Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεύτερη φορά κενός σάκος κύησης σε 6 μήνες, τυχαίο γεγονός;;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σε ολες! Ριγουλα μην αγχωνεσαι καλη μου,...το ξερω οτι εχεις πολλες αγωνιες γιατι κ γω τα ιδια ακριβως περασα και σε καταλαβαινω 100% αλλα πανω απ'ολα ψυχραιμια!! Απο το μηνυμα σου καταλαβαινω οτι σε εχει πιασει ενας ψιλοπανικος.. μην αγχωνεσαι αλλοστε τωρα κανεις και τις εξετασουλες σου και να δεις που ολα καλα θα πανε!

Πρωτα απ'ολα να σου πω οτι ολες οι εξετασεις που εγραψες ειναι αιματολογικες εκτος απο ουρεοπλασμε (που ειχα κ τετοιο κ πηρα αντιβιωση περυσι κ εφυγε) και μυκοπλασμα που ειναι καλλιεργεια κολπικου υγρου και δεν ποναει ΚΑΘΟΛΟΥ! (σαν το τεστ παπ ποναει)!!

δευτερον, αν μπορεις διευκρινισε για την εξετασει με το ιδιο γονιδιο με το συζυγο που κανατε (για να καταλαβω αν την εχω κανει κ γω). Πως σου την εγραψε ο γιατρος σου?? Μηπως εννοεις τα αντιπατρικα αντισωματα που κατι κοιτανε κατι με τα λεμφοκυτταρα?

Τριτον, η υστεροσαλπιγγογραφια δεν ποναει, αλλοστε διαρκει μονο λιγα δευτερολεπτα, μεχρι να πεις αχ τελειωσε (κ αυτη την εκανα) αλλα την εκανα γιατι για 8 μηνες μετα την πρωτη αποβολη προσπαθουσαμε κ τιποτα, αρα η γιατρος μου θελησε να δει αν ειναι καλες οι σαλπιγγες. Εσυ απο τη στιγμη που μεσα σε 6 μηνες εμεινες εγκυος 2 φορες ποιος ο λογος να κανεις σαλπιγγογραφια? Αν ειναι για να δει ο γιατρος σου για προβληματα μητρας τοτε καλυτερα να κανεις υστεροσκοπη που ειναι και πιο εγκυρη γιατι βλεπει απευθειας τη μητρα.

Εγω θα ελεγα να περιμενεις να βγουν τα αποτελεσματα σου να δεις τι θα δειξει και μετα να το σκεφτεις για υστεροσκοπηση.

Τωρα για αυτο που ρωτας με τον σακο δε ξερω....τι διαμετρο ειχε ο σακος σου μεχρι που απεβαλες? εμενα ηταν 6,6 χιλιοστα και δε φαινοταν τιποτα μεσα, και η χοριακη μου επισης δεν διπλασιαζοταν,οπως και ο σακος δε μεγαλωνε με τους ρυθμοτς που επρεπε, φανηκε απτην αρχη δηλαδη και τις 2 φορες οτι κατι δεν πηγαινε καλα. Εσυ μετρουσες τις χοριακες σου καθε 2-3 μερες?

Η γιατρος μου μου ειπε οτι λογω θρομβοφιλιας δεν αιματωθηκε καλα η περιοχη με αποτελεσμα να μη δινει θρεπτικα συστατικα και ετσι το εμβρυο δεν αναπτυχθηκε..

Παρ'ολα αυτα πραγματικα μπορει να ετυχε.

Οπως και να 'χει θελω να πιστευω οτι ολα θα πανε καλα και οτι θα γινουμε μανουλες. Και πανω απ'ολα να εχουμε αισιοδοξια!

Περιμενω νεα σου και ο,τι αλλο θες ρωτας!:P:D

Καλημέρα κορίτσια,

Amor έχεις δίκιο με έπιασε πανικός, θέλω να τα κάνω όλα τώρα να δω αν συμβαίνει κάτι και να αρχίσουμε να προσπαθούμε. Αυτή η στασιμότητα με πνίγει, με καταθλίβει. Απ΄ότι κατάλαβα η εξέταση που σου είπα είναι για να δει ο γιατρός αν έχουμε ιστοσυμβατότητα με τον σύζυγο μου. Τώρα για την υστεροσαλπιγγογραφία πήρα στον ακτινολόγο και με ρώτησαν αν είμαι αλλεργική σε κάτι(δεν έτυχε να βρω ως τώρα κάποια αλλεργία) και μου είπε ή θα υπογράψω χαρτί με δική μου ευθύνη ή να φέρουν αναισθησιολόγο στην εξέταση και αν συμβεί κάτι και είμαι αλλεργική να μου βάλει ένεση. Όταν της είπα τι μπορεί να συμβεί μου είπε ότιδήποτε. Καταλαμβαίνεις τον πανικό που με έπιασε.. και γω παραξενεύτηκα γιατί μου την έγραψε ο γιατρός αφού δεν έχω πρόβλημα με τις σάλπιγγες,απότι μου πε επειδή δεν είναι επεμβατική και είναι πιο απλή από την υστεροσκόπηση. Δεν ξέρω ποιά να κάνω τελικά και το κυριότερο αν κάνω την υστεροσκόπηση σε ποιό γιατρό αφού σε αυτόν που με παρακολουθούσε δεν θέλω να ξαναπάω αφού είναι πολύ αδιάφορος. Σε αυτόν που πήγα τώρα δεν ξέρω αν θέλω αφού δεν με κάλυψε πλήρως. Άσε που μου είπε ο προηγούμενος μου γιατρός 1700 ευρώ.

