Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιαούρτι:θα μου λύσει κανείς την απορία...?


minoan

Recommended Posts

Πάντα επιλέγω για τη μικρή πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι και όχι τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού που έχουν μέσα ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα συστατικά. Μέχρι εδώ καλά αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα γιαούρτια? Τα λεγόμενα "ζωντανά" ή όχι. Ποιά είναι η διαφορά τους? πώς τα ξεχωρίζουμε?

Πρόσφατα μετακόμισα στο εξωτερικό όπου το γιαούρτι που πουλάνε δε μου θυμίζει καθόλου το ελληνικό γιαούρτι παρόλο που επιλέγω πάλι πρόβειο. Στα συστατικά γράφει ή γάλα σκέτο ή γάλα και πρωτείνες γάλακτος. Τελικά αυτό που αγοράζω πόσο "γιαούρτι" είναι, ποιά η διαφορά του με το ελληνικό στο πήλινο και τελικά προσφέρει κάτι....?

Στο ίδιο κλίμα το Activia που έχει πρωτείνες γάλακτος (ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ...) είναι γιαούρτι? και εάν όχι γιατί? Υπάρχει διαφορά στην επεξεργασία?

Μπορεί κανείς να με ξεμπερδέψει λίγο?? Ευχαριστώ!!

(πολλές ερωτήσεις για ένα ποστ,ε?)

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι κάτι πρόσθετο. Το γιαούρτι αποτελείται μόνο από γάλα και μαγιά/καλλιέργεια γιαουρτιού, τίποτα άλλο. Να κοιτάς τις συσκευασίες, το activia αποκλείεται να γράφει πάνω ότι είναι γιαούρτι, ίσως γράφει επιδόρπιο γιαουρτιού ή κάτι τέτοιο. Και εγώ πρόβειο του δίνω. Θεωρώ το πρόβειο γάλα πιο αγνό και λιγότερο απιβαρυμένο από ορμόνες από το αγελαδινό. Η πέτσα που πιάνει σημαίνει ότι δεν είναι ομογενοποιημένο το γάλα, άρα είναι λιγότερο επεξεργασμένο

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τρώω η ίδια πρόβειο γιαούρτι ακριβώς γιατί αυτό είναι το λεγόμενο ''ζωντανό''. Λέγεται έτσι γιατί περιέχει βακτήρια που ροκανίζουν το λίπος :D!Γι'αυτό και για ανθρώπους που μαζεύουν λίπος στην κοιλιά όπως εγώ είναι ιδανικό.

 

Όλα τα άλλα δεν είναι γιαούρτια γι'αυτό τα λένε και επιδόρπεια.Το πήλινο που παίρνω εγώ γράφει πάνω ότι είναι από πρόβειο γάλα. Οπότε κατά τη γνώμη μου διάλεξε αυτό που γράφει απλώς γάλα και όχι πρωτεϊνες, γιατί σίγουρα έχει υποστεί επεξεργασία, όπως είπε και η maggie.

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, στην ελλάδα πάντα παίρνω κατσικίσιο ή πρόβειο. Το πρόβλημα μου είναι εδώ στο εξωτερικό γιατί αυτό που πουλάνε σίγουρα δεν είναι σαν το ελληνικό - παρόλο που πολλά από αυτά σα συστατικό έχουν μόνο το γάλα...

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντα επιλέγω για τη μικρή πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι και όχι τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού που έχουν μέσα ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα συστατικά. Μέχρι εδώ καλά αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα γιαούρτια? Τα λεγόμενα "ζωντανά" ή όχι. Ποιά είναι η διαφορά τους? πώς τα ξεχωρίζουμε?

Πρόσφατα μετακόμισα στο εξωτερικό όπου το γιαούρτι που πουλάνε δε μου θυμίζει καθόλου το ελληνικό γιαούρτι παρόλο που επιλέγω πάλι πρόβειο. Στα συστατικά γράφει ή γάλα σκέτο ή γάλα και πρωτείνες γάλακτος. Τελικά αυτό που αγοράζω πόσο "γιαούρτι" είναι, ποιά η διαφορά του με το ελληνικό στο πήλινο και τελικά προσφέρει κάτι....?

Στο ίδιο κλίμα το Activia που έχει πρωτείνες γάλακτος (ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ...) είναι γιαούρτι? και εάν όχι γιατί? Υπάρχει διαφορά στην επεξεργασία?

Μπορεί κανείς να με ξεμπερδέψει λίγο?? Ευχαριστώ!!

