Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Όταν πας σε ένα παιδίατρο δεν πας με την λογική οτι θα ξεντύσεις εσύ το μωρό αλλά οτί ο ίδιος θα ακολουθεί το σωστό τρόπο.

Εμένα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έλεγε συνέχεια οτι το μωρό πρέπει να είναι 20 λεπτά στο στήθος και να του δίνω λίγο τσαγάκι για να ηρεμεί; :( Αύτό μόνο εμένα με άγχωνε πάρα πολύ, κατα τ'άλλα είναι ΠΟΛΥ καλός παιδίατρος. :wink:

Απο την εμπειρία μου όμως επειδή είναι το τρίτο μου παιδί και στα προηγούμενα παιδιά μου απο λάθος συμβουλές παιδιάτρων δεν κατάφερα να θηλάσω όσο ήθελα τώρα είμαι πολύ προσεκτική. Οταν κάποιος στα απλά μου λέει δώσε τσάι στα δύσκολα τί θα μου πεί;

elias-christina να σου ζήσει το μπεμπάκι σου, μην αγχώνεσαι όλα καλά πάνε, χαλάρωσε και απόλαυσε τον θηλασμό και το μωρό σου. :lol:

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Είμαι καινούρια στο φόρουμ, έχω διαβάσει αρκετά από τα προηγηθέντα μηνύματα, πιθανόν η λύση στο πρόβλημα μου να βρίσκεται διάσπαρτη σε αυτά, θα ήθελα όμως να εκθέσω τη δική μου εμπειρία όσον αφορά στο θηλασμό του πρώτου μου αγοριού, λόγω της μεγάλης μου επιθυμίας να βρω εκείνα τα λάθη που με εμπόδισαν να τον θηλάσω αποκλειστικά (θήλασα για 4,5 μήνες, με συμπλήρωμα)κ να τα αποφύγω στο εξής (είμαι πάλι έγκυος).

Γέννησα ξημερώματα (σε ιδιωτικό νοσοκομείο), μου έφεραν το μωρό την επόμενη μέρα το πρωί, το έβαλα στο στήθος, κ από την αρχή νομίζω ότι έπιασε σωστά την άλω (απόδειξη ότι δεν με μάτωσε ποτέ). Ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό, έβαλαν το γνωστό καρτελάκι στο "πυρεξάκι". Ήπιε το πρωτόγαλα (ή έτσι υποπτεύομαι), κ περίμενα τη στιγμή (ημέρα) που το γάλα "θα έρθει απότομα", έτσι όπως άκουγα άλλες μητέρες να λένε. Εγώ αυτό δεν το ένιωσα ποτέ (της κοπέλας στο διπλανό κρεββάτι, που γεννήσαμε ίδια μέρα, τα γάλατα έτρεχαν στο πάτωμα κ έκανε συχνότατα αντλήσεις κ το ... πέταγε - πόσο ανέβαζε την ψυχολογία μου αυτό...) Γάλα δεν έβλεπα να τρέχει πολύ, "ήρθε κ ο ίκτερος" κ με ενημέρωσαν ότι το μωρό πρέπει να πάρει άφθονα υγρά για να υποχωρήσει. Φυσικά ήπιε από τα παρεχόμενα εκεί μπουκαλάκια, κ για να πω την αμαρτία μου, επειδή κάποιες φορές από τον πολύ ίκτερο ήταν κατακίτρινος κ νωχελικός κ δεν έπινε καθόλου από το στήθος, όταν κάποια στιγμή ήπιε από το μπουκαλάκι, ήμουν ιδιαίτερα ευτυχισμένη.. Γύρισα σπίτι με τη βεβαιότητα ότι δεν έχω πολύ γάλα. Λόγω επιμονής του ίκτερου μου είπαν ότι πρέπει να διακόψω το μητρικό γάλα, το οποίο έβγαζα με θήλαστρο (μηχανικό, όχι καλής ποιότητας), για να μην μου κοπεί το γάλα. Μετά το τέλος της περιπέτειας αυτής, όλη την ημέρα τον θήλαζα όποτε το ζητούσε/έκλαιγε (καμία σχέση με τα υποδεικνυόμενα 3ωρα), αλλά το απόγευμα, δεν μπορούσα να το αποφύγω άλλο, αφού έπινε ό,τι μπορούσε κ από τα δύο μου στήθη (στο ένα μάλιστα είχε προτίμηση, γιατί έτρεχε πιο πολύ - είναι δυνατόν αυτό?), το μωρό έκλαιγε κ του έδινα συμπλήρωμα, σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, μάλιστα. Το βράδυ επίσης έπινε με συμπλήρωμα. Κάποια στιγμή (γύρω στον τέταρτο μήνα), ο μικρούλης απέρριψε το στήθος, κ επειδή είχα ακόμα γάλα (όσο είχα), το έβγαζα με θήλαστρο νοσοκομειακό (ameda) κ του έδινα μαζεμένο (όλη την ημέρα πάνω κάτω 120 ml), ένα γεύμα το πολύ. Είχε αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση.:cry::cry:

Τώρα είμαι στον 8ο μήνα, κ θέλω να τα καταφέρω αυτή τη φορά. Θα εκτιμούσα τις συμβουλές της Αγλαίας, αλλά κ όποιας άλλης κοπέλας μπορεί με την εμπειρία της να με συμβουλέψει/εμψυχώσει. Ποια ήταν τα λάθη που μπορώ τώρα να αποφύγω? Μπορεί σε αυτή τη γέννα να έχω περισσότερο γάλα? Από πότε μπορώ να πάρω ταμπλέτες ή αφεψήματα βοηθητικά (κ ποια είναι αυτά)? Η πιθανότητα να μην έχει κάποια κοπέλα πραγματικά γάλα κ όχι να κάνει κάτι λάθος, με αποτέλεσμα να βασανίζει άδικα το μωράκι της, πόσο υπαρκτή είναι?

Επίσης, υπάρχει τρόπος να με επισκεφτεί είτε στο μαιευτήριο, είτε σπίτι, κάποια ειδικός, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βαλια, να σου ζήσει το πρώτο και με το καλό το δεύτερο! :)

Γέννησα ξημερώματα (σε ιδιωτικό νοσοκομείο), μου έφεραν το μωρό την επόμενη μέρα το πρωί, το έβαλα στο στήθος, κ από την αρχή νομίζω ότι έπιασε σωστά την άλω (απόδειξη ότι δεν με μάτωσε ποτέ). Ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό, έβαλαν το γνωστό καρτελάκι στο "πυρεξάκι". Ήπιε το πρωτόγαλα (ή έτσι υποπτεύομαι),

Μέχρι εδώ εντάξει! Δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες αλλά δυστυχώς είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα....

κ περίμενα τη στιγμή (ημέρα) που το γάλα "θα έρθει απότομα", έτσι όπως άκουγα άλλες μητέρες να λένε. Εγώ αυτό δεν το ένιωσα ποτέ

μερικές μητέρες δεν το νιώθουν αυτό, τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει τίποτα και ο θηλασμός συνεχίζεται κανονικά.

Γάλα δεν έβλεπα να τρέχει πολύ, "ήρθε κ ο ίκτερος" κ με ενημέρωσαν ότι το μωρό πρέπει να πάρει άφθονα υγρά για να υποχωρήσει. Φυσικά ήπιε από τα παρεχόμενα εκεί μπουκαλάκια, κ για να πω την αμαρτία μου, επειδή κάποιες φορές από τον πολύ ίκτερο ήταν κατακίτρινος κ νωχελικός κ δεν έπινε καθόλου από το στήθος, όταν κάποια στιγμή ήπιε από το μπουκαλάκι, ήμουν ιδιαίτερα ευτυχισμένη..

Ο ίκτερος πράγματι φέρνει υπνηλία στο μωρό με αποτέλεσμα αυτό να μην θηλάζει αρκετά, αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να εδραιωθεί η γαλουχία χωρίς ιδιαίτερη στήριξη της μαμάς.

Γύρισα σπίτι με τη βεβαιότητα ότι δεν έχω πολύ γάλα.

