Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κανονικά θα έπρεπε να μην γκρινιάξω αλλά εκεί που χάρηκα γιατί η μικρή πήρε κάποιο βάρος είναι τώρα δύο μέρες που θηλάζει συνέχεια το απογευμα, με μικρές (10-45') διακοπες 5 με 6 ώρες και συνεχίζουμε το βράδυ όπου πλέον με παίρνει ο ύπνος. Εχω πάθει σοκ!!! Εχω και άλλα δύο παιδια και τα έχω δεί όλα.Στο μεταξύ το στήθος το νοιώθω άδειο. Δεν ξέρω τί να κάνω. Ελπίζω να μην είναι έτσι ο θηλασμός της γιατί δεν θα το αντέξω.

Επισης μπορεί κάποιος να μου πει τί να κάνω με του χρόνους? Πόσο να της δίνω από το ένα στήθος? Και κάτι ακόμα, τα κακά της κυρίως είναι πράσινα με μικρά κομματάκια-σποράκια. Αυτό κάπου εδώ διάβασα ότι δεν είναι καλό. Τί μπορεί να σημαίνει γιατί δεν το κατάλαβα...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επειδη νοικιασα πολυ προσφατα οι τιμη για το symphony ειναι 80 ευρω για 2 μηνες + τα εξαρτηματα και κουριερ συνολο 98 ευρω,και απο τον 3ο μηνα και μετα 60 ευρω.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Κορίτσια, μην τρομάξετε, αλλά αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που σας γράφω... Θα με δολοφονήσει ο άντρας μου... Υπέρ του δέοντος πέτυχε ο επαναγαλακτισμός... Σε δύο μήνες επιστρέφω στη λατρεμένη εργασία μου και επειδή έχω πικρή πείρα από τη μεγάλη μου με το μπουκάλι, είπα να της δίνω που και που λίγο ξένο, να μην της έρθει απότομο όταν γυρίσω... Το πιστεύετε ότι με το που βλέπει το μπουκάλι να πλησιάζει σπαράζει στο κλάμα; Και μου το έλεγε ο ταλαίπωρος πατέρας, να προσέξω να μην περάσουμε πάλι τα ίδια... Αποκλείεται, του έλεγα εγώ... Και τώρα λείπει και δεν έχει πάρει χαμπάρι. Τη Δευτέρα που θα γυρίσει τι του λένε; "Γιάννη, πάρε ορμόνες, γιατί σε άλλη συσκευασία δεν το θέλει το παιδί".

Πάντως, η μέθοδος δουλεύει. Υπομονή πολύ θέλει. Αφού τα καταφέραμε εμείς, είμαι σίγουρη ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλες! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια σε όσες ξεκίνησαν τώρα!

Κορίτσια, μην τρομάξετε, αλλά αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που σας γράφω... Θα με δολοφονήσει ο άντρας μου... Υπέρ του δέοντος πέτυχε ο επαναγαλακτισμός... Σε δύο μήνες επιστρέφω στη λατρεμένη εργασία μου και επειδή έχω πικρή πείρα από τη μεγάλη μου με το μπουκάλι, είπα να της δίνω που και που λίγο ξένο, να μην της έρθει απότομο όταν γυρίσω... Το πιστεύετε ότι με το που βλέπει το μπουκάλι να πλησιάζει σπαράζει στο κλάμα; Και μου το έλεγε ο ταλαίπωρος πατέρας, να προσέξω να μην περάσουμε πάλι τα ίδια... Αποκλείεται, του έλεγα εγώ... Και τώρα λείπει και δεν έχει πάρει χαμπάρι. Τη Δευτέρα που θα γυρίσει τι του λένε; "Γιάννη, πάρε ορμόνες, γιατί σε άλλη συσκευασία δεν το θέλει το παιδί".

Πάντως, η μέθοδος δουλεύει. Υπομονή πολύ θέλει. Αφού τα καταφέραμε εμείς, είμαι σίγουρη ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλες! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια σε όσες ξεκίνησαν τώρα!

Μπράβο σας!!! :DΤο μπουκάλι μη το δίνεις εσύ άσε να το δίνει ο μπαμπάς ή όποιος άλλος θα προσέχει το μωρό και εσύ προσπάθησε να μην είσαι στον ίδιο χώρο

Τελευταία φορά που πόσταρες το μωρό το έβαζες 4-5 φορές στο στήθος και έκανες 4-5 αντλήσεις με λάθος θήλαστρο με αποτέλεσμα το ξένο που έδινες να είναι 700μλ. Τώρα κάνεις 7 αντλήσεις μαζεύεις 280 δικό σου γάλα + ότι πιει το μωρό απευθείας άρα το ξένο τώρα πόσο είναι?

Πείνει κάθε φορά γύρω στα 100-110 ξένο.. μειώθηκε αισθητά!!

