Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ενοικιασα το symphony κ εχω 6 μερες που κανω αντλησεις.Τις πρωτες μερες εβγαζα 20γρ σιγα σιγα πηγαν 40 με 60 και απο τα 2 στηθη.

Oι 6 μέρες που αντλείς είναι πολύ λίγες. Η ποσότητα που αντλείς είναι καλή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το προβλημα μου ειναι οτι ο μικρος εχει ταυτησει το στηθος με πιπιλισμα κ υπνο,γιατι μονο ετσι κοιμαται,

Φυσιολογική συμπεριφορά

και οταν παω να τον βαλω στο στηθος ειναι φορες που δεν το δεχεται με τιποτα ομως.Νομιζω αυτο το κανει πιο εντονα τωρα που του δινω μητρικο με μπουκαλι.Γιατι τα θελει ολα και δικο μου γαλα και γρηγορη ροη.

Σύγχιση θηλής. Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει συχνά.

Πως να το χειριστω ωστε να μην χρειαζεται καθολου το μπουκαλι και να θηλαζει μονο?

Γι αυτό συστήνεται να αποφεύγεται το μπιμπερό όσο το δυνατό περισσότερο.

Για την ώρα δεν μπορείς ακόμη να το κάνεις αυτό, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο.

Ίσως θα ήταν καλό το βοηθητικό σύστημα γαλουχίας. Αυτό όμως είναι καλύτερα να το συζητήσεις με κάποιον σύμβουλο γαλουχίας από κοντά για να αξιολογήσει το θηλασμό και τις αντλήσεις.

Να συνεχισω τις αντλησεις?

Νομίζω ότι δεν έχεις άλλη επιλογή για την ώρα, εκτός αν σε δει κάποιος από κοντά και σου δώσει διαφορετικές οδηγίες.

Τέλικα φτανει το γαλα μου να ταισω το μωρο η αντιδρα ετσι γιατι θελει κι αλλο?

:?

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΜΑ.ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΔΕ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5-10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ (ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ!!!!!) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΙΛΕΠΤΑ.

..........

ΑΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ.

Μερικά μωρά θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά και μεγαλώνονταςι οι θηλασμοί γίνονται πολύ σύντομοι.

Το παιδί δεν μπορεί να μεγαλώνει με λίγο γάλα, ούτε μπορεί να βρέχει τόσες πάνες, ούτε να κάνει τόσες κενώσεις.

Νομίζω ότι θα πρέπει να σας δει κάποιος από κοντά γιατί από όσα γράφετε μου δίνετε την εντύπωση ότι το μωρό είναι μια χαρά κι εσείς δεν μπορείτε να το καταλάβετε και να το πιστέψετε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ PALLADIN.

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ. ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Τα μωρά δεν ξέρουν τι σημαίνει τεμπελιά.

Το μωρό έχει μπερδευτεί με τόσα μπιμπερό. Το ότι θηλάζει και είναι τόσο συνεργάσιμο είναι μεγάλη τύχη.

Ένα μωρό έχει δικαίωμα να μην θέλει να φάει όλες τις ώρες, όσο γάλα και να έχει το στήθος.

Δεν υπάρχει στήθος θηλάζουσας μαμάς που δεν έχει γάλα. Αν το μωρό αρνείτε να φάει, πολύ απλά σημαίνει ότι εκείνη την ώρα δεν θέλει και πρέπει να το σεβαστείτε.

ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η' ΚΛΑΙΕΙ.

Δεν υπάρχει άδειο στήθος, δεν υπάρχει καν τέτοια έκφραση, τέτοια έννοια για μια θηλάζουσα μητέρα.

Πρόκειται για σύγχιση θηλής.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.

Αν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, θα είχε η μητέρα μια μεζούρα στο στήθος.

Νομίζω ότι κάνετε το θηλασμό ιδιαίτερα πολύπλοκο ενώ δεν είναι.

Επιμένω να σας δει κάποιος από κοντά για να αξιολογήσει το θηλασμό και κυρίως για να σας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Μπορείτε κάθε μέρα να ελέγχετε αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά, από τις βρεγμένες πάνες που μετράτε το 24ωρο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

Θέλετε να πείτε ότι τα 200ml συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό κατά μέσο όρο, το βοηθούν να μεγαλώσει περισσότερο από τα 800 που παίρνει από τη μητέρα;

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Αν η μητέρα παράγει 800, μπορεί να παράγει και 1000 και 1200 και περισσότερο.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Να επισκεφθείτε τον κ. Αργυρίου για να σας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ? ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

Αν και σας έδωσαν κάποιο σχετικό λινκ, νομίζω ότι δεν χρειάζεστε κανένα θήλαστρο.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΟΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΔΕΙΟ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Όλα όσα γράφετε είναι απολύτως φυσιολογικά.

Αν η μητέρα ξεκουράζεται λίγο περισσότερο θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει και το μωρό.

Η συμπεριφορά σας είναι τέτοια που δεν αφήνετε το μωρό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Το ζυγίζετε πριν και μετά από κάθε γεύμα και του φέρεστε με τόσο άγχος που του κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολη τη ζωή.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 19 ΩΡΕΣ ΤΟ 24/ΩΡΟ.

Η συμπεριφορά σας κάνει το μωρό ανήσυχο.

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΙΟ.

Είστε πολύ μπερδεμένοι και αγχωμένοι χωρίς λόγο και κάνετε τη ζωής σας πολύ δύσκολη. Ταυτόχρονα δυσκολεύετε και τη ζωή του μωρού σας.

Το μωρό αρνείται τη συμπεριφορά σας, όχι το στήθος.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΛΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ? ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ?

Δεν θα κάνετε καμία άντληση

Να ηρεμήσετε οικογενειακώς και να κοιμηθείτε με το μωρό αγκαλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΜΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ. ΤΟ ΤΣΕΜΕΝΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ? Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

Δεν υπάρχει δοσολογία γι αυτή τη μορφή γιατί δεν γνωρίζουμε την περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες.

Κυκλοφορούν σε κάψουλες όμως δεν τις χρειάζεστε.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΟ?

Δεν είναι πολύ λιπαρό, είναι κανονικά λιπαρό.

Aglaia προσπαθω να αυξησω την παραγωγη μου σε γαλα κ πραγματικα η ΚΡΙΣΤΙΝΑ με τις συμβουλες της με βοηθησε.Θα ηθελα ομως και τη δικη σου βοηθεια σε ενα θεμα.