Για τον σάκο δεν θυμάμαι την διάμετρο αλλά απότι μου είπε ο γιατρός σταματούσε η ανάπτυξη του στην 5 εβδομάδα. την 1 φορά έκανα μόνο στην αρχή χοριακή και την 2 φορά έκανα στην αρχή και μετά από 2 μέρες επανέλαβα και είχε διπλασιαστεί, άρα κάτι πήγε λάθος μετά.

Είσαι πολύ αισιόδοξη και χαίρομαι πολύ γιαυτό καλή μου, εύχομαι σε όλες μας το συντομότερο με ένα υγιές μωράκι στην κοιλίτσα μας!!!! Έχει μέρες που είμαι και γω αισιόδοξη και λέω θα το παλέψω, έχει μέρες που με ρίχνει, όπως τις τελευταίες και γίνομαι χάλια.....

V5vWp2.png

Rigoula82 κατι ακομα. Εγραψες οτι στιε εξετασεις θρομβοφιλίας είσαι ετερόζυγη σε 2 μεταλλαξεις. Μπορεις να γραψεις σε ποιες? Πηγες σε αιματολόγο? Τι σου ειπαν?

Είμαι ετερόζυγη στις MTHFR C677T και MTHFR A1298C, έκανα και την ομοκυστεϊνη και είναι φυσιολογική. Ο προηγούμενος μου γιατρός μου είπε πως μόνο με φολικό διορθώνεται, ο μικροβιολόγος που έκανα την ομοκυστεϊνη, και ο άλλος γυναικολόγος που πήγα μου είπαν ότι προληπτικά θα παίρνω ασπιρίνη και ενέσεις. Δεν ξέρω τι να πιστέψω και ποιόν να ακούσω,αυτός είναι ένας λόγος που με ακούς τόσο πανικοβλημένη, δεν έχω βρεί ένα γιατρό να ξέρω πως μπορώ να εμπιστευτώ..

V5vWp2.png

Rigoula82 πιθανότατα αυριο να έχουμε νέα... αναμενε στο ακουστικό σου! ;)

Πήγες και στον άλλο γιατρό τελικά?

Καλημέρα νικουδάκι ;),

ναι πήγα στον Φασουλιώτη, μου έδωσε ορμονικές εξετάσεις να κάνω, για χλαμύδια,ουρεόπλασμα,μυκόπλασμα και αντίσταση στην γλυκόζη-ινσουλίνη. Επίσης μου έδωσε για τα νκ και ακόμη μία για να δει αν έχουμε κοινό γονίδιο με τον σύζυγο μου(νομίζω λέγεται ιστοσυμβατότητα). Τα δύο τελευταία μου είπε πως τα κάνει το καραϊσκάκιο και αφού ήμουν λευκωσία πήγα και τις έκανα και περιμένω τα αποτελέσματα. Ασχέτως που τελικά πρόλαβα να μάθω από τον γιατρό που να τις κάνω σ΄ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σου να με βοηθήσεις ;)

Θέλω και την δική σου γνώμη για το προηγούμενο μύνημα που μιλάγαμε με την amor. Και οποιαδήποτε άλλη κοπέλλα μπορεί να βοηθήσει ,please(amor και από σένα γνώμη please)...

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!

Rigoula82 καταλαβαινω την ψυχολογια σου, μη νομιζεις οτι ειμαι καλυτερα, απλα ειμαι με τις μερες μου...αλλες φορες πιστευω οτι ολα θα πανε καλα κ αλλες οτι ποιος ξερει τι μπορει να εχω κ αν θα παει καλα η επομενη εγκυμοσυνη κτλ...

Αλλα το καλυτερο για μας νομιζω ειναι να εχουμε θετικη σκεψη..

Λοιπον, για τη θρομβοφιλια σου οκ, μονο το φολικο νομιζω κ γω οτι σε καλυπτει.

Τωρα για τη σαλπιγγογραφια πραγματικα απορω γιατι με τις σαλπιγγες σιγουρα εισαι οκ και ναι μεν η σαλπιγγογραφια δειχνει κ καποια προβληματα που μπορει να υπαρχουν στη μητρα αλλα οχι ολα και γι αυτο κ γινεται η λαπαροσκοπηση. Αν θες τη γνωμη μου μην πεταξεις τα χρηματα σου στη σαλπιγγογραφια, περιμενε τις εξετασεις σου βρες εναν καλο γιατρο που να εμπιστευεσαι και αφου βγουν τα αποτελεσματα σου τοτε συζητησε το μαζι του.

Ριγουλα, να σε ρωτησω κατι, επειδη εμεις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας δεν καναμε κ ουτε καν μου την προτειναν, μπορεις να δεις τα χαρτια σου να δεις πως σου την εγραψαν? πως την γραφουν αυτην την εξεταση?

Εμενα δυστυχως δεν απεδωσαν αυτον τον μηνα τα σερπαφαρ, παμε για τον επομενο αλλα δε θα ξαναπαρω γιατι με ενοχλησαν πολυ οι παρενεργειες..

Θα ξεκινησω μολις μου ερθει περιοδος τα vitex agnus castus που ειναι φυτικο γιατι πραγματικα δε θελω να ξαναδω χαπια μπροστα μου!! Δε ξερω αν θα βοηθησουν αλλα εδω θα ειμαστε κ θα τα λεμε!

Τι να πω ριγουλα...ελπιζω η τριτη μας φορα να ειναι και η τυχερη μας!!

Κ ο,τι αλλο θελεις να ρωτησεις κ να μας ενημερωσεις για τα αποτελεσματα!!!