Πόσο καιρό έχει αυτό το πρόγραμμα (ξεκίνησες 15/1/10)?

Στις 26 παρέλαβα το θήλαστρο και ξεκίνησα την ίδια μέρα

παίρνεις μαγιά μπύρας?

όχι, διαβασα γιατην υπερπαραγωγή και τρόμαξα..(τι υπερπαραγωγή δλδ με τα 40 μλ??)

Προσωπικά δεν αποστείρωνα όσες φορές αντλούσα μάζευα το γάλα σε αποστειρωμένα μπουκαλάκια (είχα 6 της medela που μπαίνουν στο θήλαστρο) και έκανα ανάμιξη γάλατα σε ίδια θερμοκρασία,

το ίδιο κάνω με τη διαφορά ότι δεν βάζω το γάλα απευθείας στο μπιμπερό αλλα μόνο όταν ερθει η ώρα της επόμενης αντλησης και πέρνω το θήλαστρο από το ψυγείο(για να μην παραμένει το γάλα της προηγούμενης αντλησης εκτός ψυγείου όση ώρα κάνω την επόμενη) ... σε μπέρδεψα ε??;)

ξκφγξγωκ

Διαφημίσεις

Σας παρακαλω Κα Αγλαια τα φωτα σας γιατι δεν ξερω αν ειναι σωστες οι συμβουλες που πηρα. Πειτε μου κιεσεις τι προτεινετε

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40 +1

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ Ευτοκια

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος μετ απο 2 μερες προσπαθεια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκε 2920

3/1 2680

6/1 2685

12/1 2810

15/1 2890

22/1 3000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 8

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60γρ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 260

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5

7β. ποιες ώρες αντλείτε οχι βραδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 λ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6

Καναμε μια ζυγιση 30/1 στο σπιτι και ειναι περιπου 3300!!! . Αρχισαμε το προγραμμα 26/1. Η συμβουλος μου ειπε 8 φορες τη μερα αντληση για 20 λεπτα. Ενεργητικος Θηλασμος για 40 λεπτα .Συμπληρωμα 60 γρ σε καθε γευμα.

1.Εχω πολυ προβλημα να βαζω 8 φορες το θηλαστρο στο στηθος, Νιωθω απαισια μετα απο καθε αντληση σαν να μου εβαλες ηλεκτρικο ρευμα στην καρδια. Χρειαζομαι τοσο πολυ? 8 φορες τη μερα???

2.Μπορω να κανω αντλησεις μονο το απογευμα πχ καθε μια ωρα?

3. cilroton πηρα ενα πακετο kai milk thistle συνεχιζω . Χρειαζομαι κιαλλο?

4.Κοιμαται στο θηλασμο μετα απο 10 λεπτα .Και μετα ξαναξυπναει οποτε του ερθει

να τον ξυπναω για το αντλημενο γαλα και στη συνεχεια για το ξενο συμπληρωμα η να τον αφηνω οποτε ξυπνησει?

5. Αν τρωει τα χερια του μετα απο θηλασμο μετα θηλαστρο (50 γρ) και μετα συμπληρωμα 60 ml (frezilac) Τι να του δινω επιπλεον?

6.Κανει τη θηλη πιπιλα . Να του παρω μια πιπιλα?

7. Αν ειναι ανησυχος και δεν κοιμαται να τον θηλαζω η μονο καθε 3 ωρες προγραμματισμενα?

8 . Δεν τον ακουω παντα να καταπινει . Παιρνει το γαλα μου?

Ευχαριστω και συγγνωμη για το μακροσκελες γραμμα. Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας!!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Μέχρι να απαντήσουν οι πιο έμπειρες μαμάδες, ξέχνα τα προγραμματισμένα 3ωρα και πρόσφερε το στήθος με κάθε ευκαιρία. Μην περιμένεις να γκρινιάξει, αν βάζει τα χέρια στο στόμα ή κουνάει το κεφάλι ανοιγοκλείνοντας το στόμα το μωρό πεινάει. Τον πρώτο καιρό οι θηλασμοί είναι μαραθώνιοι και είναι φυσιολογικό να θηλάζουμε ακόμα και 20 ώρες το 24ωρο. Θηλάζουμε όποτε θέλει το μωρό και για όση ώρα θέλει. Άσε το μωρό να κάνει τη θηλή πιπίλα, θα βοηθήσει την παραγωγή σου. Η χρήση της πιπίλας πριν την εδραίωση του θηλασμού μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει συγχιση θηλών αλλά και να μάθει το μωρό να θηλάζει με πιο κλειστό στόμα και να πληγώσει τις θηλές σου