Ενοικιασα το symphony κ εχω 6 μερες που κανω αντλησεις.Τις πρωτες μερες εβγαζα 20γρ σιγα σιγα πηγαν 40 με 60 και απο τα 2 στηθη.Δεν ξερω αν ειναι ικανοποιητικη αυτη η ποσοτητα.Βαζω το μωρο στο στηθος οταν πειναει κι οταν δω να ζοριζεται του δινω μπουκαλι δικο μου αντλημενο εκτος αν δεν εχω βγαλει αρκετο οποτε του δινω σκονη.

Το προβλημα μου ειναι οτι ο μικρος εχει ταυτησει το στηθος με πιπιλισμα κ υπνο,γιατι μονο ετσι κοιμαται,και οταν παω να τον βαλω στο στηθος ειναι φορες που δεν το δεχεται με τιποτα ομως.Νομιζω αυτο το κανει πιο εντονα τωρα που του δινω μητρικο με μπουκαλι.Γιατι τα θελει ολα και δικο μου γαλα και γρηγορη ροη.

Πως να το χειριστω ωστε να μην χρειαζεται καθολου το μπουκαλι και να θηλαζει μονο?

Να συνεχισω τις αντλησεις?

Και κατι ακομα.Τις περισσοτερες φορες αντλω λιγο γαλα περιπου 40γρ αλλα ειναι φορες που εχω το μωρο στο στηθος και τιναζεται το γαλα τοσο πολυ:!:.Ο αντρας μου το ειδε και δεν το πιστευε.Τέλικα φτανει το γαλα μου να ταισω το μωρο η αντιδρα ετσι γιατι θελει κι αλλο?Να σου πω πως σε 1 εβδομαδα γινεται 5 μηνων,ειναι 7100 κ το γαλα που τρωει(χωρις θηλασμο πριν)ειναι 120 με 140 δεν τρωει κ πολυ.

Ευχαριστω.

Το πιο σημαντικό που είδα ότι έγραψες είναι ότι το μωρό τρέφεται καλά και παίρνει ικανοποιητικό βάρος σε 15 μέρες 300γρ. Το συμπλήρωμα ξένου που τελικά πίνει το μωρό είναι λίγο και εύκολα θα το καλύψεις σαν ποσότητα με δικό σου αντλημένο. Αυτός θα είναι και ο στόχος να καλύψεις τη ποσότητα του ξένου με δικό σου αντλημένο και οι θηλασμοί ως έχουν μέχρι δηλ. να είσαι σίγουρη ότι το γάλα σου επαρκεί για την ανάπτυξη του παιδιού και να επιμένεις στο στήθος χωρίς να δίνεις συμπλήρωμα. Οπότε μη τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Ένα ένα τα βήματα. Πρώτα αύξηση γάλακτος (καλύπτεις το ξένο με δικό σου αντλημένο)και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε για να έχουμε καλή συνεργασία σε όλους τους θηλασμούς. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί και από μόνο του προοδευτικά όσο το γάλα σου θα αυξάνεται. Με λίγα λόγια πρέπει να κάνεις όσο το δυνατός περισσότερους θηλασμούς και αντλήσεις για να βελτιώσεις την παραγωγή σου (καλώς ή κακώς μόνο έτσι γίνεται) και είμαι σίγουρη πως αν το οργανώσεις καλά στη ρουτίνα σου θα δεις αποτελέσματα σχετικά γρήγορα. Δεν θα περιμένεις να δεις το στήθος πρησμένο για να κάνεις άντληση ή θηλασμό είναι λάθος τακτική και οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απλά θα φροντίζεις μεταξύ άντλησης και επόμενου θηλασμού να μεσολαβεί μια ώρα όχι γιατί το μωρό δεν θα έβρισκε γάλα (το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει) αλλά για να μην είναι μειωμένη η ροή του και δυσανασχετεί. Το γάλα που βγάζεις σε 6 μέρες αυξάνεται άρα σε βάθος χρόνου ακόμα πιο πολύ(φαντάσου ότι για δυο εβδομάδες με 6 αντλήσεις και των 20 λεπτών και το μωρό στο στήθος κάθε λίγο έβγαζα σύνολο 30ml αλλά έλεγα οκ αφού απο το τίποτα γίνανε 30 και τα 30 κάποια στιγμή θα γίνουν 60 ......). μην περιμένεις θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη είναι άδικο για το σώμα σου και για το μωρό όλα θέλουν τον χρόνο τους. Εξάλλου είστε και σε ηλικία που το μωρό όπως σου έχω πει και να μην υπήρχε το μπουκάλι μπορεί να σε προβλημάτιζε στους θηλασμούς καθώς τώρα το ενδιαφέρον του στρέφεται στο περιβάλλον του πολύ περισσότερο παρά στο φαΐ. Προσπάθησε όταν θηλάζεις να το κάνεις σε κάποια μεριά το σπιτιού που να μην υπάρχουν πολλά ερεθίσματα (ακουστικά και οπτικά) μιλά του με σιγανή φωνή και πες του λόγια ενθαρρυντικά για την συμπεριφορά του. Πες του πόσο όμορφος είναι και πόσο πιο όμορφο κάνει τον κόσμο όλο. Έχεις μια ανοιχτή αγκαλιά και δυο ματάκια που θα σε κοιτάνε με θαυμασμό.

Διαφημίσεις

Μαζί σου περιμένω κι εγώ.Ανυπομωνώ για την απάντηση!:confused:

Δεν είδα κάποια ερώτηση εδώ στην ενότητα εμφάνισα τα μηνύματα σου και σου απαντάω εκεί που έβαλες την ερώτηση.... :-)

Προχθές το βράδυ η μικρή ζήταγε να φάει κάθε μια μιση ώρα, εχθές κάθε μια. Αν σήμερα το κάνει μισή, αύριο με βλέπω να κυκλοφορώ όλο το βράδυ με τη μικρή γατζωμένη στο στήθος μου. Ευτυχώς που κοιμάμαι εύκολα. Ελπίζω να είναι μια σύντομη φάση και να γυρίσει στα προηγούμενα που σηκωνόταν το βράδυ για φαγητό μόνο μια φορά και μετά το πρωί.

Μπορείτε να μου πείτε πότε εδραιώνεται η γαλουχία στην περίπτωση μας που θηλάζω αποκλειστικά με μπουκάλι δικό μου εδώ και 20 μέρες και από τις 17 του μήνα μόνο στήθος. Η μικρή διανύει τη 12η εβδομάδα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

φυλλακος σόρυ για το οφφ τόπικ, κάπου είδα ότι δίνεις φρούτα στο μωρό από τώρα, πριν γίνει 5 μηνών.

