Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μα γιατι "βιάζονται" να μεγαλώσουν?

Recommended Posts

παρατηρώ τον τελευταιο καιρό καθώς μεγαλώνει η κορη μου (7,5 χρ) συνομηλικα κοριτσακια να βιαζονται να μεγαλώσουν...ασχολούνται πολύ με τα αγόρια φοράν σουτιεν και θελουν να φαινεται κιολας, γενικώς βλέπω συμπεριφορές εφηβικές σε παιδακια 1ης και 2ας δημοτικου. Μόνο εγώ το βλέπω? έχουν αλλάξει οι εποχές? ή δεν πάμε καλά???

Διαφημίσεις

παρατηρώ τον τελευταιο καιρό καθώς μεγαλώνει η κορη μου (7,5 χρ) συνομηλικα κοριτσακια να βιαζονται να μεγαλώσουν...ασχολούνται πολύ με τα αγόρια φοράν σουτιεν και θελουν να φαινεται κιολας, γενικώς βλέπω συμπεριφορές εφηβικές σε παιδακια 1ης και 2ας δημοτικου. Μόνο εγώ το βλέπω? έχουν αλλάξει οι εποχές? ή δεν πάμε καλά???

σουτιέν τα 7χρονα??????? μη μου λες τέτοια....

ναι...βεβαιως

και να φαινεται παρακαλώ, εγώ θυμάμαι ντρεπόμουν

κι εγώ ντρεπόμουν. μα, καλά, τί βάζουν μέσα??? θα τρελλαθώ!!! αλλά να μου πεις με την πλύση που τους κάνουν από τα γεννοφάσκια τους μέσω σήριαλ, διαφημίσεων (βλέπε αποκριάτικη Jumbo) κλπ, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσικό πια για ένα κοριτσάκι β δημοτικού να φοράει σουτιέν και να σκέφτεται όλη μέρα αγόρια (και πες ότι αυτό είναι και θέμα ενστίκτου)!!!!

αχ, πες μου ότι θέλει και στριγκ, να αποτρελλαθώ...

άσχετο, εγώ θυμάμαι σουτιέν αγόρασα στο γυμνάσιο, όχι ότι το πολυχρειαζόμουνα, και μάλιστα αθλητικό, σαν μπουστάκι, και ντρεπόμουνα κιόλας που διαγραφόταν μέσα από τη μπλούζα, ευτυχώς που έχω αγόρι!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

εγω παλι δυστυχως βλεπω οτι και οι γονεις βιαζονται να μεγαλωσουν τα παιδια πριν της ωρας τους και η ολη διαδικασια ξεκιναει απο τοτε που ειναι μηνων....

απο κει και περα, ενα παιδακι να ξεφυγει λιγο της ηλικιας του, ακολουθουν και τα υπολοιπα

αυτο με τα προτυπα, τηλεοραση περιοδικα κλπ ειναι τραγικο

αλλα πιο τραγικο ειναι αυτο που γινεται στο σπιτι...

εχω ακουσει για περιπτωση που πηγαν κοριτσακι να το βαφτισουν εχοντας κανει τα μαλλακια του με μασια μπουκλες. εχω δει να τα βαφουν ελαφρα απο 3-4 ετων. οι μανες, οχι τα παιδια παιζοντας. ε δεν θελει και πολυ μετα να ξεφυγει το πραγμα....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

δεν έχεις άδικο, προχθές στο λούνα παρκ σε παραλιακό χωριό είδα κοριτσάκι 7-8, δε φαινόταν παραπάνω, με γαλάζια σκιά στο βλέφαρο, μπορεί και ρουζ γιατί παραήταν ροζ τα μαγουλάκια του!

1FdQp2.png

χμμμ, κι εγώ προ καιρού, που κοίταζα κάτι καταλόγους με βαφτιστικά ρούχα, είδα τα κοριτσάκια βαμμένα με ρουζ, λιπγκλος και μάσκαρα!!! είπα στην πωλήτρια ότι δε θα τους προτιμήσω γιατί θεωρώ χυδαίο αυτό που έκαναν στα παιδάκια της φωτογράφισης (μιλάμε για κοριτσάκια 1-2 ετών) και με κοιτούσε σα να είδε ούφο!!! :cool:

τι φταινε αυτοι; οι μανες των παιδιων που ηταν οταν τα εβαφαν;

να δεις μετα θα πηραν τους καταλόγους να τους δειχνουν ολο καμαρι στα σόγια και στην γειτονια για το πανεμορφο παιδακι τους...