παντως Ριγουλα, αφου ο αλλος γιατρος σου συστησε το salospir γιατι να μην το παρεις? αλλοστε καλο κανει αφου αραιωνει λιγο το αιμα κ γινεται καλυτερη κυκλοφορια κ ειναι απο τα σχετικα "αθωα" χαπια..ρωτα κ καποιον αλλο γιατρο αλλα γενικα το προτεινουν κ σε ελαφριας μορφης θρομβοφιλια.

Βρε κορίτσι μου!!! Γιατί να κάνεις σαλπιγγογραφία;;; Αφού μένεις έγκυος! Ασε που είναι φρικτή εξέταση! Κι εγώ την έκανα άδικα των αδίκων και ταλαιπωρήθηκα πολύ! Με τα δικά σου δεδομένα, υστεροσκόπηση θα έκανα και πάλι θα περίμενα να βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων!

Μπήκα σήμερα για να σου γράψω αυτά που ήδη έχεις κάνει. Δε σε πρόλαβα τελικα. Κι εμένα μου είπαν πως τις αναλύσεις αυτές τις κάνει τώρα πια το Καραισκάκιο. Αρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Οσο αφορά τώρα στις αντιπηκτικές ενέσεις, κι εγώ τις έβαζα και θα σου συνηστούσα κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Καλό μπορεί να κανουν, κακό δεν θα σου κάνουν!

Νομίζω πως έχεις βομβαρδιστεί με πολλές πληροφορίες και τα ΄χεις παίξει! Προτείνω ΗΡΕΜΙΑ και όχι βεβιασμένες κινήσεις!!!

Ανακεφαλαίωση! Περιμένουμε τα αποτελεσματα των αναλύσεων κι αν δεν βγει κάτι ουσιώδες προχωράς με την υστεροσκόπηση! Απλά να σε προειδοποιήσω πως το τεστ ιστοσυμβατότητας νομίζω δεν είναι πολύ αξιόπιστο. Αλλοι το πιστευουν κι άλλοι όχι.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Είμαι ετερόζυγη στις MTHFR C677T και MTHFRA1298C, έκανα και την ομοκυστεϊνη και είναι φυσιολογική. Ο προηγούμενος μου γιατρός μου είπε πως μόνο με φολικό διορθώνεται, ο μικροβιολόγος που έκανα την ομοκυστεϊνη, και ο άλλος γυναικολόγος που πήγα μου είπαν ότι προληπτικά θα παίρνω ασπιρίνη και ενέσεις. Δεν ξέρω τι να πιστέψω και ποιόν να ακούσω,αυτός είναι ένας λόγος που με ακούς τόσο πανικοβλημένη, δεν έχω βρεί ένα γιατρό να ξέρω πως μπορώ να εμπιστευτώ..

Από το λίγο που το έχω ψάξει, νομίζω ότι οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε πως με αυτές τις μεταλλάξεις και φυσιολογική ομοκυστεΐνη, χρειάζεται να πάρεις μόνο βιταμίνες Β (φολικό οξύ, Β12 και νομίζω μία ακόμα... Β6?) και άλλοι ότι καλό είναι να πάρεις ασπιρίνη ή να κάνεις και ενέσεις. Φαντάζομαι εξαρτάται και από το ιστορικό σου. Πάντως αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ότι πρέπει να σε δει ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ως πιο ειδικός. Συνεπώς για μένα, εφόσον υπάρχει θέμα θρομβοφιλίας, το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις αιματολόγο. Μην βασίζεσαι σε αυτά που σου λένε γυναικολόγοι και μικροβιολόγοι. Ο καθένας έχει την ειδικότητά του και το σωστό είναι να πηγαίνουμε στον πιο κατάλληλο.

Από το λίγο που το έχω ψάξει, νομίζω ότι οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε πως με αυτές τις μεταλλάξεις και φυσιολογική ομοκυστεΐνη, χρειάζεται να πάρεις μόνο βιταμίνες Β (φολικό οξύ, Β12 και νομίζω μία ακόμα... Β6?) και άλλοι ότι καλό είναι να πάρεις ασπιρίνη ή να κάνεις και ενέσεις. Φαντάζομαι εξαρτάται και από το ιστορικό σου. Πάντως αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι ότι πρέπει να σε δει ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ως πιο ειδικός. Συνεπώς για μένα, εφόσον υπάρχει θέμα θρομβοφιλίας, το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις αιματολόγο. Μην βασίζεσαι σε αυτά που σου λένε γυναικολόγοι και μικροβιολόγοι. Ο καθένας έχει την ειδικότητά του και το σωστό είναι να πηγαίνουμε στον πιο κατάλληλο.

Πολύ σωστά! Αλλά δυστυχώς όσο παραξενο κι αν ακούγεται, στην Κύπρο δεν υπάρχουν αιματολόγοι για αυτό το σκοπο!!! :shock: Εγώ επισκεφθηκα αιματολόγο στην Αθήνα, ο οποίος όμως παρόλο που υπήρχε σαφής αντίληψη ότι δεν έχω πρόβλημα θρομβοφιλίας, αποφάσισε ότι έπρεπε να παίρνω ΜΕΓΑΛΗ δοση εντιπηκτικών ενέσων και φυσικά ΔΕΝ το έκανα. Εβαζα μια μικρή δόση καθημερινά σε συνεννοήση φυσικά με τον γυναικολόγο μου και όλα πήγαν κατ΄ευχήν!;)

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας!!!

Νικουδακη θα ηθελα να σε ρωτησω κατι! Εχω διαβασει την ιστορια σου και πραγματικα μπραβο σου για το κουραγιο σου και για την αισιοδοξια σου!

