Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάλληλος ετών έως 25

beba09

Recommended Posts

Με τα νέα μέτρα όλοι μας λοιπόν είτε πρέπει να είμαστε μέχρι 25 είτε θα μείνουμε άνεργοι….Είναι λυπηρό μέτρα που λαμβάνονται για να δώσουν ώθηση στην πρόσληψη νέων (όπως γίνεται πχ στην Γαλλία) θα γίνουν από τους εργοδότες μέτρα εκμετάλλευσης. Αναρωτιέμαι πόσοι θα χάσουν την δουλειά τους γιατί πλέον θα είναι πιο ακριβοί από έναν νέο 25 ετών!!! Αναρωτιέμαι πόσο θα διαρκέσει η ανακύκλωση των νέων παιδιών στις διάφορες εταιρίες μέχρι να καταλάβουν ότι η πρόσληψη τους δεν είχε καμία σχέση με τα προσόντα τους αλλά με την ηλικία τους. Πότε θα καταλάβει ο νομοθέτης ότι ο Έλληνας έχει άλλη νοοτροπία από τον Γάλλο και τον Γερμανό και ότι μέτρα που λαμβάνονται σε χώρες του εξωτερικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην χώρα μας αφού ο μέσος Έλληνας κοιτάει το ατομικό του συμφέρον και όχι το συλλογικό και η νοοτροπία του είναι τελείως διαφορετική.

Προσωπικά για μένα οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας μπορούν για τον πρώτο χρόνο να έχουν μειωμένες αποδοχές με στόχο την μεγαλύτερη απορρόφηση τους, την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία και τέλος να εξοικειωθούν με τον εργασιακό χώρο χωρίς όμως ο εργοδότης να χάνει. Όμως ακόμα και αυτό το θετικό μέτρο θα γυρίσει μπούμερανγκ γιατί όλοι θα διώχνουν κόσμο για να πάρουν τους νέους με το χαμηλό κόστος ή θα προσλαμβάνουν μόνο νέους γιατί θα είναι πιο φθηνοί. Πάντως μέχρι τώρα αυτή η δυνατότητα δινόταν στον εργοδότη μέσω της πρακτικής άσκησης.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Από τότε που ψηφίστηκε το νέο μέτρο πολλαπλασιάστηκαν οι αγγελίες αλλά πολλές από αυτές το λένε ξεκάθαρα ….υπάλληλος ετών μέχρι 25.

Διαφημίσεις

Είναι πράγματι λάθος αυτό το μέτρο...Ε βέβαια πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες μειώσεις μισθών αν δεν μας κάνουν να πούμε ''εντάξει νέος είναι, ας δουλέψει μόνο με τόσα''...Εν τω μεταξύ όταν ήμουν κοντά στα 20 (πριν 7 χρόνια) όλες οι αγγελίες για σοβαρές θέσεις ήταν για άνω των 27-28...ή ακόμα και 30...Τώρα...άντε να βρεις δουλειά!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

εξαρτάται και τη δουλειά πάντα. υπάρχουν και θέσεις που απαιτούν προυπηρεσία και εμπειρία της αγοράς. εκεί δεν παίζει ρόλο μόνο το "φτηνό" εργατικό δυναμικό. επίσης υπάρχουν και εργοδότες που προσλαμβάνουν κόσμο και επενδύουν στην εκπαίδευσή του και δεν τους συμφέρει μετά να τους απολύσουν.

το άσχημο είναι ότι, δύσκολα πια, ένα νέο παιδί μπορεί να κάνει σχέδια και να προγραμματίσει το μέλλον του...

Είμαι άνεργη πλέον 5 μήνες. Οδεύοντας προς τα 40 (είμαι σχεδόν 39) είναι πολύ δύσκολο να βρω εργασία... Επίσης, πολλά εξευτελιστικά έχω παρατηρήσει ψάχνοντας δουλειά. Αφενός ζητάνε να κάνεις "παπάδες" με τα μισά χρήματα που έπαιρνες στην προηγούμενη δουλειά σου. Αφετέρου πλέον ορισμένοι ζητούν και φωτογραφία! Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε...

it's never too late to start all over again

Είμαι άνεργη πλέον 5 μήνες. Οδεύοντας προς τα 40 (είμαι σχεδόν 39) είναι πολύ δύσκολο να βρω εργασία... Επίσης, πολλά εξευτελιστικά έχω παρατηρήσει ψάχνοντας δουλειά. Αφενός ζητάνε να κάνεις "παπάδες" με τα μισά χρήματα που έπαιρνες στην προηγούμενη δουλειά σου. Αφετέρου πλέον ορισμένοι ζητούν και φωτογραφία! Χαρακτηρίστε το όπως θέλετε...

:shock: Φώτο γιατί; Μοντέλα ψάχνουν;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με τη νεότητα και την ομορφιά!Ας πούμε όταν ο άλλος θέλει να προσλάβει γραμματέα τη φαντασιώνεται ξανθιά 25άρα και όχι μελαχρινή 35 ας πούμε!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

:shock: Φώτο γιατί; Μοντέλα ψάχνουν;

Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με τη νεότητα και την ομορφιά!Ας πούμε όταν ο άλλος θέλει να προσλάβει γραμματέα τη φαντασιώνεται ξανθιά 25άρα και όχι μελαχρινή 35 ας πούμε!

Kάπως έτσι...

it's never too late to start all over again

Δυστυχως ασχημα τα νεα και για μενα. Δουλευα σε μεγαλη εταιρεια τηλεπικοινωνιων τεχκνικο τμημα senior θεση, με πολυ καλες αποδοχες. Λεφτα που σημερα τα ακους και γελας λεγοντας 'πληρωνοταν ο κοσμος καποτε τοσα?' Πριν 3.5 χρονια που γεννηθηκε το παιδι ειπα θα αφησω να περασει ο ενας χρονος νομιμη αδεια και θα γυρισω στην θεσαρα μου (ιδιωτικη εταιρεια βεβαια). Μολις εφτασε η μερα να παω λυγισα και πηρα τηλεφωνο λεγοντας πως παραιτουμε. Δεν αντεχα να αφησω την μικρη σε ξενα χερια, και ειχα καποια 'ανεση' τοτε να το κανω. Ειπα θα παει προνηπιο και με την προυπηρεσια που εχω, που ειναι αρκετα σοβαρη θα βρω καλη δουλεια ως senior παλι. Τωρα εχω βρεθει, εν διασταση (μονη μου κοινως), με τα μισα εισοδηματα απο οσα ειχα (εκτος του μισθου), στα 38, με παιδι, με προυπηρεσια που δεν την δεχεται κανεις γιατι με αυτα που ειχα κανει ο μισθος μου για την εποχη ειναι αστρονομικος. Οποτε εγω θα παω να καθαριζω σπιτια το εχω παρει αποφαση αν χρειαστει γιατι κανονικη δουλεια ΔΕΝ προκειτε να βρω απο Σεπ που θα ψαξω. Σε απλες θεσεις οπως γραμματιακη δεν με παιρνει κανεις γιατι δεν εχω προυπηρεσια, μιας και δουλευω τεχνικο 17 χρονια. Το μονο που εχω ελπιδες ειναι η διδασκαλια (κοινως ιδιαιτερα)...........

ΕΤΣΙ μας εχουν καταντησει.........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...