Μπορεί πράγματι να μην είχες αρκετό γάλα γιατί είχες ένα μωρό που δεν θήλαζε καλά. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο, συμβαίνει περίπόυ στο 10% των μητέρων. Είναι μία κατάσταση που μπορεί να ξεπεραστεί.

Λόγω επιμονής του ίκτερου μου είπαν ότι πρέπει να διακόψω το μητρικό γάλα,
Η οδηγία που σου έδωσαν ήταν εντελώς λάθος. Δυστυχώς είναι συνηθισμένο λάθος που δημιουργεί πολλά προβλήματα χωρίς λόγο...

το οποίο έβγαζα με θήλαστρο (μηχανικό, όχι καλής ποιότητας), για να μην μου κοπεί το γάλα.

αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να υποχωρήσει κι άλλο η γαλουχία που δεν κατάφερε να εδραιωθεί.

Μετά το τέλος της περιπέτειας αυτής, όλη την ημέρα τον θήλαζα όποτε το ζητούσε/έκλαιγε (καμία σχέση με τα υποδεικνυόμενα 3ωρα),

Για μερικές μητέρες το πρώτο 10ήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα αυτό το διάστημα και δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί, μετά είναι δύσκολο να εδραιώσουν τη γαλουχία...

(στο ένα μάλιστα είχε προτίμηση, γιατί έτρεχε πιο πολύ - είναι δυνατόν αυτό?),

Είναι πολύ συνηθισμένο, στις περισσότερες μητέρες υπάρχει διαφορά στην παραγωγή μεταξύ των δύο μαστών.

αλλά το απόγευμα, δεν μπορούσα να το αποφύγω άλλο, αφού έπινε ό,τι μπορούσε κ από τα δύο μου στήθη...

το μωρό έκλαιγε κ του έδινα συμπλήρωμα, σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, μάλιστα. Το βράδυ επίσης έπινε με συμπλήρωμα.

Δηλαδή το μωρό έπαιρνε δύο φορές συμπλήρωμα;

Θα ήθελα αν μπορείς να γράψεις περισσότερα, δηλαδή πόσο συμπλήρωμα έπαιρνε συνολικά το 24ωρο (αν θυμάσαι) και σε πόσα γεύματα καθώς και όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες. Αυτά θα με βοηθήσουν να καταλάβω το μέγεθος του προβλήματος.

Κάποια στιγμή (γύρω στον τέταρτο μήνα), ο μικρούλης απέρριψε το στήθος, κ επειδή είχα ακόμα γάλα (όσο είχα), το έβγαζα με θήλαστρο νοσοκομειακό (ameda) κ του έδινα μαζεμένο (όλη την ημέρα πάνω κάτω 120 ml), ένα γεύμα το πολύ. Είχε αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση.:cry::cry:

Θα ήθελα κι εδώ επίσης να μου γράψεις πόσε αντλήσεις έκανες το 24ωρο με το θήλαστρο, ποιες ώρες και πόσο αντλούσες σε κάθε άντληση. Επίσης θα ήθελα να γράψεις ακριβώς τον τύπο του θήλαστρου (ή να το περιγράψεις με χρώμα, μέγεθος για να καταλάβω ποιο είχες) καθώς και αν είχες διπλό ή μονό σύστημα άντλησης.

Η πιθανότητα να μην έχει κάποια κοπέλα πραγματικά γάλα κ όχι να κάνει κάτι λάθος, με αποτέλεσμα να βασανίζει άδικα το μωράκι της, πόσο υπαρκτή είναι?

Η πιθανότητα να μην μπορεί μια μαμά να έχει αρκετό γάλα για το μωρό της είναι 0,4% ή 4 στις χίλιες. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση οι μητέρα μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον το μισό γάλα από αυτό που χρειάζεται το μωρό. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί βασανιστήριο για το μωρό. Αν η διαδικασία γίνει σωστά (με βοηθητικό σύστημα γαλουχίας) τότε η γαλουχία μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα και όταν ξεκινήσουν οι στερεές τροφές θα αντικατασταθεί το ξένο γάλα ενώ ο θηλασμός θα συνεχίζεται.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο (10%) να μην έχει αρκετό γάλα μία μαμά εξαιτίας ενός μωρού που δεν θηλάζει καλά (αρκετά, σωστά...) και ακόμη πιο συχνό το φαινόμενο να μην έχει αρκετό γάλα μία μαμά εξαιτίας των λάθων παρεμβάσεων και συβμουλών...

