγνωσης και θεραπειας! ειπα μονο τι εκανα εγω για μενα κι αφου ρωτανε τη γνωμη μας απαντησα τι θα εκανα και στη δικη τους θεση!

με καθε καλη διαθεση νομιζω κακως παρεξηγησες το ποστ μου

Δε νομίζω ότι το παρεξήγησα, ούτε είχα διάθεση να το παρεξηγήσω. Εκείνο το οποίο με παρακίνησε να απαντήσω ήταν το σχόλιό σου ότι "στη θέση σου δεν θα ρίσκαρα" το οποίο μου ακούστηκε κάπως. Ειδικά όταν μιλάμε για αντιπηκτικές ενέσεις, οι οποίες αν πιστέψεις τη βιβλιογραφία δεν είναι εντελώς χωρίς ρίσκο. Και βεβαίως χωρίς να ξέρουμε το ιατρικό προφίλ της Ριγούλας και της κάθε μίας εδώ μέσα, οπότε πώς μπορούμε να ξέρουμε τη θέση της για να μπορούμε να αποφανθούμε για το τι θα κάναμε;

Τα περί φυτικών σκευασμάτων τα είπα γενικά. Συγγνώμη αν φάνηκε σαν να μιλούσα για σένα επειδή είχα κάνει την παραπομπή στην αρχή.

η ξαδερφη που αναφερω και παραπανω εχει την ιδια μεταλλαξη με σενα. εχει και αυτη ενα παιδι που το γεννησε φυσιολογικα χωρις προβληματα.

μετα απο το παιδι ειχε 2 παλλινδρομες, εκανε εξετασεις και βρηκε τη μεταλλαξη. οι γιατροι της γυναικολογος και αιματολογος της ειπαν σε επομενη κυηση απαραιτητως ηπαρινη. οπως βλεπεις συμφωνω μαζι σου! δεν λεω σωνει ντε και καλα πως αν δεν κανεις ηπαρινη θα χασεις μωρο. ομως μπορει και να το χασεις...αυτο το ρισκο ας το αποφασισει η καθε μια για τον εαυτο της!

για το ιστορικο και τον γιατρο το εχω πει πολλες φορες, μην επαναλαμβανομαι! εδω λεμε τη προσωπικη μας γνωμη την οποια και ζητησαν! δεν λεμε σε κανεναν αυθαιρετως να κανει σωνει ντε και καλα ο,τι καναμε εμεις και κυριως χωρις τη γνωμη του γιατρου του.

οσο για τον παραγοντα MTHFR C677Tτον χαρακτηριζουν ως γονιδιο της ομοκυστεϊνης γιατι συνηθως (οχι παντα), επηρρεαζει την ομοκυστεϊνη.

Δε νομίζω ότι το παρεξήγησα, ούτε είχα διάθεση να το παρεξηγήσω. Εκείνο το οποίο με παρακίνησε να απαντήσω ήταν το σχόλιό σου ότι "στη θέση σου δεν θα ρίσκαρα" το οποίο μου ακούστηκε κάπως. Ειδικά όταν μιλάμε για αντιπηκτικές ενέσεις, οι οποίες αν πιστέψεις τη βιβλιογραφία δεν είναι εντελώς χωρίς ρίσκο. Και βεβαίως χωρίς να ξέρουμε το ιατρικό προφίλ της Ριγούλας και της κάθε μίας εδώ μέσα, οπότε πώς μπορούμε να ξέρουμε τη θέση της για να μπορούμε να αποφανθούμε για το τι θα κάναμε;

Τα περί φυτικών σκευασμάτων τα είπα γενικά. Συγγνώμη αν φάνηκε σαν να μιλούσα για σένα επειδή είχα κάνει την παραπομπή στην αρχή.

ναι βρε παιδι μου δεν παρεξηγησα τις προθεσεις σου! κατα βαση συμφωνουμε!

απλα κατεθεσα την προσωπικη μου αποψη γιατι ζητηθηκε! τιποτα περισσοτερο τιποτε λιγοτερο!! δεν της ειπα να κανει σωνει ντε και καλα αυτο που θα εκανα εγω στη θεση της, το τι θα κανει η ιδια ειναι δικο της θεμα!

Διαφημίσεις

ναι βρε παιδι μου δεν παρεξηγησα τις προθεσεις σου! κατα βαση συμφωνουμε!