ξκφγξγωκ

Προσπάθησε να θηλάζεις το μωρό πιο συχνά όχι ανα 3-4 ώρες αλλά ανά 2 - 21/2 και μετά συμπλήρωμα. Το μωρό θα είναι πιο συνεργάσιμο αφού δεν θα είναι τόσο πεινασμένο και ίσως να θηλάζει πιο πολύ ώρα. Θηλάζεις από το ένα όταν το μωρό σταματήσει να καταπίνει προσφέρεις το άλλο αφού τελειώσει και με αυτό προσφέρεις ξανά το πρώτο αν δεν θέλει δεν επιμένεις και προσφέρεις συμπλήρωμα. Τις αντλήσεις τις κρατάς ως έχει. Σε τρεις μέρες κατάφερες και είδες διαφορά στο ξένο σε μια εβδομάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Νομίζω ότι είστε σε πολύ καλό δρόμο. Η επαφή με το μωρό είναι πολύ σημαντική οι αντλήσεις απλά βοηθάνε να συμπληρωθούν τα λεπτά ενεργού θηλασμού για να δεις αύξηση στην παραγωγή.

Σας παρακαλω Κα Αγλαια τα φωτα σας γιατι δεν ξερω αν ειναι σωστες οι συμβουλες που πηρα. Πειτε μου κιεσεις τι προτεινετε

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40 +1

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ Ευτοκια

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος μετ απο 2 μερες προσπαθεια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηθηκε 2920

3/1 2680

6/1 2685

12/1 2810

15/1 2890

22/1 3000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 8

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60γρ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 260

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5

7β. ποιες ώρες αντλείτε οχι βραδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 λ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6

Καναμε μια ζυγιση 30/1 στο σπιτι και ειναι περιπου 3300!!! . Αρχισαμε το προγραμμα 26/1. Η συμβουλος μου ειπε 8 φορες τη μερα αντληση για 20 λεπτα. Ενεργητικος Θηλασμος για 40 λεπτα .Συμπληρωμα 60 γρ σε καθε γευμα.

1.Εχω πολυ προβλημα να βαζω 8 φορες το θηλαστρο στο στηθος, Νιωθω απαισια μετα απο καθε αντληση σαν να μου εβαλες ηλεκτρικο ρευμα στην καρδια. Χρειαζομαι τοσο πολυ? 8 φορες τη μερα???

2.Μπορω να κανω αντλησεις μονο το απογευμα πχ καθε μια ωρα?

3. cilroton πηρα ενα πακετο kai milk thistle συνεχιζω . Χρειαζομαι κιαλλο?

4.Κοιμαται στο θηλασμο μετα απο 10 λεπτα .Και μετα ξαναξυπναει οποτε του ερθει

να τον ξυπναω για το αντλημενο γαλα και στη συνεχεια για το ξενο συμπληρωμα η να τον αφηνω οποτε ξυπνησει?

5. Αν τρωει τα χερια του μετα απο θηλασμο μετα θηλαστρο (50 γρ) και μετα συμπληρωμα 60 ml (frezilac) Τι να του δινω επιπλεον?

6.Κανει τη θηλη πιπιλα . Να του παρω μια πιπιλα?

7. Αν ειναι ανησυχος και δεν κοιμαται να τον θηλαζω η μονο καθε 3 ωρες προγραμματισμενα?

8 . Δεν τον ακουω παντα να καταπινει . Παιρνει το γαλα μου?

Ευχαριστω και συγγνωμη για το μακροσκελες γραμμα. Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας!!

να σου ζήσει το αγοράκι σου και να το χαίρεσαι

Συγχώρεσέ με αλλά έχω πολλά κενά. Πρώτα απ΄ολα δεν καταλαβαίνω ποιο ήταν το πρόβλημα και μπήκε το συμπλήρωμα το οποίο δεν είναι και πάρα πολύ (συνολικά 260μλ). Το μωρό δεν θήλαζε ικανοποιητικά.? Γιατί θηλάζει στο 8 γεύματα και όχι και στα 10? Αν κάνει 10 γεύματα δεν τρωει ανά 3 ώρες αλλά λιγότερο. Τι πρόβλημα υπάρχει με τον θηλασμό και συστήνει η σύμβουλος να γίνουν αντλήσεις (εννοώ για ποιο λόγω περιορίζει τους θηλασμούς στα 40 λεπτά ανά τρεις ώρες όταν η πολιτική είναι στις πρώτες 40 μέρες ανεμπόδιστος θηλασμός όση ώρα όποτε θέλει το μωρό). Τα ρωτάω αυτά γιατί έτσι όπως τα γράφεις εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι 8 αντλήσεις είναι περιττές αλλά και ανέφικτες από άποψη χρόνου μήπως όμως υπάρχει και κάτι άλλο που το γνωρίζει η σύμβουλος και εδώ δεν φαίνεται.

