Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ΑΓΛΑΙΑ SOS !!!!!!!

ελπιζω να δεις συντομα το μυνημα...

ηπια 3 μερες ακριβως το φασκομηλο και πριν λιγο που θηλαζα το μωρο απο το ενα στηθος, καποια στιγμη ρουφαγε ρουφαγε και δεν εβγαζε γαλα και φωναζε, την εβαλα στο αλλο και συνεχισε να τρωει... λες να μειωθηκε τοσο πολυ το γαλα μου??? ανυχησω πολυ μηπως εκανα ζημια... δε θα συνεχισω αλλο το φασκομηλο σωστα????

και... καλη χρονια σε ολες!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

ελπιζω να μην προσπαθει να αποθηλασει ,ειναι πολυ νωρις ακομα ετσι δεν ειναι βρε κοριτσια?αμαν ολο κατι βρισκω για να αγχωνομαι η τρελη μανα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι, ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία και το μωρό ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, να ακολουθείς το μωρό που σου δείχνει το δρόμο και να παρακολουθείς την ανάπτυξή του, αν παίρνει βάρος κανονικά σημαίνει ότι όλα λειτουργούν ρολόι, το πότε και πόσο θα θηλάσει το μωρό είναι δική του επιλογή.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

αχ αγλαιαααααααααα ποτε θα μπεις??????????

βρε κοριτσια συνεχιζει να συμβαινει το ιδιο, τρωει κανα δεκαλεπτο και μετα δε βγαινει αλλο γαλα και αυτη συνεχιζει η καημενη να ρουφαει.... τι να κανω? να τη ξεκιναω παντα απο κεινο το στηθος???

WLFfp2.png XI11p2.png

Όσο πιο πολύ βάζεις το μωρό στο στήθος τόσο αυξάνει η παραγωγή αν λοιπόν νομιζεις ότι έχει μειωθεί βάζε το μωρό πρώτα σε αυτό το στήθος

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

αγαπητές φίλες

Θα ήθελα τη βοήθεια σας.

Έχω ένα μωρό δύο μηνών και το γάλα μου έχει μειωθεί απίστευτα. Τώρα της δίνω σχεδόν αποκλειστικά ξένο.

Μπορώ να επαναφέρω το γάλα μου;

Σκέφτομαι να ακολουθήσω το πρωτοκολλο που προτείνει η Αγλαία, αλλά μέχρι να έρθει το θήλαστρο τι να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βρε Ιριδα το μωράκι σου παίρνει άριστο βάρος σε ένα μήνα πήρε 1070 γρ δηλαδή 33 γρ τη μέρα και πρέπει να παίρνει 20 - 30 γρ. που σημαίνει ότι τρέφεται πολυ καλά και αυτό χάρις στο γάλα σου, γιατί έχεις τόσο άγχος; Τι είναι αυτό που σου προκαλεί ανασφάλεια με το θηλασμό;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

ania μου ως τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα, αλλα τωρα που μειωθηκε πολυ το γαλα μου στο ενα στηθος φοβαμαι οτι ως εδω ηταν ο θηλασμος... θα περιμενω να δω πως θα συνεχισει να παιρνει βαρος το μωρο....

κανω αυτο που ειπες παντως, τη βαζω πρωτα σε κεινο το στηθος καθε φορα....

WLFfp2.png XI11p2.png

Μην ανησυχεις ακόμα κ να μειώθηκε το γάλα αν βάζεις το μωρό συχνότερα στο στήθος εκείνο θα το αυξήσει πάλι, θα δεις τη διαφορά μετά από 3-4 μέρες, εμένα στην αρχή δεν θήλαζε καθόλου από το ένα στήθος κ χρησιμοποιούσα το θήλαστρο αλλά ένιωθα κ εγώ το γάλα όλο κ λιγότερο κ όταν άρχισε να πίνει κ από αυτό το ΄εβαζα συνέχεια κ έτσι η παραγωγή του αυξήθηκε.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Διαφημίσεις

να ρωτησω και το εξης, εχω τρομερες ζαλαδες, ειδικα οταν θηλαζω το μωρο... μαλλον κατι με τη διατροφη μου εχει να κανει? τι λετε????

