Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητέρα και Μπαμπάς στο δωμάτιο.. Επιτρέπεται???

Recommended Posts

Επειδή θα γεννήσω σε λίγους μήνες στο μητέρα και στη σελίδα γράφει ότι τηρούν τα ωράρια πολύ τυπικά, έχει γεννήσει καμία πρόσφατα στο μητέρα να μου πει τι παίζει? δηλαδή ο άντρας μου θα πρέπει να έρχεται μόνο στο επισκεπτήριο μαζί με όλους τους άλλους? το βράδυ αν είναι ΠΟΛΥ ησυχος δεν μπορεί να είναι μέσα? όσες φορές έχω νοσηλευτεί (όχι για γέννα) ήταν εκεί όλη τη νύχτα και εξυπηρετούσε και τους υπόλοιπους ο καλός μου. τώρα δεν θα μπορεί???

Διαφημίσεις

Επειδή θα γεννήσω σε λίγους μήνες στο μητέρα και στη σελίδα γράφει ότι τηρούν τα ωράρια πολύ τυπικά, έχει γεννήσει καμία πρόσφατα στο μητέρα να μου πει τι παίζει? δηλαδή ο άντρας μου θα πρέπει να έρχεται μόνο στο επισκεπτήριο μαζί με όλους τους άλλους? το βράδυ αν είναι ΠΟΛΥ ησυχος δεν μπορεί να είναι μέσα? όσες φορές έχω νοσηλευτεί (όχι για γέννα) ήταν εκεί όλη τη νύχτα και εξυπηρετούσε και τους υπόλοιπους ο καλός μου. τώρα δεν θα μπορεί???

μπορει, μη νομιζεις ομως οτι τηρουνται τα επισκεπτηρια εμεις δεν ηρεμουσαμε καθολου

α δηλαδή θα μπορεί να είναι εκεί πιο πολλές ώρες από όσες λέει? για άλλους δε με νοιάζει, αλλά ένα άτομο η καθε μία νομίζω ότι το δικαιούται μέσα στο δωμάτιο. άσε που με τι κουράγιο να του πω να πάει σπίτι? την προηγούμενη φορά που είχα πει πήγαινε σπίτι έμεινε όλο το βράδυ από κάτω στο αμάξι και μετά με ξενύχτησε και 3 βράδια. ειδικά εφόσον θα κάνω καισαρική, θα θέλω βοήθεια πως να το κάνουμε..

Lογικα οπως και στα υπολοιπα μαιευτηρια θα δηλωσεις ενα ατομο ως συνοδο που θα ειναι συνεχως μαζι σου....;) εκτος απο την νυχτα....γιατι σε ολα τα μαιευτηρια απο οσο ξερω για να μεινει μαζι σου νυχτα θα πρεπει να εχεις μονοκλινο.....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εγω που γεννησα φυσιολογικα δεν ειχα τον αντρα μου μεσα την νυχτα

η ξαδερφη μου που γεννησε 10 μερες μετα απο μενα στο μητερα ειχε την μητερα της ολες τ βραδια.ηταν κ εντολη γιατρου κ απο τ ξερω επειδη κ οι 4 κοπελες ηταν μ καισαρικη ολες ειχαν καποιο ατομο

Διαφημίσεις

Αν ο αντρας σου δηλωθεί ως συνοδός μπορεί να είναι μαζί σου περισσότερες ώρες. Για το βράδυ νομίζω όμως ότι πρεπει να ρωτήσεις το νοσοκομείο. κανονικά δεν επιτρεπεται. Δεν είναι θεμα ησυχίας. Ειναι θεμα διακριτικότητας. Σε ένα 3κλινο δωμάτιο με 2 ακόμη λεχώνες ενας άντρας είναι καπως. Υπάρχει μια αμηχανία. Θελεις να θηλάσεις, να πας τουαλέτα δεν μπορείς να έχεις συνεχώς το νου σου. Προσωπικά εγω δεν θα το δεχόμουν αν καποια κοπέλα ήθελε τον άντρα της μεσα βράδυ. Aν έχεις μονόκλινο εννοείται ότι δεν υπάρχει θέμα.