Yogamama, έκανες τόσο κόπο να γεννήσεις φυσιολογικά. Τώρα πρέπει να κάνεις λίγο κουράγιο ακόμα να θηλάσεις το μωράκι σου όποτε και για όσο επιθυμεί. Καλή δύναμη και όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Το βαρος δεν ηταν το αναμενομενο για την ηλικια του και η παιδιατρος μου συστησε να παρω συμβουλο γιατι θηλαζα σωστα και το μωρο παρολα αυτα γκρινιαζε.Η συμβουλος ειδε πως θηλαζω και θεωρησε οτι το μωρο δεν τραβαει.Νομιζαμε οτι ειναι κολικοι αλλα το μωρο πειναγε!! Ετσι θελησε να αυξησει την παραγωγη μου για να το διευκολυνει .

Θηλαζει στις 8 φορες λογω διευκολυνσης,γιατι λειπω καποιες φορες.Οταν της ειπα οτι μου ειπαν "θηλαζε και μη ερευνα " μου ειπε οτι αυτη ειναι αλλη πολιτικη και δεν ξερουν και αυτη ειναι ειδικευμενη. Ετσι θα προχωρησουμε σε ελεγχομενο ενεργητικο θηλασμο οπου θα πρεπει να παταω και με το χερι μου το στηθος σαντουιτς. Μου χει φυγει η χουφτα!!!!Τωρα δεν ξερω ποια αλλη πληροφορια μπορει να συνεβαλλε στο προγραμμα αυτο . Και εμενα κατι δε μου αρεσει και γιαυτο σας γραφω. Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση , νιωθω πιο δυνατη. Μπουμπουκακια σε ευχαριστω πολυ επισης!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Το βαρος δεν ηταν το αναμενομενο για την ηλικια του και η παιδιατρος μου συστησε να παρω συμβουλο γιατι θηλαζα σωστα και το μωρο παρολα αυτα γκρινιαζε.Η συμβουλος ειδε πως θηλαζω και θεωρησε οτι το μωρο δεν τραβαει.Νομιζαμε οτι ειναι κολικοι αλλα το μωρο πειναγε!! Ετσι θελησε να αυξησει την παραγωγη μου για να το διευκολυνει .

Θηλαζει στις 8 φορες λογω διευκολυνσης,γιατι λειπω καποιες φορες.Οταν της ειπα οτι μου ειπαν "θηλαζε και μη ερευνα " μου ειπε οτι αυτη ειναι αλλη πολιτικη και δεν ξερουν και αυτη ειναι ειδικευμενη. Ετσι θα προχωρησουμε σε ελεγχομενο ενεργητικο θηλασμο οπου θα πρεπει να παταω και με το χερι μου το στηθος σαντουιτς. Μου χει φυγει η χουφτα!!!!Τωρα δεν ξερω ποια αλλη πληροφορια μπορει να συνεβαλλε στο προγραμμα αυτο . Και εμενα κατι δε μου αρεσει και γιαυτο σας γραφω. Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση , νιωθω πιο δυνατη. Μπουμπουκακια σε ευχαριστω πολυ επισης!

Δεν μπορώ να ξέρω τι είδε η σύμβουλος και η ίδια δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού (αν και κάποια στιγμή είναι στα σχέδια μου) άρα μπορώ μόνο να κάνω υποθέσεις και βάση αυτών να βγάλω κάποια λογικά συμπεράσματα. Αφού σου είπε να πατικώνεις το στήθος υποθέτω ότι το είπε για να διευκολύνεις το μωρό να πιάσει σωστά τη θηλή και να θηλάζει αποτελεσματικότερα. Αφού χρειάζεται να το διευκολύνεις σημαίνει ότι από μόνο του δεν μπορεί άρα υπάρχει κάποιο θέμα. Αν το μωρό για κάποιο λόγο δεν μπορεί να θηλάσει καλά σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για γάλα συνεπώς και η παραγωγή σου θα είναι μειωμένη. Άρα προτείνει συμπλήρωμα για να τραφεί το μωρό και θήλαστρο ως λύση ανάγκης για να δώσει αρκετό ερέθισμα για παραγωγή γάλακτος αλλά και να πάρει και το μωρό επιπλέον μητρικό γάλα. Έτσι ναι μου φαίνεται απόλυτα λογικό αυτό που συστήνει. Σου είπε και τι θέμα υπάρχει με το μωρό δηλ. Θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου το μωρό να μάθει να θηλάζει σωστά? Μήπως σου είπε ότι είναι σφιγμένο? Αν είναι έτσι διάβασε και εδώ τη συζήτηση μέχρι το τέλος και τα λινκ που βάζω στην κοπέλα και παραπέμπουν σε άλλες συζητήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1450254#post1450254

