Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σε ολες, αν και ειναι η 1η φορα που γραφω διαβαζω απο καιρο οσα γραφεται για το θηλασμο. Απο οταν εμεινα εγκυος ειχα αποφασισει οτι θα θηλασω αποκλειστικα και ετσι και ξεκινησα. Γεννησα 4/11 ενα υγιεσταστο κοριτσακι 2950. Ξεκινησα με αποκλειστικο θηλασμο ομως η μικρη δε επαιρνε αρκετο βαρος. Φυγαμε απο το νοσοκομειο 2,770 και στις 5 εβδομαδες η μικρη ηταν μολισ 3300. Αγχωθηκα και ξεκινησα και το συμπληρωμα. Παραλληλα πηρα και το symphony με σκοπο να αυξησω την παραγωγη μου, η μικρη συνηθως κοιμοταν στο στηθος και πολυ σπανια εκανε εντονεσ θηλαστικες κινησεις. Παρολα αυτα κατα τη διαρκεια της ημερας ητανε αρκετα ηρεμη και ξυπναγε καθε 2-3 ωρες. Ηθελα για μερικες βδομαδες να αντλω και να της δινω με το μπουκαλι για να σιγουρευτω ποσο παιρνει. Την 1η μερα αντλουσα απο 50-100 ml ομως καθε μερα παρατηρω μειωση, η τελος παντων οχι αυξηση, δε ξερω αν ευθυνεται οτι μου ηρθε και η περιοδος. Η μικρη σε καθε γευμα τρωει 100-120 που σιγουρα δεν καταφερνω να αντλησω και ετσι παιρνει και συπμπληρωμα. Απο την ημερα που ξεκινησαμε με το συμπληρωμα και το μητρικο σε μπιμπερο, 5 μερες δηλαδη η μικρη εφτασε 3650. Ομως εχω φρικαρει που δε μπορω να τη θηλασω αποκλειστικα! Πειτε μου τι να κανω! Να πω πως οταν τη βαζω στο στηθος κλαιει γιατι προφανως δε βγαινει το γαλα οσο γρηγορα το θελει τωρα που εμαθε μπιπερο. Δε με χαλαει να κανω αποκλειστικες αντλησεις, αλλα πως θα κατορθωσω να αντλω 1 λιτρο τη μερα αφου με το θηλαστρο βια αντλω μισο? Γιατι δε παρατηρω αυξηση με της αντλησεις. Προσπαθω 8 αντλησεις την ημερα, 13 λεπτων η καθε μια, βγαζω γαλα τα πρωτα 5-7 λεπτα και μετα συνηθως σταματαει αλλα εγω το αφηνω μεχρι να φτασω τα 13. Ποσο καιρο κανει για να δω την αυξηση! Θελω να κοψω το ξενο... :(

Φυγαμε απο το νοσοκομειο 2,770 και στις 5 εβδομαδες η μικρη ηταν μολισ 3300. Αγχωθηκα και ξεκινησα και το συμπληρωμα.

Να σου ζήσει και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις!

Θα επισημάνω μερικά που έγιναν λάθος από την αρχή για να ξέρεις να τα προλάβεις αν σου ξανασυμβεί.

Τα παιδιά που θηλάζουν ΠΡΕΠΕΙ να ζυγίζονται ΚΑΘΕ εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι παίρνουν 175-200 γρ. για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Το νεογέννητο πρεπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να κάνει 3-4 κενώσεις κάθε μέρα μέχρι την 20η μέρα. Αν αυτά δεν συμβαίνουν, ξέρουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να παρέμβουμε.

Δυστυχώς οι παιδίατροι στις κλινικές δεν ενημερώνουν επαρκώς τις μητέρες.

Έκανες πολύ καλά που έδωσες συμπλήρωμα.

Παραλληλα πηρα και το symphony με σκοπο να αυξησω την παραγωγη μου, η μικρη συνηθως κοιμοταν στο στηθος και πολυ σπανια εκανε εντονεσ θηλαστικες κινησεις. Παρολα αυτα κατα τη διαρκεια της ημερας ητανε αρκετα ηρεμη και ξυπναγε καθε 2-3 ωρες. Ηθελα για μερικες βδομαδες να αντλω και να της δινω με το μπουκαλι για να σιγουρευτω ποσο παιρνει.

Έκανες πολύ καλά που πήρες το θήλαστρο αλλά δεν έκανες καλά που σταμάτησες το θηλασμό. Μπορείς να ελέγχεις πόσο πίνει από το μπουκάλι και παράλληλα να θηλάζεις.

