Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Συνεχιζω τωρ που εχω λιγο χρονο για να πω πως ο φοβος μουειναι μηπως το μωρο πινει ελαχιστο γαλα ολη μερα και καθυστερησω την αναπτυξη του με την επιμονη μου να θηλαζει. Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα πως γινετια να ρουφαει με δυναμη και σθενος να δειχνει πως δε βγαζει ακτι αφου εξαλλου δεν καταπινει και να σταματαει μετα απο λιγο αλλα να μην κλαιει παρολαυτα.το μωρο μου ειναι πολυ λαιμαργο και τρωει τα πατνα παρα πολυ!!Καποτε που ενιωθα πως δεν ειχ οταν ετρωγε συνεχεια εκλεγε ενω τωρα...Τωρα το βραδυ για παρδειγαμ ηταν ενεα απο τα ελαχιστα βραδια πουδεν κοιμηθκε τρωγοντας και εφαγε δια ελαχιστα λεπτα. μετα ρουφαγε με δυναμη δεν καταπινε τιποτα , σταματησε πηρε την πιπιλα του και εγειρε στηνα γκαλια μου να κοιμηθει!!!Νομιζω μετα απο τοσους μηνες θηαλσμου καταλαβαινω πια ποτε πινει και ποτε οχι.Τι να κανω?Να του δινω ξενο μηπως και μενει νηστικος?Οσες φορες τουδωσα 250 μλ τα ηπιε.Αν δεν πινει γαλα δε θα καθυστερησει η αναπτυξη του??Ειναι 12μιση μηνων και οταν ηταν 12 ηταν 9400 και 75 ποντοι μολις. και ειναι αγορακι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kι εγώ θα πρότεινα θήλαστρο για το συγκεκριμένο μωρό.

Το 10-15% των μωρών δεν θηλάζουν καλά. Αυτό το μωρό σίγουρα δεν τρέφεται ικανοποιητικά αφού δεν κάνει κενώσεις.

Αυτό που λες ισχύει για το 80-85% των μωρών που θηλάζουν ικανοποιητικά, βρέχουν 6-8 πάνες το 24ωρο και κάνουν 3-4 κενώσεις. Αν δεν ισχύουν όλα αυτά τότε το μωρό κινδυνεύει να πάθει τουλάχιστον αφυδάτωση.

Ναι γιατί το συγκεκριμένο μωρό πρέπει να φάει περισσότερο.

Το θήλαστρο το πρότεινε γιατί πιθανότατα το μωρό δεν θηλάζει καλά, άρα δεν δίνει ικανοποιητική διέγερση στο στήθος, άρα δεν θα υπάρχει ποτέ αρκετό γάλα.

Το μωρό θα πρέπει να πίνει επιπλέον γάλα από το μπιμπερό, μητρικό ή ξένο, δεν έχει σημασία. Προτεραιότητα έχει η επιβίωση του μωρού.

Σωστά, αλλά ένα θήλαστρο μπορεί να σώσει τη γαλουχία αν το μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά.

Το δικό μου μωρό δεν θήλαζε καλά και στις 20 μέρες το γάλα είχε σχεδόν κοπεί.

Χρειάστηκαν 2 εβδομάδες εντατικών αντλήσεων μετά από κάθε θηλασμό για να επαναφέρω τη γαλουχία και να καλύψω τις ανάγκες του μωρού. Οι αντλήσεις συνεχίστηκαν για άλλους 3 μήνες μέχρι να μπορέσει το μωρό να θηλάσει καλά.

Αν δεν υπήρχε θήλαστρο, ο θηλασμός θα ήταν παρελθόν στις 4 εβδομάδες.

Δυστυχώς υπάρχουν μερικά μωρά που δεν θηλάζουν καλά. Τα βοηθάμε να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Τα μωρά αυτά πρέπει να τραφούν και με άλλους τρόπους (μπιμερό, σύριγγα, ποτηράκι...). Αν υπάρχει διαθέσιμο μητρικό γάλα γιατί η μητέρα μπορεί και θέλει να αντλεί, τότε αυτό είναι το καλύτερο. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μητρικό γάλα, τότε το παιδί πρέπει να τραφεί με γάλα σκόνη.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να εδραιωθεί ο θηλασμό.