αν δεν είναι κάτι τέτοιο μιλά ξανά με τη σύμβουλο για να σου αιτιολογήσει το γιατί προτείνει αυτό το πρόγραμμα δικαιούσαι διευκρινήσεις μιας και υπάρχουν απορίες, το να ρωτάς δεν σημαίνει ότι αμφισβητείς αλλά και να αμφισβητείς πάλι το δικαιούσαι, μένει να σε πείσει για το σωστό της σκέψης της. Αν είναι θέμα χρόνου (είναι λίγο νωθρό πχ )το μωρό να θηλάσει καλύτερα και πρέπει να κάνεις αντλήσεις για να αυξήσεις παραγωγή θα το δεις σαν προσωρινό αναγκαστικό κακό. Πίστεψε με το θήλαστρο ήταν το χειρότερό μου αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έγινε σύμμαχος μου. Μπορείς να τις πεις τις ενστάσεις σου εγώ προσωπικά θα προσπαθούσα με συχνούς θηλασμούς ανά δυο ώρες π.χ και θα παρακολουθούσα το μωρό ότι όντως θηλάζει.(πιστεύω πως αν το μωρό δεν θηλάζει καλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να το κάνει συχνά) Θα πρόσφερα το στήθος εναλλάξ και μετά το αντλημένο ή το ξένο όσο πιεί. Όσο για τις αντλήσεις θα αντλούσα μετά τον θηλασμό για 20 λεπτά για να δώσω επιπλέον ερέθισμα στο στήθος και δεν θα κοιτούσα τόσο τη ποσότητα που βγάζω που έτσι και αλλιώς με αυτόν τον συνδυασμό κάποια στιγμή θα είναι αρκετή να καλύψει το ξένο συμπλήρωμα. Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου με αυτά που καταλαβαίνω και αυτά που ξέρω μέχρι στιγμής. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και πάντα δυνατή. Δεν είναι για όλες μας το θήλαζε και μη ερεύνα όπως έχει πει η Αγλαία μπορείς να το δεις θήλαζε, και μη ερεύνα ή θήλαζε και μη, ερεύνα!!!!

Σε ότι αφορά το βάρος έχε υπόψιν αυτό

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Γράψε ξανά αν δεν σου κάνει κόπο τα νέα σου και μίλα πάλι με τη σύμβουλο

Αγλαΐα, γεια σου και πάλι,

Εδώ και 3 εβδομάδες εφαρμόζω το πρόγραμμα του επαναγαλακτισμού με 10 θηλασμούς/αντλήσεις την ημέρα και τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα.

Το βάρος που έχει πάρει η κόρη μου, ηλικίας 8 εβδομάδων, είναι πολύ καλό (500 γρ. σε 2 εβδομάδες) και το συμπλήρωμα έχει περιοριστεί στα 100 μλ την ημέρα, το οποίο πίνει με το ζόρι (το διατηρώ μόνο για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους), άρα βαίνουμε προς κατάργηση.

Έχω ωστόσο τις εξής απορίες:

1. Το μωρό θηλάζει 4 με 6 φορές την ημέρα το πολύ γιατί κοιμάται. Να το ξυπνάω για να θηλάσει; Τις υπόλοιπες ώρες αντλώ με Symphony και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

2. Τις 4-5 τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ ανήσυχη στο στήθος μετά από περίπου 10 λεπτά θηλασμού. Έχω διαβάσει ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πως η παροχή μειώνεται εκείνη τη στιγμή, όμως η μικρή αντιδρά έτσι ακόμη και όταν πίνει. Κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά με δύναμη, σαν να προσπαθεί να ελευθερωθεί από το στήθος, όμως δεν αφήνει τη θηλή με αποτέλεσμα να με πονάει πολύ. Δεν μπορώ να την ηρεμήσω με τίποτα. Έχεις κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

3. Μήπως γνωρίζεις οστεοπαθητικούς στην Αθήνα που αναλαμβάνουν βρέφη, εκτός από τον κ. Μπουλανζέ (δεν με βολεύει η περιοχή όπου βρίσκεται);

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλημέρα σας!Κλείσαμε 5 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το forum και ιδιαίτερα την Aglaia και τη Dimitrali που με την βοήθειά τους κατάφερα να επαναφέρω το γάλα μου στα επιθυμητά επίπεδα και να συνεχίζουμε το θηλασμό!Με δικές μου λάθος κινήσεις και μην έχοντας τη στήριξη της παιδιάτρου παραλίγον να αποθηλάσω στον τρίτο μήνα!Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ!

Αγλαΐα, γεια σου και πάλι,

Εδώ και 3 εβδομάδες εφαρμόζω το πρόγραμμα του επαναγαλακτισμού με 10 θηλασμούς/αντλήσεις την ημέρα και τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα.

Το βάρος που έχει πάρει η κόρη μου, ηλικίας 8 εβδομάδων, είναι πολύ καλό (500 γρ. σε 2 εβδομάδες) και το συμπλήρωμα έχει περιοριστεί στα 100 μλ την ημέρα, το οποίο πίνει με το ζόρι (το διατηρώ μόνο για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους), άρα βαίνουμε προς κατάργηση.