να δεις μετα θα πηραν τους καταλόγους να τους δειχνουν ολο καμαρι στα σόγια και στην γειτονια για το πανεμορφο παιδακι τους...

ναι, όλα ξεκινάνε από το σπίτι... αλλά, ρε , παιδιά, εσείς που έχετε μεγαλύτερα κοτιτσάκια, τελικά πώς το αντιμετωπίζετε? όταν σας ζητάει κάτι που δεν "αρμόζει" στην ηλικία της και προβάλλει ως επιχείρημα ότι άλλα κοριτσάκια, φίλες της, το κάνουν. ρωτάω για να παίρνω καμμιά ιδέα για το μέλλον...

Διαφημίσεις

Δύσκολα....Και εγώ έχω πρόβλημα. Η κόρη μου πάει Ε' δημοτικού και βλέπω ότι όλες οι συμμαθήτριες είναι μικρομέγαλα. Προχτές, πήγαν στις τουαλέτες και έβαψαν τα νύχια τους. Μόλις την είδα στο σχόλασμα με το φούξια νύχι μου ήρθε εγκεφαλικό. Πήγα να της βάλω τις φωνές, αλλά τελικά την έπιασα στη συζήτηση και στο μπλα, μπλα. Αλλά, δεν μπορώ και να την απομονώνω συνέχεια.....Ας πούμε, έχουν όλες κινητό (εγώ της έχω πει στο γυμνάσιο), πάνε οι περισσότερες μόνες τους στο σχολείο γιατί οι γονείς δουλεύουν (εγώ επειδή έχω και το μικρό και περνάμε και 2 μεγάλους δρόμους, τα πάω εγώ) κ.λπ. κ.λπ.

Δύσκολα....Και εγώ έχω πρόβλημα. Η κόρη μου πάει Ε' δημοτικού και βλέπω ότι όλες οι συμμαθήτριες είναι μικρομέγαλα. Προχτές, πήγαν στις τουαλέτες και έβαψαν τα νύχια τους. Μόλις την είδα στο σχόλασμα με το φούξια νύχι μου ήρθε εγκεφαλικό. Πήγα να της βάλω τις φωνές, αλλά τελικά την έπιασα στη συζήτηση και στο μπλα, μπλα. Αλλά, δεν μπορώ και να την απομονώνω συνέχεια.....Ας πούμε, έχουν όλες κινητό (εγώ της έχω πει στο γυμνάσιο), πάνε οι περισσότερες μόνες τους στο σχολείο γιατί οι γονείς δουλεύουν (εγώ επειδή έχω και το μικρό και περνάμε και 2 μεγάλους δρόμους, τα πάω εγώ) κ.λπ. κ.λπ.

Δεν έχω παιδιά κι έτσι δεν μπορώ να μπω στη θέση σας ή νας σας συμβουλεύσω. Πιστεύω ότι το χειρίστηκες σωστά και δεν της φώναξες. Όπως επίσης και το θέμα της διαδρομής για το σχολείο. Σιγά μην την αφήσεις μόνη της. Θεωρώ ότι οι παρέες επηρεάζουν πολύ τα παιδιά. Έχω μια ξαδερφούλα στην Α'Γυμνασίου και λίγο πολύ ξέρω τι παίζει. Πάντως είναι πολύ δύσκολη η ανατροφή των παιδιών στις μέρες μας.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

παντως ειναι δυσκολο θεμα, γιαιτ απο τη μια μπορει να διαφωνουμε μ'αυτο πυ κανουν, απο την αλλη δε μπορεις και να το απομονωσεις το παιδι...