Η φίλη σου δεν παρανόησε, το μωρό της χρειάζεται βοήθεια.

Συγγνωμη γιατι μπερδευτηκα και αγχωθηκα μηπως λεω κατι λαθος στη φιλη μου. Αγλαια μουχες πει πριν λιγο το εξης¨H φίλη σου είναι τυχερή που ο γιατρός το κατάλαβε αμέσως! Αν δεν το καταλάβαινε και έμενε το κομμάτι του πλακούντα, δεν θα είχε αρκετό γάλα.

Η φίλη σου δεν έχει μειωμένη παραγωγή. Αντίθετα, για την ηλικία του μωρού της έχει πολύ καλή παραγωγή.

Το κανονικό γάλα κατέβηκε ήδη!¨Ενω τωρα λες πως το μωρο χρειαζεται βοηθεια. Αφου μουπες πως το βαρος ειναι πολυ καλο γιατι θελει βοηθεια?Τι δεν εχω καταλαβει καλα?Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα πως το μωρο εχει προβλημα. Γιατι να παθει αφυδατωση. Η παιδιατρος της που του χρονου θα δωσει εξετασεις για συμβουλο θηλασμου ειπε πως το μωρο θηλαζει πολυ καλα. Και η φιλη μου στηριχτηκε σε αυτο.Αρα υποθετουμε πως θηλαζει καλα Επισης μουπε πως εχει να της δωσει ξενο απο χτες το μεσημερι και ειναι πιο ηρεμο το μωρο.αγχωθηκα:shock::(

Συγγνωμη γιατι μπερδευτηκα και αγχωθηκα μηπως λεω κατι λαθος στη φιλη μου. Αγλαια μουχες πει πριν λιγο το εξης¨H φίλη σου είναι τυχερή που ο γιατρός το κατάλαβε αμέσως! Αν δεν το καταλάβαινε και έμενε το κομμάτι του πλακούντα, δεν θα είχε αρκετό γάλα.

Η φίλη σου δεν έχει μειωμένη παραγωγή. Αντίθετα, για την ηλικία του μωρού της έχει πολύ καλή παραγωγή.

Το κανονικό γάλα κατέβηκε ήδη!¨Ενω τωρα λες πως το μωρο χρειαζεται βοηθεια. Αφου μουπες πως το βαρος ειναι πολυ καλο γιατι θελει βοηθεια?Τι δεν εχω καταλαβει καλα?Συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα πως το μωρο εχει προβλημα. Γιατι να παθει αφυδατωση. Η παιδιατρος της που του χρονου θα δωσει εξετασεις για συμβουλο θηλασμου ειπε πως το μωρο θηλαζει πολυ καλα. Και η φιλη μου στηριχτηκε σε αυτο.Αρα υποθετουμε πως θηλαζει καλα Επισης μουπε πως εχει να της δωσει ξενο απο χτες το μεσημερι και ειναι πιο ηρεμο το μωρο.αγχωθηκα:shock::(

Kλαίρη, συγνώμη:oops:

Διάβαζα άλλο ποστ με ένα μωράκι που δεν κάνει κενώσεις και το μπέρδεψα με αυτό της φίλης σου που πήρε καλό βάρος.

Θα κάνω edit το ποστ που έγραψα για να μην υπάρχει μπέρδεμα

Σε παρακαλώ αν μπορείς κάνε και στο δικό σου για να μην υπάρχει σύγχιση. Θα ξαναγράψω σε αυτό που έκανα edit.

το στήθος γεμίζει μόνο αν το μωρό δεν θηλάζει καλά και μόνο αν υπάρχει υπερπαραγωγή που είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να ρυθμιστεί.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι το στήθος γεμίζει, σημαίνει ότι το γάλα θα αρχίσει να λιγοστεύει. Αυτό είναι επιθυμητό μόνο στην περίπτωση της υπερπαραγωγής και το επιδιώκει η μητέρα θηλάζοντας αρκετές ώρες μόνο από το ένα στήθος για να ρυθμίσει την παραγωγή.