Επίσης, υπάρχει τρόπος να με επισκεφτεί είτε στο μαιευτήριο, είτε σπίτι, κάποια ειδικός, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί?

Στείλε μου ένα πμ με τον τόπο διαμονής σου για να σε παραπέμψω σε κάποια αν υπάρχει εκεί που μένεις.

Με τις καλύτερες ευχές μου :)

Πάντα στη διάθεσή σου :)

Διαφημίσεις

Αγλαϊα... (ή όποια άλλη μαμά ξέρει) :D

πώς θα μπορούσε η Βάλια να αντιμετωπίσει το "πρόβλημα" του ίκτερου με ένα μωράκι που δε συνεργαζόταν στο θηλασμό και με το γεγονός ότι γάλα δεν είχε ακόμη; Νομίζω είναι χρήσιμο να ξέρουμε μιας και αυτό με τον ίκτερο και το ότι το παιδί έχει ανάγκη πολλά υγρά = ξένο γάλα, έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα....

Να πίνει ξένο ίσως και όσο μπορεί να θηλάζει και ταυτόχρονα η μητέρα να "αντλεί" με νοσοκομειακό θήλαστρο για να διεγείρει τους μαστούς μιας και το μωρό της δεν το κάνει; :?

Valia νοζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πιστέψεις οτι έχεις γάλα και οτι αυτό που έχεις είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σου.

Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι οτι επειδή δεν ένιωσες το γάλα να έρχεται έτσι όπως το περιγράφουν άλλες μητέρες αυτό να σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα-όλες οι μητέρες έχουν. Και εγώ δεν ένιωσα να έρχεται γάλα, αλλά μέχρι τώρα θηλάζω.

Επίσης θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα θήλαστρα γιατί αυτό σε βάζει στο τρυπάκι να σκέφτεσαι "εχω αρκετό γάλα, του φτάνει, χορταίνει ".

Οσον αφορά το ζήτημα του ικτέρου. δεν έχω ιατρικές γνώσεις (υπάρχουν στο φόρουμ οι ειδικοι :) ), ειναι όμως ποτέ δυνατό το αγελαδινό γάλα όσο καλό και αν είναι να είναι καλύτερο για ένα βρέφος με ίκτερο απο ότι το γάλα της μητέρας του. Με ποια λογικη στα μαιευτήρια προτείνουν στα μαιευτήρια το αγελαδινό ή το το γάλα σόγιας?, δηλαδή το μητρικό κανει κακό στο παιδί ενώ η σκόνη βελτιώνει την κατάσταση?

Ναι αυτό με το μητρικό γάλα και τον ίκτερο μου φαίνεται λίγο περίεργο..

Μείνε στο forum,διάβασε εδώ έχει πολλές πληροφορίες,ρώτα γιατί είναι πολλές οι μαμάδες που θα σε βοηθήσουν και βέβαια και η Αγλαία ως ειδικός.

Με το καλό το δεύτερο μωράκι!

Το επιχείρημά τους είναι Ilonka ότι το παιδί έχει ανάγκη από πολλά υγρά όταν έχει τον ίκτερο και όταν η μητέρα ΔΕΝ έχει κατεβάσει ακόμα γάλα δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες του βρέφους της σε υγρά... Γι' αυτό έκανα και την ερώτηση παραπάνω... πώς πρέπει μια μητέρα να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο... :?:wink:

Στο Αλεξάνδρα που γέννησα εγώ αφήνουν τις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά με ίκτερο 5 φορές τη μέρα. Εγώ αυτό έκανα ( μου την κράτησαν 3 μέρες για φωτοθεραπεία) και το βράδυ έβγαζα κάθε 3 ώρες γάλα με το θήλαστρο που τους το πήγαινα.Οντως, μερικές φορές το μωρό είχε υπνηλία και δε θήλαζε, σ'αυτές τις περιπτώσεις της έδινα με το μπιμπερό δικό μου (εκτός από μια φορά που μου το μπούκωσε ξένο μια μαία σχεδόν με το έτσι θέλω :x:x:x ).Σίγουρα έπινε και ξένο γιαυτό όταν γυρίσαμε στο σπίτι τις πρώτες μέρες δεν ξεκόλαγε από το στήθος...Βάλια, δεν ξέρω που θα γεννήσεις αλλά θα σου έλεγα ότι ως προς το θηλασμό το Αλεξάνδρα είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις στην Ελλάδα (δηλαδή όχι τίποτα εξαιρετικό αλλά τουλάχιστο ακολουθούν κάποιες, λίγες, αρχές μαιευτηρίου φιλικού προς το βρέφος....)

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Μυρτώ μου :D

Εσένα όμως σου είχε έρθε το γάλα οπότε ήσουν οκ... κάλυπτες τις ανάγκες του μωρού σου με ίκτερο... εμένα η απορία μου είναι για μια περίπτωση σαν της Βάλιας... :?

Από ότι ξέρω τα μωρά δεν μπαίνουν από την πρώτη μέρα για φωτοθεραπεία.Συνήθως τα μετράνε μια δυο μέρες και αν δεν πέσει ο ίκτερος τότε τα κρατάνε...μέχρι τότε λογικά έχει κατέβει και το γάλα....δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Είναι πολύ σωστή η ερώτηση της Ανναστασίας και πιστεύω ότι η απάντηση θα βοηθήσει μελλοντικά τις περισσότερες από εμάς.

Ο ίκτερος είναι ένα από τα πιο συχνά προβληματάκια που εμφανίζονται πρώτα στα μωρά και έτσι είναι μία από τις πρώτες "ευκαιρίες" που ξεκινούν οι συστάσεις και οι παρεμβολές τρίτων - κακόβουλων ή μη - οι οποίες μπορεί τελικά να επιρρεάσουν το θηλασμό... Είναι μία απο τις πρώτες φορές στη ζωή του μωρού που οι μαμάδες θα σταθούμε "ατεκμηρίωτες" απέναντι σε όλους αυτούς τους "ειδικούς" που θα προστάξουν κάτι.

Θα είναι καλό σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρουμε περίπου, μέχρι και για την πιο "δύσκολη" περίπτωση (ψηλός ίκτερος - μωρό με υπνηλία - μαμά που δεν έχει κατεβάσει ακόμα γάλα) τι γίνεται, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένες μέχρι και για τα χειρότερα!

Αγλαία, όποτε βρεις λιγάκι χρόνο, μπορείς να μας ανοίξεις τα μάτια? :)

Έρικα.... :D κατάλαβες ΑΚΡΙΒΩΣ το νόημα της ερώτησης... :wink:

Και πραγματικά, επειδή ήμουν μια περίπτωση σαν της Βάλιας (που το γάλα άργησε) σκέφτομαι πως αν δεν ήμουν τόσο τυχερή όσο ήμουν και το μωρό τελικά έκανε ίκτερο δεν θα ήξερα πώς να αντιμετωπίσω όλους τους "καλοθελητές" επιστήμονες και μη... :? Και πολλές άλλες κοπέλες αντίστοιχα σαν και εμένα φαντάζομαι!

Α! Παρεπιπτόντως Βάλια για "καλή" μου τύχη, είχα και εγώ μια τέτοια "διπλανή" που το γάλα της έτρεχε "ποτάμια" και μου "ανέβαζε" τη διάθεση και με το γεγονός αυτό καθεαυτό (να μη στάζω εγώ σταγόνα πέρα από το πρωτόγαλα και να βλέπω δίπλα τα μπουκάλια να πετιούνται όπως το έβγαζε από το θήλαστρο στον κάλαθο των αχρήστων, γιατί το μωρό της έκανε ίκτερο και ενώ είχε ΠΟΛΥΥΥΥ γάλα της είπαν ότι καλύτερα το ξένο :shock: ) και για τα υπόλοιπα "πικρόχολα" σχόλιά της... του στυλ: "Μα να το πετάω εγώ το γάλα και εσύ να μην έχεις βρε παιδί μου... και το έχεις και το παιδάκι να πεινάει με τον ΑΘ... Εγώ θα σου έλεγα βγαίνοντας να πάτε να πάρετε κανά κουτί σκόνη να έχετε γιατί σας βλέπω να τρέχετε νυχτιάτικα!" :evil: Ήταν και το δεύτερο παιδί της και μου το έπαιζε και "έμπειρη"... :twisted:

Α"Μα να το πετάω εγώ το γάλα και εσύ να μην έχεις βρε παιδί μου... και το έχεις και το παιδάκι να πεινάει με τον ΑΘ... Εγώ θα σου έλεγα βγαίνοντας να πάτε να πάρετε κανά κουτί σκόνη να έχετε γιατί σας βλέπω να τρέχετε νυχτιάτικα!" :evil: Ήταν και το δεύτερο παιδί της και μου το έπαιζε και "έμπειρη"... :twisted:

Να! Αυτά φοβάμαι και εγώ....Και λάβετε υπόψη σας και την ψυχολογία της λεχώνας που είναι κάπως....Εδώ κανονικά μπορεί να έχεις αμφοβολίες όταν εμφανίζονται προβληματάκια, φαντάσου να έχεις μόλις γεννήσει κιόλας! :?

Διαφημίσεις

Α"Μα να το πετάω εγώ το γάλα και εσύ να μην έχεις βρε παιδί μου... και το έχεις και το παιδάκι να πεινάει με τον ΑΘ... Εγώ θα σου έλεγα βγαίνοντας να πάτε να πάρετε κανά κουτί σκόνη να έχετε γιατί σας βλέπω να τρέχετε νυχτιάτικα!" :evil: Ήταν και το δεύτερο παιδί της και μου το έπαιζε και "έμπειρη"... :twisted:

Να! Αυτά φοβάμαι και εγώ....Και λάβετε υπόψη σας και την ψυχολογία της λεχώνας που είναι κάπως....Εδώ κανονικά μπορεί να έχεις αμφοβολίες όταν εμφανίζονται προβληματάκια, φαντάσου να έχεις μόλις γεννήσει κιόλας! :?

Ακριβώς!!!

:wink:

Καλά Annastasia, αίσχος! :evil: Τι να πεις...

Στη δική μου περίπτωση ο Ιάσονας είχε πολύ λίγο ίκτερο (δε χρειάστηκε φωτοθεραπεία) του έδινα από την αρχή το δικό μου γάλα, που "κατέβηκε" την τρίτη προς τέταρτη μέρα. Μέχρι τότε τον έβαζα συνεχώς στο στήθος μου -τον ξυπνούσα σε τακτά χρονικά διαστήματα (γέννησα στο Έλενα και τον είχα συνεχώς δίπλα μου).

Την τρίτη μέρα μου είπαν πως αν δεν έπαιρνε βάρος μέχρι την επόμενη μέρα (γεννήθηκε 3340 και είχε πέσει κάτω από τα τρία κιλά) θα έπρεπε να του δώσουμε ξένο και δεν θα μπορούσαμε ούτε να φύγουμε :cry:

Ε, εκείνο το βράδι δεν τον άφησα να κοιμηθεί καθόλου, τον έβαζα συνεχώς στο στήθος μέχρι να κατέβει καλά το γάλα. Το πρωί είχε πάρει 100 ολόκληρα γραμμάρια!

Βέβαια επαναλαμβάνω πως δεν είχε υψηλό ίκτερο.

πώς θα μπορούσε η Βάλια να αντιμετωπίσει το "πρόβλημα" του ίκτερου με ένα μωράκι που δε συνεργαζόταν στο θηλασμό και με το γεγονός ότι γάλα δεν είχε ακόμη; Νομίζω είναι χρήσιμο να ξέρουμε μιας και αυτό με τον ίκτερο και το ότι το παιδί έχει ανάγκη πολλά υγρά = ξένο γάλα, έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα....

Να πίνει ξένο ίσως και όσο μπορεί να θηλάζει και ταυτόχρονα η μητέρα να "αντλεί" με νοσοκομειακό θήλαστρο για να διεγείρει τους μαστούς μιας και το μωρό της δεν το κάνει; :?