Καπου γραφεις οτι τις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας λιγοι την εμπιστευονται. Δηλαδη αυτες οι εξετασεις ειναι αυτες για τα αντιπατρικα? πως τις γραφουν οι γιατροι τις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας?? Γιατι εγω εχω κανει για τα αντιπατρικα (τα αποτελεσματα δεν τα πηρα ακομα - αν κ γω δεν τα πολυπιστευω) αλλα για ιστοσυμβατοτητα δε μου ειπε κανεις.

Αν διαβασεις την ιστορια μου θα δεις οτι ειναι παρομοια με της ριγουλας. Εμενα μου βρηκαν θρομβοφιλια στο mthfr ομοζυγη και προθρομβινη g 20210 a ετεροζυγη, αν σου λεει κατι.

Η αληθεια ειναι οτι με τοσους γιατρους και εξετασεις στο τελος δε ξερεις ποιον να πιστεψεις και τι να κανεις....

Επισης για τη λαπαροσκοπηση τι γνωμη εχεις σε τοσο πρωιμες αποβολες που αναπτυσσονται τοσο αργα και στο τελος αποβαλλονται?

Πολύ σωστά! Αλλά δυστυχώς όσο παραξενο κι αν ακούγεται, στην Κύπρο δεν υπάρχουν αιματολόγοι για αυτό το σκοπο!!! :shock:

Τότε ίσως είναι καιρός η Ριγούλα να κάνει ένα ταξιδάκι στην Αθήνα, να δει αιματολόγο και ίσως να πάρει και τρίτη γνώμη από γυναικολόγο. Εγώ αυτό θα έκανα.

Είμαι ετερόζυγη στις MTHFR C677T και MTHFRA1298C, έκανα και την ομοκυστεϊνη και είναι φυσιολογική. Ο προηγούμενος μου γιατρός μου είπε πως μόνο με φολικό διορθώνεται, ο μικροβιολόγος που έκανα την ομοκυστεϊνη, και ο άλλος γυναικολόγος που πήγα μου είπαν ότι προληπτικά θα παίρνω ασπιρίνη και ενέσεις. Δεν ξέρω τι να πιστέψω και ποιόν να ακούσω,αυτός είναι ένας λόγος που με ακούς τόσο πανικοβλημένη, δεν έχω βρεί ένα γιατρό να ξέρω πως μπορώ να εμπιστευτώ..

rigoula εχω κι εγω ομοζυγη μεταλλαξη στον MTHFR C677T. προηγηθηκαν πριν το μαθω μια βιοχημικη και μια παλλινδρομη. μετα απο αυτες στην επομενη εγκυμοσυνη μου επαιρνα 2 χαπακια φυλλικου, ενα σαλοσπιρ κι εκανα και αντιπηκτικη κλεξαν 0,4. ασχετα αν κατεληξα να κανω διακοπη κυησεως, ηταν ασχετο γεγονος. μεχρι και την 18η εβδομαδα η αιματωση του πλακουντα ηταν αριστη, το μωρο ειχε κανονικη αναπτυξη και ολες οι αιματολογικες εξετασεις φυσιολογικες!

καλη μου φιλη ειχε στην 1η της εγκυμοσυνη κενο σακο και μετα απο επισκεψη σε αιματολογο της ειπε οτι σε επομενη εγκυμοσυνη θα κανει αντιπηκτικη συν φυλλικο. κι αυτη ειναι ετεροζυγη στον MTHFR C677T.

ξαδερφη μου με ενα παιδι και 2 παλλινδρομες επισης ετεροζυγη στον MTHFR C677T και στην επομενη εγκυμοσυνη παλι της ειπαν αντιπηκτικη και φυλλικο.

και οι 3 περιπτωσεις εχουμε φυσιολογικη ομοκυστεϊνη!

εγω προσωπικα στη θεση σου δεν θα ρισκαρα επομενη εγκυμοσυνη χωρις αντιπηκτικη!

οπως σου ειπαν πολλα κοριτσια πρεπει να επισκεφτεις αιματολογο που να ειδικευεται ομως στις κυησεις! μονο αυτος ειναι αρμοδιος!

υπομονη και δυναμη!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Γεια σας κοριτσια!

Rigoula82 καταλαβαινω την ψυχολογια σου, μη νομιζεις οτι ειμαι καλυτερα, απλα ειμαι με τις μερες μου...αλλες φορες πιστευω οτι ολα θα πανε καλα κ αλλες οτι ποιος ξερει τι μπορει να εχω κ αν θα παει καλα η επομενη εγκυμοσυνη κτλ...

Αλλα το καλυτερο για μας νομιζω ειναι να εχουμε θετικη σκεψη..

Λοιπον, για τη θρομβοφιλια σου οκ, μονο το φολικο νομιζω κ γω οτι σε καλυπτει.

Τωρα για τη σαλπιγγογραφια πραγματικα απορω γιατι με τις σαλπιγγες σιγουρα εισαι οκ και ναι μεν η σαλπιγγογραφια δειχνει κ καποια προβληματα που μπορει να υπαρχουν στη μητρα αλλα οχι ολα και γι αυτο κ γινεται η λαπαροσκοπηση. Αν θες τη γνωμη μου μην πεταξεις τα χρηματα σου στη σαλπιγγογραφια, περιμενε τις εξετασεις σου βρες εναν καλο γιατρο που να εμπιστευεσαι και αφου βγουν τα αποτελεσματα σου τοτε συζητησε το μαζι του.