απλα κατεθεσα την προσωπικη μου αποψη γιατι ζητηθηκε! τιποτα περισσοτερο τιποτε λιγοτερο!! δεν της ειπα να κανει σωνει ντε και καλα αυτο που θα εκανα εγω στη θεση της, το τι θα κανει η ιδια ειναι δικο της θεμα!

Καλέ το καταλαβαίνω, καμία παρεξήγηση. Εγώ στο μόνο που διαφώνησα είναι στον τόνο σου, που μου ακούστηκε κάπως τρομολαγνικός, σαν να έλεγες ότι οι ηπαρίνες είναι μονόδρομος και ότι χωρίς ηπαρίνες δεν υπάρχει σωτηρία. Γι' αυτό ανέφερα το δικό μου προφίλ, για να δει η Ριγούλα ότι δεν είναι όλα μαύρα. Μπορεί να φταίει και ο γραπτός λόγος που κατάλαβα λάθος, ελπίζω να μην με παρεξήγησες, δεν ήθελα να σου μπω στο μάτι, απλά να μας καθυσηχάσω όλες!

Πέραν αυτού, εννοείται ότι κι εμένα η άποψή μου είναι ότι βρίσκουμε τον καλύτερο και πιο ειδικό γιατρό, ακολουθούμε κατά γράμμα τις συμβουλές του και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Καλέ το καταλαβαίνω, καμία παρεξήγηση. Εγώ στο μόνο που διαφώνησα είναι στον τόνο σου, που μου ακούστηκε κάπως τρομολαγνικός, σαν να έλεγες ότι οι ηπαρίνες είναι μονόδρομος και ότι χωρίς ηπαρίνες δεν υπάρχει σωτηρία. Γι' αυτό ανέφερα το δικό μου προφίλ, για να δει η Ριγούλα ότι δεν είναι όλα μαύρα. Μπορεί να φταίει και ο γραπτός λόγος που κατάλαβα λάθος, ελπίζω να μην με παρεξήγησες, δεν ήθελα να σου μπω στο μάτι, απλά να μας καθυσηχάσω όλες!

Πέραν αυτού, εννοείται ότι κι εμένα η άποψή μου είναι ότι βρίσκουμε τον καλύτερο και πιο ειδικό γιατρό, ακολουθούμε κατά γράμμα τις συμβουλές του και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

χαχα! μαλλον ευθυνεται ο γραπτος λογος γιατι εννοειται πως δεν ηθελα να εκφρασω κατι τετοιο σχετικα με τις ηπαρινες! ισως φανηκε ετσι επειδη ανεφερα 3 παραδειγματα (με τον εαυτο μου μεσα) που ολοι οι γιατροι ειχαν το ιδιο πορισμα!

οπως πολυ σωστα λες το κλειδι ειναι ειδικος γιατρος και η ελπιδα πως ολα θα πανε καλα στο μελλον! :D

οσο για τον παραγοντα MTHFR C677Tτον χαρακτηριζουν ως γονιδιο της ομοκυστεϊνης γιατι συνηθως (οχι παντα), επηρρεαζει την ομοκυστεϊνη.

Ευχαριστώ για αυτή την πληροφορία, δεν το ήξερα. Ακόμα δεν έχω στείλει τις εξετάσεις μου στη γυναικολόγο, οπότε δεν έχω λάβει καμία ιατρική συμβουλή, μόνο ό,τι έχω διαβάσει στο ίντερνετ.

Ευχαριστώ για αυτή την πληροφορία, δεν το ήξερα. Ακόμα δεν έχω στείλει τις εξετάσεις μου στη γυναικολόγο, οπότε δεν έχω λάβει καμία ιατρική συμβουλή, μόνο ό,τι έχω διαβάσει στο ίντερνετ.

να' σαι καλα! σου ευχομαι καλα αποτελεσματα και συντομα τελειομηνη εγκυμοσυνη με γερο μωρο!

αυτο μου ειχε πει η αιματολογος μου και ειναι το πρωτο που τσεκαρε μολις ειδε μεταλλαξη στο συγκεκριμενο γονιδιο. καπου νομιζω το ειχα πετυχει και στο ιντερνετ.

