Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανύπαντρη μητέρα

magissa

Recommended Posts

iokasti1979 Mε το καλο........μπραβο!Ειναι δωρο Θεου....!μπραβο που θα το κρατησεις.........!εισαι 35...ετων,δεν εισαι μικρο κοριτσακι.....εισαι μια εμπειρη πλεον γυναικα!θελω να πω...κατι που δεν θελω να παρεξηγηθω...εχω φιλες ,που μια σωστη σχεση δεν καναν η να το πω αλλιως ....δεν ηταν τυχερες...κ εχουν φτασει σε ηλικιες που δεν ειναι κ ευκολο να κανουν παιδακι,γιαυτο λοιπον,οτι μας δινει ο καλος Θεουλης ,αγωνιζομαστε γιαυτο!Στο χαρισε ........φυλαξε το.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσια!!!ειμαι 35 ετων και ειμαι 2 μηνων εγκυος.ο πατερας του παιδιου δεν θελει να ακουει τιποτα.μου ειπε οτι δεν ειναι επιλογη του και δεν θα το αναγνωρισει καν.ειμαι αποφασισμενη να το κρατησω.ευτυχως οι δικου μου με στηριζουν και θεωρω οτι ειμαι τυχερη επειδη εχω δουλεια προς το παρον.ειλικρινα πρεπει να ειμαστε δυνατες και αμα δε θελουν οι πατεραδες τα παιδια τους δε πειραζει.εμεις ειμαστε πολυ τυχερες που θα τα εχουμε!!!:D

Με το καλό το μωράκι σου.. θα συμφωνήσω με την κοπέλα που σου έγραψε ότι το εάν δεν θέλουν οι πατεράδες το παιδί τους δεν πειράζει... ξέρω ότι σου βάζω δύσκολα αλλά θα μπορούσες να πεις και το ίδιο στο παιδί σου? δεν σε θέλει ο μπαμπάς δεν πειράζει... σε θαυμάζω που αναλαμβάνεις τον δύσκολο ρόλο του να μεγαλώσεις ένα παιδί μόνη σου αλλά πιστεύω ότι εφόσον τα πράγματα συνεχιστούν έτσι (ο πατέρας δηλαδή να μην το θέλει) θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον να σε συμβουλέψει πως θα το χειριστείς μετά, πως δηλαδή θα παρουσιάσεις στο παιδί την απουσία του πατέρα... αλλά αυτό είναι για πολύ μετά...προσωπικά, χωρίς να θέλω να κάνω κριτική σε εσένα, μην παρεξηγηθώ, θεωρώ πως για να έρθει ένα παιδί στον κόσμο θα πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή και των 2, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για το ίδιο το παιδί.. επειδή όμως στη ζωή αλλιώς τα θέλουμε και αλλιώς τα φέρνει τα πράγματα καταλαβαίνω πως δεν είναι όλα ρόδινα... νομικά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά θα σε συμβούλευα να ψάξεις το θέμα της αναγνώρισης.. για ένα και μοναδικό λόγο... είναι καλύτερο για ένα παιδί να ξέρει π.χ. ότι είναι του τάδε (ο οποίος έχει επιλέξει να μην συμμετάσχει στην ζωή του) παρά να είναι "αγνώστου πατρός".. μία φίλη μου ψυχολόγος μου έχει πει ότι αυτό που έγραφαν παλιά στις ληξιαρχικές πράξεις "αγνώστου πατρός" το έχουν καταργήσει καθαρά για ψυχολογικούς λόγους για το παιδί .. δεν ξέρω τι γράφουν τώρα... οπότε μόνο και μόνο για το παιδί διεκδίκησε την πατρότητα (έστω και για τα χαρτιά) .. ο κάθε κύριος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν έρχεται (συνειδητά ή όχι) ένα παιδί στον κόσμο... γιατί εάν εσύ είσαι 35 φαντάζομαι και αυτός θα είναι αναλόγου ηλικίας και όχι κανένα 15χρονο... σου εύχομαι να σου πάνε τα πράγματα όπως θέλεις, να έρθει με το καλό το μωράκι σου και ναι είσαι τυχερή που έχεις τους γονείς σου να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν (που σίγουρα μετά την γέννηση του μωρού, όπου οι ανάγκες του είναι μεγάλες) θα χρειαστείς βοήθεια... καλή τύχη!!

Kάπου άκουσα στην τηλεόραση πως αφήνουν κενό στο όνομα πατρός πλέον εδώ και χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις....

