Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Οκ Sofuka! Σ'ευχαριστω πολυ! Θα διακιψω τη μαγια για να δω πως τα παω κι αν χρειαστει την ξαναρχιζω. Αυτο που λες για αποχή από γαλακτοκομικά αγελαδινά το σκεφτηκα κι εγω γι'αυτο μιλησα με τη μαια μου και μου συστησε και πινω το γαλα με 70% λιγοτερη λακτοζη.Ειναι το ίδιο ή πρεπει να κοψω τελειως το γαλα;

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευστρατια, βεβαιως τα 5 και 10 λεπτα ειναι γευμα.

Και αν κρινω απο το βαρος που βαζει, ειναι και καλο το γευμα.

Η γνωμη μου ειναι να μην το ξυπνας το ερμο το μωρο, αφου και μονη της ξυπναει και ζηταει και πανες πολλες βρεχει και βαρος βαλατε και ζωηρη ειναι.

Για να κοιμαται το χρειαζεται.

Για τον κοινο υπνο, δεν ειμαι βεβαια και η πιο καταλληλη γιατι εγω και τα 2 μωρα μαζι μου τα κοιμιζα.

Παντως και των φιλων μου που δεν τα κοιμιζαν μαζι, τα παιδια ζητουσαν το κρεβατι των γονιων.

Αυτο ειναι κατι που κανεις δεν "γλιτωνει" μου φαινεται.

Προσωπικα πιστευω οτι ενα μωρο μεχρι 3 ετων ειναι απολυτως φυσιολογικο να θελει να κοιμαται με τη μητερα του. Οχι βεβαια με το ζορι αν δε θελει, αλλα ουτε και να εμποδιζεται εαν θελει.

Παντως μεχρι 6 μηνων σιγουρα πρεπει να κοιμουνται διπλα στη μητερα τους για λογους που αναφερονται σε σχετικες οδηγιες της αμερ. παιδιατρικης ακαδημιας.

Θα συμφωνησω με την προλαλησασα!!!Οταν θηλαζεις και κοιμιζεις το μωρακι σου διπλα σου ειναι απιστευτα ξεκουραστο!!!!!!!!Το δεσιμο που δημιουργητε ειναι απιστευτο!!!!!!!!εμενα η μικρη μου ταν τελειωνει τον θηλασμο ακουμπα το χερακι της πανω στο στηθος μου και κοιματε!!!ελεινη την ωρα ειμαι στα ουρανια!!!!!!μην φοβαστε λοιπον αυτο τον τροπο θηλασμου........

Το θεμα ειναι πως τα κανουμε να εκολλουν μετα απο το κρεββατι!!

Ειναι προφανες οτι δεν του ειναι ευκολος ο θηλασμος, αφου συνηθισε στην ευκολια του μπουκαλιου.

Η δικη μου γνωμη (αλλα πιο καλα να ακουσεις την κα Παπαδημα που θα σου πει πιο σωστα τις λεπτομερειες) ειναι η εξης:

Βαζε τον στο στηθος οταν υπολογιζεις οτι ειναι να φαει. Πριν πεινασει πολυ και πλεον εκνευριστει και δεν εχει υπομονη.

Αφου τον αφησεις στο στηθος οσο μπορει, δωστου γαλα δικο σου αντλημενο.

Αν δε φτασει, δωσε και λιγο ξενο.

Ο σκοπος, οπως καταλαβαινεις, ειναι αφενος να συνηθισει σιγα σιγα στο στηθος, να αυξησεις την παραγωγη σου ακομα και με το θηλαστρο και να μειωσεις σιγα σιγα το ξενο.

k9Tap3.png

ο μικρουλης μαλλον εκνευριζεται στο στηθος μου γιατι δεν βρισκει να πιει!

την τελευταια φορα που αντλησα γαλα, σημερα το πρωι ειχα μονο 40 μλ.. δεν ξερω αν 8α βοη8ισει η μαγια μπυρας που διαβασα παραπανω..

Αχ τι εκανα η κακουργα.Ο γιος μου ειναι τωρα 4 1/2 και μεχρι που μπηκαμε στον 4ο θηλαζα κανονικα.Μετα η τρελη αποφασισα να δινω μπιμπερο για να κοψει σιγα σιγα και σημερα το πρωι ανακαλυψα πως δεν ειχα γαλα και το μωρο μου γκρινιαζε το μαναρι μου!

Να σημειωσω πως δεν επερνε πιπιλα και πιπιλιζε εμενα για να κοιμηθει και μεχρι τωρα ξυπνουσε ανα 2 3 ωρες το βραδι και πιπιλιζε.Αυτο με κουρασε αρκετα και γι΄αυτο ειπα να δωσω ξενο.