Στα μωρά που θηλάζουν δεν δίνουμε στερεές πριν γίνουν 6 μηνών. Στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις περισσότερες πληροφορίες

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια που προσπαθείτε να κερδίσετε τη μάχη διαβάστε λίγο τα παρακάτω λινκ

http://www.drjaygordon.com/development/bf/relact.asp

http://www.alisaikeda.com/Clients_Clips/Relactation/body_relactation.html

http://breastfeed.com/resources/articles/relactation.htm

yotasam στο τελευταίο λινκ θα βρεις απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο χρονικό όριο γιατί ο επαναγαλακτισμός είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, πιστεύω πως όταν μιλάμε για εδραίωση γαλουχίας λέμε ότι το μωρό αναπτύσσεται σωστά με το γάλα της μαμάς του (το στήθος παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό)άρα όταν αυτό επιτευχθεί είμαστε οκ τώρα αυτό σε μερικές μπορεί να συμβεί σε δυο εβδομάδες σε άλλες σε δυο μήνες και πάει λέγοντας. Προσωπικά ήθελα 11/2 μήνα.

Της κάναμε χτες άλλη μια μέτρηση και ο ίκτερος κατέβηκε στο 11,2. Οπότε πάμε καλά. Αυτό που μένει ως θέμα είναι το βάρος. Οι μετρήσεις είναι οι εξής:

1. 14/1 Γεννήθηκε 3310

2. 17/1 2970 (δεν ξέρω αν ήταν αποκλειστικός ο θηλασμός όπως είχα ζητήσει ...)

3. 18/1 3080 (βγήκαμε απο κλινική)

4. 20/1 3050 (ηρθε η ζυγαριά σπίτι)

5. 21/1 3050

6. 22/1 3070 (ικτερος 12,6)

7. 23/1 3160

8. 24/1 3160 (ικτερος 11,2)

9. 25/1 3170

κανονικά θα έπρεπε να πλησιαζει αν όχι να έχει φτασει το βάρος γέννησης.

Όσο για πάνες, αλλάζουμε σχεδόν μετα από κάθε γευμα γιατι κανει κακά. Τσίσα όμως δεν έχει και πάρα πολλά ...νομίζω. Κάτι δεν πάει καλά...

Κατα τη γνωμη μου εαν κατι δεν πηγαινει καλα, δεν ειναι ο θηλασμος.

Ισως υπαρχει ουρολοιμωξη, ισως κατι αλλο.

Νομιζω σιγουρα οτι πρεπει να το εξετασει ο παιδιατρος γιατι δεν εχει σχεση ο θηλασμος. Οι πανες ειναι μια χαρα που λερωνει.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

φυλλακος σόρυ για το οφφ τόπικ, κάπου είδα ότι δίνεις φρούτα στο μωρό από τώρα, πριν γίνει 5 μηνών.

Στα μωρά που θηλάζουν δεν δίνουμε στερεές πριν γίνουν 6 μηνών. Στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις περισσότερες πληροφορίες

Palladin δες εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1449938#post1449938

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Της κάναμε χτες άλλη μια μέτρηση και ο ίκτερος κατέβηκε στο 11,2. Οπότε πάμε καλά. Αυτό που μένει ως θέμα είναι το βάρος. Οι μετρήσεις είναι οι εξής:

1. 14/1 Γεννήθηκε 3310

2. 17/1 2970 (δεν ξέρω αν ήταν αποκλειστικός ο θηλασμός όπως είχα ζητήσει ...)

3. 18/1 3080 (βγήκαμε απο κλινική)

4. 20/1 3050 (ηρθε η ζυγαριά σπίτι)

5. 21/1 3050

6. 22/1 3070 (ικτερος 12,6)

7. 23/1 3160

8. 24/1 3160 (ικτερος 11,2)

9. 25/1 3170

Το μωρό έβαλε σε 5 μέρες 120 γραμμάρια, δηλαδή 12 γρ. την ημέρα. Για τις πρώτες 20 μέρες που αρκετά μωρά επανέρχονται στο βάρος γέννησης, είναι ικανοποιητικός ρυθμός.

κανονικά θα έπρεπε να πλησιαζει αν όχι να έχει φτασει το βάρος γέννησης.

Ένα μωρό που έχει ίκτερο και παίρνει πιπίλα, είναι δύσκολο να κάνει ικανοποιητικό αριθμό γευμάτων για να πάρει αρκετό βάρος από τις πρώτες μέρες.

Όσο για πάνες, αλλάζουμε σχεδόν μετα από κάθε γευμα γιατι κανει κακά. Τσίσα όμως δεν έχει και πάρα πολλά ...νομίζω. Κάτι δεν πάει καλά...

Νομίζω ότι θα πρέπει να ξυπνάς το μωρό ξεντύνοντάς το και να το θηλάζεις.

Η γιατρός μου είπε να την θηλάζω την ημερα κάθε μία ώρα και το βράδυ κάθε τρείς,

Τελικά, πόσα γεύματα κάνει το μωρό; ακολουθεί αυτή την οδηγία ή δεν τα καταφέρνει;

Δεν υπάρχει άδειο στήθος, δεν υπάρχει καν τέτοια έκφραση, τέτοια έννοια για μια θηλάζουσα μητέρα.

Πρόκειται για σύγχιση θηλής.

:( Τωρα γραφει η μαμα. Συγνωμη που σε ενοχλουμε συνεχεια με τα ιδια και οντωσ σε πολλα εχεισ δικιο. Εννοειται οτι δεν υπαρχει αδειο στηθος, λαθος εκφραση. απλα θελω να πω οτι υπαρχουν φορεσ που πολυ πιο ευκολα και αφθονα ρεει και αλλες που το παιδι κανει παρα πολλεσ θηλαστικες κινησεις για να πιει ικανοποιητικη ποσοτητα.στη δευτερη περιπτωση τα παρατα παρολο που πεινά και κλαιει αλλα ουτε ξαναμπαινει στο στηθοσ ουτε κοιμαται φυσικα.

τωρα για τη συγχιση θηλων, δεκτο. Ιδιως το διαστημα που σου περιγραψαμε και που αναγκαζομουν να αντλησω. Τωρα πλεον το παιδι αποζητα το στηθος και δε θελει μπουκαλι, ουτε ξενο ουτε το δικο μου. Εκτος φυσικα τις τελευταιες μερες που και στο στηθος δε θελει να καθισει. βασικα δε θελει να φαει. Πραγμα που με αγχωνει γιατι μου θυμιζει το διστημα τησ νοσηλειασ μασ στο νοσοκομειο. Εγω αγχωνω το παιδι και φαυλος κυκλος.