Εγω παντως θυμαμαι οταν πηρα σουτιεν στην τριτη δημοτικου (και το καθυστερησα οσο μπορουσα επειδη ντρεπομουνα) δεν το ειχα πει σε καμια φιλη μου. Οταν το καλοκαιρι με τα κοντομανικα το ανακαλυψαν μεσα σε δυο εβδομαδες ειχαν ολες... Θελω να πω οτι αυτο το χαρακτηριστικο ειναι διαχρονικο. Τωρα το πως το ανιτμετωπιζει ο καθε γονιος... Δυσκολα και με τρομο

Λεγονται μπουστακια και ναι τα χρησιμοποιουν τα κοριτσακια για να αισθανονται γυναικες. Και ναι ειχε παρει η προγονη μου οταν ηταν στην 3η και φοραγε. Και υπαρχουν και σουτιεν σουτιεν αλλα με υφασμα σαν μπουστακι που ειναι σχεδον φλατ για να μην διαγραφουν ρωγες απο λεπτα μπλουζακια (το υφασμα λεπτο εννοω) και καλα κανουν κιολας γιατι ειδικα μετα την 5η με 6η το στηθος περνει και φουσκωνει σιγα σιγα και η ρωγουλες τους βγαζουν ματι. Καλα κανουν και μεγαλωνουν. Να κοιταξουμε μονο οι μεταβασεις να ειναι σωστες. Χωρις πιεση και αποθυμενα για να μην τα βρουμε μπροστα μας οταν θα μεγαλωσουν.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

λαθος ποστ......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι τεράστιο και τι να πρωτοπείς... σε ότι αφορά τις φωτογραφίσεις μικρών παιδιών για περιοδικά κλπ σε ότι αφορά το μακιγιάζ ούτως ή άλλως γίνεται γιατί αν το πρόσωπο δεν είναι βαμμένο βγαίνει άσπρο τελείως (καθώς ο φωτισμός είναι έντονος).. το θέμα είναι κατά πόσο εσύ ως γονιός θέλεις να εκθέσεις το παιδί σου σε αυτό το χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται... από την άλλη το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει (δυστυχώς).. η παιδική αθωότητα νομίζω ότι χάνεται και σε αυτό έχουμε όλοι ευθύνη ως γονείς... είναι δική μας ευθύνη να προστατέψουμε τα παιδιά μας όσο μπορούμε χωρίς να έρθουμε σε ρίξη μαζί τους.. πως θα τα καταφέρουμε? με υπομονή, με συζήτηση όχι μόνο με τα παιδιά μας αλλά και με άλλους γονείς... θλίβομαι γιατί υποτίθεται στα σχολεία υπάρχει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων... ποιος πηγαίνει βρε κορίτσια να συζητήσει ουσιαστικά θέματα που αφορούν τα παιδιά? όλοι πάνε να βρίσουν καμία δασκάλα που έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί, που μπορεί να είπε κάτι που "χάλασε" την ψυχολογια του παιδιού και ότι μπούρδα έρθει του καθενός.... για να μην παρεξηγηθώ δεν παραβλέπω ότι μπορεί να υπάρχουν και τέτοια θέματα αλλά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... και εγώ είχα πάει σε μία ξαδέλφη μου και η κόρη της (γύρω στα 15) έβγαινε για βράδυ και γύριζε μετά τις 12, ντυμμένη (αν θεωρείται ντύσιμο να φαίνεται το εσώρουχο και το σουτιεν σε κάθε κίνηση) και βαμμένη με ένα κιλό σοβά!! της είπα "πως προστατεύεις το παιδί σου να κυκλοφορεί έτσι σε μπαράκια από τον κάθε λιγούρη?" μου απαντά "και τι να κάνω? άμα της πω τίποτε, φωνάζει"... δεν έχω κόρη, αλλά κάποια θέματα πρέπει να τα συζητάς με το παιδί γιατί μπορεί στην εφηβεία να θέλουν να μακιγιάρονται και να βάφονται για να αισθάνονται "γυναίκες" αλλά πρέπει να έχουν και συναίσθηση του κινδύνου (με τόσους ανώμαλους και τη σάρα και τη μάρα που κυκλοφορεί) ...

Εγώ περνάω κρίση προσωπικότητας κάθε μέρα.