QUOTE]

εμενα το στηθος μου κυριως το δεξι ειναι σχεδον συνεχεια γεματο αλλα το μωρακι μου τρωει κανονικα .μαλιστα οταν τελειωνει το στηθος μου ειναι μαλακο.

π.χ την θηλασα απο το αριστερο στης 11,το δεξι εχει μενει ετσι απο τον τελευταο θηλασμο στης 7 το πρωι.....

ειναι φυσιολογικο λοιπον να ειναι γεματο η το γαλα μου τελειωνει?

πραγμα που απευχομαι!!!!!!

το στήθος γεμίζει μόνο αν το μωρό δεν θηλάζει καλά και μόνο αν υπάρχει υπερπαραγωγή που είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να ρυθμιστεί.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι το στήθος γεμίζει, σημαίνει ότι το γάλα θα αρχίσει να λιγοστεύει. Αυτό είναι επιθυμητό μόνο στην περίπτωση της υπερπαραγωγής και το επιδιώκει η μητέρα θηλάζοντας αρκετές ώρες μόνο από το ένα στήθος για να ρυθμίσει την παραγωγή.

και η απορια μου ειναι η εξης, μως καταλαβαινεις αν εχεις υπερπαραγωγη????????

κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και για το χρονο σας!!!!!

συμπερασμα εβγαλα οτι δινουμε ενα στηθος σε καθε γευμα κι αν ζητησει το μωρο μετα δινουμε και το αλλο...

ομως ξυπναμε το μωρο στο 4ωρο για να φαει??????? απο ποτε δε μας πειραζει να κοιμηθει πολλες ωρες σερι?????

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

εμενα το στηθος μου κυριως το δεξι ειναι σχεδον συνεχεια γεματο αλλα το μωρακι μου τρωει κανονικα .μαλιστα οταν τελειωνει το στηθος μου ειναι μαλακο.

π.χ την θηλασα απο το αριστερο στης 11,το δεξι εχει μενει ετσι απο τον τελευταο θηλασμο στης 7 το πρωι.....

ειναι φυσιολογικο λοιπον να ειναι γεματο η το γαλα μου τελειωνει?

πραγμα που απευχομαι!!!!!!

Όταν θηλάζεις το γάλα δεν τελειώνει!;)

και η απορια μου ειναι η εξης, μως καταλαβαινεις αν εχεις υπερπαραγωγη????????

κυρίως από τα κακά του μωρού, αν είναι πράσινα

συμπερασμα εβγαλα οτι δινουμε ενα στηθος σε καθε γευμα κι αν ζητησει το μωρο μετα δινουμε και το αλλο...

Δίνουμε το ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του. Το σηκώνουμε να ρευτεί για λίγο και του προσφέρουμε το δεύτερο. Αν θέλει έχει καλώς. Αν δεν θέλει, πάλι έχει καλώς!;)

ομως ξυπναμε το μωρο στο 4ωρο για να φαει???????

Εξαρτάται, μπορεί να το ξυπνάμε και στο τρίωρο και στο δίωρο. Κριτήριο είναι οι πάνες που βρέχει και οι κενώσεις.

Το μωρό πρέπει νά βρέχει 6-8 πάνες μεχρι να σαραντήσει, αν τις βρέχει είναι ΟΚ.

Μέχρι την 20η μέρα πρέπει να έχει 3-4 κενώσεις κάθε μέρα, αν δεν τις έχει τότε το ξυπνάμε.

απο ποτε δε μας πειραζει να κοιμηθει πολλες ωρες σερι?????

αν βάλει για δύο συνεχόμενες εβδομάδες από 200 γρ. την κάθε εβδομάδα, τότε ξέρουμε ότι τρώει καλά, οπότε το αφήνουμε και κοιμάται. Ελέγχουμε για άλλες δυο εβδομάδες το βάρος του. Αν παίρνει ικανοποιητικό βάρος δεν το ξυπνάμε, αν δεν παίρνει το ξυπνάμε και το ταΐζουμε.

