Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

2012 Καλοκαίρι! Κρίση! διακοπές με μωρό! Πάνω στην θάλασσα! Τι προτείνετε για φέτος;

little

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τη Λήμνο, πολλές παραλίες, απόλυτη ησυχία και σχετικά οικονομικές τιμές. Το μόνο αρνητικό είναι η ταλαιπωρία με τα σαπιοκάραβα που πάνε και έρχονται απο το νησί, κατα τ' άλλα είναι φοβερός προορισμός για οικογένειες...

Ακριβώς όπως τα λέει η κοπέλα αλλα προς Χαλκιδική μεριά ξέρει κανείς να προτείνει κάτι, καποιο κατάλυμα;;

http://www.thalattacamp.gr/en

απλα υπεροχο και με δραστηριοτητες ωστε ακομα και αν τα παιδια βαρεθουν στην παραλια και αρχισουν τη γκρινια υπαρχει παντα κατι αλλο να κανεις :P:p:p Εμεις ειχαμε παει οταν τα παιδια ηταν 1 1/2 και 3 χρονων και περασαμε καταπληκτικα

Επειδη λογω δουλειας εχω επισκεφθει τα περισσοτερα απο τα προαναφερθεντα μερη θα σου ελεγα τα εξης : να αποφυγεται Παργα Συβοτα και Πρεβεζα διοτι εχουν πολυ κρυα νερα και συνηθως βαθιες θαλασσες που δεν ειναι οτι καλυτερο για τα παιδακια. Η Λευκαδα εχει φανταστικες παραλιες κυριως το καθισμα (το Πορτο Κατσικι δεν ειναι για παιδια με τιποτα) αν εξαιρεσουμε οτι στο Καθισμα γινεται λιγο αποτομη .παντως ειναι πεντακαθαρη και ειναι παραλια χιλιομετρων που δεν ειναι ο ενας πανω στον αλλον. Απο οσο θυμαμαι δεν ειναι οργανωμενη πραγμα που για εκει ειναι πολυ καλο.

Η Λημνος πολυ ομορφη και ενδεικνυται για οικογενειες αρκετα οικονομικα επισης. Ναξο δενθα σου προτεινα ειναι αρκετα ακριβα πλεον και τα ξενοδοχεια/καταλυματα που θα βρεις πιο οικονομικα ειναι αρκετα μακρυα απο τη θαλασσα. Αν παλι ψηθεις για Ναξο θεωρω την Αγ.Αννα την καλυτερη θαλασσα/παραλια.

Η πιο οικονομικη λυση και αυτη που ενδυκνειται για οικογενειες δηλαδη συνδυαζει οικονομικο καταλυμα , ωραια θαλασσα/παραλια και πας μονο οδικως ειναι η Κουρουτα στο Νομο Ηλειας. Δεν εχεις εξοδα ταξιδιου περα απο βενζινες/διοδια.

Η Κερκυρα εχει επισης στην Αχαραβη ενα all inclusive ξενοδοχειο που ειναι κυριως για οικογενειες με παιδια.Δεν θυμαμαι πως το λενε παντως αν ψαξεις στο ιντερνετ ή παρεις σε πρακτορειο (που θα σου προτεινα το 2ο γιατι κλεινουν με πολυ καλες τιμες) θα σου πουνε ποιο ειναι. Δεν εχω μεινει αλλα ειχα παει επισκεψη. Τα παιδακια ηταν ξετρελαμενα και υπαρχουν και πολλες ασχολιες για τους γονεις. επισης μου φανηκε πολυ ασφαλες για τα παιδια. Ειχε νεροτσουληθρες και τετοια πολλα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Ξεχασα το Μαρμάρι ειναι τελειο.Πας με φερυ.Ειναι πολυ κοντα απο την Αττικη. Μικρο και ησυχο δεν εχει βαβουρες παααρα πολυ οικονομικο σε ολα του. Καθαρες θαλασσες κλπ. Μονο που λογω των πολυ λιγων καταλυματων πρεπει να κλεισεις εγκαιρως ειδαλλως ξεχνα το.

Η Συρος να ξερεις ειναι αρκετα οικονομικη αλλα δεν νομιζω να βρειτε ησυχια.

Επισης αν και δεν εχω παει εχω ακουσει τα καλυτερα για Θασο σε σχεση με αυτα που ζητας.

Η Μηλος παλι εχει πολυ οικονομικα δωματια πανω στη θαλασσα σχεδον, φαγητο φθηνο σε μεγαλες παντα μεριδες (το θυμαμαι ακομα) και πανε απο ζευγαρια μεχρι οικογενειες και ηλικιωμενοι , αλλά οτι και να σου πουνε οτι εχει καθαρες θαλασσες μην το πιστεψεις. Οτι γυαλιζει δεν ειναι χρυσος...ξερω τι σου λεω...Το ιδιο εχω να σου πω και για την Φολεγανδρο για τη θαλασσα.