Ιοκάστη, πολλά μπράβο για την απόφασή σου κοπέλα μου, όντως, δεν είσαι μικρή, αλλά θα μπορούσες να είσαι ανώριμη, μπράβο λοιπόν για την σοφή επιλογή σου να κρατήσεις το μωρό σου.

Εγώ προσωπικά δε θα ήθελα τίποτα από τον μεσιέ, ούτε το όνομά του στα χαρτιά, ούτε να του δίνω δικαιώματα αύριο μεθαύριο να μου ζητάει και το παιδί......δεν ξέρετε πώς τα φέρνει η ζωή. Μια γνωστή μου έκανε αμάν να της αναγνωρίσει το παιδί, και μετά από χρόνια, εκείνος παντρεύτηκε, δε μπορούσε η γυναίκα του να κάνει παιδί, κι έκανε δικαστήρια στη γνωστή μου να της πάρει το δικό της......έφερε και ψευδομάρτυρες να τη βγάλουν αλκοολική, είχε τραβήγματα πολύ καιρό η κοπέλα.

Δε θες κύριε, έξω απ τη ζωή μας.

Kάπου άκουσα στην τηλεόραση πως αφήνουν κενό στο όνομα πατρός πλέον εδώ και χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις....

Ιοκάστη, πολλά μπράβο για την απόφασή σου κοπέλα μου, όντως, δεν είσαι μικρή, αλλά θα μπορούσες να είσαι ανώριμη, μπράβο λοιπόν για την σοφή επιλογή σου να κρατήσεις το μωρό σου.

Εγώ προσωπικά δε θα ήθελα τίποτα από τον μεσιέ, ούτε το όνομά του στα χαρτιά, ούτε να του δίνω δικαιώματα αύριο μεθαύριο να μου ζητάει και το παιδί......δεν ξέρετε πώς τα φέρνει η ζωή. Μια γνωστή μου έκανε αμάν να της αναγνωρίσει το παιδί, και μετά από χρόνια, εκείνος παντρεύτηκε, δε μπορούσε η γυναίκα του να κάνει παιδί, κι έκανε δικαστήρια στη γνωστή μου να της πάρει το δικό της......έφερε και ψευδομάρτυρες να τη βγάλουν αλκοολική, είχε τραβήγματα πολύ καιρό η κοπέλα.

Δε θες κύριε, έξω απ τη ζωή μας.

μην την τρομάζουμε την κοπέλα γιατί η εξαίρεση δεν αποτελεί και τον κανόνα!! δεν συμφωνείς πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα να γνωρίζει τον πατέρα του?? το "έστω και στα χαρτιά" δείχνει ότι υπάρχει βρε παιδί μου ένα όνομα πατέρα, δεν είναι αυτό που είπαμε αγνώστου πατρός... εγωιστικά άμα το δούμε, ναι εννοείται ότι ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα στη ζωή του παιδιού του εφόσον έτσι το επέλεξε, θεωρώ όμως ότι ο εγωισμός πρέπει να πάει στην άκρη και να δούμε το καλό του παιδιού.. ο κύριος ας φύγει από τη ζωή τους, η μαμά του παιδιού, για μένα πάντοτε, πιστεύω ότι πρέπει να διεκδικήσει την αναγνώριση... για το παιδί και μόνο!!!

μην την τρομάζουμε την κοπέλα γιατί η εξαίρεση δεν αποτελεί και τον κανόνα!! δεν συμφωνείς πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα να γνωρίζει τον πατέρα του?? το "έστω και στα χαρτιά" δείχνει ότι υπάρχει βρε παιδί μου ένα όνομα πατέρα, δεν είναι αυτό που είπαμε αγνώστου πατρός... εγωιστικά άμα το δούμε, ναι εννοείται ότι ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα στη ζωή του παιδιού του εφόσον έτσι το επέλεξε, θεωρώ όμως ότι ο εγωισμός πρέπει να πάει στην άκρη και να δούμε το καλό του παιδιού.. ο κύριος ας φύγει από τη ζωή τους, η μαμά του παιδιού, για μένα πάντοτε, πιστεύω ότι πρέπει να διεκδικήσει την αναγνώριση... για το παιδί και μόνο!!!