Υπάρχουν μερικά μωρά που δεν ζητάνε να φάνε, ο έλεγχος γίνεται για να εντοπίσουμε αυτά τα μωρά και να τα βοηθήσουμε εγκαίρως, πριν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

και επανερχομε με προβλημα που εχω αναφερει ξανα.

μαλλον εχω οεμα με το αριστερο στηθος.

εβαλα το κουκλακι μου να φαει απο το αριστερο κ εφαγε μονο 5 λεπτα.

την εβαλα στο δεξι και τρωει κανονικα. την εβαλα μετα ξανα στο αριστερο κ τωρα πιπιλαει,αλλα δεν την ακουω να κατεβαζει γουλιες......τι να κανω?

μηπως μου κοβετε ρε παιδια το γαλα?

να παρω κανενα συμπληρωμα?

και επανερχομε με προβλημα που εχω αναφερει ξανα.

μαλλον εχω οεμα με το αριστερο στηθος.

εβαλα το κουκλακι μου να φαει απο το αριστερο κ εφαγε μονο 5 λεπτα.

την εβαλα στο δεξι και τρωει κανονικα. την εβαλα μετα ξανα στο αριστερο κ τωρα πιπιλαει,αλλα δεν την ακουω να κατεβαζει γουλιες......τι να κανω?

μηπως μου κοβετε ρε παιδια το γαλα?

να παρω κανενα συμπληρωμα?

έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, ακόμα και τώρα.

αυτό που κάνω είναι ότι επιμένω και δίνω 2 και 3 συνεχόμενες φορές το αριστερό, για να πάρει περισσότερο ερέθισμα. Ακόμα και αν μόνο πιπιλάει, καλό είναι,, το στήθος παίρνει το ερέθισμα. Ειδικά τη νύχτα που είναι μισοκοιμισμένη και πιο συνεργάσιμη, δίνω συνέχεια το αριστερό. Έτσι εξισορροπώ την κατάσταση. Βεβαίως αν το μωρό πεινάει και διαμαρτύρεται στο αριστερό της δίνω και το δεξί, δεν την αφήνω νηστική. Αλλά φροντίζω να της προσφέρω συχνά, πριν πεινάσει πολύ, για να συνεργάζεται καλύτερα.

Μπορεί πάντως να την ενοχλεί η στάση. Δοκίμασε και άλλες, εμείς βολευόμαστε στην ξαπλωτή στο πλάι

jv42p3.png

DfUyp2.png

θεανω μου δοκιμασε να την θηλασεις απο το αριστερο στην ιδια σταση που την θηλαζεις στο δεξι δηλαδη χωρις να την αλαξεις πλευρα.για να μην ειναι το σωμα στον αερα βαλε μαξιλαρι απο κατω της.καταλαβες πως εννοω?

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι αν μου τελειωνει το γαλα πως θα το καταλαβω?

το λεω γιατι μετα απο μια συζητηση σημερα με μια φιλη μου μου ειπε πως θηλαζε μεχρι 40 ημερων και μετα το γαλα κοπηκε......

βεβαια σεβομαι την εμπειρια της Αγλαιας που μου ειπε πως το γαλα αν θηλαζεις δεν κοβετε,αλλα ηθελα να καταθεσω την φοβια μου.

αν παρουμε λοιπον αυτη την περιπτωση της φιλης μου...ποια λυση μπορουμε να βρουμε,θελω να θηλασω το μωρακι μου οσο περισσοτερο γινετε.

θεανω μου δοκιμασε να την θηλασεις απο το αριστερο στην ιδια σταση που την θηλαζεις στο δεξι δηλαδη χωρις να την αλαξεις πλευρα.για να μην ειναι το σωμα στον αερα βαλε μαξιλαρι απο κατω της.καταλαβες πως εννοω?

φιλεναδιτσα μου,το δοκιμασα κ αυτο (εχω μαξιλαρι θηλασμου)

αλλα τιποτα.....γιατι να συμβαινει αυτο τωρα?

κοριτσια μηπως καποια μπορει να απαντησει και εδω???μεταφερθηκε και δε ξερω αν το βαλανε εκει σωστα....αν μπορει καμια να βοηθησει ευχαριστω....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1416353#post1416353

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ήθελα τη γνώμη σας για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Η μπέμπα μου είναι 50 ημερών και θηλάζει από την αρχή με στήθος και συμπλήρωμα.