Ελπιζω να μην σας ακουστηκα σαν ταξιδιωτικος οδηγος:lol::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα!τωρα ειδα το θεμα!Εγω είμαι η κοπέλα που πήγε στις Ροβιές πέρισυ.Δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες στο σημείο κάτω από τα δωμάτια, αλλά πιο δίπλα έχει μερικές.

Βέβαια, μπορείς να πάρεις τα δικά σου και να τα βάλεις "μόνιμα"! Εμείς προτιμήσαμε να τα έχουμε στο αμάξι, που ήταν ακριβώς μπροστά παρκαρισμένο, οπότε τα στήναμε το πρωί μέχρι το βράδυ.Κάποιοι άλλοι τα έβαζαν μέσα στον κοινόχρηστο χώρο που είχε το κτήριο.Εμείς εκεί αφήναμε το καρότσι , για να μην το έχουμε έννοια.Τέλος, η απόσταση από την αυλή των δωματίων μέχρι την άμμο είναι 10-15 βήματα! Ουσιαστικά, ακριβώς μπορστά είναι ένας παραλιακός δρομάκος , χωρίς κίνηση και αμέσως ξεκινάει η παραλία.Επίσης, έχει και ντουζιέρα στην παραλία , πολύ καλό για να ξεπλένεις το μωρό!Ελπίζω να βοήθησα .....

καλημερα!τωρα ειδα το θεμα!Εγω είμαι η κοπέλα που πήγε στις Ροβιές πέρισυ.Δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες στο σημείο κάτω από τα δωμάτια, αλλά πιο δίπλα έχει μερικές.

Βέβαια, μπορείς να πάρεις τα δικά σου και να τα βάλεις "μόνιμα"! Εμείς προτιμήσαμε να τα έχουμε στο αμάξι, που ήταν ακριβώς μπροστά παρκαρισμένο, οπότε τα στήναμε το πρωί μέχρι το βράδυ.Κάποιοι άλλοι τα έβαζαν μέσα στον κοινόχρηστο χώρο που είχε το κτήριο.Εμείς εκεί αφήναμε το καρότσι , για να μην το έχουμε έννοια.Τέλος, η απόσταση από την αυλή των δωματίων μέχρι την άμμο είναι 10-15 βήματα! Ουσιαστικά, ακριβώς μπορστά είναι ένας παραλιακός δρομάκος , χωρίς κίνηση και αμέσως ξεκινάει η παραλία.Επίσης, έχει και ντουζιέρα στην παραλία , πολύ καλό για να ξεπλένεις το μωρό!Ελπίζω να βοήθησα .....

Σ ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφορίες! μερικές απορίες ακόμη:

εκει μπροστά η θαλασσα πως ηταν; καθαρή πολύ; ζεστή; η παραλία αμμουδια απλή ή πετρούλες; κ η τιμή του ξενοδοχείου;

εμεις επειδη μενουμε καλαβρυτα περυσι πηγαμε Κουρουτα Ηλειας που ειναι κοντα

http://www.niriides-kourouta.gr/?page_id=9〈=el

τελεια δωματια,πεντακαθαρα,η ιδια ιδιοκτητρια καθαριζε(τρελα με την καθαριοτητα)

2 λεπτα απο παραλια.Οι ιδιοκτητες ειχαν και τελεια ταβερνα και μαγειρευαν για το μωρο συνεχεια,η μικρη ηταν 10 μηνων τοτε.

Επισης ειχε πλυντηριο, μας εβαζε ρουχα και μας εδινε σιδερωστρα.

Ειχε κουζινα,μπανιο.Καθε δωματιο διαφορετικο απο το αλλο σε διακοσμηση.70 ευρω την ημερα αλλα αξιζε.

Η θαλασσα ζεστη παντα και βολτες απογευμα στην παραλια.Μας αρεσε παρα πολυ.

Φετος λεμε Ναξο που υπηρετουσε παλια ο αντρας μου και θα μεινουμε στο νησακι στη χωρα

http://www.nissakihotels.com/nissaki-beach-hotel/gr_accommodation.html

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Εγώ θα πρότεινα Θάσο. Έχω πάει 4 φορές και είναι τέλεια! Καταπράσινη, ωραίες παραλίες, οικονομική διαμονή και φαγητό και ενδείκνυται γαι χαλαρές οικογενειακές διακοπές.

Διαφημίσεις

Κορίτσια και αγόρια! Πέρυσι με στείλατε με τον 8 μηνών μπέμπη στο Τολό και ήταν ΤΕΛΕΙΑ. Ηταν οι πιο ξεκούραστες διακοπές μας. Αν δεν βρούμε αλλού μάλλον εκει θα ξαναπάμε.