Δεν το βλέπω σαν εγωισμό κοπέλα μου. Το βλέπω σαν "φυλάω τα νώτα μου". Ίσως επειδή έχω το παράδειγμα αυτό που σας είπα. Απ την άλλη, θα έλεγα ότι μου κάνει πολύ προσποιητό (εμένα σαν ιδιοσυγκρασία, έτσι?) το δε σε ξέρει το παιδί σου, δε σε έχει δει ποτέ, δε νοιάζεσαι, δεν υπάρχεις πουθενά, αλλά κρατάμε το όνομά σου σε ένα χαρτί......δε με αφορά το χαρτί. Και όπως βαδίζει η κοινωνία, σε λίγα χρόνια δε θα έχει καν σημασία αν κάποιο χαρτί έχει ένα κενό, γιατί θα υπάρχουν χαρτιά που θα έχουν δυο αντρικά ή δυο γυναικεία ονόματα παρεάκι για γονείς....ξαναλέω, το κοντινό μου παράδειγμα ήταν τραγικό και δε μπορώ να το παραβλέψω......μέχρι και χαρτιά ψεύτικα προσκόμισε ο μεσιέ όταν είδε ότι δε θα έκανε άλλο παιδί για να βγάλει τη μάνα που το είχε φτάσει 10 χρονών ανίκανη να το μεγαλώνει.....

Σε γενικές γραμμές και βέβαια συμφωνώ με όσα λες, απλά το έζησα από κοντά και δεν πέρασε ζάχαρη η μανούλα που σας λέω.........δεν ξέρεις πώς θα του γυρίσει το μάτι του άλλου!

Διαφημίσεις

Δεν το βλέπω σαν εγωισμό κοπέλα μου. Το βλέπω σαν "φυλάω τα νώτα μου". Ίσως επειδή έχω το παράδειγμα αυτό που σας είπα. Απ την άλλη, θα έλεγα ότι μου κάνει πολύ προσποιητό (εμένα σαν ιδιοσυγκρασία, έτσι?) το δε σε ξέρει το παιδί σου, δε σε έχει δει ποτέ, δε νοιάζεσαι, δεν υπάρχεις πουθενά, αλλά κρατάμε το όνομά σου σε ένα χαρτί......δε με αφορά το χαρτί. Και όπως βαδίζει η κοινωνία, σε λίγα χρόνια δε θα έχει καν σημασία αν κάποιο χαρτί έχει ένα κενό, γιατί θα υπάρχουν χαρτιά που θα έχουν δυο αντρικά ή δυο γυναικεία ονόματα παρεάκι για γονείς....ξαναλέω, το κοντινό μου παράδειγμα ήταν τραγικό και δε μπορώ να το παραβλέψω......μέχρι και χαρτιά ψεύτικα προσκόμισε ο μεσιέ όταν είδε ότι δε θα έκανε άλλο παιδί για να βγάλει τη μάνα που το είχε φτάσει 10 χρονών ανίκανη να το μεγαλώνει.....

Σε γενικές γραμμές και βέβαια συμφωνώ με όσα λες, απλά το έζησα από κοντά και δεν πέρασε ζάχαρη η μανούλα που σας λέω.........δεν ξέρεις πώς θα του γυρίσει το μάτι του άλλου!

Kalhmera La Latina ma tora sovaromilas ekane etsi pragma?diladi 10 xronakia to epeze den ksero tipota den me niazi kai epidi den ekane i gynaika tou mwro den mas niazi tipota to exoume edo etimo megalomeno mosxoanathremeno na to paroume?re poso makria mpori na ftasi enos athrwpou o egwismos elpizo toulaxiston ola na pigan kala gia tin fili sou tosa xronia to megalwne mia xara kai tora vrethike kai mpekrou

XabOp3.png

QMaEp3.png

καλησπερα κοριτσια!!!ειμαι 35 ετων και ειμαι 2 μηνων εγκυος.ο πατερας του παιδιου δεν θελει να ακουει τιποτα.μου ειπε οτι δεν ειναι επιλογη του και δεν θα το αναγνωρισει καν.

Το παιδι δεν συνεληφθη με φτερνισμα,εγινε με την συγκαταβαση και των δυο.Δεκτον οτι καποιος δεν θελει/δεν μπορει να αναθρεψει αυτο το παιδι,αλλα μεχρι εκει,ευθυνες και υποχρεωσεις υπαρχουν.Αν υποθεσουμε οτι εσενα δεν σε ενδιαφερει το οικονομικο,ειναι επιλογη σου να το αγνοησεις,ομως το παιδι δεν μπορει να μεγαλωσει ως αγνωστου πατρος.