Εδώ και 15 μέρες περίπου αρνείται το μπιμπερό!! Έχω αγχωθεί πολύ γιατί πιστεύω ότι δεν έχω αρκετό γάλα και κοιμάται χωρίς να ζητάει να φάει. Είναι δυνατόν;;; Όταν αγγίζει τη θηλή από το μπιμπερό αναγουλιάζει και με το ζόρι μπορεί να φάει μέχρι 40-50ml, ίσως μία φορά τη μέρα και 100ml. Είμαι σίγουρη ότι δε χορταίνει, αφού έχουν υπάρξει φορές που δεν δέχεται το μπιμπερό με τίποτα και με πολλές προσπάθειες στο τέλος τρώει και 100ml. Η παιδίατρος λέει ότι αφού παίρνει βάρος φαίνεται ότι έχω γάλα αλλά ενστικτωδώς κιόλας αμφιβάλλω αφου εγώ επιμένω για να φάει! Νομίζω ότι τεμπελιάζει και δε δείχνει να έχει όρεξη να φάει. Μπορεί να μείνει τη νύχτα που κοιμάται χωρίς να ζητήσει να φάει 8 ώρες, μπορεί και παραπάνω, αλλά τη ξυπνάω και με κάποιο τρόπο επιμένω να φάει.

Τι μπορεί να φταίει;;; Αγλαία, καμιά ιδέα;;

Διαφημίσεις

edit.

Η σύμβουλος έχει κάποιο λόγο και ανησυχεί;

Τα 90 γραμμάρια που πήρε το μωρό στις 4 μέρες είναι πολύ καλό βάρος για τη συγκεκριμένη ηλικία.

Δεν κατέβηκε το γάλα; τότε πώς πήρε βάρος το μωρό; Υπάρχει κάποια αλλαγή στις ζυγίσεις;

Δεν ξερω αν εχει καποιο λογο να ανησυχει παντως δεν ειδε απο κοντα τη φιλη μου γιατι εχει γριπη η ιδια και ετσι απλα περασε απο το σπιτι της και της αφησε το θηλαστρο λεγοντας της να το χρησιμοποιησει για να δει αν τρωει το μωρο και για να διεγειρει το στηθος:?.Της ειπε να ταισει το μωρο και να βγαλει με το θηλαστρο γαλα και αν βγαλει σημαινει πως δεν το ηπιε ολο το μωρο(κατι τετοια περιεργα:|).

Εγω νομιζω πως κατεβηκε το γαλα απο α υυταπου μου λεει η φιλη μου και απο το βραος του μωρου και τα τσισακια του. Δεν υπαρχει καποια αλλαγη στις ζυγισες. Τι να πω...:?::!:

το λεω γιατι μετα απο μια συζητηση σημερα με μια φιλη μου μου ειπε πως θηλαζε μεχρι 40 ημερων και μετα το γαλα κοπηκε......

βεβαια σεβομαι την εμπειρια της Αγλαιας που μου ειπε πως το γαλα αν θηλαζεις δεν κοβετε,αλλα ηθελα να καταθεσω την φοβια μου.

αν παρουμε λοιπον αυτη την περιπτωση της φιλης μου...ποια λυση μπορουμε να βρουμε,θελω να θηλασω το μωρακι μου οσο περισσοτερο γινετε.

το γάλα δεν κόβεται έτσι απλά. οι γυναίκες αν επιθυμούν μπορούν να θηλάσουν για 2 και 3 και περισσότερα χρόνια.

η φίλη σου προφανώς ακολούθησε λανθασμένες οδηγίες.