Ριγουλα, να σε ρωτησω κατι, επειδη εμεις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας δεν καναμε κ ουτε καν μου την προτειναν, μπορεις να δεις τα χαρτια σου να δεις πως σου την εγραψαν? πως την γραφουν αυτην την εξεταση?

Εμενα δυστυχως δεν απεδωσαν αυτον τον μηνα τα σερπαφαρ, παμε για τον επομενο αλλα δε θα ξαναπαρω γιατι με ενοχλησαν πολυ οι παρενεργειες..

Θα ξεκινησω μολις μου ερθει περιοδος τα vitex agnus castus που ειναι φυτικο γιατι πραγματικα δε θελω να ξαναδω χαπια μπροστα μου!! Δε ξερω αν θα βοηθησουν αλλα εδω θα ειμαστε κ θα τα λεμε!

Τι να πω ριγουλα...ελπιζω η τριτη μας φορα να ειναι και η τυχερη μας!!

Κ ο,τι αλλο θελεις να ρωτησεις κ να μας ενημερωσεις για τα αποτελεσματα!!!

Καλημέρα amor,

έχεις δίκιο πρέπει να αρχίσουμε με θετική σκέψη... Για σαλπιγγογραφία το σκέφτηκα και την απορρίπτω αφού όντως δεν έχω πρόβλημα στις σάλπιγγες λόγικα αφού έμεινα πολύ εύκολα έγκυος και τις δύο φορές. Τώρα μου έμειναν ακόμη λίγες ορμονικές και αντίσταση στην ινσουλίνη/γλυκόζη και όταν τελειώσω και με αυτές θα αποφασίσω αν θα πάω για υστεροσκόπηση. Αν και όλοι οι γιατρόι που πήγα δεν με προτρέπουν να την κάνω. Η εξέταση για ιστοσυμβατότητα λέγεται HLA TYPING και την έκανα και εγώ και ο σύζυγος μου, τα αποτελέσματα ευελπιστώ να τα έχω αυτή την βδομάδα. Εδώ στην Κύπρο μόνο ένα ίδρυμα το κάνει δεν ξέρω στην Ελλάδα αν υπάρχουν ειδικά εργαστήρια. Μίλησε και με τον γιατρό σου αφού μόνο ένας γιατρός μου την έγραψε, οι υπόλοιποι που πήγα δεν την αναφέραν κάν. Κάτι άλλο που ίσως σε ενδιαφέρει αφού είχαμε παρόμοια ιστορία, πήγα σε μια άλλη γιατρό χθες για γνώμη και μου ανάφερε κάτι που όλοι οι υπόλοιποι δεν σκεφτήκαν καν,ότι επειδή έχω πολυκυστικές( βέβαια με σταθερότατο κύκλο και χωρίς μέχρι τώρα πρόβλημα στη σύλληψη) ότι ίσως η ωορηξία μου να μην είναι καλή και ως αποτέλεσμα ο κενός σάκος. Μας έδωσε και εξέταση σπέρματος γιατί αν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να γίνεται γονιμοποίηση αλλά στο τέλος πάλι κενός σάκος. Μου έδωσε τα glucophage να τα πέρνω για ένα μήνα και όταν μείνω έγκυος θα παίρνω και για την θρομβοφιλία( με παρέπεμψε σε αιματολόγο για να το δω αναλυτικά). Λες τελικά να ναι αυτό το προβλημά μας ; Σου το ανάφερε καθόλου ο γιατρός σου αυτό το ενδεχόμενο; Τα σερπαφάρ γιατί σου τα έδωσε; Τα agnus cactus που βοηθούν; Εύχομαι τρίτη και τυχερή φορά και όλες μας να κάνουμε το συντομότερο υγιές μωράκια!!!!

V5vWp2.png

παντως Ριγουλα, αφου ο αλλος γιατρος σου συστησε το salospir γιατι να μην το παρεις? αλλοστε καλο κανει αφου αραιωνει λιγο το αιμα κ γινεται καλυτερη κυκλοφορια κ ειναι απο τα σχετικα "αθωα" χαπια..ρωτα κ καποιον αλλο γιατρο αλλα γενικα το προτεινουν κ σε ελαφριας μορφης θρομβοφιλια.

To σαλοσπίρ είναι ασπιρίνη ; Σόρρυ είμαι λίγο άσχετη ;)

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσι μου!!! Γιατί να κάνεις σαλπιγγογραφία;;; Αφού μένεις έγκυος! Ασε που είναι φρικτή εξέταση! Κι εγώ την έκανα άδικα των αδίκων και ταλαιπωρήθηκα πολύ! Με τα δικά σου δεδομένα, υστεροσκόπηση θα έκανα και πάλι θα περίμενα να βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων!

Μπήκα σήμερα για να σου γράψω αυτά που ήδη έχεις κάνει. Δε σε πρόλαβα τελικα. Κι εμένα μου είπαν πως τις αναλύσεις αυτές τις κάνει τώρα πια το Καραισκάκιο. Αρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Οσο αφορά τώρα στις αντιπηκτικές ενέσεις, κι εγώ τις έβαζα και θα σου συνηστούσα κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Καλό μπορεί να κανουν, κακό δεν θα σου κάνουν!

Νομίζω πως έχεις βομβαρδιστεί με πολλές πληροφορίες και τα ΄χεις παίξει! Προτείνω ΗΡΕΜΙΑ και όχι βεβιασμένες κινήσεις!!!

Ανακεφαλαίωση! Περιμένουμε τα αποτελεσματα των αναλύσεων κι αν δεν βγει κάτι ουσιώδες προχωράς με την υστεροσκόπηση! Απλά να σε προειδοποιήσω πως το τεστ ιστοσυμβατότητας νομίζω δεν είναι πολύ αξιόπιστο. Αλλοι το πιστευουν κι άλλοι όχι.