τα βραδια δεν ειναι σωστο να ειναι ο συζυγος στο δωματιο...γεννησα στο ρεα κι ενα βραδυ κατα τις 2 φερανε μια κοπελα....ο αντρας της δεν εφευγε με τιποτα,....η τριτη κοπελα του δωματιου κοιμοταν και ξεσκεπαζοταν συνεχεια και ο ποπος της ηταν συνεχεια εξω....θελαμε να θηλασουμε εστω και να αφησουμε το στηθος ελευθερο για να παρει αερα και να επουλωθει πιο γρηγορα απο τις πληγες και δεν μπορουσες....κακα τα ψεματα, τη μερα ας ειναι οσες ωρες θελεις μαζι σου..ο δικος μου ερχοταν στις 8 κι εφευγε στις 11(βεβαια δεν ημασταν ολη μερα στο δωματιο).. αλλα το βραδυ ας ειμαστε λιγο πιο διακριτικοι....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Ότι θα μπορεί, ναι θα του επιτρέψουν ειδικά αν δώσει εντολή ο γιατρός σου. Αλλά είναι θέμα διακριτικότητας όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες, καθώς επίσης δεν υπάρχει λόγος λόγω καισαρικής όπως αναφέρεις. Την πρώτη μέρα θα είσαι ξάπλα έτσι κι αλλιώς και από την επόμενη θα μπορείς σίγουρα να σηκώνεσαι, μη σου πω την ίδια μέρα ανάλογα τι ώρα θα γεννήσεις. Όλα αυτά αν θα είστε σε δίκλινο τρικλινου κτλ. Αλλά μπορείς να δεις τι θα πουν και οι συγκέτοικοι σου και βλέπεις. Μη ξεχνάμε το βασικό: και εσένα αν κάποια από τις κοπέλες σου είχε μέσα στο δωμάτιο όλο το βράδυ και όλη μέρα τον άντρα της θα ήσουν οκ;(νύχτα μέρα για μένα είναι η ίδια για την λεχώνα).

ειλικρινα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ειναι οι συζυγοι μεσα. Οταν γεννησα ειχαμε μια κοπελα που το βραδυ καθοτανε η μανα της και μεχρι της 2 το βραδυ ηταν ολο μπιρι μπιρι. Τη μερα ερχοντουσαν οι επισκεπτες ολες τις ωρες, δεν σεβοντουσαν ουτε το μεσημερι και ειχε παντα πανω απο 5 ατομα και αλλα 3-4 η διπλανη ηταν σκετη τρελα. Εβαζα τον αντρα μου και φωναζε τη νοσοκομα να τους βγαλει εξω, καλα που ειχε ικτερο το παιδι και ηταν στη λαμπα και ζητουσα να μου το φερουν μονο στις 12 το βραδυ και 5 το πρωι, δεν θα ηθελα να ειναι με τη σαρα και τη μαρα. Ολα καλα στο Μητερα αλλα με το θεμα του επισκεπτηριου ειχαμε θεμα. Οι πιο διακριτικοι ηταν οι συζυγοι, χιλιες φορες θα προτιμουσα αυτους παρα ολο το σοι.. Θυμαμαι το δευτερο βραδυ ηρθε η μια κοπελα γυρω στις 12 και με ρωταει ενας επειδη θηλαζα αν μπορει να μπει ενα ακομα ατομο και φυσικα δεχτηκα. τι το ηθελα, μπηκαν 7 ατομα εκαναν φασαρια , το μωρο αρχισε να τσιριζει μας ακουσε ο οροφος απο τη φωνη που εβαλε, ειχα ιδρωσει εγω ειχε κατακοκκινησει το μωρο και τελικα το πηρε η νοσοκομα και μετα εβγαλε κι αυτους εξω. Αυτο εγινε και την επομενη μερα. Οταν ηταν μονο οι αντρες μια χαρα ηταν και στο θηλασμο εβγαιναν εξω χωρις καν να πουμε κατι

κακα τα ψεματα οι συνοδοι τη νυχτα ειναι ενοχλητικοι και αδιακριτοι...ειχαμε τη μαμα μιας κοπελας που ολη νυχτα πηγαινοερχοταν και χρησιμοποιουσε την τουαλετα για της λεχωνες και μιλουσε συνεχεια.ασε που ολη την ωρα με παρακολουθουσε...μετα με ρωταγαν αν αεριστηκα....μπορεις ν'αεριστεις οταν μονομως εχεις τοσο κοσμο γυρω σου???:oops::oops:...κι εγω εκανα καισαρικη αλλα το βραδυ δεν ηθελα κανεναν μαζι μου...ας μην ειμαστε υπερβολικες, δεν σηκωνεσαι το βραδυ, εχεις καθετηρα, οσο για το μωρο αν χρειαστεις βοηθεια υπαρχει το προσωπικο του μαιευτηριου να σε βοηθησει..σκεφτειτε σ'ενα τρικλινο 3 λεχωνες, 3 μωρα και 3 συνοδους......ειδικα ενας αντρας νομιζω οτι δεν ειναι σωστο βα ειναι στο δωματιο...3-4 βραδια ειναι περνανε....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Γεννησα με φτ 1/2/12 και κάθε βραδυ είχα αλλο συνοδο (μανα,αντρα) χωρίς να δηλώσω τπτ πουθενα και σε 3κλινο. Επισης η κοπελια δίπλα μου είχε κάθε βραδυ τον αντρα της (να είναι καλα το παιδι που έβαλε ένα χερι να με μαζεψουν απο το πατωμα όταν λιποθυμησα το πρωτο βραδυ) και ο αντρας μου ερχόταν εκτός απο βράδυ ότι ώρα ήθελε και για όσο ήθελε με διακριτικότητα να μην ενοχλούμε εννοείται. Αααα και rooming in!!!!