Την 1η μερα αντλουσα απο 50-100 ml ομως καθε μερα παρατηρω μειωση,

Ξαναβάλε το μωρό στο στήθος πριν από κάθε γεύμα και συνέχισε τις αντλήσεις όπως τώρα.

η τελος παντων οχι αυξηση, δε ξερω αν ευθυνεται οτι μου ηρθε και η περιοδος.

η επίδραση των ορμονών της περιέδου είναι προσορινή.

Η μικρη σε καθε γευμα τρωει 100-120 που σιγουρα δεν καταφερνω να αντλησω και ετσι παιρνει και συπμπληρωμα. Απο την ημερα που ξεκινησαμε με το συμπληρωμα και το μητρικο σε μπιμπερο, 5 μερες δηλαδη η μικρη εφτασε 3650. Ομως εχω φρικαρει που δε μπορω να τη θηλασω αποκλειστικα!

Με ένα μωρό που δεν θηλάζει καλά, είσαι τυχερή που έχεις το μισό γάλα από αυτό που χρειάζεται το μωρό. Θα χρειαστείς 4-6 εβδομάδες για να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα με το θήλαστρο.

Πειτε μου τι να κανω! Να πω πως οταν τη βαζω στο στηθος κλαιει γιατι προφανως δε βγαινει το γαλα οσο γρηγορα το θελει τωρα που εμαθε μπιπερο.

Θα προσπαθείς να τη θηλάζεις πριν πεινάσει πολύ, δηλαδή στις 2 ώρες (από την αρχή του προηγούμενου γεύματος) ή και στη 1,5 ώρα.

Δε με χαλαει να κανω αποκλειστικες αντλησεις, αλλα πως θα κατορθωσω να αντλω 1 λιτρο τη μερα αφου με το θηλαστρο βια αντλω μισο?

Είναι καλύτερα να δεις το θήλαστρο σαν ένα ενδιάμεσο στάδιο για το θηλασμό. Οι αποκλειστικές αντλήσεις δεν είναι η καλύτερη προοπτική.

Γιατι δε παρατηρω αυξηση με της αντλησεις. Προσπαθω 8 αντλησεις την ημερα, 13 λεπτων η καθε μια, βγαζω γαλα τα πρωτα 5-7 λεπτα και μετα συνηθως σταματαει αλλα εγω το αφηνω μεχρι να φτασω τα 13. Ποσο καιρο κανει για να δω την αυξηση! Θελω να κοψω το ξενο...

Βιάζεσαι! Για να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις 5 εβδομάδες, χρειάζεται περισσότερο χρόνος.

Για να αυξήσεις την παραγωγή:

α) βάζε το μωρό στο στήθος όσο συχνά δέχεται

β) αύξησε τις αντλήσεις, προγραμμάτιζέ τες ανά 1,5-2 ώρες τη μέρα για να σου βγαίνουν περίπου 10 το 24ωρο. Οι 8 αντλήσεις είναι οριακά χαμηλός αριθμός για πλήρη γαλουχία.

γ) πάρε τριγωνέλα σε σπόρους και βράζε ένα κουταλάκι για 5 λεπτά. Όταν χλιαρύνει το σουρώνεις και το πίνεις. Πίνεις 3-5 φλιτζάνια κάθε μέρα.

Καλησπερα σε ολους σας.Χρειαζομαι και εγω τις γνωσεις σας και τη στηριξη σας για να συνεχισω την προσπαθεια να θυλαζω το μωρακι μου.Γεννησα 21/10 ενα αγορακι 2880γρ.Χρειαστικε να νοσηλευτει 8 ημερες στη μοναδα νεογνων λογω αναπνευστικης δυσχαιρειας.εκανε ικτερο 15 και μπηκε στις λαμπες για 1 24ωρο.Βαρος εξοδου 2660γρ.Το πρωτο 15μερο πηρε λιγο ξενο γαλα μα τωρα τον θηλαζω αποκλειστικα.Το βαρος του σημερα ειναι 4150.Το δικο μου προβλημα ειναι οτι πρεπει να δημιουργισω τραπεζα γαλακτος αλλα αυτο ειναι σχεδον αδυνατο.Μαλλον ανηκω στην κατηγορια των γυναικων που δεν μπορουν να αντλησουν.Εχω κανει τα παντα...περνω μαγια μπυρας,νοικιασα το symphoni...αλλαπανω απο 50ml δεν χω καταφερει να αντλησω και απο τα δυο στηθη και αυτο μονο εαν δεν εχει θηλασει το μωρο. Τι πρεπει να κανω?αν δεν ε χω γαλα θα αναγκαστω να του δωσω ξενο.Σας ευχαριστω ...και περιμενω τη βοηθεια σας