χωρις να θελω να γινω αδιακριτη, αν θυμαμαι καλα προσφατα εκανες διακοπη κυησεως; σε ποσο καιρο σου ειπε ο γιατρος σου να ξεκινησεις προσπαθειες;

εντιτ: http://www.aimodiagnosi.gr/articles/view/126

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για το λινκ! Όχι, δεν έχω κάνει διακοπή κυήσεως, δεν ξέρω τι να σου πω, πάντως απ' ό,τι έχω ακούσει οι γνώμες και σε αυτό το θέμα διίστανται.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για το λινκ! Όχι, δεν έχω κάνει διακοπή κυήσεως, δεν ξέρω τι να σου πω, πάντως απ' ό,τι έχω ακούσει οι γνώμες και σε αυτό το θέμα διίστανται.

ωχχχχ, χιλια συγνωμη προφανως σε μπερδεψα με καποια αλλη κοπελα!

για την ιστορια ο γιατρος μου ειπε προσπαθειες σε 3 μηνες παλι, αλλα πολυ θα ηθελα να ξεκινησω νωριτερα :confused:

Eιρήνη Α πραγματικα ησουν πολυ αναλυτικη!

Ευχαριστω για τα φωτα σου και σας ευχαριστω ολες!!

Σωπα βρε παιδι μου, προγεστερονη μονο 0,5? Σε ποια ημερα του κυκλου/εβδομαδα κυησης ειχες αυτην τιην τιμη?? Οντως πολυ χαμηλη..

Εμενα κοριτσια για τη θρομβοφιλια που εχω αλλοι μου λενε οτι εφταιξε 100% αυτο αφου αυτο το προβλημα φανηκε απο ολες τις εξετασεις που εκανα και αλλοι οτι αυτοι οι παραγοντες δεν κανουν τοσο νωρις αποβολες!!

Σημειωτεον οτι εκτος εγκυμοσυνης φυσικα καπνιζω σαν ...στης!!!

Παντως αρχιζω να βλεπω τα glucopage με αλλο ματι, καθως απ'οτι καταλαβα ακομα κ συ Ειρηνη που δεν ειχες πλεον ουτε κυστες ουτε αστατο κυκλο σε βοηθησαν! Και η Ριγουλα που εχει κ αυτη 2 αδειους σακος σαν εμενα, εχει επισης πολυκυστικες.

Αληθεια Ριγουλα, εσυ εχεις ακομα κυστες ή σου περασαν με αντισυλληπτικα ή καποια αλλη αγωγη?

Ειρηνη, να σε ρωτησω, ποσων mg glucophage επερνες και τι δοσολογια? Μετα το φαγητο ή πριν?

(Οσο για τη λυγαρια, με τοσα που διαβασαν τα ματακια μου σημερα γι'αυτην δε ξερω....ισως τελικα να μην ειναι και η καλυτερη ιδεα, little monkey νομιζω οτι εχεις δικιο, επειδη ειναι φυτικα δε σημαινει οτι ειναι και αθωα...)

Αχ κοριτσια, ευχομαι πραγματικα μεσα απο την καρδια μου σε οοοολες εμας που τοσο πολυ θελουμε ενα πλασματακι γλυκο να μας ερθει γρηγορα και ανωδυνα!

Καληνυχτα σας...

Νικουδακη μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Ριγουλα αυτο που εγραψες ειναι οντως πολυ σημαντικο..εγω δεν εχω πλεον πολυκυστικες αλλα στο παρελθον ειχα πολυυυ μεγαλο προβλημα (φαντασου στα 19 μου ειχα 1,5 χρονο να δω περιοδο!!) και τοτε εκανα θεραπεια 2 χρονια με αντισυλληπτικα και απο τοτε εχω καθε μηνα περιοδο, οχι παρα πολυ σταθερο (30-33 μερες) αλλα δεν εχω πια κυστουλες. Εμενα glycophage δε μου εδωσε, να σε ρωτησω, σου ειπε να τα παρεις για 1 μενα ενω προσπαθεις ή να τα παρεις και μετα να ξεκινησεις προσπαθειες?

Θελω να πω, αν τα παρεις ενα μηνα και μεινεις εγγυος και μεχρι να το μαθεις τα συνεχιζεις δεν υπαρχει προβλημα?