Καταρχήν, νομίζω ότι από εδώ κανείς δεν μπορει να απαντησει υπεύθυνα. Πάντως προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να πίνεις αρκετό νερό, ειδικά οταν θηλάζεις και μπορεί να δεις διαφορά. Για παράδειγμα, εμένα η δίψα μου φέρνει ζαλάδα και ο θηλασμός φέρνει δίψα. Και να τρως κάτι όταν θηλάζεις

η μαμά του δύσκολα θα τα καταφέρει. Πριν 1 μήνα που έπρεπε να πάω κάπου χωρίς το μωρό είχα αυτή την εννοια, αλλά τελικά σκέφτηκα ότι αν πεινάει το ένστικτο της επιβίωσης θα επικρατήσει και θα πιει από το μπιμπερό. Το μωρό το κράτησε η πεθερά μου και μου είπε ότι στην αρχή έκανε αναγούλες και έστριβε το κεφάλι του, τελικά όμως ήπιε το γαλατάκι του (μου δηλαδή γιατί δικό μου γάλα άφησα). Να φανταστείς ότι ούτε πιπίλα δεν έχω δώσει οπότε η αίσθηση της θηλής του μπιμπερό του ήταν εντελώς ξένη

Καλησπέρα! Θα ηθελα αν μπορουσε κάποια απο εσας να με καθοδηγησει στο πως να ανοιξω νεο Θεμα γιατι ειμαι νεα και ασχετη στο Forum.Θα το εκτιμουσα!!!!Ευχαριστώ παρα πολύ εκ των προταίρω!!!!

[/url]

foxfoxabu20101022_-8_My+son+is.png

Διαφημίσεις

Φυσικά και μπορείς να προσπαθήσεις. Μέχρι να σου έρθει το θήλαστρο μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις τις αντλήσεις με αυτό που έχεις για να δεις το πρόγραμμά σου και να φτιάξεις μια ρουτίνα. Επίσης αν το μωρό συνεργάζεται μπορείς να το βάζεις στο στήθος για λίγο πριν το μπουκάλι, έτσι δεν θα χάνεται η επαφή σας και το στήθος θα δέχεται καλύτερο ερέθισμα.

Καλησπέρα! Θα ηθελα αν μπορουσε κάποια απο εσας να με καθοδηγησει στο πως να ανοιξω νεο Θεμα γιατι ειμαι νεα και ασχετη στο Forum.Θα το εκτιμουσα!!!!Ευχαριστώ παρα πολύ εκ των προταίρω!!!!

Ntanty για να ανοίξεις νέο θέμα θα πας στην ενότητα που σε ενδιαφέρει και θα διαλέξεις υποενότητα, π.χ. θηλασμος - αποκλειστικός θηλασμός 0-6 μήνες και θα δεις εκεί πάνω πάνω ένα μπλε τετραγωνακι που λέει νέο θέμα εκεί θα πατήσεις.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

πώς μπορούμε να πείσουμε ένα μωρό που θηλάζει να πιάσει μπιμπερό;

Ένα σημαντικό στοιχείο για να το πετύχεις είναι να προσπαθήσει να του δίνει κάποιος τρίτος το μπιμπερό και όχι εσύ. Νομίζω όμως ότι υπάρχει θέμα σχετικό εδώ και μπορείς να παρεις κάποιες ιδέες.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Επανήλθα κ εγώ με νέες απορίες!!

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες!!!

Ζυγίσεις μωρού:

3650 29/10 ημ/νία γεννησης

3400 2/11 έξοδος

3270 6/11

3560 13/11

3970 20/11

4820 9/12

5430 24/12

5590 30/12

1ον: την τελευταία εβδομάδα πήρε το λιγότερο βάρος! Γιατί;;; Δεν άλλαξε κάτι στις συνήθειες του. Μήπως ελαττώθηκε το γάλα μου;;;

2ον: τις τελευταίες νύχτες, πάντα μετά τις 11 ενώ τρώει δεν κοιμάται αν δεν περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες. Σε αυτό το διάστημα ρευεται, αν τον βάλω κάτω κλαίει γοερά κ ΄κάθε ώρα που περνά δείχνει πως πεινάει. Τον βάζω στο στήθος κ ενώ στην αρχή είναι ήρεμος μετά από κανα δυο λεπτά ουρλιάζει!! Μπορεί να μην έχω γάλα κ να πεινάει;;; Γιατί εγώ ως ώρας πίστευα πως είναι συμπτώματα ΓΟΠ.

Σημείωση όλα αυτά συμβαίνουν σερί από χθες το απόγευμα!!!Δλδ τρώει, ρευεται, κάνει εμετό ενίοτε, κλαίει, κοιμάται λίγο και ξανά από την αρχή από χθες το απόγευμα!!