πάντως χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, πιστέυω ότι αγνοείς βασικά πράγματα γύρω από τον θηλασμό, πράγματα που είναι αδύνατον για μένα τουλάχιστον να τα εξηγήσω σε ένα ποστ. Σου προτείνω οπωσδήποτε να πάρεις το βιβλίο "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" από εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες της Παιδιάτρου και Συμβούλου θηλασμού Άννας Πατσούρου. Θα λύσει αν όχι όλες, το 99% των αποριών και φόβων σου

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δεν μπορεί να τελειώσει. Οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή εμφανίζεται τις πρώτες 40 μέρες. Αν δεν εμφανιστεί τότε, μετά αποκλείεται να εμφανιστεί. Μόνο ο περιορισμός των θηλασμών οδηγεί σε μείωση του γάλακτος που πάντα διοθρώνεται με αύξηση των θηλασμών.

Η έκφραση "τελειώνει το γάλα" δεν υπάρχει γιατί απλούστατα το γάλα δεν υπάρχει κάπου για να τελειώσει. Το γάλα παράγεται όσο εκκρίνεται προλακτίνη και εκκρίνεται προλακτίνη όσο το στήθος δέχεται ερέθισμα.

Η φίλη σου σε δουλεύει. Το γάλα της δεν κόπηκε, το έκοψε η ίδια γιατί δεν θήλαζε.

Η περίπτωση της φίλης σου δεν υπάρχει. Δυστυχώς πολλές μητέρες που δεν θέλουν να θηλάσουν λένε μεταφυσικές ιστορίες.

Ρώτησε τη φίλη σου αν μέχρι τότε θήλαζε αποκλειστικά και αν το μωρό αναπτύσσονταν κανονικά.

Το πιθανότερο είναι ότι ποτέ δεν θήλασε χωρίς συμπλήρωμα και αύξανε συνεχώς το συμπλήρωμα και μείωνε συνεχώς τη διάρκεια και ίσως και τη συχνότητα των θηλασμών και το γάλα φυσικά κόπηκε.

Η παιδίατρος λέει ότι αφού παίρνει βάρος φαίνεται ότι έχω γάλα αλλά ενστικτωδώς κιόλας αμφιβάλλω αφου εγώ επιμένω για να φάει!

Αν το μωρό παίρνει βάρος τότε πού είναι το πρόβλημα;

Νομίζω ότι τεμπελιάζει και δε δείχνει να έχει όρεξη να φάει. Μπορεί να μείνει τη νύχτα που κοιμάται χωρίς να ζητήσει να φάει 8 ώρες, μπορεί και παραπάνω, αλλά τη ξυπνάω και με κάποιο τρόπο επιμένω να φάει.

Τι μπορεί να φταίει;;; Αγλαία, καμιά ιδέα;;

Αναρίτα, αν δεν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, δεν μπορώ να σου πω τίποτα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Δεν ξερω αν εχει καποιο λογο να ανησυχει παντως δεν ειδε απο κοντα τη φιλη μου γιατι εχει γριπη η ιδια και ετσι απλα περασε απο το σπιτι της και της αφησε το θηλαστρο λεγοντας της να το χρησιμοποιησει για να δει αν τρωει το μωρο και για να διεγειρει το στηθος:?.Της ειπε να ταισει το μωρο και να βγαλει με το θηλαστρο γαλα και αν βγαλει σημαινει πως δεν το ηπιε ολο το μωρο(κατι τετοια περιεργα:|).

Εγω νομιζω πως κατεβηκε το γαλα απο α υυταπου μου λεει η φιλη μου και απο το βραος του μωρου και τα τσισακια του. Δεν υπαρχει καποια αλλαγη στις ζυγισες. Τι να πω...:?::!:

H σύμβουλος είναι σίγουρα σύμβουλος;

Από πότε είναι σύμβουλος;

Μήπως νοικιάζει θήλαστρα;

Η αντιμετώπιση είναι περίεργη.

H σύμβουλος είναι σίγουρα σύμβουλος;

Από πότε είναι σύμβουλος;

Μήπως νοικιάζει θήλαστρα;

Η αντιμετώπιση είναι περίεργη.

Εδωσε εξετασεις τον ιουνιο ή ιουλιο και ειπε πως περασε!ξερω γω?:confused:

Οχι εδω στην Κυπρο (δυστυχως) δεν νοικοιαζουν θηλαστρα.