Έχω ωστόσο τις εξής απορίες:

1. Το μωρό θηλάζει 4 με 6 φορές την ημέρα το πολύ γιατί κοιμάται. Να το ξυπνάω για να θηλάσει; Τις υπόλοιπες ώρες αντλώ με Symphony και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

2. Τις 4-5 τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ ανήσυχη στο στήθος μετά από περίπου 10 λεπτά θηλασμού. Έχω διαβάσει ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πως η παροχή μειώνεται εκείνη τη στιγμή, όμως η μικρή αντιδρά έτσι ακόμη και όταν πίνει. Κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά με δύναμη, σαν να προσπαθεί να ελευθερωθεί από το στήθος, όμως δεν αφήνει τη θηλή με αποτέλεσμα να με πονάει πολύ. Δεν μπορώ να την ηρεμήσω με τίποτα. Έχεις κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

3. Μήπως γνωρίζεις οστεοπαθητικούς στην Αθήνα που αναλαμβάνουν βρέφη, εκτός από τον κ. Μπουλανζέ (δεν με βολεύει η περιοχή όπου βρίσκεται);

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Αγλαΐα,

Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμη.

Το γάλα που συγκεντρώνω κάθε φορά από τις αντλήσεις (περίπου 30 μλ τη φορά) το βάζω στο ίδιο μπιμπερό μέχρι να συμπληρωθούν περίπου 120 μλ. Το μπιμπερό το διατηρώ στο ψυγείο και το δίνω στο μωρό εντός του 24ώρου. Είναι ασφαλές αυτό; Μου έχουν πει ότι είναι, απλώς θέλω να το επιβεβαιώσω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

Γεια σε ολες,

Ξερετε αν μπορω να κοψω το συμπληρωμα μαχαιρι ειναι κακο? γιατι νιωθω οτι το μωρο μου δεν το χρειαζεται πλεον καθολου και το δινω σχεδον με το ζορι ενω μπορει να κατσει κιαλλο στο στηθος

Κριστίνα σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ προ το symphony προσανατολίζομαι. Πήρα σήμερα τηλ.στην εταιρεία και θα υπάρχει διαθέσιμο μου είπαν από την τετάρτη. Το πρόβλημά μου είναι οτι είδα πως είναι ογκώδες και δεν θα μπορω να το κουβαλάω και να το χρησιμοποιώ στην δουλειά. Εντωμεταξύ, πρέπει οπωσδήποτε να αντλώ στην δπουλειά γιατί οι ώρες είναι πολλές. Αν χρησιμοποιούσα στη δουλειά το χειροκίνητο της medela και να αντλώ ένα γεύμα την ημέρα το άλλο λες να υπάρχει πρόβλημα?επίσης πώς κάνουμε τράπεζα?υπαρχουν ειδικά μπουκαλάκια που καταψυχουμε το γάλα και αν ναι πού μπορώ να τα βρώ?είμαι και παντελώς άσχετη με τα ηλεκτρικά θήλαστρα και έχω λίγο άγχος η αλήθεια είναι πώς να τα χρησιμοποιήσω.

Δεν μπορώ να ξέρω τι είδε η σύμβουλος και η ίδια δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού (αν και κάποια στιγμή είναι στα σχέδια μου) άρα μπορώ μόνο να κάνω υποθέσεις και βάση αυτών να βγάλω κάποια λογικά συμπεράσματα. Αφού σου είπε να πατικώνεις το στήθος υποθέτω ότι το είπε για να διευκολύνεις το μωρό να πιάσει σωστά τη θηλή και να θηλάζει αποτελεσματικότερα. Αφού χρειάζεται να το διευκολύνεις σημαίνει ότι από μόνο του δεν μπορεί άρα υπάρχει κάποιο θέμα. Αν το μωρό για κάποιο λόγο δεν μπορεί να θηλάσει καλά σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για γάλα συνεπώς και η παραγωγή σου θα είναι μειωμένη. Άρα προτείνει συμπλήρωμα για να τραφεί το μωρό και θήλαστρο ως λύση ανάγκης για να δώσει αρκετό ερέθισμα για παραγωγή γάλακτος αλλά και να πάρει και το μωρό επιπλέον μητρικό γάλα. Έτσι ναι μου φαίνεται απόλυτα λογικό αυτό που συστήνει. Σου είπε και τι θέμα υπάρχει με το μωρό δηλ. Θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου το μωρό να μάθει να θηλάζει σωστά? Μήπως σου είπε ότι είναι σφιγμένο? Αν είναι έτσι διάβασε και εδώ τη συζήτηση μέχρι το τέλος και τα λινκ που βάζω στην κοπέλα και παραπέμπουν σε άλλες συζητήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1450254#post1450254