ΥΓ ο άντρας μου ήταν η καλύτερη βοήθεια και στο μαιευτηριο και στο σπίτι την 1η εβδομαδα που ανελαβε εξολοκληρου τη φροντιδα του μωρου γτ εγω δν μπορουσα να κουνηθω απο ραμματα και αιμμοραγία-εξαντληση-θηλασμό κλπ

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Ο πατέρας μόνο μπορεί να έρχεται και τις ώρες εκτός επιστεπτηρίου, αλλά τυπικά δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση. Αν κάνεις καισαρική και δεν μπορεί να μείνει κάποια μαζί γυναικα μαζί σου τη νύχτα, ίσως μπορεί να διανυκτερεύσει αν κάνουν τα στραβά μάτια οι υπόλοιπες κοπέλες. Όμως, καλύτερα να το αποφύγεις: μπορεί να θέλουν να αεριστούν, όπως έγραψε κάποια πιο πάνω, να θέλουν να κάνουν ένα ντουζ, να θέλουν να αλλάξουν και να τους κάνεις τη ζωή πιο δύσκολη αν πρέπει να κουβαλάν όλα τα πράγματά τους στο μπάνιο για να μην αλλάξουν μπροστά τους, ή να θέλουν να αντλήσουν γάλα και να κάνουν μασάζ με λαδάκια στο μαστό τους για να ανακουφιστούν από το πρήξιμο. Στο μαιευτήριο δεν είχα πρόβλημα να θηλάσω ενώ ήταν άντρες στον θάλαμο, αλλά τυλιγόμουν με σεντόνια για αντλησω όταν ήταν μέσα οι σύζυγοι των αλλων γυναικών και το βράδυ μολις έφευγαν οι επισκεπτες έκανα ντουζάκι και μετά μασάζ στο στήθος με λάδι, στο κρεβάτι μου, δεν ήταν βολικό στο μπάνιο και εξάλλου δεν είχα την αποκλειστικότητα, δεν μπορούσα να κάνω κατάληψη ενώ το μοιραζόμουν με άλλες δύο γυναίκες. Αν χρειαστείς βοήθεια το βράδυ καλύτερα να διανυκτερεύσει γυναίκα μαζί σου

Γέννησα φυσιολογικά και ακόμα θυμάμαι με νοσταλγία τα βράδια στο μαιευτήριο, που το μώρο μου και εγώ είμασταν μόνοι μας. Το απολάμβανα που είμασταν τα δυο μας χωρίς κανέναν πάνω από κεφάλι μας

κι εμενα, ο γιατρος μου ειπε, οτι για διανυκτερευση επιτρεπεται μονο γυναικα στο δωματιο.:-( αν θελω, μπορω να εχω τον αντρα μου, αλλα θα καθεται στο σαλονι, εξω, το οποιο ειναι δωρον αδωρον...

παντως, η αληθεια ειναι οτι αφου δε θα ειμαστε σε μονοκλινο, θα ηταν καπως αβολο με αλλους 2 αντρες, η καθεμια στο δωματιο!:oops:

AtQqp2.png

εγω που δεν ειχα κανεναν το πρωτο βραδυ ειχα καθετηρα και αρκετο αιμα και χρειαστηκε να με αλλαξουν 3 φορες, οι κοπελες στο νοσοκομειο ερχονται αμεσως για οτι χρειαστεις. Μας εδιναν τα μωρα αν δεν μπορουσαμε, μας βοηθαγαν στο θηλασμο μεχρι που καποια ηρθε 2 το βραδυ και με ξυπνησε γιατι ηταν ωρα να βγαλω γαλα και δεν ειχα σηκωθει. Δηλαδη και συνοδος να μην υπαρχει ειναι τοσο εξυπηρετικες οι κοπελες που δεν θα υπαρχει προβλημα. Την αλλη μερα ηρθαν να μας βοηθησουν να σηκωθουμε και να περπατησουμε λιγο μεχρι να μπορεσουμε μονες μας. Μιλαω στον πληθυντικο γιατι ολες στο δωματιο την ιδια μερα γεννησαμε

Διαφημίσεις

οταν γεννησα τον δευτερο γιο μου ηταν μια κοπελα διπλα που αποφασισε να κοιμηθει ο αντρας της μεσα στο δωματιο το βραδυ χωρις να μας πει τιποτα........