Καλημέρα νικουδάκι,

ναι έχεις δίκιο αποφάσισα να μην την κάνω αφού πρόβλημα στη σύλληψη δεν έχω, και αν κάνω θα προτιμούσα την υστεροσκόπηση αφού υπερτερεί κατά πολύ. Για το θέμα της θρομβοφιλίας θα πάω σε αιματολόγο, μου είπε η γιατρός που πήγα χθες για γνώμη(δες που έγραψα της amor για το τί μου είπε) μου σύστησε τον Μαρκουλλή είναι Λευκωσία και απότι κατάλαβα είναι ο άντρας της Υπουργού της Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή, μου έιπε πως είναι από τους καλύτερους. Νομίζω πως ο αιματολόγος θα μου δώσει ότι ακριβώς χρειάζεται. Η γιατρός που πήγα χθές μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να κάνω την υστεροσκόπηση αφού δίκερος,μονόκερος και άλλες σοβαρές ανωμαλίες της μήτρας φαίνονται από τον υπερήχο, για το διάφραγμα που ίσως να μην φαίνεται δεν κάνει απόβολές τόσο νωρίς μου είπε. Ο λόγος που θέλω να την κάνω όμως είναι ότι αφού τα έκανα όλα και έμεινε αυτό, γιατί όχι; και το ενδεχόμενο όταν με το καλό μείνω έγκυος, να μου δημιουργήσει πρόβλημα σε πιο μεγάλη εγκυμοσύνη και να αποβάλω το φοβάμαι πολυ...Για την ιστοσυμβατότητα εννοείς για αποβολές; Με έχει πιάσει πανικός γιατί θέλω να ξεκινήσω το συντομότερο προσπάθειες..

V5vWp2.png

Καλημέρα Little Monkey,

Θα πάω σε αιματολόγο αφού όντως ο καθένας γυναικολόγος λέει την γνώμη του και είναι διαφορετική :shock: Εύχομαι να βρω μια άκρη σύντομα.. Σας ευχαριστώ πολυ :)

V5vWp2.png

Τότε ίσως είναι καιρός η Ριγούλα να κάνει ένα ταξιδάκι στην Αθήνα, να δει αιματολόγο και ίσως να πάρει και τρίτη γνώμη από γυναικολόγο. Εγώ αυτό θα έκανα.

Το έχω στο μυαλό μου και εννοείται πως αν δεν βρω άκρη δεν θα διστάσω να έρθω αφού θέλω πολύ να καταλήξω κάπου... Διάβασα για τον Παράσχο πολύ καλά σχόλια, τον ξέρεις καθόλου; Κάποιος που να συστήνεις, αφού δεν έχω ιδέα από γιατρούς στην Ελλάδα και δεν έχω κάποιον να μου συστήσει :)

V5vWp2.png

rigoula εχω κι εγω ομοζυγη μεταλλαξη στον MTHFR C677T. προηγηθηκαν πριν το μαθω μια βιοχημικη και μια παλλινδρομη. μετα απο αυτες στην επομενη εγκυμοσυνη μου επαιρνα 2 χαπακια φυλλικου, ενα σαλοσπιρ κι εκανα και αντιπηκτικη κλεξαν 0,4. ασχετα αν κατεληξα να κανω διακοπη κυησεως, ηταν ασχετο γεγονος. μεχρι και την 18η εβδομαδα η αιματωση του πλακουντα ηταν αριστη, το μωρο ειχε κανονικη αναπτυξη και ολες οι αιματολογικες εξετασεις φυσιολογικες!

καλη μου φιλη ειχε στην 1η της εγκυμοσυνη κενο σακο και μετα απο επισκεψη σε αιματολογο της ειπε οτι σε επομενη εγκυμοσυνη θα κανει αντιπηκτικη συν φυλλικο. κι αυτη ειναι ετεροζυγη στον MTHFR C677T.

ξαδερφη μου με ενα παιδι και 2 παλλινδρομες επισης ετεροζυγη στον MTHFR C677T και στην επομενη εγκυμοσυνη παλι της ειπαν αντιπηκτικη και φυλλικο.

και οι 3 περιπτωσεις εχουμε φυσιολογικη ομοκυστεϊνη!

εγω προσωπικα στη θεση σου δεν θα ρισκαρα επομενη εγκυμοσυνη χωρις αντιπηκτικη!

οπως σου ειπαν πολλα κοριτσια πρεπει να επισκεφτεις αιματολογο που να ειδικευεται ομως στις κυησεις! μονο αυτος ειναι αρμοδιος!

υπομονη και δυναμη!

Καλημέρα Ειρήνη,

λυπάμαι πολύ για την άσχημη εμπειρία που πέρασες.... Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη, τι πρόβλημα βρήκατε και αναγκάστηκες να κάνεις διακοπή κύησης ; Σου εύχομαι ότι καλύτερο και πολύ σύντομα μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη με ένα γλυκύτατο μπεμπάκι... Ο Θεός να σου δίνει δύναμη...