Καλησπερα σε ολους σας.Χρειαζομαι και εγω τις γνωσεις σας και τη στηριξη σας για να συνεχισω την προσπαθεια να θυλαζω το μωρακι μου.Γεννησα 21/10 ενα αγορακι 2880γρ.Χρειαστικε να νοσηλευτει 8 ημερες στη μοναδα νεογνων λογω αναπνευστικης δυσχαιρειας.εκανε ικτερο 15 και μπηκε στις λαμπες για 1 24ωρο.Βαρος εξοδου 2660γρ.Το πρωτο 15μερο πηρε λιγο ξενο γαλα μα τωρα τον θηλαζω αποκλειστικα.Το βαρος του σημερα ειναι 4150.Το δικο μου προβλημα ειναι οτι πρεπει να δημιουργισω τραπεζα γαλακτος αλλα αυτο ειναι σχεδον αδυνατο.Μαλλον ανηκω στην κατηγορια των γυναικων που δεν μπορουν να αντλησουν.Εχω κανει τα παντα...περνω μαγια μπυρας,νοικιασα το symphoni...αλλαπανω απο 50ml δεν χω καταφερει να αντλησω και απο τα δυο στηθη και αυτο μονο εαν δεν εχει θηλασει το μωρο. Τι πρεπει να κανω?αν δεν ε χω γαλα θα αναγκαστω να του δωσω ξενο.Σας ευχαριστω ...και περιμενω τη βοηθεια σας

Διαφημίσεις

Μαλλον ανηκω στην κατηγορια των γυναικων που δεν μπορουν να αντλησουν.Εχω κανει τα παντα...περνω μαγια μπυρας,νοικιασα το symphoni...αλλαπανω απο 50ml δεν χω καταφερει να αντλησω και απο τα δυο στηθη και αυτο μονο εαν δεν εχει θηλασει το μωρο. Τι πρεπει να κανω?αν δεν ε χω γαλα θα αναγκαστω να του δωσω ξενο.Σας ευχαριστω ...και περιμενω τη βοηθεια σας

Nα σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά παρά τις αντιξοότητες!

Έχεις δοκιμάσει να αντλήσεις από το ένα στήθος ενώ το μωρό θηλάζει από το άλλο; Αν όχι, δοκίμασέ το και πες μας τι γίνεται.

Γιατί παίρνεις μαγιά;

Πόσες φορές έχεις αντλήσει μέχρι τώρα;

Πόσο γάλα έχεις σκοπό να αποθηκεύσεις στην τράπεζα και σε προβληματίζει;

Ευχαριστω για την απαντηση.

Καταρχην να αναφερω το εξης παραξενο, η μικρη ναι μεν δεν επαιρνε κανονικα βαρος αλλα και ειχε πανω απο 8 πανες βρεγμενες την ημερα και πανω απο 4-5 κενωσεις, Χρωματος μουσταρδι με κοκκους.

Ειχα παρει ζυγαρια και αργησα να δω αυξηση, μαλλον μειωση ειδα αρχικα αλλα ακομα και μετα τη αυξηση δεν ηταν ο μεσος ορος των 25 γρ την ημερα, ηταν λιγοτερο.

Επαιρνα μαγια αλλα εκανα τη βλακεια και δεν την εκοψα καθολου, ετσι ενω στην αρχη ειδα αποτελεσμα μετα απο καποια φαση δεν βοηθουσε.

Πηρα cilroton και παρηγγειλα fenugreek και milk thistle, μπορω να τα χρησιμοποιω παραλληλα και αν ναι σε τι δοσολογιες?

Πως πρεπει να δινω το συμπληρωμα? Ως τωρα δινω ξενο οταν εχω καταφερει να μαζεψω μπιμπερο με 100-120 μλ αλλιως στα ενδιαμεσα μεχρι να το συλλεξω δινω ξενο. Κανω καλα? Αν οχι πως να το κανω?

Επισης εχω παρατηρησει καποιες φορες οτι η μικρη βγαζει κοκκινα σπυρακια στο προσωπο της, αλλα εγινε πιο εντονο απο την 3 μερα προσθηκης του ξενου στη διατροφη της, ειναι αλλεργια? Και αν ναι τι να κανω? Της δινω το almiron 1.