κ 3ον:έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να θηλάζει το πολύ 7 λεπτά σε κάθε στήθος και να κάνει πιο συχνά γευματα μέσα στη μέρα! Πυκνώσαμε κ τα γευματα της νύχτας! Δεν θα έπρεπε τα πράγματα να στρώνουν όσο περνάει ο καιρός αντί να χειροτερεύουν;;;;;;:shock::shock:

Δλδ μια μητέρα που θηλάζει αποκλειστικά πότε ξεκινά να κοιμάται το βράδυ σερι 4-5 ώρες;;;

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά η κουραση η δική μου πάει να γίνει ανυπόφορη!!!:(:(

Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Πιστεύω πως κάτι τέτοιο http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=826682&postcount=104 θα βοηθούσε!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πελαγώνω στο ψάξιμο!!!!

γεια σας κορίτσια.Τα φωτα σας παρακαλώ.Ο μπέμπης μου σε δυο μέρες γίνεται 5 μηνών 7.100 ΚΙΛ, και τις τελευταίες μέρες κάνει 6-7 φορές κακακια ενώ πριν έκανε 1-2 φορές.Δεν είναι διαρροια έχουν φυσιολογικό μουσταρδί χρώμα με τα κομματάκια λιπος κλπ αλλά επίσης από βάρος τον τελευταιο μήνα έχει βάλει μόνον 250 γρ.Εχει αραιώσει επίσης πολύ τα γευματά του ανα τρεις ώρες και βάλε και πολλές φορές το ένα στήθος μόνο αλλά αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι οι πολλές εκκενώσεις.Έχει καμιά σας καμια ιδέα?

γεια σας κορίτσια.Τα φωτα σας παρακαλώ.Ο μπέμπης μου σε δυο μέρες γίνεται 5 μηνών 7.100 ΚΙΛ, και τις τελευταίες μέρες κάνει 6-7 φορές κακακια ενώ πριν έκανε 1-2 φορές.Δεν είναι διαρροια έχουν φυσιολογικό μουσταρδί χρώμα με τα κομματάκια λιπος κλπ αλλά επίσης από βάρος τον τελευταιο μήνα έχει βάλει μόνον 250 γρ.Εχει αραιώσει επίσης πολύ τα γευματά του ανα τρεις ώρες και βάλε και πολλές φορές το ένα στήθος μόνο αλλά αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι οι πολλές εκκενώσεις.Έχει καμιά σας καμια ιδέα?

Και ο δικός μου γιος όταν ήταν σ΄ αυτή την ηλικία είχε το ίδιο συμπτωμα, δεν προλάβαινα να τον αλλάξω κ τα ξαναέκανε, αυτό κράτησε για 4 -5 μέρες μετά έβγαλε 2 δοντάκια. Είχα μιλήσει τότε με την παιδίατρο και μου είχε πει ότι μάλλον ήταν από αυτό. Το βάρος που έβαλε το μωρό σου μου φάινεται φυσιολογικό κ γενικά το 2ο τρίμηνο παίρνουν λιγότερο βάρος από ότι το 1ο. Εμένα στον 4ο ήταν 8100 και τώρα που είναι 8,5 μηνών είναι 9100. Και επίσης τρώει ανα τρίωρο μόνο από το ένα στήθος από τον 3ο μήνα.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

1ον: την τελευταία εβδομάδα πήρε το λιγότερο βάρος! Γιατί;;; Δεν άλλαξε κάτι στις συνήθειες του. Μήπως ελαττώθηκε το γάλα μου;;;

To μωρό σου παίρνει πάρα πολύ καλό βάρος! Δεν είναι απαραίτητο να παίρνει κάθε εβδομάδα σταθερό βάρος, θα κοιτάς το μέσο όρο! Θα έλεγα να κόψεις τις εβδομαδιαίες ζυγίσεις εφόσον οι πάνες του μωρού είναι καλές, γιατί σε αγχώνουν!:)

2ον: τις τελευταίες νύχτες, πάντα μετά τις 11 ενώ τρώει δεν κοιμάται αν δεν περάσουν τουλάχιστον 3 ώρες. Σε αυτό το διάστημα ρευεται, αν τον βάλω κάτω κλαίει γοερά κ ΄κάθε ώρα που περνά δείχνει πως πεινάει. Τον βάζω στο στήθος κ ενώ στην αρχή είναι ήρεμος μετά από κανα δυο λεπτά ουρλιάζει!! Μπορεί να μην έχω γάλα κ να πεινάει;;; Γιατί εγώ ως ώρας πίστευα πως είναι συμπτώματα ΓΟΠ.