Προσωπικά και από αυτά που έμαθα διαβάζοντας και θηλάζοντας όλον αυτόν τον καιρό θα ξύπναγα το μωρό συχνά και τακτικά, και θα νοίκιαζα ένα symphony :D και μια ζυγαριά :lol:

WLn5p2.png

:evil: Ήταν και το δεύτερο παιδί της και μου το έπαιζε και "έμπειρη"... :twisted:

Στο 2ο παιδί έρχεται πιο γρήγορα το γάλα :wink:

Αλλά και εγώ παιδιά ποτέ δεν ένιωσα ότι "κατέβηκε" το γάλα και ανοίξαν οι βρύσες και τα ποτάμια.... :lol:

WLn5p2.png

Προσωπικά και από αυτά που έμαθα διαβάζοντας και θηλάζοντας όλον αυτόν τον καιρό θα ξύπναγα το μωρό συχνά και τακτικά, και θα νοίκιαζα ένα symphony :D και μια ζυγαριά :lol:

Και να υποθέσω felini θα έγραφες τους γιατρούς στα "παλαιότερα των υποδημάτων σου"; :wink::lol:

Προφανώς δε θα συνενούσες να του δώσουν ξένο, σωστά;

Αγλαία, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου, διάβασα με προσοχή τις παρατηρήσεις σου, κ τις περαιτέρω πληροφορίες που ζήτησες θα σου τις δώσω πολύ σύντομα (έχω κάτι συσπάσεις - ναι, όλα σε μένα :( - κ δεν μπορώ να ψάξω να τις βρω), αν κ δεν νομίζω ότι τις έχω κρατήσει με τις λεπτομέρειες που αναφέρεις. Πάντως, θα σου γράψω ό,τι έχω κρατήσει κ θα επικοινωνήσω μαζί σου με πμ, για την ειδικό που ανέφερες.

Ευχαριστώ κ για τις υπόλοιπες απόψεις σας κορίτσια, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετώπισα εγώ, πέραν της - κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον - έλλειψης γάλακτος, ήταν αφενός ο ίκτερος στο μαιευτήριο που με έφερε σε δύσκολη θέση ως προς την υγεία του μωρού μου, με αποτέλεσμα να θεωρώ "δώρο" την παροχή, έστω ξένου γάλακτος, και αφετέρου, η "συμβουλή" για διακοπή του μητρικού γάλακτος όταν επέστρεψα στο σπίτι (με την αιτιολογία ότι ο ίκτερος είναι δυνατόν σε μερικές περιπτώσεις να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ως αντίδραση στο μητρικό γάλα - χωρίς φυσικά να είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω αυτό ιατρικά, απλώς όταν ο ίκτερος επιμένει, όπως στη δική μου περίπτωση, ερευνάται - με τον χειρότερο μάλλον τρόπο - μήπως οφείλεται στη σύσταση του μητρικού γάλακτος).

Βάλια, δεν ξέρω που θα γεννήσεις αλλά θα σου έλεγα ότι ως προς το θηλασμό το Αλεξάνδρα είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις στην Ελλάδα (δηλαδή όχι τίποτα εξαιρετικό αλλά τουλάχιστο ακολουθούν κάποιες, λίγες, αρχές μαιευτηρίου φιλικού προς το βρέφος....)

Myrto, στο Ιασώ θα γεννήσω κ το δεύτερό μου μωράκι, γιατί εκεί είναι ο γιατρός που εμπιστεύομαι, κ στον οποίο οφείλω το γεγονός ότι γέννησα με φυσιολογικό τοκετό την πρώτη μου φορά, δεδομένου ότι το μωράκι ήταν πολύ ψηλά - δεν ήθελε να βγει...

Annastasia, η δική μου "διπλανή" πάντως, μόνο διάθεση για κακόβουλα σχόλια δεν είχε, γιατί είχε τόσο γάλα που βογγούσε από τον πόνο κ το έβγαζε για να ανακουφιστεί :shock: Η δική σου, πραγματικά ήταν απαίσια. Είπες πως κ σε εσένα το γάλα άργησε, τελικά "ήρθε" όμως, έτσι δεν είναι?