Το παιδι αργα ή γρηγορα θα αναζητησει τον πατερα του.Πρεπει λοιπον αυτος ο πατερας να ειναι υπαρκτο προσωπο και καταχωρημενο με ολες τις νομικες διαδικασιες.Αν ο ιδιος δεν θελει να ασχοληθει και αν εσυ δεν εχει οικονομικη αναγκη ειναι ΟΚ και συνεχισε ετσι ακάθεκτη,ομως το παιδι πρεπει να ξέρει ποιος ειναι ο πατερας,για να μην γινει σαν κατι υιοθετημενα παιδια που αναζητουν επι δεκαετίες σε ολο τον πλανητη τους φυσικους γονεις του.Και πιστευω οτι τελικα ετσι θα εκτιμησει και πολυ περισσοτερο εσένα ως μάνα.

Ιοκάστη, με το καλό η εγκυμοσύνη σου! Και μπράβο για την απόφασή σου! Να είσαι σίγουρη ότι θα σε δικαιώσει και θα σου χαρίσει πληρότητα και ευτυχία! Τα παιδιά είναι ευλογία!

Η δική μου συμβουλή είναι η εξής:

Ό,ΤΙ μα Ο,ΤΙ και να ακούσεις, εσύ θα αγωνιστείς -και δικαστικά- για δύο πράγματα:

α) Αναγνώριση του παιδιού και χορήγηση διατροφής: Μην το παίξεις αφ'υψηλού και μην παρασυρθείς από το ότι είσαι πληγωμένη.΄

Πρώτον, το παιδί πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια για τον πατέρα του. Το πώς αυτή θα αποκαλυφθεί, θα το συζητήσεις με παιδοψυχολόγο. Δεύτερον, το "αγνώστου πατρός" είναι μεγάλη πληγή. Για αυτόν το λόγο, ακόμα και στις περιπτώσεις όπου το παιδί είναι κυριολεκτικά "αγνώστου πατρός" (δηλαδή γυναίκα χωρίς σύντροφο που τεκνοποίησε με δωρεά σπέρματος από τράπεζα), υπάρχει πλέον πρόνοια να αναγράφεται στα στοιχεία του παιδιού ένα τυχαίο όνομα πατρός.

Τρίτον, κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον του. Να χτυπήσουμε χίλια ξύλα, αλλά δεν ξέρεις αν στο μέλλον θα έχεις δουλειά, αν θα είσαι ικανή για δουλειά ή αν θα είσαι καν εν ζωή. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΕΝΑΝ ΠΟΡΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Μην γράφετε τέτοια πράγμα και εκφοβίζετε και αποθαρρύνετε τις γυναίκες από το να διεκδικήσουν αυτό που είναι νόμιμο δικαίωμα για εκείνες και τα παιδιά τους. Να έχετε υπόψιν σας ότι -αν κάποια φοβηθεί με όσα ακραία λέγονται και δεν διεκδικήσει διατροφή- μπορεί στο μέλλον κάποιο παιδί να πεινάει...

Όλες ξέρουμε πώς λειτουργεί η ψυχολογία της μάνας... Τι φοβάται περισσότερο (= να της πάρουν το παιδί της)... Αν "χτυπάμε" σε αυτό το σημείο, παρουσιάζοντας επιλεκτικά ΑΚΡΑΙΕΣ ιστορίες, σε τι ακριβώς συμβάλλουμε;;;

β) Μετά την αναγνώριση του παιδιού και την απόφαση για χορήγηση διατροφής, ΑΝ ο πατέρας εξακολουθεί να είναι απών, θα κινηθείς πάλι δικαστικά για να αποκτήσεις ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά απολύτως εφικτή. Μετά από αυτήν την απόφαση, είσαι απολύτως καλυμμένη.

Ας διατηρήσουμε όμως και μια ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη ο πατέρας... Έστω και μετά τη γέννηση του παιδιού σας. Υπάρχουν καταγεγραμμένες στο φόρουμ αρκετές τέτοιες ιστορίες (και δεν βάζω λινκ, για να μην θεωρηθεί κουτσομπολιό...).

Kalhmera La Latina ma tora sovaromilas ekane etsi pragma?diladi 10 xronakia to epeze den ksero tipota den me niazi kai epidi den ekane i gynaika tou mwro den mas niazi tipota to exoume edo etimo megalomeno mosxoanathremeno na to paroume?re poso makria mpori na ftasi enos athrwpou o egwismos elpizo toulaxiston ola na pigan kala gia tin fili sou tosa xronia to megalwne mia xara kai tora vrethike kai mpekrou

Δεν μπόρεσε να της το πάρει, η κοπέλα πούλησε ότι είχε και δεν είχε και τα έδωσε σε δικηγόρους και το κυνήγησε το θέμα......ο άλλος μέχρι και χαρτιά από νοσοκομεία προσκόμισε γιατί είχε συγγενείς γιατρούς.....γι αυτό σας λέω δεν ξέρετε ποτέ μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος......αρρωστημένα μυαλά.......μακριά από μας.....