Αν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, θα είχε η μητέρα μια μεζούρα στο στήθος.

Νομίζω ότι κάνετε το θηλασμό ιδιαίτερα πολύπλοκο ενώ δεν είναι.

Επιμένω να σας δει κάποιος από κοντά για να αξιολογήσει το θηλασμό και κυρίως για να σας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Τη ζυγαρια την ειδαμε πρωτη φορα στο νοσοκομειο και ετσι ανακαλυψαμε οτι παρολο που καθοταν πολυ λιγοτερη ωρα, αποτι μας ελεγαν οτι επρεπε, το παιδι επαιρνε πολλα ml. Αν και παντα ετρεφε τισ επιφυλαξεις μου για το αν οι μετρησεισ ηταν σωστεσ ολοκληρος επικουροσ μασ το ειχε πει. Λαθος μας αγχωσε

Μπορείτε κάθε μέρα να ελέγχετε αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά, από τις βρεγμένες πάνες που μετράτε το 24ωρο.

Τισ πανες αυτεσ και πολυ περισσοτερες τισ ειχαμε και οταν δωσαμε το ξενο. Και πιστεψε με εκλαψα πολυ οταν το εκανα και οταν ειδα τη συγχιση στα ματια του μωρου μου. Και κατι ακομα. Ντρεπομουν παρα πολυ που το εκανα και που δεν εφτανε το δικο μου.Και ειχα και τισ αμφιβολιες μου για το κατα ποσο εφτανε ή οχι γιατι αποτι ειχα διαβασει απο τα μαθηματα που ειχα κανει και με συνομιλιες με συμβουλους θηλασμου κατι τετοιο δεν ισχυει. ομως το παιδι μου εκλαιγε συνεχεια δεν κοιμοταν ενω ηταν κυριολεκτικα συνεχεια πανω στο στηθος μου ακομα και ολο το βραδυ. Δινοντας του ενα μπουκαλι κοιμηθηκε. Τι να υποθεσω? Δεν του φτανει.

Αν και σας έδωσαν κάποιο σχετικό λινκ, νομίζω ότι δεν χρειάζεστε κανένα θήλαστρο.

Το θηλαστρο το ζητησα να μου το στειλουν. Μακαρι να μη το χρειαζομαι!!!!!!Μπορει να με ξεαγχωσει. Αυτο το χρειαζομαι. Απλα η επιθυμια μασ για αποκλειστικο θηλασμο ειναι τοση που μαλλον κακο μασ κανει και οχι καλο. Θελεις να μου πεις οτι παρολα τα λαθη μας θα τα καταφερουμε? Τωρα που το παιδι δε δεχεται τιποτα, το στηθος με τιποτα και το μπουκαλι ουτε για στειο, τι να κανω. Αναγκαζομαι για να φαει να του το δινω μολις τον παιρνει ο υπνος που και αυτο δε πρεπει γιατι του το δινω στο μπουκαλι. στο στηθος αποκοιμιεται εντελως.

Σ'ευχαριστω και συγνωμη για ολη την ταλαιπωρια.Απλα αυτο που χρειαζομαι λιγο αυτοπεποιθηση, ξεκουραση (που ομως δε θα την εχω)και καποιος να με διαβεβαιωσει οτι ολα θα πανε καλα οπως τισ πρωτεσ μερες που το μωρακι μου ηταν πανω μου θηλαζε συνεχεια αλλα να δειχνει πλεον ικανοποιημενο.

:( Τωρα γραφει η μαμα. Συγνωμη που σε ενοχλουμε συνεχεια με τα ιδια και οντωσ σε πολλα εχεισ δικιο. Εννοειται οτι δεν υπαρχει αδειο στηθος, λαθος εκφραση. απλα θελω να πω οτι υπαρχουν φορεσ που πολυ πιο ευκολα και αφθονα ρεει και αλλες που το παιδι κανει παρα πολλεσ θηλαστικες κινησεις για να πιει ικανοποιητικη ποσοτητα.στη δευτερη περιπτωση τα παρατα παρολο που πεινά και κλαιει αλλα ουτε ξαναμπαινει στο στηθοσ ουτε κοιμαται φυσικα.

To άγχος είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αναστείλει την κάθοδο του γάλακτος, δηλαδή το γάλα υπάρχει αλλά δεν κατεβαίνει γιατί η μαμά είναι αγχωμένη, το μωρό γκρινιάζει, κλαίει, η μαμά αγχώνεται περισσότερο και δημιουργείται ένα φαύλος κύκλος.

Τωρα πλεον το παιδι αποζητα το στηθος και δε θελει μπουκαλι, ουτε ξενο ουτε το δικο μου. Εκτος φυσικα τις τελευταιες μερες που και στο στηθος δε θελει να καθισει. βασικα δε θελει να φαει. Πραγμα που με αγχωνει γιατι μου θυμιζει το διστημα τησ νοσηλειασ μασ στο νοσοκομειο. Εγω αγχωνω το παιδι και φαυλος κυκλος.

Τα μωρά κάνουν άλματα ανάπτυξης και στο ενδιάμεσο διάστημα τρώνε λιγότερο. Αν το μωρό δεν έχει καμία άλλη ένδειξη που να εμπνέει ανησυχία και αν η μέχρι τώρα ανάπτυξή του είναι καλή, συνήθως είναι αρκετό να περιμένει κανείς 3 24ωρα. Τα περισσότερα που μας ανησυχούν σε 3 24ωρα παύουν να υπάρχουν. Αν επιμένουν τότε το ψάχνουμε.

Όταν το ξέρουμε αυτό, είναι συνήθως αρκετό για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αποτρέψουμε φαύλους κύκλους ανησυχίας και άγχους.

Τη ζυγαρια την ειδαμε πρωτη φορα στο νοσοκομειο και ετσι ανακαλυψαμε οτι παρολο που καθοταν πολυ λιγοτερη ωρα, αποτι μας ελεγαν οτι επρεπε, το παιδι επαιρνε πολλα ml. Αν και παντα ετρεφε τισ επιφυλαξεις μου για το αν οι μετρησεισ ηταν σωστεσ

Υπάρχουν κάποια παιδιά που θηλάζουν πολύ αποτελεσματικά σε λίγο χρόνο και άλλα που θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο από το μέσο όρο. Γι αυτό οι μέσοι όροι και οι χρόνοι που κάνουν τα περισσότερα παιδιά δεν σημαίνουν τίποτα για το ένα και μοναδικό παιδί που έχει μοναδικές ανάγκες και το δικό του τρόπο για να θηλάζει.