εχει παει η ωρα 11-12μ.μ. και τον βλεπουμε και περνει δυο καρεκλες,ξαπλωνει,βγαζει και τα παπουτσια του.......με την αναλογη ποδαριλα και παθαμε σοκ:shock::shock::shock:

αλλα ειχα διπλα μου μια τσαμπουκαλου και μολλις το ειδε πηγε και φωναξε την νοσοκομα!!!

του το ειπε την πρωτη και αυτος εκανε την παπια και μετα ξαναπερασε και τον εβγαλε εξω με το ζορι!!!!!

το πρωι δεν με πειραζε να ειναι μεσα και οι αντρες και το σοι τους(σε λογικα πλαισια) αλλα το βραδυ δεν μπορουσαμε να κοιμηθουμε και να προσεχουμε αν θα ειμαστε σκεπασμενες....πως να κανουμε ενα μπανιο....καμια κομπρεσουλα γιατι ειχαμε γινει τουμπανο.......

παντος μην φοβασε,οτι και να χρειαστεις θα ερθουν να σε βοηθεισουν!!!

με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!

apHGp3.png

Kαλα πλεον δεν το θεωρω καθολου οτι το χρειαζομαι να μεινει ο αντρας μου μαζι μου στο μαιευτηριο , τον χρειαζομαι περισσοτερο σπιτι με τα παιδια μας παρα σε μενα , 3 μερες ειναι θα περασουνε σιγα . Στην πρωτη γεννα ειχα μονοκλινο και ως πρωταρα ηθελα να μεινει , στην δευτερη γεννα ειχα δικλινο οποτε δεν μπορουσε να μεινει καν , ετσι και αλλιως δεν το ειχα αναγκη και τωρα ναι μεν θα εχο μονοκλινο και θα ειμαι απο καισαρικη αλλα τα παιδια τον χρειαζονται περισσοτερο σπιτι , εγω θα εχω και τις νοσοκομες αμα χρειαστει κατι .

QRyOp2.png

Εγω αν και θα επιλέξω μονόκλινο , αν δεν ειχα αυτη τη δυνατοτητα νομιζω θα αντιδρουσα στο να μεινουν αντρες στο δωματιο . Και ο ιδιος ο συζυγος μου θα αισθανοταν άβολα παντως να επιβαλλει την παρουσια του σε δωματιο με 2 και 3 αγνωστες γυναικες. Και φανταζομαι οτι με την ιδια λογικη εξισου αβολο ειναι και για τις μανουλες να ειναι 2-3 αντρες μεσα στο δωματιο . και αν ερχονται και τα μωρακια ειναι συνολο (στην καλυτερη) 6 ατομα με τα νεογεννητα. Δεν ειναι καπως ανθυγειηνό? :confused:

Όλα είναι μια ιδέα...

Αν είστε από καισαρική το πρώτο βράδυ το καλύτερο είναι να έχετε μια αποκλειστική αν το σηκώνει η τσέπη σας. Τους δικούς σας ανθρώπους τους θέλετε ξεκούραστους για να τρέχουν τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ναι εγώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι. το είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν και κουρτίνες ανάμεσα οπότε δεν θα είναι αδιάκριτος κάποιος. και φυσικά δεν μιλάω αν έχει πρόβλημα κάποια από τις άλλες 2 κοπέλες. άνθρωποι είμαστε. άλλωστε δεν έχω γεννήσει άλλη φορά για να ξέρω τι παίζει στα μαιευτήρια. και αν το θέτετε έτσι, και γω δεν θέλω την ώρα που θηλάζω να είναι μέσα η μάνα την άλλης για παράδειγμα η οποία με τη δικαιολογία ότι είμαστε και όλες γυναίκες μπορεί να κοιτάει και άνετα. ενώ ο άντρας θα έβγαινε μόνος του έξω. είναι όπως το βλέπει ο καθένας τι να πω, κάθε άποψη δεκτή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...