Valia νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πιστέψεις οτι έχεις γάλα και οτι αυτό που έχεις είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σου.

Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι οτι επειδή δεν ένιωσες το γάλα να έρχεται έτσι όπως το περιγράφουν άλλες μητέρες αυτό να σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα-όλες οι μητέρες έχουν. Και εγώ δεν ένιωσα να έρχεται γάλα, αλλά μέχρι τώρα θηλάζω.

Η αλήθεια είναι ότι με έχει καταβάλει ηττοπάθεια, παρόλη την επιθυμία μου, ενόψει της προηγούμενης αποτυχίας που βίωσα. Πάντως, μου αναπτερώνετε το ηθικό λέγοντάς μου ότι κ κάποιες από εσάς που καταφέρατε να θηλάσετε, δεν νιώσατε να "έρχεται" το γάλα.

Μία ακόμα πληροφορία θα ήθελα, δεδομένου ότι δεν μπορώ να πάω η ίδια σε βιβλιοπωλείο.

Θέλω να αγοράσω το βιβλίο της Α. Πατσούρου περί θηλασμού, βρίσκω όμως ότι υπάρχουν δύο, το ένα "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση ειδικές περιπτώσεις κ προβλήματα θηλασμού" κ το άλλο "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση, όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν". Ποιο από τα δύο θα μου συνιστούσατε να αγοράσω? :?

Σας ευχαριστώ πολύ

Μία ακόμα πληροφορία θα ήθελα, δεδομένου ότι δεν μπορώ να πάω η ίδια σε βιβλιοπωλείο.

Θέλω να αγοράσω το βιβλίο της Α. Πατσούρου περί θηλασμού, βρίσκω όμως ότι υπάρχουν δύο, το ένα "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση ειδικές περιπτώσεις κ προβλήματα θηλασμού" κ το άλλο "θηλασμός, μια υπέροχη σχέση, όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν". Ποιο από τα δύο θα μου συνιστούσατε να αγοράσω? :?

Σας ευχαριστώ πολύ

Ο πρώτος τόμος αναφέρει τα γενικά, καλό είναι να έχεις και τους δύο τόμους για να καλύψεις και τις ειδικές περιπτώσεις. :wink:

Απο τον Dr JAck Nrewman:

http://www.bflrc.com/newman/breastfeeding/jaundice.htm

There is a condition commonly called breastmilk jaundice. No one knows what the cause of breastmilk jaundice is. In order to make this diagnosis, the baby should be at least a week old, though interestingly, many of the babies with breastmilk jaundice also have had exaggerated physiologic jaundice. The baby should be gaining well, with breastfeeding alone, having lots of bowel movements, passing plentiful, clear urine and be generally well (handout #4 Is My Baby Getting Enough Milk?). In such a setting, the baby has what some call breastmilk jaundice, though, on occasion, infections of the urine or an under functioning of the baby's thyroid gland, as well as a few other even rarer illnesses may cause the same picture. Breastmilk jaundice peaks at 10-21 days, but may last for two or three months. Breastmilk jaundice is normal. Rarely, if ever, does breastfeeding need to be discontinued even for a short time. Only very occasionally is any treatment, such as phototherapy, necessary. There is not one bit of evidence that this jaundice causes any problem at all for the baby. Breastfeeding should not be discontinued "in order to make a diagnosis". If the baby is truly doing well on breast only, there is no reason, none, to stop breastfeeding or supplement with a lactation aid, for that matter. The notion that there is something wrong with the baby being jaundiced comes from the assumption that the formula feeding baby is the standard by which we should determine how the breastfed baby should be. This manner of thinking, almost universal amongst health professionals, truly turns logic upside down. Thus, the formula feeding baby is rarely jaundiced after the first week of life, and when he is, there is usually something wrong. Therefore, the baby with so called breastmilk jaundice is a concern and "something must be done". However, in our experience, most exclusively breastfed babies who are perfectly healthy and gaining weight well are still jaundiced at five to six weeks of life and even later. The question, in fact, should be whether or not it is normal not to be jaundiced and is this absence of jaundice something we should worry about? Do not stop breastfeeding for “breastmilk” jaundice.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...