Η ξαδέρφη σου και η φίλη σου κατάφεραν να κάνουν παιδάκι μετά που ανακάλυψαν το πρόβλημα; Εμένα μου είπαν οι γιατροί ότι εφόσον έχω φυσιολογική ομοκυστεϊινη δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα αλλά τώρα θορυβήθηκα ακόμη περισσότερο με αυτά που μου λες. Τώρα θα τηλεφωνησω για ραντεβου σε αιματολόγο, έχετε δίκιο όλα τα κορίτσια... Για αντιπηχτικές εννοείς ενέσεις έτσι; Μια γιατρός στο νοσοκομείο μου είπε ότι η θρομβοφιλία δεν κάνει αποβολές τόσο νωρίς, τι νομίζετε και τι σας είπαν οι δικοί σας γιατρόι; Πάντως εννοείται πως δεν το ρισκάρω και θα κάνω ότι μου πει ο αιματολόγος αλλά με παραξενεύει το ότι οι δικές μου αποβολές ήταν τόσο πρώιμες...

V5vWp2.png

Πολύ σωστά! Αλλά δυστυχώς όσο παραξενο κι αν ακούγεται, στην Κύπρο δεν υπάρχουν αιματολόγοι για αυτό το σκοπο!!! :shock: Εγώ επισκεφθηκα αιματολόγο στην Αθήνα, ο οποίος όμως παρόλο που υπήρχε σαφής αντίληψη ότι δεν έχω πρόβλημα θρομβοφιλίας, αποφάσισε ότι έπρεπε να παίρνω ΜΕΓΑΛΗ δοση εντιπηκτικών ενέσων και φυσικά ΔΕΝ το έκανα. Εβαζα μια μικρή δόση καθημερινά σε συνεννοήση φυσικά με τον γυναικολόγο μου και όλα πήγαν κατ΄ευχήν!;)

Τι είναι αυτά που ακούω;; Τι συμβαίνει εδώ πέρα βρε κορίτσια, έναν αιματολόγο δεν έχουμε για θέματα εγκυμοσύνης; Αχ Θεέ μου... Για τον Μαρκουλλή τι γνώμη έχεις,πήγες καθόλου κοντά του; Μου είπε η γιατρός ότι είναι πολύ καλός, βέβαια ξέρεις οι γιατροί μεταξύ τους.. Τι θα μου έλεγε... Την δόση που έβαζες την όρισε ο γυναικολόγος σου; Νικουδάκη έκλεισα και θα πάω στον Χρυσοστόμου τον γιατρό σου το Σάββατο, να δω τι γνώμη θα μου πει...

V5vWp2.png

γεια σας!!!

Νικουδακη θα ηθελα να σε ρωτησω κατι! Εχω διαβασει την ιστορια σου και πραγματικα μπραβο σου για το κουραγιο σου και για την αισιοδοξια σου!

Καπου γραφεις οτι τις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας λιγοι την εμπιστευονται. Δηλαδη αυτες οι εξετασεις ειναι αυτες για τα αντιπατρικα? πως τις γραφουν οι γιατροι τις εξετασεις ιστοσυμβατοτητας?? Γιατι εγω εχω κανει για τα αντιπατρικα (τα αποτελεσματα δεν τα πηρα ακομα - αν κ γω δεν τα πολυπιστευω) αλλα για ιστοσυμβατοτητα δε μου ειπε κανεις.

Αν διαβασεις την ιστορια μου θα δεις οτι ειναι παρομοια με της ριγουλας. Εμενα μου βρηκαν θρομβοφιλια στο mthfr ομοζυγη και προθρομβινη g 20210 a ετεροζυγη, αν σου λεει κατι.

Η αληθεια ειναι οτι με τοσους γιατρους και εξετασεις στο τελος δε ξερεις ποιον να πιστεψεις και τι να κανεις....

Επισης για τη λαπαροσκοπηση τι γνωμη εχεις σε τοσο πρωιμες αποβολες που αναπτυσσονται τοσο αργα και στο τελος αποβαλλονται?

Γεια σου κι εσένα κορίτσι μου... Ναι, απ΄όσο γνωρίζω οι εξετάσεις ιστοσυμβατότητας είναι αυτές για τα αντιπατρικά. Νομίζω το να είσαι ετερόζυγη δεν είναι τόσο πρόβλημα... το ομόζυγη είναι λίγο χειρότερο. Ισως να πρεπει να κάνεις καμιά ενεσούλα αντιπηκτική καθημερινά όταν με το καλό μείνεις έγκυος. Αυτό θα σου το καθορίσει ο γυναικολόγος σου σε συνεννοήση με τον αιματολόγο (αν υπάρχει!) Εγώ έκανα 2 φορές λαπαροσκόπηση. Είναι καλή εξέταση η οποία επιτρέπει στο γιατρό να δει τις σάλπιγγες και τη μήτρα κι αν υπάρχει πρόβλημα να προσπαθησει να το διορθώσει, πχ κύστη στις ωοθήκες, στη σάλπιγγες κλπ. Εχω όμως την εντύπωση πως αν μένεις έγκυος που σημαίνει ότι οι σαλπιγγες σου είναι καλά, αν από τον ενδοκολπικό υπέρηχο δε φαίνεται κάποιο προβλημα, τότε η υστεροσκόπηση ίσως είναι καλύτερη λύση γιατί δεν είναι τόσο επεμβατική (δεν σου ανοιγουν τομές στην κοιλιά) και βλέπουν αν υπάρχει διάφραγμα το οποίο είναι δύσκολο να εντοπιστει με υπερηχο. Ασε που είναι και πολύ πιο ανώδυνη.

Ειμαι στη διαθεση για ότι άλλο θέλεις.

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Τι είναι αυτά που ακούω;; Τι συμβαίνει εδώ πέρα βρε κορίτσια, έναν αιματολόγο δεν έχουμε για θέματα εγκυμοσύνης; Αχ Θεέ μου... Για τον Μαρκουλλή τι γνώμη έχεις,πήγες καθόλου κοντά του; Μου είπε η γιατρός ότι είναι πολύ καλός, βέβαια ξέρεις οι γιατροί μεταξύ τους.. Τι θα μου έλεγε... Την δόση που έβαζες την όρισε ο γυναικολόγος σου; Νικουδάκη έκλεισα και θα πάω στον Χρυσοστόμου τον γιατρό σου το Σάββατο, να δω τι γνώμη θα μου πει...