Για να ξερω πως εχω αποτελεσμα με τις αντλησεις σε τι χρονικο οριζοντα πρεπει να αρχισω να παρατηρω καποια αυξηση? Εχω φρικαρει που αναγκαστικα να της δωσω ξενο γαλα... :(

Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια!

Επαιρνα μαγια αλλα εκανα τη βλακεια και δεν την εκοψα καθολου, ετσι ενω στην αρχη ειδα αποτελεσμα μετα απο καποια φαση δεν βοηθουσε.

Kαλύτερα να μην παίρνεις μαγιά, σε μερικά μωρά δεν αρέσει η γεύση της και θηλάζουν λιγότερο.

Πηρα cilroton και παρηγγειλα fenugreek και milk thistle, μπορω να τα χρησιμοποιω παραλληλα και αν ναι σε τι δοσολογιες?

Αν τη δομπεριδόνη δεν σου την έχει χορηγήσει κάποιος γιατρός που σε παρακολουθεί διάβασε αυτά:

http://www.drjacknewman.com/help/Domperidone%20Getting%20Started.asp

Side Effects of Domperidone:

· As with all medications, side effects are possible, and many have been reported with domperidone (textbooks often list any side effect ever reported, but symptoms reported are not necessarily due to the drug a person is taking). There is no such thing as a 100% safe drug. However, our clinical experience has been that side effects in the mother are extremely uncommon, except for increasing milk supply. Some side effects which mothers we have treated have reported (very uncommonly, incidentally):headache which disappeared after a few days or when the dose was reduced (probably the most common side effect)

· abdominal cramps

· dry mouth

· alteration of menstrual periods

Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, ανέφερε στο γιατρό που σε παρακολουθεί το φάρμακο και συζήτησε μαζί του τις λεπτομέρειες.

Η ελάχιστη δοσολογία για τη γαλουχία είναι 3 φορές τη μέρα από 3 χαπάκια (σύνολο 9)

Και

Fenugreek seed 3 capsules (580-610 mg each) 3 times a day with food Blessed Thistle herb 3 capsules (325-390 mg each) 3 times a day with food http://asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.html

Πως πρεπει να δινω το συμπληρωμα? Ως τωρα δινω ξενο οταν εχω καταφερει να μαζεψω μπιμπερο με 100-120 μλ αλλιως στα ενδιαμεσα μεχρι να το συλλεξω δινω ξενο. Κανω καλα? Αν οχι πως να το κανω?

Μια χαρά το κάνεις!;)

Επισης εχω παρατηρησει καποιες φορες οτι η μικρη βγαζει κοκκινα σπυρακια στο προσωπο της, αλλα εγινε πιο εντονο απο την 3 μερα προσθηκης του ξενου στη διατροφη της, ειναι αλλεργια? Και αν ναι τι να κανω? Της δινω το almiron 1.

Απλώς περίμενε. Για την ώρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Για να ξερω πως εχω αποτελεσμα με τις αντλησεις σε τι χρονικο οριζοντα πρεπει να αρχισω να παρατηρω καποια αυξηση?

Πόσο καιρό αντλείς;

Γενικά βλέπεις αποτέλεσμα από τη 3η ως την 6η εβδομάδα περίπου.

Αύξησε τις αντλησεις κατά 2 το 24ωρο.

Εχω φρικαρει που αναγκαστικα να της δωσω ξενο γαλα... :(

:? Καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Κι εγώ αναγκάστηκα να δώσω, αλλά ο αποκλειστικός θηλασμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένας τρόπος για να μεγαλώσεις το μωρό σου. Προτεραιότητα έχει η υγεία του μωρού σου. Το πιθανότερο είναι ότι το μωρό σου δεν θήλαζε και ίσως ακόμη και τώρα δεν θηλάζει καλά, γι αυτό και υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα βοηθήσεις το μωράκι σου, ακόμη και αν δεν είναι τέλειο!:wink:

Τακτικες αντλησεις εχω ξεκινησει εδω και μερικες μερες, δεν ηξερα οτι θελει τοσο πολυ για να δω αυξηση. Τα cilroton θα βοηθησουν σε συνδυασμο με τα αλλα?

θα προσπαθησω απο εδω και στο εξης να κανω 10 αντλησεις τη μερα απο 10 λεπτα τη καθε μια? Ερωτηση, οταν σταματαει να βγαινει γαλα εγω συνεχιζω κανονικα μεχρι να φτασω το 10λεπτο ?