(πολλές ερωτήσεις για ένα ποστ,ε?)

Oλα τα γνησια γιαουρτια ειναι ζωντανα...δηλαδη υπαρχουν ζυμομυκητες μεσα τους που δεν βλαπτουν τον οργανισμο ισα ισα οφελουν!Τα μη ζωντανα προερχονται απο σκονη γαλακτος αλλα δεν τα αναφερουν ως σκονη γαλακτος αλλα ως πρωτεινες γαλακτος τεχνιτα λιπαρα κτλ κτλ....

 

Η διαφορα με τ γιαουρτι που αγοραζεις τωρα και δεν σου φενεται οπως τ ελληνικο ειναι το γαλα απο τ οποιο παρασκευαζεται γιατι τα ζωα τα οποια παραγουν γαλα εκτρεφονται σε διαφορετικο υψομετρο διαφορετικες συνθηκες και διαφορετικες τροφες και σε αλλη χωρα να πας παλι διαφορετικο θα σ φενεται....παιζει μεγαλο ρολο η λιποπεριεκτικοκτητα τ γαλακτος...

 

Το activia ειναι επιδορπιο γιαουρτιου αυτο σημαινει πως ειναι γιαουρτι αραιωμενο με κατι γαλα η γαλα σε σκονη η νερο η οτιδηποτε για να παρει την υφη που θελει ο παραγωγος!!!

 

Αυτααααααααα:P:p:p ελπιζω να σ ελυσα τις αποριες

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites

jo89 επειδή εσύ φαίνεσαι διαβασμένη...αυτοί οι ζυμομυκητες είναι τα προβιοτικά που λένε ότι περιέχουν κάποια γιαούρτια ή είναι ασχετο?

 

Δεν ειναι ασχετο τα προβιοτικα ειναι μερος των ζυμομυκητων!!Αρα αν ενα γιαουρτι γραφει πως περιεχει προβιοτικα σημαινει πως εχει μεσα και ζυμομυκητες μαζι με αλλους μυκητες και αρα ειναι ''ζωντανο'' που λεμε!!!

 

Καλε ο αντρας μου ειναι διαβασμενος..:P:p..λογω δουλειας ειναι κτηνοτροφος και αυτη ειναι η δουλεια του τυρια γιαουρτια γαλατα!!:P:p

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι ασχετο τα προβιοτικα ειναι μερος των ζυμομυκητων!!Αρα αν ενα γιαουρτι γραφει πως περιεχει προβιοτικα σημαινει πως εχει μεσα και ζυμομυκητες μαζι με αλλους μυκητες και αρα ειναι ''ζωντανο'' που λεμε!!!

 

Καλε ο αντρας μου ειναι διαβασμενος..:P:p..λογω δουλειας ειναι κτηνοτροφος και αυτη ειναι η δουλεια του τυρια γιαουρτια γαλατα!!:P:p

Mια χαρά σε βρίσκω και εσένα και τον άντρα!!!Ευχαριστώ Jo!!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλε ο αντρας μου ειναι διαβασμενος..:P:p..λογω δουλειας ειναι κτηνοτροφος και αυτη ειναι η δουλεια του τυρια γιαουρτια γαλατα!!:P:p

 

Αχά! Σε πιάσαμε!:P

 

'Οχι αλήθεια...Πολύ κατατοπιστική η απάντησή σου!

 

Κάπου είχα διαβάσει - εάν θυμάμαι καλά και εάν κατάλαβα καλά! - ότι τα ελληνικά γιαούρτια διαφοροποιούνται από τα "ξένα" στο χρόνο που αφήνουν να γίνει η ζύμωση (ή κάτι τέτοιο...). Ισχύει αυτό?

 

Σε κάθε περίπτωση όσο είμαι εδώ θα επιλέγω τα γιαούρτια που στα συστατικά τους γράφουν μόνο γάλα. Και κατά προτίμηση κατσικίσιο...

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα ρωτήσω κι εγώ κάτι αλλά μάλλον βλακεία θα είναι! Επειδή μιλάμε μόνο για πρόβειο γιαούρτι, υπάρχει και αγελαδινό ζωντανο? Κι αν ναι, πως το αναγνωρίζουμε? Τα στραγγιστά αποκλείεται να είναι και ζωντανα?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

 

aUeJp3.png

Link to comment
Share on other sites

Θα ρωτήσω κι εγώ κάτι αλλά μάλλον βλακεία θα είναι! Επειδή μιλάμε μόνο για πρόβειο γιαούρτι, υπάρχει και αγελαδινό ζωντανο? Κι αν ναι, πως το αναγνωρίζουμε? Τα στραγγιστά αποκλείεται να είναι και ζωντανα?