Η αδερφή μου είναι 14.. βάφεται εδώ και δυο χρόνια ίσως και παραπάνω... καπνίζει... και άλλα άσχημα πράγματα (ας μην επεκταθώ), ασχολείται μόνο με αγόρια, κάνει χιλιάδες φίλους στο φέισμπουκ και κάθε μέρα αναρωτιέμαι, ήμουν κι εγω έτσι?

Όχι κορίτσια, οι εποχές άλλαξαν προς το χειρότερο. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό, Η φύση θέλει τα δωδεκάχρονα παιδάκια να ασχολούνται με το κρυφτό, όχι με το μακιγιάζ.

Εγώ φρικάρω όταν έρχονται και οι φίλες τις στο σπίτι, και η μαμά δε μπορει να ξεχωρίσει αν είναι φίλες της αδερφής μου ή δικές μου..

:?:-?:?

Σουτιεν δεν εχω δει να φοραει κανενα 7χρονο.

Μπουστακια (οχι σουτιεν) φορουσε και η δικη μου δεν θυμαμαι απο ποια ηλικια. Πλεον σχεδον στα 13 της φοραει σουτιεν γιατι το χρειαζεται.

Τωρα αν ενα παιδακι στα 7-8 φορεσει μια γαλαζια σκια δεν θα μου κακοφανει.

Θα μου κακοφανει ομως αν ενα παιδακι (ακομη και αν ειναι 4) ανεβει στο τραπεζι μετα την προτροπη των γονιων του και αρχιζει να κουνιεται (κατι που εχουν δει πολυ συχνα τα ματακια μου).

Την κορη μου αφηνω να βαφει τα νυχια της (μηπως και επιτελους σταματησει να τα τρωει) αλλα οχι οταν πηγαινει στο σχολειο. στις διακοπες μπορει να κανει οτι θελει.

Καθε πραγμα στον καιρο του...Σοφος ο λαος μας.θελει πολλη προσοχη ειτε αγορι μεγαλωνεις ειτε κοριτσι.Υπομονη,υπομονη,υπομονη,κουβεντα,κουβεντα,κουβεντα.....απο μικρη ηλικια.Α!και κατι ακομα,που για μενα τουλαχιστον ισχυει....τα παιδια εχουν φιλους,απο γονεις εχουν αναγκη....καλο ειναι να μας νιωθουν γονεις τους,οχι φιλους τους.

Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται να μιμούνται τους γονείς. Όπως τα αγόρια θέλουν να ξυριστούν, να ανεβούν στη μηχανή του μπαμπά να παίξουν ποδόσφαιρο κλπ ετσι και τα κορίτσια απο ανέκαθεν φορούσαν τα τακούνια της μαμάς το κραγιόν της ή ακόμα και το φουστάνι της. Μαγειρεύουν και μιμούνται τα πάντα ακόμα και την κίνηση του φιλιού ή της ερωτικής πράξης που βλέπουν να διαδραματίζεται μπροστά τους είτε απο κάποιο ατύχημα των γονιών είτε και απο τη τηλεόραση. Απο κεί και πέρα θεωρώ οτι το αν κάποια παιδιά ξεφεύγουν απο το "αχ κοίτα τι γλυκό που είναι" μπορεί να φταίει το οτι όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια. Άλλα είναι περισσότερο ανεξάρτητα κοινώς τα "κακά παιδιά" και άλλα αυτά που ακολουθούν τις συμβουλές των γονέων τα λεγόμενα "καλά παιδιά". Αυτό που προσωπικά θεωρώ οτι θα έκανα (αν δεν το ζήσεις δεν το μαθαίνεις) θα ήταν να εξηγώ τον κάθε λόγο της άρνησης μου στην επιθυμία της να φορέσει άπρεπα ρούα για την ηλικία της ή ακατάλληλο μακιγιάζ. Όλα τα μηνυματα που δέχονται τα παιδιά απο παντου πρέπει εμείς οι γονείς να τους δώσουμε τα εφόδια να τα συζητάνε μαζί μας και ποτέ μα ποτέ να μην τα αποπαίρνουμε γιατί εκεί είναι που χάνουμε το παιχνίδι. Όταν το παιδί κριθει απαραίτητο να φορέσει σουτιέν ακόμα και στα 7 θα το φορέσει. Επίσης όταν φτάσει σε ηλικία που όλες οι φίλες της αδιαθετήσουν ενώ εκείνη όχι πρέπει να τη στηρίξουμε ακόμα και αν φορά σερβιέτα χωρίς λόγο. Αυτό 'ομως συνέβαινε απο ανεκαθεν νομίζω απλά τώρα οι κίνδυνοι είναι προφανείς και τα μμε φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν σε κάθε δελτίο και εκπομπή.