Το μετανοιωσα και θελω να θηλασω παλι.Εβαλα χθες και σημερα θηλαστρο αλλα τιποτα.Β Ο Η Θ Ε Ι Α!!!

Δεν είναι απαραίτητο να μην υπήρχε γάλα μπορεί να γκρίνιαζε απλά επειδή συνήθισε τη ροή του μπιμπερό. Επίσης για να αντλήσεις γάλα με το θήλαστρο παίζει ρόλο τι θήλαστρο είναι, αν δεν έχεις κάνει αντλήσεις ξανά το στήθος θέλει κάποιο διάστημα προσαρμογής(1-2 εβδομάδες).

Απάντησε στις ερωτήσεις που σου βάζω για να δούμε τι γίνεται

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Διαφημίσεις

ο μικρουλης μαλλον εκνευριζεται στο στηθος μου γιατι δεν βρισκει να πιει!

την τελευταια φορα που αντλησα γαλα, σημερα το πρωι ειχα μονο 40 μλ.. δεν ξερω αν 8α βοη8ισει η μαγια μπυρας που διαβασα παραπανω..

Να σου ζήσει το μωράκι οσυ

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ(εξωσωματικη γον)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 18/11/2009 3200

18/12/2009 3980

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 4-5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 4-5

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 150-160μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 700μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 30 λεπτα μετα απο καθε γευμα του μωρου

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα σε καθε μαστο και 40μλ συνολικα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απο τις 25-12 εως και σημερα τα κοπρανα του ειναι πρασινα(τον 8ηλασμο τον ξεκινησαμε στις 28-12) και εχει πολλα αερια.

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ(εξωσωμ)

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

18/12/2009 3980

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 160-170 μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 700μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.medela ηλεκτρικο

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4-5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 30 λεπτα μετα απο το γευμα του μωρου

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα ανα μαστο

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απο τις 25-12 κανει πρασινα κοπρανα ενω ο θηλασμος ξεκινησε στις 28-12 και εχει πολλα αερια

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ(εξωσωματικη γον)

18/12/2009 3980

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 150-160μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela ηλεκτρικο

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 30 λεπτα μετα απο καθε γευμα του μωρου

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα σε καθε μαστο και 40μλ συνολικα

απο τις 25-12 εως και σημερα τα κοπρανα του ειναι πρασινα(τον 8ηλασμο τον ξεκινησαμε στις 28-12) και εχει πολλα αερια.

Οκ λοιπόν από εσένα δηλ. Έχει 160ml αντλημένο και όσο παίρνει από το στήθος ή το γάλα που αντλείς δεν το δίνεις? Το καλό είναι ότι δεν ξεκινάς από το 0 το κακό είναι ότι το θήλαστρο που χρησιμοποιείς δεν θα σε βοηθήσει. Τα ml που αντλείς σε 10 λεπτά με αυτό το θήλαστρο (mini electric ή swing υποθέτω ότι έχεις αλλά και τα δυο προορίζομαι για περιστασιακή χρήση και αφού έχει εδραιωθεί η γαλουχία) είναι αρκετά. Δες τα πρώτα μηνύματα σε αυτό το ποστ για τις αντλήσεις και νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει επαρκές ερέθισμα στο στήθος σου να παράγει γάλα και θα σε βολέψει πιο πολύ αφού σε 15 λεπτά θα αντλείς και από τα δυο στήθη ταυτόχρονα (είναι διπλής άντλησης). Συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος πριν από κάθε γεύμα και φρόντισε το μωρό να θηλάζει σωστά σου βάζω το πιο κάτω λινκ γιατί έχει κάποια video για το σωστό πιάσιμο της θηλής (που είναι βασικό και για εσένα να μην πονάς αλλά και να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει γάλα)

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.drjacknewman.com%2F&ei=X1xQS9H2GsKY_Qbb3fygCg&usg=AFQjCNF4xTiIgUSNCyNYY4y72L1yw3_Gog

όταν σταματάει να καταπίνει στο 1 στήθος προσφέρεις το άλλο μόλις τελειώσει και αυτό επιστρέφεις στο πρώτο γιατί όση ώρα θηλάζει από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα. Προσπάθησε να αυξήσεις τα γεύματα σε 6-7 για να μην περνάει αρκετή ώρα μεταξύ γευμάτων και να συνεργάζεται το μωρό καλύτερα αφού δεν θα είναι τόσο πεινασμένο και εκνευρισμένο. Μετά θα συμπληρώνεις με δικό σου γάλα (έγραψες πριν ότι η παιδίατρος σου έδωσε οκ) και μετά ξένο. Αν δεν σου βγαίνουν 8 αντλήσεις δεν πειράζει κάνε μια προσπάθεια να είναι 6-7(1 άντληση οπως δήποτε το βράδυ μεταξύ 12 -6).