Σημείωση όλα αυτά συμβαίνουν σερί από χθες το απόγευμα!!!Δλδ τρώει, ρευεται, κάνει εμετό ενίοτε, κλαίει, κοιμάται λίγο και ξανά από την αρχή από χθες το απόγευμα!!

Μπορεί να είναι ΓΟΠ ή κολικοί. Δοκίμασε να τον κρατάς ή να τον περπατάς να ρεύεται καλά, ή να τον θηλάζεις σε όρθια στάση αν μπορείς. Περίμενε να περάσουν 2-3 μέρες και αν συνεχίζει ή αρχίζει να παρουσιάζεται το ίδιο σε περισσότερα γεύματα τα ξαναλέμε και μιλάς και με τον παιδίατρο.

κ 3ον:έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να θηλάζει το πολύ 7 λεπτά σε κάθε στήθος και να κάνει πιο συχνά γευματα μέσα στη μέρα! Πυκνώσαμε κ τα γευματα της νύχτας! Δεν θα έπρεπε τα πράγματα να στρώνουν όσο περνάει ο καιρός αντί να χειροτερεύουν;;;;;;:shock::shock:

Δλδ μια μητέρα που θηλάζει αποκλειστικά πότε ξεκινά να κοιμάται το βράδυ σερι 4-5 ώρες;;;

Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά! Το μωρό μπορεί να αλλάζει συχνά στυλ και συνήθειες! Αν το φιλοσοφήσεις λίγο ίσως ανακαλύψεις πως είναι και πιο ξεκούραστο να θηλάζει πχ 7 λεπτά κάθε 1 ώρα παρά να θηλάζει για 1-2 ώρες συνέχεια κάθε 2,5 με 3 ώρες!:wink:

Για τη νύχτα, δοκίμασε την ξαπλωτή στάση θηλασμού, ώστε να κοιμάσαι όταν θηλάζει. Για μένα πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Στο 4ο παιδί μου που επιτέλους την εφάρμοσα είμαι πολύ πιο ξεκούραστη από ότι στα άλλα παιδιά που ήμουν πιο μικρή, με περισσότερες αντοχές και λιγότερα παιδιά :rolleyes:.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Κριστίνα

Είμαι χάλια. Σκέφτομαι ότι πριν 1 μήνα αντλούσα 140 και τώρα ούτε 40 και στενιχωρθέμαι πολύ..

Αν είχα δει νωρίτερα το σαιτ σας θα είχα κόψει το μπουκάλι από τις πρώτες μέρες.

Σήμερα ήρθε το θήλαστρο της ameda lactaline. Δεν υπάρχει άλλο στα Χανιά.

Θα παραγγείλω όμως και το symphony medela, μόνο που δεν είναι διαθέσιμο ακόμη.

Αρχισα τις αντλήσεις. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Αγλαία πές μου αν μπορέσω να κάνω καθόλου δουλειά με το θήλαστρο με το οποίο ξεκίνησα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αγλαία

Μου μειώθηκε το γάλα και είμαι απελπισμένη. Σε παρακαλώ βοήθησε με.

Ξεκίνησα ήδη το πρωτόκολλο θηλασμού.

Θα κάνω δουλειά με το θήλαστρο που έχω;

Το ιστορικό:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

41

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

9/11 3250

30/11 4030

11/12 4480

21/12 4750

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα τη βάζω στο στήθος μου αλλά το γάλα μου είναι πια ελάχιστο

Αποκλειστικά τη θηλαζω μόνο μετά τα μεσάνυχτα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

70-100 το frisolac comfort

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

450

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ameda lactaline

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Ξεκίνησα το πρωτόκολλο θηλασμού

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Σχεδόν σε όλα τα αλλάγματα πριν από κάθε γεύμα όταν την αλλάζω.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Υπάρχει ΓΟΠ και κολικοί κάτι που κάνει ιδίως τον τελευταίο νυχτερινό θηλασμό δύσκολο.

Ο λόγος που κράτησα το συμπλήρωμα ήταν η ΓΟΠ και το ότι δεν είχα δει νωρίτερα το σάιτ και τις συμβουλές σου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...