Εγώ περνάω κρίση προσωπικότητας κάθε μέρα.

Η αδερφή μου είναι 14.. βάφεται εδώ και δυο χρόνια ίσως και παραπάνω... καπνίζει... και άλλα άσχημα πράγματα (ας μην επεκταθώ), ασχολείται μόνο με αγόρια, κάνει χιλιάδες φίλους στο φέισμπουκ και κάθε μέρα αναρωτιέμαι, ήμουν κι εγω έτσι?

Όχι κορίτσια, οι εποχές άλλαξαν προς το χειρότερο. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό, Η φύση θέλει τα δωδεκάχρονα παιδάκια να ασχολούνται με το κρυφτό, όχι με το μακιγιάζ.

Εγώ φρικάρω όταν έρχονται και οι φίλες τις στο σπίτι, και η μαμά δε μπορει να ξεχωρίσει αν είναι φίλες της αδερφής μου ή δικές μου..

:?:-?:?

Σε ότι αφορά το κάπνισμα θα σου πρότεινα να πεις στην αδελφη σου να μπει στο ιντερνετ και απλώς να ψάξει λίγο για τις συνέπειες του καπνίσματος ειδικα από τόση μικρή ηλικία.. τώρα για την ασυλλόγιστη χρήση του ιντερνετ θεωρώ ότι οι γονείς θα πρέπει να βάζουν όρια (π.χ. όταν τα δικά μου ανήψια άρχισαν να μπαίνουν στον υπολογιστή είχαν συγκεκριμένη ώρα και η αδελφή μου ήταν εκεί γύρω για να βλέπει και που έμπαιναν).. ποτέ καθημερινές που είχαν διάβασμα.. μόνο σαββατοκύριακα τους άφηνας συγκρεκριμένες ώρες... μην μου πείτε βρε κορίτσια ότι δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στα παιδιά μας (όσο δύσκολη και να είναι η εφηβεία)..

σιγουρα στην εφηβεία τα πράγματα ειναι πολύ δυσκολα, αλλά βλέπω τα μικρα -εγώ μικρά τα βλεπω- να χάνουν την παιδικοτητα τους και αυτο δε μου αρέσει. Η κόρη μου δε μου έχει ζητησει σουτιεν και γενικά ειναι ντροπαλό παιδι, όμως 3 φίλες της φοράνε...

Δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις που αρχιζει να μεγαλώνει τοστηθος οποτε πρεπει να φορεσουν μπουστακι έστω για να μην φαινονται οι θηλες, ή να καθυστερισει η περιοδος σε μια έφηβη και να θελει σερβειτα για "ξεκαρφωμα". Αναφέρομαι σε παιδια που έπρεπε να ειναι αθώα και να μην γκομενιζουν.

Το πρόβλημα όπως αναφερθηκε και παραπανω ειναι οτι τα παιδια καθε ηλικαις παρασυρονται το ενα με το αλλο και για να μην απομονωθουν/περιθωριοποιηθουν απο την παρεα ακολουθουν το ρευμα...

ειναι λοιπον ευθυνη των γονιών ακομα και των πιο προοδευτικων να προφυλαξουν τα παιδια, γιατι οσο μεγαλώνουν τα πραγματα θα εινια πραγματικα πολυ δυσκολα.

ok ell ... τωρα το καταλαβα κι εγω :lol::lol::lol:

εννοειται οτι αν το κοριτσι χρειαζεται σουτιεν να το βαλει, αλλα οχι αυτην την τραγικη μιμηση της πατυ και της αντονελλα που βλεπω απο κοριτσακια του δημοτικου.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...