Για τις πράσινες κενώσεις δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αφού το μωρό πίνει και αρκετό ξένο γάλα. Όταν θηλάζουμε αποκλειστικά η πράσινες κενώσεις υποδηλώνουν υπερπαραγωγή γιατί το μωρό σε αυτήν την περίπτωση «χορταίνει» με το πρώτο μη λιπαρό γάλα ή κάποια αλλεργία (στα γαλακτομικά που καταναλώνει η μαμά). καλή συνέχεια και ότι θέλεις ρωτάς...

Διαφημίσεις

Κορίτσια να σας πω την αλήθεια το θέμα με τον κοινό ύπνο στην δική μας περίπτωση δεν το θέτω από άποψη βολέματος. Διότι η μικρή μας τον τελευταίο καιρό κοιμάται το βράδυ σχεδόν όλο (χθες κοιμήθηκε στις 1 μετά το γεύμα και ξύπνησε 6, προχθές στις 7 δεν το λέμε ούτε του παπά κοιμόμαστε 4-5 ώρες σερί κ εμείς και ξεκουραζόμαστε, ελπίζω να μην αλλάξει αυ΄το αν και υπάρχει πιθανότητα απ ότι διαβάζω από σας εδω) οπότε δεν χρειάζεται να ξυπνώ στο ενδιάμεσο για να την θηλάσω. Κυρίως για την όμορφη αίσθηση και το δέσιμο με το παιδί είναι το θέμα μας . Είχαμε πεί με τον άνδρα μου να μην μάθει το κρεβάτι μας αλλά..... Εκείνος φοβάται περισσότερο μην κακομάθει αλλά και μην την πλακώσω καταλάθος στον ύπνο μου. Kassiani Λες είναι πολύ μικρούλα ακόμη (2,5 μηνών)που την έχουμε και κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο?η καλαθούνα της που την είχα δίπλα μου την ενοχλούσε απ΄οτι καταλάβαμε

κοριτσια τελικα τα καταπρασινα κακακια κ οι μυξουλες ειπε η παιδιατρος οφειλονται σε ιωσουλα....:(:(:(

κατα τααλλαλεει δεν ειναι κατι σοβαρο.δεν εδωσε τιποτα παρα μονο ορο για ρινοπλυσεις μαζι με δυο σταγονες μεσα βαμμακαλεντουλας.για να δουμε ελπιζω να συνελθει το καημενο...

Δεν ειναι τιποτα, μη στενοχωριεσαι. Περαστικα.

Ευστρατια δε θελω μωρε να λεω σε αλλους τι θεωρω εγω καλυτερο ή τι λεει η καθε παιδιατρικη ακαδημια. η καθε οικογενεια ειναι ξεχωριστη.

αμα σου πω λοιπον οτι η αμ.παιδ. ακαδ. συστηνει υπνο διπλα στη μαμα μεχρι τον 6ο για να αποφευχθει το συνδρομο αιφνιδιου θανατου, μαλλον θα αγχωθεις πολυ:rolleyes:

παντως τα μωρα μεχρι 6 μηνων δεν κακομαθαινουν ουτε συνηθιζουν τιποτα.

ειναι τοσο ευπροσαρμοστα που ολα αλλαζουν απο τη μια στιγμη στην αλλη.

k9Tap3.png

ειναι επικίνδυνο αυτο που προτεινεις και το πιθανοτερο ειναι να βλαψει τον οργανισμο της κοπελας παρα να τη βοηθησει.....

Καταρχην το οτι ειναι επικινδυνο εσυ πως το ξερεις?

Εχω ηδη μετανιωσει που της το προτεινα καθως ειμαι τελειως εναντιον της ον λαιν ιατρικης συμβουλης, αλλα το οτι ειναι επικινδυνο και οτι θα βλαψει τον οργανισμο της, εσυ πως το ξερεις?

Επειδη βλεπω οτι το λες και με σιγουρια "ειναι επικινδυνο" και δεν εχεις καμμια αμφιβολια.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

ειναι επικίνδυνο αυτο που προτεινεις και το πιθανοτερο ειναι να βλαψει τον οργανισμο της κοπελας παρα να τη βοηθησει.....

δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο νομίζεις, υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτισμοί και θρησκείες (και ο χριστιανισμός) που εφαρμόζουν αυτή την μέθοδο αποτοξίνωσης-νηστείας. Πάντως γενικά καλό είναι να έχουν γίνει κάποιες εξετάσεις πριν τη νηστειοθεραπεία, να μην υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΥΓ: Κασσιανή πουλάκι μου κι εσύ Παπαγιαννόπουλο;:D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Τι να κανω, ημουν αιρετικη απο φοιτητρια και ηρθα και βρηκα αυτο που μου ταιριαζε :D

Αλλα εκανα βλακεια που το προτεινα στην κοπελα ετσι χυμα.

Η τηλειατρικη δεν ειναι του γουστου μου.

Αλλα και τετοια σιγουρια οτι ειναι επικινδυνο...

k9Tap3.png

Οκ λοιπόν από εσένα δηλ. Έχει 160ml αντλημένο και όσο παίρνει από το στήθος ή το γάλα που αντλείς δεν το δίνεις? Το καλό είναι ότι δεν ξεκινάς από το 0 το κακό είναι ότι το θήλαστρο που χρησιμοποιείς δεν θα σε βοηθήσει. Τα ml που αντλείς σε 10 λεπτά με αυτό το θήλαστρο (mini electric ή swing υποθέτω ότι έχεις αλλά και τα δυο προορίζομαι για περιστασιακή χρήση και αφού έχει εδραιωθεί η γαλουχία) είναι αρκετά. Δες τα πρώτα μηνύματα σε αυτό το ποστ για τις αντλήσεις και νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει επαρκές ερέθισμα στο στήθος σου να παράγει γάλα και θα σε βολέψει πιο πολύ αφού σε 15 λεπτά θα αντλείς και από τα δυο στήθη ταυτόχρονα (είναι διπλής άντλησης). Συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος πριν από κάθε γεύμα και φρόντισε το μωρό να θηλάζει σωστά σου βάζω το πιο κάτω λινκ γιατί έχει κάποια video για το σωστό πιάσιμο της θηλής (που είναι βασικό και για εσένα να μην πονάς αλλά και να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει γάλα)

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.drjacknewman.com%2F&ei=X1xQS9H2GsKY_Qbb3fygCg&usg=AFQjCNF4xTiIgUSNCyNYY4y72L1yw3_Gog

όταν σταματάει να καταπίνει στο 1 στήθος προσφέρεις το άλλο μόλις τελειώσει και αυτό επιστρέφεις στο πρώτο γιατί όση ώρα θηλάζει από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα. Προσπάθησε να αυξήσεις τα γεύματα σε 6-7 για να μην περνάει αρκετή ώρα μεταξύ γευμάτων και να συνεργάζεται το μωρό καλύτερα αφού δεν θα είναι τόσο πεινασμένο και εκνευρισμένο. Μετά θα συμπληρώνεις με δικό σου γάλα (έγραψες πριν ότι η παιδίατρος σου έδωσε οκ) και μετά ξένο. Αν δεν σου βγαίνουν 8 αντλήσεις δεν πειράζει κάνε μια προσπάθεια να είναι 6-7(1 άντληση οπως δήποτε το βράδυ μεταξύ 12 -6).

Για τις πράσινες κενώσεις δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αφού το μωρό πίνει και αρκετό ξένο γάλα. Όταν θηλάζουμε αποκλειστικά η πράσινες κενώσεις υποδηλώνουν υπερπαραγωγή γιατί το μωρό σε αυτήν την περίπτωση «χορταίνει» με το πρώτο μη λιπαρό γάλα ή κάποια αλλεργία (στα γαλακτομικά που καταναλώνει η μαμά). καλή συνέχεια και ότι θέλεις ρωτάς...

να συμπληρώσω μόνο το εξής αν το μωρό απλά πιπιλάει αλλά δεν δείχνει να καταπίνει γάλα μην επιμένεις πολύ άφηνε τον για λίγο (γιατί και το πιπίλισμα βοηθάει και σαν ερέθισμα αλλά και να κρατάτε την επαφή σας) μεχρί να αυξηθεί η παραγωγή και να είσαι πιο σίγουρη ότι θηλάζει

μαγιά μπύρας ή κάτι άλλο ξεκινάς αν δεν δεις κάποια αξιόλογοι διαφορά με τις αντλήσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (2 εβδομάδες)

Kassiani και Palladin,

Να σου πω κατι τελειως δραστικο και αν νομιζεις οτι αντεχεις, καντο.

Αν εισαι υγιης κατα τ' αλλα, τιποτα δε θα παθεις.