Και τελος, οταν καταφερω να φτασω τη παραγωγη που θελω θα πρεπει να συνεχισω με την ιδια συχνοτητα η θα μπορεσω να μειωσω τις αντλησεις?

Τακτικες αντλησεις εχω ξεκινησει εδω και μερικες μερες, δεν ηξερα οτι θελει τοσο πολυ για να δω αυξηση.

H μία άντληση να είναι βραδυνή (μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί). Θέλει πάνω από εβδομάδα συνήθως για να δεις κάτι αισθητό. Θα δεις και σκπαμπανεβάσματα που δεν πρέπει να σε ανησυχήσουν.

Τα cilroton θα βοηθησουν σε συνδυασμο με τα αλλα?

Η δράση της δομπεριδόνης είναι ανεξάρτητη από την δράση των συμπληρωμάτων. Σύμφωνα με το πρωτόκολο των Newman & Lenore έχεις καλύτερα αποτελέσματα όταν τα χρησιμοποιείς όλα.

θα προσπαθησω απο εδω και στο εξης να κανω 10 αντλησεις τη μερα απο 10 λεπτα τη καθε μια?

13 λεπτά η κάθε μία

Ερωτηση, οταν σταματαει να βγαινει γαλα εγω συνεχιζω κανονικα μεχρι να φτασω το 10λεπτο ?

Φυσικά και συνεχίζεις! Μέχρι τα 13 τουλάχιστον λεπτά. Το ερέθισμα που δίνεις αυξάνει την προλακτίνη και μετά από 3-4 μέρες θα δεις αύξηση και στο γάλα.

Και τελος, οταν καταφερω να φτασω τη παραγωγη που θελω θα πρεπει να συνεχισω με την ιδια συχνοτητα η θα μπορεσω να μειωσω τις αντλησεις?

Συνήθως τις μειώνουν. Θα δεις πώς πάει!

Καλή συνέχεια!:)

Διαφημίσεις

Καλημερα..επανερχομαι να σας ζαλισω για λιγο ακομα και περισσοτερο την καυμενη την Αγλαια που ειναι η μονη που εμπιστευομαι απολυτα την κριση της...για τον παιδιατρο ουτε λογος παρολο που ηταν υπερ του θηλασμου ειναι ασχετος αφου μου ελεγε για 10' απο το ενα στηθος και 10' απο το αλλο.Βεβαια για να μην τον αδικω μου ειπε τουλαχιστον να θηλαζω οποτε και οσο θελει το μωρο αν παιρνει ικανοποιητικο βαρος.Εφαγε χτες το βραδυ στις 21:30 και στις 23:30...και ξυπνησε στις 05:40!!!!!!!!!!!!!!!!! Εφαγε απο το αριστερο καλα, ακουγα τις γουλιες γλου γλου ρευεται, ησυχαζει δεν ζηταει αλλο και λεω απο μεσα μου δεν ειναι δυνατον να του εφτασε μονο απο το αριστερο και τον βαζω και απο το δεξι...πινει κανα δεκαλεπτο (με μιση καρδια) και μολις τον σηκωνω..γλουπ...αναγωγη...μεγαλη αναγωγη....οχι εμετος αλλα καλη αναγωγη...δεν χωραγε αλλο το στομαχακι του φαινεται...και λεω τωρα εγω...1)Αφηνω τον θηλασμο και τρωει οποτε και οσο θελει για μια βδομαδα και ελεγχω αν πηρε απο 175-200 γραμμαρια που ειναι ο μεσος ορος προσληψης για 50 ημερων μπεμπακι. ή 2)Δεν αφηνω να περασει 5 ωρο την νυχτα που σημαινει οτι τον ξυπναω αν δεν ξυονησει μονος του να φαει...την υπολοιπη μερα συνεχιζω κανονικα στο οποτε εκεινος θελει να φαει...ή 3)Τον αφηνω την νυχτα να κοιμηθει οσο θελει αλλα την ημερα φροντιζω να τρωει το πολυ στις 3 ωρες που σημαινει οτι αν κοιμαται τον ξυπναω για να φαει...Να υπενθυμισω οτι 27/11 ηταν 3860 και 15/12 4650...δεν παιρνει και σαν τρελος βαρος αλλα τουλαχιστον ειμαστε στα φυσιολογικα πλαισια...Να προσθεσω ακομα οτι οταν τρωμε κατα μεσω ορο θηλαζει γυρω στα 25' εκτος αν ειναι νυχτα που συνηθως ειμαστε στα 10΄με 15΄....τις γουλιες τις ακουω που κατεβαινουν...Αυτα. Περιμενω την γνωμη σας.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Να υπενθυμισω οτι 27/11 ηταν 3860 και 15/12 4650...δεν παιρνει και σαν τρελος βαρος αλλα τουλαχιστον ειμαστε στα φυσιολογικα πλαισια...Να προσθεσω ακομα οτι οταν τρωμε κατα μεσω ορο θηλαζει γυρω στα 25' εκτος αν ειναι νυχτα που συνηθως ειμαστε στα 10΄με 15΄....τις γουλιες τις ακουω που κατεβαινουν...Αυτα. Περιμενω την γνωμη σας.