ολοκληρος επικουροσ μασ το ειχε πει. Λαθος μας αγχωσε

΄το ότι είναι κάποιος επίκουρος ή άλλης βαθμίδας, δεν σημαίνει τίποτα για τις βασικές του γνώσεις στο θηλασμό

Δυστυχώς τα ελληνικά βιβλία της ιατρικής είναι γεμάτα "μαργαριτάρια" για το θηλασμό...

Ντρεπομουν παρα πολυ που το εκανα και που δεν εφτανε το δικο μου.Και ειχα και τισ αμφιβολιες μου για το κατα ποσο εφτανε ή οχι γιατι αποτι ειχα διαβασει απο τα μαθηματα που ειχα κανει και με συνομιλιες με συμβουλους θηλασμου κατι τετοιο δεν ισχυει.

Υπάρχουν μητέρες που έχουν ανεπαρκή γαλουχία, το ποσοστό είναι μικρό αλλά υπαρκτό και χρειάζονται πολλή στήριξη για να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Υπάρχουν μωρά που δεν θηλάζουν καλά και οδηγούν τη μητέρα σε ανεπαρκή γαλουχία. Το ποσοστό είναι πάνω από 10%, σε κάποιες περιοχές ίσως να φτάνει και το 20% λόγω αυξημένων καισαρικών και βίαιων χειρισμών τις πρώτες ώρες που γεννιέται το μωρό.

Η γαλουχία μπορεί να υποχωρήσει σημαντικά σε 2-3 εβδομάδες αν το μωρό δεν θηλάζει καλά. Αν το πρόβλημα είναι μικρό και λύνεται άμεσα, είναι εύκολα, σε άλλες περιπτώσεις το μωρό και η μητέρα χρειάζονται πολλή βοήθεια για να τα καταφέρουν.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε για να ανιχνεύουμε γρήγορα το όποιο πρόβλημα και να είναι πιο εύκολη η αντιμετώπισή του.

ομως το παιδι μου εκλαιγε συνεχεια δεν κοιμοταν ενω ηταν κυριολεκτικα συνεχεια πανω στο στηθος μου ακομα και ολο το βραδυ. Δινοντας του ενα μπουκαλι κοιμηθηκε. Τι να υποθεσω? Δεν του φτανει.

Από όσα γράφετε, μου δημιουργείται περισσότερο η εντύπωση ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα αλλά ένας φαύλος κύκλος ανησυχίας και εκνευρισμού που οδηγεί το μωρό σε ένταση και αυπνία με συνέπεια να μην κοιμόσαστε και να μην ξεκουράζεστε και οι δύο.

Η γαλουχία ενισχύεται σημαντικά από τον ύπνο στη διάρκεια του οποίου αυξάνονται τα επίπεδα της προλακτίνης.

Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρεις μια βαθειά ανάσα και να χαλαρώσεις έστω για λίγα λεπτά.

Μετά κάθισε να σκεφτείς πώς μπορείς να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου με το μωρό.

Το πιο σημαντικό είναι να θηλάζεις ξαλπωμένη σε στάση που να μπορείς να κοιμηθείς στη διάρκεια του θηλασμού. Αυτό και μόνο ίσως σου λύσει όλο το πρόβλημα. Ο ύπνος θα σε βοηθήσει να έχεις λίγο περισσότερο γάλα και αυτό ίσως είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

Απλα η επιθυμια μασ για αποκλειστικο θηλασμο ειναι τοση που μαλλον κακο μασ κανει και οχι καλο. Θελεις να μου πεις οτι παρολα τα λαθη μας θα τα καταφερουμε?

Ο θηλασμός είναι ένα μέσο για να μεγαλώσει ένα μωρό, δεν είναι αυτοσκοπός. Νομίζω ότι έχεις ήδη εντοπίσει το λάθος γράφοντας τα παραπάνω. Κάνοντας το θηλασμό και ειδικά τον αποκλειστικό θηλασμό, αυτοσκοπό, χάνεις το μεγάλωμα του παιδιού που είναι μια πολύ πιο ευρεία εμπειρία.

Νομίζω ότι θα πρέπει να ιεραρχίσεις ξανά τις προτεραιότητες

1. Μεγαλώνω το παιδί μου

2. Θηλάζω το παιδί μου

3. Θηλάζω αποκλειστικά το παιδί μου

Η πρώτη είναι η πιο σημαντική. Αφού επιθυμείς να θηλάζεις βάζεις στόχο τη δεύτερη και ψάχνεις τρόπους για να διατηρήσεις τη σχέση του θηλασμού. Η τρίτη συμβαίνει ότι ικανοποιούνται κάποιες προϋποθέσεις που ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της δική σου, φαίνεται ότι είναι επιτεύξιμη.

Αν το παιδί σου δεν θηλάζει τέλεια τι θα κάνεις; Αν δεν θηλάζει τέλεια ίσως για κάποιο διάστημα να μη θηλάζει αποκλειστικά. Δεν ικανοποιεί την επιθυμία σου να θηλάσεις αποκλειστικα αλλά από την άλλη δεν έχει εγγύηση για να το επιστρέψεις και να πάρεις ένα άλλο που να θηλάζει καλύτερα.

Τωρα που το παιδι δε δεχεται τιποτα, το στηθος με τιποτα και το μπουκαλι ουτε για στειο, τι να κανω. Αναγκαζομαι για να φαει να του το δινω μολις τον παιρνει ο υπνος που και αυτο δε πρεπει γιατι του το δινω στο μπουκαλι. στο στηθος αποκοιμιεται εντελως.[/QUOTE]

Σε αυτή την περίπτωση περιμένεις 3 24ωρα. Δεν θα πάθει κάτι αν για 3 24ωρα δεν τραφεί ικανοποιητικά. Αν επιμένει τότε μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις ιατρικούς λόγους.

Απλα αυτο που χρειαζομαι λιγο αυτοπεποιθηση, ξεκουραση (που ομως δε θα την εχω)και καποιος να με διαβεβαιωσει οτι ολα θα πανε καλα οπως τισ πρωτεσ μερες που το μωρακι μου ηταν πανω μου θηλαζε συνεχεια αλλα να δειχνει πλεον ικανοποιημενο.