Διαφημίσεις

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Μην γράφετε τέτοια πράγμα και εκφοβίζετε και αποθαρρύνετε τις γυναίκες από το να διεκδικήσουν αυτό που είναι νόμιμο δικαίωμα για εκείνες και τα παιδιά τους. Να έχετε υπόψιν σας ότι -αν κάποια φοβηθεί με όσα ακραία λέγονται και δεν διεκδικήσει διατροφή- μπορεί στο μέλλον κάποιο παιδί να πεινάει...

Όλες ξέρουμε πώς λειτουργεί η ψυχολογία της μάνας... Τι φοβάται περισσότερο (= να της πάρουν το παιδί της)... Αν "χτυπάμε" σε αυτό το σημείο, παρουσιάζοντας επιλεκτικά ΑΚΡΑΙΕΣ ιστορίες, σε τι ακριβώς συμβάλλουμε;;;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΙΓΟ, για να μην παρεξηγούμαστε.......δεν της είπα πουθενά να μη ζητήσει διατροφή, δεν είπα καν πουθενά τη λέξη διατροφή. Είπα, πως αν ένας άνθρωπος δε θέλει το παιδί του, εμένα και μόνο και το τόνισα , ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ......και ναι, εμένα αυτό είναι το γνωστό μου παράδειγμα, κι αν δεις στο φορουμ έχει κι άλλα τέτοια, που προσπαθούν να τους πάρουν τα παιδιά οι πατεράδες, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας.......δεν είπα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, απλά μίλησα όπως μίλησα για να τονίσω πως ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ........Δε νομίζω 6 χρόνια εδώ μέσα να έχω εκφοβίσει ή "χτυπήσει" ή αποθαρρύνει καμιά μανούλα για κάτι, αντιθέτως!

Mακάρι ο πατέρας να το ξανασκεφτεί και να αλλάξει γνώμη και να πάνε όλα κατ' ευχήν!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΙΓΟ, για να μην παρεξηγούμαστε.......δεν της είπα πουθενά να μη ζητήσει διατροφή, δεν είπα καν πουθενά τη λέξη διατροφή. Είπα, πως αν ένας άνθρωπος δε θέλει το παιδί του, εμένα και μόνο και το τόνισα , ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ......και ναι, εμένα αυτό είναι το γνωστό μου παράδειγμα, κι αν δεις στο φορουμ έχει κι άλλα τέτοια, που προσπαθούν να τους πάρουν τα παιδιά οι πατεράδες, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας.......δεν είπα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, απλά μίλησα όπως μίλησα για να τονίσω πως ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ........Δε νομίζω 6 χρόνια εδώ μέσα να έχω εκφοβίσει ή "χτυπήσει" ή αποθαρρύνει καμιά μανούλα για κάτι, αντιθέτως!

Mακάρι ο πατέρας να το ξανασκεφτεί και να αλλάξει γνώμη και να πάνε όλα κατ' ευχήν!

To βλέπεις από την πλευρά της γυναίκας / μητέρας... θεωρώ ότι για εσένα σαφώς εφόσον ο σύντροφός επέλεξε να μην είναι στη ζωή του παιδιού, δεν σε νοιάζει να γράψεις το όνομα σε κανένα χαρτί.... το παιδί όμως καλή μου, το νοιάζει!!! αυτό το παιδί θα πάει σχολείο, θα μεγαλώσει, θα είναι μέσα σε ένα κοινωνικό περίγυρο.. επειδή όπως έγραψα μία φίλη μου είναι ψυχολόγος και έχει δουλέψει σε πολλά ιδρύματα πίστεψέ με αυτό το όνομα στο χαρτί ΜΕΤΡΑΕΙ... ξέρεις τι σημαίνει ένα παιδί στο σχολείο / παρέες / φίλους κλπ να δηλώνει αγνώστου πατρός?? ως μάνα θεωρώ πως η κοπέλα πρέπει να προστατέψει το παιδί της και να διεκδικήσει την πατρότητα.. από εκεί και πέρα όπως έγραψε και μία άλλη κοπέλα και διατροφή.. σήμερα δουλεύει, έχει τους γονείς της, αύριο τι???