Γιατί δεν παίρνει βάρος; Σε 19 μέρες πήρε 790 γρ, δηλ 290 γρ την εβδομάδα και στο μήνα θα πάρει 1.250 γρ. Πόσο θέλεις να πάρει; Σίγουρα δε χρειάζεται περισσότερο απλά να διατηρήσεις το γάλα σου μέχρι να χρειαστεί το μωρό περισσότερο. Νομίζω 6 ώρες κενό τη νύχτα είναι καλό και μετά θηλασμό από το ένα στήθος κάθε φορά για να ρυθμιστεί το γάλα σου αλλιώς θα έχεις υπερπαραγωγή και θα πρήζεται. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό το στήθος που θα δώσεις στις 11-12 το βράδυ θα το ξαναδώσεις στις 8-9 το πρωί και μπορεί να πρηστεί. Ίσως μπορείς στο ενδιάμεσο βραδυνό να δώσεις λίγο και από αυτό για μερικές μέρες μέχρι να αυτορυθμιστεί.

Όταν το μωρό μεγαλώνοντας χρειαστεί περισσότερο γαλά θα θηλάζει πιο συχνά.

Αγλαια σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σου.Αντλω απο τη 2μερα τοκετου γιατι δεν επιτρεποταν να σιτηστει το μωρο,το symphony το εχω εδω και 15 ημερες.Σκοπος μου ειναι να μπορω να αφηνω την ποσοτητα του γαλακτος που χρειαζετε ωστε να μπορεσω να επιστρεψω στη δουλεια μου.Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δουλευω 10 ωρες την ημερα.Το μωρο θηλαζει καθε φορα και απο τα δυο στηθη και οταν ειχα επιχειρησει να αντλω το στηθος απο το οποιο ειχε φαει ενω ετρωγε απο το αλλο ,εβγαζα 10ml.Περνω τη μαγια εδω και 9 ημερες με σκοπο να αυξησω τη γαλουχια μηπως και αντλησω κατι παραπανω.Ειναι αρκετα ψυχοφθορο να αντλεις ολη μερα για να συλλεξεις 100mlγαλα ωστε να μπορεσεις να λειψεις λιγες ωρες και να γυρισεις τρεχοντας γιατι δεν υπαρχει αλλο γαλα για το μωρακι σου.Θελω τοσο πολυ να διατηρησω το θηλασμο αλλα φοβαμαι οτι συντομα δε θα μπορω να επιστρεφω εγκαιρα για να τοταισω και αφου δεν μπορω να εχω αντλημενο γαλα ..........Μπορω να κανω κατι ?

Εδω ειμαι παλι ...Αγλαια σκεφτομαι για θηλαστρο δεν μπορω να το κουνησω απο το σπιτι και εχω φρικαρει σκεφτομαι να αντλω με θηλαστρο καποια γευματα για να μπορω να κανω κατι και να εχω και βοηθεια.Δεν εχω ομως ιδεα απο αυτα τι μου προτεινεις ?και κατα ποσο θα επηρεασει αυτο την ποσοτητα του γαλακτος/

Σκοπος μου ειναι να μπορω να αφηνω την ποσοτητα του γαλακτος που χρειαζετε ωστε να μπορεσω να επιστρεψω στη δουλεια μου.Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δουλευω 10 ωρες την ημερα.

Oι 10 ώρες θα είναι συννεχόμενες ή μπορούν να διαιρούνται σε δυο πεντάωρα;

Το μωρο θηλαζει καθε φορα και απο τα δυο στηθη και οταν ειχα επιχειρησει να αντλω το στηθος απο το οποιο ειχε φαει ενω ετρωγε απο το αλλο ,εβγαζα 10ml.

Δεν αντλείς από αυτό που έχει φάει. Δοκίμασε να αντλήσεις από αυτό που δεν έχει φάει.

Περνω τη μαγια εδω και 9 ημερες με σκοπο να αυξησω τη γαλουχια μηπως και αντλησω κατι παραπανω.