Μην κολλάτε... Έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο παλαιότερα μετά από παρότρυνση μίας φίλης από την Αμερική που είχε ψάξει πάρα πολύ το θέμα της κάντιντας. Απλά αυτόν τον καιρό ζαλίζομαι και έχω φοβερή κούραση, αλλιώς θα το έκανα...

Κριστίνα,

θα πάω στην σύμβουλο την Τρίτη, οπότε θα σου πω τα νέα μας...

Φιλιά

Λες είναι πολύ μικρούλα ακόμη (2,5 μηνών)που την έχουμε και κοιμάται σε ξεχωριστό δωμάτιο?η καλαθούνα της που την είχα δίπλα μου την ενοχλούσε απ΄οτι καταλάβαμε

Eυστρατία μου γιατί δεν βάζεις το κρεβατάκι της δίπλα στο δικό σας και να την βάζεις εκεί αφού θηλάσει, ούτε να σηκώνεσαι από το κρεβάτι, να την σκεπάζεις όταν ξεσκεπάζεται. Εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ με το μωρό δίπλα μου, πολύ σπάνια, με άγχωνε, και την έβαζα στο δικό της που ήταν κολλητά. Μέχρι ενός έτους που καλοκαίριασε για να μην σηκώνομαι να τη σκεπάζω.

Αλλα εκανα βλακεια που το προτεινα στην κοπελα ετσι χυμα..

εγω εκανα βλακεια που απαντησα και που εκρινα οπως λες ειρωνικα επικινδυνο να προτεινουμε δημοσια την αφαγια για δυο μερες σα λυση σε ενα α προβλημα,εχοντας στο παρελθον κρινει αλλους οτι δινουν online συμβουλες.

Η ειρωνια σου με στεναχωρησε παρα πολυ, ειλικρινα.

Δεν είναι απαραίτητο να μην υπήρχε γάλα μπορεί να γκρίνιαζε απλά επειδή συνήθισε τη ροή του μπιμπερό. Επίσης για να αντλήσεις γάλα με το θήλαστρο παίζει ρόλο τι θήλαστρο είναι, αν δεν έχεις κάνει αντλήσεις ξανά το στήθος θέλει κάποιο διάστημα προσαρμογής(1-2 εβδομάδες).

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σου εστειλα προσ. μηνυμα με τις απαντησεις που θελεις.Το μωρο γκρινιαζε γιατι δεν ειχα καθολου γαλα και να φανταστεις μεχρι πριν 2 μερες πνιγονταν στο στηθος μου απο το γαλα!Για το θηλαστρο ξερω θα μου πεις δεν ειναι το σωστο αλλα μενω επαρχια και μου ειναι δυσκολο να βρω.Θηλαστρο εβαζα στην αρχη μεχρι να εδραιωσω το θηλασμο οποτε εμαθα να το χειριζομαι δεν ειναι εκει το θεμα.

Περαν του οτι εγω η ιδια αυξησα τα γευματα με ξενο για να μειωθει το γαλα μου σιγα σιγα υπαρχει περιπτωση να εφτεξε κατι αλλο για την τοσο αποτομη διακοπη?

περιμενω με αγωνια απαντησεις. (εχω ξεκινησει ηδη αντλησεις τι αλλο να κανω?)

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Morchelina μου δυστυχώς το κρεβατάκι της είναι πολύ μεγάλο ναφανταστείς μοιάζεισαν μυρμήγκι μέσα σε αυτό και δεν χωράει στο δωμάτιό μας άσε που είναι μεγάλο και δεν μετακινείται. Είπαμε να κοιμόμαστε εναλλάξ στο δωμάτιό της αλλά κι αυτό δεν μας φαίνεται η ιδανικότερη λύση. Μόλις τελειώσαμε το γευμα μας και έχω ερώτηση διότι αγχώθηκα(πάλι). Σύμφωνα με την ζυγαριά η μικρή πήρε στο γεύμα της μόνο 90 μλ. Βρε κορίτσια λίγα δεν είναι?κάνουμε περίπου 7 γεύματα την ημέρα και τις τελευταίες ΄μέρες δεν πηρε πολύ βάρος (περίπου 20γρ την ημέρα). Οι βρεγμένες πάνες μας είναι περίπου 5-6 την ημέρα όχι πολύ βαριές όμως.Επίσης, από τότε που της έκοψα το μπιμπερό παρατήρησα οτι κοιμάται αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Λέτε να έχει να κάνει με το γεγονός οτι την κουράζει ο αποκλειστικός θηλασμός γιαυτό και κοιμάται τόσο πολύ?

Επίσης να ρωτήσω η άσχετη οι πόνοι σαν βελονιές στις θη΄λές κατ΄την διάρκεια της ημέρας και του θηλασμου τι σημαίνουν?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...