Και εμενα μου φανηκε περιεργη γιαυτο την αναφερω και γιαυτο δε θελω να συμβουλευτω καποια συμβουλο εδω αν και οι αλλες 2 κοπελες ειναι γνωστριες αποτι ξερω γιατι ειναι και παιδιατροι. τι να πω ?Παντως η φιλη μου δεν καταφερε να βγλαει τιποτα με το θηλαστρο και κατααγχωθηκε και ευτυχως την καθησυχασ αλεγοντα της πως το θηλαστρο δεν δειχνει ποσο γαλα εχουμε αλλα ποσο μπορει να βγαλει μια μηχανη και πως θελει μερες για να καταφερει να βγαζζει και οχι απο τωρα που δεν εχει εδρεωθει ο θηλασμος. Δοξα το θεο πειστηκε.

Αν το μωρό παίρνει βάρος τότε πού είναι το πρόβλημα;

Μέχρι τώρα κάτι έτρωγε από μπιμπερό τώρα όμως χειροτέρευσε.

Το μωρό δε δείχνει να ζητάει να φάει οπότε εγώ κάθε 4-5-6ώρες υπολογίζω να το ταίσω. Αλλά και κάποιες φορές που δείχνει να πεινάει, μόλις φάει σχεδόν 5΄ λεπτά από κάθε στήθος μετά αρνείται το μπιμπερό, όμως εγώ πιστεύω ότι δε χόρτασε. Αν δεν κοιτάξω ρολόι ή δε βάλλω ξυπνητήρι, σπάνια ζητάει μόνο του.

Αναρίτα, αν δεν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, δεν μπορώ να σου πω τίποτα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Στις ερωτήσεις έχω απαντήσει παλαιότερα όπου μου σύστησες και σύμβουλο και μάλιστα με επισκεφθηκε, αλλά θα ξανά απαντήσω.

Να ρωτησω κατι εχω απο της 22.00 μεχρι 00¨20 που ολο τρωει και μετα τον αλλαζω τωρα ηρεμησε ειναι φυσιολογικο αυτο τωρα σε λιγοτερο απο ωρα θα ξυπνησει παλι να φαει χθες εκανε το ιδιο μια φορα την μερα βεβαια.Μηπως δεν χορταινει?

Εδωσε εξετασεις τον ιουνιο ή ιουλιο και ειπε πως περασε!ξερω γω?:confused:

Ok, κατάλαβα. Δεν έχει καθόλου εμπειρία, οπότε μπορεί να κάνει σοβαρά λάθη.

Είναι η πρώτη φουρνιά και προφανώς δεν είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί δίπλα σε κάποιον ήδη σύμβουλο.

Οχι εδω στην Κυπρο (δυστυχως) δεν νοικοιαζουν θηλαστρα.

Γι αυτό η medela Ελλάδος στέλνει και Κύπρο...

Άρα της έδωσε και λάθος θήλαστρο.:?

Και εμενα μου φανηκε περιεργη γιαυτο την αναφερω και γιαυτο δε θελω να συμβουλευτω καποια συμβουλο εδω αν και οι αλλες 2 κοπελες ειναι γνωστριες αποτι ξερω γιατι ειναι και παιδιατροι.

Το ότι είναι παιδίατροι δεν σημαίνει τίποτα. Τα περισσότερα άσχετα από παιδιάτρους τα ακούμε.:roll:

τι να πω ?Παντως η φιλη μου δεν καταφερε να βγλαει τιποτα με το θηλαστρο και κατααγχωθηκε και ευτυχως την καθησυχασ αλεγοντα της πως το θηλαστρο δεν δειχνει ποσο γαλα εχουμε αλλα ποσο μπορει να βγαλει μια μηχανη και πως θελει μερες για να καταφερει να βγαζζει και οχι απο τωρα που δεν εχει εδρεωθει ο θηλασμος. Δοξα το θεο πειστηκε.

Από ότι φαίνεται η υποστήριξη που της δίνεις είνα πολύτιμη!:D

Μήπως να κάνεις και μερικά μαθήματα στη σύμβουλο;

Η σύμβουλος έχει θηλάσει η ίδια ή μόνο θεωρητικά το κατέχει;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...