τώρα εάν ο συγκεκριμένος "κύριος" βγει σαν αυτή την περίπτωση που μας περιγράφεις, τότε η κοπέλα δυστυχώς "έπεσε" σε λάθος άνθρωπο... με αυτόν τον άνθρωπο όμως η κοπέλα έκανε ένα παιδί... ευθύνες έχουν και οι δύο.. η κοπέλα αναλαμβάνει ούτως ή άλλως τον δύσκολο ρόλο του να μεγαλώσει το παιδί μόνη της ας αναλάβει και ο κύριος τις ευθύνες έστω τις ελάχιστες...

To βλέπεις από την πλευρά της γυναίκας / μητέρας... θεωρώ ότι για εσένα σαφώς εφόσον ο σύντροφός επέλεξε να μην είναι στη ζωή του παιδιού, δεν σε νοιάζει να γράψεις το όνομα σε κανένα χαρτί.... το παιδί όμως καλή μου, το νοιάζει!!! αυτό το παιδί θα πάει σχολείο, θα μεγαλώσει, θα είναι μέσα σε ένα κοινωνικό περίγυρο.. επειδή όπως έγραψα μία φίλη μου είναι ψυχολόγος και έχει δουλέψει σε πολλά ιδρύματα πίστεψέ με αυτό το όνομα στο χαρτί ΜΕΤΡΑΕΙ... ξέρεις τι σημαίνει ένα παιδί στο σχολείο / παρέες / φίλους κλπ να δηλώνει αγνώστου πατρός?? ως μάνα θεωρώ πως η κοπέλα πρέπει να προστατέψει το παιδί της και να διεκδικήσει την πατρότητα.. από εκεί και πέρα όπως έγραψε και μία άλλη κοπέλα και διατροφή.. σήμερα δουλεύει, έχει τους γονείς της, αύριο τι???

τώρα εάν ο συγκεκριμένος "κύριος" βγει σαν αυτή την περίπτωση που μας περιγράφεις, τότε η κοπέλα δυστυχώς "έπεσε" σε λάθος άνθρωπο... με αυτόν τον άνθρωπο όμως η κοπέλα έκανε ένα παιδί... ευθύνες έχουν και οι δύο.. η κοπέλα αναλαμβάνει ούτως ή άλλως τον δύσκολο ρόλο του να μεγαλώσει το παιδί μόνη της ας αναλάβει και ο κύριος τις ευθύνες έστω τις ελάχιστες...

Δίκιο έχεις, όσο το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα, για το παιδί το καλύτερο είναι αυτό που λες. Ναι, όντως. Απλά το έζησα τόσο κοντά μου που φυσάω και το γιαούρτι πλέον...αλλά δεν έχω λόγο να μην δω καθαρά την άποψη που μου λες, πως είναι η ορθή.

Αλήθεια υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις κάποιον που δε θέλει, να αναγνωρίσει ένα παιδί? Αυτό σήμερα το άκουσα, πρώτη φορά, ομολογώ. Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά ρωτάω.

...Αλήθεια υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις κάποιον που δε θέλει, να αναγνωρίσει ένα παιδί? Αυτό σήμερα το άκουσα, πρώτη φορά, ομολογώ. Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά ρωτάω.

Είναι πολύ συνηθισμένο πια.

Η μητέρα καταθέτει στο δικαστήριο αίτηση για να υποβληθεί ο πατέρας σε τεστ dna με σκοπό την αναγνώριση της πατρότητάς του.

Εφόσον ο πατέρας συναινέσει στο τεστ, διεξάγεται σε εκείνον και στο παιδί και αποδεικνύεται η πατρότητα.

Εφόσον ο πατέρας αρνηθεί να υποβληθεί στο τεστ, τεκμαίρεται ότι είναι ο πατέρας. Δηλαδή η άρνηση ισοδυναμεί με αναγνώριση.

Είναι μεν μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, και σίγουρα ψυχοφθόρα (όπως και όλες οι δικαστικές διαδικασίες) αλλά σίγουρα αρκετά συνηθισμένη...

Λατίνα, εσύ μπορεί να έχεις κάθε καλό σκοπό, όμως μερικά από τα λεγόμενά μας αποκτούν άλλη έννοια ανάλογα με τη στιγμή που λέγονται, το άτομο στο οποίο απευθύνονται και το σημείο στο οποίο δίνεται έμφαση... Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι.