Δεν θα σε βοηθήσει, μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.

Δοκίμασε την τριγονέλα και βλέπουμε.

Νιώθεις την κάθοδο του γάλακτος όταν το μωρό θηλάζει;

Κάποιες μητέρες τη νιώθουν ενώ άλλες όχι. Αν τη νιώθεις θα ήθελα να συζητήσουμε τη διαφορά που νιώθεις στο θήλαστρο για να δούμε τι μπορείς να κάνεις.

Διαφημίσεις

σκεφτομαι για θηλαστρο

Στην ηλικία που είναι το μωρό σου μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα είναι κατάλληλα.

δεν μπορω να το κουνησω απο το σπιτι και εχω φρικαρει

Αν βάλεις το μωρό σε ένα μάρσιπο, μπορείς να πας οπουδήποτε χωρίς να αγχώνεσαι.

Γιατί πιστεύεις ότι με το μωρό θα πρέπει να μένεις σπίτι;

Για πόσο καιρό έχεις σκοπό να το κρατάς κλεισμένο μέσα στους τέσσερις τοίχους; Το σκέφτεσαι ότι και αυτό έχει φρικάρει επειδή το έχεις συνέχεια κλεισμένο μέσα;

και κατα ποσο θα επηρεασει αυτο την ποσοτητα του γαλακτος

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. Έχεις κλείσει μόλις 4 εβδομάδες. Η γαλουχία εδραιώνεται στις 5-6.

Το δοκιμάζεις και βλέπεις.

Εδω ειμαι παλι ...Αγλαια σκεφτομαι για θηλαστρο δεν μπορω να το κουνησω απο το σπιτι και εχω φρικαρει σκεφτομαι να αντλω με θηλαστρο καποια γευματα για να μπορω να κανω κατι και να εχω και βοηθεια.Δεν εχω ομως ιδεα απο αυτα τι μου προτεινεις ?και κατα ποσο θα επηρεασει αυτο την ποσοτητα του γαλακτος/

Συμφωνώ με την Αγλαϊα. Το μωράκι σου είναι το αυτοκολλητάκι σου και φυσικά μπορείς να το παίρνεις σε κατάλληλα μέρη. Θα σου λείψουν αυτές οι ιδιαιίτερες μέρες κάποτε γιατί είναι μοναδικές στη ζωή μας. Εγώ έχω θηλάσει με δύο μηνών μωρό σε παραλία, γάμο, ταβέρνα, απλώς ήταν καλοκαίρι και ήμασταν σε ανοιχτούς χώρους.

Αν τώρα πρέπει να πας κάπου μόνη σου μπορείς να θηλάσεις, να αφήσεις γάλα και σε 4 ώρες να γυρίσεις να ξαναθηλάσεις. Δεν μπορείς όμως να το κάνεις συνέχεια και να αφήνεις το στήθος σου για 4 ώρες χωρίς να παίρνει το μήνυμα να παράγει γάλα..

Αγλαϊα μου,

ελπίζω να δεις το μήνυμά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βρίσκω πάντα δυνατή στον αγώνα κοντά στις μητέρες. Είμαι η γυναίκα του συμφοιτητή σου του ψηλού του Γιάννη. Είχαμε πάει εκείνη την ωραία εκδρομή στην Κερκίνη αν θυμάσαι, και τελευταία φορά τα είχαμε πει στο χώρο του Πανεπιστημίου στο πόδι όταν είχες μικρό το Θαλή.

Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά δεν μπόρεσα. Είδα ότι μπαίνεις τακτικά σε αυτό το φόρουμ οπότε είπα να σου στείλω τις ευχές μου. Είμαστε ακόμη Καρπενήσι από το 2002 λόγω της δουλειάς του Γιάννη.

Πολλές ευχές λοιπόν σε σένα και την οικογένειά σου και πάντα δυνατή.

Πολλά φιλιά.

Αγλαια σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου.Ναι θα μπορουσα να σπασω το ωραριο σε δυο πενταωρα.δυστιχως δεν καταλαβαινω τη ροη του γαλακτος,αυτο ομως που νοιωθω ειναι οτι με το θυλαστρο ποναω και κατα την εφαρογη του και για λιγο μετα.σε αντιθεση με το θηλασμο οπου ειναι μια πολυ ευχαριστη διαδικασια.σταματισα τη μαγια οπως μου προτεινες και ξεκινησα σημερα τη τριγωνελα.πρεπει να πινω 3-4 φλ την ημερα ,σωστα?υπαρχουν αντενδειξεις για τη χρηση της και τη δοσολογια?