Θα ξαναπώ ακόμη μία φορά πως θεωρώ πολύ σημαντικό να συναντήσετε κάποιον που να ξέρει από θηλασμό. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πάτε μέχρι τον κ. Αργυρίου για να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού και να σας καθησυχάσει.

Διαφημίσεις

Μονο μητρικο πινει? τρωει και κατι αλλο?

Μόνο μητρικό Κασσιανή, τα κακάκια της βέβαια μυρίσαν 2 φορες μέσα στη μέρα, τη δεύτερη ήταν και βλεννώδη, σαν μίξα και μετά αυτό στάμάτησε.

Μηπως κατι εφαγες εσυ τοσο εντονο.

Οι βλεννες δεν ειναι σωνει και καλα προβλημα.

Ειναι και οι βλεννες απο τη μυτουλα που φευγουν με αυτον τον τροπο στα μωρα.

Κατι μπορει να ερεθισε και το εντερο, αλλα περασε.

k9Tap3.png

Το μωρό έβαλε σε 5 μέρες 120 γραμμάρια, δηλαδή 12 γρ. την ημέρα. Για τις πρώτες 20 μέρες που αρκετά μωρά επανέρχονται στο βάρος γέννησης, είναι ικανοποιητικός ρυθμός.

Να ρωτήσω ποιος είναι ο ρυθμός αύξησης βάρους? Τα όρια?

Τελικά, πόσα γεύματα κάνει το μωρό; ακολουθεί αυτή την οδηγία ή δεν τα καταφέρνει;

Την μικρή την ξυπνάω κάθε μια και μισή ώρα αλλά επειδή θηλάζει περίπου για 40 λεπτά και το βράδυ κοιμάμαι 3ωρα (συνήθως με αφήνει) βγαίνουν περίπου 8 γεύματα.

Πάντως σήμερα που την ζύγισα βγήκε 3240 και χάρηκα. Ανυπομονώ να φτάσει το αρχικό της βάρος και να καταλάβω ότι δεν χρειάζεται να την ξυπνάω.

Αγλαία αλλά και όλες σας κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον γιατί η προσπάθεια για μητρικό θηλασμό είναι αγχωτική (γιατί όμως αφού είναι στην φύση μας?) και είναι καλό να ξέρεις ότι κάποιος σε ακούει....

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Μια χαρα ειναι το μωρο και βαζω και στοιχημα:P

Ειναι λογικο να αγχωνεσαι με τοσα που ακουμε.

Εαν δεν ειχες αλλη επιλογη εκτος του θηλασμου, απλα θα το εκανες και δε θα ειχες και αγχος.

Θα δεις οτι ολα πανε καλα και θα ηρεμησεις κι εσυ:D

k9Tap3.png

... γιατί η προσπάθεια για μητρικό θηλασμό είναι αγχωτική (γιατί όμως αφού είναι στην φύση μας?) ....

Θα γίνονταν με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο αν δεν υπήρχαν τα γάλατα σκόνη.

Καλημέρα και καλή χρονία!

κυρία αγλαία έχω ξεκινήσει μετά από τις οδηγίες σας για τον επαναγαλακτησμό και από παροτρήνσεις άλλων κοριτσιών του φόρουμ τις αντλήσεις με θήλαστρο που ενοικίασα.. Θα μπορούσα να περιμένω απαντήσεις από εσας στα παρακάτω ερωτήματά μου??

1 Ο μπέμπης μου θηλάζει ανά 3-4 ώρες για 5 λεπτά (το πολύ!) από τον κάθε μαστό. με το θήλαστρο αντλώ γύρω στα 40 μλ την φορά(ανά 2 ώρες). είναι καλά να αντλώ 7 φορές τη μέρα ή χριάζονται περισσότερες φορές για να αυξήσω την παραγωγή μου?? και αν η ώρα του θήλαστρου συμπέσει με την ώρα του γεύματος τι να προτημήσω να κανω? θήλαστρο ή θηλασμό? και επίσης πόσος χρόνος πρέπει να περνά αναμεσα σε θήλαστρο - θηλασμό?

2 'Οταν τελειώνω την αντληση τοποθετώ το θήλαστρο με το γάλα στο ψυγείο. Μετά το δύωρο αδειάζω το γάλα από το θήλαστρο μέσα σε μπιμπερό και κάνω την επόμενη αντληση χωρίς να ξανααποστειρώσω το θήλαστρο ,ετσι αποστειρώνω το θήλαστρο κάθε 2 αντλήσεις.Ολο αυτό γίνεται λόγω έλλειψης χρόνου, απλά αναρωτιέμαι αν ειναι ασφαλές για το μωρό μου αυτό ή αν παραμένοντας το θήλαστρο στο ψυγείο για 2 ώρες και εκτός ψυγείου για αλλα 15 λεπτα(όσο διαρκεί η επόμενη ΄΄αντληση) αναπτύσει μικρόβια που μπορεί να βλάψουν τον μπέμπη μου:confused:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Και όποια άλλη μανούλα εχει να δώσει συμβουλή... καλοδεχούμενη!

Καλημέρα και καλή χρονία!

κυρία αγλαία έχω ξεκινήσει μετά από τις οδηγίες σας για τον επαναγαλακτησμό και από παροτρήνσεις άλλων κοριτσιών του φόρουμ τις αντλήσεις με θήλαστρο που ενοικίασα.. Θα μπορούσα να περιμένω απαντήσεις από εσας στα παρακάτω ερωτήματά μου??

1 Ο μπέμπης μου θηλάζει ανά 3-4 ώρες για 5 λεπτά (το πολύ!) από τον κάθε μαστό. με το θήλαστρο αντλώ γύρω στα 40 μλ την φορά(ανά 2 ώρες). είναι καλά να αντλώ 7 φορές τη μέρα ή χριάζονται περισσότερες φορές για να αυξήσω την παραγωγή μου?? και αν η ώρα του θήλαστρου συμπέσει με την ώρα του γεύματος τι να προτημήσω να κανω? θήλαστρο ή θηλασμό? και επίσης πόσος χρόνος πρέπει να περνά αναμεσα σε θήλαστρο - θηλασμό?