αν δεν είναι κάτι τέτοιο μιλά ξανά με τη σύμβουλο για να σου αιτιολογήσει το γιατί προτείνει αυτό το πρόγραμμα δικαιούσαι διευκρινήσεις μιας και υπάρχουν απορίες, το να ρωτάς δεν σημαίνει ότι αμφισβητείς αλλά και να αμφισβητείς πάλι το δικαιούσαι, μένει να σε πείσει για το σωστό της σκέψης της. Αν είναι θέμα χρόνου (είναι λίγο νωθρό πχ )το μωρό να θηλάσει καλύτερα και πρέπει να κάνεις αντλήσεις για να αυξήσεις παραγωγή θα το δεις σαν προσωρινό αναγκαστικό κακό. Πίστεψε με το θήλαστρο ήταν το χειρότερό μου αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έγινε σύμμαχος μου. Μπορείς να τις πεις τις ενστάσεις σου εγώ προσωπικά θα προσπαθούσα με συχνούς θηλασμούς ανά δυο ώρες π.χ και θα παρακολουθούσα το μωρό ότι όντως θηλάζει.(πιστεύω πως αν το μωρό δεν θηλάζει καλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να το κάνει συχνά) Θα πρόσφερα το στήθος εναλλάξ και μετά το αντλημένο ή το ξένο όσο πιεί. Όσο για τις αντλήσεις θα αντλούσα μετά τον θηλασμό για 20 λεπτά για να δώσω επιπλέον ερέθισμα στο στήθος και δεν θα κοιτούσα τόσο τη ποσότητα που βγάζω που έτσι και αλλιώς με αυτόν τον συνδυασμό κάποια στιγμή θα είναι αρκετή να καλύψει το ξένο συμπλήρωμα. Κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου με αυτά που καταλαβαίνω και αυτά που ξέρω μέχρι στιγμής. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και πάντα δυνατή. Δεν είναι για όλες μας το θήλαζε και μη ερεύνα όπως έχει πει η Αγλαία μπορείς να το δεις θήλαζε, και μη ερεύνα ή θήλαζε και μη, ερεύνα!!!!

Σε ότι αφορά το βάρος έχε υπόψιν αυτό

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Γράψε ξανά αν δεν σου κάνει κόπο τα νέα σου και μίλα πάλι με τη σύμβουλο

Σευχαριστω πολυ κοπελα μου, τα ακολουθησα πιστα αυτα που γραφεις σημερα και εκλεισα ραντεβου με τον οστεοπαθητικο. Να εισαι καλα

JBePp2.png?qDX8aAa3

Κριστίνα σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ προ το symphony προσανατολίζομαι. Πήρα σήμερα τηλ.στην εταιρεία και θα υπάρχει διαθέσιμο μου είπαν από την τετάρτη. Το πρόβλημά μου είναι οτι είδα πως είναι ογκώδες και δεν θα μπορω να το κουβαλάω και να το χρησιμοποιώ στην δουλειά. Εντωμεταξύ, πρέπει οπωσδήποτε να αντλώ στην δπουλειά γιατί οι ώρες είναι πολλές. Αν χρησιμοποιούσα στη δουλειά το χειροκίνητο της medela και να αντλώ ένα γεύμα την ημέρα το άλλο λες να υπάρχει πρόβλημα?επίσης πώς κάνουμε τράπεζα?υπαρχουν ειδικά μπουκαλάκια που καταψυχουμε το γάλα και αν ναι πού μπορώ να τα βρώ?είμαι και παντελώς άσχετη με τα ηλεκτρικά θήλαστρα και έχω λίγο άγχος η αλήθεια είναι πώς να τα χρησιμοποιήσω.

Το θηλαστρο με τη βαλιτσα φυλαξης ειναι οντως μεγαλο αλλα αν το βαλεις σε μια μεγαλη τσαντα μονο του νομιζω θα το καταφερεις.Οι διαστασεις του ειναι υψος 18εκ,μηκος 20εκ, πλατος 12εκ.Το βαρος του υπολογιζω οτι ειναι περιπου 3 κιλα.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Γεια σε ολες,

Ξερετε αν μπορω να κοψω το συμπληρωμα μαχαιρι ειναι κακο? γιατι νιωθω οτι το μωρο μου δεν το χρειαζεται πλεον καθολου και το δινω σχεδον με το ζορι ενω μπορει να κατσει κιαλλο στο στηθος

Τι ηλικία έχει το μωρό? Ποιό είναι το βάρος του? Σε πόσα γεύματα θηλάζει και πόσο συμπλήρωμα δίνεις? Πόσο συμπλήρωμα δίνεις σύνολο την ημέρα?