Παντως, δεν επρεπε πρωτα να δει τις ορμονικες σου και την καμπυλη σου και μετα να σου τα δωσει ή σου τα εδωσε επειδη τις ειπες για τις πολυκυστικες?

Να σου πω την αληθεια Ριγουλα εγω απόοοτι εχω διαβασει και σε αμερικανικα site ο λεγομενος κενος σακος (blighted ovum) συνηθως ειναι επακολουθο κακης συλληψης, δηλαδη ή κακο ωαριο ή κακο σπερμα...

Και ειναι τυχαιο.. Αλλα οπως εβαλες κ τιτλο, τυχαιο 2 φορες??

Τι να πω, δε ξερω...μπορει να ειναι κ ετσι..

Ta vitex agnus castus τα εμαθα εδω στο forum, ειναι φυτικα (κατι σαν ομοιοπαθητικη δηλαδη, γι αυτο και δεν πρεπει να τα παιρνεις με αλλες ορμονες) και βοηθουν στην καλυτερη ωορρηξια, γενικος εχεις καλυτερο κυκλο... Λεω να τα δοκιμασω...

Για να δουμε μηπως βγαλουμε μονες μας μια ακρη διασταυρωνοντας τις πληροφοριες μας!!

Φιλακια

Καλημέρα κοριτσάκι,

Ναι μου είπε να τα πάρω για ένα μήνα και να πάω να με δει, στο μεταξύ αν προκύψει εγκυμοσύνη να πάρω και προγεστερόνη και ότι δεν πειράζει να τα παίρνω σε όλη την εγκυμοσύνη.. Και μένα με παραξένεψε που ακόμα δεν έκανα τις ορμονικές, αφού περιμένω την 3 μέρα του κύκλου, και μου έδωσε ήδη αγωγή. Βέβαια δεν την ξεκίνησα αφού έχω ραντεβού σε ακόμη 2 γιατρούς για γνώμες και να διασταυρώσω αυτά που μου είπε. Έκλεισα και ραντεβού σε αιματολόγο σε άλλη πόλη,στη Λευκωσία, στις 22 του μήνα 160 ευρουλάκια η επίσκεψη μου πε η κοπέλλα επειδή θα κρατήσει 1 - 1.5 ώρα η πρώτη φορά. Τι θα μου κάνει βρε κορίτσια πάλι εξετάσεις;;; :shock: Σαν πολλά κοινά δεν έχουμε κοριτσάκι μου;! Στο τέλος μόνο διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που παίρνουμε όλες θα βρουμε άκρη!!! φιλιά

V5vWp2.png

σ΄ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τις ευχες! δεν γινεσαι καθολου αδιακριτη. το μωρο μου ειχε ενα σπανιο συνδρομο ανατομικο. ειχε αποφραξη ουρηθρας με αποτελεσμα τα ουρα του να μη βγαινουν και να γυριζουν παλι πισω. αυτο του κατεστρεψε τα νεφρα και σχεδον τους πνευμονες. αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη θρομβοφιλια, ηταν κατι τυχαιο απο την κατασκευη της ουρηθρας να το πω ετσι απλα.

και η ξαδερφη μου και η φιλη μου ειναι τωρα στις προσπαθειες οποτε οχι μετα τη διαγνωση δεν εχουν κανει ακομη παιδι!

οσο για την ομοκυστεινη κι εμενα η αιματολογος μου μου ειπε πως ειναι καλο που ειναι σε φυσιολογικα ορια (γιατι αν δεν ηταν επρεπε να κανεις επιπροσθετη αγωγη για να τη ρυθμισεις), γιατι οντως δεν ειναι τοσο σοβαρη η κατασταση, αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν ειναι επικινδυνη για την εγκυμοσυνη.

επισης κι εμενα θορυβηθηκε που ειχα νωρις την παλλινδρομη και γι αυτο μου εχει πει να γνωριζω για την εγκυμοσυνη αν ειναι δυνατο και πριν απο την καθυστερηση. για τις αντιπηκτικες ναι εννοω ενεσεις ηπαρινης!

ειναι επισης σημαντικο να γνωριζεις πως την αντιπηκτικη αγωγη (ενεσεις, σαλοσπιρ κτλ) αρμοδιος να τη χορηγησει και να τη ρυθμιζει αναλογως ειναι μονο ο αιματολογος! μη δεχτεις απο γυναικολογο αγωγη! εχουν υπαρξει περιπτωσεις οπου χαθηκαν εγκυμοσυνες επειδη ο γυναικολογος εδινε λαθος αντιπηκτικη αγωγη!