Η ένστασή μου ήταν στο ότι η ιστορία που ανέφερες δεν είναι καθόλου μα καθόλου συνηθισμένη: ένας πατέρας που για 10 χρόνια δεν είχε δει το παιδί του αλλά ξαφνικά το θυμήθηκε όταν η γυναίκα του δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Και βρήκε και ένα σωρό γιατρούς που δήλωσαν υπευθύνως ότι η μητέρα είναι τρελή.

Δεν λέω ότι δεν έγινε. Αλλά ότι είναι ακραία περίπτωση που μπορεί μάλιστα να αποθαρρύνει κάποια ενδιαφερόμενη.

π.χ. Να μιλάει κάποια σε ένα τόπικ για τα Διαπόντια Νησιά (ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ). Και να πω και εγώ την ιστορία του γνωστού μου που κολυμπούσε ενάμιση μέτρο από την παραλία αλλά τα πολλά κότερα παράβγαιναν μεταξύ τους και έφθαναν μέχρι τα ρηχά και έπεσαν πάνω στο γνωστό μου που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και έκτοτε είναι μονόχειρας. Και, στο τέλος, να συμβουλεύω τη συμφορουμίτισσα που ενδιαφέρεται για τα Διαπόντια Νησιά να "φυλάει τα νώτα της".

Αυτό θέλω να πω. Κατά τα άλλα, είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργείς στο φόρουμ...για όσους είναι εδώ καιρό. Η Ιοκάστη όμως που φαίνεται ότι μπήκε τώρα τον Ιούνιο, ίσως να εννοήσει διαφορετικά τα λεγόμενά σου. Και να φοβηθεί...

Αυτά! ΦΙΛΙΚΑ!!!

Λατίνα, εσύ μπορεί να έχεις κάθε καλό σκοπό, όμως μερικά από τα λεγόμενά μας αποκτούν άλλη έννοια ανάλογα με τη στιγμή που λέγονται, το άτομο στο οποίο απευθύνονται και το σημείο στο οποίο δίνεται έμφαση... Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι.

Η ένστασή μου ήταν στο ότι η ιστορία που ανέφερες δεν είναι καθόλου μα καθόλου συνηθισμένη: ένας πατέρας που για 10 χρόνια δεν είχε δει το παιδί του αλλά ξαφνικά το θυμήθηκε όταν η γυναίκα του δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Και βρήκε και ένα σωρό γιατρούς που δήλωσαν υπευθύνως ότι η μητέρα είναι τρελή.

Δεν λέω ότι δεν έγινε. Αλλά ότι είναι ακραία περίπτωση που μπορεί μάλιστα να αποθαρρύνει κάποια ενδιαφερόμενη.

π.χ. Να μιλάει κάποια σε ένα τόπικ για τα Διαπόντια Νησιά (ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ). Και να πω και εγώ την ιστορία του γνωστού μου που κολυμπούσε ενάμιση μέτρο από την παραλία αλλά τα πολλά κότερα παράβγαιναν μεταξύ τους και έφθαναν μέχρι τα ρηχά και έπεσαν πάνω στο γνωστό μου που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και έκτοτε είναι μονόχειρας. Και, στο τέλος, να συμβουλεύω τη συμφορουμίτισσα που ενδιαφέρεται για τα Διαπόντια Νησιά να "φυλάει τα νώτα της".

Αυτό θέλω να πω. Κατά τα άλλα, είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργείς στο φόρουμ...για όσους είναι εδώ καιρό. Η Ιοκάστη όμως που φαίνεται ότι μπήκε τώρα τον Ιούνιο, ίσως να εννοήσει διαφορετικά τα λεγόμενά σου. Και να φοβηθεί...

Αυτά! ΦΙΛΙΚΑ!!!

Aπάντησα σε μια γυναίκα 35 ετών. Το παράδειγμά μου είναι αυτό ακριβώς που έθεσα......και δεν είπα ποτέ ότι είναι συνηθισμένο....προχτές και σε άλλο τόπικ συζητούσαμε για έναν πατέρα που θέλει να πάρει το παιδί απ τη μητέρα, δεν είναι πια και ιστορία για αγρίους!