Σευχαριστω πολυ κοπελα μου, τα ακολουθησα πιστα αυτα που γραφεις σημερα και εκλεισα ραντεβου με τον οστεοπαθητικο. Να εισαι καλα

εύχομαι τα καλύτερα:)

Αγλαΐα,

Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμη.

Το γάλα που συγκεντρώνω κάθε φορά από τις αντλήσεις (περίπου 30 μλ τη φορά) το βάζω στο ίδιο μπιμπερό μέχρι να συμπληρωθούν περίπου 120 μλ. Το μπιμπερό το διατηρώ στο ψυγείο και το δίνω στο μωρό εντός του 24ώρου. Είναι ασφαλές αυτό; Μου έχουν πει ότι είναι, απλώς θέλω να το επιβεβαιώσω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Γράψε αν δεν σου κάνει κόπο αναλυτικά το πρόγραμμα σας. Πότε θηλάζει ?πόσο αντλημένο και πότε το δίνεις? πότε αντλείς? Πότε δίνεις ξένο?.....Αν στο σύνολο το αντλημένο που παίρνει είναι 120μλ και ξένο 100 σημαίνει ότι το περισσότερο γάλα το παίρνει το μωρό απευθείας οπότε θα μπορούσες να αυξήσεις τα γεύματα θηλασμού σε 7-8.

δεν ξέρω να σου συστήσω κάποιον οστεοπαθητικό αλλά από τη λίστα θα μπορούσες να βρεις κάποιον που να σε βολεύει ως προς την περιοχή και να ρωτήσεις αν αναλαμβάνει και βρέφη. Το γάλα που αναμιγνύεις θα φροντίζεις να είναι στην ίδια θερμοκρασία. Αν π.χ τα 30μλ που είναι στο μπιμπερό στο ψυγείο θέλεις να το αναμίξεις με το γάλα που μόλις έχεις αντλήσει θα πρέπει να το αφήσεις πρώτα στο ψυγείο και μετά να τα ενώσεις.Αν το κάνεις έτσι είναι οκ.

Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει στην δουλειά. Εμένα δεν με βόλεψε γιατί χρειαζόταν και παροχή ρεύματος και ήταν και μεγάλο να το κουβαλήσω. Με το χειροκίνητο μπορείς να αντλήσεις κάποια ποσότητα? Έχεις δοκιμάσει? Με το swing θα βολευτείς και στην δουλειά απλά δεν έχει καμία σχέση με το symphony. Οι απαιτήσεις κάποια στιγμή θα αυξηθούν? Μήπως καλύτερα να έπαιρνες το μικρό? Δηλ. Τις μέρες που δεν δουλεύεις να αντλείς 2-3 φορές τη μέρα (δεν ξέρω πόσο μπορείς να αντλήσεις για αυτό γράφω 2-3 φορές μπορεί εσύ με μια φορά να αντλήσεις καλή ποσότητα) και να το έχεις και στην δουλειά. Αυτός που θα ταΐζει το μωρό θα φροντίζει να μην έχει δώσει το τελευταίο γάλα αργά για να θηλάσει το μωρό καλά μόλις επιστρέψεις. Εγώ έλειπα 7-40 με 17-30. Το μωρό το θήλαζα κοιμισμένο από της 7 μετά ξύπναγε έδινε η πεθερά μου μπουκάλι στις 11 00 και ξανά στις 14 00 και μόλις ερχόμουν θήλαζα. Αναγκαστικά είχα το symphony στο σπίτι γιατί έκανα επαναγαλακτισμό και στην δουλειά είχα το pump in style γιατί οι απαιτήσεις ήταν συγκεκριμένες αλλά εσύ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα, το γάλα που χρειάζεται να αφήσεις δεν είναι πολύ. Για φύλαξη χρησιμοποιούσα και τα μπουκαλάκια της medela αλλά και τα σακουλάκια. Τα έπαιρνα από το φαρμακείο της γειτονιάς αν δεν έχει μπορεί να σου τα παραγγείλει αν όχι έχει και στα λητώ αλλά και η εταιρεία που θα σου πουλήσει ή ενοικιάσει το θήλαστρο. Θα σου βάλω και το λινκ με τα θήλαστρα για να τα δεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

επίσης και εδώ θα βρεις χρήσιμες συμβουλές

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

Eγώ με χειροκίνητο Chicco νομίζω έβγαζα 10 μλ και με μίνι ηλεκτρικό πάλι 10 μλ και πανικοβαλόμουν κιόλας μην δεν έχω γάλα. Άλλες βολεύονται, άλλες βγάζουν με το χέρι:o:o:o. Όπως βολεύεται η κάθε μία αλλά αν δεν βγάζετε με τα μικρά ηλεκτρικά ή χειροκίνητα μην πανικοβληθείτε. Απλά δεν είναι για σας και νοικιάστε ένα νοσιοκομειακό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...