ο καθενας στον τομεα του!

τωρα το θεμα ειναι να ξεμπερδεψεις με τους γιατρους και να σε αναλαβει καποιος υπευθυνα! μετα μην ανησυχεις, θα μεινεις εγκυος κι ολα θα πανε καλα!

οσο για τη σαλπιγγογραφια καλα εκανες, τι νοημα εχει αφου συλλαμβανεις και μαλιστα ευκολα;;;

Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο σύνδρομο όπως αυτό που είχε το μωράκι σου... :( Λυπάμαι πάρα πολύ :( Έκλεισα και γώ ραντεβού σε αιματολόγο στις 22 και θα ακολουθήσω ότι αγωγή μου πεί. Αυτό που σκέφτομαι είναι για υστεροσκόπηση, βασικά για ναμαι σίγουρη ότι έκανα όλες τις εξετάσεις και να προχωρώ καθαρά... Αν και οι γιατροί που πήγα μέχρι τώρα μου είπαν πως δεν χρειάζεται, θα πάω σε ακόμη δύο για γνώμες και θα αποφασίσω..

V5vWp2.png

σχετικα με τα γλουκοφαζ μη τα φοβασαι! εγω με αυτα εμεινα εγκυος και τις 2 φορες μετα την παλλινδρομη!

στο παρελθον ειχα κι εγω πολυκυστικες ωοθηκες με τακτικο κυκλο. απο περυσι ομως δεν ειχα κανενα θεμα με κυστες, ημουν πεντακαθαρη. ομως οι πολυκυστικες συνδεονται αμεσα με την αντισταση της ινσουλινης με αποτελεσμα κακης ποιοτητας ωορηξιας αρα και κακης ποιοτητας ωαρια που οδηγουν σε βιοχημικες ή πρωιμες παλλινδρομες (η δικη μου βιοχημικη ηταν μια τετοια περιπτωση).

εκανα αγωγη με γλουκοφαζ και καθε φορα σε 2 μηνες εμενα εγκυος και το σακχαρο μου ηταν εντος φυσιολογικων οριων!

και τωρα παλι ξεκινησα γλουκοφαζ κι ας μην ειμαι ακομη στις προσπαθειες. (εννοειται παντα με ιατρικες οδηγιες δεν παιρνουμε χαπια απο μονες μας!)

για την amor που ρωτησε εγω το γλουκοφαζ το επαιρνα μεχρι και την 9η εβδομαδα της κυησεως, οποτε μην αγχωνεσαι αν το παιρνεις και μεινεις εγκυος. απλα να το αναφερεις στον γιατρο σου για να σου πει αν υπαρχει λογος να το συνεχισεις ή οχι.

Όταν ανακάλυψες πως είσαι έγκυος μέχρι πόσων εβδομαδών τα έπαιρνες; Σαν να ξετυλίγεται το κουβάρι σιγά σιγά, έχει βάση αυτό που μου λες για την ποιότητα του ωαρίου. Πιστέυω πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να σύμβηκε και στην δική μου περίπτωση, σκέψου ότι πήγα σε 3 γιατρούς και ούτε ένας από αυτούς το σκέφτηκε αυτό και κανείς τους δεν έβαλε τον σύζυγο να κάνει εξέταση..... Μόνο η γιατρός που πήγα προχθές μου το ανάφερε και μου είπε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβαίνει. Εντωμεταξύ η δουλειά του σύζυγου μου έχει να κάνει με μηχανήματα,μπορεί και αυτό να βλάπτει μου είπε..Θα πάω αύριο πρωί να κάνω την αντίσταση στην ινσουλίνη,είπα να αδιαθετήσω και όταν θα πήγαινα την 3 μέρα για τις ορμονικές να έκανα και την ινσουλίνη, να μην με τρυπάνε συνέχεια αλλά δεν μπορώ να περιμένω. Άντε να έρθει και αυτή η ακατανόμαστη να κάνω και τις άλλες εξετάσεις.. Κάθε φορά που λέω τελείωσα με αυτές, όλο και κάποια εξέταση θα μου πουν να κάνω :shock:

V5vWp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...