Θα προτιμούσα όμως να πάμε κάπου αλλού φέτος.

Λεφτά; Με το σταγονόμετρο! 50 ευρω την ημέρα αντε με δυσκολία 60.

Απαιτήσεις;

Κατάλλυμα πάνω (γίνεται μέσα;) στη θάλασσα. Η οποία θάλασσα θέλουμε να έχει άμμο και να μην είναι κρυα και βαθιά.

Ο σκοπός των διακοπών μας είναι να ξεκουραστούμε. Όχι να δούμε αρχαία, μέρη και τόπους εξωτικούς. Θέλουμε να αφήσουμε την πετσέτα, μπρατσακια και συμπράγκαλα στην ξαπλώστρα και να τα παρουμε φεύγοντας. Δεν χρειαζόμαστε την ταβέρνα με την αστακομακαρονάδα(αν και την έχω απωθημένο), μια δυο ωραίες ταβερνούλες, κανα σουβλατζίδικο και κανα 2 δρομάκια για καροτσάδα πάνω κάτω. Επίσης να έχουν πάρκο. Μην κουβαλάμε την προίκα μας!

Επίσης όσο και αν θα ήθελα να παω στην Κρήτη (που δεν έχω πάει:( ), δεν θα ήθελα τόσο μακρυα. Πρώτον γιατι είναι πανάκριβα τα εισητήρια και δεύτερον είναι πολλές ώρες και ψιλοφοβάμε με τον μπόμπιρα.

Είδα κατι all inclusive ονειρικά ξενοδοχεία, αλλα το budget μας φτάνει για μια μέρα και δεν λέει να παμε μόνο μια μερα:)

Ακούω λοιπόν σοφές μαμάδες και μπαμπάδες του parents την συμβουλή σας.

Που να πάω;

η μπεμπα μου τον αυγουστο θα ειναι 7 μηνων κ λεγαμε να πηγαιναμε κ εμεις καπου κοντα,στον τολο θα ηταν τελεια!! θελω να σε ρωτησω πως ηταν με το μωρο τοσο μικρο,αν σε δυσκολεψε με την θαλασσα κ το φαγητο κ αν ηταν οντως ξεκουραστες οι διακοπες !!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Ήταν πολυ ξεκούραστες διακοπές και σίγουρα πιο ξεκούραστες απο οσο θα είναι φέτος! Τομωρο ακολούθησε το προγραμμά που ακολουθεί και σπίτι. Η καλυτερη ώρα για εμένα ήταν το μεσημέρι που κοιμόταν ο μικρός και ο μπαμπάς και κατέβαινα και έκανα ηλιοθεραπεία! Ξέρω δεν κάνει ηλιοθεραπεία το καταμεσήμερο αλλά ήταν τι να πω... Η απολυτη χαλάρωση!

Ο μικρός ξετρελάθηκε με την θάλασσα και όποτε βαριόταν ανεβαίναμε πάνω στο ξενοδοχείο και παίζαμε η κάναμε βόλτες.

Καλημερα κοριτσια,

θέλουμε και εμείς να πάμε κάπου.. Εχω δυο παιδια - 2.3 ετων kai 5 μηνων:)

Οποτε θελω να μην ειναι πολυ μακρια απο Αθηνα. κατι πολυ οικονομικο:D και κατι πανω στη παραλια.. bungalows, δωματια μάλλον:) η κορούλα μου είναι πολύ μικρή ακόμα, θελουμε ησυχια και καθαρη θαλασσα, παραλια με αμμο.

(θα ήθελα και παιδική χαρά και all inclusive αλλα ας αφησουμε για καλύτερες εποχές:lol:)

Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι?

Στο nelly's ρώτησα, έχει 65 ευρώ το δίκλινο, η κρίση φαίνεται δεν τους έχει αγγίξει καθόλου.

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο ρε κορίτσια. Το μωράκι μου είναι τώρα πέντε μηνών, επιτρέπονται τα μπάνια στην θάλασσα; Επιτρέπεται να κάθεται κάτω από την ομπρέλα ή μήπως ακόμη και εκεί χτυπάει ο ήλιος; Μήπως είναι νωρίς να πάω διακοπές με το μωρό στην θάλασσα;

Διαφημίσεις

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει να την βάλουμε στην θάλασσα μετά τους 6 μήνες και αφού είχαμε εισάγει κάποιες στερεες τροφές..Κοίτα, οι διακοπές πάντα χρειάζονται, αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτές που έκανες ως ελεύθερη!Εμείς πηγαίναμε για μπανιο με βάρδιες ( ο ένας κράταγε την μπουμπου στο δωμάτιο).Ο ήλιος είναι ευεργετικός, αλλά πάντα με μέτρο και την απαραίτητη αντιλιακή προστασία και τις΄κατάλληλες ώρες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...