2 'Οταν τελειώνω την αντληση τοποθετώ το θήλαστρο με το γάλα στο ψυγείο. Μετά το δύωρο αδειάζω το γάλα από το θήλαστρο μέσα σε μπιμπερό και κάνω την επόμενη αντληση χωρίς να ξανααποστειρώσω το θήλαστρο ,ετσι αποστειρώνω το θήλαστρο κάθε 2 αντλήσεις.Ολο αυτό γίνεται λόγω έλλειψης χρόνου, απλά αναρωτιέμαι αν ειναι ασφαλές για το μωρό μου αυτό ή αν παραμένοντας το θήλαστρο στο ψυγείο για 2 ώρες και εκτός ψυγείου για αλλα 15 λεπτα(όσο διαρκεί η επόμενη ΄΄αντληση) αναπτύσει μικρόβια που μπορεί να βλάψουν τον μπέμπη μου:confused:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Και όποια άλλη μανούλα εχει να δώσει συμβουλή... καλοδεχούμενη!

Τελευταία φορά που πόσταρες το μωρό το έβαζες 4-5 φορές στο στήθος και έκανες 4-5 αντλήσεις με λάθος θήλαστρο με αποτέλεσμα το ξένο που έδινες να είναι 700μλ. Τώρα κάνεις 7 αντλήσεις μαζεύεις 280 δικό σου γάλα + ότι πιει το μωρό απευθείας άρα το ξένο τώρα πόσο είναι? Πόσο καιρό έχει αυτό το πρόγραμμα (ξεκίνησες 15/1/10)? παίρνεις μαγιά μπύρας? Στα ρωτάω αυτά για να δεις και μόνη σου ότι έχεις αποτελέσματα αφού το ξένο μειώνεται... η λογική είναι όσο μπορούμε περισσότερους θηλασμούς όσο μπορούμε περισσότερες αντλήσεις για να έχουμε αύξηση. Εσύ αντέχεις και άλλη μια άντληση? Να προτιμάς να κάνεις θηλασμό πρώτα και μετά άντληση το μωρό είναι πιο αποτελεσματικό.... καλό είναι να υπάρχει μια απόσταση μεταξύ άντλησης και θηλασμού ½ με 1 ώρα για να μη βρίσκει το μωρό μειωμένη τη ροή και να συνεργάζεται καλύτερα (το γάλα δεν τελειώνει παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει). Τώρα για την αποστείρωση τι να σου πω είναι λίγο υποκειμενικό το θέμα. Καλό θα ήταν να αποστειρώνεις αλλά εδώ που τα λέμε και 7 φορές είναι χρονοβόρο. Προσωπικά δεν αποστείρωνα όσες φορές αντλούσα μάζευα το γάλα σε αποστειρωμένα μπουκαλάκια (είχα 6 της medela που μπαίνουν στο θήλαστρο) και έκανα ανάμιξη γάλατα σε ίδια θερμοκρασία, τα υπόλοιπα σύνεργα του θηλάστρου τα έπλενα πολύ καλά με καυτό νερό και έκανα αποστείρωση στο τέλος της ημέρας τα πάντα. Άσε που αντλήσεις έκανα κυρίως στη δουλειά

Κορίτσια καλησπέρα. Επανέρχομαι με ερωτήσεις αν ΄μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας παρακαλώ. Η μικρή μου είναι 3 μηνών περίπου (σε 1 εβδομάδα) και εδω και 1 μήνα περίπου την θηλάζω αποκλειστικά χάρη στην υποστήριξη και βοήθεια που είχα από εσάς όλες εδώ. Έχουμε πάρει μέσα σε 23 ημέρες περίπου650 γραμμάρια με αποκλειστικό θηλασμό. Είναι καλά νομίζω.Σας ευχαριστώ και πάλι.Σε μια εβδομάδα λοιπόν θα ξεκινήσω δουλειά.Ευτυχώς θα είναι μόνο για 2 μέρες την εβδομάδα. Θα λείπω από το σπίτι από τις 7και μιση μέχρι τις 2μιση περίπου. Το΄ άγχος μου είναι να μην δώσω όσο γίνεται ξένο γάλα στην μικρή. Δυστυχώς η δουλειά μου είνια σε άλλη πόλη οπότε η μικρή πότε ξυπνά στις 6 6μιση ή μετά τις 7. Δεν είναι σίγουρο λοιπόν οτι θα προλαβαίνω να την θηλάσω πρίν να φύγω. Πείτε μου ποιό θήλαστρο είναι το καταλληλότερο για να αντλώ και να έχω έτοιμα τα γεύματα της που θα τα δίνει η γυναίκα που θα την προσέχει. Αυτό το θήλαστρο που έχω δεν κάνει νομίζω, είναι το χειροκίνητο της medela. Και το σημαντικότερο: ποιές ώρες να αντλώ?να βάζω ξυπνητήρι το βράδυ ας πούμε? και αν η μικρή ξυπνήσει λίγο μετά τι θα έχει μείνει στο στήθος για να φάει?έχω αγχωθεί γιατί θα χρειάζεται σίγουρα 2- 3 γεύματα όσο λείπω. Έχω την δυνατότητα να αντλώ για ένα τέταρτο περίπου και στην δουλειά, αλλά αυτό το γεύμα σκέφτομαι να μπαίνει στην κατάψυξη για επόμενη μέρα ,αφού όταν γυρίζω έχω σκοπό να την θηλαζω κ όχι να δίνω μπουκάλι.Πρέπει να υπά΄ρχει κάποιο site εδω σχετικό με αυτά που ρωτώ αλλά μου διαφεύγει αυτή την στιγμή . Επίσης να σας ρωτήσω :τελικά έχει κάποια σχέση η διατροφή μας ως μαμάδες με το θηλασμό?τι εννοώ:πρέπει οντως να παίρνουμε περισσότρες θερμίδες την ημέρα λόγω του θηλασμού η αυτό αίναι μύθος τελικά?έχει να κάνει με την ποσότητα του γάλακτος η ποσότητα της τροφής τελικά ή όχι?γιατί ενω στην εγκυμοσύνη μου πήρα ελάχιστα κιλά και όταν γέννησα φυσικά έφυγαν όλα, τωρα με τον θηλασμό πήρα ήδη δυο (τρώω πολύ από άγχος μη δεν έχω γάλα) κ έχω χαλαστεί πολύ.