Δεν τον ξέρω και γενικά όταν έψαξα να βρω αιματολόγο στην Κύπρο για το θέμα της εγκυμοσύνης δεν βρήκα ούτε έναν άνθρωπο να μου πει ότι ξέρει κάποιον. Ετσι πήρα τον Χρυσό οδηγό και βρήκα όλους τους αιματολόγους και έπαιρνα εναν εναν τηλέφωνο να μου πουν αν ασχολούνται με το όλο θέμα. Ειχε αιματολόγους που δεν καταλάβαιναν καν τι τους έλεγα. Υπήρχαν ενα-δυο που μου ειπαν οτι δεν φαινόταν να έχω κάποιο πρόβλημα αλλά κανένας δεν έκανε σαφή διάγνωση.

Θα περιμένω να μου πεις νεα με τον Χρυσοστόμου. Οπλίσου με υπομονή γιατί έχει πολύ κόσμο συνήθως!:|

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Δεν τον ξέρω και γενικά όταν έψαξα να βρω αιματολόγο στην Κύπρο για το θέμα της εγκυμοσύνης δεν βρήκα ούτε έναν άνθρωπο να μου πει ότι ξέρει κάποιον. Ετσι πήρα τον Χρυσό οδηγό και βρήκα όλους τους αιματολόγους και έπαιρνα εναν εναν τηλέφωνο να μου πουν αν ασχολούνται με το όλο θέμα. Ειχε αιματολόγους που δεν καταλάβαιναν καν τι τους έλεγα. Υπήρχαν ενα-δυο που μου ειπαν οτι δεν φαινόταν να έχω κάποιο πρόβλημα αλλά κανένας δεν έκανε σαφή διάγνωση.

Θα περιμένω να μου πεις νεα με τον Χρυσοστόμου. Οπλίσου με υπομονή γιατί έχει πολύ κόσμο συνήθως!:|

Τον έψαξα και είναι στο Ιπποκράτειο στη Λευκωσία, θα πάω για μια γνώμη βέβαια και βλέπω τι θα κάνω. Είναι τραγικό όμως, είμαστε βέβαια ένα μικρό νησί αλλά να μην έχουμε απόλες τις ειδικότητες και να αναγκάζεσαι να πάς εξωτερικό με τόσα έξοδα σύν όλα τα έξοδα των εξετάσεων.. Για τον Χρυσοστόμου μου έκλεισε 9 το πρωί του Σαββάτου, φαντάζομαι θαμαι από τα πρώτα ραντεβού. Καλά που μου το είπες όμως να πάω προετομασμένη για αναμονή :P Θα επανέλθω με νεότερα, Σευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!!

V5vWp2.png

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κοπέλλες για τις απαντήσεις τους, είναι βάλσαμο για την ψυχή μου σε αυτήν την περίοδο της ζωής μου να έχω δίπλα μου ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν καν, αλλά μου προσφέρουν τόσο απλόχερα την βοήθεια και την συμπαράσταση τους......

V5vWp2.png

Νικουδακη μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Ριγουλα αυτο που εγραψες ειναι οντως πολυ σημαντικο..εγω δεν εχω πλεον πολυκυστικες αλλα στο παρελθον ειχα πολυυυ μεγαλο προβλημα (φαντασου στα 19 μου ειχα 1,5 χρονο να δω περιοδο!!) και τοτε εκανα θεραπεια 2 χρονια με αντισυλληπτικα και απο τοτε εχω καθε μηνα περιοδο, οχι παρα πολυ σταθερο (30-33 μερες) αλλα δεν εχω πια κυστουλες. Εμενα glycophage δε μου εδωσε, να σε ρωτησω, σου ειπε να τα παρεις για 1 μενα ενω προσπαθεις ή να τα παρεις και μετα να ξεκινησεις προσπαθειες?

Θελω να πω, αν τα παρεις ενα μηνα και μεινεις εγγυος και μεχρι να το μαθεις τα συνεχιζεις δεν υπαρχει προβλημα?

Παντως, δεν επρεπε πρωτα να δει τις ορμονικες σου και την καμπυλη σου και μετα να σου τα δωσει ή σου τα εδωσε επειδη τις ειπες για τις πολυκυστικες?

Να σου πω την αληθεια Ριγουλα εγω απόοοτι εχω διαβασει και σε αμερικανικα site ο λεγομενος κενος σακος (blighted ovum) συνηθως ειναι επακολουθο κακης συλληψης, δηλαδη ή κακο ωαριο ή κακο σπερμα...

Και ειναι τυχαιο.. Αλλα οπως εβαλες κ τιτλο, τυχαιο 2 φορες??

Τι να πω, δε ξερω...μπορει να ειναι κ ετσι..

Ta vitex agnus castus τα εμαθα εδω στο forum, ειναι φυτικα (κατι σαν ομοιοπαθητικη δηλαδη, γι αυτο και δεν πρεπει να τα παιρνεις με αλλες ορμονες) και βοηθουν στην καλυτερη ωορρηξια, γενικος εχεις καλυτερο κυκλο... Λεω να τα δοκιμασω...

Για να δουμε μηπως βγαλουμε μονες μας μια ακρη διασταυρωνοντας τις πληροφοριες μας!!

Φιλακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...