Ιοκάστη, δεν θέλω να σε φοβίσω ούτε τίποτα τέτοιο, ελπίζω να πάνε όλα καλά για σένα, και ειλικρινά συγνώμη αν σε τρόμαξα. Δε μπορούσα να κρύψω μια τόσο συγκλονιστική ιστορία. Συνεχίστε όπως κρίνετε την κουβέντα σας, και πάλι συγνώμη.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

ειχα αρκετο καιρο να μπω.σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.ειμαι στον πεμπτο μηνα και μεχρι στιγμης η εγκυμοσυνη παει καλα.ο γιατρος μου ειπε οτι το μωρο ειναι κοριτσακι.οσον αφορα το μπαμπα του μου ζητησε να μην τον ενοχλησω για τιποτα.ειμαι αποφασισμενη για την αναγνωριση του παιδιου.θα γινει μεσω της δικαστικης οδου,οποτε οτι προβλεπεται απο το νομο θα το διεκδικισω.δεν αφηνω τιποτα στο ελεος.εννοειται οτι πρεπει να ξερει τον πατερα του κ θα προσπαθησω να το πετυχω αν κ δε τρεφω ελπιδες.δικηγορος που ρωτησα μου ειπε οτι δε μπορει να παρει την επιμελεια μπορει να εχει μονο γονικη μεριμνα.ας ελπισουμε να θελησει στο μελλον να δει το παιδι του.ομως με το ζορι δε μπορεις να βγαλεις την πατροτητα καποιου.εαν δε θελει κ δεν επιθυμει.οποτε αποφασισει ξερει που θα μας βρει.;)

Είναι πολύ συνηθισμένο πια.

Η μητέρα καταθέτει στο δικαστήριο αίτηση για να υποβληθεί ο πατέρας σε τεστ dna με σκοπό την αναγνώριση της πατρότητάς του.

Εφόσον ο πατέρας συναινέσει στο τεστ, διεξάγεται σε εκείνον και στο παιδί και αποδεικνύεται η πατρότητα.

Εφόσον ο πατέρας αρνηθεί να υποβληθεί στο τεστ, τεκμαίρεται ότι είναι ο πατέρας. Δηλαδή η άρνηση ισοδυναμεί με αναγνώριση.

υπαρχει πραγματικα τετοιος νομος;μου φαινεται απιστευτο....δηλαδη δεν εχουν σκεφτει πως καποια μπορει να μην ειναι ψυχολογικος καλα και να φανταζεται πραγματα,,,,,αντε αν δεν θελεις να δουν το dna σου σημαινει πως το αναγνωριζεις;πες μου λιγο λεπτομερεις που το διαβασες αυτο να το ψαξω....

ειχα αρκετο καιρο να μπω.σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.ειμαι στον πεμπτο μηνα και μεχρι στιγμης η εγκυμοσυνη παει καλα.ο γιατρος μου ειπε οτι το μωρο ειναι κοριτσακι.οσον αφορα το μπαμπα του μου ζητησε να μην τον ενοχλησω για τιποτα.ειμαι αποφασισμενη για την αναγνωριση του παιδιου.θα γινει μεσω της δικαστικης οδου,οποτε οτι προβλεπεται απο το νομο θα το διεκδικισω.δεν αφηνω τιποτα στο ελεος.εννοειται οτι πρεπει να ξερει τον πατερα του κ θα προσπαθησω να το πετυχω αν κ δε τρεφω ελπιδες.δικηγορος που ρωτησα μου ειπε οτι δε μπορει να παρει την επιμελεια μπορει να εχει μονο γονικη μεριμνα.ας ελπισουμε να θελησει στο μελλον να δει το παιδι του.ομως με το ζορι δε μπορεις να βγαλεις την πατροτητα καποιου.εαν δε θελει κ δεν επιθυμει.οποτε αποφασισει ξερει που θα μας βρει.;)

Mε το καλό! Για μένα είναι ευχάριστο που περιμένεις κοριτσάκι:P:p...νομιζω ότι θα εχεις λιγοτερα θεματα με το ζήτημα του αντρικου προτυπου κτλκτλ...Να γεννησεις με το καλό την κουκλα σου και να μην φοβάσαι τίποτα...Ας γραφτει το ονομα του πατρος στα χαρτια αλλα αν ο κυριος δεν θελει να δωσει την αγάπη του σε ένα παιδι , τοτε μαλλον αυτή δεν αξιζει και πολλα πράγματα...:rolleyes:

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα ειμα ανυπαντρη μητερα εχει αναγνωριστει το παιδι κανονικα απο τον πατερα του μεχρι στιγμης ζουσαμε μαζι αλλα σηκωσε χερι πανω μου πηρα το παιδι και εφυγα τωρα το προβλημα που με καει ειναι το οικονομικο και απο που μπορω να ζητησω βοηθεια και ειμαι επισης ανασφαλιστη και το μωρο οσα εμβολια μπορυσα του τα κανα απο δω και περα δεν ξερω τι μπορει να γινει υπαρχει καπου που μπορω να απευθυνθω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...