Κορίτσια καλησπέρα. Επανέρχομαι με ερωτήσεις αν ΄μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας παρακαλώ. Η μικρή μου είναι 3 μηνών περίπου (σε 1 εβδομάδα) και εδω και 1 μήνα περίπου την θηλάζω αποκλειστικά χάρη στην υποστήριξη και βοήθεια που είχα από εσάς όλες εδώ. Έχουμε πάρει μέσα σε 23 ημέρες περίπου650 γραμμάρια με αποκλειστικό θηλασμό. Είναι καλά νομίζω.Σας ευχαριστώ και πάλι.Σε μια εβδομάδα λοιπόν θα ξεκινήσω δουλειά.Ευτυχώς θα είναι μόνο για 2 μέρες την εβδομάδα. Θα λείπω από το σπίτι από τις 7και μιση μέχρι τις 2μιση περίπου. Το΄ άγχος μου είναι να μην δώσω όσο γίνεται ξένο γάλα στην μικρή. Δυστυχώς η δουλειά μου είνια σε άλλη πόλη οπότε η μικρή πότε ξυπνά στις 6 6μιση ή μετά τις 7. Δεν είναι σίγουρο λοιπόν οτι θα προλαβαίνω να την θηλάσω πρίν να φύγω. Πείτε μου ποιό θήλαστρο είναι το καταλληλότερο για να αντλώ και να έχω έτοιμα τα γεύματα της που θα τα δίνει η γυναίκα που θα την προσέχει. Αυτό το θήλαστρο που έχω δεν κάνει νομίζω, είναι το χειροκίνητο της medela. Και το σημαντικότερο: ποιές ώρες να αντλώ?να βάζω ξυπνητήρι το βράδυ ας πούμε? και αν η μικρή ξυπνήσει λίγο μετά τι θα έχει μείνει στο στήθος για να φάει?έχω αγχωθεί γιατί θα χρειάζεται σίγουρα 2- 3 γεύματα όσο λείπω. Έχω την δυνατότητα να αντλώ για ένα τέταρτο περίπου και στην δουλειά, αλλά αυτό το γεύμα σκέφτομαι να μπαίνει στην κατάψυξη για επόμενη μέρα ,αφού όταν γυρίζω έχω σκοπό να την θηλαζω κ όχι να δίνω μπουκάλι.Πρέπει να υπά΄ρχει κάποιο site εδω σχετικό με αυτά που ρωτώ αλλά μου διαφεύγει αυτή την στιγμή . Επίσης να σας ρωτήσω :τελικά έχει κάποια σχέση η διατροφή μας ως μαμάδες με το θηλασμό?τι εννοώ:πρέπει οντως να παίρνουμε περισσότρες θερμίδες την ημέρα λόγω του θηλασμού η αυτό αίναι μύθος τελικά?έχει να κάνει με την ποσότητα του γάλακτος η ποσότητα της τροφής τελικά ή όχι?γιατί ενω στην εγκυμοσύνη μου πήρα ελάχιστα κιλά και όταν γέννησα φυσικά έφυγαν όλα, τωρα με τον θηλασμό πήρα ήδη δυο (τρώω πολύ από άγχος μη δεν έχω γάλα) κ έχω χαλαστεί πολύ.

Δεν είναι υποχρεωτικό να ξυπνήσει για να θηλάσει, αν κοιμάται θα την πάρεις σιγά σιγά θα την βάλεις στο στήθος θα θηλάσεις και θα την αφήσεις κοιμισμένη. Οι μέρες και ώρες που θα λείπεις δεν είναι πολλές θα χρειάζεσαι αν υπολογίζω σωστά περίπου 260μλ αν θηλάζεις το πρωί ( λεω για δυο γεύματα 130 και 130) και για δυο μέρες είναι περίπου 520μλ την εβδομάδα με ένα θήλαστρο ηλεκτρικό π.χ swing της medela θα μπορούσες να καλύψεις αυτή τη ποσότητα αντλώντας τις υπόλοιπες μέρες. Επίσης θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και στη δουλειά. Ένα νοσοκομειακό θήλαστρο είναι πιο άνετο και αποτελεσματικό αλλά δεν νομίζω να σου χρειάζεται καθώς τα γεύματα δεν είναι πολλά. Μπορείς να αντλείς όποτε θέλεις δεν υπάρχει θέμα να μη βρει γάλα το μωρό, το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει απλά φρόντισε την άντληση να την κάνεις μια ώρα πριν τον επόμενο θηλασμό για να μην είναι μειωμένη η ροή σου και δυσανασχετεί. Μια καλή ώρα για αντλήσεις είναι η πρωινή γιατί η παραγωγή είναι στα φόρτε της οπότε θα μπορούσες να αντλείς αφού θηλάσεις το μωρό ή παράλληλα αν σε βολεύει (από το ένα στήθος το μωρό από το άλλο το θήλαστρο). Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις και μια πρόβα απουσίας για να ξέρεις πόσο γάλα τελικά θα χρειαστείς αλλά και να δεις τι ποσότητα μπορείς να αντλήσεις. Από θέμα κόστους αν θυμάμαι καλά το νοσοκομειακό ενοικιάζεται και βγαίνει περίπου 70€ ο πρώτος μήνας γιατί αγοράζεις και τα εξαρτήματα και μετά πάει 50€ ο μήνας ενώ το swing το αγοράζεις και κοστίζει αν δεν κάνω λάθος 140€ -150€ . Θα πρέπει να το σκεφτείς στο βάθος χρόνου αν σύντομα θα δουλεύεις περισσότερο και οι ανάγκες θα αυξηθούν θα είναι καλύτερο το νοσοκομειακό και θα μπορείς να αντλείς μεγαλύτερη ποσότητα σε λιγότερο χρόνο οπότε και να φτιάξεις τράπεζα γάλακτος, αλλά αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα το swing που είναι για περιστασιακή χρήση θα σε βολέψει.Όσο για το φαγητό δεν υπάρχει λόγος να τρως περισσότερο απ’οσο θέλεις. Μια ισορροπημένη διατροφή ωφελεί και εσένα και το μωρό. Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα του φαγητού που τρως στο πόσο γάλα παράγεις (αυτό καλώς ή κακώς το ρυθμίζει μόνο το μωρό) απλά καλό είναι να μην γίνονται υπερβολές όχι εξαντλητική δίαιτα όχι τόσο για την παραγωγή (η οποία θα μπορούσε να επηρεασθεί λίγο) αλλά για σένα να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις. Είχα βάλει 22:shock::oops:(και αυτό δεν είναι σίγουρο γιατί ζυγίστηκα στις αρχές του ένατου μήνα και τρόμαξα και δεν ξανανέβηκα στην ζυγαριά) κιλά στην εγκυμοσύνη. Τα πρώτα 14 τα έχασα στους 2 μήνες τα άλλα 8 μετά τον χρόνο απλούστατα γιατί έβγαλα από τη διατροφή μου τα γλυκά και τα ψωμιά ενώ αύξησα φρούτα λαχανικά και κρέας:-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...