Μήπως χρειάζεσαι διαφορετική χοάνη ? αν είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη δημιουργεί θέμα στην άντληση. Επίσης μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση του θήλαστρου χαμηλότερα. Στην αρχή που αντλούσα πίστευα ότι αν το έβαζα στο τέρμα και πονούσα ότι θα έβγαζα περισσότερο γάλα αλλά μετά είδα ότι λίγο πιο χαμηλά μπορεί να μην έβγαζα πολύ γρήγορα αλλά το γάλα που τελικά μάζευα ήταν περισσότερο. Όσο για την τριγωνέλλα δεν νομίζω να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες εξάλλου αν δεις κάποια περίεργη αντίδραση τη σταματάς. Εγώ την πείρα για τον ίδιο λόγο είχα δει κάποια μείωση στις αντλήσεις και το γάλα το ήθελα για καλύψω τις ανάγκες τις μικρής στο 10ώρο, είδα αποτέλεσμα και η μόνη παρενέργεια ήταν ίσως η αντίδραση του συζύγου ο οποίος είπε «καλά όταν σε παντρεύτηκα μύριζες βανίλια τώρα μυρίζεις παστουρμά!!!!!» :lol:

Αγλαια σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου.Ναι θα μπορουσα να σπασω το ωραριο σε δυο πενταωρα.

Aυτό είναι καλό γιατί μπορεί να σε γλιτώσει από τουλάχιστον ένα γεύμα και να βοηθήσει στη διατήρηση της γαλουχίας.

δυστιχως δεν καταλαβαινω τη ροη του γαλακτος,

δεν εννοώ τη ροή γενικά αλλά τις λίγες στιγμές που το γάλα κατεβαίνει πιο απότομα και συνήθως το νιώθει η μαμά σαν ένα μικρό τσίμπιμα-μούδιασμα. Συμβαίνει συνήθως 2-3 λεπτά μετά την έναρξη του θηλασμού.

αυτο ομως που νοιωθω ειναι οτι με το θυλαστρο ποναω και κατα την εφαρογη του και για λιγο μετα.

Πρόσεξε δύο θέματα:

1. το στήθος στην περιοχή που ακουμπά στο θήλαστρο δεν πρέπει να είναι στεγνό, το βρέχεις με λίγο γάλα ή με λίγο νερό που έχεις βράσει και το φυλάς γι αυτή τη δουλειά

2. στη διάρκεια της άντλησης η θηλή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακουμπά πουθενά, δηλαδή δεν πρέπει να τρίβεται στα τοιχώματα του κυλινδρικού τμήματος του θήλαστρου. Αν αυτό συμβαίνει, τότε πρέπει να πάρεις μεγαλύτερη χωάνη.

Ο πόνος αναστέλει το αντακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Αν πονάς είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να αντλήσεις.

ξεκινησα σημερα τη τριγωνελα.πρεπει να πινω 3-4 φλ την ημερα ,σωστα?υπαρχουν αντενδειξεις για τη χρηση της και τη δοσολογια?

Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη αλλά μην την χρησιμοποιείς μέχρι να λύσεις το θέμα του πόνου.

το symphony το εχω εδω και 15 ημερες.

δεν θυμόμουν ποιο θήλαστρο είχες, τώρα που το είδα, νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξεις ξανά τις οδηγίες που λένε ότι ξεκινάς από χαμηλή συχνότητα και το αυξάνεις σταδιακά, μόλις νιώσεις ενόχληση, πηγαίνεις λίγο πίσω εκεί που δεν νιώθεις καμία ενόχληση

αν όμως χωάνη είναι μικρή, τότε σε κάθε συχνότητα θα νιώθεις ενόχληση

αν είχες σύζυγο που προτιμούσε τον παστουρμά; :lol:

Με βλέπεις χαλαρή??? Όχι πες μου???? Αφού πήγα μέσα τυλίχτηκα με το σεντόνι και το έπαιζα παστουρμαδόπιτα…… αλλά δεν πείναγε λεει.. το καλό που του θέλω μην είχε φαει αλλού :lol:

Μια απορία κορίτσια.Μετα από πόση ώρα θηλασμό ένα μωρό 4 μηνών παίρνει το παχύ γάλα και γιατί ένα μωρό αρνείται να φάει ξύπνιο παρόλο που έχουν περάσει και 4 ώρες ενώ μόλις τον αποκοιμίζω τρώει ευχαρίστως?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...