 

Συνήθως αυτά που πουλάνε στα πήλινα είναι πρόβεια κλπ αλλά υπάρχουν από όλα τα είδη. Πχ τα εβολ ή λιβαδερό. Γενικά όποιο λέει ζωντανό παραδοσιακό. Το καλύτερο και πιο ζωντανό είναι το σπιτικό αφού μπορέις να το αφήσεις να ζυμωθεί πολύ περισσότερες ώρες από ότι αυτά του εμπορίου.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να μου πεις πως το φτιάχνεις? Αν είναι τόσο εύκολο όσο λες, θέλω να το δοκιμάσω!

 

Δες εδώ λίγο πιο κάτω στη σελίδα τις οδηγίες της Γιώτας :)

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79589&page=2

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ λίγο πιο κάτω στη σελίδα τις οδηγίες της Γιώτας :)

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79589&page=2

 

 

η παραπομπή δίνει και άλλες γιουρτο-απαντήσεις! ΄Οπως αυτή από miriki σχετικά με τη ζύμωση. Αντιγράφω:

 

Το γιαούρτι όσο περισσότερη ώρα αφεθεί να ζυμωθεί τόσο περισσότερα προβιοτικά έχει. Τα γιαούρτια που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως μένουν κανένα τρίωρο- πεντάωρο. Επίσης δεν περιέχουν πάντα μόνο γάλα και "μαγιά". Στο σπίτι θα το αφήσεις 24 ώρες και θα βάλεις μόνο τα παραπάνω δύο συστατικά

 

Μήπως να φτιάξω δικό μου και εγώ??? Τη μαγιά που τη βρίσκεις?

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας μπέρδεψα με τη λέξη μαγιά. Δεν εννούμε μαγιά μπίρας, φακελάκι και λοιπά. Ως μαγιά (starter) χρησιμοποιούμε ένα άλλο γιαούρτι. Παίρνεις δηλ ένα "ζωντανό" γιαούρτι και χρησιμοποιείς μία κουταλιά της σούπας από αυτό για κάθε λίτρο γάλακτος.

 

Για τη φίλη που είναι στο εξωτερικό ίσως μπορεί να βρει γάλα μή ομογενοποιημένο (ξεχωρίζει η κρέμα στο επάνω μέρος) και το γιαούρτι που θα καταναλώσει ή που θα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει το δικό της θα πρέπει επάνω να γράφει γάλα και καλλιέργεια γιαούρτης.

 

Να συμπληρώσω μόνο ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να το στραγγίσετε (με μια πετσέτα κουζίνας π.χ.) και το ζουμάκι που θα απομείνει μπορείτε επίσης να πιείτε ή να το χρησιμοποιήσετε για προβιοτικά ροφήματα ή να φτιάξετε τουρσάκι. Να επισημάνω ότι έτσι το γιαούρτι γίνεται αρκετά ξινό, αλλά είναι πολύ πολύ πολύ πολύ υγιεινό.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να επισημάνω ότι έτσι το γιαούρτι γίνεται αρκετά ξινό, αλλά είναι πολύ πολύ πολύ πολύ υγιεινό.

Πονεμένη ιστορία αυτό.Πολύ ξυνίλα.Σε ένα μπωλακι είχα βάλει 5 κουταλιές μέλι.Η αλήθεια είναι όμως ότι καμία σχέση με αυτά του εμπορίου που μου έπεφταν σαν τουβλα στο στομάχι.Θα το δοκιμάσω και εγώ και ότι βγεί.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Link to comment
Share on other sites

Στις οδηγίες τις Γιώτας λέει να βάλουμε το μείγμα στο φούρνο στους 40-45 βαθμούς ΟΧΙ αέρα! Αντιστάσεις κάνει? Κι επίσης τι σκεύος να χρησιμοποιήσω, βαθύ, πιρεξ?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

 

aUeJp3.png

Link to comment
Share on other sites

το γιαούρτι που θα καταναλώσει ή που θα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει το δικό της θα πρέπει επάνω να γράφει γάλα και καλλιέργεια γιαούρτης.

 

ωχ...εδώ έχω βρει να γράφουν μόνο γάλα (γίνεται? πώς πήζει?) ή γάλα και πρωτείνες γάλακτος.

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...